2019-12-15 435 瀏覽
早排朋友帶左我去荃灣食燒肉放題,因為有和牛任食,而且價錢都唔算太貴,都接受到。枱面上已經有唔少既調味料,但係因為我地點左和牛餐,店員再比左份粉紅海鹽比我地。呢舊脂肪好似係用黎搽鐵網的。和肉餐仲有刺身食呢,都算幾新鮮,比想像中好。次次去食燒肉最煩既都係唔知啲肉係咩部分,尚八有幫啲肉貼上名牌,呢個安排好貼心呢。都方便左啲有特別部位唔食既朋友。啲雪花好靚,燒落好香呢。另外都點左啲小食同埋海鮮:追加肉類既份量都好足,我自己最中意既係厚切牛舌,好香呢。

呢舊脂肪好似係用黎搽鐵網的。

和肉餐仲有刺身食呢,都算幾新鮮,比想像中好。

啲雪花好靚,燒落好香呢。

另外都點左啲小食同埋海鮮:

追加肉類既份量都好足,我自己最中意既係厚切牛舌,好香呢。
2019-12-14 663 瀏覽
較早之前,我睇過尚八嘅某社交平台,知道佢哋有個午市定食做緊優惠價,咁我當然要去荃灣試吓啦!大約中午兩點左右我跟女友到達,咁詢問他們午市時段是幾點至幾點,原來是11點至三點截單,客人可以坐到3:30 ,之後就中午休息,上到去見到有個任食燒肉餐牌, $108任食,但是沒有任何牛,其實價錢都唔貴但我今日真係想食和牛,午市定食是需要問他攞餐牌的因為她是沒有擺出來的,雖然我哋食平嘅定食,但是職員都冇嫌棄我們,好細心講解給我們聽,非常好,最後我和女友都叫咗兩份和牛三品定食,都是$58一份,一份定食仲有份前菜送俾你,仲加埋碗麵豉湯真係超值,好快就到和牛,和牛超正。入口即溶,超有牛味!一定會再來。
刺身前菜

和牛

和牛超正。入口即溶,超有牛味!一定會再來。
刺身前菜
和牛
  • 刺身拼盤
2019-12-08 433 瀏覽
之前上網睇影片介紹,仲有朋友之間嘅對話,已經對呢一間尚八非常有好感,今次終於有機會嚟食啦。講真,雖然黃金時段黎食要$438一位,可能對某啲人嚟講比較貴,但其實去牛角都有試過要$800埋單,任食黎講真係好抵!仲要留意下!係2個鐘呀!入到去滿意其實都幾舒服,今日星期四,人流唔算太多,但係入得呢一間大廈嘅,全部都係去12樓,即係尚八個層啦!值得一讚嘅係呢一間鋪頭間隔非常舒適,唔會逼到冇哂私人空間!兩個人都可以坐四人枱!仲有好多元枱方便一家大細或者同好多朋友一齊食!一嚟到佢已經收哂menu,因為全部都手機點餐,幾方便又環保!然後就會上一盤和牛拼盤,有齊晒和牛所有部位,俾你試咗先,方便一陣再點自己鍾意食嘅部位!你見到其實深色嗰三種肉係以比較瘦一啲嘅,食落去牛味會重一啲,但就唔算入口即溶。但淺色嗰兩款就油脂感好重!食落其實會有啲油膩,但好值得讚嘅係佢有一種檸檬醬汁,配搭埋一齊啱啱好!但估唔到唔止和牛令人驚艷,連頭盤刺身都係!個海膽真係正到癲!勁大舊又鮮甜!真係去高級日本料理店都冇咁好味可惜只有頭盤刺身先會有,冇得再點。之後仲叫咗兩三轉牛同豬,款式好多,質素都非常滿意熟食都唔錯!可惜得一個胃,食唔哂

但估唔到唔止和牛令人驚艷,連頭盤刺身都係
可惜只有頭盤刺身先會有,冇得再點。

之後仲叫咗兩三轉牛同豬,款式好多,質素都非常滿意
熟食都唔錯!可惜得一個胃,食唔哂所有野
不過都幾肯定可以黎encore!

