2023-02-07 1767 瀏覽
食物質素差,前菜冇樣好食,肉類又要配給,海鮮冇甜味啲蝦有電油味,手打丸很難食重衰過凍肉舖貨色,連蟹都話冇哂,飲品淡而無味,食過最差嘅Hotpot ,收咁嘅價錢真係取差嘅體驗!
垃圾級別!前菜冇樣好食,飲品淡而無味,手打丸衰過凍肉舖貨色,海蝦有電油味,其他海鮮冇甜味,蟹🦀️又話冇晒,成晚到底食咗啲咩,一味得個嘈字,唔怪得執淨柴灣分店。
第三次去柴灣呢間家嫂,頭兩次係同同事十幾人去,今次就同夫人兩個人去,食物質素一樣好,服務質素亦比美以服務出名的海X撈。個人認為要改善的是,如果人少可以轉細份就更加好!家嫂最正之處係,你基本唔駛諗要點咩黎食。佢有四個主題(階段?)第一段係前菜,一共有七味,好食到你食到半飽(咁就洩哂底)。第二段係刺身,不過不失,最唔好係無得添加。第三段係雞煲,係主菜?又真係好味嘅!識食一定食辣!第四段先係邊爐,一定要訂台提佢留花膠湯底,只有完成到第四段,你就會覺得400蚊一位係何其抵食。總有,識飲一定要叫佢地啲特飲,唔好剩係掛住拎櫃入面啲涼茶呀!!!總括而言,你叫哂啲大食朋友去,佢地一定會滿足

第一段係前菜,一共有七味,好食到你食到半飽(咁就洩哂底)。

第二段係刺身,不過不失,最唔好係無得添加。

第三段係雞煲,係主菜?又真係好味嘅!識食一定食辣!

總括而言,你叫哂啲大食朋友去,佢地一定會滿足
第一段:前菜七味
前菜最正的扇貝
第三段:雞煲
第四段:火鍋
2022-12-17 1519 瀏覽
安心出行取消咗,同老公出去食餐好先天氣凍,又唔想出咁遠 家嫂 就最啱家嫂 當然係任食火鍋啦次序係:刺身、小食、雞煲、火鍋、甜品多款自家製飲品任飲刺身只嚟一轉,冇得翻兜小食9點前可翻兜元貝同糍粑翻兜咗一次雞煲唔記得影,翻兜一次(小辣,中辣)食到火鍋,我已經覺得飽海鮮可翻兜,我哋集中翻兜 鮑魚、蝦同蟹豬同牛我哋只食咗一碟集中攻打海鮮最後係芝士蛋糕🍰,飽到只食出甜味兩條友埋單$810星期五晚爆場,建議不要玩即興可以食到晚上10:00,唔點限時味道ok服務員ok衞生我俾唔足分,冇去廁所睇睇,持平價錢為都ok食過初心…我個人覺得比初心抵食好多囉
安心出行取消咗,同老公出去食餐好先
天氣凍,又唔想出咁遠 家嫂 就最啱

家嫂 當然係任食火鍋
次序係:刺身、小食、雞煲火鍋甜品

多款自家製飲品任飲

刺身只嚟一轉,冇得翻兜

小食9點前可翻兜
元貝同糍粑翻兜咗一次

雞煲唔記得影,翻兜一次(小辣,中辣)

食到火鍋,我已經覺得飽

海鮮可翻兜,我哋集中翻兜 鮑魚、蝦同蟹

豬同牛我哋只食咗一碟
集中攻打海鮮

最後係芝士蛋糕🍰,飽到只食出甜味

兩條友埋單$810
星期五晚爆場,建議不要玩即興
可以食到晚上10:00,唔點限時

味道ok
服務員ok
衞生我俾唔足分,冇去廁所睇睇,持平
價錢為都ok
食過初心…我個人覺得比初心抵食好多囉
有頭威,無尾陣!😠😠😠刺身、小食都ok,去到打邊爐個part,頂!D鮑魚臭嘅,D聖子多沙到暈,D🦀殼仲有好多泥痴住,好明顯係冇洗乾淨 🤮🤮 🐷🐮都係一般貨式🙄🙄服務質素👎👎👎,講明紅白酒任飲,唔比自己斟,叫佢斟就等N世,再西9你面,咁係咩玩法?? 🤔🤔160分鐘放題,我地仲有47分鐘先完,叫野食咩,呢樣冇,個樣又冇都算!咁我地諗住飲下酒,傾下計都算啦,但侍應同我地講:D酒已經收左車,呢round已經係最後一次(黑面mood),咁點解你唔一早講明幾點收酒車呢?!呢間野真係無下次,永久blacklist🤬🤬🤬🤬
有頭威,無尾陣!😠😠😠
🐷🐮都係一般貨式🙄🙄

