2018-09-11 62 瀏覽
今晚又想食串燒..9點先黎食..都仲係客無虛席..要等一陣位...叫左之前食過覺得好食既墨西哥芝士雞肉餅...拉絲既芝士..熱辣辣既薄餅..每次食都覺得好味..今次第一次試雞泡魚乾..燒到金黃色..食落好似魷魚乾甘..好香..配埋啤酒一流..仲有其他燒物..牛舌..燒豚肉..翠玉瓜..韮菜..雞脾菇..我地今次走辣..但都好夠味..食出原汁原味..主菜仲叫左個招牌大蝦意粉.意粉係爽口..加埋蕃茄都好惹味..但份量太多食唔晒..兩個人食到勁飽都唔使$200一個人..好抵..

兩個人食到勁飽都唔使$200一個人..好抵..
2018-09-11
10 分鐘 (堂食)
  • 墨西哥薄餅芝士雞肉
  • 燒雞泡魚乾
有人話食住串燒,摸摸酒杯底是男人的交際方式,但邊個話女人就不可以呢?放工約阿妹去砵蘭街一間串燒專門店,舖仔細細,一放工已經坐滿人小店老細好熱情好客,一坐底已經介紹自家本店推介!款款都想試下,每款一兩件、一兩串,其實已經叫滿檯面😬黑松露雜菇烤墨西哥薄餅是店主熱推,熱辣辣勁香脆,拉絲芝士和雜菇,咬一啖都基乎爆餡流出黎試試小店新菜,將推出蕃茄白酒忌廉汁煮藍青口,青新鮮肥美,隻隻都脹卜卜,所用的是櫻桃茄,味道偏甜,同忌廉汁好夾烤蘆筍、煙肉蘆筍卷.....原來我真的好喜歡食蘆筍架不少得肉食,牛舌、雞腎、多春魚,串燒指定調味料辣粉、孜然粉,點煮都好食重點推薦平平無其燒豆腐,外脆內嫩韮菜豬紅食得多,成串烤試過未?烤完無晒草青味,多了一份爽甜味,鍾意食頭段部份多D燒蠔啊!一人一隻,不過其實我可以食到半打😬人前還是收斂一下燒菠蘿甜到漏,又無渣,正😋

烤蘆筍、煙肉蘆筍卷.....原來我真的好喜歡食蘆筍架

重點推薦平平無其燒豆腐,外脆內嫩

燒蠔啊!一人一隻,不過其實我可以食到半打😬人前還是收斂一下

燒菠蘿甜到漏,又無渣,正😋
2018-08-27
  • 黑松露雜菇墨西哥薄餅
  • 串燒豆腐
今晚朋友推介依一間餐廳比我, 網上好評都好多, 加上串燒店我好似未試過, 今晚book 左七點鐘, 去到都係等左一陣, 好快有位坐底, 鋪面雖然唔大但勝在乾淨冷氣十足價錢好相宜, 我覺得好抵食添!坐底侍應已經準備好泰國酸辣醬, 不過之後上枱既食物我覺得唔使點醬已經好夠味好驚喜既蒜蓉包, 真係有一大粒蒜蓉比你揸面包, 蒜蓉粉不能錯過再唻一d串燒, 我地每款都叫左一串試下, 牛肉串好淋一d都唔un, 燒菠蘿好清甜, 依碟最愛燒魷魚so, 揸左蜜糖上去燒非常好味! 安格斯牛又一另一推介, 唔使$100有依個水準真係好滿意, 牛肉味好濃, 食得出係有質素既牛老闆人好好, 介紹我地依一款澳洲藍青口, 又係唔使$100蚊, 但分量十足, 老闆指係空運到港, 食落好creamy , 好新鮮, 配上忌廉醬味道好夾, 推介一定要試最後叫左黑松露雞肉意粉, 個汁好香好滑, 已經飽到上心口都忍唔住繼續食埋單每人二百幾蚊, 樣樣都好味, 食得出係好用心既餐廳, 絕對會有下一次!
價錢好相宜, 我覺得好抵食添!
2018-09-09
  • 白酒澳洲藍青口
2018-09-09 138 瀏覽
串燒雖然不夠健康,但總是令人心癢癢,不時惦念其香脆,所以趁假期夜晚,和家人到>>>好燒式串燒專門店<<<大快朵頤。餐廳位置便利,招牌與易拉架俱搶眼。座位不算太多,也有點擠逼,是土地問題吧。 除了串燒,餐廳亦提供意粉及小食。 串燒食品分門別類。 辣度可按個人口味剔選,從走辣至大辣,四個程度,各適其適。 調味料亦變化多端,可以選擇蜜糖、孜然粉、辣粉、麻辣汁或泰式酸辣汁,當然也可揀原味噢。 先點一些串燒。牛柳串(HKD17)和豬頸肉串(HKD16)兩者均彈牙可口,燒得肉香四溢,微焦部份加倍滋味。 多春魚(HKD16)共有三條,很是香脆,可惜比較迷你,不夠「多春」。 煙肉露筍串(HKD18)以微微烘香的煙肉,包著脆綠露筍,有點清新氣息。 只吃串燒未夠裹腹,追加其他美食。先有大廚推介的藍青口(HKD98)。以忌廉汁煮藍青口,鮮味一流,而且肉質細緻可口,食過翻尋味。配合各款蔬菜:露筍、車厘茄及南瓜,營養豐富,顏色也吸引。 龍蝦汁大蝦意粉(HKD95)的大蝦鮮甜,意粉也是水準之作。 餐廳有加一收費啊。