臨走都有得送雪糕

2019-12-06 8911 瀏覽
尚八位於12樓,一出電梯就見到肉櫃,入面放滿和牛唔同部位,令我未食已經流晒口水🤤一般放題店俾我嘅印象都係非常擁擠,枱同枱中間冇咩空間,但尚八既環境相當闊落,坐得非常舒服。以前放題下單都係用紙寫。隨着時代進步,大家只要scan嗰QR code可以下單,真係非常方便。我哋揀咗A4和牛放題,一坐低職員已經上左一份和牛拼盤,包括六個部位。最令我印象深刻有三個部位。第一係和牛外腿,油脂甚香,入口即化。第二係牛前肩,肉味濃郁,入口同樣即化。第三係和牛三角,肉質最嫩。大部份和牛部位都好出色,不過一口和牛粒比較遜色,肉味淡。除咗和牛拼盤外,刺身拼盤亦好快送上。賣相係咁多放題店中最出色,至少冇融雪既問題,顏色都好正常。海膽最令我喜出望外,味道幾鮮甜肥美。壽司種類同一般放題差唔多,唯獨尚八有和牛壽司,肉質幾軟稔,加左醬汁同蔥花更香。由於女朋友唔食海鮮嘅關係,我只係叫咗兩款海鮮,包括香草牛油帆立貝同虎蝦,品質中等至中上。黑豚肉方面,客人可以選擇厚切或者薄切。我個人更喜歡薄切,因為燒嘅時候更容易見到格紋,而且口感更脆。我同女友都試咗唔少小食同前菜,以下四款食物係我地認為值得encore。烏冬更加encore左

我同女友都試咗唔少小食同前菜,以下四款食物係我地認為值得encore。烏冬更加encore左四次。

總括而言,每人平均唔駛$400就可以食到和牛,我認為非常超值。刺身、海鮮同烏冬亦不俗,令重新愛上放題

2019-12-04
  • A4和牛拼盤
  • 溫泉玉子湯烏冬
  • 火炙和牛壽司
2019-11-28 6973 瀏覽
開始凍喇,又係食燒肉既時候,今次去左楊屋道街市,荃灣citywalk 對面一棟商廈入面,好耐都無嚟過,靚左勁多棟大廈,仲有勁多餐廳選擇上到去,平日既7點已經8成full ,樓上店嚟講真係好誇張😅門口見到好多肉質好靚既和牛,所以我地今次食既都係和牛套餐一坐低已經有個刺身好快就有和牛嚟,仲任refill佢俾用QR code 俾你點既,你可以refill A4 和牛,牛舌,豬,海鮮,雞,羊,連豪都有。。仲有好多小食揀得每樣質素都好好,好對得住個價錢2人都係坐個卡位,好舒服,用餐時間120分鐘,嘢飲任拎如果有埋啤酒同唔甜既茶例如津露任拎就好喇😂😂😂我地就鐘意食既係A4和牛外腿,油脂分怖剛好,可以battle 我地喺神户既A5神户牛,依個價嚟講係好正!我地不幾encore 雞卑菇同蕃薯仔,佢地用香草牛油令到佢地好入味,正Fb打卡仲有松葉蟹食,一d 都唔hea,依個係外面壽司店食都6 .70元小食質素都好,個炸雞翼,餃子好好食!泡菜都正!依間好值得encore , 好坐,食物質素好,店員做嘢快有禮貌,有笑容,主動幫我地更換個爐網同碟拍拖,朋友聚會都好適合,如果個甜品變埋dreyers haggen

門口見到好多肉質好靚既和牛,所以我地今次食既都係和牛套餐

一坐低已經有個刺身

好快就有和牛嚟,仲任refill

每樣質素都好好,好對得住個價錢

2人都係坐個卡位,好舒服,用餐時間120分鐘,嘢飲任拎

如果有埋啤酒同唔甜既茶例如津露任拎就好喇😂😂😂

小食質素都好,個炸雞翼,餃子好好食!泡菜都正!

