2019-02-14 364 瀏覽
個茶幾靚, 好多唔同材料, 幾好飲.個啤酒叫咸檸啤, 難飲到一個點. 好似飲醉酒嘔番出黎果陣味.酸菜魚  魚夠滑, 酸菜夠多, 個湯仲有D薯粉, 小小辣, 岩晒我唔係好食得辣 涼伴粉皮, 夠爽滑, 幾好食, 但有點辣雲耳係痳辣, 都係有點偏辣個菜唔記得左叫咩名, 幾好食的, 清一清D辣味整體食物都幾好, 價錢亦唔貴, 係個位迫左小小, 叫左2樣野都無位擺另外個待應生有D難溝通, 應該係國內人黎, 全程好似雞同鴨講咁
個茶幾靚, 好多唔同材料, 幾好飲.

酸菜魚

涼伴粉皮, 夠爽滑, 幾好食, 但有點辣

雲耳係痳辣, 都係有點偏辣

個菜唔記得左叫咩名, 幾好食的, 清一清D辣味

2019-01-31 516 瀏覽
放工約左BFF輕鬆食飯行街,兩個女仔都嗜辣,於是決定試下朗豪坊間『川莊』。估唔到閒日都咁多人,七點幾就滿座了。一入座枱面已經有兩杯好足料嘅茶,甜甜地幾清香好飲好解渴!兩個人食左:酸菜魚(另加海帶)、七彩雞翼、香醋皮蛋豆腐、巨型水果茶。主菜係我地兩個都好想試嘅酸菜魚,偏重酸味,入面本身已經有木薯粉,我地另外加左一份海帶,海帶好「索」湯,好入味薯粉略嫌太軟身。另外七色雞翼好特別,不同味道滿足到好多願望!隻隻都各具特色,好惹味,值得一試而皮蛋豆腐較為普通,皮蛋質感太硬,而且沒有吸收醋味,軟身一點或者會好一點。不過好欣賞醋汁,好香,又唔會過酸飲品都多人點(可能某些菜色太辣了)水果茶超大杯,兩個女仔share好足夠了!甜度適中,解辣一流兩個人食左$440左右,普通食餐飯黎講又唔算平,不過食物質素好好,都合理嘅~不過內部環境比較嘈雜,如果想靜靜地傾下計唔建議揀這間,而且多人等位,坐唔到好耐
放工約左BFF輕鬆食飯行街,
兩個女仔都嗜辣,
於是決定試下朗豪坊間『川莊』。

估唔到閒日都咁多人,
七點幾就滿座了。

一入座枱面已經有兩杯好足料嘅茶,
甜甜地幾清香

好飲好解渴!