除了串燒,餐廳亦提供意粉及小食。

串燒食品分門別類。

辣度可按個人口味剔選,從走辣至大辣,四個程度,各適其適。

龍蝦汁大蝦意粉(HKD95)的大蝦鮮甜,意粉也是水準之作。

餐廳有加一收費啊。
2018-09-06 66 瀏覽
下午去了朗豪坊睇戲,睇完戲已經是傍晚6點,一直走砵蘭街,記得朋友曾經介紹過“好燒式”,所以我和友人就決定去試試!入到店鋪,一點也沒有油煙味!四圍都是高談闊論的朋友堆,很有氣氛!我們坐下後,就點了“黑松露什菇墨西哥薄餅”,牛肋串,牛柳串,雞肉串,煙肉金菇卷,泰式燒豚肉,燒茄子和燒豆腐。在點單紙的下面還可以選辣度和額外的調味,我們就選了小辣和孜然粉。“黑松露什菇墨西哥薄餅”跟普通的墨西哥薄餅不一樣,它是薄餅是薄薄脆脆的,裡面有溶化的芝士,還有濃濃的黑松露醬,非常滋味!主角來啦,就是各樣的串燒!其中我覺得牛肋串和牛柳串都很入味,牛肉很軟,很香口!泰式燒豚肉的分量也頗大,沾點附上的泰式辣醬,很泰式!另外特別要提的是燒豆腐!燒豆腐的外皮是結實的,很想臭豆腐的口感,可是它沒有一點臭味,反而很香口,因為豆腐上面放了燒汁和蜜糖,很好食!這個絕對要encore !一邊食,一邊和朋友談天,很輕鬆的環境下品嘗地道的串燒!

一邊食,一邊和朋友談天,很輕鬆的環境下品嘗地道的串燒!
  • 燒豆腐
  • 泰式燒豚肉;
  • 牛肋串;
  • 黑松露什菇墨西哥薄餅;
2018-09-06 54 瀏覽
今日同朋友係旺角唱完k,正當諗緊食乜嘢晚餐好嘅時候,朋友就極力推介呢一間好燒式。朋友同時間分享左一個喺呢間餐廳訂位嘅趣事,由於呢一間餐廳叫好燒式,而且訂位嘅話,職員係會係當日打電話黎confirm Booking嘅。朋友:喂?職員:喂,x生,好燒式呀!朋友: 係?(心諗:乜料?騙案?)職員: 想confirm返你今晚係未訂左3位架?朋友: 係呀!(心諗:噢。。。。)職員:今晚見!拜拜👋打出嚟可能冇咁好笑,但係朋友嘅演繹,真係聽一次笑一次,諗一次笑一次。由於我地太肚餓,所以係咁叫,叫左好多野食,有牛油金菇啦、雞翼啦、雞泡魚干啦、韮菜啦、茄子啦、魷魚啦、雞腎啦等等等⋯雖然叫咗好多嘢食,但係佢係標榜即叫即燒,所以都係等左一陣。但係一上枱,一擺入口,就覺得完完全全10分值得喇!全部都好熱辣辣,好惹味!例如雞翼,完完全全燒到外脆內軟,食完唔夠喉,仲要encore! 仲有茄子,好大份,又係光到好入味,最後食到佢一「絲」不掛食完之後,我真係好滿足,朋友真係無介紹錯。食完之後一直念念不忘,好想帶其他朋友再黎呢度,對佢地黎講,呢個堅無好消息?
朋友:喂?
職員:喂,x生,好燒式呀!
朋友: 係?(心諗:乜料?騙案?)
職員: 想confirm返你今晚係未訂左3位架?
朋友: 係呀!(心諗:噢。。。。)
職員:今晚見!拜拜👋

