2018-05-20 1376 瀏覽
$49 就有一個韓燒set lunch?😍👅🥢包一碟肉,每人有三碟前菜🥣韓式靚湯🍲一碗白飯🍚菊花茶任飲🌻好正呀因爲韓燒熱氣午市仲要免加一實在係太抵食!前菜種類超多 我地一行成10個人😆可以試哂不同種類的😆😆最中意係薯仔!一定係薯仔!又入味又夠腍肉嘅質素雖談不上非常高,但調味已經很不錯我地叫左五花腩、豬頸肉、魷魚、牛肉、豬扒最好味係五花腩誠意推介比大角咀上班的朋友!而且店員效率非常高,好岩想食fast lunch 的人而且會提供一張牛油紙放在爐面上~以防痴底,非常貼心
$49 就有一個韓燒set lunch?😍👅
🥢包一碟肉,每人有三碟前菜🥣韓式靚湯🍲
一碗白飯🍚菊花茶任飲🌻好正呀因爲韓燒熱氣
午市仲要免加一
實在係太抵食!

前菜種類超多
我地一行成10個人😆
可以試哂不同種類的😆😆
最中意係薯仔!一定係薯仔!又入味又夠腍

肉嘅質素雖談不上非常高,
但調味已經很不錯

我地叫左五花腩、豬頸肉、魷魚、牛肉、豬扒
最好味係五花腩

誠意推介比大角咀上班的朋友!

而且店員效率非常高,好岩想食fast lunch 的人
而且會提供一張牛油紙放在爐面上~
以防痴底,非常貼心
2018-05-19
2018-04-30 1001 瀏覽
肉非常入味,款式都算多,極力推薦牛肉,腌得非常好味!服務員非常有禮貌,今日第一次來,可能好彩,不用等位,只係大同街比較難泊車。值得一試再試,價錢相宜!還有泡菜任食,味道也不錯。
肉非常入味,款式都算多,
極力推薦牛肉,腌得非常好味!
服務員非常有禮貌,今日第一次來,
可能好彩,不用等位,
只係大同街比較難泊車。
值得一試再試,價錢相宜!
還有泡菜任食,味道也不錯。
2018-03-30 969 瀏覽
大同韓燒其實之前已都食過幾次夜晚,放題水準已不錯,最緊要係平靚正。上星期番工午飯搵野食,路經此地,竟然有午飯供應。梗係入去支持下啦。呢度午飯一樣有韓燒,但因為時間有限,同下午仲要番工,就試下客飯啦。翠肉瓜辣炒魷魚一黎到碟餸大大碟,翠肉瓜鮮甜又爽口,魷魚又多又彈牙,正呀。因為平時晚上食呢間韓燒已非常鐘意佢地既魷魚,真係好好食。除左主食外,一樣有小食有湯。仲有一杯超好飲類似涼茶既飲品(好似係自家制菊花茶),最後,重要一題係呢度既服務員叔叔嬸嬸都超好人,非常主動為你添飲,服務態度真係好好
上星期番工午飯搵野食,路經此地,竟然有午飯供應。
梗係入去支持下啦。

翠肉瓜辣炒魷魚
一黎到碟餸大大碟,翠肉瓜鮮甜又爽口,魷魚又多又彈牙,正呀。
因為平時晚上食呢間韓燒已非常鐘意佢地既魷魚,真係好好食。

除左主食外,一樣有小食有湯。
仲有一杯超好飲類似涼茶既飲品(好似係自家制菊花茶)

2018-02-21 621 瀏覽
$49 set lunch,宜家去邊道揾。有前菜,有湯,有飯,又有無限菊花茶,淨係價$已經赢成條街,肉嘅質素、味道亦不過不失。樓面手快,一個鐘頭lunch絶對趕得切
2018-02-21
2018-01-30 397 瀏覽
每星期總有餐lunch會幫襯每個餐都只不過係五十至六十蚊有三個前菜有湯有盒紙包飲品同仼斟菊花茶可能因為我地每次都大約廿個訂枱所以老闆每次都會親自過黎幫我地落部分單員工真係好親切有次比個石鍋飯辣親(其實每次石鍋飯都係熱辣辣)一個瘦削戴眼鏡既叔叔(本人認為既最佳員工)就解釋話每個石頭鍋都係喺三百度既焗爐拎出黎係間好有誠意既餐廳有同事中意叫海鮮烏冬走乜走乜咁例如走魷魚會補返多少少魚肉貝類而落單員工甚至記得某啲同事嗌乜燒肉類可以請廚房燒完再上野食等得都唔算耐 係合理時間
每星期總有餐lunch會幫襯

