2010-09-30 30 瀏覽
7月3日, 預祝106週月快樂~ 揀咗黎旺角呢間幾有情調燈光暗暗嘅西餐廳慶祝~ 格局其實有D港式, 枱枱櫈櫈都幾茶餐廳feel, 不過個餐牌都好似幾花心思, 頭盤主菜款式都絕不馬虎~::: (頭盤) 鮮蝦蜜糖芥末籽薯仔沙律 :::鮮蝦味道都ok, 不過冷藏野未解夠凍, 肉地都幾實下…薯仔沙律配上蜜糖芥末甜甜地, 都幾開胃嘅~ 沙律菜都幾新鮮, 但份量唔多~::: (頭盤) 日式燒鮑魚仔 :::燒鮑魚仔有2隻, 都幾彈牙, 味道應該用日式醬油燒過, 都幾入味~ 如果只有2隻鮑魚仔就好單調, 所以加咗d沙律菜, 但係同鮑魚仔個味就唔係好夾…::: 餐湯 :::要咗紅白各一, 都各跟一片蒜蓉包~ 可以接受但係唔突出~::: 香煎法國鵝肝拼炭燒PRIME牛小排 ::: $168 先嚐法國鵝肝, 配上一件多士~ 鵝肝都幾肥美, 煎得少許燶, d香味都幾濃, 一咬d油標晒出黎~ 連埋多士好好食! 跟住到炭燒PRIME牛小排, 食得出有炭燒嗰種少少’火羅’嘅味道~ 都有肉味同埋唔韌~ 而意粉偏淋, 整體似碟頭飯又唔特別咁…::: 日式炸軟殼蟹燴意大利飯 ::: $98呢個意大利飯就真係幾差, 食落只

::: (頭盤) 鮮蝦蜜糖芥末籽薯仔沙律 :::

::: (頭盤) 日式燒鮑魚仔 :::

::: 餐湯 :::
要咗紅白各一, 都各跟一片蒜蓉包~ 可以接受但係唔突出~

::: 日式炸軟殼蟹燴意大利飯 ::: $98
呢個意大利飯就真係幾差, 食落只係似普通燴飯, 完全食唔出佢係意大利飯… 個醬汁有d似白汁, 但味道略淡… d汁頗杰所以整個飯都一舊舊…炸軟殼蟹可以接受, 但係唔似啱啱炸起, 只有微暖, 亦唔脆口… 咬落又唔算特別多肉食.

::: 朱古力心太軟加雲呢拿雪糕球 ::: $8
好多食評都讚佢地嘅朱古力心太軟, 當然我地都唔會錯過~ 果然超級流心, 一切開d朱古力軟心就流出黎~ 味道都幾濃, 朱古力外皮蛋糕都幾軟熟~ 雲呢拿雪糕只係普通貨色, 淡淡地…