雖然叫咗好多嘢食,但係佢係標榜即叫即燒,所以都係等左一陣。

2018-08-11
2018-09-04 99 瀏覽
假日到旺角行街,行到黃昏又係要開始選擇晚餐的時間。由於大家都吃了下午茶,變相都不希望晚餐太豐富了。在朗豪坊打了兩圈還是太多人找不到位子。我們還是決定出外走走吧。離朗豪坊不遠的地方見到有個廣場牌,是串燒店,見其名字食字食得有趣便進門一試,原因是應該食物份量不會太大會合適我們當時狀態呢!店長都算殷勤,我們在門外打看不久便招待我們入座,店內不算很大,可能是我們早食晚餐,起初不算多人。2~30位子只有幾名客人,但到我們吃過大半時間已全店滿座。話說回頭,殷勤的店長見我們猶豫不決的點餐便推介我們先試他們新菜色"奶油煮藍青口",由於我們都三心兩意,決定先來一試,繼續點串燒及主菜。先食店長推介嘅藍青口$98。用咗忌廉汁煮開,藍青口肉質細滑軟綿,加咗唔同顏色蔬菜:車厘茄、蘿蔔、露筍等等,靚得嚟又夠營養。再來的串燒好多款,豬、牛、雞、魚、菜、果等等都有,部份係時價,要個別問侍應。餐廳除咗賣串燒,都有飯、麵供應。其中我比較喜歡炭燒牛舌串($26一串),肉汁豐滿,彈牙有咬口。另外見較有特色的黑松露什菇墨西哥薄餅$42,中間夾著充足的芝士及什菇,吃下便感到陣陣黑松露香味。更要一提是真的可以有芝士拉絲的。亦想介紹
假日到旺角行街,行到黃昏又係要開始選擇晚餐的時間。

我們還是決定出外走走吧。

餐廳除咗賣串燒,都有飯、麵供應。

亦想介紹一下的是另一款芝士食品,但卻是別有一番風味。那就是有芝心的日本年糕($12一件),外面有少許煎香,內裡年糕及芝心都軟軟的,值得一試,不過一定要趁熱食。
2018-09-04 63 瀏覽
旺角一向最岩行街睇戲食飯,地點又就腳,所以3日唔埋就會黎~今次就試下呢間人氣串燒店~聽講仲要係即叫即燒的,未食已經流晒口水!雖然閒日都要等位但為左食好野我地唔怕等XDDD 職員哥哥都好友善,叫我地可以行陣先XDDDD我同朋友一入去都覺得好好笑,因為估佢唔到咁多睇得出係岩岩放工嘅Office Lady Office Man~~~仲見到隔離台開晒紅酒,氣氛好好食串燒開場當然要清熱,打打底~~之後就到堆串燒~~~*泰國露荀幼嫩無渣!清甜爽口的!*雞翼,安格斯牛肉串肉類我地加配了孜然粉燒,食落更惹味!*魷魚鬚,多春魚魷魚,多春魚我地配以原味!魷魚燒得不會太硬!多春魚也沒燒至甩皮!*牛油焗金菇牛油好濃好香!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 *原條蒜蓉燒茄子茄子肉厚,好蒜香,燒茄子來說唔算太油!值得推介!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻*黑松露雜菇墨西哥薄餅爆料黑松露+雜菇,辣辣地再配上芝士,驚喜之作!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻*牛油燒開邊大花蝦口感彈牙,很有肉,但$56一隻感覺略貴,所以我地都只係叫左一隻SHARE留番d quota食其他*燒粟米粟米超香甜又JUICY,完全不乾,水準之作!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻*燒雞泡魚乾傾計

食串燒開場當然要清熱,打打底~~

之後就到堆串燒~~~
*泰國露荀
幼嫩無渣!清甜爽口的!

*雞翼,安格斯牛肉串
肉類我地加配了孜然粉燒,食落更惹味!