拍拖,朋友聚會都好適合,如果個甜品變埋dreyers haggendas movenpick或雪糕糯米滋就完美😂😂
  • A4和牛
  • 甜蕃薯
2019-11-21 1063 瀏覽
/好想可以無限食和牛😭,最後比我搵到呢間燒肉滿足晒我嘅願望,一個價錢任燒任食任飲兩粒鐘!/一坐低可以選擇要普通燒肉/A4和牛燒肉,兩款價錢豐儉由人,一場黎到我當然要食A4啦😎,早鳥優惠最平$368加一就可以喪食和牛!/加$48刺身壽司都係任食🍣,但為咗留肚食和牛我就冇加到啦😂,不過冇加到錢佢都會送一份刺身,質素相當唔錯帶子夠鮮甜,海膽一啲都唔腥,鍾意食刺身嘅絕對值得加錢!/呢度落單都係用QR code手機落單,可以任食6個和牛部位,有和牛冧肉、和牛三角、和牛外腿、一口牛等,都係採用日本自家農場直送日高見和牛,油脂分布都好靚,入口即溶😚,回本位一定喪食!亦有厚切牛舌、豚肉、羊肉、雞肉任食!最值得一讚係肉類之外仲有多款海鮮任食,有蝦、帶子、蠔、蜆等,前菜沙律炸物亦都會有,飲品櫃亦都有好多唔同選擇,總括放題店來講絕對收貨👌🏻,落咗咁多件和牛亦都冇溜單,絕對抵讚👍🏻

2019-11-21 603 瀏覽
今日同男朋友去咗食燒肉放題呢一間餐廳係有A4和牛俾你任食 非常之吸引我哋一坐低店員就好快上咗呢一個刺身拼盤同埋A4和牛拼盤俾我哋個刺身拼盤係有海膽㗎 個海膽絕對唔係cheap 係好鮮甜嗰種 超級有誠意個和牛拼盤上面見到油花嘅分布超級靚而最靚嘅不得不提佢嘅牛三角而且我哋仲叫咗佢哋嘅牛舌有薄同厚 出面好少兩種都有得揀多數得一種 所以呢間餐廳真係專食牛個牛舌超級正 不過我覺得薄切會比較好因為口感比較好因為我哋今日嘅主打係燒肉所以熟食我哋都冇叫左好多其他嘢食叫咗個白飯 同埋個溫泉蛋烏冬個烏冬超級好食 如果唔係食緊放題我真係想叫多碗仲叫咗芝麻雞翼同埋花之戀佢啲熟食 都做得十分唔錯
今日同男朋友去咗食燒肉放題

個烏冬超級好食 如果唔係食緊放題我真係想叫多碗

仲叫咗芝麻雞翼同埋花之戀
佢啲熟食 都做得十分唔錯
2019-11-19 5379 瀏覽
閏蜜成日嘈住要食燒肉, 今次滿足佢食燒肉既願望去左尚八既荃灣分店食A4和牛放題, 因為身邊朋友食過都幾推介餐廳地方都幾寬敞, 坐得幾舒服, 一到餐廳已經見到門口擺放住好多和牛好期待呀!!坐低冇耐之後店員就會上頭盤刺身有三文魚, 吞拿魚, 油甘魚, 帆立睇, 甜蝦, 仲有海膽添呀, 刺身都新鮮好味如果覺得唔夠喉既朋友可以加錢升級埋刺身放題, 食返夠本食完刺身之後, 我地都未開始燒, 食左個牛肉刺身, 真係好好味好耐冇食過牛肉刺身啦之後就開始燒肉, 首先店員會上左頭ROUND既肉類先, 總共有6款唔同既和牛部位全部都入口即溶, 好香既牛油係口控裡面, 真係好幸福呀, 好耐冇食過呢個口感啦除左牛肉之外點少得牛舌, 牛舌就緊係要厚切先好食尚八既牛舌係真厚切呀, 加埋少少鹽已經好好味啦除左肉類當然唔少得燒海鮮, 有蠔, 帆立貝, 大蜆, 虎蝦除左以上食品之外, 仲會有其他小食及熟食例如沙律, 芝麻雞翼, 一口芝士, 烏冬, 冷豆腐飲品都係任飲既,  咁高質既和牛好快就可以回返本啦如果餐廳可以供應埋甜品就更加美滿
閏蜜成日嘈住要食燒肉, 今次滿足佢食燒肉既願望

好期待呀!!