::: 法式焦糖燉蛋 :::
味道甜甜的, 再加上面頭一大塊焦糖就更加甜到不得了~ 質地ok但蛋味一般. 只可以算是合格, 都係食唔出有幾特別…

::: 凍朱古力 :::
凍朱味道算濃~ 但欠缺奶味… 而且太多冰, 溶冰之後就溝稀晒變咗杯甜水…

::: 熱咖啡 :::
想說食甜品配咖啡可中和一下甜味, 不過竟然咖啡都幾甜, 苦味反而唔係好夠, 已經冇乜點落糖… 可能佢d奶本身有甜味啦…

本身都對呢間餐廳有點期待, 就令到我們有點失望~ 款式看上很西餐, 但係味道又好港式… 而餐廳內都幾迫下, 坐滿人仲幾嘈吵… 如果價錢有平嘅話我地都仲有機會黎食嘅…
鮮蝦蜜糖芥末籽薯仔沙律 + 日式燒鮑魚仔
2010-07-03
朱古力心太軟加雲呢拿雪糕球
超級流心
2010-09-15 12 瀏覽
上次(2年前)食完對呢間餐廳印象都唔錯,亦有周圍去介紹朋友去食。今次係友人提議去,令我可以再回味一下佢地0既心太軟。先來湯。我叫左個菜湯,味道普通,GARLIC TOAST就唔錯。主菜SHARE來食,叫左個帶子蝦RISOTTO, 芝士雞卷, 火腿三文魚PASTA,味道不過不失,3樣之中較喜歡PASTA。甜品就食左個金莎心太軟同普通心太軟。水平KEEP到,份量亦OK,因為食完以上0既野已經飽飽。第一次食金莎心太軟,原來係有粒金莎0係個心太軟裡面....總結係,味道以CAFE來說是不錯了。服務態度就麻麻,覺得D 待應有D串,可能因為比較YOUNG吧?! 最唔鐘意係食完之後,成個身都係油煙味.....好臭!!! 搞到我由頭髮到條褲同個袋都係油煙味......
搞到我由頭髮到條褲同個袋都係油煙味......
2010-09-14
慶祝紀念
生日
2010-08-25
係OPENRICE見到呢間野D心太軟好多好評就去試試看~ 3人行, 叫了1個2人餐 有湯 有頭盤 有野飲 仲有甜品~ 仲有75折 好似幾抵食咁~ 主菜叫咗個燒羊鞍和 人鵝肝~ 甜品叫了朱古力心太軟和布丁~ 羊鞍: 有4件 味道不錯 不鬚 只是略咸咗DD~ 賣相不錯~睇到都開胃~ 鵝肝: 就1般 賣相差 睇到都唔太開胃~ 朱古力心太軟: 好細舊 但正因咁細舊 所以唔係好覺"流" 可能本身我鍾意食朱古力 食多件都可以~ 配CREAM食就中和咗D朱古力的甜味~ 布丁: 好味~ 又係細細舊 不過無咩芒果味(佢話係芒果布丁)~ 另外 仲叫點了帶子 菠菜芝士意粉酥盒~ 呢個係最好味的~ 勁勁好味~ 原本以為D味同個酥盒會唔夾 點知1食 全完夾到~ 而且70幾蚊~ 好味就會覺得抵~ 可惜無相~ 不過賣相都不錯~ TOTAL食咗$300左右~我諗食下午茶會抵食D~ 同埋坐下層會好D~ 因我坐上層 上層環境不好 得1個服務生~

鵝肝: 就1般 賣相差 睇到都唔太開胃~

2010-07-29
2010-08-16 8 瀏覽
星期五約左幾個朋友睇戲,套戲要做成兩個半鐘頭,就諗住嚟呢度食晚餐啦,因為都近戲院的.訂左10點半枱,我地睇完戲行到過嚟都差唔多10:45啦,其實這裏都幾full的,樓下已滿,我地就坐樓上,咁夜先食飯都唔想食太多,就叫左一個兩人晚餐一齊食,但呢度有最低消費,每人一定要叫一個正價的食品,其中一個朋友好想飲湯,但原來這裏的湯是不能散叫的呀,冇辦法就叫飲品了.二人套餐包括:餐湯,兩個都叫左意式牛肉湯-好咸,好似飲緊汁咁,冇料的啊,有點失色呀,蒜容包都好香口及香脆的前菜,一個大蝦薯仔沙律,一個巴拿馬火腿蜜瓜沙律,先講大蝦薯仔沙律,這個賣相都幾靚,味道都唔差的,有一隻大蝦,一些薯仔沙律,個汁都配得幾好及開胃呀,大蝦都爽口的,至於巴拿馬火腿配蜜瓜沙律,這個都好味的,有兩片巴拿馬火腿係面,兩片蜜瓜及一些沙律菜,加些沙律油都幾夾呀主菜,大蝦煎魚柳跟意粉,份量都唔細架,隻魚柳可以切開四件但都ok大件架,都煎得幾香及魚肉都滑身的,大蝦都好味呀,雖然唔算好爽但都大隻架,意粉配埋個汁好fresh呀,個汁有些香草味道鵝肝西冷跟薯菜-鵝肝好好味的,好淋好juicy,真係入口即融架,個西冷就一般啦,d肉好似淋得滯啊,

二人套餐包括:
脆的
鵝肝西冷跟薯菜-鵝肝好好味的,好淋好juicy,真係入口即融架,個西冷就一般啦,d肉好似淋得滯啊,薯菜係薯條加一些菜,都ok的
甜品方面,叫左一個朱古力心太軟及一個法式焦糖燉蛋,都唔算等左好耐,個心太軟都係流心的,但我覺得唔夠熱,不過都係好味的,法式焦糖燉蛋面層的焦糖真的很脆架,食到有聲架,卜卜聲,底層的燉蛋就好滑呀,但都係唔夠熱啊.
飲品,朋友話見到menu有特色飲品,以為係果茶點知原來係沙冰,仕應話有花茶的,但本menu就冇寫,佢地幾個都叫左花茶,我則叫左一杯芒果荔枝沙冰,朋友們的花茶都ok的,薰衣茶則好香,我的沙冰個樣都幾特別呀,底層係荔枝,跟住面層係芒果沙冰,但係甜左少少啊.