呢間野真係無下次,永久blacklist🤬🤬🤬🤬

2022-10-23 1116 瀏覽
今晚6人去食,先上魚生,質量一般,份量較預期少,對比隻船那麼大…雞煲可以,但豬皮不夠入味、蜆有沙。邊爐叫咗花膠野菌湯底,只有兩片花膠,之前其他食評似乎言過其實。食物質量還好。其他小食、飲品,環境都不錯。就是洗手間需要清理密一些…
雞煲可以,但豬皮不夠入味、蜆有沙。
其他小食、飲品,環境都不錯。
就是洗手間需要清理密一些…
2022-10-19 2455 瀏覽
📍#家嫂人均消費: HKD417家嫂剛剛開嘅時候食過一次,已經好幾年,當時印象勁好!今次一行16人,刷餐勁嘅!佢係雞煲放題,每位$348 ,台式飲料,紅白酒任飲,但啤酒就另計!成個放題分八主題,刺身,小食,雞煲,火鍋,樣樣齊!💯季節當造刺身一圍夠8人就會有一米刺身船,上台真係超震撼!刺身有帝王蟹,鮑魚,八爪魚,帶子,三文魚,油甘魚,池魚王,海膽等等!唔好睇小佢主打火鍋同雞煲,啲刺身真係非常新鮮!全部都勁正🤤💯精選𠮩𠹌小食一坐低就已經有六至七款小食,最鍾意去過松露蝦多士,熱辣辣又香口!仲有胡麻翡翠螺同花甲都好好味,食小食已經食到停唔到口💯惹味雞煲佢個雞煲超濃超惹味!雞肉超級滑而且超入味,尤其雞皮特別香!雞煲裏面仲有好多豬皮,蜆等等,全部都勁正!如果你未想打邊爐,係可以要求家雞煲,直至你食夠為止💯四季湯底我哋揀嘅係家嫂花膠老火湯,唔係講笑,打邊爐前真係飲咗個湯,勁足料!個湯超濃,花膠煲到個湯都起晒膠,好好味⭐️環游海鮮船海鮮類有鮑魚,貴妃蚌,珊瑚蚌,魷魚,青口,蠔,墨魚滑釀冬菇,蝦,蟹,蟶子!又唔可以話樣樣都超出食,鮑魚,珊瑚等等有好幾款都十分新鮮,大部份都值回票價!⭐️極上牛肉/豚肉卷肉類我

📍#家嫂

人均消費: HKD417

佢係雞煲放題,每位$348 ,台式飲料,紅白酒任飲,但啤酒就另計!成個放題分八主題,刺身,小食,雞煲火鍋,樣樣齊!

💯季節當造刺身
一圍夠8人就會有一米刺身船,上台真係超震撼!刺身有帝王蟹,鮑魚,八爪魚,帶子,三文魚,油甘魚,池魚王,海膽等等!唔好睇小佢主打火鍋雞煲,啲刺身真係非常新鮮!全部都勁正🤤

💯精選𠮩𠹌小食

💯惹味雞煲

💯四季湯底

⭐️環游海鮮船

⭐️極上牛肉/豚肉卷
肉類我就冇食太多,唔算話超級突出,但正常水準!

