2021-03-11
放寬夜晚堂食第一擊,久違了的台灣養生鍋真係好耐冇出去食晚飯,真係想去食打邊爐,因為打邊爐真係夜晚食先最有feel,所以就去openrice搜尋一下旺角附近有咩好食,見到依間咁多正評所以就去試下啦,食完之後果然完全無令我失望入到去環境好寬敞又乾淨,服務員態度殷勤有親切呢度嘅餐牌有幾款湯底,我哋就揀咗酸菜白肉鍋麻辣鴛鴦湯底一邊辣一邊唔辣可以試到兩種口味。呢度啲湯底好足料,酸菜白肉鍋會附送一碟酸菜同豬肉片, 湯底味道有濃郁,麻辣湯底裏面又有鴨血同埋凍豆腐。 其實呢度美人鍋都好出名,下一次一定嚟試下呢度係用手機落單,十分方便,好多火鍋料選擇,樣樣都想食,真心好難揀,唯有隨心揀咗幾樣:手切牛肉(大)牛肉色澤鮮明,一睇就知新鮮,呢度仲有溫馨提示教你 淥10秒就食得,食落牛味十足仲有油香,好食到停唔到口手打墨魚丸爽滑彈牙,好有墨魚味,好食到震桂花蚌新鮮爽脆,鮮味十足蟹柳響鈴好有創意!出面食通常都係就響鈴呢度嘅響鈴包住條蟹柳一齊咋,出奇地夾,同埋真係即炸,黎到仲係熱騰騰白鱔白鱔係即劏即上碟,白膳片好大片,淥完之後無乜縮水,食落非常鮮味,口感爽脆彈牙皇帝菜最後食埋皇帝菜,菜新鮮味道又濃,Happy en
入到去環境好寬敞又乾淨,服務員態度殷勤有親切
手切牛肉(大)
手打墨魚丸
爽滑彈牙,好有墨魚味,好食到震
桂花蚌
新鮮爽脆,鮮味十足
蟹柳響鈴
白鱔
皇帝菜
最後食埋皇帝菜,菜新鮮味道又濃,Happy ending
埋單後,原來仲有生果盤,賣相好靚,擺放得好心思
總括嚟講呢度嘅食物係好高質素,又多款式, 其實仲有好多款台灣小吃, 待應服務態度好好,我一定會encore再嚟食過