主菜係我地兩個都好想試嘅酸菜魚,
偏重酸味,
入面本身已經有木薯粉,
我地另外加左一份海帶,
海帶好「索」湯,好入味

薯粉略嫌太軟身。

另外七色雞翼好特別,
不同味道滿足到好多願望!
隻隻都各具特色,
好惹味,
值得一試

而皮蛋豆腐較為普通,
皮蛋質感太硬,
而且沒有吸收醋味,
軟身一點或者會好一點。
不過好欣賞醋汁,
好香,又唔會過酸

飲品都多人點(可能某些菜色太辣了

水果茶超大杯,
兩個女仔share好足夠了!
甜度適中,解辣一流

兩個人食左$440左右,
普通食餐飯黎講又唔算平,
不過食物質素好好,
都合理嘅~

不過內部環境比較嘈雜,
如果想靜靜地傾下計唔建議揀這間,
而且多人等位,
坐唔到好耐

酸菜魚片
2019-01-31
酸菜魚片
2019-01-27 477 瀏覽
老老實實,公司有個同事食川莊食到成個代言人咁😂係咁一傳十 十傳百,重要每個同事食完都係有讚冇彈!一出更表即刻夾更一齊去試試🤤👉🏿✨成都水煮鮮魚片(桂花魚)大 Hkd 88 💸📌因爲本身食唔到辣,就叫左微辣~上到黎~真係滿滿既辣椒與紅油😂見到都有啲驚驚地,不過入口又唔會係想像中咁辣~佢既辣係你一唔係野就會辣,但keep住係咁放野入口又冇咁辣喎🤣同埋啲魚係會連埋魚皮,滑溜溜,啲魚入晒味!係幾正既😋一個魚有四款配料包埋,我地就叫左藕片,薯粉,午餐肉同秀珍菇~呢4款配料都好食!藕片夠爽脆,薯粉煙un Q彈,午餐肉炸過黎,口感都幾特別🥳👉🏿✨脆皮黃金烤鴨 Hkd 178 💸📌同事話之前黎幾次都買晒,難得今之食早啲,就有貨啦🤤扁皮鴨即叫即烤,大概等一個鐘左右,我地都係邊食邊等~我覺得除左價錢略貴左小小佢既味道係非常ok!👍🏿鴨皮超香,連埋小小肥膏食,冇得頂!怕膩既可以加多幾條小黃瓜解下膩~佢金黃色個饅頭再包住點皮鴨一齊食仲正!脆卜卜,邊位仲甜甜地,鴨皮邊位有小小烤焦,好好味😭👉🏿✨紐西蘭羊肉串 Hkd 28 💸📌佢既羊肉串又係冇得輸,一啲都唔so不特止,上面加咗啲調味粉令成個羊肉昇華左去第二個層次

👉🏿✨成都水煮鮮魚片(桂花魚)大 Hkd 88 💸

👉🏿✨脆皮黃金烤鴨 Hkd 178 💸

👉🏿✨紐西蘭羊肉串 Hkd 28 💸

📌佢既羊肉串又係冇得輸,一啲都唔so不特止,上面加咗啲調味粉令成個羊肉昇華左去第二個層次!軟硬適中又冇乜肥膏,食左翻唔到轉頭呀🥰
👉🏿✨四川家常辣炒飯 Hkd 99 💸

📌本身飯底既辣個人接受到,入面加左唔同既配料炒,惹味到大家都要爭住食!而且唔會一味得個辣,米飯粒粒分明,推薦喔~
👉🏿✨甜奶迷你小饅頭 Hkd 30 💸

📌求求大家呢個又係必食嘅!佢嘅小饅頭雖然細細粒,不過每一粒都炸到好香脆,再點埋啲煉奶食,外脆內軟嘅口感,一個人食晒成碟都冇問題🤭

👉🏿✨酸辣土豆絲 Hkd 28 💸

📌開頭對佢都冇乜期望,不過佢啲土豆絲真係做得好爽,唔會腍晒,食呢個做前菜好開胃!
👉🏿✨大杯新鮮果茶 Hkd 50 💸

📌解辣一流😆入面仲有粒粒鮮果!正呀!
2019-01-26 509 瀏覽
今日出到黎旺角朗豪坊,行完lego旗艦店,見到個朗豪坊模型真系嘆為觀止。向落行左幾步,見到呢間川菜餐廳,臨時決定同老婆試一試。呢度貫徹fusion特色,門口既中式玄關配上西式bar臺,再睇睇餐牌既中西菜式,確實令我們充滿期待。我地飲既系八寶茶,紅棗味濃,菊花清香。呢度既招牌菜系水煮同酸菜魚,唔嗜辣既我倆揀左走辣既酸菜魚。魚肉新鮮,咁大既碗仲有薯粉,酸菜,我地特意單點埋芽菜同娃娃菜,叫做健康d。唯一系整體酸度不足,食得唔夠過癮至於和牛串同手抓餅都燒得香口,手抓餅皮薄鬆脆,鹹油香俱全始終佢開系朗豪坊,價格有一半睇怕都系攞黎交租,整體小食不俗,可惜招牌酸菜魚就認真一般。下次都系試下第二間先
我地飲既系八寶茶,紅棗味濃,菊花清香。
酸菜桂花魚
至於和牛串同手抓餅都燒得香口,手抓餅皮薄鬆脆,鹹油香俱全
一口和牛串
2019-01-26
一口和牛串
2019-01-20 433 瀏覽
食過唔同餐廳嘅酸菜魚,最鐘意都係依間~星期日七點半左右先攞位,等到大約八點三有位。一入座先飲八寶茶,香而清甜,好適合配比較濃味嘅菜式。同一杯入面嘅配料反覆沖都無影響到味道,食左兩個鐘再沖都未覺得太淡👍🏻當晚主角係桂花酸菜魚,兩個人食唔到太多,叫左個例牌($268)唔辣。酸菜魚本身連埋薯粉,我地另外加左豬紅($24)同娃娃菜($16)。湯底本身夠酸同鮮,薯粉索左啲湯之後好好味😭💕 桂花魚有少少皮,無骨,嫩滑、啖啖肉。豬紅都好滑,食落口感細膩過平日食豬紅粥嘅豬紅。娃娃菜就無咩特別,就係正常嘅娃娃菜😂食過其他唔同餐廳嘅酸菜魚,食得出川莊嘅魚係比較新鮮,食完會有好滿足嘅幸福感😍 同埋環境都舒服,值得再來😌
食過唔同餐廳嘅酸菜魚,最鐘意都係依間~

