2018-05-09 203 瀏覽
估唔到200多元就可以食到咁多選擇的放題, 飲品款式多不在話下,而且仲有熱飲,熱飲櫃內有熱維他奶同埋茶類飲品,真係非常少有, 冬天嚟食就更加啱曬, 吧枱櫃仲有幾款自己斟的飲品,有蜂蜜柚子汁、蘋果汁等等,淨係飲品已經多到難以選擇!除咗可以剔紙仔叫野食之外 ,仲有吧檯食物, 主要有海鮮,好似海蝦、青口和大大隻的響螺 ,生果亦有很多款,甜品櫃內的甜品款式又多又colourful,真的很吸睛!刺身款式幾乎一般放題有嘅佢都有,而且樣樣都好新鮮,馬刀貝爽口弹牙,好正。壽司就真係做得非常的骰, 不論係牛油果軟殼蟹卷,鰻魚卷物 或是和牛卷物, 以及一款水晶芒果蝦卷,都做得相當精緻, 尤其水晶芒果蝦卷,口感就更加特別,好有層次,外皮 係水晶皮好精瑩通透,食落好清新。炸芝麻雞翅,有少少辣味, 但係 外皮炸得好香脆,食落香口惹味。燒牛舌都算幾厚切,燒得香口,食落好弹牙, 有啲咬口,唔會乾爭爭,好滿足。鹽燒大蝦, 真係好大隻,有成隻手掌咁大,食放題有咁大隻嘅蝦,真係第一次見, 而且食落好彈牙好新鮮,唔會有任何霉嘅感覺,好好味!飯後生果,菠蘿同蜜瓜都非常鮮甜,正好為呢餐放題解一解肥膩嘅感覺。

2018-05-07
5 分鐘 (堂食)
  • 炸雞翼燒牛舌鹽燒大蝦
  • 壽司
2018-05-08 200 瀏覽
朋友生日食放題慶祝下上到3樓見到好多人等緊,大部分人都好似我地咁ʙᴏᴏᴋ左位都要等一等👂🏼😂等左大約15ᴍɪɴs就入得去啦👯‍♀️一坐底,第一時間當然要點刺身先啦🤤🤤👉🏼三文魚 ▪︎係每次放題都必叫,切得好厚身👍🏼👉🏼中拖羅▪︎好似唔係好多間放題有得食拖羅,不過呢有一半係拖羅。👉🏼赤貝、馬刀貝▪︎好爽口😚ᴇɴᴄᴏʀᴇ左2次整體黎講刺身好新鮮😌壽司就唔點咁多啦,飯會飽肚嘛😂見到有👉🏼火炙左口魚就點黎食🤤👉🏼海膽手卷是入口到的海膽,有點點甜味我仲將刺身既帶子放係上面,自制帶子海膽手卷👍🏼👉🏼鹽燒牛舌一開點左1串俾朋友試下味道先😂朋友話厚身唔會好硬之後我地再點左幾串一齊食我都覺得係厚身,有口感,不過大鹹了🙊沒有沙😍ʟɪᴋᴇ出面自助區有飲品拎,仲有甜品區食到最後會派張雪糕紙,每人簡一樣。👉🏼movenpick朱古力雪糕 有ᴍᴏᴠᴇɴᴘɪᴄᴋ簡,當然食ᴍᴏᴠᴇɴᴘɪᴄᴋ啦😍
朋友生日食放題慶祝下

