尋晚十點半左右, 竟然都要等位.... 哈哈, 原來樓上大把位, 應該係waiters執唔切野...d野食, 尤其係牛肉, 真係好物超所值!! 其他既材料都好好食, carrots 同corn 就真係好甜好甜!!!! 蟹子墨魚滑、鮮牛肉粒、安格斯牛頸脊($10/plate) etc -- 都值得推介! 反而服務就認真麻麻, 十次舉手, 得三四次真係有人會過黎幫你, 其他都要一叫再叫.... ,上個湯底都真係要三四個字....仲要係勁難食既satay!!!!! 好彩, 麻辣又竟然好好食wor!!!!湯底overall 要好好改善 (因為麻辣好好食之餘, 其實仲係好咸好咸既!!)可以考慮再去多一次既.... P.S.: Asahi (Beer) $21 for 3 BIG bottles -- ok cheap I guess?

可以考慮再去多一次既....

• 牛肉
  • 牛肉
  • 牛肉!
2008-06-21 15 瀏覽
星期三慶祝本小姐生日,一行5人早一日訂位浩浩蕩蕩出發。呢間店係大圍好旺,唔訂位我諗一世都食唔到,7:00去到聽到其他人話要9:00先有位可以等了..之前黎過一次,幾中意佢地既刁鑽野食,今次都不例外。先叫左個花雕牛肉粒花蟹湯底,佢會係我地面前先用火炒一輪我地聞到好香好香既花雕味,又見住火舌升到好高好高,炒左一輪佢就倒d湯底落去,視覺效果100分。不過湯底好淡好淡,食到最後都仲係好淡....><.....係d肉同蟹好好味,酒味香濃,真係唔知點評好,不過中意新奇野既食家都可以試下(講究湯底濃同夠味既就唔好試了)之後叫左好多刁鑽野黃喉:原來係牛喉,食落好爽無味,唔係我中意既野食。鯊魚唇:好滑,真係有陣翅味,好味鵝肝墨魚丸:彈牙好味,不過鵝肝細左d, 要好"小心"先食得出芝士牛丸:次次都叫,好有牛味黑牛柏葉:標榜無漂過,都ok炸腐皮:退步,好淡味,唔知係因為湯底定真係差左今次只覺油膩,無腐皮味刺身拼盤:細細盤ok仲有好多, 唔記得左重點係佢地好好好殷勤示例一:舉手叫野食,真係做到八方支援!快而準示例二:我食蟹食到雞手鴨腳,侍應見到主動拎"kim"比我用示例三:拜託佢地幫我地影相好
之前黎過一次,幾中意佢地既刁鑽野食,今次都不例外。
之後叫左好多刁鑽野
黃喉:原來係牛喉,食落好爽無味,唔係我中意既野食。
鯊魚唇:好滑,真係有陣翅味,好味
芝士牛丸:次次都叫,好有牛味
黑牛柏葉:標榜無漂過,都ok
刺身拼盤:細細盤ok
仲有好多, 唔記得左
重點係佢地好好好殷勤
示例一:舉手叫野食,真係做到八方支援!快而準
示例二:我食蟹食到雞手鴨腳,侍應見到主動拎"kim"比我用
示例三:拜託佢地幫我地影相好好禮貌,主動幫我地影左幾次