*魷魚鬚,多春魚
*牛油焗金菇
牛油好濃好香!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
*原條蒜蓉燒茄子

*黑松露雜菇墨西哥薄餅

*牛油燒開邊大花蝦
*燒粟米
*燒雞泡魚乾
傾計送酒巧捧捧~
*燒芝士年糕
食日式放題我最愛食芝士年糕,貪佢煙煙韌韌,食串燒當然都要點佢啦!

*燒菠蘿
又係既不會乾爭爭,保留到果汁JUICY的水準之作!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

*串燒豆腐
皮脆內軟,配燒汁很惹味!
海鮮價錢都明碼實價標在牆上👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

食到咁飽先每人$220, 其實仲有好多野想叫,但食唔落了🙈😂😂😂😂!

雖然串燒飲啤酒感覺有點麻甩,但我地今晚好ENJOY XDDDD 作為一個放工消遣地,食下野,傾下計,笑下,😍很好!下次再來麻甩下🤣!
2018-09-02 134 瀏覽
今晚約咗朋友一齊去朗豪坊睇電影,睇完戲順便吃埋晚飯才回家,被朋友帶我到一家店舖吃串燒,店舖雖小,但串燒美食五臟俱全,在選擇之際,熱誠的店長向我們推介$98的藍青口,我們也同意落單。先來小食$58黑松露菌蝦多士,鹹鹹地的黑松露菌雖然是主人婆,但我更喜歡脆卜卜的妹仔~~蝦多士,刀叉經過蝦多士已經感受到它的回彈力,好爽啊!$75日式燒大魷魚和$19魷魚鬚同屬新鮮一族,好爽口又彈牙,美味的! $16串燒豆腐的確很少吃,抵食!$32燒茄子(原條)尚可!店長的推介$98藍青口,藍青口堆疊像個小山丘,都幾吸引!藍青口肉個小不算大,但勝在腍滑和鮮嫩,配上嫩綠露筍BB、蒜片、車厘茄.....和美味白汁,果然無介紹錯,我們都吃飽了,否則來碗白飯連汁都想撈埋耶!加埋我們兩罐檸樂$32,今餐人均消費是$165多謝識途老馬的朋友好介紹。

黑松露菌蝦多士

$16串燒豆腐的確很少吃,抵食!

日式燒大魷魚&魷魚鬚$串燒豆腐

$32燒茄子(原條)尚可!
燒茄子(原條)

藍青口
2018-09-02
10 分鐘 (堂食)
日式燒大魷魚&魷魚鬚$串燒豆腐
燒茄子(原條)
藍青口
  • 魷魚鬚
  • 日式燒大魷魚
  • 串燒豆腐
2018-08-30 59 瀏覽
牛肋串、牛舌、雞肉、豬頸肉同羊肉,首先每款嘅火候都控制得好好, 唔會燒到過晒火又乾爭爭。我最欣賞牛舌,厚切黎燒夠晒爽口,好食。鹽燒豬仔脾,呢個本身睇落覺得佢個外表好似好乾,點知一咬落去肉質都幾嫩, 而且仲啖啖肉好似咬雞髀咁。原條蒜蓉燒茄子,係食燒烤必點既item,茄子勁大條,燒完之後多汁又甜,再加埋大量蒜蓉夠晒惹味。芝士雞肉墨西哥薄餅,驚食串燒唔夠飽,叫咗個墨西哥薄餅試吓, 估唔到又幾好食,芝士同雞肉就一向好夾,墨西哥薄餅又夠薄脆。

2018-08-29 128 瀏覽
平時好少約人食串燒,因為覺得貴夾唔飽。但今晚個fd堅持要食,就配合下佢啦。。佢帶我黎左呢間小店,話上次食過唔錯wor。Menu好簡單,好多串燒款式,仲有幾款意粉同飯tim,但今晚我地只叫串燒。先黎茄子,賣相唔錯,入口即溶!茄子上面ge蒜蓉唔會搶味,中意食辣ge朋友可以另外加辣。之後到薄餅,超多芝士,記住趁熱食,黑松露味唔算重,但芝士夠香,仲有好多菇,薄餅亦脆身。菜芯幾特別,唔會燒到乾哂。雞軟骨帶少少甜味,好爽口。魷魚鬚肥美,醬汁甜甜地。煙肉金菇可以juicy多d。芝士年糕,咪以為佢好heavy咁,食落口軟棉棉,好似食緊一舊雲咁!最後係爆甜爆汁菠蘿,燒到岩岩好夠哂juicy。仲有燒豚肉,辣辣地好惹味。