等左大約15ᴍɪɴs就入得去啦👯‍♀️

一坐底,第一時間當然要點刺身先啦🤤🤤
👉🏼三文魚
▪︎係每次放題都必叫,切得好厚身👍🏼
👉🏼中拖羅
▪︎好似唔係好多間放題有得食拖羅,不過呢有一半係拖羅。

👉🏼赤貝、馬刀貝
▪︎好爽口😚ᴇɴᴄᴏʀᴇ左2次
整體黎講刺身好新鮮😌

壽司就唔點咁多啦,飯會飽肚嘛😂
見到有👉🏼火炙左口魚就點黎食🤤

👉🏼海膽手卷
是入口到的海膽,有點點甜味
我仲將刺身既帶子放係上面,自制帶子海膽手卷👍🏼

👉🏼鹽燒牛舌
一開點左1串俾朋友試下味道先😂
朋友話厚身唔會好硬
之後我地再點左幾串一齊食
我都覺得係厚身,有口感,不過大鹹了🙊

沒有沙😍ʟɪᴋᴇ

出面自助區有飲品拎,仲有甜品

食到最後會派張雪糕紙,每人簡一樣。

👉🏼movenpick朱古力雪糕
有ᴍᴏᴠᴇɴᴘɪᴄᴋ簡,當然食ᴍᴏᴠᴇɴᴘɪᴄᴋ啦😍
2018-04-29
2018-05-05 5989 瀏覽
平日去了這一間 日式放題店食午餐自助餐, 這間有個好處就是,不用坐電梯,因為這一座大廈如果要坐電梯上,就要排長龍 ,佢只要上扶手電梯3樓便到。 由商場外面已經睇到這一間餐廳很多窗口位, 但我們一行四人上到去他沒有給窗口位, 只給了餐廳中間的位置看不到風景, 窗口位置的而是沒有人坐的, 真是比較浪費。 先講一講佢餐牌大約有七至八 張放題食品可以給你點叫, 每張大約有六款食物。 午餐放題來說 不是太多。 我們開始點餐, 食物很快就嚟, 食物質素一般,最好食就是羊架 ,其他都ok,但個一口牛,蒸蛋就好難食 。其實餐廳不是太多客人,但我們食完很久也沒有人來收碟 放到 成張枱。 我們在自助區 見到好多飲品,大約有七個大雪櫃都是飲品, 飲品選擇很多 ,而且有一個櫃是放維他奶是熱的, 放在自助區的甜品 不太多選擇, 還有見到兩款雪糕糯米糍,生果任食。 枱上面有一張紙係雪糕同埋雪條 每人只可以 揀一款 總括來說午餐每人食了200多元, 價錢調低更好。其他都ok.
枱上面有一張紙係雪糕同埋雪條 每人只可以 揀一款

2018-05-03
2018-05-04 215 瀏覽
這間放題真心太多太多選擇,上次來的時候,吃多了!!!回家的路程超辛苦...(因為飽撐了...)所以,這一次一進場,我就讓朋友要再三叮囑我,絕對不要讓我吃太多!!!XD比起上次,發現食身的選擇好像是又多了,所以吸取上次的經驗,今次我決定不別和菓子櫃內的一切!!!!!還有鍋物、拉麵都不要點了!!!上次就是吃多了碗仔翅和蟹粥...先說飲品,種類真的太多了...有超多個雪櫃,每個都放不同的飲品,而且還有熱飲,非常貼心~~再來,發現雪櫃內有豆腐花!!!非常想吃,但結果吃著吃著就忘了要吃這個了....冷盤有翡翠螺、蝦、青口。還有我最喜歡的枝豆!!!今次主力食了的有刺身~~~刺身這家沒有雪味,味道和新鮮度都合格~特別是蝦,非常推介~~~這次發現有章紅魚薄切拌柚子酢~~好特別!!壽司方面叫了幾款,味道都不錯~手卷的海膽有很多~~食日本食物就一定要來一碗麵豉湯~好滿足~~!!!焗迷你蟹蓋真的很迷你,差不多一口就吃完~~~XD日式蒸蛋好滑~~~~串燒要了多春魚和台灣腸,兩樣都很好吃~海螺片炒蒜心依然是這家最最令我喜歡的!!!真心海螺串脆,蒜心爽~好夾!!地獄辣蜆夠辣,好滋味~!!!榴槤炸彈根本就應該列為甜

這間放題真心太多太多選擇,上次來的時候,吃多了!!!
回家的路程超辛苦...(因為飽撐了...)
所以,這一次一進場,我就讓朋友要再三叮囑我,
絕對不要讓我吃太多!!!XD

比起上次,發現食身的選擇好像是又多了,

先說飲品,種類真的太多了...
有超多個雪櫃,每個都放不同的飲品,
而且還有熱飲,非常貼心~~

再來,發現雪櫃內有豆腐花!!!
非常想吃,但結果吃著吃著就忘了要吃這個了....

冷盤有翡翠螺、蝦、青口。
還有我最喜歡的枝豆!!!

今次主力食了的有刺身~~~
刺身這家沒有雪味,味道和新鮮度都合格~
特別是蝦,非常推介~~~

這次發現有章紅魚薄切拌柚子酢~~
好特別!!

壽司方面叫了幾款,味道都不錯~手卷的海膽有很多~~

食日本食物就一定要來一碗麵豉湯~好滿足~~!!!

焗迷你蟹蓋真的很迷你,差不多一口就吃完~~~XD

日式蒸蛋好滑~~~~

串燒要了多春魚和台灣腸,兩樣都很好吃~

海螺片炒蒜心依然是這家最最令我喜歡的!!!
真心海螺串脆,蒜心爽~好夾!!

