2019-10-20 93 瀏覽
今日收工同同事一行六人去左食$248海鮮火鍋半放題套餐,除雞煲火鍋外,仲有串燒任食,台式飲品任飲,至於火鍋配料及罐裝飲品可以到外面自取, 認真抵食。先黎雞煲,有招牌惡魔雞煲、黃燘雞煲或卜卜蜆三款選擇,我們選了招牌惡魔雞煲,少辣。雞煲一上檯,好香,雞的份量唔少,食落去雞肉亦好嫩滑,醬汁唔會太咸,辣得黎帶少少甜,味道剛剛好,好好味,而且越食越惹味!至於湯底,有黃金南瓜海蜆湯、蕃茄濃湯、四川麻辣湯、芫茜皮蛋湯和自家清湯五款選擇,我們選了芫茜皮蛋湯。水滾後,芫茜香味完全散發出來,仲有粒粒皮蛋碎,正!套餐附送一份本地手切牛頸脊,牛頸脊雪花分佈都好均勻,好靚,而且有足夠厚度,食落牛味濃郁,正!配埋外面火鍋配料自取區有大量蔬菜可以選擇,就唔怕有肉無菜。而海鮮串燒、串燒任食的選擇亦不少,有燒生蠔、燒扇貝、燒帆立貝等,寫紙就可以,而且即叫即燒,熱辣辣,最特別係燒生蠔用左大量蒜蓉跟孜然粉作調味,烤得剛剛好,味道很吸引。
今日收工同同事一行六人去左食$248海鮮火鍋放題套餐,除雞煲火鍋外,仲有串燒任食,台式飲品任飲,至於火鍋配料及罐裝飲品可以到外面自取, 認真抵食。

配埋外面火鍋配料自取區有大量蔬菜可以選擇,就唔怕有肉無菜。

2019-10-09
2019-10-19 132 瀏覽
Weekend 收左工跟朋友們一齊黎打邊邊,就揀左呢間係旺角市中心,地點都好方便,我地就揀左任食卜卜蜆煲(微辣),好多隻卜卜蜆,好鮮甜冇沙,辣辣地好惹味!仲有串燒任食:墨魚咀、五花腩、小紫薯、貢丸、翠玉瓜等,另外仲有海螺🐚、扇貝、秋刀魚、燒蠔、鯖魚;串燒灑左孜然粉,好香口惹味,燒得唔好會好乾身!之後就換左另一個煲要黎打邊爐🍲,點左清湯底,出面可自拎醬料,任飲野飲,仲可叫特製台式飲料,點左杯仙草冬瓜茶,飲完好清涼,另外仲有各款火鍋配料,多款蔬菜,豆腐很滑身,厚切午餐肉,仲有魚皮好香脆,打邊爐必食,仲有多款丸類都好彈牙!每檯仲送本地手切牛頸脊,肉質鮮嫩腍身,焯一焯就食得!每位$248真係好抵食,同朋友一齊吹吹水打邊爐🍲既好地方!😋😋👍+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊

+++++++++++++++
老婆今日旺角收工,話帶我去滿足3個願望,就係雞煲/打便爐/串燒,仲要係3樣都可以任食。仲有好多手調飲品。雞煲黎到,好多雞,好入味,好滑,可以無限tim食,仲有碟靓"手切牛頸脊"送,好好食。除左雞煲任食,食完雞煲,可以食埋串燒,又多選擇,又有燒蠔,燒帶子依d海鮮類,仲有其他燒物選擇,燒台灣腸,芝士丸麵超好食,加埋面頭既孜然粉,好野味食完雞煲,串燒,開始轉食火鍋,其實食左雞煲+串燒,已經半飽,但都要打埋個便爐先完美,d火鍋配料都幾多選擇最後飲埋杯出面賣緊20幾蚊既奶蓋綠茶,完滿結束

