呢日有活動在荔枝角完左之後周圍逛下搵野食黎到福榮街無意中搵到呢間橙色門面好搶眼嘅cafe餐廳以木系設計為主欣賞它的入門玻璃大窗配合下午陽光的照射讓人感覺好舒服反正有D時間一於同同行朋友chill 下 別看只是小店食物方面基本cafe有的都有齊All day、意粉、飯類、輕盈低卡類、甜品、小食等等當然杯咖啡是重點 //流沙溫泉蛋卡邦尼 $88//係有鹹蛋嘅carbonara 蛋黃流晒落意粉度而唔太濕意粉超掛汁黏住鹹蛋黃碎好惹味意粉入口有嚼勁 配料有意式煙肉、洋蔥、大蒜、芝士碎入口口感充滿鹹蛋王味邪惡得黎又相當高質 //黑松露白菌意大利飯 $113//Risotto入口唔會水汪汪醬汁夠奶油香味夠creamy黑松露味同芝士味互相配搭再加上落咗大量香菇同兩條蘆筍感覺健康整體口感豐富 //鮮奶咖啡 +$25//可以+$25有精品咖啡呢杯latte相當有水準 拉花好定溫度同奶泡都控制得好飲落奶滑而豆味香濃屬高水準的咖啡 //大福雪糕牛角包窩夫 $128//個牛角窩夫新鮮熱辣辣入口夠香夠鬆化同雪糕一齊食一冷一熱口感好正亮點是大福 好少有餐廳有糯米滋般大粒口感就是小時候的草餅味道 回憶返晒黎
呢日有活動在荔枝角

配合下午陽光的照射讓人感覺好舒服
反正有D時間一於同同行朋友chill 下

別看只是小店
食物方面基本cafe有的都有齊
All day、意粉、飯類、
輕盈低卡類、甜品、小食等等
當然杯咖啡是重點

//流沙溫泉蛋卡邦尼 $88//
係有鹹蛋嘅carbonara
蛋黃流晒落意粉度而唔太濕
意粉超掛汁黏住鹹蛋黃碎好惹味
意粉入口有嚼勁
配料有意式煙肉、洋蔥、大蒜、芝士碎
入口口感充滿鹹蛋王味

糯米滋般大粒
口感就是小時候的草餅味道 回憶返晒黎

• 大福雪糕牛角包窩夫
2024-07-30 100 瀏覽
上星期去過長沙灣到間新開的健康清新的Cafe : 回春 !木系🧡裝潢設計配自然風格,我好喜歡打卡又寫意,食物有水準🤩香薦白酒🍶虎蝦意粉🍝一嚟到已經香噴噴,虎蝦好好味勁彈牙🦐香蒜勁惹味😋伯爵茶☕️蛋糕 茶🍵味香濃回甘,啖啖用心的烘焙🧁蛋糕味道🍓火龍果杞子莓莓燕麥奶昔 🍎核桃蘋果香蕉燕麥奶昔 健康奶昔同樣值得點,杞子明目,香蕉火龍果又排毒而且天然冇添加,好飲又有益呢回春 荔枝角福榮街538號喜遇地下1號舖
上星期去過長沙灣到間新開的健康清新的Cafe : 回春 !

