2012-08-28
今天是我友好生日p, 我負責做host攪飯局,約齊9個人想話慶祝一番,正頭痛去邊度食,就諗起之前行經雅籣有間燒肉放題門面好似唔錯,就book左vip房做飯眾,就甘後悔左一晚!首先滿以為間所謂vip房只有我們9個人,點知仲有其他一圍枱嘅人,都算!入左所謂嘅一間房就即係變左!!!!!無侍應理不特止,仲要自己走出去叫人入黎!最初唔知份量會係點就試叫左第一輪先,食完後馬上寫紙叫第二輪啦,等人入黎攞紙已經一段時間,然後又等左半個鐘都無野食黎,大家呆坐!期間叫人吹下單又無左影,話放題兩小時八點半至十點半,等多過食!跟住又叫我地重新入單,等到十點第二輪叫嘅野食又無端端黎番晒,最震驚係個侍應一放低野食就話last order !!!!嗄!我地食左一輪jar wor ?!!!甘我想問如果你十點二十分先上野食,甘我地米根本唔駛食?燒都燒唔切啦白癡!他們當然唔會理,話入場前講好左兩個鐘喎!我地9個人立即擺野落爐燒,過左五分鐘,又有個人走入黎放低啲甜品,你係米盲㗎,成枱生野啱啱黎,你擺低啲要雪住嘅甜品做咩?我地9個人連食都未食飽,食咩甜品呀?跟住個侍應死死氣收走,馬上又有個人走入黎話要上我地帶黎的生日蛋糕因為
首先滿以為間所謂vip房只有我們9個人,點知仲有其他一圍枱嘅人,都算!入左所謂嘅一間房就即係變左[死角位]!!!!!無侍應理不特止,仲要自己走出去叫人入黎!最初唔知份量會係點就試叫左第一輪先,食完後馬上寫紙叫第二輪啦,等人入黎攞紙已經一段時間,然後又等左半個鐘都無野食黎,大家呆坐!期間叫人吹下單又無左影,話放題兩小時八點半至十點半,等多過食!
我地9個人立即擺野落爐燒,過左五分鐘,又有個人走入黎放低啲甜品,你係米盲㗎,成枱生野啱啱黎,你擺低啲要雪住嘅甜品做咩?我地9個人連食都未食飽,食咩甜品呀?跟住個侍應死死氣收走,馬上又有個人走入黎話要上我地帶黎的生日蛋糕因為時間夠喇甘,席間終於有朋友發聲: 而家幾點呀?十點八分!我地十點三十分先夠鐘呀!你究竟吹咩呀,而家唔切蛋糕得唔得呀!燒肉都未燒完點切呀?我真係想講之前上菜點菜又唔見你地黎得甘密?人影都唔見隻,真係離晒譜!
最終我地狼吞虎嚥甘食左所謂兩輪野!其中一個朋友仲因為趕到食左未熟嘅野肚疴!每人比成三百蚊真係火上頭!加一服務費都唔知服務左咩!
PS: 臨走仲火係出左vip房後見到大廳得兩枱客!甘你野食上得慢又吹咩呢究竟?希望你呢啲欺騙顧客嘅食店快啲結業,米再遺害人地珍貴嘅晚飯時間!!!😡😡😡😡😡!