坐低冇耐之後店員就會上頭盤刺身

如果覺得唔夠喉既朋友可以加錢升級埋刺身放題, 食返夠本

好耐冇食過牛肉刺身

除左牛肉之外點少得牛舌, 牛舌就緊係要厚切先好食
尚八既牛舌係真厚切呀, 加埋少少鹽已經好好味啦

除左肉類當然唔少得燒海鮮, 有蠔, 帆立貝, 大蜆, 虎蝦

除左以上食品之外, 仲會有其他小食及熟食
例如沙律, 芝麻雞翼, 一口芝士, 烏冬, 冷豆腐
飲品都係任飲既,  咁高質既和牛好快就可以回返本啦
如果餐廳可以供應埋甜品就更加美滿
2019-11-04
2019-11-11 765 瀏覽
話說好耐冇食日式燒肉,之前係旺角食過尚八幾次,聽聞荃灣開左分店,岩晒今日荃灣飯聚!朋友話反正都係放題,任食A5和牛好似幾正咁,我地就揀左和牛plan嘟個QR Code就可以係自己電話睇menu同落單,好方便呢。頭一轉唔需要落單住...因為侍應會先送上一盤和牛同刺身!三文魚新鮮無雪味,帶子甜蝦鮮甜,海膽甘甜。和牛拼盤係不同種類既牛肉旁邊放上小名牌,方便大家分辨牛肉。睇色澤和花紋就知係靚牛肉,個人鍾意食牛冧肉和牛胸腹,脂肪分佈較平均,無咁油膩,牛肉味亦比較濃。除左狂食和牛之外,我地亦有叫牛舌,厚切牛舌最好味,夠爽口彈牙。仲有任食海鮮,帶子夠大粒,加埋牛油蒜汁,好好味,encore左好多次。燒蠔亦唔差,不過用鐵盤盛著去燒有點麻煩,傳熱度有點慢。任食和牛黎講,三百幾蚊算抵食,而且服務好,燒到中途店員見燒網燶會主動換網,抵讚!我朋友點名,話下次食燒肉要再黎呢間!

頭一轉唔需要落單住...因為侍應會先送上一盤和牛同刺身!

三文魚新鮮無雪味,帶子甜蝦鮮甜,海膽甘甜。

和牛拼盤
係不同種類既牛肉旁邊放上小名牌,方便大家分辨牛肉。

燒蠔亦唔差,不過用鐵盤盛著去燒有點麻煩,傳熱度有點慢。

,抵讚!我朋友點名,話下次食燒肉要再黎呢間!
2019-11-09 558 瀏覽
之前係日本食過和牛有啲念念不忘~知道荃灣開咗呢間食A4和牛當然要試下去都7點幾店舖已經入坐了有8成~店員帶到我地入坐~位置好寬躺👍🏻私人度高~唔似一般放題😜同朋友傾計好舒服❣️坐左一陣店員會拎左刺身同A4和牛比我地食先~之後再點食物就要用QR code上網點餐~刺身海膽好新鮮好濃~帆立貝好鮮甜~蝦又甜又爽~三文魚同吞拿魚都好肥美~仲有一舊我唔知咩魚~但都好新鮮😻A4和牛 好貼心比埋牌仔我地睇係邊個位置~見到雪花好靚好分明~仲有鹽比我地做調味品~燒完啲A4和牛真係好香~入口即化~好濃厚既牛汁~根本唔需要點調味品~但咁多個位置我最愛牛三角同牛前肩😋呢兩樣又再追加~愛牛人士一定再食🥰沙律蝦籽好多~青瓜好爽甜~燒完啲粟米仲好甜~唔會乾晒水~番薯同大蘑菇燒完啲香草味仲出~入哂啲味入去~好好食~芝士角切依達赤豚燒完啲芝士好香~青森蘋果壼漬赤豚肉好少會有青森蘋果好特別~味道都唔錯~但有啲肥美~再點刺身~三文魚腩😋仲有蟹棒🦀一口芝士好好食~好濃芝士味~真係想再叫第粒食~日式芝士車海老春卷 咬左一口有拉絲效果~食得多燒肉燒下菠蘿可以清清口~香草牛油廣島蠔同香草牛油帆立貝都唔錯~發現佢地好鐘意加香草做調味~
之前係日本食過和牛有啲念念不忘~
知道荃灣開咗呢間食A4和牛當然要試下