木系🧡裝潢設計配自然風格,我好喜歡打卡又寫意,食物有水準🤩

香薦白酒🍶虎蝦意粉🍝
一嚟到已經香噴噴,虎蝦好好味勁彈牙🦐香蒜勁惹味😋

伯爵茶☕️蛋糕
茶🍵味香濃回甘,啖啖用心的烘焙🧁蛋糕味道

🍓火龍果杞子莓莓燕麥奶昔
🍎核桃蘋果香蕉燕麥奶昔

回春
荔枝角福榮街538號喜遇地下1號舖
2024-07-29 69 瀏覽
Weekday Dinner 「回春」主打健康菜式,以橙色、白色及深木色作主調,環境雅致,堂食更加免加一。黃金草慢煮雞胸忌廉意粉 $98慢煮雞胸口感不錯,不會鞋身,配上忌廉意粉,味道剛剛好,加入了黃金草(即蟲草花),不會有違和感,增加了口感變化,也令味道更輕盈。松茸味噌三文魚春之定食 $148豐富的日式定食有香煎厚切三文魚扒、香氣十足的松茸菇飯、炒菇、豆腐、翠玉瓜、小蕃薯、水果及綠茶泡芙,賣相吸引,調味以食材原味道為主,不會太鹹或者太油,是健康的主食之選。自家製伯爵茶巴斯克芝士蛋糕 $58伯爵茶的甘香平衡了芝士蛋糕的甜膩,味道融和,是剛剛好的飯後甜品。飲品方面,主食會附上透心涼的凍岩茶,另外選擇了火龍果杞子苺莓燕麥奶昔(跟餐+$38),奶昔顏色漂亮,味道主要來自火龍果、藍莓及杞子,健康無添加,酸酸甜甜,明目抗氧。
Weekday Dinner

黃金草慢煮雞胸忌廉意粉 $98

松茸味噌三文魚春之定食 $148

自家製伯爵茶巴斯克芝士蛋糕 $58

回春位於長沙灣同荔枝角交界,行去兩邊地鐵站都好方便👍🏻 呢間新開嘅cafe俾我嘅第一印象係energetic,好鍾意佢門口用咗橙啡色嘅門框,感覺好清新,有一種中醫養生嘅健康感覺,真係有回春嘅feel🤭 食物選擇雖然唔算好多,但精心設計過,有唔少輕盈低卡嘅菜式,仲有新派素食👍🏻 我好鍾意回春嘅意大利飯,飯粒嘅口感唔錯,味道超濃郁,成個口都係勁香濃嘅菇菌味🤭 而我朋友就鍾意蝴蝶粉多啲,佢唔係太食得辣,覺得呢個冬蔭嘅辣度十分之好,裡面仲有唔少海鮮,有青口、八爪魚🐙魷魚等👍🏻 跟餐叫果香芳療飲品仲有優惠,我哋一人叫咗一杯奶昔排下毒,兩杯都用咗香蕉做base,配合營養價值高嘅水果,飲完覺得腸胃好健康😂 食完正餐當然要食埋甜品啦,最近愛上咗巴斯克芝士蛋糕,叫咗件伯爵茶味嘅蛋糕,碟邊有唔少藍莓,粒粒都脹卜卜,蛋糕嘅茶味非常之濃郁👍🏻🔸煙鴨胸黑醋意大利飯配蜜漬橘子🔸秘製冬蔭青口海鮮蝴蝶粉🔸自家製伯爵茶巴斯克芝士蛋糕🔸核桃蘋果香蕉燕麥奶昔(無添加糖)🔸生可可藍莓低卡蕉蕉燕麥奶昔(少糖)📍#回春 (#荔枝角美食)#荔枝角 福榮街538號喜遇地下1號舖

🔸煙鴨胸黑醋意大利飯配蜜漬橘子
🔸秘製冬蔭青口海鮮蝴蝶粉
🔸自家製伯爵茶巴斯克芝士蛋糕
🔸核桃蘋果香蕉燕麥奶昔(無添加糖)
🔸生可可藍莓低卡蕉蕉燕麥奶昔(少糖)

📍#回春 (#荔枝角美食)
#荔枝角 福榮街538號喜遇地下1號舖
香港人放假如果唔係去旅行,最 relax 梗係去 cafe 飲咖啡同食個 all day breakfast 啦,因為閒日要訓晏啲,想食個正經早餐都唔得 😭。今日真漢子同大家嚟到長沙灣嘅「回春」呢間 cafe 食好嘢。😋平時 cafe 都會有啲素食揀,但以蛋奶素居多,响「回春」竟然有兩款純素選擇,而且我食過覺得超好食,所以不能只有我知道。🤩🪷 回春佛陀碗 $88有椰菜花飯,焗南瓜,手指蘿蔔,牛油果,車厘茄,紫椰菜,沙律菜。賣相七彩繽紛固然係靚,由於食材非常新鮮,所以食落好味,有益,仲好飽肚添。😃🌱 素食 All-day $108睇真啲中間黃色部分,唔係炒蛋嚟,係炒薑黃豆腐,剩係呢 part 已經超有誠意。個 bagel 呢?問過都係 vegan 嘅,其他嘢都冇加牛油,奶或蜂蜜。☺️個炒薑黃豆腐好好食,真漢子最近有自己煮吓嘢食,都想整純素炒蛋,不過睇片好似好複雜,食完呢個 all day 之後,又燃起我道火喇,好想自己試下整。🔥🔥Bagel 本身煙煙靭靭,上面又有啲穀物,所以食落非常有口感,加埋啲果醬食好好味。其他食材仲有牛油果,烤南瓜,炒白菌靈芝菇,紫洋蔥,蕃茄,同埋羽衣甘藍沙律。🥗飲品

