2019-09-26 3162 瀏覽
個幾月前食咗 寿司源 sushihajime lunch omakase,終於的起心肝寫review .話說呢間嘢係元朗三大出名嘅 #廚師發辦 .環境,比另外兩間光猛、闊落,唔係黑麻麻咁,坐得好舒服服務,都係殷勤同nice嘅,廚師都會主動同你講解傾同聽你意見食物,都算係幾好,今次試咗$500 set最有印象嘅幾款有#深海池魚刺身 剁成細粒上,咸咸香香又重魚味有隻活貝,好似係石垣貝,唔記得左活生生,撻幾下,先食,爽口鮮甜#牡丹蝦 配燒蝦膏一入口重口味嘅蝦膏好香濃,再食落去嘅牡丹蝦鮮味慢慢滲出,仲要係好漿口嘅口感,食完好有滿足感#中拖羅肥美無筋入口即溶我想去試多次食$300 set,咁就可以apple to apple同另外兩間比
話說呢間嘢係元朗三大出名嘅 #廚師發辦 .
環境,比另外兩間光猛、闊落,唔係黑麻麻咁,坐得好舒服

食物,都算係幾好,今次試咗$500 set
最有印象嘅幾款有
#深海池魚刺身
剁成細粒上,咸咸香香又重魚味
有隻活貝,好似係石垣貝,唔記得左
活生生,撻幾下,先食,爽口鮮甜
#牡丹蝦 配燒蝦膏
#中拖羅
肥美無筋入口即溶

2019-09-25 2536 瀏覽
📸#tagnshare元朗篇 .今次為大家介紹位於元朗既 #壽司源 ,係一間廚師發辦Omakase👨🏽‍🍳🍣既日式小店。 好多讀者都會心動,又覺得好貴。偷偷話你知,lunch 其實只係 #三四百蚊 就可以食到抱住個肚啦^_^ #所以lunch都好full 🤫 師傅會好貼心咁每款介紹你知,不知不覺間已經食左十幾款刺身+壽司🤭-我地會由清淡食到濃味,最近成為好多人既愛物有 #左口魚 ,用左火炙、加左蔥同埋加左醋三個口味🥰 之後係高妹《好回味》既厚切新鮮 #帆立貝 ,點解強調新鮮,因為廚師大力拍一拍,就會望到帆立貝收縮一下😲 今次用左兩款上碟(岩鹽mix青檸&wasabi mix豉油)青檸帶出左粒貝貝既鮮甜✨jenggg ah! 再有 《超回味》既吞拿魚,師傅將三塊薄切嘅吞拿魚放埋一齊,都可以做到 # 入口即溶 嘅感覺,又係 jenggg ah! 仲有《驚喜回味 》係三文魚子,廚師將飯沾上青檸皮,配上帶有少少筋既三文魚子原來可以咁甜😝 #勁愛師傅用青檸既配搭 -仲有~~~~ 肥美 #甜蝦 配上蝦殻煮既豉油 。輕輕火炙過既 #深海池魚 油脂味好香。 #牡丹蝦 配上燒過既蝦膏,勁鮮 🦐🦐 #北
📸#tagnshare元朗篇 .
仲有~~~~ 肥美 #甜蝦 配上蝦殻煮既豉油 。輕輕火炙過既 #深海池魚 油脂味好香。 #牡丹蝦 配上燒過既蝦膏,勁鮮 🦐🦐 #北海道嘅馬糞海膽 Creamy口感👍🏻 -
高妹覺得今次既Omakase 係好貼心同埋驚喜既,放左幾款漬物你既小碟旁,醃得好好味🤭 #wasabi既淮山 食左好開胃,而前菜、煮物同埋甜品都好味&有特色。 -
. 🙋🏻‍♀️高妹小編
- 👇🏻地址👇🏻.
寿司源 (元朗)
元朗青山公路1號珍珠樓地下10號舖
……………………
#hk #hkig #hkfood #hkfoodie #foodbloggers #香港美食 #hkiger #FollowForFollow #相機食先 #hkigers #zolarshare #zolarfoodie
2019-09-24 1591 瀏覽
好似係第一次食 Omakase ~ 正到呢!不如等我懶識野咁為大家介紹下啦(同師傅討教左成餐飯架),講漏既大家幫我係留言補充~又睇下大家對魚生既認識,係咪可以認到邊個打邊個壽司🍣前菜係蒸蛋同漬物 薑、蒜頭、懷山、牛蒡 伴下碟咁樣樣啦,其實好鍾意個牛蒡~同啲壽司一齊食覺得好正。深海池魚 - 俾佢鮮到個人都醒一醒,真係未係香港食到過咁鮮既魚生~肥嘟嘟帶子,一塊用左青柚子皮、一塊用左岩鹽青檸汁,超鮮甜滴~~ 日本紅生魚 - 即係紅生魚囉🤭野生中拖羅 - 三層疊起呀,粉紅色咁,見到都覺鮮腦天 - 吞拿魚頭上既肉肉 ;三文魚籽 - 灑左柚子皮,道味起正呀,係鮮甜,半點腥都無赤馬糞海膽 - 灑左炭鹽 ,海膽多到呢⋯⋯ 牡丹蝦 - 背上係燒熟既蝦膏、頂層係新鮮蝦籽赤立魚- 日文真錭;拖羅筋手卷 - 一口咬落去岩岩好熱食有: 飛龍頭 - 炸豆腐包住雜菜;甜品:綠茶雪糕 - 完全係日本食到個味道。完美finish左呢餐
好似係第一次食 Omakase ~ 正到呢!