⭐️手工火鍋配料
火鍋配料好多都冇影,有韭菜餃,水餃,丸,當你有咁多海鮮,又食完雞煲,你已經忘記咗有火鍋😂

⭐️蔬菜組合
蔬菜都係粟米,時菜嗰啲!呢個時候個湯底已經吸收晒所有精華,所以所有菜都好好味😂

作為一間放題,分八個主題,每一個主題都做到好到位,個個都十分滿意!由於我哋飲咗好多啤酒,但除翻開都係$417一位,真係抵到爆炸!真心✅

2022-09-28
  • 季節當造刺身
  • 精選𠮩𠹌小食
  • 惹味雞煲
  • 家嫂花膠老火湯
呢間嘢好爆,我提早幾日去book都冇位係當日有人cancel佢先通知我哋,李總話去到得返一張枱,其他枱都爆曬!一坐低佢會比幾個小菜你,有螺肉.有酸菜魚湯.有菜脯花生.有炸翠玉瓜?仲有個我最鍾意食嘅紅糖糍粑…首先嚟咗好大個刺身船,嘩!好靚,刺身有海膽.三文魚🍣.甜蝦.八爪魚🐙.帶子.油甘魚..不過本身自己對刺身麻麻,只食咗甜蝦.都幾鮮甜跟住係雞煲,個雞煲好棉,豬皮同雞都浸到好入味好食!之後 係打邊爐,佢先送咗兩大個海鮮拼盤款式都多,有扇貝、鮑魚、聖子、蝦🦐….我最鍾意食個聖子好鮮味同爽口仲有其他牛肉.蝦餃.炸魚皮.腐竹…到最後仲有雪條食,有紫米雪條榴槤雪條椰子🥥芋頭雪條…呢餐飯食得好開心,店員嘅服務態度都好好👍

跟住係雞煲,個雞煲好棉,豬皮同雞都浸到好入味好食!

之後 係打邊爐,佢先送咗兩大個海鮮拼盤

仲有其他牛肉.蝦餃.炸魚皮.腐竹…
到最後仲有雪條食,有紫米雪條榴槤雪條椰子🥥芋頭雪條…

呢餐飯食得好開心,店員嘅服務態度都好好👍
  • 雞煲
姑奶「生日飯」之拾下拾下篇終於可以黎到【家嫂】試下佢個雞煲同海鮮,黎到唔洗等位,因為一早book台,早一日confrim booking,職員提醒我地記得做快測,因為我地8個人,我地7點黎到已經好多人,職員招呼完我地坐底,就上小食比我地,呢到食野要跟住次序,先小食→刺身→雞煲→海鮮→極上和牛/豚肉卷→火鍋料我地叫咗幾款小食︰1. 清酒花甲︰花甲肉質幾爽,上湯清甜,2. 紅糖糍粑︰紅糖糍粑比想像中好食,叫咗2次,3. 胡麻茄瓜︰職員話係青茄子,加入少少芝麻醬作調味,口惑不錯,4. 松露蝦多士︰熱騰騰脆卜卜,最欣賞松露配沙律醬,食完小食,職員上刺身,刺身算幾新鮮,賣相不錯,食完刺身,職員上雞煲,雞煲有分唔同辣度,我地叫咗唔辣,因為有小朋友一齊食,雞可以無限添,我地叫咗兩round,之後就食海鮮,火鍋湯底有好多款,不過職員講完一大輪,我地都唔記得,最後我地叫咗花膠野菌湯底,海解都有好多款,有飽魚,大蝦,蜆,生蠔,桂花蚌,青口,蟶子,蟹海鮮樣樣都好新鮮,蟶子同桂花蚌好爽口(order咗3次),生蠔新鮮唔腥,飽魚算幾大隻,極上和牛/豚肉卷,和牛好有牛味,豚肉卷正常發揮,火鍋料有,炸魚皮,三色肉丸
姑奶「生日飯」之拾下拾下篇
呢到食野要跟住次序,先小食→刺身雞煲→海鮮→極上和牛/豚肉卷→火鍋

我地叫咗幾款小食︰
1. 清酒花甲︰花甲肉質幾爽,上湯清甜,
2. 紅糖糍粑︰紅糖糍粑比想像中好食,叫咗2次,
4. 松露蝦多士︰熱騰騰脆卜卜,最欣賞松露配沙律醬,