我地食到全部人走晒,得返我地一張枱未走,仕應們已開始清場啦,不過服務都係好好的,唔會掛住關門就趕客.

牛肉湯+蒜蓉包
巴拿馬火腿配蜜瓜沙律
大蝦煎魚柳跟意粉
鵝肝西冷跟薯菜
法式焦糖燉蛋
之前都聽過天機棧既心太軟好好味. 咁岩行過天機棧, 就去try try啦.其實當日我本身係想食Tea, 去到天機棧門口, 見到店度一個人都冇, O個時有D 驚嫁.不過再諗一諗, 咁咪仲好, 少人d, 唔洗迫. 首先係一個帶住眼鏡既女仔黎Serve 我, 佢好polite!! 我同友人order Tea時, 見到話只要 +$10就可以有 "朱古力心太軟" 喇, 咁我就order理, 個女仔好細心, 佢可能知道我地驚個朱古力心太軟會好早上檯, 佢同我講個 "朱古力心太軟" 會等我食完個tea後先會上檯. 佢真係好細心!!佢拎個 "朱古力心太軟" 比我時, 我feel到d 熱力. 個賣相又好喎!! 一拮個心太軟一下, d 朱古力就好快流左出黎喇 (唔會話焗得過時, 令到冇咁多朱古力流出黎), 個d 朱古力一d都唔"鞋口", 又唔會勁甜, 味道岩岩好. 最好, 就更係要讚下呢個帶住眼鏡既女仔STAFF 啦, 妳既service 好好呀!!

不過再諗一諗, 咁咪仲好, 少人d, 唔洗迫.

2010-08-14
朱古力心太軟
大家好!!很久很久沒寫食評.工作壓力太大,希望籍此舒發一下,.這是我的工作未調部門前光顧的店子...自從事醫護人員後,一切尚算掌握得到,直至兩個月前調去眼科,惡夢便開始了,詳情容後再談,今次我們談談食物先..今天約了朋友來試試他的心太軟,當然我們不可能只吃心太軟..小龍蝦湯---友人說好喝,我嫌不夠香,顏色對,味道不對..頭盤焗帶子---香濃美味肉眼牛----沒有甚麼特式,份量也很少..西冷羊扒---呢個惹味,有羊的香羶味,但不難接受,一向不嗜羊的我也試了兩塊朱古力心太軟---香濃有苦味,不太甜...非常合我意士多啤利心太軟----略嫌流心太水汪汪,但有新鮮感..
大家好!!
詳情容後再談,今次我們談談食物先..

今天約了朋友來試試他的心太軟,當然我們不可能只吃心太軟..
小龍蝦湯---友人說好喝,我嫌不夠香,顏色對,味道不對..
頭盤焗帶子---香濃美味
肉眼牛----沒有甚麼特式,份量也很少..
朱古力心太軟---香濃有苦味,不太甜...非常合我意
士多啤利心太軟----略嫌流心太水汪汪,但有新鮮感..
香而份量夠
冇乜流心
流心太稀
2010-05-23
5 分鐘 (堂食)
香而份量夠
  • 西冷羊扒
2010-08-12 3 瀏覽
這天忙碌工作過後,來到這區找地方吃晚飯,在吃西餐和打冷兩個選擇中最終揀了這間餐廳作吃晚飯的地點,結果得到的竟是失望。其實這餐廳半年前也曾幫襯過,覺得還不錯,所以才會再來,可是這次來到,叫的同樣是二人套餐,但這次的印象卻是食物質素退步得很厲害,要是在最近去過的食肆中找一間前後兩次幫襯退步得最多的餐館,它一定能拿到最佳退步獎。話說這晚叫的「精選二人套餐」,叫了以下的食物: ~ 餐湯 ~ (三選二)1)「匈牙利牛肉湯」:味道尚見濃郁,也有些少牛肉和蔬菜在湯內,收貨。2)「周打蜆湯」:味道太淡,蜆肉卻連一隻也找不到,差! ~ 頭盤 ~(四選二)1)「意大利風乾火腿配蜜瓜」:味道一般,風乾火腿食味偏淡,鹹香不足,蜜瓜也不夠甜。假如是巴馬火腿的話相信效果會好得多。2)「鮮蝦蜜糖芥茉籽薯仔沙律」:帶蜜糖甜味的蝦與薯仔沙律味道尚佳,已是整晚比較好的一道菜。 ~ 主菜 ~ (十二選二)1)香煎法國鵝肝拼鴨伴砵酒汁(跟意粉):鵝肝不夠肥美,吃不出應有的膏腴味道,而且與鵝肝作伴的不是水果,而是多士,也不是我的喜愛。鴨不夠大隻,肉質也見粗糙,整道菜的水準與想像中的味道期望差距極大。2)日式炸軟殼蟹燴意大利

