2019-02-26 917 瀏覽
今年生日放自己一天假,同爸媽去食Omakase 。我真的愛上了!今次來到壽司源 , 環境幾好 樓底夠高!食物很精彩,小食已好好食!壽司也不用說了,非常新鮮!款款期待呀!還有言師傅細心講解,令到我們更期待第一啖!最難忘是野生吞拿魚拖羅,正到一個點!另外 叫左支「梵」,都好好!最喜歡Omakase 有得自己揀杯飲sake!唯一是甜品相比下比較欠心思,是雪糕。如果 甜品也加點心思 會更好!!但雪糕也不差,據師傅說是日本訂回來的。滿足的一餐。
今年生日放自己一天假,同爸媽去食Omakase 。
我真的愛上了!

今次來到壽司源 , 環境幾好 樓底夠高!
食物很精彩,小食已好好食!
壽司也不用說了,非常新鮮!款款期待呀!

還有言師傅細心講解,令到我們更期待第一啖!
最難忘是野生吞拿魚拖羅,正到一個點!

滿足的一餐。

• 野生吞拿魚拖羅
2019-02-20 872 瀏覽
慶祝老公生日豪一次食貴野,山長水遠入元朗壽司源食Omakase!我同老公叫咗兩個$1500套餐開始有北海道生蠔,新鮮有口感之後有我同老公最愛嘅赤鯥魚、海膽同埋拖羅!新鮮又肥美!食晒啲壽司刺身、魚湯同埋炸物之後仲有蜜瓜做甜點,超滿足!老公好滿意餐廳環境靚,乾淨舒適,睇住壽司師傅用心制作美食,又傾下計,同介紹下啲魚同配搭,非常愉快雖然真係好貴,又好遠,但係間唔中食一次真係好滿足
我同老公叫咗兩個$1500套餐
開始有北海道生蠔,新鮮有口感

之後有我同老公最愛嘅赤鯥魚、海膽同埋拖羅!新鮮又肥美!

雖然真係好貴,又好遠,但係間唔中食一次真係好滿足
2019-01-29
2019-01-06 1260 瀏覽
You have to book because it is a small restaurant but I'll keep this short. Paid $300 for an Omakase lunch set and it was absolutely worth it. I would recommend this restaurant to anyone in HK looking for fresh and quality Japanese food. Yuen Long is not the most convenient location but it is 100% worth the travel.Great service along with not just fresh but originally prepared dishes. They offer sushi with different garnishes and have a great selection of side pickles. I suggest to stick with th
Great service along with not just fresh but originally prepared dishes. They offer sushi with different garnishes and have a great selection of side pickles. I suggest to stick with the set as they didn't seem to have a great selection of ala carte fish to order, the set is good enough.

Take the time, make the booking and enjoy your meal at Hajime.
2018-12-08
2019-01-03 1563 瀏覽
壽司源是元朗三大Omakase店之一,個人覺得壽司源超正,CP值超高,物超所值。LUNCH分左兩個時段,分別係12:00同13:45,而LUNCHSET就有3款揀,分別是$300/$500/$600,今次我食第一節,揀左$600個SET。一入到黎環境好舒服,樓底超高,每一位師傅會SERVE兩組客人,今次SERVE我地既係軒師傅,算係店內比較年青既師傅,師傅刀工好好,一邊切仲一邊介紹食材。首先上左蒸蛋同沙律,跟住會有一D伴碟小食,有牛蒡、准山同蒜頭,三樣都好好食。跟住就黎主菜啦,魚生超新鮮,款款都好好食,超正。最後仲有麵豉湯同柚子雪糕甜品。好滿足﹗下次一定會再黎。

