第一次試呢間成條崇潔街美食街都好多餐廳得呢間車仔麵最主要想食多啲菜7pm有好多位,裡面靜靜地,坐得舒適支持車仔麵小店🫶🏻 湯底清清地💚 豬骨湯/大地魚湯🍲枱上有微辣菜脯,可以任加😋唔會係地獄辣連菜脯都似屋企整嘅味道,very nice!好溫暖嘅氛圍,店員友善,有家的味道🫶🏻老公加凍飲,都係$6,唔貴!他點的,清湯我點的,少少辣,都係豬骨湯底互相交換啲餸食,就每人食到多啲款式抵食,2人一共$82!有機會試埋飯🍚 唔過$50有飯食,超值!
第一次試呢間

成條崇潔街美食街都好多餐廳

得呢間車仔麵

最主要想食多啲菜

7pm有好多位,裡面靜靜地,坐得舒適

支持車仔麵小店🫶🏻

湯底清清地💚 豬骨湯/大地魚湯🍲

枱上有微辣菜脯,可以任加😋

唔會係地獄辣
連菜脯都似屋企整嘅味道,very nice!

好溫暖嘅氛圍,店員友善,有家的味道🫶🏻

老公加凍飲,都係$6,唔貴!

他點的,清湯

我點的,少少辣,都係豬骨湯底

互相交換啲餸食,就每人食到多啲款式

抵食,2人一共$82!

有機會試埋飯🍚 唔過$50有飯食,超值!
2024-02-20
2022-12-15 551 瀏覽
尖仔記家肥屋潤盆菜紅磡崇潔街38號地舖就嚟新年喇,老友介紹尖仔記盆菜,這次叫了4人份量,果然高汁平靚正。👍🏻👶🏻👦🏻👧🏻👨🏻👩🏻👴👵😺4人份量 $4806人份量 $7208人份量 $96012人份量 $1440截單日期1月16日👈🏻即日製作,即日出貨,新鮮到爆。😍盆菜配料份量十足:有鮑魚、蠔豉 (夠淋,入味)、海蝦🦐(鮮甜肉爽,連蝦頭都食埋)、潤腸、臘腸(半肥瘦,煙韌,咸道適中 )、髮菜、花菇(炆得夠淋,香滑)、花膠(靚花膠,爽口彈牙)、雞、鴨、鴨腳、豬脷(皮香肉滑夠新鮮)、腩肉(層次分明,處理得很好,皮和腩肉入口即溶)、蘿蔔(炆得夠淋,沒有渣)、豬皮、魚蛋、花支丸、炸支竹、津菜、西蘭花、蓮藕(吸收了秘製湯底的精華,新鮮爽口有層次)、芋頭(大廚精心挑選,夠粉夠淋夠香)和馬蹄(爽甜、多汁)。秘製湯底可以加少少礦泉水,咸度可以自己調節。😄尖仔記家肥屋潤盆菜,高汁平靚正,做冬過節整番盆,回頭率高。😎
尖仔記

6人份量 $720
8人份量 $960
12人份量 $1440

截單日期1月16日👈🏻

即日製作,即日出貨,新鮮到爆。😍

盆菜配料份量十足:

秘製湯底可以加少少礦泉水,咸度可以自己調節。😄

2022-12-14
2022-12-06 169 瀏覽
尖仔記麵食🍜紅磡崇潔街38號地舖老友介紹,紅磡平靚正高質車仔麵。這次叫了A餐:秘製豬軟骨配墨魚丸、魚片頭和蘿蔔。香濃豬骨湯底冇味精加了不少分,鮮甜好飲,豬軟骨處理得十分好,軟骨的部分也可以食用,大廚醃得夠入味。墨魚丸和魚片頭爽口彈牙,原粒墨魚肉夠口感煙韌。蘿蔔夠淋,鮮甜沒有渣,鮮甜的配菜令湯底提升層次。這次叫了我最愛的油麵,烹調油麵的水和湯底分開,效果很好,沒有鹼水味。👍🏻👍🏻👍🏻尖仔記麵食除了車仔麵,還有客飯和艇仔粉。平靚正,回頭率高,還會再來。👏🏻😍
尖仔記麵食🍜
紅磡崇潔街38號地舖

老友介紹,紅磡平靚正高質車仔麵。

這次叫了A餐:
秘製豬軟骨配墨魚丸、魚片頭和蘿蔔。

2022-12-06
2022-04-09 474 瀏覽
有日屋企人話想食車仔麵,我又唔係好肚餓,所以嗌咗個小食💕第一次嗌小食已經有驚喜!➼ 生菜魚肉有時食生菜魚肉好怕啲湯會好重味精,但佢哋個湯唔會有呢個問題!我仲成碗清晒🤣魚肉又好多!不過我冇數到有幾多舊Haha,生菜都好多下🤣食完成碗真係飽咗😂

➼ 生菜魚肉

生菜魚肉
2022-04-08
外賣自取
生菜魚肉
2021-02-08 705 瀏覽
這間店本來不是到訪時的首選,在外面路過一看,堂食的環境實在只能以「抱歉」來形容,只是另一間車仔麵店生意實在太好,只能屈就退而求其次。在完全不看好的心情下,進入了這間幾乎沒有客人的店,坐進了有點而且殘破擠滿食材的一角,隨便地點了個似乎是招牌貨的車仔麵A餐:40元有豬軟骨,墨丸,魚片頭,蘿蔔,還有熱朱古力,價錢合理。上菜,外貌也是期望值以下。然而,驚喜是在吃下豬軟骨的一刻:這間店,與其說是車仔麵店,不如說是豬軟骨店吧。很久沒吃過這種脆脆的,一咬即斷的口感,濃郁的香料味道在口中爆發着,肉質卻是如絲般的軟滑。這麼好吃的豬軟骨,保證一試難忘,好吃到整碗連湯也沒剩下。回想之前另一間店的盛況,要不是大家都愛吃裝修,就是那家店也是超好吃的吧。然而,其貌不揚的這家小店,也值得給大家推薦一下。