每個餐都只不過係五十至六十蚊
有三個前菜有湯有盒紙包飲品同仼斟菊花茶
可能因為我地每次都大約廿個訂枱
所以老闆每次都會親自過黎幫我地落部分單
員工真係好親切

有次比個石鍋飯辣親(其實每次石鍋飯都係熱辣辣)
一個瘦削戴眼鏡既叔叔(本人認為既最佳員工)

就解釋話每個石頭鍋都係喺三百度既焗爐拎出黎

• 雞肉石頭鍋飯
  • 海鮮烏冬
  • 牛肋骨煲
2018-01-01 495 瀏覽
大角咀這個地點本來就不太方便,但卻有很多隱世美食。幾個月沒來,怎知就一來就中伏! 本來是自助任食,雖然現在都是任食模式,但改成order紙,種類少了很多之餘,食物選擇與質數卻下降很多,有些食物種類更要另外加錢才可以叫! 本來已不算抵食,但以前選擇種類較一般多元化,可是現在卻要另付額外費用。而以加幅及性價比來說, 一點都不值。根本不用特意來食,所以絕對沒有下次 - bad list ! 而且同區可以有更多更好的質數與選擇。
2017-12-30
美食哥倫布今次去咗大角咀搵野食!有乜咁好食?一齊睇下啦!大同韓燒原來唔止得韓式燒烤放題!仲有得食埋放題!一開始可以自己出去夾啲前菜冷盤食著先!都幾多款!之後就梗係要叫啲刺身食吓!都幾多款!有三文魚、北奇貝、甜蝦、希靈魚、素鮑等等⋯個三文魚仲卷到成個花之戀咁!最好嘅係入面無包飯!唔會食飯食到飽晒!而且都幾新鮮!刺身可以無限叫!一邊等啲野熟一邊可以食著刺身或者其他熟食!燒嘅野都一樣幾好野揀!飲品都係無限嘅!而且有埋啤酒!最吸引嘅都係個價錢!200蚊左右可以又韓又日,仲有咁多款野食俾你揀!真係好抵食!
美食哥倫布今次去咗大角咀搵野食!有乜咁好食?一齊睇下啦!

之後就梗係要叫啲刺身食吓!
都幾多款!有三文魚、北奇貝、甜蝦、希靈魚、素鮑等等⋯

個三文魚仲卷到成個花之戀咁!
最好嘅係入面無包飯!唔會食飯食到飽晒!而且都幾新鮮!

刺身可以無限叫!一邊等啲野熟一邊可以食著刺身或者其他熟食!
燒嘅野都一樣幾好野揀!

飲品都係無限嘅!而且有埋啤酒!
真係好抵食!
2017-09-28 490 瀏覽
週末係我四出搵食既好時機,今次來到大角咀,試韓燒午市。燒肉雖然好味,但放題每次都眼闊肚窄,所以食韓燒,我會揀午市套餐。通常一份燒肉做主打,仲會有三款KimChi,湯,飯再加凊熱菊花茶。如果多D人去,大家仲可以夾下叫唔同焼肉和KimChi,咁就可以試多幾款😋😋今次叫左四個餐,每個餐包三碟KimChi,一共有十二碟,款款都好味,一放上枱已經令人好開心,而當中最愛係薯仔。烤肉方面,牛肉好軟滑,豬扒較香同鬆化,雞也有少少香草味,牛仔骨就略為少少肥。整體都值80分。此外,飲品係無限添飲菊花茶,好飲之餘,仲可以幫大家凊下熱氣,下次去開大角咀,一定會再去。
週末係我四出搵食既好時機,今次來到大角咀,試韓燒午市。
2017-07-01
2017-09-09 354 瀏覽
港式韓燒大角咀真係咩到有得食,有便又有貴,禁我當然搵便既野食食啦,今次就挑戰lunch 一個鐘頭食韓燒啦啦啦!佢地會鋪張紙係佢爐到墊住,但我就會令走佢,因為聽吾到「炸」一聲,我就覺得無味風味我地叫左魚,豬頸肉,五花腩,牛舌,一次過烤哂佢,肉質正常,不過不失,豬頸肉醃得非常入味,但無諗過牛舌係禁好味,反而佢吾會係好爽既質感,而係淋淋地既感覺,簡單尼講淋淋地中帶d爽感 (吾好話我講廢話呀)最重要係 便!便!便!都係49蚊炸,有前菜3小碟,菊花茶(吾怕熱氣),仲有個飯tim 尼到吾止可以自己燒,如果哦日吾想燒,可以由佢地係廚房燒麻出尼,味道見仁見智啦
港式韓燒

