2017-04-05
環境好似日本小餐廳,侍應姐姐係日本人,好努力用廣東話同我地溝通,好可愛。免費嘅前菜係梅子味秋葵,清新爽脆。薯仔牛肉煮 $68用甜湯煮薯仔,仲有其他蔬菜,我覺得太甜。牛肉好薄,有點乾同鞋。而且份量少。鰻魚日本產雞蛋捲 $98軟棉棉雞蛋捲有蛋汁,再加上鰻魚汁,好味。只可惜鰻魚好細粒,仲有好多骨。黏物沙律 $88沙律竟然係最後先到。因為想試特別野,所以叫哩個黏物沙律。有椰菜絲、生菜、紫菜,面頭有柚子汁,有呑拿魚腩碎,再下面就係納豆碎一堆黏黏野,男友接受唔到納豆,我要成碟食哂。鯛酒盗芝士 $68入口即溶嘅Cream cheese 切成條狀,旁邊係鯛酒盜,即鯛魚內臟,味道咸咸地類似明太子,一咸一淡,味道豐富。綠茶紅豆餅 免費甜品,拿回家慢慢食。煙韌糯米皮,紅豆溶甜度適中。食物幾地道,價格偏貴,下次要試下呑拿魚腩飯。
用甜湯煮薯仔,仲有其他蔬菜,我覺得太甜。牛肉好薄,有點乾同鞋。而且份量少。 鰻魚日本產雞蛋捲 $98
軟棉棉雞蛋捲有蛋汁,再加上鰻魚汁,好味。只可惜鰻魚好細粒,仲有好多骨。 黏物沙律 $88
沙律竟然係最後先到。因為想試特別野,所以叫哩個黏物沙律。有椰菜絲、生菜、紫菜,面頭有柚子汁,有呑拿魚腩碎,再下面就係納豆碎一堆黏黏野,男友接受唔到納豆,我要成碟食哂。 鯛酒盗芝士 $68
入口即溶嘅Cream cheese 切成條狀,旁邊係鯛酒盜,即鯛魚內臟,味道咸咸地類似明太子,一咸一淡,味道豐富。 綠茶紅豆餅
免費甜品,拿回家慢慢食。煙韌糯米皮,紅豆溶甜度適中。 食物幾地道,價格偏貴,下次要試下呑拿魚腩飯。