又睇下大家對魚生既認識,係咪可以認到邊個打邊個壽司🍣

前菜係蒸蛋同漬物

野生中拖羅 - 三層疊起呀,粉紅色咁,見到都覺鮮

腦天 - 吞拿魚頭上既肉肉 ;

三文魚籽 - 灑左柚子皮,道味起正呀,係鮮甜,半點腥都無

赤立魚- 日文真錭;

拖羅筋手卷 - 一口咬落去岩岩好

熱食有:
飛龍頭 - 炸豆腐包住雜菜;

甜品
綠茶雪糕 - 完全係日本食到個味道。
完美finish左呢餐
2019-09-04
午餐
2019-09-23 1353 瀏覽
一定一定預早D訂,因為位唔多,每個師傅SERVE 5-6個人左右。餐廳既氣氛休閑舒服,唔會有壓迫感!入到去師父會打招呼,問下有冇對咩敏感同有啲咩唔食,,服務又真係幾唔錯,其他STAFFS會KEEP 住REFILL 荼同收碟。Lunch menu有$300, $500 & $600三個choices,人生第一次既Omakase食梗係揀$600。先來左個茶碗蒸暖下個胃, 仲有就係元貝同醒胃漬物。伴碟小食,有牛蒡、准山同蒜頭,三樣都好好食。 以下落黎揀幾樣特別深刻既黎講!准山-好好好好食, 唔好見佢白雪雪禁,係用左WASABI腌制,食落爽口又清又有D淡淡既 WASABI~~正~~~~牡丹蝦- 上面有燒熟既蝦膏,超香濃,下面既牡丹蝦鮮甜爽口海膽- 完全無腥味,入口即溶,加左少少既岩鹽,帶左D甜味,仲有D海水既感覺~~~秋刀魚- 所謂不時不食~~黎到秋天一定要秋刀魚(好似係), 估唔到秋刀魚都可以整成溂生! 效果出奇地好食!!!中拖羅-入口即溶,化開左~~~ 佢唔油得黎又好香~~~好正~~~整體黎講全部野都係新鮮既~~但個人覺得有個缺點,好多個款式都加左柚子汁.... 一開頭感覺好好,好清新,但