🪷 回春佛陀碗 $88

回春佛陀碗

🌱 素食 All-day $108

素食 All-day

飲品方面,佢哋有四款燕麥奶昔,我試咗「牛牛果青瓜啤梨羽衣甘藍燕麥奶昔」(餐牌係寫牛牛果,懶 cute 😅),雖然落單時有得揀少甜,但我冇揀少甜都唔係好甜,感覺幾健康(雖然我今日想飲甜啲 🤣)。

牛牛果青瓜啤梨羽衣甘藍燕麥奶食

另外仲試咗凍抹茶鮮奶,轉燕麥奶加 $5,抹茶味夠濃,我覺得比奶昔好飲。小食方面,墨西哥脆片配鷹嘴豆泥都係素食,甜品就冇純素只有蛋奶素。🙂

凍抹茶鮮奶

餐廳前身係「南本草」,幫襯過覺得麻麻地,所以轉咗手之後都冇咩期望。但「回春」嘅食物,咖啡等飲品試過都覺得幾鍾意,價錢亦合理,所以推薦比大家去開長沙灣可以試吓。😘

2024-07-27
10 分鐘 (堂食)
回春佛陀碗
素食 All-day
牛牛果青瓜啤梨羽衣甘藍燕麥奶食
凍抹茶鮮奶
  • 牛牛果青瓜啤梨羽衣甘藍燕麥奶昔
  • 抹茶鮮奶
  • 素食All-day
2024-07-27 56 瀏覽
🔹All day breakfast ($108)🔹煙三文魚芒果藜麥沙律 ($88)[煙三文魚、芒果、藜麥、奇異果、藍莓、羽衣甘藍沙律菜].全部都係生果同菜 做減肥餐一流🤣🤣食材好新鮮✨🤟🏻唔好望落好大碗 其實係羽衣甘藍擺底 普通女仔都會食得晒🤣🔹髒髒咖啡☕️(+$40)正正常常嘅咖啡🤣咖啡都幾香
🔹All day breakfast ($108)
[牛角包、慢煮雞胸、炒菇、炒蛋、紫洋蔥、蕃茄、羽衣甘藍沙律]
依個係健康版all day breakfast✨
冇腸仔 煙肉 茄汁豆
換嚟嘅係羽衣甘藍同雞胸😋
番茄&洋蔥都有落黑椒煎過 唔會咁寡🥳
炒蛋夠嫩滑!牛角包焗得鬆脆🥐
將蛋同靈芝菇夾晒落牛角包都不錯👍🏻
雞胸唔會老!咬落去仲有索索聲 好有口感
最滿意係雞胸🥳🥳

🔹煙三文魚芒果藜麥沙律 ($88)
[煙三文魚、芒果、藜麥、奇異果、藍莓、羽衣甘藍沙律菜]
全部都係生果同菜 做減肥餐一流🤣🤣
食材好新鮮✨🤟🏻
唔好望落好大碗 其實係羽衣甘藍擺底
普通女仔都會食得晒🤣