最後飲埋杯出面賣緊20幾蚊既奶蓋綠茶,完滿結束

2019-10-16
  • 惡魔雞煲
今日喺旺角行完街 突然好想食卜卜蜆 但朋友又好想打邊..跟住搵搵下發現原來呢間回到味來 係有任食卜卜蜆/雞煲 超正!!仲有燒海鮮同打邊~我地就梗係試左惡魔雞煲先啦 話晒招牌顧名思義其辣度可以說是惡魔級,但我們都不太吃辣,所以只是要微辣,上檯很快就可以開始食,雞的份量很足,應該有一隻雞,微辣都很惹味,雞肉入味,肉質仍然嫩滑,吃畢後可再添加或轉戰其他如卜卜蜆或火鍋。跟住就到我最愛既卜卜卜卜卜卜蜆喇!卜卜蜆:卜卜蜆亦有分辣度,我們唯有都是微辣,份量都頗多,基本上在上檯時大多的蜆都經已開口,所以好快就能開始吃,店家落足功夫,吐沙吐得很乾淨,蜆肉亦很鮮美,沒有因為其辣味搶過鮮甜味,還有最好的是可以無限追加。最後大家就可以揀湯底,這店是有不同湯底任君選擇,而不是只在雞煲加點清湯就算是火鍋。湯底選擇眾多有南瓜湯,蕃茄湯,芫茜皮蛋湯等等。本地手切牛頸脊:每檯都會附送一客本地手切牛頸脊,油脂分佈均勻,色澤亮麗,牛味濃郁,口感嫩滑。同一時間 由於我唔太想打邊 我就瘋狂叫串燒同海鮮串燒:串燒亦是一大賣點,大致有三大類,有肉類,蔬果類,海鮮類~而最出色當然是海鮮,首先食材新鮮不在話下,在海鮮上鋪滿蒜蓉,令其充

我地就梗係試左惡魔雞煲先啦 話晒招牌

跟住就到我最愛既卜卜卜卜卜卜蜆喇!

同一時間 由於我唔太想打邊 我就瘋狂叫串燒同海鮮

而最出色當然是海鮮,首先食材新鮮不在話下,在海鮮上鋪滿蒜蓉,令其充滿著濃濃蒜香味,而蒜蓉亦帶有海鮮的鮮甜味,兩者互相輝映令雙方昇華不少。

台式飲品:除了外面飲品櫃中的罐裝飲品外,還有可以點選的台式飲料,由最普遍的珍珠奶茶到最重口味的榴槤鮮奶都有所供應。
  • 卜卜蜆煲
2019-10-15 2567 瀏覽
朋友介紹話旺角呢間雞煲放題性價比超高~一於黎試下睇下有幾正先分2款放題~$248多左任食海鮮串燒 鍾意食海鮮既我地當然揀埋海鮮串燒啦~~呢道仲有台式飲品任飲串燒有好多款~ 好豐富!!任食配料~~~自助區多款蔬菜亦有肥牛, 丸類等....除左台式飲品, 仲有罐裝揀香芋珍珠 & 珍珠奶茶甜度適中, 珍珠Q彈招牌惡魔雞煲雞煲非常惹味~ 雞件入味嫩滑食到停唔到口呀!!!卜卜硯煲好多好多好多硯!!!超鍾意食硯既我表現好興奮~~D硯好新鮮, 每粒都脹卜卜, 鮮甜爽口有任食串燒真係無敵~平時出面食一串都唔平, 咁我就唔客氣喇~~串燒即叫即整~全部熱辣辣, 正呀!!!我地ENCORE左好多次, 哈哈我地叫既燒海鮮有生蠔, 扇貝, 帆立貝, 青口蒜蓉燒超香!!!全部海鮮真材實材又新鮮~~本地手切牛頸脊好靚既牛肉~唔肥唔瘦, 軟腍得黎爽口有咬勁, 好好味食完真係覺得性價比冇得輸!!!
朋友介紹話旺角呢間雞煲放題性價比超高~
一於黎試下睇下有幾正先