食完小食,職員上刺身刺身算幾新鮮,賣相不錯,

食完刺身,職員上雞煲雞煲有分唔同辣度,我地叫咗唔辣,因為有小朋友一齊食,
雞可以無限添,我地叫咗兩round,

極上和牛/豚肉卷,和牛好有牛味,豚肉卷正常發揮,

火鍋料有,炸魚皮,三色肉丸,腐竹(黃豆,黑豆),原來腐竹有黑色,我第一次見,也令我開眼界,應該係用黑豆造,
鮮蝦餃,韭菜餃,鮮時蔬,炸魚皮,米線,

實在太多野食,好到好飽飽,整體都好好,特別係海鮮,全部都十分新鮮,
不過如果同行有小朋友就留意(我女女四歲),由於要跟住次序食,所以小朋友頭幾樣野(次序)係無咩食,
小食,刺身都唔太岩小朋友食,雞煲可以食肉,但小朋友唔太飽肚,
問咗2次職員可唔可以比住個烏冬先小朋友食先,佢地都話要跟次序食,
最後要問經理先可以拎到個烏冬比女女醫肚,雖然我明白要跟次序食,但同行有小朋友,
我覺得呢個位可以改進一下,不過職員回應都係有禮貌既,
下次再食呢類型餐廳,自己要留意下先得。
刺身
海鮮
炸魚皮
蟶子
和牛好有牛味
  • 蟶子同桂花蚌好爽口(order咗3次)
2022-08-27 2892 瀏覽
近年的另一個「私藏」,彌足珍貴的是:與她「邂逅」是在疫情爆發之後、「感情」更難維繫的年頭。朋友在此附近上班,並帶我們來一試;如此,造就了之後我們帶親朋好友同享、還有我和同伴一再光顧。放題的優點,就是一坐下,就可以毫無顧慮的,選喜歡吃的吃;在這兒特別的是,有設定好的「行程」:小吃、刺身盤、雞煲,火鍋。還吃得下的話,還有甜點等著食客。因為有「行程」,為了要盡情享受每個「景點」,就要管理好自己的食欲,分配到不同的環節中,以免「晚節不保」!吓?任食都要分配胃口?當然,否則這裡的美味特色小吃,已經可以叫人淪陷! 很豐富、很美味?溫馨提示:正餐還未開始呀!小吃也可以無限追加,不過奉勸一句:慎點!第二回合:刺身船。二人版的,一開始我們看到了。刺身八品、茶壺噴煙,已不能impress您?那麼看一看大夥兒光顧時,會看到甚麼。準備…開船!若問刺身的質素如何,鄙人會說有很高 (但不是超高) 的性價比。有海膽和整隻的帶子,而其他較普遍的 (魚類、螺片、北寄貝…) 都新鮮,已是合格以上。相信我,好戲在後頭!第三回合,雞煲上桌。說實話,質素不錯,除了雞件外還有內臟,被辣汁煮過後特別美味;但兩位一煲會有吃不完而浪費
刺身盛合

放題的優點,就是一坐下,就可以毫無顧慮的,選喜歡吃的吃;在這兒特別的是,有設定好的「行程」:小吃、刺身盤、雞煲火鍋。還吃得下的話,還有甜點等著食客。因為有「行程」,為了要盡情享受每個「景點」,就要管理好自己的食欲,分配到不同的環節中,以免「晚節不保」!
𠮩𠹌皮蛋
松露蝦多士
胡麻茄瓜
清酒花甲

明太子翡翠螺沙律
紅糖糍粑

刺身船

第三回合,雞煲上桌。說實話,質素不錯,除了雞件外還有內臟,被辣汁煮過後特別美味;但兩位一煲會有吃不完而浪費食材的問題。若 think out of the box,下次光顧時,我們會請店方乾脆「走雞煲」。有時候,「雞」走了,就由牠去!
雞煲

有類似任食經驗的,也許會問:走咗雞煲,點打邊爐?放心,這裡的火鍋湯底,是在吃完雞煲後另上的,而且湯底本身已很精采!當店自慢的「特搜湯鍋」,有茶樹菇、姬松茸、花膠、雪耳等配料,十分滋補,就以此打開今夜第四部份的序幕!
特搜湯鍋
海鮮盤
三色自家製手打肉丸
珍寶雙餃
腐竹 (黃豆,黑豆)
炸魚皮,即食麵
鮮蔬籃
留意番,所有火鍋配料都可以追加,售完為止。重複:係所有!所有!所有!
貴妃蚌,蟹
火鍋肥牛
甜點 (泰國雪條)
四個回合,大戰需時,而這裡的晚市放題是無限時,即使午市也有160分鐘!除了早到早享受,還可以中途唞唞,回氣再戰!如此,又是盡興一晚。