牡丹蝦- 上面有燒熟既蝦膏,超香濃,下面既牡丹蝦鮮甜爽口

整體黎講全部野都係新鮮既~~但個人覺得有個缺點,好多個款式都加左柚子汁.... 一開頭感覺好好,好清新,但到最後會稍為覺得有D重覆既感覺~
2019-09-22
2019-09-21 896 瀏覽
生日緊係要食好啲啦❤️朋友今次帶我食高級Omakase🐟餐廳既氣氛高檔,但又不會有壓迫感,非常舒適!當場的服務員會幫你拉椅子和放行李,非常細心有禮💕坐下後,師父會同我打招呼,然後會詢問我有冇對咩敏感同有啲咩唔食,整個感覺好專業又窩心,服務態度一流👍🏻Appetizer📍新鮮蕃茄 蕃茄好鮮甜,超級開胃😍Main dishes其實一整個set有很多不同款式,而8月這個季節是吃貝殼類的海鮮為主🐚我最喜歡吃的有以下呢幾種,大家必定要試試,包大家樂而忘返📍帆立貝口感勁佳,而且很有鮮味。師父用了2個方法去烹製,一個係用海鹽,一款加了wasabi。兩款都好味,不過我偏向海鹽,因為鮮味會比較重😍📍石蛄貝呢款我比其他貝殼類食物口感較不一樣,它係有啲爽口,但又有少少咀嚼感,非常特別🤭📍章韓 爽口啲比油甘魚📍北寄貝 (我最愛❤️)呢一款比起平時我哋食嗰啲有分別,通常變色嘅係紅色,係已經熟左。而呢一個係全生,口感好煙韌,味道鮮甜👍🏻正📍海膽壽司當然唔少得我一直以嚟既最愛-海膽。 完全無腥味,入口即溶既感覺,難以忘懷🥰最後有個小甜品,係一份蜜瓜,又甜又易入口💕總結:非常推介既Omakase,最值一得一提既係佢地每個
生日緊係要食好啲啦❤️
朋友今次帶我食高級Omakase🐟

餐廳既氣氛高檔,
但又不會有壓迫感,
非常舒適!

當場的服務員會幫你拉椅子和放行李,
非常細心有禮💕
坐下後,
師父會同我打招呼,
然後會詢問我有冇對咩敏感同有啲咩唔食,
整個感覺好專業又窩心,
服務態度一流👍🏻

Appetizer
📍新鮮蕃茄
蕃茄好鮮甜,超級開胃😍

Main dishes
其實一整個set有很多不同款式,
而8月這個季節是吃貝殼類的海鮮為主🐚
我最喜歡吃的有以下呢幾種,
大家必定要試試,包大家樂而忘返
📍帆立貝
口感勁佳,而且很有鮮味。
📍石蛄貝
📍章韓 爽口啲比油甘魚
📍北寄貝 (我最愛❤️)

📍海膽壽司

最後有個小甜品
係一份蜜瓜,
又甜又易入口💕

總結:
非常推介既Omakase,
最值一得一提既係佢地每個月都會轉menu,
因應當時季節盛產什麼海鮮而推出不同的set,
確保客人可以食到最優質嘅食品,
而且試到好多唔同新菜式💪🏻
2019-08-21
2019-08-04 1955 瀏覽
元朗幾間Omakase都有幫襯過,這間裝修、環境、食物質素、壽司師傅都較好每隔一排都會去幫襯,今次同老公去食晚餐,晚餐有3款選擇,$900/$1200/$1500。本來想選$1200和$1500這兩款,師傅好好人,話今晚無生蠔,叫我地食$1200個款好d師傅很細心,每件壽司做得很細緻,會配上唔同調味,例如:岩鹽、柚子汁、小鮮花⋯⋯,上面的魚皮、蝦膏,都燒得剛剛好,一絲不苟,味道複雜而不單一環境舒服,可以慢慢傾慢慢食,唔會似同區另一間要你食到趕頭趕命,就是為了再接下一輪仲有個湯和一件壽司唔記得影相