去都7點幾店舖已經入坐了有8成~
店員帶到我地入坐~
位置好寬躺👍🏻私人度高~
唔似一般放題😜同朋友傾計好舒服❣️
坐左一陣店員會拎左刺身同A4和牛比我地食先~
之後再點食物就要用QR code上網點餐~
刺身
海膽好新鮮好濃~帆立貝好鮮甜~
蝦又甜又爽~三文魚同吞拿魚都好肥美~
仲有一舊我唔知咩魚~但都好新鮮😻

A4和牛
好貼心比埋牌仔我地睇係邊個位置~
見到雪花好靚好分明~
仲有鹽比我地做調味品~

燒完啲A4和牛真係好香~
入口即化~好濃厚既牛汁~
根本唔需要點調味品~
但咁多個位置我最愛牛三角同牛前肩😋
呢兩樣又再追加~
愛牛人士一定再食🥰

沙律蝦籽好多~青瓜好爽甜~
燒完啲粟米仲好甜~唔會乾晒水~
番薯同大蘑菇燒完啲香草味仲出~
入哂啲味入去~好好食~

芝士角切依達赤豚
燒完啲芝士好香~
青森蘋果壼漬赤豚肉
好少會有青森蘋果好特別~
味道都唔錯~但有啲肥美~

再點刺身~三文魚腩😋
仲有蟹棒🦀

一口芝士
好好食~好濃芝士味~
真係想再叫第粒食~
日式芝士車海老春卷
咬左一口有拉絲效果~

食得多燒肉燒下菠蘿可以清清口~
香草牛油廣島蠔同香草牛油帆立貝都唔錯~
發現佢地好鐘意加香草做調味~
但又夾~又好食~

鹽燒虎蝦同香草虎蝦好新鮮蝦肉好彈牙~
但香草會入味啲~香草都幾濃~

甜品只有奶凍~雪糕~雪條選擇~
奶凍好香牛奶味又滑~比我想像更好食~

P.S.
A4和牛可以係香港食真係好開心😍
所有啲食物都好新鮮~
真係值得再黎
2019-11-06
  • 刺身拼盤
  • A4和牛
2019-11-08 468 瀏覽
轉左番工地點之後,好少見到男友,是日約好出去大吃一番。人就係好奇怪,成日都話減肥,但係又會好想瘋狂咁食肉。天氣稍涼,食燒肉都岩岩好,2人都點了A4和牛燒肉放題。A4和牛拼盤:總共有6個部位。不同部位的和牛切成一樣大小的形狀,漂亮的粉紅色,雪花分佈均勻,每塊都沒有瑕疵。肉質細嫩有質感,入口即溶,對於不嗜牛的肥,竟然食起來每一口都是享受。另外配有粉紅岩鹽,沾上燒肉就更是點綴。刺身拼盤:刺身鮮甜味美,彈牙有口感。估唔到日式燒肉店的刺身都不會令人失望。青森蘋果壺漬赤豚肉/雞腿肉:無論豚肉還是雞腿肉,佢地都吸收左蘋果汁,所以燒好之後會帶有淡淡的蘋果香。雞腿肉嫩滑;豚肉則比較爽口,肥膏分佈均勻,連油脂都會有清新嘅蘋果香。鹽燒黑豚肉:鹽燒對肥A來說根本就是無抵抗力。黑豚肉比起赤豚更有豬味,咬落充滿肉汁。岩鹽青檸豚拖羅:個人非常喜愛豚拖羅這個部位。厚度適中,燒起來都唔會咁易失敗。青檸可以去掉豚肉嘅油膩,微鹹,正。香草汁雞腿肉:香草汁相對地比較重口味,用黎配飯比較夾。尚八芝士角切依達赤豚:豚肉粒沾上芝士粉拎去燒,因為技巧問題,芝士層不見了,但都有淡淡的芝士味,豚肉粒有啲厚,比較難熟。鹽燒/柚子薄切黑豚肉