地獄辣蜆夠辣,好滋味~!!!

榴槤炸彈根本就應該列為甜品~
好好食,喜歡榴槤的人不可能抗拒得了~

比起上一次來,今次食物的水準有提升了!!

最後吃個雪糕作為總結~非常滿足!!!
  • 地獄辣蜆
  • 榴槤炸彈
  • 海螺片炒蒜心
這天聽朋友介紹,去了這間位於荃灣的「大井町」,一入去發現環境比預期中大,座位簡潔舒適🤗 不像旺角那些放題餐廳擠迫🙈點菜單比我想像中種類繁多,所有熱門的日式美食都有供應,如刺身、燒物、火灸壽司和鐵板料理等,應有盡有,食品選擇過關👍🏻 😉首先,我點了最愛的刺身,包括三文魚、中拖羅、赤蝦、北寄貝和榮螺片等,所有刺身看上去都很新鮮吸引~影相「呃like 」一流,而事實味道也符合外表的鮮美,抵讚👍🏻😋通常我吃放題很少會叫壽司,怕太飽😝但這裡的壽司種類繁多,而且最貼心的是,每件壽司都嬌小玲瓏😍肉多飯少,最適合眼闊肚窄的我👍🏻🤤 值得一讚!此外,值得推介的是他們的燒物,特別是「燒羊架」和「塩燒雞翼」,羊架燒得剛剛好,惹味香口,且不會太膻👍🏻😋 雞翼也是燒得外脆內軟,嫩滑多汁,「雞翼迷」不能錯過🤗🤤還有我很欣賞他們的任飲飲品和自助小食吧,飲品選擇種類繁多😳甚至有鮮榨橙汁和自製柑橘檸檬紅茶,還有暖的維他奶供應,十分窩心!☺👍🏻自助小食吧都令人很驚喜,有凍蝦、青口和榮螺等,感覺好像去了酒店自助餐😳😋最後甜品選擇也很多,而且質素不錯😉👍🏻 最值得讚賞的當然是有「MOVENPICK 」和「Dreyer’s」的

最後甜品選擇也很多,而且質素不錯😉👍🏻 最值得讚賞的當然是有「MOVENPICK 」和「Dreyer’s」的雪糕和雪條☺ 為這餐畫上完美的句號!🤗🤤
星期日一行3人,於荃灣行山之後,選了一間正評較多的放題店晚膳。看見評論上寫了什麼CP值高的放題店,便心郁郁想一試看看是否這麼吸引,結果很讓我們很失望,也感到是一間性格比勁低的放題店,先從各方向分析。1. 環境環境及地點合適,餐廳位置也很易找到。餐廳內部的間格也很大很寬闊,所以座位空間比其他大部分於旺角及尖沙咀的放題店更舒適。卡位很多,就環境來說是幾適合聚會的地方。整體餐廳也很整潔。2. 上菜速度速度也很快,點了的東西,很快及準確送到。3. 飲品種類飲品種類及款式多,也有啤酒可以選擇任飲。4. 食物質素及種類食物質素完全是差勁。首先,甜蝦不新鮮,沒有應有的味道,而且上桌時冰塊已經開始融。其次,炸物上明顯有過多的粉,結果炸出來的食物,咬下食到一舊舊經炸過的粉漿。加上,炸物炸出來很多是很黝黝的,應該是用萬年油或番炸的效果。食物味道連標準也稱不上。老實說,$220多元食放題以這個食物質素來說,是非常之昂貴,感覺這個食物質素只值$160-$180 。所以,食完這間餐廳後,真的不明白為什麼有這麼多正評。第一次食放題,食到這麼失望。
,先從各方向分析。