仲有個湯和一件壽司唔記得影相
2019-08-03 1276 瀏覽
老細朋友多謝我哋幫佢拎到❤️followmi❤️演唱會門票所以請我哋食飯😊佢話個演唱會好正👍🏻👍🏻👍🏻其實我都唔好意思,只係幫下手🤗咁就有餐食😆😆😆我老細個朋友食野都好有要求🙇🏻‍♀️佢話叫我哋話事😆😆😆有D難度好在佢話食日本嘢,範圍縮窄左😊咁我就諗起壽司源Omakase❤️❤️❤️之前我都有試過午市Omakase👍🏻👍🏻👍🏻即時打去預約,好在係平日可以安排到🥰一開始師傅會自我介紹一下😊跟住會上前菜😋有四款 好好味重可以添加👍🏻 首輪刺身😋😋😋每款師傅都會話番比你知係D咩⋯⋯❤️每款剌身都好新鮮,擺放都好有心機重每款口感各有不同👍🏻👍🏻👍🏻你叫我逐一講食過D咩⋯⋯🤣🤣🤣我真係唔記得叫咩😆因為我淨係掛住食同影❤️跟住手握壽司🍣又係好好味🤗🤗🤗飯唔太大一口壽司,咁先可以品嚐到😋飯太大舊會影響哂😩師傅手藝不錯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻我唔多講大家睇相🤗🤗🤗有興趣真係可以去試下 壽司源Omakase 真心推介❤️❤️❤️
老細朋友多謝我哋幫佢拎到
❤️followmi❤️演唱會門票
所以請我哋食飯😊
佢話個演唱會好正👍🏻👍🏻👍🏻

其實我都唔好意思,只係幫下手🤗
咁就有餐食😆😆😆
我老細個朋友食野都好有要求🙇🏻‍♀️
佢話叫我哋話事😆😆😆有D難度
好在佢話食日本嘢,範圍縮窄左😊

咁我就諗起壽司源Omakase❤️❤️❤️
之前我都有試過午市Omakase👍🏻👍🏻👍🏻
即時打去預約,好在係平日可以安排到🥰

一開始師傅會自我介紹一下😊
跟住會上前菜😋有四款 好好味重可以添加👍🏻
首輪刺身😋😋😋每款師傅都會話番比你知係D咩⋯⋯❤️

每款剌身都好新鮮,擺放都好有心機
重每款口感各有不同👍🏻👍🏻👍🏻
你叫我逐一講食過D咩⋯⋯🤣🤣🤣
我真係唔記得叫咩😆因為我淨係掛住食同影❤️

跟住手握壽司🍣又係好好味🤗🤗🤗
飯唔太大一口壽司,咁先可以品嚐到😋
飯太大舊會影響哂😩
師傅手藝不錯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
我唔多講大家睇相🤗🤗🤗

有興趣真係可以去試下 壽司源Omakase
真心推介❤️❤️❤️

2019-07-29 1330 瀏覽
一路都有聽人講元朗有好幾間omakase都出名好食,搬左入元朗梗係要去試下啦!!餐廳內部其實唔大, 壽司bar枱大約有12個位。當日去就有3位師傅, 每位負責2枱客人。除左要煮既熱食, 其餘壽司刺身漬物都係壽司師傅負責晒, 見佢地都好忙。Lunch menu有$300, $500 & $600三個choices, 最後揀左$600, 想試到大部分既款式。先來左個茶碗蒸暖下個胃, 跟住就係幾件刺身 (池魚近腩位)同醒胃漬物。不錯!!跟住開始壽司, 有牡丹蝦, 鯖魚, 帆立貝。新鮮!!再來左一個熱食 - 鹽燒金日鯛, 冇乜特別。跟住到戲肉, 就有一件中拖羅, 海膽, 同 三文魚子, 再加一件吞拿魚腩蓉手巻。作為一個入門版既omakase,係絕對合格有餘, 全部用料都好新鮮。但整體就冇乜驚喜。同埋如果大食既朋友, 可能食完要去對面掃個街先夠飽, 因為份量真係唔多。如果on a budget, 又想食好少少, 又想試下omakase既朋友, 都不妨一試!!

跟住開始壽司, 有牡丹蝦, 鯖魚, 帆立貝。新鮮!!