分2款放題~
$248多左任食海鮮串燒
鍾意食海鮮既我地當然揀埋海鮮串燒啦~~
呢道仲有台式飲品任飲

串燒有好多款~ 好豐富!!
任食配料~~~
自助區
多款蔬菜
亦有肥牛, 丸類等....
除左台式飲品, 仲有罐裝揀
香芋珍珠 & 珍珠奶茶
甜度適中, 珍珠Q彈
招牌惡魔雞煲
雞煲非常惹味~
雞件入味嫩滑
食到停唔到口呀!!!
卜卜硯煲
好多好多好多硯!!!
超鍾意食硯既我表現好興奮~~
D硯好新鮮, 每粒都脹卜卜, 鮮甜爽口

有任食串燒真係無敵~
平時出面食一串都唔平, 咁我就唔客氣喇~~
串燒即叫即整~
全部熱辣辣, 正呀!!!
我地ENCORE左好多次, 哈哈

我地叫既燒海鮮有生蠔, 扇貝, 帆立貝, 青口
蒜蓉燒超香!!!
全部海鮮真材實材又新鮮~~
好靚既牛肉~
唔肥唔瘦, 軟腍得黎爽口有咬勁, 好好味

食完真係覺得性價比冇得輸!!!
  • 卜卜硯煲
2019-10-13 196 瀏覽
作為雞煲迷的我常常會試不同的雞煲。上網見回到味來評價很高,我當然要來試試看!它有2款$188 / $248,主要相差在有沒有海鮮。我和老公都愛食海鮮,所以揀左貴果個!呢間竟然有任飲台式飲品,而且選擇都唔少!有我最愛的奶蓋 & 我老公最愛的珍奶🥰🥰除左台式飲品,佢出面仲有雪櫃,有可樂,茶,韓國飲品,仲有啤酒揀的!我試左珍奶,奶蓋紅茶,呢2杯野真心唔錯,我開頭諗住係食雞煲的地方叫台式飲品,都驚會有伏😂😂 但點知完全唔伏! 同出面買到Ge, 差唔多味!他們送的牛頸脊! d肉都靚仔,口感亦唔錯,可惜只送一碟,無得encore! 海鮮串燒,種類都唔少~ 開頭唔知1份真係得1粒🤣 所以第一round 叫左好少!帶子雖然唔算太粒,但夠鮮甜!而扇貝有滿滿的蒜茸,喜歡蒜茸的你一定超喜歡食!還有其他串燒它們都主要以孜然調味,對喜歡食孜然的我來說食得超滿足!雞煲上場,一開始我本來想直接叫小辣,但員工很貼心的跟我們說他們的微辣比出面的還要辣,叫我們可以先試微辣。結果我跟老公都覺得微辣已經夠辣🤣好彩有店員提醒我哋!雞肉吸哂汁ge 味,夠濃味,夠辣,個人覺得再加點麻就perfect 了!再來卜卜蜆, 勁多蜆!D蜆
作為雞煲迷的我常常會試不同的雞煲
上網見回到味來評價很高,我當然要來試試看!

它有2款$188 / $248,主要相差在有沒有海鮮。
我和老公都愛食海鮮,所以揀左貴果個!

呢間竟然有任飲台式飲品,而且選擇都唔少!
有我最愛的奶蓋 & 我老公最愛的珍奶🥰🥰

我試左珍奶,奶蓋紅茶,

海鮮串燒,種類都唔少~
開頭唔知1份真係得1粒🤣 所以第一round 叫左好少!

帶子雖然唔算太粒,但夠鮮甜!
而扇貝有滿滿的蒜茸,喜歡蒜茸的你一定超喜歡食!

還有其他串燒

它們都主要以孜然調味,對喜歡食孜然的我來說食得超滿足!

雞煲上場,一開始我本來想直接叫小辣,
結果我跟老公都覺得微辣已經夠辣🤣好彩有店員提醒我哋!

再來卜卜蜆, 勁多蜆!
D蜆完全無沙!而且好鮮甜!配埋個汁一流!好味😋

雞煲同卜卜蜆串燒都可以無限加,但我同老公都比較細食,食到呢度已經開始飽!