您能看到這裡,佩服您的耐性和「搵食」決心!在此提供兩個「秘技」(明文寫,也算「秘」?對於中途放棄的,這段文字跟不存在沒有分別,不是嗎?):雖然除了刺身外,其他都可以追加,但記得查詢截單時間。另外,請向店員查詢,是日提供的火鍋海鮮還有甚麼。是「還有」,即是海鮮盤上沒有擺放的:鄙人便點過貴妃蚌、蟶子、蟹…一餐吃到超過十種海鮮!這位家嫂,實在太好!
2022-06-09
明太子翡翠螺沙律
特搜湯鍋
海鮮盤
三色自家製手打肉丸
腐竹 (黃豆,黑豆)
炸魚皮,即食麵
貴妃蚌,蟹
火鍋肥牛
甜點 (泰國雪條)
2022-07-29 1969 瀏覽
位於柴灣地鐵站附近嘅東貿商業大廈,有間比較隱世嘅餐廳叫家嫂!晚市就出名食雞煲、海鮮、刺身等放題,旺角同大埔都有分店,環境算寬敞舒服,不過估唔到午市都幾多選擇牛味濃拉麵🤌🏻今次餐牌推出咗呢個牛味濃拉麵,我食慣家嫂酸湯都忍唔住想試吓🫡佢有牛尾骨、牛臉肉同甜蘿蔔,肉質唔靭真係有牛味,而湯底雖然比較清但都有濃濃牛味,再加上清甜蘿蔔無渣好難得,真係完全收貨👍🏻凍桂圓肉杞子茶🤌🏻平時餐廳飲開都係凍檸茶/奶茶,呢度有啲比較養生嘅飲品,而我就揀咗桂圓肉杞子茶,唔算太甜同真係好足料👍🏻餐廳比較難搵,屬於商廈其中一層,不過午市時間都好多人🚩家嫂 (柴灣)柴灣利眾街24號東貿廣場6樓#addifoodie #addifoodie柴灣#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #香港插畫 #情侶美食 #HKcouple #hongkongdraw #foodiecouple #愛情插畫

位於柴灣地鐵站附近嘅東貿商業大廈,有間比較隱世嘅餐廳叫家嫂!晚市就出名食雞煲、海鮮、刺身放題,旺角同大埔都有分店,環境算寬敞舒服,不過估唔到午市都幾多選擇

牛味濃拉麵🤌🏻

凍桂圓肉杞子茶🤌🏻

餐廳比較難搵,屬於商廈其中一層,不過午市時間都好多人

🚩家嫂 (柴灣)
柴灣利眾街24號東貿廣場6樓

#addifoodie #addifoodie柴灣
2022-07-28
2022-07-28 1495 瀏覽
朋友推介大家聚餐的地方$348一位加一,地方都算闊落坐得舒服,由六點坐到十點鐘足夠時間大家暢談聚餐,餐廳有紅白酒供應,也有幾款特色涼茶飲品。特色小食有五款任食,包括黑松露蝦多士,黑糖糍粑,蒜蓉炒蜆,芝麻醬螺肉,酸薑蓉皮蛋,新鮮炸出來的蝦多士很香口好味,蒜蓉炒蜆也好味不過好快就售完,黑糖糍粑也炸得很鬆軟不是太甜煙煙靭靭。海鮮有蝦,蟹,鮑魚,蜆,生蠔,魷魚,十分之新鮮,雞煲我們選擇小辣雞肉十分之嫩滑,豬皮吸收了雞汁十分之入味。不過可惜刺身船冇得任食,以人頭計每人每樣得一件,份量實在是太少了。而火鍋其他配料選擇也不多,得幾樣選擇,我們主要食牛肉和海鮮,不過食了一個雞煲已經有少少飽。

2022-07-26
  • 黑松露蝦多士
  • 極上牛肉
  • 海鮮拼盤
2022-07-27 1176 瀏覽
當見上本晚10人book左枱入座,但有2人遲到,第左一陣見肚餓,所以先叫上雞煲,但個待應就話唔得,一定要上左刺身先可以上雞煲,但話我地未人齊所以就唔上刺身,其實到依家我都唔明點解唔得。過一陣個待應就提議我地可以上4人+4人先,咁我地就話上刺身,但當刺身黎到我地發現無左海膽,於是就走去問個待應,待應就話你地上果個係4人份刺身所以無海膽,要5人份先有海膽。就算當時我地10人有2個人未到,但我地唔係有8人咩,點解要提議我地上4+4人份嘅刺身先而奄走我地嘅海膽到打邊爐,之前可以任加嘅蟹,鮑魚,都無得加話賣哂成間鋪嘅性價比完全消失,服務質素就更加唔洗講食物就正常水準