再來左一個熱食 - 鹽燒金日鯛, 冇乜特別。

2019-07-22 975 瀏覽
👫今次又嚟食Dinner,嚟慶祝紀念日🙈 店鋪得十幾個座位,要食一定要先預訂😳 好鍾意呢到嘅舒適嘅環境,空間感重,而且廚師都好nice😆一一一一一一一一一一一一一一#廚師發辦 <$1200>🔻日本帆立貝·檸檬汁加岩鹽·柚子汁檸檬汁嘅帆立貝更加鮮甜🍋🔻日本鱸魚加咗青檸汁同蔥調味,肉質好嫩滑🖖🏻🔻沙錐魚加咗柚子皮、酸汁同醬油調味,食落比較淡味,用燙傷法嚟整比較爽口👍🏻🔻平政魚同油甘魚個感覺好似,入口鮮甜🤘🏻🔻池魚燒過嘅池魚好香,入口肥美甘甜,好飽滿嘅口感👅🔻北海道活北寄加咗醬油同青檸汁,食落鮮甜彈牙✌🏻🔻蠑螺味道淡味啲,口感好爽口彈牙🤞🏻🔻金目鯛油份含量較高,入口即溶☝🏻🔻牡丹蝦上面有燒熟嘅蝦膏,濃香又唔會腥🤤🔻太刀魚天婦羅可以蘸少少雪鹽,炸得香脆,內裡魚肉嫩滑,仲夾住梅子,好特別😳🔻中拖羅比起大拖羅,我更鍾意中拖😚中拖羅油脂分布均勻,入口即溶,唔會有筋❤️🔻馬糞海膽海膽愈深色愈甜,呢板海膽入口清甜又唔腥,口感軟綿綿,好似食緊雪糕咁🥰🔻腦天壽司呢個係吞拿魚頂部的魚肉,肉質比較鮮甜,師傅做法用火炙,油份較重,平時好少有得食😆🔻碎蔥拖羅手卷食落無咩特別🤔🔻蝦頭麵豉湯一一一一一一一
👫

#廚師發辦 <$1200>
🔻日本帆立貝
·檸檬汁加岩鹽
·柚子汁
檸檬汁嘅帆立貝更加鮮甜🍋
🔻日本鱸魚
加咗青檸汁同蔥調味,肉質好嫩滑🖖🏻
🔻沙錐魚
🔻平政魚
同油甘魚個感覺好似,入口鮮甜🤘🏻
🔻池魚
燒過嘅池魚好香,入口肥美甘甜,好飽滿嘅口感👅
🔻北海道活北寄
加咗醬油同青檸汁,食落鮮甜彈牙✌🏻
🔻蠑螺
味道淡味啲,口感好爽口彈牙🤞🏻
🔻金目鯛
油份含量較高,入口即溶☝🏻
🔻牡丹蝦
上面有燒熟嘅蝦膏,濃香又唔會腥🤤
🔻太刀魚天婦羅
🔻中拖羅
比起大拖羅,我更鍾意中拖😚
中拖羅油脂分布均勻,入口即溶,唔會有筋❤️
🔻馬糞海膽
🔻腦天壽司
🔻碎蔥拖羅手卷
食落無咩特別🤔
🔻蝦頭麵豉湯
👾驚喜指數:❗️❗️❗️❗️
🔙翻撻指數:❗️❗️❗️❗️
(5個❗️最高)
💑提提你:
▪️10% Service Charge
2019-07-01 1254 瀏覽
由最初馬田路鮨店一直搵言師傅, 到現址嘅壽司源, 但後來少咗入元朗所以比較難校到時間去探佢, 已經年幾冇見佢都仲記得我, 真係好有心。推介嘅有, 小長井“華蓮”生蠔 (當時係四月), 超肥嘅大吞拿魚腩, 牡丹蝦, 大吞拿魚腩蓉配醃蘿蔔手卷。尤其係件大吞拿魚腩, 已經斜切走哂所有筋, 淨返筋與筋之間嗰層肉, 對上一次咁食法係係日本嘅壽司匠Masa, 當時每層薄啲要三片先做到一件壽司, 非常花功夫。青柳亦有驚喜, 用料唔算大片所以呢件用咗3片青柳, 用醬油輕燒之後帶出甜味, 效果竟然好過我係香港Tokami食嗰件😱👍整體用料握功上乘, 絕對係一間用心經營嘅鮨店。