2018-12-22
2018-12-16 3778 瀏覽
終於有機會黎個大三元, 將元朗三大OMAKASE集齊😃😃😃今日攻略埋最後一間源壽司; 私人原因令今次既BOOKING一推再推👻 1:40分黎到門口, 結果舖頭係要準時1:45 先可以入座🙄 (中午假日係食兩輪😬) 舖頭對比另外兩間樓底同地方都大好多, 畢竟位處較偏, 遠離咗元朗中心區域, 可能租金會好控制, 裝修簡單: 一大張壽司吧枱對住大約20個位, 每個位都可以清楚見到壽司師傅既製作及表演過程😏😏其實呢個係我覺得佢明顯勝過另外兩間既地方, 壽司之神舖面較窄, 有部份要坐方枱, 遠離壽司吧; 鮨文就分咗兩枱😥成餐飯1個幾鐘, 可以細心係柔和輕細既音樂下欣賞師傅既手藝, 無論係佢落刀有幾深, 切幾多刀, 橫紋網紋; 扼壽司扼左幾多下, 落咗乜嘢配料, 都係單眼佬睇老婆, 一眼睇晒🧐🧐🧐 熱茶過後, 先上頭盤, 有清口既酸薑, 牛榜, 濃味既蕎頭, 源壽司自製既WASABI椎山 (呢個特別爽口, 印象深刻)🍠師傅堆砌過後慢慢解釋, 呢份就係高級料理既享受~ 頭盤海哲小菜同蒸蛋黎到; 小菜略酸; 而蒸蛋非常精彩, 作為今日少有既熱食, 佢既溫度可以燃起寒冬, 松露混咗高湯滲穿左水蛋; 滑溜

熱茶過後, 先上頭盤, 有清口既酸薑, 牛榜, 濃味既蕎頭, 源壽司自製既WASABI椎山 (呢個特別爽口, 印象深刻)🍠師傅堆砌過後慢慢解釋, 呢份就係高級料理既享受~ 頭盤海哲小菜同蒸蛋黎到; 小菜略酸; 而蒸蛋非常精彩, 作為今日少有既熱食, 佢既溫度可以燃起寒冬, 松露混咗高湯滲穿左水蛋; 滑溜質地加埋松露高湯飲落去唔會太濃, 呢個暖胃熱身做得唔錯

由於壽司🐟🦈🐡🐠眾多, 今次慳水慳力啲用點列:
1.      九州蘆魚壽司: 用海鹽帶起爽口蘆魚, 為戰事拉起序幕
2.      目仁奈刺身: 煙韌刺身加埋檸檬同柚皮微酸, 漸漸加速
3.      活赤貝刺身: 見師傅細刺開, 再用力撻落木板上, 令佢咬口變強, 賣相, 刀功既體現
4.      深海池魚刺身: 透明質地見證新鮮度, WASABI帶出清新, 黎個小休再上路
5.      油甘魚壽司: 由紅漸變粉紅既魚身, 本身已經係一件藝術品
6.      皮剝魚壽司: 未試過呢種魚, 加埋頂頭加多個燒好既魚肝, 新鮮感一流
7.      雙蟹手卷: 蟹籽蟹羔兩份厚重衝擊直達喉嚨, 進入大直路
8.      牡丹蝦壽司: 鮮嫩既蝦搭上蝦羔, 將蝦最高定義充份演示 (第三名)
9.      小肌魚: 銀色表面好得意; 未算特別, 小休環節
10.  燒金鯛魚: 香港叫馬友, 燒出黎真係有啲似咸魚馬友味, 熱食暖番下胃
11.  赤身 (瘦吞拿)壽司: 油脂同魚香混合, 見師傅上枱前, 以密密既刀功釋放魚脂香味 (第二名)
12.  天然吞拿魚腩: 微燒過既高脂肪比吞拿魚, 咬落去, 連牙罅都FEEL到有魚香 (第一名)
13.  馬糞海膽: 新鮮程度拍得住當日係金澤近江町街市鮮食既程度
14.  北海道三色壽司: 三重濃味堆砌一齊, 好霸道; 但小弟一般
15.  鰹魚: 一樣係輕燒過表面上枱; 作為收尾唔錯
16.  吞拿魚手卷: 唔好以為手卷會求其; 用上左好多吞拿魚蓉; 直頭咬落去標出油來