到打邊爐,之前可以任加嘅蟹,鮑魚,都無得加話賣哂

成間鋪嘅性價比完全消失,服務質素就更加唔洗講

食物就正常水準
2022-07-23 2241 瀏覽
位於柴灣地鐵站c出口~過馬路前行一個街囗入的東貿商業大廈裏面就搵到這間家嫂! 雖然地點有點不起眼,但這間店舖都好FULL下!值得來試下!晚市$348+10% 17:00-22:00特色小食丶雞煲丶海鮮丶刺身等放題!真係一次過滿足曬所有要求!環境仲寬敞舒服!一啲都唔差~~成盤日式刺身好新鮮~雖然冇得任食!但份量睇人頭計已經好足夠嚟到小食環節~有幾款任你揀~任你食~本人覺得好食係黑松露蝦多士~因為熱辣辣新鮮炸出嚟!好脆口!D蝦肉仲好彈牙~~ 與黑松露沙律醬一齊食簡直係最佳配搭~ 其次好味嘅係黑糖糍粑! 煙煙靭靭我至愛!這款糍粑好少喺食店出現~ 雖然飽肚~但都決定 encore叫多一碟小食方面仲有三樣揀:酸薑蓉皮蛋丶蒜香炒蜆及芝麻醬螺肉 ~~這三款小食真心睇得出用心制作!我最喜歡炒蜆冇沙~~~小食完畢後~嚟個bb辣雞煲~ 對於我不太吃辣剛剛好!好惹味!啲雞仲好滑添!沙煲內除咗嫩雞仲有豬皮~ 豬皮吸哂D辣汁好正呀食到呢度已經飽咗一大半~最後再嚟過海鮮肥牛打邊爐火鍋配花膠湯底!真係見到都嚇咗一跳~正到暈!啲海鮮仲可以任加任食!梗有一款你至愛! 對於喜歡食海鮮的人不容錯過~絕冇誇張!最後~大家覺得

晚市$348+10% 17:00-22:00
特色小食丶雞煲丶海鮮丶刺身放題!真係一次過滿足曬所有要求!環境仲寬敞舒服!一啲都唔差~~

成盤日式刺身好新鮮~雖然冇得任食!但份量睇人頭計已經好足夠

最後~大家覺得肚子脹滿時,店員預備每人一個軟綿綿的🥭🥭糯米糍做甜品
這頓晚餐十分完滿的結束
咁嘅價錢真係物超所值~~

2022-06-29
  • 黑糖糍粑
  • 蝦多士
  • 直送刺身盛宴
  • 海鮮拼盤
2022-06-19 1301 瀏覽
之前晏晝已經食過佢嘅咕嚕肉好好味,今次終於可以試下佢嘅雞煲打邊爐,之前同事講個話家嫂份量嘅好大,唔使再加單已經好飽食唔哂,佢真係冇欺騙我。有小食,皮蛋好好味,但最中意佢嘅清酒煮蜆。魚生份量唔多但算係唔錯。 雞煲本來揀左小辣但係望落去已知味道比較淡,侍應姐姐好好佢話要中辣先好食所以幫我地加返啲辣醬,跟住就似番樣啦。講起拉佢啲調味品真係好好味,唔係一般出邊打邊爐嘅調味品。至於飲品大部份都係佢地自家製嘅涼茶,唔太甜冇冰,自我感覺良好幾健康🤭🤭。最後到打邊爐,侍應姐姐建議是佢地嘅花膠湯底,佢咁好人即管試下,裡面真係有大大舊嘅花膠,至於味道,我本身唔鍾意飲湯所以都okay 嘅。打邊爐食物超級多海鮮,每樣都叫做新鮮,仲要任何海鮮都可以自己在翻吃唔洗加錢,真係超級抵食,海鮮有螃蟹,龍疐,珊瑚蚌,海蝦,魷魚,蠔,花甲,鮑魚,蟶子。除此之外肥牛同埋豬肉片都係可以任加任食,當然仲有平時打邊爐會有咩配料好似餃子,丸等。食完仲有雪糕甜品。。。雖然我已經冇食甜品但係翻到屋企依然飽到唔識郁🤣🤣🤣