整體用料握功上乘, 絕對係一間用心經營嘅鮨店。
小長井“華蓮”生蠔 | Kaki

鮭魚子 | Ikura

馬糞海胆 | Bafun uni

帆立貝 | Hotate

白蝦 | Shiro ebi

青柳貝 | Aoyagi

象拔蚌 | Mirugai

牡丹蝦 | Botan ebi

吞拿魚腩蓉配醃蘿蔔手卷 | Minced toro & radish handroll
2019-04-22
白蝦 | Shiro ebi
青柳貝 | Aoyagi
象拔蚌 | Mirugai
牡丹蝦 | Botan ebi
  • 吞拿魚腩蓉配醃蘿蔔手卷|Mincedtoro&radishhandroll
  • 牡丹蝦|Botanebi
  • 馬糞海胆|Bafununi
  • 鮭魚子|Ikura
  • 小長井“華蓮”生蠔|Kaki
2019-05-15 1513 瀏覽
之前喺香港及日本都食過omakase,師傅會將當日最新鮮嘅海產或當店推介造成每一道精緻嘅美食招呼客人,令我一直念念不忘但當然係日本嘅質素及價錢會比較優勝啦!咁啱另一半話係我生日嗰日請我食好嘢,而且仲叫我自己揀,我就梗係近近地揀咗間係元朗嘅日本餐廳食omakase lunch啦Lunch雖然比dinner分量較少,但對我嘅食量而言已經好足夠,重點係價錢足足比dinner平一半!當日我連早餐都冇食,11:30準時去到,午餐分三種價錢,分別係$300、$500及$600,我哋前一日已經一早喺佢哋Facebook睇過啲Menu,所以好快已經決定咗要一份$300及$500嘅套餐!師傅最先俾咗啲前菜小食我哋,原來嗰啲前菜小食係可以添加嘅,之後就同過往嘅omakase一樣,師傅喺我哋面前將壽司由淡味至濃味一件接一件整好,放係我地面前!所有食物都好新鮮,有好多海鮮種類都好陌生,但所有都好好食!我哋大概食到13:30就埋單離開,離開時先為意到大台某歌手原來一直坐係我哋附近!呢間餐廳都不錯,裝修高級,坐得舒服,食物又夠新鮮,但都係果句,始終不及喺日本當地食嘅好
但當然係日本嘅質素及價錢會比較優勝啦!

前菜小食
前菜小食
2019-05-01 1461 瀏覽
兩星期前朋友問我有冇興趣食日本野🍣師父發板的高級日本料理元朗近年都開左幾間,每間都不同特式今次就試下「壽司源」🍣店內吧枱大約有十幾個坐位,環境舒適夠闊坐得舒服,每位師傅負責三至四位客人的食物,座位有限一定要預約,很難先有位😂😂😂😂😂😂一問到有位咩日子都照殺!料理分了3種價錢$300、$500、$600其真寫日文⋯我一個字都睇唔明😂咁難得有位就試最頂級的Lunch$600碟上的小食師傅會不停添加,一邊傾計一邊食都加左3-4次😂前菜係茶碗蒸🥰I like👍🏻👍🏻👍🏻開始的刺身會由口味比較清淡開始,慢慢一直食到濃味的魚,芥辣味道適中,不會太辣👍🏻👍🏻👍🏻蝦壽司隻大蝦唔知叫咩名😂不過蝦糕好濃味😋正拖羅壽司都口感細滑👍🏻👍🏻👍🏻燒剝皮魚好好食,魚油充足👍🏻👍🏻👍🏻好香魚味兩款海膽壽司都很正👍🏻👍🏻👍🏻魚子手卷好足料👍🏻👍🏻👍🏻最後的甜品我地叫了柚子壽司好好味好清新,為呢餐飯畫上左完美句號
兩星期前朋友問我有冇興趣食日本野🍣
師父發板的高級日本料理
元朗近年都開左幾間,每間都不同特式
今次就試下「壽司源」🍣