話說這晚叫的「精選二人套餐」,叫了以下的食物:
~ 餐湯 ~ (三選二)
2)「周打蜆湯」:味道太淡,蜆肉卻連一隻也找不到,差!

~ 頭盤 ~(四選二)
假如是巴馬火腿的話相信效果會好得多。
~ 主菜 ~ (十二選二)

2)日式炸軟殼蟹燴意大利飯:軟殼蟹油膩得來不好吃,根本吃不出蟹肉的味道。意大利飯雖見黏口,但味道欠佳。

~ 甜品 ~(六選二)
1)朱古力心太軟:這道甜品雖是這餐廳的招牌菜之一,在openrice也有不少食家讚過,但這次的心太軟我卻覺得不外如是,首先這甜品太細件,太小家子氣,令人失望!
其次,朱古力甜度雖見適中,但流心不多,心不太軟,也未如理想。

2)法式蘋果卷:老婆大人覺得這甜品水準還不錯,我卻覺得它的外皮太硬了,不好吃。

真想不到,不過是半年左右光景而已,這裡的食物水準竟然退步得這麼厲害。難道這裡本來的大廚已經離職了嗎?

附帶一提的是,這餐廳的情調實在「太好」了,燈光昏暗得很,最亮的光源已算是桌上的浪漫燭光,也所以,這次的照片對焦著實有點不清,不過有相總比沒相好,姑且都放上來啦!

朦朧的餐牌
昏暗的燭光
周打蜆湯
匈牙利牛肉湯
意大利風乾火腿配蜜瓜
鮮蝦蜜糖芥茉籽薯仔沙律
香煎法國鵝肝拼鴨伴砵酒汁(跟意粉)
日式炸軟殼蟹燴意大利飯
法式蘋果卷
朦朧的餐牌
昏暗的燭光
2010-08-12 3 瀏覽
經朋友介紹去左magic cafe食dinner.......雖然d燈光暗左d,不過d野食very good!我地4個人叫左兩個二人餐......不得不提佢既招牌甜品心太軟,勁正!我叫左個朱古力味,食果時勁多朱古力流出黎!very good!!(以下photo是由朋友提供)
雖然d燈光暗左d,不過d野食very good!
我地4個人叫左兩個二人餐......
不得不提佢既招牌甜品心太軟,勁正!
(以下photo是由朋友提供)
2010-08-05
2010-08-07 12 瀏覽
看了 openrice 內有好多食家對這間餐廳都有幾好既評語﹐相片好似好吸引﹐去開旺角就不防試試!大概6pm入座﹐可能仲早﹐無咩人。 張張檯都已放了一杯杯既水﹐唔知算好定唔好!內邊setting和出邊條街唔襯﹐餐廳內黑黑地幾有情調!叫左 set dinner: 加 $15 轉 龍蝦湯 ﹐有隻好細﹐無咩肉既龍蝦仔﹐ 整體麻麻!salad 唔錯 main course:1.Lobster &加少少錢要angel hair。 lobster ok,幾啖肉﹐ angel hair 淡 左 d. 2. 七 成 熟既 牛 扒 -overcook 左 d,普通!dessert: cream brulee & 朱 古 力 心 太 軟 ﹐ 普 通﹐ 無 咩 特 必 驚 喜 !coffee/tea: 正 常 服 務 ok(average)走 時﹐ 就 見 到 好 多 人 陸 續 來 幫 襯!不 過 我 諗 我 唔 會 再 來 !埋單:$412甘 既 價 錢我覺 得 可 以 食 更 好 味 既 野 !

內邊setting和出邊條街唔襯﹐餐廳內黑黑地幾有情調!