🔹髒髒咖啡☕️(+$40)
正正常常嘅咖啡🤣咖啡都幾香
2024-07-25 55 瀏覽
最近先知道原來長沙灣附近開咗一間主打健康餐單嘅 cafe,雖然呢排減緊肥,但係都想食cafe,到時就同朋友去試吓秘製冬蔭青口海鮮蝴蝶粉:呢個推薦必叫,辣度唔算強勁,但係非常惹味,汁帶少少酸味,想再酸啲嘅話可以擠多啲青檸汁,蝴蝶粉煙靭黃金草慢煮雞胸忌廉意粉:呢款意粉只有淡淡嘅忌廉味,比較似炒意粉,偏油,雞胸簡單烹煮過蒜香奶油青口:奶油味唔會太重,而且有淡淡的蒜味,唔會蓋過青口嘅味道,有少少酒味,旁邊嘅蒜蓉法包加埋汁一齊食仲好食我哋一共叫咗兩款燕麥奶昔,入口唔會好稠,燕麥似乎已經被打成碎,牛油果青瓜啤梨羽衣甘藍燕麥奶昔比較清新,青瓜味比較明顯,生可可藍莓香蕉燕麥奶昔飲落係朱古力香蕉嘅味道,但係非常淡,而且我哋揀走糖仲更加健康添,介紹上面寫有排毒嘅功效👍

2024-07-22 124 瀏覽
約朋友去食晚飯, 因為佢係長沙灣果頭返工, 經過見到間餐廳叫回春佢話入面裝修好靚, 好文青, 岩晒佢打卡, 所以我地D晚就去左回春食飯入面既環境真係好靚, 地方好好坐, 如果唔係明天要返工, 我估我可以同朋友係度慢慢坐係度吹水到人地收工, 但淨係環境靚係唔夠的, 要睇下食物好唔好食先得!輕芝士圈圈山楂肉醬意粉-$78呢款輕芝士圈圈配上山楂肉醬非常美味!芝士味純正,芝士味香濃, 芝士控必試, 而且山楂肉醬香濃入味,意粉煮得太正,整體口感非常滿意。跟餐轉火龍果杞子莓莓燕麥奶昔-$38呢杯火龍果、杞子同莓莓燕麥奶昔好清新爽口!火龍果甜味配搭杞子同莓莓,營養豐富,加埋燕麥奶更加順滑,好適合夏日飲。就算跟餐唔升級加錢都會送一杯凍岩茶。秘製冬蔭青口海鮮蝴蝶粉-$108呢款冬蔭青口海鮮蝴蝶粉超級鮮味!麵條QQ彈牙,配料十足,包括新鮮青口、蝦滑同漫出來既濃郁湯汁,好吸引食評。每一口都好滿足大福雪糕牛角包窩夫-$128大福雪糕、牛角包窩夫係超夾的!大福雪糕幼滑濃郁,牛角包窩夫鬆軟入口即溶, 口感好特別, 出面好少可以食到。各種口感及味道完美結合,絕對係甜品控必試之選。總結回春唔單止裝修靚, 好坐, 食物

輕芝士圈圈山楂肉醬意粉-$78

跟餐轉火龍果杞子莓莓燕麥奶昔-$38

秘製冬蔭青口海鮮蝴蝶粉-$108

大福雪糕牛角包窩夫-$128

總結回春唔單止裝修靚, 好坐, 食物服務都唔錯, 下次會想再黎試下其他食物
2024-07-16
2024-07-21 136 瀏覽
餐廳位於福榮街538號,鄰近長沙灣地鐵站。餐廳以簡約木質裝潢為主,入到去感覺好輕鬆自在,食物以健康、輕盈為主要元素,成個人好似「回春」一樣,回復活力。松茸味噌三文魚春之定食($138)定食主食有味噌三文魚、松茸菇飯,另有紫菜豆腐、南瓜、香菇、紫薯等為配菜,仲有抹茶忌廉泡芙為甜品和藍莓和蘋果片為水果,整個配搭十分豐富,有充足既營養價值。黑松露白菌意大利飯($88)適合奶素飲食者食用,主要食材為黑松露、露荀、白菌、靈芝菇、洋蔥、蒜等,醬汁奶香味濃郁,特別有淡淡既香菇菌類既味道,意大利飲粒粒分明有咬口。生可可藍莓低卡蕉蕉燕麥奶昔(+$38)餐牌寫有燒脂、抗氧、排毒等既作用,一於試一試。雖然有很香濃既朱古力味,但成杯飲落都唔會感覺有很油膩或對胃口有大負擔既感覺,十分有趣。核桃蘋果香蕉燕麥奶昔(+$38)寫明無添加糖,但仍然飲到香蕉、蘋果得本身既果甜,核桃和燕麥奶既味道相當融洽。