最後火鍋我揀左蕃茄湯底!

由於已經有點飽,最後火鍋我們都只是主打食菜!

佢出面仲有好多野食夾!

整體來講,我同老公都好滿意!
佢每樣野,串燒、雞煲、蜆、飲品、火鍋都好食好飲!
以$248 來講,一次過可以食到甘多種類的菜式,真心抵!
而且呢度Ge 員工的服務都好好!坐得又舒服!
2019-10-13 172 瀏覽
想係旺角揾雞煲火鍋食,睇openrice 見佢幾多好評,就book 左去食啦餐廳有offer雞煲同蜆煲,我地一行4個人揀左食麻辣雞煲嘅BB辣個人覺得唔算辣,如何自問食得辣嘅可試下小辣雞嘅份量都幾好,唔多骨位,雞肉幾嫩滑,又夠入味,值得一讚價錢包所有火鍋配料任食,而上面呢碟安格斯牛肉就係送嘅,每台只有一碟。呢碟肥牛幾靚,好香牛肉味。反而任食嘅牛肉就好肥,肥到唔想食另外仲有羊肉同埋豬肉,羊肉好蘇,食咗一塊就頂唔順仲有其他配料,好似丸同埋菜咁樣,味道都唔錯最特別係佢哋有串燒!有張紙可以order,一樣無限串數,可以任點。味道都幾唔錯,鹹鹹香香,而且份量唔多,唔使嘥野食。 唯一缺點係有少少油膩啦 不過呢個價錢來講都算平,同埋我哋坐左好耐都冇人趕,三五知己嚟食飯都幾好

個人覺得唔算辣,如何自問食得辣嘅可試下小辣
雞嘅份量都幾好,唔多骨位,雞肉幾嫩滑,又夠入味,值得一讚

另外仲有羊肉同埋豬肉,羊肉好蘇,食咗一塊就頂唔順
仲有其他配料,好似丸同埋菜咁樣,味道都唔錯

2019-10-10
2019-10-11 136 瀏覽
去旺角搵嘢食真係好啲呢度度都大把嘢食,今日同朋友經過旺角就搵咗間叫做回到未來嘅火鍋店。試下探佢地嘅惡魔雞煲最出名248蚊 任食任飲 佢分兩個價錢248蚊呀任食三個煲一個雞煲黃燜雞煲同埋卜卜蜆煲都係任食 呢間舖嘅特色係任你食雞煲又會換煲唔係淨係加湯 食曬雞煲之後你都可以選擇任何一個湯底有五款畀你揀亦都係成個新嘅煲。 除咗一般嘅火鍋料配件全部喺出面攞另外特別之處就係有串燒有羊肉串呀牛肉雞肉雞翼呀爐端燒嘅串燒令我仲有海鮮嘅串燒選擇比較豐富多元化。 除咗一般嘅汽水呀啤酒呀另外佢都比較特別係有台式飲品奶蓋紅茶綠茶珍珠奶茶台式飲品全部都有得剔紙即做。 所以呢個價錢嚟講算係抵食嘅 所以呢個價錢嚟講一大班朋友嚟gathering其實係好抵食。

• 本地手切牛頸脊
  • 即炸響鈴
2019-10-10 71 瀏覽
Gone to Mongkok with my family to have dinner. It was a restaurant specialized in chicken pot. It's easy to find, quite close to the MTR station. We had the all-you-can-eat deal at $248. It included many items like chicken pot, regular hotpot, grilled seafood & meat and free flow of drinks.It was quite a feast, having so many choices of food. We picked the mild chicken pot and it was just perfect. It was spicy and the peppery taste gave a good kick and we enjoyed that very much.After the chicken

After the chicken was mixed and cooked for a while, we ate it all up and asked for a refill. We switched to the hotpot after this and also started to have into the grilled seafood. They have oysters, scallops, clams, mussels and a bunch of other items grilled on skewers. We didn’t get to try all the items, but the highlights must be the grilled oysters and scallops.