香草汁雞腿肉:香草汁相對地比較重口味,用黎配飯比較夾。

鹽燒/柚子薄切黑豚肉:薄切豚肉非常適合速食,柚子味不夠濃,稍有失色。

鹽燒手羽先:雞翼貼心的變單骨,所以都好快可以食。雞翼雪味有點濃。

燒蜆(季節限定):大大隻,沒有沙,睇住佢打開蓋果下又係幾開心。鮮味十足。

鹽燒虎蝦:虎蝦就不算太新鮮,質地有點霉,而且不算太大隻。

汁燒金菇:金菇呢樣食物真係燒烤打邊爐兩皆宜。多汁爽口。

日本甜番薯:番薯仔細細粒幾好味,又夠甜,可以為食肉單加點纖維。

清酒煮白蜆:呢個白蜆有沙,清酒味不濃,味道都偏清淡。

汁燒茄子:茄子這樣燒都不錯。

南瓜:燒失敗了,太焦。

尚八豆腐:冷豆腐質感厚實,配上尚八特製微辣醬汁,頗開胃。

香草牛油帆立貝:這個是必食,超鮮甜,大大隻,又多汁,又唔會黐牙。肥A encore左幾隻。

香草牛油靈芝菇:靈芝菇比較少在燒肉店入面搵到。但係咁樣又好好食,好多汁,菇味濃。

鮮菠蘿:燒菠蘿好甜好多汁,又無渣。

溫泉玉子湯烏冬:烏冬出奇地滑同彈牙,肥A好想食多幾碗,但你要留肚食燒肉。另外溫泉玉子做得很好,溫泉蛋汁剛剛浮在烏冬面上,掛蛋汁,好味。

椰子雪條:好味嘅甜品可以為一餐飯畫上一個完美嘅句號。呢個椰子雪條雖然唔係自家製,但係椰子味濃,完全唔係現成椰汁整出黎,唔會太甜,幾清新。

總括,食物質素不錯,特別係和牛,豚肉和帆立貝,反觀雞肉比較一般。侍應服務態度殷勤,會定時查看客人需要,頗貼心。而且飲品是任飲的,除左一般可樂七喜等汽水,佢都有提供菊花蜜,百果蜜等飲品,讓客人無咁熱氣。
2019-11-07
2019-11-07 460 瀏覽
超正既A4和牛放題, 係香港好難搵到一間甘多選擇既和牛, 同時又有刺身食BOOK左好耐, 終於等到去食啦!!! 座位好好, 每個座位都好大, 唔會好迫 呢間價錢中等以我今日19:00-22:00 時段去食 HK$438 + HK$48 刺身壽司(自行選擇)唔同時段去, 有唔同收費 HK$438 已係最貴既價錢坐底之後先黎一碟刺身, 有餐牌上沒有既海膽刺身(好好食 好新鮮)再黎既就係一大碟唔同部位既和牛~~~正呀每個部位都有註明, 燒都唔洗太熟就可以食啦入口已即溶, 記得唔會燒過龍(如果唔係就浪費了)其中有一個部位和牛三角, 油脂分佈—油係多少少, 食起上黎係好易入口. 之後再叫野食, 就可以透過QR CODE 去落單, 上菜速度都好快再叫就更係叫海鮮啦!!!! 都有好多款既海鮮(蝦, 扇貝, 蠔, 蜆, 魷魚…) -- GOOD海鮮都唔錯, 尤其係蜆 鮮味十足另外除左刺身之外, 仲有壽司飲品方面都有好多選擇呢間仲有做午市, 下次會再試下午餐放題