精彩戰事過後, 上埋個麵豉湯, 暖番下胃; 再加埋個小雪糕, 完結呢餐精彩午宴。今次呢個SET DOR 係要600港紙; 呢份享受抵唔抵, 問問自己喇☺️🙂🤗

大三元都試過後, 我排源係最高; 其實三間都係不相百仲; 壽司之神作為老大哥, 裝修舊, 舖面細係致命傷, 但刀功, 設計, 新鮮程度係唔輸; 鮨文就多花款啲, 唔似另外兩間咁走傳統, 會多啲花臣; 黎到源, 個環境係贏晒; 可以近距離睇師傅表演, 吧枱加埋射燈設計, 令到本來美好既食材可以更大發揮💖💖
2018-12-16
2018-11-02 1979 瀏覽
真係驚喜同開心,冇諗過可以食個咁好味的午餐,又抵又開心,新鮮不在話下,成個FEEL都好舒服,真係抵食又開心,午餐時段佢地有得揀300;500;600的餐,午餐呢個價食到呢個質素,食過OMAKASE的你,一定覺得物有所值~DETAILS可以上佢地個FACEBOOK睇最新的UPDATE資料同餐牌~而今次個順序亦係由淡至濃味的,真係好細心。呢家等我SHARE我食左GE野先,因為真係太正了。前菜:一開始有個前菜同埋好滑的燉蛋(個燉蛋除左夠滑之外,仲有一個特別地方就係佢面度有個柚子芡汁,清新有特色)呢個OMAKASE個碟上面有3樣配菜仔,點都要講一講,因為因為因為個淮山真係超正超爽好正的口感,呢家講返出黎都想食呀。帆立貝刺身-鮮甜口感Q彈,配上了柚子+WASABI真鯛壽司-想對係清淡少少的魚,少少煙UN,聽師傅講佢係腩位,所以油份出D,有魚油香味,但因為唔算係濃味所以安排得O係前D;伊佐木壽司(雞魚)-魚味突出,夏天為當造期,脂肪含量適中,味道清爽甜美,入口微帶爽脆但滑身。聽人講伊佐木有豐富維他命A,對人類免疫系統有益,我應該要去食多D先得。毛蟹壽司-好多人以為冬天是吃毛蟹的時令,不過原來大家誤
真係驚喜同開心,冇諗過可以食個咁好味的午餐,又抵又開心,
新鮮不在話下,成個FEEL都好舒服,真係抵食又開心,
食過OMAKASE的你,一定覺得物有所值~

呢家等我SHARE我食左GE野先,因為真係太正了。

帆立貝刺身-鮮甜口感Q彈,配上了柚子+WASABI

毛蟹壽司-好多人以為冬天是吃毛蟹的時令,不過原來大家誤會了,原來夏天先係食毛蟹的最好季節,夏天係毛蟹的產卵期,所以特別肥美,不過毛蟹一年四季都有得食,雖然唔似松葉腳咁啖啖肉,但係毛蟹味道較鮮,而且有膏又有肉

*頭3名之1
粒貝刺身-即係響螺-嘩嘩嘩,我真係未食過咁好食的響螺,原來除左煲湯,做刺身係可以咁正,真係超爽超甜,如果有得加錢散叫要多份我一定會加,因為真係好好食,佢簡單加左少少黑椒鹽,勁夾呀成件事,佢肉質細嫩帶咬口,味道爽口清甜帶點海水味!
真係好想再食呀,呢個我用餐時已經肯定佢係頭3名我最愛之一,但係有好多都太好食,所以我排唔到序

北寄貝壽司-輕燒

*頭3名之1
牡丹蝦壽司-極甜美的蝦肉,豐腴甘香的蝦膏,還有細綿帶爽的口感,佢張蝦膏濟完出黎,再燒一燒,先再放返上去,
所以個膏味係超超超超突出~*蝦味濃,蝦膏香*

梭子魚-或者叫竹籤魚-

針魚-爽甜,係時令食材所以有得食︿︿,我問靚仔師傅點解佢叫針魚,佢仲拎左一條完整GE比我睇,解釋比我知,
我真係覺得學到野,哈哈,原來因為佢係一條魚O個陣,個咀真係成支好大GE針咁,食GE時候感覺個刺身閃住銀光,肉質彈牙鮮甜

秋刀魚壽司的滋味-好多人也會覺得秋刀魚是種平價魚,味道腥的,當成刺身食用,感覺有點可怕吧,因為好多人都以為佢係得燒黎食一種方法,但幾年前已聽過朋友說過秋刀魚刺身絕對是意想不到的好吃,之後都有試過,但都係覺得一般,但係呢餐之後又重新改觀了!
食食下散發著魚香同魚油脂香,肉質綿軟但唔會爛爛的感覺,真是超好味啊!
原來秋刀魚於秋天最當造,因為牠們會於秋季準備由北海道游去南方產卵,出發時自然儲滿一身肥油,又肥美又彈牙!