叫左 set dinner:
salad 唔錯
coffee/tea: 正 常

服 務 ok(average)

埋單:$412

甘 既 價 錢我覺 得 可 以 食 更 好 味 既 野 !
2010-07-26
2010-07-28
SET LUNCH選擇都算多,約20個SET ( $3X-4X )可選PASTA / 扒餐 , 包餐湯, 餐飲 , 花茶都吾洗加錢 , 甜品 + $10 忌廉菠菜煙三文魚燴天使面 $46內有小小野菌( 冬菇 )味道偏淡,忌廉汁夠多但食落竟然冇咩味?..落左大量BLACK PEPPER + 芝士粉'吊'反個味出黎就好好多 豬仔脾配意粉 $38呢類意粉都係好快凍..要快食先得豬仔脾又係淡, 而且肉質孩孩地茶係白烚全無味我諗要係調味方面做多小小功夫先得! 朱古力心太軟 $10整個甜品吾會太甜,係好香好濃朱古力味夠熱! 內外都咁好味則邊有小小CREAM配起來食又熱小冷,好正

忌廉菠菜煙三文魚燴天使面 $46
內有小小野菌( 冬菇 )
味道偏淡,忌廉汁夠多但食落竟然冇咩味?..
豬仔脾配意粉 $38
呢類意粉都係好快凍..要快食先得
豬仔脾又係淡, 而且肉質孩孩地
茶係白烚全無味
我諗要係調味方面做多小小功夫先得!
朱古力心太軟 $10
整個甜品吾會太甜,係好香好濃朱古力味
夠熱! 內外都咁好味
則邊有小小CREAM配起來食又熱小冷,好正

忌廉菠菜煙三文魚燴天使面!
豬仔脾配意粉!
(非會員)
昨晚去旺角整MOBILE, 想到呢一間, 行左好耐自找到. 起初見2 人SET DINNER 為何只是2 個餐分開計, 而且坐樓上氣氛麻麻, 幾嘈. 但係, D 野食一到, 大家都改觀了. 1) 餐湯: 三文魚忌廉湯 + 洋蔥湯. -> 有少少驚喜, 三文魚忌廉湯都幾多三文魚. 洋蔥湯好似較平凡, 但都好好味.2) 前菜: 鴨胸蘋果沙律 + 小鮑魚沙律 -> 唔知係咪我睇少了餐牌, 鴨胸釀了鵝肝... 有心機, 好好味. 鮑魚都OK. 3) 主菜: 黑毛豬排 + 芝士雞腿 -> 都係驚喜... 黑毛豬排厚而多汁. 芝士釀入雞腿, 好好味... 食功夫一流~4) 甜品: 朱古力心太軟 + 士多啤梨心太軟 -> 我個人覺得士多啤梨流心有少少粉; 朱古力流心苦了點 (因為濃朱古力). 所以, 用那些CREAM 每口加少少. 但我老公就勁BUY... 好鍾意. ^^ 反而好想讚SERVICE, 叫到真係有人理, 有人做, 不用三吹四請. 而且有禮. 唯一係環境差少少... 但咁的$$$ 已很好了.
昨晚去旺角整MOBILE, 想到呢一間, 行左好耐自找到.

1) 餐湯: 三文魚忌廉湯 + 洋蔥湯.

2) 前菜: 鴨胸蘋果沙律 + 小鮑魚沙律

• 芝士雞腿
  • 士多啤梨心太軟
  • 鴨胸蘋果沙律
  • 小鮑魚沙律
剛剛去天機棧, 叫左個二人餐, 牛扒同香草燒羊鞍 Main course 唔錯 , 其它都ok la反而覺得招牌甜品心太軟,就真係好一般般 , 個心係軟,但唔夠朱古力味, 個蛋糕太實同唔夠熱食過其它類似餐廳coffee同甜品比天機棧,好,好多
, 其它都ok la