2017-09-06
2017-09-07 516 瀏覽
極抵玩午市set lunch 燒烤午市套餐 HKD 49任選烤肉選一今次試左 牛脷/五花腩/ 豬頸肉 牛脷 薄切 好林 易熟豬頸肉 入味 健康唔肥五花腩 肉厚足料抵食!加上菊花茶無限添飲!抵食午餐之選
極抵玩午市set lunch

豬頸肉 入味 健康唔肥

五花腩 肉厚

足料抵食!加上菊花茶無限添飲!抵食午餐之選

2017-07-15 429 瀏覽
住喺大角咀,見OpenRice咁多好評,已經想試呢間好耐。終於夾到一日出去食自助晚餐,試試佢係咪同傳聞中一樣咁正。可能因為OpenRice實在太一面倒正評,我期望太大,結果失望已回🙈佢唔係唔好食,但食物選擇冇想像中咁多,味道亦冇想像中咁驚喜,一般韓燒店既質數,未至於去到神店level(留意一切落空皆因想像,衰係我睇完食評太多FF) 其實店員服務態度唔錯,價錢向放題中算抵,擺正心態食應該會享受好多。

2017-06-22 6258 瀏覽
相信大家都知道而家旺角大概放題或者燒肉都要差唔多要近$200,而且有好多質素貴得嚟都一般般,今次就去左旺角邊緣,即係啲舊區,唔知系邊?即係近奧海城嗰邊。嗰邊通常食野買啲啲,所以今次就食韓燒,嘗鮮一下。$158咁既價錢大既都知道質素係點,但都有啲出色位例如餐廳姐姐服務好好,好有人情味,而且咁既價錢仲包左即切既三文魚刺身,性價值算高吧。韓國小菜:講明係韓燒,當然會有冷盤,推介既係芽菜,食落爽口有麻油香。另外泡菜也相當不俗,不會太辣也不會太咸,可以作為一個開胃菜。湯品:今天嚟到有日本麵鼓湯同蜆肉湯,今次就專登飲咗蜆肉湯,蜆肉湯比較多料,但有個別蜆肉有啲沙,有點小失望。刺身:之前聽人講唔係任食,但今次嚟到啲姐姐話係任食,而且因為我地好早到未有好多客人,所以姐姐主動問我地要幾多三文魚刺身再立即系凍櫃攞出嚟切,細心!而且三文魚係腩位,有魚油香味。韓燒配料:有好多唔同嘅選擇,好似有一般嘅豬牛雞等等,另外仲有羊架,金菇肥牛等食材。推介:豬腩肉-爽口而且有油香,配上生菜同韓式辣醬一流。推介:扇貝-雖然係細細粒,但係可以慢慢燒,可以慢慢食。當然仲有一般嘅配料,味道正正常常。飲品:一般可樂