鯖魚壽司-佢個壽司飯加左芝麻+木魚+紫蘇架,鯖魚同秋刀魚都比我意想不到GE感覺,因為鯖魚我未試過食刺身

拖羅壽司-唔洗講啦,睇張相都FEEL到幾正啦>3<口感軟滑,筋少而脂肪多,魚味極濃同埋完全唔膩

*頭3名之1
海膽壽司-我本身係好鐘意食海膽架,所以佢係好味海膽我都一定鐘意,我完全FEEL到佢GE鮮甜同肥美,
不過同行一個朋友仔平時食唔到海膽架,佢試完都過冇O個種佢唔鐘意的味,仲覺得有鮮甜感覺!

筋子壽司-由三文魚肚取出後保留整個卵巢膜的成串鮭魚卵,並連膜整串醃漬叫筋子,口味道更加鮮甜
*三文魚子(一粒粒)與 筋子 同樣都是鮭魚卵,不同之處在於是否包覆著卵巢薄膜*

食完咁好味的午餐之後,仲有個甜品TIM呀

題外話/補充資料: 師傅細心好人,我去O個日星期日,4個師傅,每人都係SERVE AROUND3-4個客,所以真係唔怕照顧唔到你呀︿︿ 不過睇冇用架,真係去試啦,就知幾正,真心推介呀,我都黎緊再BOOK左同朋友再去, 我打完都覺得自己講到好正好誇咁,你地試完就明架啦~
2018-10-14
  • 淮山
  • 秋刀魚壽司
  • 拖羅壽司
2018-10-31 1248 瀏覽
自從元朗開咗幾間做廚師發板嘅壽司店之後,成個元朗都充滿日本菜,壽司源就係我一直想試嘅鋪頭,順便請朋友食生日飯。揀咗午市嚟食,因為價錢冇咁嚇人。叫咗五百幾蚊嗰個餐,佢有一啲前菜係任添加嘅,有山葵味嘅淮山,有蘿蔔,唔夠就可以同師傅講。至於魚生同壽司真係好新鮮,午市時間都會有大拖羅海膽同不同種類嘅魚。師傅會根據魚嘅種類塗上日本豉或放上葱作調味,但又唔會蓋過左佢嘅鮮味。至於環境,可以改善嘅係要避免有積水,因為有見到有蚊子飛過。 但午市套餐真係可以一試㗎
成日上網見到朋友食OMAKASE,見到相都覺覺好吸引好好食所以就叫成日食好野既朋友介紹一下邊間OMAKASE又好食又抵食佢就介紹左我入元朗既壽司源到試試身為九龍人嘅我一聽到元朗其實好抗拒但係朋友不倒同我講,呢一度又平又抵食又有質素,你黎試咗一定唔會後悔黎到之後我真係覺得我朋友講得冇錯店裝潢及燈飾比較柔和一入到黎都有舒服嘅感覺而呢一度所有客戶都係坐吧枱每一個食客都會清楚睇到師傅為自己準備嘅食物非常吸引如飲清酒的朋友,仲可以簡自己鍾意既杯早及晚都有set給客人選擇晚餐價錢分別為900、1200及1500下就分別為300及600而呢一度定時定候餐牌都會有改變所以下次嚟嘅時候一定會有一啲特別驚喜點好餐之後好快就送上蒸蛋蒸蛋入面除左有香菇同雞肉外仲有柚子,令到成個蒸蛋更清香開胃北奇貝裙邊青瓜草物,北奇貝清甜左口魚燒左左口魚魚邊,令到魚味更香內加有燒左京蔥及蘿白再配上柚子汁,食落口令口感又香又豐富食完後師傅就係放壽司既碟上放上山藥、酸薑及牛蒡呢三款中,其實樣樣都好好食但當中山藥wasabi真係超好食平時食開既山藥質感滑潺潺,感覺好差但呢到質感好爽口,仲有好香Wasabi味 超讚到左刺身同壽司環節我
成日上網見到朋友食OMAKASE,見到相都覺覺好吸引好好食
佢就介紹左我入元朗既壽司源到試試
身為九龍人嘅我一聽到元朗其實好抗拒