星期日七點半左右先攞位,等到大約八點三有位。

八寶茶

桂花酸菜魚(例牌)

2019-01-13
45 分鐘 (堂食)
八寶茶
桂花酸菜魚(例牌)
2019-01-14 301 瀏覽
Before I begin with its problems, perhaps I should start with the good. The food is actually quite good. The warmth and taste were above standard, and the extra step to spice up the tea is very warming. We had the 酸菜桂花魚 along with some snacks and sides. All were to par. The only suggestion I would make regarding the skewers (串燒) would be to add less cumin so that the original taste of eel and beef aren’t smothered.Now. The problem I really have with this restaurant is its system. We tried to ord

Now. The problem I really have with this restaurant is its system. We tried to order more noodles for our pot, only to be told we could not do that. Not only could we not add extra food for our pot, we were told the only option is to order ANOTHER pot to get the additional ingredients we wanted. Little did I know that I was speaking to the so-called Restaurant Manager (?). His ridiculously rude attitude was nothing compared to his reasoning for why we couldn’t order more ingredients. He scoffed at me, proclaiming “我地唔可以咁叫㗎, 如果個個客人都咁樣叫 我地點做?” Seriously. Why create a menu for people to select their additional ingredients if the additional ingredients can only be ordered at the start? Furthermore, if there WAS such a policy, why not notify the customers when they order? I would have definitely ordered more if I knew. How is that different from limiting me to ordering only once?

Either way. With this kind of mindset serving customers, I would be very concerned for the owners. To have a manager at the helm of a restaurant only thinking of how to minimize workload, it’s hard to have a restaurant that would thrive.

I pray and hope that this can change, cause the potential of this restaurant is very rich.
2019-01-14
20 分鐘 (堂食)
2019-01-12 402 瀏覽
同朋友想食辣野所以就黎左試叫左一份酸菜魚 一份珍寶既水煮牛肩肉水煮牛肩肉 我地叫左小辣 揀左薯粉 蓮藕 萵筍 秀珍菇佢個辣其實唔算超辣 但係就好麻 當個咀一停落黎個時 麻到成個口都好似震緊咁 不過幾過癮個牛肩肉好好食 薄但每塊都好大塊 又唔un薯粉索晒d辣真係好正 絕配 不過唔食得辣既應該會覺得超級辣酸菜魚我地叫左桂花魚 d肉真係好滑好滑 又冇骨 好好食唯一唔好就係d魚會有小小皮 呢個入面都有薯粉 但同辣既真係2種唔同既感受 但我地都係瘋狂食另外叫左個欖菜肉碎四季豆呢個炒得唔錯 送飯一流 其實用黎解辣都幾好仲有叫左個土豆絲酸酸地又爽口 不過不失最後我地仲叫左個招牌霸王炒飯 炒得好香 比想像中好食
同朋友想食辣野所以就黎左試