1. 環境

2. 上菜速度
速度也很快,點了的東西,很快及準確送到。

3. 飲品種類
飲品種類及款式多,也有啤酒可以選擇任飲。

4. 食物質素及種類
2018-04-29
2018-04-23 316 瀏覽
今日到荃灣探朋友,順便行下商場,難得與先生來到荃灣,當然要試下當地的美食,我們都喜歡食放題,見到大井町日式放題$248,再加一,十分抵食,於是決定試下。大井町很多座位,並且是卡位,都算大間,座位以紅色為主調,優雅舒適。大井町放題食物種類非常多。有可自取的熟食。有用紙㸃的熟食。有壽司,炸物,天婦羅,卷物,手卷,鐵板料理,一品料理,燒物,蒸焗類,刺身,火炙壽司,軍艦,甜品,雪糕。真是種類繁多,花多眼亂呢。熟食有爽脆的東風螺,甜蝦,青口,蕃茄,冷麵,沙律,水果等。甜品有廿多款。有櫻花和果子,柿子和果子,抹茶和果子等等....,當中我最喜歡食巨蜂提子奶凍及十分嫩滑的自家製煉奶布甸。飲品種類非常多,也有廿多款。自取熟食區正正近著大門口,所以坐下自然先取喜歡的熟食,取完自助的食物可以一邊慢慢食一邊點喜愛的食物。辣汁炸蝦卷,外面有一粒粒的魚子非常吸引,點上自調醬汁,味道不錯。牛油果軟殼蟹卷,帶著牛油的味道,裏面有軟殼蟹,先生最喜歡。虎蝦天婦羅大大隻,外脆內軟,蝦味鮮甜。十分推薦這個虎蝦天婦羅。南瓜天婦羅帶著焦脆很香的南瓜味。秋葵天婦羅外脆內帶著秋葵特有的黏滑,味道非常特別。蟹子軍艦。一粒粒紅色的蟹子

大井町放題食物種類非常多。
有可自取的熟食。
真是種類繁多,花多眼亂呢。

熟食有爽脆的東風螺,甜蝦,青口,蕃茄,冷麵,沙律,水果等。

甜品有廿多款。
飲品種類非常多,也有廿多款。

自取熟食區正正近著大門口,所以坐下自然先取喜歡的熟食,

取完自助的食物可以一邊慢慢食一邊點喜愛的食物。

牛油果軟殼蟹卷,帶著牛油的味道,裏面有軟殼蟹,先生最喜歡。

南瓜天婦羅
帶著焦脆很香的南瓜味。

秋葵天婦羅
外脆內帶著秋葵特有的黏滑,味道非常特別。

蟹子軍艦。
一粒粒紅色的蟹子非常吸引,點上芥辣豉油,味道清新鮮甜。

芥辣八爪魚軍艦。
八爪魚雖然帯㸃淡口,但夠新鮮,味道不錯。

鐵板牛油帶子。
牛油令帶子的味道提升,十分新鮮香甜。

鐵板牛柳粒。
牛柳粒帶著鐵板煎香的金黃,有少少𡁻口,很是香口。

燒羊架。
侍應放上枱,見到兩件燒得金金黃黃的羊架,非常吸引,見到已覺垂涎欲滴。羊架十分香口及入味,肉質嫩滑多汁,十分推薦這個羊架。

燒菠蘿。
帶著燒烤的香味分外清甜。

日式放題來說,任飲任食,選擇多元化,質素不錯,下次有機會到荃灣,還會再選擇大井町。
2018-04-21 321 瀏覽
同朋友兩個人係荃灣,就就地腳黎呢間食放題,我喜歡佢的鮑片很鮮甜。這裡環境都很舒適,全部卡位,兩個人都可以坐卡位,正!!!牛利很淋,很淋,味道不錯。我也喜歡這裡的芝麻雞翼,和炸榴槤。芝麻雞翼又香又夠脆,不會炸得過火,依然保持肉質嫩滑;炸榴槤,榴槤味很香,流心的,所以吃的時候也請小心點吧。蝦多士,感覺比較求其。多春魚也可以。自助bar到還有幾款水果,都幾甜。還有10幾款的甜品,話說這裡的飲品也有數10款,選擇多到呵呵呵呵呵。

這裡環境都很舒適,全部卡位,兩個人都可以坐卡位,正!!!

牛利很淋,很淋,味道不錯。

我也喜歡這裡的芝麻雞翼,和炸榴槤。

蝦多士,感覺比較求其。

多春魚也可以。

自助bar到還有幾款水果,都幾甜。

2018-04-17 7595 瀏覽
曾經有一段時間,朋友間都幾沉迷食放題,而最近開始試多左其他日本菜,就間中先會食下。是日約左朋友喺荃灣見面,選定放題,大家一齊放肆食多D,我地都好耐冇見,對上一次都係食呢間放題慶祝生日,今次再來,可見呢間餐廳喺我地心目中都係唔錯的。餐廳位於大鴻輝中心,一早預約左位置,但朋友落錯車…搞到我地遲到左入場,好在因為平日,都未至於好爆場,而店員都好好。呢度位置好多,而且沿路已經見到自取區,煥醒番我第一次來,見到飲品櫃好壯觀,好多款式嘅記憶。好快我地坐低左,星期一至四,7點半前離座208位,7點半後係248,而宵夜只係218,難怪見到我地食到尾,接近十點,都仲有唔少人入座,食足兩個鐘。最重要係:上菜速度夠快,冇漏單,寫幾多來幾多!任食任飲種類夠多,刺身:三文魚、吞拿魚、北寄貝、甜蝦、赤蝦、油甘魚、希靈魚、玉子、鮑片。仲有我覺得最好食,要追加嘅北寄貝、赤貝、馬刀貝呢幾隻貝類,好新鮮,爽脆壽司方面我地都食左好多,可能有D人會主力食刺身,但我地都鐘意食壽司果D款式。而且佢地呢度舊飯都唔會好大,係屬於好食的。壽司有分火炙,我最鐘意點火炙芝士玻璃蝦、火炙蟹棒、火炙左口魚等,一人食左每樣兩件另有軍艦:蟹籽、芥