黎到之後我真係覺得我朋友講得冇錯

店裝潢及燈飾比較柔和
一入到黎都有舒服嘅感覺

而呢一度所有客戶都係坐吧枱
每一個食客都會清楚睇到師傅為自己準備嘅食物
非常吸引

如飲清酒的朋友,仲可以簡自己鍾意既杯

早及晚都有set給客人選擇
晚餐價錢分別為900、1200及1500
下就分別為300及600
而呢一度定時定候餐牌都會有改變
所以下次嚟嘅時候一定會有一啲特別驚喜

點好餐之後
好快就送上蒸蛋
蒸蛋入面除左有香菇同雞肉外
仲有柚子,令到成個蒸蛋更清香開胃

北奇貝裙邊青瓜草物,北奇貝清甜

左口魚
燒左左口魚魚邊,令到魚味更香
內加有燒左京蔥及蘿白
再配上柚子汁,食落口令口感又香又豐富

食完後師傅就係放壽司既碟上放上
山藥、酸薑及牛蒡

呢三款中,其實樣樣都好好食
但當中山藥wasabi真係超好食
平時食開既山藥質感滑潺潺,感覺好差
但呢到質感好爽口,仲有好香Wasabi味
 超讚

到左刺身壽司環節
我就係到諗,點解無醬油同wasabi準備比我呢?
之後我就問師傅,佢就同我講
佢地會幫我地係每份食材調好適當既醬汁
務求要我地食到食材最鮮味,最好味既一面

真鯛即是日本既赤鱲
味道比較清甜鮮味

帆立貝刺身壽司(厚切)
厚厚既刺身食落口好有口感
加上醬油及其他柚子
令鮮味更出
超讚

深海池魚
用火燒一燒逼出油份出黎,令味道更香

咁多款魚中魚
野生油甘魚係我最愛既一款
野生油甘魚既油份比平時食開既高
而魚閱肉質結實,好有口感
魚味好濃好香

所以食落口除左食到蝦既鮮甜味之外
仲有好香濃既蝦膏味
一個壽司食落口有2個感覺

池魚壽司又係味道較清既一款魚

另一個驚喜係,我係到第一次食到秋刀魚刺身(季節限定)
原來8-10月係食秋刀魚既季節
白色係皮下脂肪,油份好高
秋刀魚魚質細滑
而只需沾九州萬能蔥、wasabi同小小醬油
可更突出魚既道,更香更甜
平時我覺得食呢款魚好腥
估唔到呢到一D都唔腥,仲要咁鮮味
令到我一試就愛上

赤睦魚係九洲深海魚
皮下脂肪重,魚味較香

TORO
我每一次好期待既一款
又係無令我失望
大家TORO油份好高
好重魚油味,入口即溶

北海道紫海膽大大舊
超鮮甜,一D腥味都無

味噌湯味道唔會太咸
岩岩好

到後仲有一日個TORO加海膽既手卷
睇上去好似好普通
但兩樣食材都好新鮮
相當好食

最後上左個豆腐雪糕作我地既ENDING
雪糕質感細滑,味道香而清

無諗過用下午既價錢可以食到出面好多出名又貴既日式餐廳質素
下次一定要來試下晚餐,必定會有驚喜

提外話:剛好去食當日落雨又無有傘
待應突然令左把傘出來送比我
同我講'呢把係壽司源周年禮物,送比你宜家用'
係呢一刻我覺得好窩心

提一提,場內位置有限
如果要試既朋友一定要打黎BOOK位,以免摸門釘
2018-10-14 1269 瀏覽
這是第二次到壽司源品嚐omakase· 和朋友各點了300蚊和500蚊的omakase·記憶中分別差了兩三道燒物刺身·故此其實300蚊既更抵食! 一開始先吃少許刺身開胃·再慢慢由較清啖的壽司開始吃·特別欣賞龍師傅將蝦膏釀入飯與蝦中間 口感比放左上面更濃郁 ·這個螺片刺身十分爽口 又非常新鮮 帶子又是鮮甜 少不免的toro和海膽也是十分出色·總而言之 與中環銅鑼灣地段的omakase都要五六百蚊起跳 壽司源雖然較偏遠 但無論刺身的取材 還是師傅的調味技巧 絕不比外面的遜色 值得推介.
一開始先吃少許刺身開胃·