They have plenty of choices for the hotpot, but we only tried a few cos we were so full already. Definitely worth the price and highly recommend this place.
2019-10-10 111 瀏覽
今日同2位朋友去咗食$188任食雞煲串燒台式飲品, 可以選擇雞煲同卜卜蜆, 因為同行有一位朋友唔食海鮮, 所以最後揀咗雞煲而咁岩得咁橋, 同場撞到另一位朋友同場叫咗卜卜蜆煲, 可以互相交換😂雞煲個醬汁好香, 雞肉還可以, 不過不失而卜卜蜆都唔錯, 不過有幾粒有沙, 卜卜蜆同雞煲都係無限任添, 想食幾多就幾多🤤而火鍋配料不算多, 但必須食響鈴, 雖然唔係即炸但都唔錯另外仲有串燒, 燒賣同台灣腸都好食比較特別就係呢到有即調台式飲品, 都係任飲🥤我就試咗抹茶奶蓋同 士多啤梨奶昔, 兩個都好飲 抹茶奶蓋唔太甜🍵而奶蓋遮蓋了抹茶味而士多啤梨奶昔🍓本人覺得甜咗小小, 但味道還是不錯喔

雞煲個醬汁好香, 雞肉還可以, 不過不失

火鍋配料不算多, 但必須食響鈴, 雖然唔係即炸但都唔錯

另外仲有串燒, 燒賣同台灣腸都好食

比較特別就係呢到有即調台式飲品, 都係任飲🥤
我就試咗抹茶奶蓋同 士多啤梨奶昔, 兩個都好飲

抹茶奶蓋唔太甜🍵而奶蓋遮蓋了抹茶味
而士多啤梨奶昔🍓本人覺得甜咗小小, 但味道還是不錯喔
2019-10-08
2019-10-10 94 瀏覽
好耐無同同事收工吃晚飯啦!今日收工後,我地成班一行6人,浩浩蕩蕩甘出發去吃雞煲。我地揀左間地點方便的餐廳,係創興廣場對面的新城大廈,名字都幾特別,叫“回到味來”。呢間雞煲主打惡魔雞煲及半放題式火鍋。有兩個價錢可以選擇,我地揀左$248果個餐,包括:招牌惡魔雞煲/黃燜雞煲/卜卜硯8款主打湯底本地手切牛頸脊多款任食火鍋配料三十多款任食串燒多款任食海鮮串燒多款任飲飲品任飲台式飲品招牌惡魔雞煲可以揀幾多辣,因為我地唔係甘食得辣,就叫左小辣。辣味係有小小麻辣,好惹味。小辣程度可以接受,下次要試下中辣,相信更加好味。黃燜雞煲的醬汁幾特別,有些少椰香及甜甜地,完全唔辣的!岩曬唔食得辣的朋友。2個煲入面都有新鮮的雞件,雞肉都嫩滑,平時不吃雞皮的我,都連雞皮吃掉。2個煲十分足料,雞件的份量非常多,抵食!除左雞煲外,我地緊係要Order 埋串燒及野飲。串燒及台式野飲可以直接係紙寫上數量,然後交比服務員就可以啦。串燒叫左冬菇、多春魚、翠肉瓜、魷魚及雞皮。每款都十分香口,有落孜然粉調味。串燒Size 剛好,每款一口,因為多野食,如果Size 太大會太快飽而試唔到其他野。海鮮串燒款式都多。我地叫左燒生蠔、扇貝及

呢間雞煲主打惡魔雞煲及半放題火鍋。有兩個價錢可以選擇,我地揀左$248果個餐,包括:
招牌惡魔雞煲/黃燜雞煲/卜卜硯
8款主打湯底
多款任食火鍋配料
三十多款任食串燒
多款任食海鮮串燒
多款任飲飲品
任飲台式飲品

海鮮串燒款式都多。我地叫左燒生蠔、扇貝及硯。生蠔及扇貝上面好多蒜蓉,岩曬中意食蒜的食客。硯的味道鮮甜。

台式野飲都十分多款,連奶蓋都有!十分驚喜!我叫左杯玫瑰特飲,應該是玫瑰溝雪碧,好香玫瑰味,杯入面都有2粒玫瑰花,顏色粉粉的,唔錯!