最重要係:上菜速度夠快,冇漏單,寫幾多來幾多

任食任飲種類夠多,刺身三文魚、吞拿魚、北寄貝、甜蝦、赤蝦、油甘魚、希靈魚、玉子、鮑片

另有軍艦:蟹籽、芥辣八爪魚、吞拿魚沙律、芝麻八爪魚等,紫菜都唔會太腍

而創作壽司都幾特別,以店名命名嘅大、井、町,都名副其實好有創意,特別係有泰式風味嘅「町」。

熟食方面好多選擇,通常我地先點刺身壽司,食到淨番1/3,就點熟食,唔怕上菜太快,會食唔切

而呢度嘅熟食都有幾款特別好食,包括係鹽燒牛舌,厚身唔un,仲幾有黑椒香。
台灣一口腸、燒蝦、燒鯖魚、燒雞翼都好食,唔會太油,雖然未至於熱辣辣,起碼唔會燒起好耐。

炸物基本上都好食,仲要撞著新鮮炸起嘅天婦羅蝦、天婦羅菇,正

而另一樣推薦,係芝士年糕,好鬼軟熟,流心咁

飲品方面真係超多選擇!

甜品唔係期望太高,正常唔伏。

最後仲有每人一份movenpick雪糕或者雪條

2018-04-16
2018-04-13 4701 瀏覽
今日2位朋友生日,3人透過openrice訂位,十分方便。到達店內,面積很大,坐位寛闊。 經過6個雪櫃飲品區,飲品有樂天,陽光,台灣,啤酒……和沙律盤。 難得有酒店凍蝦,青口,翠螺有圖有真相,都很新鮮刺身真的厚切,有甜蝦(大),鮮帶子,三文魚,吞拿魚,油甘魚,榮螺,鮑魚片,北寄貝……重點:超大隻牡丹蝦,粗粗的,又鮮甜天婦羅方面:秋葵,南瓜,大蝦,冬姑,蕃薯仔 外脆不厚炸得很好,而最啖啖肉的是天婦羅蝦。最令我難忘是鰻魚炒飯,味道有99分。有多件鰻魚1cm x 2cm,不是切小粒的,鰻魚汁充足甜甜的燒汁。飯炒得粒粒分明,煙韌回味。我一個人忍不了食完,分量12小碗左右,一下子就清了。茶碗蒸有2款 咸:冬姑,蟹柳 材料普通,但蛋超滑QQ。黑松露炒雜菌,有香味但不是黑松露味道,有點失望創作壽司,有點失望,我們點了最吸引【井】海膽,蔥吞拿蓉材料。圖片只供參考海膽味道不是很腥,但太流質無論點海膽手卷都是一樣,沒有一片片海膽,賣相差了。另外叫了燒羊架和燒菠蘿片多次,因為非常香口又多汁。最後當然食甜品,我們點了M牌子朱古力味,很滿足一餐自取多件小蛋糕,款式漂亮咖啡蛋糕櫻花和菓子芝士餅布朗尼朱古力蛋糕泡芙
今日2位朋友生日,3人透過openrice訂位,十分方便。