今次生日食得好開心!
花雕牛肉粒花蟹湯底
花雕牛肉粒花蟹湯底
  • 鵝肝墨魚丸、鯊魚唇
(非會員)
2008-06-09 12 瀏覽
今日一心一意帶屋企人去試小肥牛,殊不知換來一肚火!事綠喺下午大約5點左右到小肥牛等開門,一心諗住早食早走,由5點等到6點開門一刻先知無枱(但成個鐘入面都無人通知我哋無枱,叫我吔唔使等),喺門口果個知客就話無walk in 大枱,之後就嚟一招(十問九唔應),事後搵經理嚟講,佢既解釋係一早比人訂晒枱,之後我問佢點解上次我打嚟訂枱,當時聽電話既同事答我無訂枱喎,你自己walk in 嚟等位啦!我又問佢點解今日可以訂枱,佢唔識答我,淨係一味答。但係我自己4月幫襯過,當時真係要walk in等位,到5月諗住打去訂枱幫襯時,打極都無人聽,到有人聽時,對方就話無訂枱要自己去等位。但係到今日(6月9日)以為都係要自己去等位,所以一家人(12人)一早去等位,(因為要齊人先比入座),點知今日就話比人訂晒枱。臨走前我吔問經理搞到我比屋企人話。咁既服務態度,加上公司朝令夕改既政策,(一時可以訂枱,一時又唔可以訂枱),幾好食都唔會再嚟幫襯。我唔記得話比大家聽,喺今日呢件事入面唔淨係得我吔一家人,仲有另外兩家人既遭遇同我吔一樣!你吔話悲唔悲哀,今時今日仲有d咁既食肆存在。
今日一心一意帶屋企人去試小肥牛,殊不知換來一肚火!事綠喺下午大約5點左右到小肥牛等開門,一心諗住早食早走,由5點等到6點開門一刻先知無枱(但成個鐘入面都無人通知我哋無枱,叫我吔唔使等),喺門口果個知客就話無walk in 大枱,之後就嚟一招(十問九唔應),事後搵經理嚟講,佢既解釋係一早比人訂晒枱,之後我問佢點解上次我打嚟訂枱,當時聽電話既同事答我無訂枱喎,你自己walk in 嚟等位啦!我又問佢點解今日可以訂枱,佢唔識答我,淨係一味答[唔好意思]。但係我自己4月幫襯過,當時真係要walk in等位,到5月諗住打去訂枱幫襯時,打極都無人聽,到有人聽時,對方就話無訂枱要自己去等位。但係到今日(6月9日)以為都係要自己去等位,所以一家人(12人)一早去等位,(因為要齊人先比入座),點知今日就話比人訂晒枱。臨走前我吔問經理[換轉係你,你都火都嚟啦!]搞到我比屋企人話[你下次唔好再叫我嚟呢間咁既嘢]。咁既服務態度,加上公司朝令夕改既政策,(一時可以訂枱,一時又唔可以訂枱),幾好食都唔會再嚟幫襯。我唔記得話比大家聽,喺今日呢件事入面唔淨係得我吔一家人,仲有另外兩家人既遭遇同我吔一樣!你吔話悲唔悲哀,今時今日仲有d咁既食肆存在。
2008-05-28 22 瀏覽
仲諗住做第一個食評點知比人快一步tim!上星期二同一班朋友去食, 7個人. 因為我坐低時已經有得食, 所以點左邊隻牛唔係好清楚. 不過之後加左d $10碟既肥牛, 點知仲好食過貴個隻!牛丸 - 其實呢樣野好簡單, 但好多地方未必好食. 但呢間好好味呀!桂花蚌 - 好新鮮, 好味!蠔 - d 蠔好大隻, 大過隻女仔既手掌. 而且好新鮮, 抵食!粟米 - 個粟米超甜, 我地7個人都爭住食!服務 - 我地坐房, 禁個button唔洗3秒就有人入黎, 跟野好快, 都無甩漏. d阿姐仲好好禮貌.今次每人食左約$200.
仲諗住做第一個食評點知比人快一步tim!

桂花蚌 - 好新鮮, 好味!
粟米 - 個粟米超甜, 我地7個人都爭住食!

今次每人食左約$200.

(非會員)
2008-05-22 19 瀏覽
其實同老公好早之前已經想去食, 但果日打成日電話都冇人聽... 訂唔到位... 可能撞正母親節前後... 訂唔到位walk in既話要等成晚... 終於今次試到~ 真係好滿意既一次火鍋~~第一︰味道好第二︰價錢唔貴 (有d仲好平添!!)第三︰選擇多唯一係服務要改進下~ 可能仲新,有d waiter仲好young既添...但個別都有d侍應係唔錯, 有個女侍應幾好, 我地問佢邊d牛好食、邊d牛肥d, 佢都好悉心解釋俾我地聽~~但我地就有碟野漏左單追左好耐囉...服務扣左少少分~~講番野食~ 我地叫左︰刺身類 - 海蝦 - 肉好爽但唔係好甜,不過勁生猛,黎到都仲郁緊! - $50有成8隻, 抵!!嚮螺 - 份量多、又夠甜、雖然等得耐dd,但都抵! 好好味! - $98肥牛 - 我一向唔係好好牛肉刺身,但呢碟我覺得真係好味, 份量又唔少, 雖然片得好薄, 但d牛好甘香! - $28, 超勁抵!!湯底 -標準沙嗲湯底,但好夠沙嗲味,唔會希到死係咁意有d色果d - 只係$30!火鍋料 - 本地手切肥牛 - 好牛!! 肉身軟、有牛味!! - $28, 抵抵抵!!安格斯牛脊 - 呢個係特價菜,只係$1

第一︰味道好
第二︰價錢唔貴 (有d仲好平添!!)
第三︰選擇多

但我地就有碟野漏左單追左好耐囉...服務扣左少少分~~

講番野食~ 我地叫左︰
刺身類 -

湯底 -

火鍋料 -
安格斯牛脊 - 呢個係特價菜,只係$10!! 但質素唔差!!
墨魚滑 - 比新東記果d佢就冇咁滑、冇咁彈,但佢夾雜住好多墨魚肉粒, 墨魚味都好夠! - $55
炸腐竹 - d人好推介, 但我略嫌佢太油, 侍應教我地放入水拖2秒就好拎出黎食,原來係咁樣可以食到脆卜卜既感覺,但都係果句, 太油膩! - $30
炸芋頭 - 正常 - $30
極品手切本地肥牛脊 - 就係呢碟漏左單, 而我地又太飽, 所以取消左 - $78

2個人,大慨係食左咁多野~
湯底除左普通既沙嗲、醉雞、清湯之外,仲有翅湯(真翅喎!好似$148,好似9:30後仲有得平!),仲有蕃茄薯仔牛腩、花雕花蟹牛肉粒... 好多好多!!
刺身火鍋料種類亦好多選擇!

其實佢地仲有好多野值得試, 所以我一定會再去!!

p.s. 因為唔記得帶相機,所以只係用手機影,質素係差少少~~

牛肉刺身
本地手切肥牛