原條燒茄子

黑松露雜菇墨西哥薄餅

菜芯,魷魚鬚,雞軟骨,煙肉金菇

日本芝士年糕

菠蘿,泰式燒豚肉

2018-08-29
5 分鐘 (堂食)
原條燒茄子
黑松露雜菇墨西哥薄餅
菜芯,魷魚鬚,雞軟骨,煙肉金菇
日本芝士年糕
菠蘿,泰式燒豚肉
2018-08-29 53 瀏覽
放工想happy hour又唔想落pub,串燒店就啱曬,尤其是當間餐廳離我公司咁近時✌鋪頭唔算好大,座位唔多,但d職員見你多野拎都會主動俾張櫈你擺野,感覺幾好😊2個人叫左:🥢牛舌 $26:平時食開薄切,因為好驚厚切會韌,估唔到佢地嘅牛舌厚身得嚟肉質咁嫩滑😳🥢豆腐 $16:好有驚喜,外面燒得好脆口但裡面仲保持濕潤,重點係佢個汁!甜甜辣辣好惹味~🥢茄子 $32:食親串燒都會叫蒜蓉茄子,但好多地方都會過油,呢到完全無呢個問題👍🏻🥢安格斯西冷扒 $85:叫左5成熟,燒得剛剛好,切開裡面係好靚嘅粉紅色,邊位脂肪燒到入口即溶、油脂四溢🤤🥢白鱔 $42:雖然價錢較貴,但真係好.好.食!個皮煎得超香脆,肉質非常鮮嫩彈牙🥢蘆筍 $19:偏幼身,爽口無渣🥢黑松露雜菇墨西哥薄餅 $42:本身好鍾意食墨西哥薄餅但好少地方會有;芝士落得重手,爆曬出黎好吸引,有拉絲效果,黑松露同雜菇好香口,不過略嫌重口味左少少🥢蠔 $28@:中等size,鮮嫩多汁🥢京葱 $15:份量都多,唔會好韌🥢菠蘿 $17:又係食串燒必叫,鮮甜多汁﹐可以中和返d串燒嘅油膩感10樣野再加一支大藍妹埋單共$418,呢個質素嚟講算好唔錯👏👏👏
2個人叫左:

🥢蘆筍 $19:偏幼身,爽口無渣

🥢蠔 $28@:中等size,鮮嫩多汁

🥢京葱 $15:份量都多,唔會好韌

今日去咗旺角,又係時候搵野食~原本諗住打邊爐,不過早兩日先打完同埋得兩個人,打邊爐好難叫野食,份量好難預🙈; 正當行行下出名多野食嘅砵蘭街攞零感時,見到呢間串燒店個名幾搞笑「好燒式」,又有幾多人等位,就試下你啦😂雖然係閒日且7點幾算係早嘅食飯時間,但已經好多人同要等位,好彩朋友未到,就一邊等位一邊等佢啦😂入到去有個好得意嘅畫面,就係好多恤衫人😂;應該講係有好多著恤衫人仕放工過黎食野傾計先岩見openrice有餐牌我就唔特別影相同大家分享了;講番堆主角先,以下就係我叫左嘅美食喇🤤🤤🤤:1)蒜蓉燒茄子🤤(原條)🤤🤤🤤🤤食燒茄子當然要揀原條啦!真心超好味!一埋黎香到呢~~~~好夠蒜,以一般燒茄子來說唔算太油! 簡直人間美食 (今晚啲串燒我選佢做第一位)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️2)牛油金菇包好香,鹽同牛油份量控制得好好,唔會搶走金菇原本嘅菇味,正!3) 廚師推介的黑松露雜菇墨西哥薄餅非浪得虛名,中間應該有啲酸瓜酸菜,辣辣地芝士好rich同黑松露&雜菇好夾(今晚啲串燒我選佢做第二位)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️4)牛油燒開邊大花蝦蝦身質感彈牙,I like it !5) 牛油粟米粟米粒粒粒漲卜卜!雖然燒粟米睇落好似好易但唔知點

1)蒜蓉燒茄子🤤(原條)🤤🤤🤤🤤

2)牛油金菇包
好香,鹽同牛油份量控制得好好,唔會搶走金菇原本嘅菇味,正!

3) 廚師推介的黑松露雜菇墨西哥薄餅

4)牛油燒開邊大花蝦
蝦身質感彈牙,I like it !