呢間價錢中等
唔同時段去, 有唔同收費
HK$438 已係最貴既價錢

再黎既就係一大碟唔同部位既和牛~~~正呀
每個部位都有註明, 燒都唔洗太熟就可以食啦
入口已即溶, 記得唔會燒過龍(如果唔係就浪費了)

海鮮都唔錯, 尤其係蜆 鮮味十足

另外除左刺身之外, 仲有壽司
飲品方面都有好多選擇

呢間仲有做午市, 下次會再試下午餐放題
2019-11-06 379 瀏覽
朋友生日,我選擇了這間位於荃灣的燒肉店來與他慶祝。既然是朋友的生日飯,當然不可以馬虎,就選擇了A4和牛燒肉放題。入座後,首先會送上刺生拼盆和一碟有六種不同部位的和牛,和牛送上來時覺得質素不錯,雪花分佈都很平均。急不及待把肉放上爐上燒,然後就吃刺生,刺生都有六款,每款都新鮮,海膽更加沒有令我失望,很鮮甜和肥美。和牛肉不要燒得太耐,否則會令肉質變差。和牛燒肉入口雖然未到入口即化的感覺,但肉質都很嫩滑,有牛的香氣。吃燒肉一定要配啤酒,我們點了兩公升的啤酒,廢涼的啤酒配燒肉,一流。食客如要點食物,只要用手機描繪QR Code即可落單,又可以翻看自己點了什麼食物。
2019-11-06 267 瀏覽
一見到係和牛就想黎試,今日終於試到啦,真係好正嫁,我同朋友黎,朋友都話正,牛有分唔同部位,可以試到唔同部位既口感同味道,牛外腿肉,好有口感,一咬落去好多汁,又唔會好油,燒熟咗就聞到牛香味,唔係誇張,真係咁香,牛三角好肥美,係第一次食,本身都唔知係咩黎,但一試完就愛上咗。一口牛好滑好淋,我比較鐘意食淋既肉,所以我好鐘意食一口牛。仲有牛胸腹,和牛冧,牛前肩都好好食,真係有好多肉類揀最後海膽好鮮甜,唔似一般既
一口牛好滑好淋,我比較鐘意食淋既肉,所以我好鐘意食一口牛。
仲有牛胸腹,和牛冧,牛前肩都好好食,真係有好多肉類揀
最後海膽好鮮甜,唔似一般既
2019-11-05 265 瀏覽
其實食放題好難寫食評嘅,我就想寫下佢同其他燒肉放題嘅分別。其實燒肉放題呢我覺得最重要係識揀牛肉嘅部位,呢度一開始就會上一個和牛拼盤,標明唔同部位嘅名稱,咁樣燒嘅時候就可以認的自己鐘意食嘅係邊款,方便再加點。其次就係燒嘅時間要識掌握,牛肉好講究燒嘅時間,呢度會有QR CODE比你scan嚟睇燒肉教學。我地一致都覺得呢度嘅和牛品質都係唔錯嘅,以放題可以做到咁嘅質素真係唔錯。我就尤其喜歡牛胸腹,牛三角同牛外腿呢三個部位。小食我就覺得餃子同芒果米卷係必叫!新開嘅荃灣分店亦都闊落,裝修整潔,坐得舒服。影完環境相後尾就只係掛住燒同傾計,無影到啲肉……有點可惜。
其實食放題好難寫食評嘅,

我就想寫下佢同其他燒肉放題嘅分別。

新開嘅荃灣分店亦都闊落,裝修整潔,坐得舒服。

影完環境相後尾就只係掛住燒同傾計,無影到啲肉……有點可惜。