松茸味噌三文魚春之定食($138)

黑松露白菌意大利飯($88)

生可可藍莓低卡蕉蕉燕麥奶昔(+$38)

核桃蘋果香蕉燕麥奶昔(+$38)
2024-07-20 103 瀏覽
簡約木系裝橫🪵落地玻璃,橙白色主調感覺和暖舒適😊煙燻鴨胸先煎香🦆逼出油香以及濃厚煙燻味道🔥Risotto口感煙韌,入口綿滑😃配上意大利黑醋,將味道更加提升⬆️冬蔭功集合酸、辣、甜、鮮和香的味道🌶️青口爽甜彈牙,再配上蜆肉及魷魚🦑食落夠開胃,十分惹味😙蝴蝶粉份量也不少,有Al Dente質感🍝巴斯克芝士蛋糕融合著煙熏的焦香與柔和的奶香🧀燶燶的外層夠香口,內𥚃濕潤綿密🍰比一般的芝士蛋糕味道更豐富😋抹茶是由上好的茶葉磨成粉末🍵含有氨基酸,幫助人體抗氧化😁而牛奶則含豐富鈣質,對骨骼健康有益🦴伯爵朱古力🍫是我的私心推介😙喝一口濃醇的朱古力☕️伯爵茶茶香便慢慢滲透出來🍂有清新不膩口的新體驗🤗
簡約木系裝橫🪵
落地玻璃,橙白色主調
感覺和暖舒適😊

煙燻鴨胸先煎香🦆
逼出油香以及濃厚煙燻味道🔥
Risotto口感煙韌,入口綿滑😃
配上意大利黑醋,將味道更加提升⬆️

冬蔭功集合酸、辣、甜、鮮和香的味道🌶️
青口爽甜彈牙,再配上蜆肉及魷魚🦑
食落夠開胃,十分惹味😙
蝴蝶粉份量也不少,有Al Dente質感🍝

巴斯克芝士蛋糕融合著煙熏的焦香
與柔和的奶香🧀
燶燶的外層夠香口,內𥚃濕潤綿密🍰
比一般的芝士蛋糕味道更豐富😋

抹茶是由上好的茶葉磨成粉末🍵
含有氨基酸,幫助人體抗氧化😁
而牛奶則含豐富鈣質,對骨骼健康有益🦴

伯爵朱古力🍫是我的私心推介😙
  • 秘製冬蔭青口海鮮蝴蝶粉
  • 自家製巴斯克芝士蛋糕
  • 抹茶鮮奶
  • 伯爵朱古力
最近食多咗,係時候又要清減吓,今晚的晚餐,食完之後令我覺得自己健康養生。🌱松茸味噌三文魚春之定食擺盤精美,好似食緊‘日本18品早餐’,食三文魚我通常唔食皮,但呢個我有食,皮脆口唔會有鱗,魚肉唔乾身,🍚飯有松茸、味噌和豉油香,口感煙韌,好味又好食。南瓜爽硬;菇類軟腍;蕃薯仔甜美;豆腐很滑;🍎蘋果爽甜,🫐藍莓新鮮,酸甜適中;泡芙係綠茶味。🌱煙三文魚芒果藜麥沙律煙三文魚較鹹,芒果🥭藍莓🫐金奇異果🥝配沙律菜食已經很豐富,加了秋葵粒和藜麥口感更不錯。水果的甜再加啲柚子醋夾沙律菜食,酸酸地很開胃。🌱自家製伯爵茶巴斯克芝士蛋糕蛋糕質感挺硬身,伯爵茶香味濃郁,但冇蓋過🧀芝士味。🌱凍岩茶除餐附送凍岩茶一杯,白茶很清香,夠凍。🌱火龍果杞子莓莓燕麥奶昔加$38升級果香方療特飲,奶昔有很香果莓味,亦唔會太甜。

