2020-11-24
富軒係銅鑼灣皇室堡六樓,一出𨋢門就見到不同花花設計,連天花板都有花既燈,幾有心思🥰店員介紹幾款抵食套餐,有2-6人享用,仲會免加一同茶芥,所以最後揀左4人餐👍🏻------富軒精選四人餐 $888燒味雙拼盤有油雞、叉燒同燒肉,叉燒燒得好好味,肥瘦適中,唔會好乾同埋食落好軟腍,蜜汁先係重點🤤燒肉皮好脆,脂肪同瘦肉相間,油膩味唔重螺頭燉雞湯非常足料既雞湯😋店員幫我地分好湯後,再分埋湯渣,雞腳已經煲到好腍,湯好清甜芝士龍蝦伊面好期待既龍蝦伊面😍龍蝦多到蓋住伊面,濃濃芝士汁漏到碟邊邊,龍蝦易脫殼,食得方便,口感彈牙,煮時間煮得剛好,好味👍🏻果皮南非鮑魚清鮮蒸好鮑魚,碟都係熱辣辣,鮑魚徹底洗擦乾淨,連鮑魚殼都係,內臟部份已經去除,食得放心,果皮味唔太突出,不過鮑魚真係好清鮮,口感爽脆清蒸沙巴仔魚蒸得幾滑,中間位都係熟透紅燒乳鴿王有兩隻乳鴿,外表幾誘人,燒過的外皮油光滑亮,唔會好肥,鴿肉軟嫩,口感不錯上湯浸時蔬食到最後已經好飽🙈精選甜品甜品送上紅豆沙
------
富軒精選四人餐 $888
燒味雙拼盤
螺頭燉雞湯
芝士龍蝦伊面
果皮南非鮑魚
清蒸沙巴仔
魚蒸得幾滑,中間位都係熟透
紅燒乳鴿王
上湯浸時蔬