吃完雞煲後,到左打邊爐的時間啦!我地叫服務員更換湯底,叫左芫茜皮蛋,冇甘熱氣。湯底個盤都幾大,岩曬6個人一齊烚下烚下。另外會有一次性的手切牛頸脊送上。因為係半自助火鍋,基本食材都自己出去攞既。

出面係自助區,有分為蔬菜類、丸類及肉類。服務員會主動Fill上攞曬的食材。每類食物多款,可以無限任添。

如果唔飲台式飲品,可以到自助區攞野飲。入面雪櫃有罐裝飲品及啤酒。

醬料及加湯底都可以自己攞。

任食時間係2小時,最後,我地飽到個個捧住個肚走。值得稱讚的是,服務員態度非常好,有問必答及舉手快速回應我們。而家佢地做緊個優惠,如果讃好餐廳的Facebook及簽到,可以減$10。

2019-10-09
  • 本地手切牛頸脊
  • 黃燜雞煲
  • 串燒
  • 雞煲
2019-10-09 261 瀏覽
兩條友突然間想食雞煲,近近地就試呢間~有$188同$248兩款,後者多左個海鮮串燒;嗌左個唔辣雞煲,等雞煲期間嗌左D串燒試~雞皮唔夠脆,多春魚燒得夠香口,翠玉瓜裡面都有汁的; 燒帆立貝面有好多蒜,反而蓋左味,帆立貝亦都比較乾...雞煲裡面除左雞仲有D排骨~雞煲係入味的,不過有種紅燒豬軟骨的味;雞塊比較細粒,而且骨殼多,肉少~食完個雞煲可以換另一款火鍋湯底,揀左皮蛋芫荽清湯, 送的牛頸脊好重肉味;但其他的火鍋配料真係好一般...肥牛長期無...羊肉唔係太重羶味飲品其實都多,分罐裝同類似台式飲品;嗌左蘋果醋,可以解膩講真如果$248係咁既質素,真係有少少失望, 但侍應哥哥仔服務態度真係幾好~$248一位
兩條友突然間想食雞煲,近近地就試呢間~
雞煲裡面除左雞仲有D排骨~
雞煲係入味的,不過有種紅燒豬軟骨的味;雞
塊比較細粒,而且骨殼多,肉少~
飲品其實都多,分罐裝同類似台式飲品;嗌左蘋果醋,可以解膩

$248一位
串燒
雞煲(唔辣)
火鍋配料
2019-10-09 197 瀏覽
聽人講依間回到未來好抵食, 有串燒雞煲卜卜蜆任食, 今晚好想食卜卜蜆於是就黎開餐食哂佢d蜆8點幾到達門口勁多人等, 等左半鐘左右先入到去, 坐低同店員講要卜卜蜆鍋就可以出去拎野飲。除左雪櫃自助既汽水茶之外, 仲有水吧做台式飲品, 另外仲有好多款串燒包括海鮮串燒任食添!出去拎完野飲之後, 主角卜卜蜆就到啦!! 蜆黎到既時候已經開哂口, 再滾一滾就食得, 一鍋蜆份量其實都唔少, 但係專誠黎食佢, 梗係ENCORE再ENCORE啦, 食到夠喉為止蜆雖然唔算好肥美但係就好新鮮, 蜆肉唔會話甩哂出泥, 而且佢既醬汁辣辣地好惹味, 起碼食3 ROUND先對得住自己食完就到打邊爐時間, 同店員講話想轉火鍋就OK, 我地揀左芫茜湯底, 每位都會送一客安格斯牛, 唔錯然後就可以出去自助區拎野食, 菜類丸類肉類都齊, 最最最開心係有原包辛辣麵, 正呀~ 當然都係任食啦! 依個價錢泥講可以任食雞煲OR卜卜蜆都算抵, 而且以我食左3 ROUND泥講, 3 ROUND既質素同份量都無站好參差咁~可以一試呀!