🌱松茸味噌三文魚春之定食
擺盤精美,好似食緊‘日本18品早餐’,
🍚飯有松茸、味噌和豉油香,口感煙韌,好味又好食。
🌱煙三文魚芒果藜麥沙律
🌱自家製伯爵茶巴斯克芝士蛋糕
蛋糕質感挺硬身,伯爵茶香味濃郁,但冇蓋過🧀芝士味。
🌱凍岩茶
除餐附送凍岩茶一杯,白茶很清香,夠凍。
🌱火龍果杞子莓莓燕麥奶昔
加$38升級果香方療特飲,奶昔有很香果莓味,亦唔會太甜。
2024-07-17 61 瀏覽
來到這陽光清新Cafe ,鮮艷的外觀令人精神爽利,還可以坐在陽光下,感覺特別舒服~這裡菜式以創新及healthy lifestyle 為主,價格合理,而且不收加一服務費先來一客色彩斑斕的沙律~*回春佛陀碗,有多種新鮮蔬果搭配酸甜沙律醋,營養均衡,口感清新爽口,正好適合在炎熱夏日享用。接下來的創意*輕芝士圈圈山楂肉醬義大利麵。以山楂與肉醬為主,山楂口感似辣肉腸般,酸甜滋味令人回味。 再加上溫熱的*蒜香奶油青口麵包,順滑香濃。最後來杯營養豐富的*火龍果杞子莓莓奶昔,除了能帶來清涼解渴,杞子、藍莓等食材更能滋養眼睛,是夏日的最佳解渴選擇。

來到這陽光清新Cafe ,
鮮艷的外觀令人精神爽利,
還可以坐在陽光下,感覺特別舒服~
這裡菜式以創新及healthy lifestyle 為主,
價格合理,而且不收加一服務費

先來一客色彩斑斕的沙律~*回春佛陀碗,
有多種新鮮蔬果搭配酸甜沙律醋,營養均衡,
口感清新爽口,正好適合在炎熱夏日享用。

接下來的創意*輕芝士圈圈山楂肉醬義大利麵。
以山楂與肉醬為主,山楂口感似辣肉腸般,
酸甜滋味令人回味。

再加上溫熱的*蒜香奶油青口麵包,順滑香濃。

最後來杯營養豐富的*火龍果杞子莓莓奶昔,
除了能帶來清涼解渴,杞子、
藍莓等食材更能滋養眼睛,
是夏日的最佳解渴選擇。

2024-07-16 93 瀏覽
▫️回春佛陀碗有七款配料,包括豆腐薑黃飯、焗南瓜、蘿蔔、牛油果、車厘茄、紫椰菜、沙律菜等!對於越嚟越追求健康嘅香港人嚟講,呢個可以話係健康又美味嘅選擇!所有菜式都相當健康,唔會有一啲看似健健康康又邪惡嘅食物響入面。最緊要成個菜式簡單,而食材新鮮好味,就算健康嘅菜式都唔會覺得難入口!▫️流沙溫泉蛋卡邦尼有煙肉、鹹蛋黃、溫泉蛋、洋蔥、蒜等配料烹調而成!同一般嘅卡邦尼唔同,餐廳今次加入咗鹹蛋黃,食落成個味道帶有奶油味之餘,又有鹹蛋嘅味道,咁樣嘅配搭食落反而冇咁膩!😋▫️黑松露白菌意大利飯(奶素)由黑松露、露荀、白菌、靈芝菇、洋蔥、蒜等配料烹調而成!呢個意大利飯味道令人十分驚喜,多種嘅菌類響入面,令到食入口嘅時候帶有陣陣嘅菇香味,但味道又唔會好似黑松露咁搶,唔會有太濃烈嘅味道,食落亦都唔會太容易飽膩,食落好Creamy,好滋味!▫️朱古力今次揀咗脫脂奶既熱朱古力,飲落朱古力味香濃!拉花好靚呀😍😍😍!▫️核桃蘋果香蕉燕麥奶昔餐廳標榜呢款奶昔高纖、排毒、清胃!飲完真係好健康!奶昔飲落味道濃郁厚身,香蕉味比較出,係健康飲品之選!
▫️回春佛陀碗

▫️流沙溫泉蛋卡邦尼

▫️黑松露白菌意大利飯(奶素)

