2015-05-21
估唔到今次竟然有2人梳化位, 雖然都知呢間大多數都有位, 但好多時坐2人梳化位果d, 都係有排吹水, 仲要係柱邊, 唔怕有人行來行去, 咁就冇咁騷擾啦~ 今次唔叫兩個小菜, 叫咗1個中式1個西式~ 吉列魚柳配咕嚕汁, 加肉燥唐生菜同中湯 吉列魚柳可以選咖哩汁同咕嚕汁, 但咖哩汁好似熱氣咗d, 所以選比較開胃的咕嚕汁, 個魚柳仲熱熱地, 唔知係咪即叫即炸? 又夠熱又夠脆, 再配埋個酸酸地的汁, 正~ 因為呢個好似冇菜, 所以加錢選配肉燥唐生菜, 但個肉燥鹹咗d, 最終都係撥走哂d肉燥先食個唐生菜 是晚又係合掌瓜湯, 依然係不加味精, 食飯前飲都叫做夠味, 但食完d濃味嘢後, 就覺得個湯淡咗d 洋蔥炆豬軟骨配低糖綠茶 睇個名仲以為有洋蔥, 點知變咗紅蘿蔔同薯仔, 唔知d洋蔥係炆到溶哂, 定係改咗做紅蘿蔔薯仔炆呢? 睇佢個汁又黑又杰, 但味道啱啱好, 唔會好鹹, 雖然佢d餸同飯放埋同一碟, 但d汁可能杰咗d, 所以冇浸淋哂d飯, 可以一路撥d汁去d飯度, 至於個主角豬軟骨, 唔似出面街食開果d, 炆到d軟骨變哂透明, 冇哂咬口, 佢仲係白色, 但唔會硬到咬唔到, 係要
今次唔叫兩個小菜, 叫咗1個中式1個西式~
吉列魚柳配咕嚕汁, 加肉燥唐生菜同中湯
洋蔥炆豬軟骨配低糖綠茶
低糖綠茶走冰, 唔會太凍, 但冇咗d冰去溝淡d味, 雖然話係低糖, 但都仲有甜味