食過其它類似餐廳coffee同甜品比天機棧,好,好多
2010-07-02
1 分鐘 (堂食)
  • 牛扒同香草燒羊鞍
2010-06-22 2 瀏覽
為Best friend 慶生梗係要搵一間好好睇睇既餐廳慶祝佢好大一歲了 (哭) 由於近來經常要在旺角上堂固只好以就腳為先, 但也絕不媽乎, 選了天機棧作我們的落腳地 我們是第一枱客人一名男仕應安排了我們坐二人位 但我們想坐別的地方 他也示意無問題, 但他的樣子出賣了他當我坐下時那張椅子是高低不平的 正常的情況下也會叫他換 最氣憤是那他居然一野“車”另外一張椅埋黎然後好快咁閃開, 真係想鬧爆佢呀 講回正題, 我們點了二人餐 $230 前菜 : 兩款沙律 : 其中一款是蘋果沙律, 另一款忘記了倆者也用上新鮮的蔬菜以及開胃的沙律汁, 實在是美食當前的前奏 餐湯 : 忌廉蕃茄湯, 雜菜湯 前者忌廉厚度剛好, 沒有糊口的感覺, 淡淡的蕃茄味, 十分討好 雜菜湯: 則正正常常地pass 主菜 : 海鮮黑松露菌炒天使麵 : 天使麵份量奇多, 明確地在旺角區要走大件夾抵食的路線, 海鮮也交足功課非全部雪藏貨色, 有帶子, 青口, 魚肉, 蝦和墨魚等, 十分大墟頭但黑松露菌的味道, 似乎是食不出來配以輕量的白汁同炒, 整體是不錯的 香煎三文魚扒伴香橙酒汁 : 三文魚明顯over cooked ,
為Best friend 慶生
梗係要搵一間好好睇睇既餐廳慶祝佢好大一歲了 (哭)

由於近來經常要在旺角上堂

我們是第一枱客人
一名男仕應安排了我們坐二人位
但我們想坐別的地方
他也示意無問題, 但他的樣子出賣了他

當我坐下時那張椅子是高低不平的
正常的情況下也會叫他換
最氣憤是那他居然一野“車”另外一張椅埋黎

然後好快咁閃開, 真係想鬧爆佢呀

講回正題, 我們點了二人餐 $230
前菜 : 兩款沙律 : 其中一款是蘋果沙律, 另一款忘記了

餐湯 : 忌廉蕃茄湯, 雜菜湯
雜菜湯: 則正正常常地pass

但黑松露菌的味道, 似乎是食不出來
配以輕量的白汁同炒, 整體是不錯的

香煎三文魚扒伴香橙酒汁 : 三文魚明顯over cooked , 十分鞋口,
反而香橙酒汁為三文魚加番小小分數, 酸酸的橙酒味十分醒胃,
更什是帶點點牛油香味, 平衡了三文魚的油膩感
但件碟的暮蓉真係好好味

甜品 : 心太軟 x 2 : 唔知係咪改左朱古力來貨, 今晚食到的朱古力味特別香濃好味,
面層也是薄薄而脆脆的, 好流心, 水準奇高 , 贊 ~

飲品 : 凍檸菜 x 2 : 正常
2010-06-12
2010-06-02 3 瀏覽
見openrice食評唔錯,,特登黎試一試^^叫咗2人餐,,包前菜甜品主菜餐飲^^前菜: 焗蠔 ,, 燒帶子沙律主菜: 鵝肝牛柳,,個鵝肝夾埋多士一起食,,超整,,唔''漏'',,好幸福呀 7成熟牛柳,,可以叫5成,,可能再好味D^^ 7成都好香,,正 主菜: 羊膝 -- 好林好香好好味呀^^ 一D都唔''鞋'',,正 甜品: 黎啦黎啦,,我既心太軟呀^^ 真系好好味,,做得好好,,一切開就流曬D朱朱力出黎^^ 好味喲,,哈哈,, 甜品: 蘋果脆批都好正呀,,個皮做得好好,,超好味呢度既甜品真系做得好好,,下次食完野都可以黎食甜品^^
見openrice食評唔錯,,特登黎試一試^^
叫咗2人餐,,包前菜甜品主菜餐飲^^
前菜: 焗蠔 ,, 燒帶子沙律

甜品: 蘋果脆批都好正呀,,個皮做得好好,,超好味

呢度既甜品真系做得好好,,下次食完野都可以黎食甜品^^
2010-05-25
2010-05-30 11 瀏覽
係旺角想不到吃什麼..剛路過砵蘭街,見到此間cafe,原本沒有太大期望,但最後都唔錯.周打硯湯材料很多,很少見.主棻的份量亦很大碟..甜品-朱古力心太軟值得介紹,內裏的朱古力很多,可以再熱一點則更佳.晚上7時半前必定有位.之後則要久等.

晚上7時半前必定有位.之後則要久等.
2010-05-28