2019-10-08 101 瀏覽
早前看到網上介紹立即訂了一晚特意過來試試 除火鍋外,更有串燒任食, 任飲台式飲品不想食雞煲,便試了卜卜蜆煲新鮮蜆肉吃起來肥美無沙,愈吃愈辣食完煲之後,可以直接加湯底黎打邊爐 本地手切牛頸脊牛頸脊份量都算合理 油花不算多,牛味濃且有嚼勁部份火鍋配料可以到外面自取區自取有肥牛、豚肉、等肉類有丸類,芝士腸、蟹柳,芝士魚豆腐,多款蔬菜等選擇更有炸響鈴、炸魚皮麵有出前一丁跟辛辣麵炸魚皮非常香脆多款罐裝飲品有韓國果汁,汽水,啤酒任食串燒,海鮮即點即燒,上碟熱辣辣,最有驚喜厚切燒牛餐肉雞翼也烤得入味!蠔,青口,用上大量蒜蓉跟孜然粉作調味烤得剛好,惹味之選台式飲品玫瑰特飲很不錯旺角彌敦道594-596號旺角新城3樓
早前看到網上介紹
立即訂了一晚特意過來試試
火鍋外,更有串燒任食, 任飲台式飲品
不想食雞煲,便試了卜卜蜆煲

新鮮蜆肉吃起來肥美無沙,愈吃愈辣
食完煲之後,可以直接加湯底黎打邊爐
牛頸脊份量都算合理
油花不算多,牛味濃且有嚼勁
部份火鍋配料可以到外面自取區自取
有肥牛、豚肉、等肉類
有丸類,芝士腸、蟹柳,芝士魚豆腐,多款蔬菜等選擇
更有炸響鈴、炸魚皮
麵有出前一丁跟辛辣麵
炸魚皮非常香脆
多款罐裝飲品
有韓國果汁,汽水,啤酒
任食串燒,海鮮
即點即燒,上碟熱辣辣,最有驚喜厚切燒牛餐肉
雞翼也烤得入味!
蠔,青口,用上大量蒜蓉跟孜然粉作調味
烤得剛好,惹味之選
台式飲品
玫瑰特飲很不錯
旺角彌敦道594-596號旺角新城3樓
2019-09-11
5 分鐘 (堂食)
  • 卜卜蜆煲
2019-10-08 84 瀏覽
很久沒有在外面吃串燒,上星期心血來潮相約朋友去旺角的回到味來,順便來一個小聚會。有部份食材和飲品要到外面自取。這裡除了吃串燒外,還有雞煲和火鍋,當日不想吃雞煲,點了一煲卜卜蜆,份量不錯,鮮甜無沙。吃完可以加湯轉吃火鍋,本地手切牛頸再脊,入口嫰滑,肉味夠濃。響鈴和炸魚皮,件件酥脆,下鍋一兩秒再吃,更滋味。串燒來了,蠔夠新鮮,加了蒜蓉味道更吸引,再點十隻也不過份。燒午餐肉也是第一次吃,也特別,烤雞翼入口多汁嫰滑。大熱天喝一杯玫瑰特飲,解解渴。

有部份食材和飲品要到外面自取。

這裡除了吃串燒外,還有雞煲火鍋,當日不想吃雞煲,點了一煲卜卜蜆,份量不錯,鮮甜無沙。

響鈴和炸魚皮,件件酥脆,下鍋一兩秒再吃,更滋味。

串燒來了,蠔夠新鮮,加了蒜蓉味道更吸引,再點十隻也不過份。

燒午餐肉也是第一次吃,也特別,烤雞翼入口多汁嫰滑。

大熱天喝一杯玫瑰特飲,解解渴。