5) 牛油粟米
粟米粒粒粒漲卜卜!雖然燒粟米睇落好似好易但唔知點解我次次燒野食都會失敗-燶晒,今次食到呢串咁大條又超甜嘅燒粟米,真係好幸福呀😍🤤🤤🤤(今晚啲串燒我選佢做第三位)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

6)燒日本雞泡魚乾
好味!放耐左更脆~

7)多春魚,雞中翼,泰國露荀,尤魚鬚,安格斯牛肋串,豬頸肉串

8)燒日本芝士年糕,燒菠蘿,串燒豆腐
芝士件糕mochi mochi 煙煙韌韌嘅口感好好味,多食可能會有啲膩,一人一粒至半粒就啱啱好

食得串燒,燒菠蘿又係不能少!有少少炭烤味加埋鮮甜多汁嘅果肉,最岩食完野其他野最後食!(今晚啲串燒我選佢做第三位,無錯雙季軍)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

串燒豆腐,皮軟脆,內裡熱辣辣,好有豆味,燒汁唔會太咸,不錯!

9)藍妹
食串燒咁熱氣,梗要搭上鬼佬涼茶😆

我仲見到食客們都好開心,會同隔離台搭訕吹水,好搞笑🤣🤣🤣🤣氣氛好好!

又到值得一讚嘅時候,職員哥哥好有善好爽快,上碟亦好細心怕我地熱親,另原本都有啲擔心嘅串燒店油煙問題,呢度一啲都無,抽風仲幾好,食完都完全無味👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

點左咁多款食物全部都無伏,我同朋友食得好滋味🤣🌟!原本睇價錢仲覺得唔算好平,點知到我地不停叫食到勁飽,最後埋單原來只係每人200左右,幾抵喎!

一出門口,我已經好掛住個茄子了,我估我好快會再黎食😂🤣😂🤣😂🤣
2018-08-23
  • 黑松露什菌墨西哥薄餅
  • 蒜蓉燒茄子
  • 燒菠蘿
  • 燒粟米
2018-08-26 22 瀏覽
約了好久好久的兄弟餐終於約成左啦!人大個左各有各忙!難得日子久了兄弟感情亦不會變!今晚就同兄弟和他的老婆一起吃燒烤!第一round, 我們叫了牛油金針菇、原隻茄子、煙鴨胸、鴨下巴、燒菠蘿、芝士pizza和豬頸肉。由於我哋坐係門口位,隔離就是厨房,啲嘢食係即叫即燒,好鬼正!先講牛油金菇,牛油味好濃,金茹完全冇痴底,條條都又白又滑又爽口!茄子燒到又淋又香,之後再encore!燒菠蘿非常juicy, 各人口味不同,我朋友就讚不絕口,而我覺得亁身小小會好食啲!鴨胸肉爽甜可口,咬落啖啖肉!pizza亦都係好好食,皮焗到脆仲有生果餡添!第二round就叫左雞肉串、魷魚筒、多春魚etc 雞肉亦都抵讚,加埋多燒烤汁同多蜜糖一齊食好好味!最後仲叫埋個香蕉巧克力,呢個都整到幾靚嘅!對於兩位食燒烤有啲講究嘅朋友都大讚會再來的,我都食到好開心😃
2018-08-25
1 分鐘 (堂食)
2018-08-21 105 瀏覽
八點鐘既時段,人太多了😅,為有行下街先,約九點鐘,終於有位👏,明白到好食既野,係特別多人食的,所以問下老闆,原來十點至十二點鐘既時間,人流就會少D👍🏻店鋪不是很大,約十張枱,但空間是坐得舒服的😊串燒肉類,蔬菜類,海鮮類!辣度,醬汁,全部可自行選擇!菜心-$15燒完亦保留翠綠,爽口和水份👍🏻豆腐-$16外脆口,內軟滑,吸收哂所有醬汁,每一口咬入口都好香濃味道😋😋😋粟米-$23食得出係超甜粟米,而不是平日食的,只在外面塗一層蜜糖的那種。而且燒得剛剛好,唔乾,爽口👍🏻魷魚鬚-$19牙力唔好既我,最怕食魷魚鬚,但呢串完全無問題,好咬口又唔痴牙,加上孜然粉,味道超好味!
店鋪不是很大,約十張枱,但空間是坐得舒服的😊
串燒肉類,蔬菜類,海鮮類!
辣度,醬汁,全部可自行選擇!
菜心-$15
燒完亦保留翠綠,爽口和水份👍🏻
豆腐-$16
粟米-$23