▫️朱古力

▫️核桃蘋果香蕉燕麥奶昔
2024-07-16 70 瀏覽
𓌉◯𓇋【回 春 🍽️ 】荔枝角長沙灣區既cafe好多都收6點 呢間回春原來有做晚市岩晒夜晚約frd去食😝座位寬敞 而且空間十足😃係聚餐既好地點🫢▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃❀ 輕芝士圈圈山楂肉醬意粉🍝($78)肉醬意粉就食得多 第一次見加入山楂做搭配新奇又有創意 山楂除了有助消化及燒脂,加強減肥效果外,還可對抗三高 十分之適合現代都市人 啲意粉望落去雖然偏幼身 但煮得岩岩好🫢幾有咬牙 肉醬份量絕對夠撈晒成碟意粉 加埋山楂同紫洋蔥🧅 層次更豐富😀酸酸甜甜好開胃 🤤大人細佬都中意!😌❀ 香蒜白酒虎蝦意粉🦐🦐 ($128)賣相都吾錯 超多蒜粒😝中意蒜味既可以試下😍有成三隻爽彈虎蝦 加埋白酒 呢個配搭簡單得黎又好鬼夾🤩🤩❀自家製特濃朱古力蛋糕 🍰($58)睇落細細件 但原來好rich🤣🤣朱古力🍫味濃到好似食緊生古力甘 呢個份量都已經夠兩個人開心share 架😙建議放係室温一陣 口感會更好🫶🏻❀火龍果杞子莓莓燕麥奶昔 (+$38)叫主食可以優惠價升級飲品😝見到個名都覺得健康呀(๑꧆◡꧆๑)莓莓含有有量花青素 燕麥同火龍果有助腸道蠕動 杞子明目😎 我叫左走糖 味道都好好飲 飲
𓌉◯𓇋
【回 春 🍽️ 】

荔枝角長沙灣區既cafe好多都收6點
呢間回春原來有做晚市
岩晒夜晚約frd去食😝
座位寬敞 而且空間十足😃
係聚餐既好地點🫢

▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃

❀ 輕芝士圈圈山楂肉醬意粉🍝($78)

❀ 香蒜白酒虎蝦意粉🦐🦐 ($128)

❀自家製特濃朱古力蛋糕 🍰($58)

❀火龍果杞子莓莓燕麥奶昔 (+$38)
叫主食可以優惠價升級飲品😝
見到個名都覺得健康呀(๑꧆◡꧆๑)
莓莓含有有量花青素 燕麥同火龍果有助腸道蠕動 杞子明目😎 我叫左走糖 味道都好好飲 飲呢個減低左我想飲廢水既欲望🤣🤣

❀合桃蘋果香蕉燕麥奶昔(+$38)
呢幾種食材加埋又係勁高纖既配搭 預設無糖🤓只靠水果既天然糖份 岩晒要戒糖/keep fit既人😇

⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰

• 火龍果杞子莓莓燕麥奶昔
2024-07-14 71 瀏覽
打卡咖啡店,和朋友吃晚飯,聊聊心事。店子以木色為主調,滿滿舒服風情,環境開揚秘製冬蔭青口海鮮蝴蝶粉海鮮鮮味滿滿,有墨魚,青口,鮮味海鮮。辣味添快樂,棒。 層次豐富,冬蔭青口海鮮蝴蝶粉這菜以青口、鮮蝦、魷魚和八爪魚為主要海鮮材料,配上香茅、南薑、青檸和魚露。墨西哥脆片配鷹嘴豆泥青瓜醬東南亞及西式風味的,脆口小食。墨西哥脆片莎莎,具特色,配搭清香醬汁,清香口味墨西哥脆片抹茶鮮奶綿綿細膩的抹茶,香濃抹茶粉的清香和牛奶之細緻質地完美融合,不濃烈。隱隱中感受到回春的味道甜香多汁之沙拉,滿滿健康,南瓜帶咸香,柚子沙律醬汁酸甜好吃,配襯沙律菜味道棒。焗南瓜,手指蘿蔔,牛油果,車厘茄,滿滿清香之沙律回春之地
打卡咖啡店,和朋友吃晚飯,聊聊心事。

店子以木色為主調,滿滿舒服風情,環境開揚

秘製冬蔭青口海鮮蝴蝶粉
冬蔭公青口海鮮蝴蝶粉