2017-07-27
小桃咖啡室位於銅鑼灣鬧市之中,正確位置就係波斯富街個到。佢樓下有一個易拉架,好容易認得到,所以我同男朋友都好快就搵到就上去食啦!我地一去到就玩下 d broad games 先,因為平時我哋都唔係成日去cafe,所以好多桌上遊戲我哋都未必識得玩。店員好有禮貌,服務好好,佢介紹咗啲遊戲俾我哋玩,仲同我地練習下,之後佢先服務其他客人。之後我哋就一路玩,一路叫嘢食啦!我哋就叫左一個Pizza 同埋一個雞扒蛋包飯,我哋就將佢地分別升級做套餐,一個加$48就有蒜蓉包、沙律同埋一杯特飲,而另外一個餐就要加$68,蒜蓉包、餐湯、特飲、甜品。沙律唔係普通茶餐廳用嘅罐頭沙律,而係粟米吞拿魚長通粉沙律,味道唔錯,值得一試! 餐湯係忌廉蘑菇湯,有粟米,冇味精,清清淡淡,幾好飲!而蒜蓉包就即叫即整。而係飲品方面我哋嗌咗兩個特飲,一杯係奧利奧女神,即係Oreo milk shake ,令一杯係水蜜桃威尼斯,兩杯都非常好飲,因為都係店長推介嘅!之後就到個Pizza來啦,個樣都幾靚嘅,幾吸引,但因為個人始終鍾意厚批,所以就冇乜太大期望!點知道一食落去先至發現,原來好好食囉,初頭仲以為好似餅乾咁樣,點知道吹得妮好有質
沙律唔係普通茶餐廳用嘅罐頭沙律,而係粟米吞拿魚長通粉沙律,味道唔錯,值得一試! 餐湯係忌廉蘑菇湯,有粟米,冇味精,清清淡淡,幾好飲!而蒜蓉包就即叫即整。 而係飲品方面我哋嗌咗兩個特飲,一杯係奧利奧女神,即係Oreo milk shake ,令一杯係水蜜桃威尼斯,兩杯都非常好飲,因為都係店長推介嘅!
之後就到個Pizza來啦,個樣都幾靚嘅,幾吸引,但因為個人始終鍾意厚批,所以就冇乜太大期望!點知道一食落去先至發現,原來好好食囉,初頭仲以為好似餅乾咁樣,點知道吹得妮好有質感,味道酸酸甜甜,非常好味,而且有好濃嘅芝士味,簡直係驚喜之中嘅驚喜!
雞扒蛋包飯賣相都好精緻,味道中上,可以一試!
仲有一個飯後甜品,就係泡芙,泡芙係我至愛,好好食簡直係非常圓滿嘅一餐,所以我哋決定下次再去試吓佢哋嘅招牌豬仔骨 ,因為佢哋嘅豬仔骨係拎過奬架