到達店內,面積很大,坐位寛闊。
難得有酒店凍蝦,青口,翠螺
有圖有真相,都很新鮮

冷盤自取

重點:超大隻牡丹蝦,粗粗的,又鮮甜

刺身

天婦羅方面:秋葵,南瓜,大蝦,冬姑,蕃薯仔
外脆不厚炸得很好,而最啖啖肉的是天婦羅蝦。

最令我難忘是鰻魚炒飯,味道有99分。

鰻魚炒飯

茶碗蒸有2款

咸:冬姑,蟹柳 材料普通,但蛋超滑QQ。

茶碗蒸

黑松露炒雜菌,有香味但不是黑松露味道,有點失望

黑松露炒雜菌

創作壽司,有點失望,我們點了最吸引【井】

海膽,蔥吞拿蓉材料。圖片只供參考

創作壽司 井

海膽味道不是很腥,但太流質

無論點海膽手卷都是一樣,沒有一片片海膽,賣相差了。

另外叫了燒羊架和燒菠蘿片多次,因為非常香口又多汁。

最後當然食甜品,我們點了M牌子朱古力味,很滿足一餐

自取多件小蛋糕,款式漂亮

櫻花菓子,布朗尼,芝士餅,咖啡蛋糕,綠茶泡芙

咖啡蛋糕
櫻花和菓子
芝士餅
布朗尼朱古力蛋糕
泡芙:雲尼拿,綠茶,朱古力味 三款

有漏單情況,要記得追。
我覺得比較適合一班學生,朋友聚餐。

2018-04-11
茶碗蒸
黑松露炒雜菌
櫻花菓子,布朗尼,芝士餅,咖啡蛋糕,綠茶泡芙
2018-04-09 3416 瀏覽
老友心情唔好,要我開解一下,所以我帶佢去了荃灣一間好有人氣的日式放題餐廳食日式放題,實行將憂鬱化為食量。閒日,7點鬆啲,已見人頭湧湧,好明顯呢間餐廳必有過人之處。被安排坐在這張檯,檯號311,心裡有點心噏,因為諗起日本福島311事件。弊! 連自己都憂鬱埋添。嗱臨走去雪櫃拎罐麥啤自隊,解鬱先。老友就去 salad bar嗰邊,自製了一碟沙律來食。有兩隻青口、粟米粒、生菜。佢話青口好新鮮,唔腥,肉地好。呢度服務都幾好,呢頭入完order 紙,無幾耐嘢食就陸續上來。【鹽燒海蝦、燒雞翼】每人每樣一隻。海蝦都新鮮,肉質扎實,而且有鮮味。雞翼都燒得好香,而且入味。【虎蝦天婦羅】沒有想像中的虎蝦那麼大,size 細咗少少。不過,炸漿都夠薄,所以食起來口感都唔錯。【刺身拼盤 1】係老友自己搶住入order 的,佢話食放題,一定要食呢啲,仲要放開心情去食,咁先可以解鬰。三文魚、北寄貝、三文魚、拖羅、帶子、赤蝦、甜蝦等,用冰鎮住來上,樣樣都好新鮮,超正!【焗蠔北海燒、焗迷係蟹蓋】這兩個味道OK,但係略嫌唔夠熱。【千島蝦多士】第一次在放題餐廳食到蝦多士,幾特別。多士烘得脆口,配合埋鮮蝦肉和菠蘿粒,口感豐富又

閒日,7點鬆啲,已見人頭湧湧,好明顯呢間餐廳必有過人之處。

弊! 連自己都憂鬱埋添。嗱臨走去雪櫃拎罐麥啤自隊,解鬱先。

【鹽燒海蝦、燒雞翼】

【虎蝦天婦羅】

刺身拼盤 1】

【焗蠔北海燒、焗迷係蟹蓋】
這兩個味道OK,但係略嫌唔夠熱。

【千島蝦多士】
第一次在放題餐廳食到蝦多士,幾特別。多士烘得脆口,配合埋鮮蝦肉和菠蘿粒,口感豐富又好味。

【鹽燒牛舌】
燒得香,肉質幾爽口,出色!

【汁燒和牛壽司、火灸左口煞邊、火灸芝士玻璃蝦】
一場嚟到,又點可以唔食壽司呢? 仲要食火灸嗰啲。燒和牛、火灸左口魚和火灸芝士玻璃蝦,每款經過火灸之後,多了一重香味,不似得生食咁齋。

【海膽手卷、鰻魚手卷】
點都要咁啲米飯落肚先會覺得夠飽,所以,叫了兩個海膽手卷和一個鰻魚手卷。老友每樣要了一個,我就只食海膽手卷。海膽都好多,味道濃。老友話鰻魚都大件,好食。

【地獄拉麵】
我食多個地獄拉麵。沒有想像中咁辣,麵質都好彈牙,叉燒入口融化。

刺身拼盤 2】
老友覺得刺身唔夠喉,所以來多個 round。呢個round 特別點了希靈魚和玉子。希靈魚肉下面嗰層黃色嘢好似魚籽咁,食落卜卜脆,好得意。

【雪米糍】
有兩款味道: 藍莓芝士和芒果。用來做甜品都唔錯。

【Movenpick 雪糕、Dryers 雪糕批】
再放縱地食埋雪糕,就大滿足!