2021-02-07
2020-01-30 711 瀏覽
今日發現 openrice 跟 mastercard有外賣自取聯乘優惠, 於是打開apps, 二話不說睇下附近有咩野食,見到呢間車仔麵居然有梅菜扣肉飯,我呢個扣肉控又點會放過呢 ? 於是就order左一份, 原價 $43 嘅扣肉飯, 因為首次登記 mastercard, 有 $30 優惠,呢盒飯埋單只需 $13. 價錢其實唔重要, 最重要係好唔好食,一打開盒飯, 即刻眼前一亮肥瘦各半嘅扣肉,簡直係完美演繹,眼睛已比滿分,入口一試難忘,鬆軟綿林,入口即溶嘅扣肉,已經好耐無食過,最重要係不太喊,絕對係無得輸梅菜扣肉飯
外賣自取
2019-06-01 604 瀏覽
之前堂食雲吞麵覺得唔錯,今次就試下叫車仔麵試下啦~可能油麵陣味唔岩我,我真係唔係咁中意個麵。而且D小食都一般般,個汁又麻麻地。整體黎講真係唔係咁滿意。如果下次食都係食番雲吞麵算啦...
之前堂食雲吞麵覺得唔錯,今次就試下叫車仔麵試下啦~
整體黎講真係唔係咁滿意。
如果下次食都係食番雲吞麵算啦...
外賣送餐
2018-11-25 536 瀏覽
第一次去,崇潔街小店,家庭式老師傅經營,主打車仔麵,我反而冇試😅人情味濃,生意做得不錯,一碟扣肉飯,韭菜豬紅大腸,凍啡小甜,埋單$65,起值,要支持下。梅菜扣肉飯雖然不是正宗客家手勢,但肉淋甘香,扣肉不肥不漏,梅菜香甜,配合甜豉油,不錯!韭菜豬紅大腸上咗枱我先問可否加葱,老闆娘話當然可以,仲問試唔試下加麻辣,好正云云!加了麻辣汁又真係唔錯!廚房係大鬍子老師傅主理,留意咗一陣,都覺得係用心做。樓面應該都係自己人,服務周到。支持街坊小店

韭菜豬紅大腸

支持街坊小店
2018-11-25
1 分鐘 (堂食)
  • 韭菜豬紅大腸(加麻辣)
  • 梅菜扣肉飯
2018-07-14 432 瀏覽
對我呢種食麵控嚟講一個好嘅湯底特別重要佢有唔同味道嘅湯底選擇我叫嘅麻辣湯底味道唔算大濃辣度啱啱好唔會辣到成頭汗之前試過大角咀有間個份量細得可憐個湯底仲要唔夠熱大佬食麵個湯唔熱邊得架呢度嘅份量啱啱好下次要試埋佢個風味辣汁
對我呢種食麵控嚟講
呢度嘅份量啱啱好
下次要試埋佢個風味辣汁
2018-07-14
2018-04-17 354 瀏覽
當然,叫得車仔麵,緊係點d自己想食嘅餸菜啦,但今次唔同,因為有人請,所以點d平少少嘅餸!我都明,相差都係果十蚊八蚊,但心態問題嘛!唔洗錢都唔好食7咁食啦!米粉仍然係我杯茶,再點鮮菇,鯪魚肉,響鈴,豬大腸同蘿白,多蔥唔該。今次幫襯有d失望,蘿白夠冧但食到最后有少少苦味 (當然明白係材料本身問題唔關尖仔記事),自己始終中意滷水豬大腸,尖仔記嘅豬大腸唔係我杯茶,但唔係味道唔好。自己中意食蔥,如果鯪魚肉內有更多蔥更夾自己口味。下次幫襯一定會點好鬼正嘅豬軟骨!同朋友講翻句多謝先!有禮貌係常識吧!
自己中意食蔥,如果鯪魚肉內有更多蔥更夾自己口味。
下次幫襯一定會點好鬼正嘅豬軟骨!
同朋友講翻句多謝先!有禮貌係常識吧!
2017-12-17 438 瀏覽
早排帶個外國朋友去食咗貴夾唔飽嘅詠藜園擔擔麵,今次帶佢去食地道香港嘅麵,車仔麵!尖仔記搬咗新鋪后都未幫襯過,就襯今次幫襯吓,新鋪環境更大更光威,搵位更方便。外國朋友睇完個餐牌,問幼麵同生麵有咩分別,即時俾佢考起!原來一款有鹼水另一款無鹼水,但唔記得邊隻麵係有鹼水嚕。外國朋友又問,湯底已經係豬骨湯,點解重要加牛腩汁,蠔油汁?又考起我!同外國朋友食飯真係一個好開心同增加知識嘅經歷。每次黎尖仔記,不得不點豬軟骨,一來好多車仔麵無哩款餸提供,二來尖仔記亦做得出色,軟骨夠冧豬肉夠入味。尖仔記嘅豬腸相信唔係個個人接受,佢保留果種豬腸獨有嘅腥味,但豬腸洗得好乾淨。咖哩魷魚鬚係第一次點,咖哩夠入味,只係口感靭咗少少。
同外國朋友食飯真係一個好開心同增加知識嘅經歷。
咖哩魷魚鬚係第一次點,咖哩夠入味,
只係口感靭咗少少。