料理分了3種價錢$300、$500、$600
其真寫日文⋯我一個字都睇唔明😂
咁難得有位就試最頂級的Lunch$600

碟上的小食師傅會不停添加,一邊傾計一邊食都加左3-4次😂

前菜係茶碗蒸🥰I like👍🏻👍🏻👍🏻

壽司隻大蝦唔知叫咩名😂不過蝦糕好濃味😋正

拖羅壽司都口感細滑👍🏻👍🏻👍🏻

燒剝皮魚好好食,魚油充足👍🏻👍🏻👍🏻好香魚味

兩款海膽壽司都很正👍🏻👍🏻👍🏻

魚子手卷好足料👍🏻👍🏻👍🏻

最後的甜品我地叫了柚子壽司

好好味好清新,為呢餐飯畫上左完美句號

2019-04-29 1221 瀏覽
非一般價位的食肆!午餐分左3個價位,$300/$$500/$600,$500的話,計埋前菜、蒸蛋的話......18道菜,好飽好滿足😊帶子-質感非出面普通壽司店可比;平政魚、沙追魚、金線鯛、池魚-師傅分別用醬油、柚子、海鹽等等...清清地襯托特顯魚味;火炙竹籤魚-輕輕火燒後,香口外更增加左魚味;海膽-甘甜;仲有吞拿魚.....全部都好味😋每一道食物,師傅都遂一細心講解,午餐都有咁嘅水準,晚餐更令人期待!不過要再努力搵錢先食得起😂
非一般價位的食肆!
午餐分左3個價位,$300/$$500/$600,
帶子-質感非出面普通壽司店可比;
火炙竹籤魚-輕輕火燒後,香口外更增加左魚味;
海膽-甘甜;
仲有吞拿魚.....全部都好味😋
每一道食物,師傅都遂一細心講解,
午餐都有咁嘅水準,晚餐更令人期待!
不過要再努力搵錢先食得起😂
2019-04-29
2019-04-28 813 瀏覽
Omakase 🤪元朗好多魔鬼又忍唔住去食好彩今日book到否則五月中先有期去食大滿足沒有比較麻煩boris幫我地book位💕💕好幸福💕💕🤗非常好味⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️望著師傅為我們三人製造食物視覺享受喜歡這裡地方大⭐️⭐️⭐️⭐️空間感重⭐️⭐️⭐️⭐️吃得舒服⭐️⭐️⭐️⭐️今天點了午餐$600有生蠔、刺身、手握壽司、前菜、湯、甜品師傅用心介紹我只能用心食記唔到食材名稱😂😂我就係鐘意食魚生最開心有元朗之友一齊食食神上身月巴月巴月巴
Omakase 🤪

空間感重⭐️⭐️⭐️⭐️
吃得舒服
⭐️⭐️⭐️⭐️

今天點了午餐$600
有生蠔、刺身、手握壽司、前菜、湯、甜品
師傅用心介紹
我只能用心食
記唔到食材名稱😂😂

我就係鐘意食魚生
最開心有元朗之友一齊食
食神上身
月巴月巴月巴
2019-03-13 1053 瀏覽
最近愛上omakase,四出搵食家住馬鞍山, 見這間好評如潮,又無負評。千里迢迢去品嘗。期望越高,失望越大首先,前菜味道一般蒸蛋若好滑但淡而無味積物不錯👍🏼不過壽司🍣才是重點所以不太介意一開始日本石斑刺身,細看之下,魚片中間有條大刀痕。可想而知,師傅的刀功不過,我觀察其他師傅應該沒那麼差,起碼其他人吃得很盡興,津津有味。頭幾件壽司味道尚可,但之後的壽司飯是硬煮物是白魚魚蛋,腥的套餐最後的手卷,紫菜淋了還有師傅做完手卷就離開,但其實我想加幾件壽司,沒有像其他地方會問客人是否足夠,不過店員服務很好👍🏼,幫助到廚房找師傅追加壽司。ps 活赤貝很鮮甜👍🏼
最近愛上omakase,四出搵食

首先,前菜味道一般
蒸蛋若好滑但淡而無味
積物不錯👍🏼
不過壽司🍣才是重點
所以不太介意

頭幾件壽司味道尚可,但之後的壽司飯是硬

煮物是白魚魚蛋,腥的

套餐最後的手卷,紫菜淋了

ps 活赤貝很鮮甜👍🏼

蒸蛋,前菜