埋單,老友搶住俾錢,我當然唔會同佢客氣啦。
2018-04-03
放題永遠都食唔厭!早排去開荃灣做野, 於是相約友人到荃灣大井町日式放題飯聚! 今次係我第2次光顧, 整體的食物質素仍能保持不錯水準, 難怪它能於荃灣區呢個美集中地屹立不倒! 晚上7點, 人不算多(好彩早嚟唔洗等位), 仲有好舒服嘅卡位坐。。。 但半小時後到, 就要等位了! 餐廳設自助區, 除了提供各或 酒精類和非酒精類飲料外, 還有各式各樣的甜品, 更設沙律海鮮吧! 單係呢度已經勁多野食! 任飲任飲兩小時, 爽呀! 第一輪必點刺身和壽司! 款式很多, 刺身整體很新鮮, 沒有雪味! 連帶子刺身都有, 鮮甜又爽滑~ 除了有甜蝦外, 還有大大隻的赤蝦, 蝦身堅實, 肉汁又多又鮮甜~ 點少得香港人大愛的三文魚呢! 厚薄適中而且很香滑~ 多款創作壽司, 軍艦和手卷, 總有一款啱你心水~ 牛油帶子, 雖然唔算好大隻, 但過吓口癮不錯~ 紅酒燴牛舌, 牛舌好淋好入味~ 地獄辣蜆真的名副其實堅辣, 吃了一口, 麻辣味慢慢從咪蕾滲出來, 大家可以嚟挑戰吓! 鐵板牛柳粒幾嫩滑~ 跟著到燒物和炸物~ 塩燒牛舌, 稍稍加入
放題永遠都食唔厭!
早排去開荃灣做野,
於是相約友人到荃灣大井町日式放題飯聚!
今次係我第2次光顧,
整體的食物質素仍能保持不錯水準,
難怪它能於荃灣區呢個美集中地屹立不倒!

晚上7點, 人不算多(好彩早嚟唔洗等位),

仲有好舒服嘅卡位坐。。。

但半小時後到, 就要等位了!
餐廳設自助區, 除了提供各或

酒精類和非酒精類飲料外,

還有各式各樣的甜品, 更設沙律海鮮吧!
單係呢度已經勁多野食!

任飲任飲兩小時, 爽呀!

第一輪必點刺身壽司!

款式很多, 刺身整體很新鮮, 沒有雪味!

連帶子刺身都有, 鮮甜又爽滑~

除了有甜蝦外, 還有大大隻的赤蝦,

蝦身堅實, 肉汁又多又鮮甜~

點少得香港人大愛的三文魚呢!

厚薄適中而且很香滑~

多款創作壽司, 軍艦和手卷,

總有一款啱你心水~

牛油帶子, 雖然唔算好大隻,

但過吓口癮不錯~

紅酒燴牛舌, 牛舌好淋好入味~

地獄辣蜆真的名副其實堅辣,

吃了一口, 麻辣味慢慢從咪蕾滲出來,

大家可以嚟挑戰吓!

鐵板牛柳粒幾嫩滑~

跟著到燒物和炸物~

塩燒牛舌, 稍稍加入海鹽去

燒已經好香好爽~

焗蠔北海燒, 把焗和北海燒二合為一, 挺特別~

秋葵天婦羅很有特色,

爽口且沒有苦澀味~

榴槤炸彈必點, 香脆的外層,

入面是滿滿的榴槤果肉熱辣辣地流出來,

榴槤味濃郁, 知音人一定回味無窮~
炸紫薯餅很清甜~

壽喜燒有驚喜!

牛肉香嫩, 肉味濃郁~

記得食埋個雪糕/雪條先走呀!

每人可點1份~ 好開心的兩小時飯聚,

呢餐真係抱住個肚走呀!
2018-03-21
  • 刺身
  • 壽司
  • 榴槤炸彈
2018-04-07 320 瀏覽
想試這間放題好耐,終於找到時間同男人來品嚐一下。初初以為又要排長龍搭lift,又唔知要等幾耐,原來佢在3 樓,搭扶手電梯上便可,實在太好了。一入餐廳,地方都唔細,起初不到7:00pm,人不算太多,點知坐了一陣,就算是week day 都全場爆滿。這𥚃的飲品比一般的放題有更多選擇,除了放題纸的食物,還有 salad & 海鮮 bar及多種甜品。一打開放題紙,有我最愛的吞拿魚及希靈魚刺身,👏🏻👏🏻👏🏻,好多吃放題地方都沒有,而且好新鮮。👍👍👍炸蝦,南瓜,秋葵,番薯天婦羅, 熱辣辣上枱,好鬆脆。壽司方面我最喜歡井 - 好獨特,好多料。水晶香芒大蝦卷,好清新,酸酸甜甜,我鍾意,吞拿魚他他是這餐廳的創作料理,喜歡試新野既我當然要試下,吃落脆脆,辣辣幾特別,但我忘記影相。熱食叫了一口牛,好香蒜味,入口即溶,芝麻雞翼,香脆可口,外脆內軟。黑松露菌炒雜菇,份量適中,味道吾錯。壽喜牛肉鍋,多菜,湯清甜😋😋😋雖然已經好飽,不過有最愛的 MOVENPICK 雪糕,當然不可放過😁😁😁下次做節可以帶家人再來一次。