最後我地仲叫左個招牌霸王炒飯 炒得好香 比想像中好食

2019-01-05
欖菜四季豆 &  酸菜魚
2019-01-10 287 瀏覽
同幾個朋友本身都鐘意食辣,知道呢間有水煮魚同酸菜魚,就黎試下啦呢到既茶係冰糖菊花圓肉枸杞紅棗茶,好香!黎到呢到緊係要試下佢既成都水煮魚!佢呢個水煮魚可以簡4款小食,我地分別簡左:木薯粉,蓮藕片,腐竹同豆卜一上菜先發現原來真係幾大碗!D薯粉吸哂個湯底真係超入味叫水煮魚真係必點薯粉叫左小辣,個辣度對我地黎講好夠魚片好滑身冇骨我地仲叫左個酸菜魚,D魚肉都係好滑真係好好食!入面原來已經有木薯粉最後嗌左個甜品 拔絲香蕉個賣相真係好吸引甜甜地都幾好味啦!OVERALL 覺得鐘意食水煮魚同酸菜魚可以黎試下!味道真係幾出色

呢到既茶係冰糖菊花圓肉枸杞紅棗茶,好香!
黎到呢到緊係要試下佢既成都水煮魚!

佢呢個水煮魚可以簡4款小食,我地分別簡左:
木薯粉,蓮藕片,腐竹同豆卜

一上菜先發現原來真係幾大碗!D薯粉吸哂個湯底真係超入味
叫水煮魚真係必點薯粉
叫左小辣,個辣度對我地黎講好夠
魚片好滑身冇骨

成都水煮魚片

我地仲叫左個酸菜魚,D魚肉都係好滑
真係好好食!入面原來已經有木薯粉

最後嗌左個甜品
個賣相真係好吸引
甜甜地都幾好味啦!
2019-01-09
2019-01-07 283 瀏覽
同朋友們都不是太食得辣 但見到呢間川莊又好吸引 好想試環境都幾大又幾舒服原來餐牌除左辣既食物外仲有好多唔辣既野本身好想食水煮魚不過睇落幾辣所以揀左南充特色酸菜魚我地揀左普通魚同例牌其實可以揀桂花魚入面好多配料 仲有木薯粉條好入味 成個湯底酸酸地黑椒雞泡魚乾好煙韌 送酒一流仲有好多款串燒我地叫左肥美豬大腸串同煙肉年糕串兩款都燒得好入味仲有甜品重慶黑糖米茲杷好有驚喜 外脆內軟配上黑糖同黃豆粉非常夾價錢不算貴 而且款式多唔一定食辣既朋友先岩
同朋友們都不是太食得辣

非常夾
價錢不算貴 而且款式多
唔一定食辣既朋友先岩
2019-01-03 282 瀏覽
川莊晚餐比較貴,午餐有套餐,價格相宜,比較划算,亦無需候座。首要推介的是魚,無論水煮魚或酸菜魚,都屬佳品。招牌菜水煮魚香辣俱備,川味十足。魚塊肉質非常鮮嫩滑溜,配上爽口彈牙的紅薯粉及菇菌等其他配料,質感相當厚實。稍為偏辣,不慣吃辣的人建議要選少辣一點。冷盤酸辣土豆絲味道偏酸,土豆絲幼細爽口,不過不失。糖醋排骨醋汁味道依然偏酸,要點上大量砂糖中和酸味,搭配後十分可口。沾滿砂糖的排骨入口層次豐富,但相對味道亦略為重。酸梅車厘茄,沒錯,一樣是酸的。車厘茄多汁肥大,也不錯。整體而言,每一碟都屬水準之上,但問題是二人套餐四個餸,二碟凍的,三碟酸的,配搭非常一般。雖然說酸味可解辣,但食起來就是口寡寡,也吃不下太多。另外,餐廳好似亦會提供紅棗茶,但水不溫茶不濃,反成缺陷。