推介:豬腩肉-爽口而且有油香,配上生菜同韓式辣醬一流。
推介:扇貝-雖然係細細粒,但係可以慢慢燒,可以慢慢食。

當然仲有一般嘅配料,味道正正常常。
飲品:一般可樂忌廉係有既,但就無咩韓國飲品,例如忌廉鮮奶,但選擇尚算足夠。

總評:價錢係平既,而且無分時段收費而且星期日只係加$10,而材質方面,雖然唔叫做係高級貨,但係質素唔差,選擇仲幾多。
2017-06-14 354 瀏覽
大同韓燒,真係好值得去既午餐之選。韓燒套餐,$49,要2位以上先開火,免加一。有主食一客,可以選擇豬肉、雞肉、牛肉或或魚,我最鍾意食牛舌,厚切,而且醃得入味,唔洗點醬油都夠晒味啦。同埋唔會鞋口,啖啖肉,正。三小碟前菜,可refill。以上係2人份量既前菜。仍然最like醃薯仔,甜甜地,送飯或者單食都好滋味。一碗白飯,就係普通港式白飯。一碗湯,有蜆肉作為材料,不過略為鹹左d。一杯飲品,去過幾次,都係港式涼茶,但係唔係苦,甜甜地,清熱arm晒。環境乾淨,地下唔會油膩同好滑,企理。燒肉時候會加一張吸油紙,所以d肉唔會痴爐,比較乾淨,讚。老闆同埋員工都好有禮貌,埋單時更會送雪糕或飲品coupon,下次黎食午餐,全檯贈送雪糕或盒裝飲品。餐廳都幾大,不過附近寫字樓太多,有時要等下位。建議過左1:30後黎,唔洗等位。
大同韓燒,
真係好值得去既午餐之選。

韓燒套餐,
$49,要2位以上先開火,
免加一。

厚切,而且醃得入味,
唔洗點醬油都夠晒味啦。
同埋唔會鞋口,啖啖肉,正。

三小碟前菜,可refill。以上係2人份量既前菜。

仍然最like醃薯仔,
甜甜地,送飯或者單食都好滋味。

一碗白飯,就係普通港式白飯。

一碗湯,有蜆肉作為材料,不過略為鹹左d。

一杯飲品,去過幾次,都係港式涼茶,
但係唔係苦,甜甜地,清熱arm晒。

環境乾淨,地下唔會油膩同好滑,企理。

燒肉時候會加一張吸油紙,所以d肉唔會痴爐,比較乾淨,讚。

老闆同埋員工都好有禮貌,
埋單時更會送雪糕或飲品coupon,
下次黎食午餐,
全檯贈送雪糕或盒裝飲品。

餐廳都幾大,不過附近寫字樓太多,
有時要等下位。

建議過左1:30後黎,
唔洗等位。
2017-06-07
2017-06-09 314 瀏覽
係大角咀返工,諗住放工同同事食個晚飯,傾傾下話想食韓燒,之後一上openrice望一望有咩選擇,就發現呢間大同韓燒有不少好評,就決定黎呢到食晚飯啦。大概7:30到餐廳,都仲有好多位,環境都算乾淨企理,唔會坐得好迫。食品種類多,除左肉類仲有不少海鮮和蔬菜的選擇仲有湯同炒飯,不過因為食得太飽最後都冇試到差不多試齊晒所有種類,最好食係雞肉同豬頸肉好入味同肉質嫩滑!菠蘿又多汁又甜,燒一燒都好好食!任食放題都只係$159+10%一個人,質素高,非常抵吃!

食品種類多,除左肉類仲有不少海鮮和蔬菜的選擇

仲有湯同炒飯,不過因為食得太飽最後都冇試到

差不多試齊晒所有種類,最好食係雞肉同豬頸肉
好入味同肉質嫩滑!

菠蘿又多汁又甜,燒一燒都好好食!

任食放題都只係$159+10%一個人,質素高,非常抵吃!
2017-06-08
2017-06-08 245 瀏覽
食完呢間餐廳之後 最開心嘅係個身竟然冇油煙味 唔會臭彬彬 皆因佢爐邊有多個吸風位 可以馬上吸走油煙 完全係一個清新嘅環境之下 享用晚餐餐廳食物種類多 當然唔少得肉類啦 豬牛羊雞 乜都有 仲有蔬菜 海鮮 任君選擇熟食區 有韓國特色美食 涼拌菜泡菜年糕 樣樣齊吸風位就在爐邊 油煙味完全冇機會四散 非常好 而且爐面仲會放張牛油紙 喺你燒烤嘅同時 食物唔會黐底 非常貼心 店員還會定時定候幫你更換牛油紙燒冬菇 食落超級有驚喜 隻冬菇好多汁 好厚 今晚落燒咗好多隻食魷魚仔爽口彈牙 推介仲有多款口味嘅雪糕 竟然有紅豆味 一定要食番杯仲有啲餐 日式餐前小食兩個人任飲任食 晚餐時段都係$350 真係好抵大角咀嘅大同燒烤一定要黎 親民嘅價錢 食物質素好 來大角咀一定要試下

熟食區 有韓國特色美食 涼拌菜泡菜年糕 樣樣齊

冬菇