炸蝦,南瓜,秋葵,番薯天婦羅, 熱辣辣上枱,好鬆脆。

下次做節可以帶家人再來一次。
2018-03-26
  • 吞拿魚他他
  • 吞拿魚刺身
2018-04-07 367 瀏覽
平時食放題只會諗起旺角尖沙咀,今次朋友帶我去荃灣食正野係大鴻輝中心3樓的大井町,方便易搵!平日晚市放題$248,價位正常就試試入面有咩好食先~睇落單紙都十幾張,食物款式不少依到既冷盤、沙律前菜都是自助形式方便大家想食咩就夾冷盤有凍蝦、螺、青口,餐廳好貼心咁提供埋檸檬、千島醬等配料 海鮮食落肉質爽口,都幾新鮮返埋位當然第一時間食刺身除了一般三文魚,最驚喜係馬刀貝、赤貝好爽脆,忍唔住食左幾碟壽司質素都幾好,飯又不會太多,可以留肚繼續食牛肉烏冬兩三啖一碗,份量岩岩好牛肋骨煲秘製醬料炆得好入味,肉身軟腍木瓜蒸蛋白日式蒸蛋我都係第一次食放題有木瓜蛋白,感覺好像去左甜品店咁,重點係水準有返咁上下絕對唔係稀溜溜的蛋水,我地每人至少都食左三個食到飽飽都要食埋甜品先得!外面有甜品櫃自取,款式幾多有日式和菓子、泡芙、布甸等等當中以和菓子的賣相味道最吸引櫻花盛開的季節,食返櫻花和菓子😊😊最後,每人仲可以揀一款甜雪糕,Movenpick/dryers 任君選擇好滿足丫
平時食放題只會諗起旺角尖沙咀,今次朋友帶我去荃灣食正野
係大鴻輝中心3樓的大井町,方便易搵!

平日晚市放題$248,價位正常
就試試入面有咩好食先~

睇落單紙都十幾張,食物款式不少

依到既冷盤、沙律前菜都是自助形式
方便大家想食咩就夾

冷盤有凍蝦、螺、青口,
餐廳好貼心咁提供埋檸檬、千島醬等配料
海鮮食落肉質爽口,都幾新鮮

返埋位當然第一時間食刺身

除了一般三文魚,最驚喜係馬刀貝、赤貝
好爽脆,忍唔住食左幾碟

壽司質素都幾好,飯又不會太多,可以留肚繼續食
牛肉烏冬兩三啖一碗,份量岩岩好

牛肋骨煲

秘製醬料炆得好入味,肉身軟腍

木瓜蒸蛋白

日式蒸蛋

絕對唔係稀溜溜的蛋水,我地每人至少都食左三個

食到飽飽都要食埋甜品先得!
外面有甜品櫃自取,款式幾多
有日式和菓子、泡芙、布甸等等

當中以和菓子的賣相味道最吸引

櫻花盛開的季節,食返櫻花和菓子😊😊

最後,每人仲可以揀一款甜雪糕,
Movenpick/dryers
任君選擇

好滿足丫

2018-04-02 356 瀏覽
忘了讚揚大井町一下,其实之前都聽到c奶說這間好味,第一次去寫評主題就系暖暖解茶,今次3月去了2次吃,分別3月8日晚上及3月17日中午,這間食店外表同其他放題沒放別,但食落D剌身好新鮮,我不吃三纹魚比不到評,但其他魚好新鮮,好味,炸物夠熱,樣樣都好味,剌身,炸鷄翼,炸虾等……,又其我最愛燒菠蘿及甜品多款口味泡芙👍👍😋😋只是不好的……我們一行6人,劃一定6人份量,失望每次只來3件,一人都冇一件,吾得囉!希望多加改善
忘了讚揚大井町一下,其实之前都聽到c奶說這間好味,
希望多加改善