再慢慢由較清啖的壽司開始吃·

這個螺片刺身十分爽口 又非常新鮮

帶子又是鮮甜

少不免的toro和海膽也是十分出色·

2018-10-07
  • 響螺
2018-09-19 1470 瀏覽
上次同好姊妹食過下午的 Omakase,已經非常滿意。今次男友生日決定再試晚上的 Omakase, 因為對呢間店已經好有信心~我同男友分別點左1200及1500的套餐。前菜係淹茄子,茄子走過油再淹製,是酸道適中的開胃菜。(忘了拍照~)左上)1500set only北海道真蠔,裙邊有一點澀味(男友食左呢邊,比左大部分蠔身我食),蠔身肥厚 creamy 及非常鮮甜,完美咁蓋過澀味。(好快已經食得出 1500set 的分別)右上)左口魚魚生包住經炙過的裙邊,中間有生磨的 wasabi,魚油不多,走多層次白肉清甜路線~左下)北海道凡立貝,用青柚子提味,清甜之選~右下)日本赤立魚,菜色開始變厚身,魚味濃一味~喜歡左上)1200set only深魚池魚,油分又比赤立高一層次,我同男友都食到嘩嘩聲~右上)師父用刀一拍,活北寄貝反射一動,嘩~ 入口的鮮甜與真蠔不同,又另一番風味,好回味哦~左下)間八,如果你似我喜歡食章魚粘粘的口感,你一定非常喜歡呢一味,魚身厚味,男友話粘住喉嚨佢嘛嘛,我就覺得好正~右下)酒蒸甘鯛,味道一般,但口感有層次,羹湯帶酒香,暖身之選。左上)1500set only深海池魚,軟

左上)1500set only
(好快已經食得出 1500set 的分別)

左下)
北海道凡立貝,用青柚子提味,清甜之選~

右下)
日本赤立魚,菜色開始變厚身,魚味濃一味~喜歡

左上)1200set only
深魚池魚,油分又比赤立高一層次,我同男友都食到嘩嘩聲~

左下)
魚身厚味,男友話粘住喉嚨佢嘛嘛,我就覺得好正~

右下)
酒蒸甘鯛,味道一般,但口感有層次,羹湯帶酒香,暖身之選。

左上)1500set only
深海池魚,軟淋但有咬口,魚味濃油分高,又厚身,比上一款池魚又高一層次。

右上)
北海道牡丹蝦,上次中午的 Omakase 已經食過呢個炙蝦膏的食法,但好明顯比上次更鮮甜,蝦子的顏色都唔同,甜到你以為佢有加左味,但師傅話無。
surprise ~

左下)
師父用先前留下的左口魚肉,調味後用紫菜包好,送比我食~
但我話d紫菜太香蓋過左魚味
點算?

右下)
汁煮鮑魚,配鮑肝醬,真係唔講唔知鮑魚有肝
,非常非常濃味的小菜,師父再比左粒飯我,等我清左d肝醬佢。

左上)
秋刀魚刺身,燒秋刀就食得多,第一次食秋刀刺身,口感煙韌,配上有葱的醬油,提味很好。

右上)
獅魚,好肥美,魚油慢慢溶係口入面,男友非常喜歡。

左下)
鰹魚,即平時係章魚丸上面果d,血味濃,輕炙後令魚油更出。特別哦~

右下)
赤鯥,日本南方魚皇,口感非常軟,魚味濃,炙過後魚油更出,呢味真係一流

左上)
中Tuna 與大 Tuna 間的級數,又係遠勝中午 Omakase 中同一味壽司,同樣的做法,食材級別真係好重要。入口即溶魚油直入喉嚨,比我上次去築地食的大 Tuna 更好食。

右上)
燒鰻魚,脆的外皮加勁淋的肉質,少少蕉香,我個人覺得有點太燶,但已經好好食啦
~

左下)
白海膽,厚身,入口一d都唔稀,濃味 creamy,又甜,係有口感的海膽。

右下)
Tuna葱花手卷,食左呢味,覺得師父頭先比我食紫菜包左口魚係伏筆。壽司源用的紫菜本身味濃,但今次入口完全食到葱花,魚油,紫菜三者的味道,無任何一個搶左鏡。真係嘩一聲。