首要推介的是魚,無論水煮魚或酸菜魚,都屬佳品。
招牌菜水煮魚香辣俱備,川味十足。
稍為偏辣,不慣吃辣的人建議要選少辣一點。

冷盤酸辣土豆絲味道偏酸,土豆絲幼細爽口,不過不失。

沾滿砂糖的排骨入口層次豐富,但相對味道亦略為重。

酸梅車厘茄,沒錯,一樣是酸的。車厘茄多汁肥大,也不錯。

雖然說酸味可解辣,但食起來就是口寡寡,也吃不下太多。
另外,餐廳好似亦會提供紅棗茶,但水不溫茶不濃,反成缺陷。
2018-11-09
  • 水煮魚
2019-01-03 203 瀏覽
見倒朗豪坊有間川菜 唸住入去試下味 入到去order左酸菜魚.花甲酸菜魚味道有點腥,食左一陣 店員先話花甲賣晒咁都無辦法啦 唯有order賽螃蟹,跟住我地用左成半個鐘時間 差唔多食晒盤魚 但都味見賽螃蟹既蹤影 於是第一時間催下店員 店員表示幫手跟進 但無覆翻我地進度 咁都算 我地等 等左15分鐘 都仲味到 咁咪唯有買單 因為已經食晒盤魚 仲味黎 後期我地叫埋單 店員遲遲唔肯幫我地買單 拖到盤野黎 直接擺低 完全無歉意之餘 仲要黑面 跟住我同個店員表示:我要買單,盤野我食唔落啦 咁遲先黎。店員聽完無視我 話等經理過黎處理 經理遲遲唔過黎 係度拖延時間 最後先慢慢行過黎問有咩幫倒我地 講左一大輪 先肯買單。真系好不滿 成個過程 好聲好氣 結果黑我面 仲要拖延時間 咩服務態度P.S 1)雖然服務態度有點差 但杯茶系幾好飲幾養生,有杞子 懷山 菊花2)酸菜魚方面,酸菜幾好食 薯粉好多 料都好足,不過魚無去魚鱗 有d腥
見倒朗豪坊有間川菜 唸住入去試下味
入到去order左酸菜魚.花甲
酸菜魚味道有點腥,食左一陣 店員先話花甲賣晒
P.S

2019-01-02 354 瀏覽
星期6又條無paln之下突然間辣癮起...6點幾嘗試book麻辣火鍋...但係絕對地唔成功...於是諗到忟之濟...有朋友提意川莊就試下book...好成功地book到7點3但係抱歉地遲到7mins 要等多15mins...成功入座後就睇menu 然後scan QR code order...好方便...加單只需要再scan返個QR code就可以...相對地減少落錯單同漏單情況!!!先有八寶茶打底,味道清新甘甜!!!如是者4個人然後個個都食得辣就盡情order, 如下;- 濃湯茶樹菇翡翠苗- 家鄉手抓餅- 南充特色酸菜魚 - 桂花魚- 成都水煮鮮魚片 - 桂花魚- 甜奶迷你小饅頭 x2- 手撕丁香雞- 拔絲香蕉- 桂花芒果沙冰翡翠苗: 新鮮嫩口茶樹菇: 夠量偏少味道: 濃淡適中, 最適易作餐前小菜丁香雞: 不過不失, 醬汁清新有助消取雞皮嘅 grease, 但雞肉略嫌"鞋"口手抓餅: 外皮煎得夠脆, 夠香小饅頭: 絕對出色之作, 炸得完美, 外脆內軟而且係1口小饅頭, 無傳統炸饅頭"漏"而且煉奶感覺上有解辣作用辣度: 2呢道菜1上 you can really smell how
但係絕對地唔成功...
於是諗到忟之濟...
有朋友提意川莊就試下book...
好成功地book到7點3
但係抱歉地遲到7mins 要等多15mins...

相對地減少落錯單同漏單情況!!!
先有八寶茶打底,
味道清新甘甜!!!

