2023-01-30
同友人黎到銅鑼灣一試非常有名氣的包包店,餐廳環境非常舒服,入口仲有好多得意可愛造型貼紙可以打卡~ 點了個二人餐,好多款食物之外,味道都非常好食🌱前菜4款:- 紫菜炸墨魚脆脆黑色兩細粒波波,原來係炸紫菜包住墨魚丸,再配埋個黑蒜醬,估唔到口感彈牙又好味- 墨西哥炸蝦雲吞墨西哥皮包成嘅炸雲吞,表面加上牛油果醬同莎莎,入面的大蝦都非常彈牙- 黑松露薯條薯條份量算多,上面配有滷香菇麵豉肉醬、醃蘿蔔絲同黑松露醬,真係未試過咁樣配搭,特別得黎又好味- LB凱撒沙律豆豉鯪魚配油麥菜,又一新奇配搭,有驚喜~🌱主食(包包)- 豬腩肉包揀了招牌菜!是用慢煮豬腩肉,肥瘦適中又多汁,再配埋呢度最特式嘅中式蒸包做皮,食落甜甜地,完全唔油,好好食- 魚包2.0用比目魚炸到金黃,再配埋他他醬同自家製酸青瓜同車打芝士,味道層次豐富,鍾意食魚嘅必選🌱甜品:兩個都係用炸饅頭包全舊雪糕,饅頭熱上卜卜脆,夾番落個冰凍雪糕,令到個雪糕溶番落個包度,冰火感覺好正~- 綠茶雪糕包綠茶香味帶甘甘地,配埋煉奶更好味- 鹽味雪糕包入口鹹甜交雜,味蕾大滿足🌱飲品:- Yuzu Maple Soda柚子糖漿+紫蘇葉+梳打,好fresh,好飲-
🌱前菜4款:
- 紫菜炸墨魚脆脆
- 墨西哥炸蝦雲吞
- 黑松露薯條
- LB凱撒沙律
豆豉鯪魚配油麥菜,又一新奇配搭,有驚喜~
🌱主食(包包)
- 豬腩肉包
- 魚包2.0
🌱甜品:
- 綠茶雪糕包
綠茶香味帶甘甘地,配埋煉奶更好味
- 鹽味雪糕包
入口鹹甜交雜,味蕾大滿足
🌱飲品:
- Yuzu Maple Soda
柚子糖漿+紫蘇葉+梳打,好fresh,好飲
- Guavalada
番石榴+熱情果+柚子梳打,杯邊仲點咗啲梅子粉,好飲