上)
長崎玉子燒,軟身到似海棉蛋糕的玉子燒,有蛋香又有少少蝦味,師父話打蛋都要半個鐘,非常有心的菜色。

下)
蜜瓜,從右邊食去左邊,分別係蜜瓜的頂及底部,越食越甜,又學到野。

有誠意又有水準的小店,食到我同男友飽到頂住個肚仔走,好想好想再食哦!晚上的 Omakase 真係同中午的有好大分別,直回票價哦!
推薦!
2018-09-18
2018-09-02 1285 瀏覽
😊好有質素🍣朋友果然冇介紹錯😘環境服務一流材料新鮮🎉呢個價錢有咁嘅質素,真係無敵啊!我覺得最好食當然係野生拖羅🍣入口感好有層次特別好味!食完會有飄飄然既感覺,哈哈!黎多round丫唔該仲有深海池魚,肉質鮮甜,一食會愛上!不得不提就係牡丹蝦🍤,蝦頭嘅蝦膏係會燒熟再放番係蝦嘅中間,好有heart,一啖食落去真係有一種無比幸福嘅感覺!滿滿既海膽真係唔捨得吞落肚添呀~真係唔係講笑,呢個價錢有咁既質素,真係無敵!一定會再嚟。~掛住食好多都唔記得影相
😊好有質素🍣朋友果然冇介紹錯😘
環境服務一流材料新鮮🎉
呢個價錢有咁嘅質素,真係無敵啊!

仲有深海池魚,肉質鮮甜,一食會愛上!

滿滿既海膽真係唔捨得吞落肚添呀

~真係唔係講笑,呢個價錢有咁既質素,真係無敵!一定會再嚟。
~掛住食好多都唔記得影相
  • 深海池魚壽司
  • 鯖魚壽司
2018-08-09 1148 瀏覽
元朗三間Omakase一直都有唔少捧場客,壽司之神、鮨文、仲有就係壽司源 🍣佢Lunch有分左$300/$500 set 印象比較深刻的是燒蟹膏牡丹蝦壽司 上面既蟹膏好香 但又無蓋住本身牡丹蝦既鮮味 仲有拖羅都好肥美😋呢個價錢絕對值,畢竟一分錢 一分貨😝另外佢d刺身都好新鮮 😍😍💕茶碗蒸蛋好滑👏🏻☺️❤️❤️帶子鮮甜 吞拿魚碎手卷好正好香!唯一對個個茄子無好感因為我不吃的哈哈 我呢個係$500 set 整體感覺都好好 又有甜品 成個set令人好滿足呀! 一定會再去!
2017-01-09
2018-07-28 801 瀏覽
If I had a choice, I would eat omakase every single day. But if I really did that, I’d probably become broke in a week😂 This Omakase restaurant in Yuen Long is the number 1 choice for people who wanna eat amazing sushi at an affordable price!Their lunch sets are priced at $300, $500, $600, $900, $1200 & $1500. I went for the $300 one and the quality is still amazing.All the sushi were amazingly fresh and I really enjoyed watching the chefs carefully craft each sushi from scratch.hkfoodtour’s off

hkfoodtour’s official verdict: Extremely good value for money. Good choice for an Omakase lunch!
2018-07-03 941 瀏覽
元朗壽司發板食過壽司X神 又食過x文 今日黎到壽司源無預約 walk in 撞一撞 有位 晚餐用料新鮮 師傅態度良好 專業 味道由淡入濃 由淺入深 好食之餘 係飽既 唔需要係食家 只需要享受當下 師傅為你即場製作既食物魚新鮮 食得到既鮮甜 拖羅入口即化 念念不忘 下次食午餐值得一提係台前幕後服務好 不斷有人加水 而且介紹清晰 睇得到既專業
元朗壽司發板

唔需要係食家 只需要享受當下 師傅為你即場製作既食物

魚新鮮 食得到既鮮甜 拖羅入口即化

念念不忘 下次食午餐

2018-06-11 628 瀏覽
同日比元朗鮨文無通知既情況下取消左booking,滿肚火唯有打電話黎呢度睇下有無位,好好彩咁岩有人取消左位,有得黎食。如果唔係真係一肚氣,對比鮨文呢度裝修更加舒服,而且食物質素真係好好,師父用心解釋,價錢又公道。我其實黎過食三次已經,不得比個like呢度!
同日比元朗鮨文無通知既情況下取消左booking,

我其實黎過食三次已經,不得比個like呢度!
2018-06-10