如是者4個人然後個個都食得辣就盡情order, 如下;
- 桂花芒果沙冰

濃湯茶樹菇翡翠苗

翡翠苗: 新鮮嫩口
茶樹菇: 夠量偏少
味道: 濃淡適中, 最適易作餐前小菜

手撕丁香雞

家鄉手抓餅

手抓餅: 外皮煎得夠脆, 夠香

甜奶迷你小饅頭

而且煉奶感覺上有解辣作用

成都水煮鮮魚片 (桂花魚)

辣度: 2
呢道菜1上 you can really smell how spicy it is...好香好辣, 令人精神為之一振
桂花魚: 魚質嫩滑, 而且少骨, 但係辣味有少少蓋過桂花魚嘅味

自選4款配料:
- 窩筍條: 爽口
- 鮮腐竹: 吸收哂辣同香, 可以 encore
- 牛肚: 普通
- 木薯粉條: 軟硬程度恰到好處

**當覺得辣時食個小饅頭真係心理上同味蕾上都覺得有解辣作用**

南充特色酸菜魚 - 桂花魚

上菜後, 不妨試飲少少個湯, 絕對唔會失望
桂花魚: 對比成都水煮魚, 肉質較"鞋", 相信可能因為唔係浸喺油中
魚肉鮮甜, 絕對能清楚食出魚鮮味
木薯粉: 依然味美

拔絲香蕉

純粹想覺得 fancy 下, 普通但 portion 比較大

對於今次用餐滿意度極高,
職員服務態度積極,
雖然餐廳食客多但都坐得舒適!!!
2018-12-01
15 分鐘 (堂食)
濃湯茶樹菇翡翠苗
甜奶迷你小饅頭
成都水煮鮮魚片 (桂花魚)
南充特色酸菜魚 - 桂花魚
2018-12-30 154 瀏覽
十年都不來旺角一次的我今天有緣來訪選了一家辣辣餐廳因身體關係已經很久沒吃辣了今天嘗禁果整齊大方又優雅的餐桌setting一切撲素簡潔茶裡放了一些香草花果讓淡淡的茶帶帶出種種的芳香來個開胃小前菜甜話梅小紅茄好好味啊狠狠地咬下去時茄汁口腔中四濺舌尖會嘗到話梅的甜與酸然後是營養秋葵雙味同試一個是甜甜的搭上超脆的秋葵帶點蘿蔔苗一個是微辣的配著軟軟的秋葵然後就是主菜水煮牛肩肉這盤牛裡還要再選上四款配菜才是完整在下選了凍豆腐木耳鮮腐竹豬紅夠足份量一大盤都佔了半張枱裡面滿滿的餸和辣椒賣相絕對讓人食慾大增再點碗白飯好滿足的一餐
十年都不來旺角一次的我今天有緣來訪

好滿足的一餐
2018-12-30
下午茶
2018-12-29 280 瀏覽
辣,是簡單直接的味覺之一。朗豪坊呢間大約開左一年既《川莊》,系我極度推介既一間川菜。因為佢大部分食物都能夠完全表現到真正四川成都既辣味文化。今晚我同男友兩個去食,雖然2200夜左d,不過意外地2215先last order,系大商場既餐廳黎講,佢2300先收工算系收得夜架la😆 而我地今日就叫左四樣餸加多杯野飲,真系飽到想嘔🤢店舖門口開陽 可以睇到入面廚師煮食。《水煮牛肩肉》 3辣度香港好少有d甘正宗既水煮,呢個水煮牛肩牛真系令到我愛不釋手🤩佢既辣吾系得辣味,吾系得個咸字,而系真系有層次既辣,先麻後辛辣再有其他香料既味道,後勁系有一種電到你舌頭既感覺,非常刺激!呢味餸最驚喜真系非牛肩肉莫屬,佢系臨上菜前先會將d生既牛肩肉放落去,令到易熟會un既牛吾會變老,o系最好味既moment送到你口前,不得不讚佢地既細心👍🏼除左牛肩肉,另外會免費包左四款配料,我地揀左木薯粉條(食水煮必選),牛柏葉,窩荀同茶樹菇,都是合拍的食材😊🌶《孜然香蘇羊腩》勁中意食羊的我倆,點會吾嗌羊食?呢味羊腩羊皮脆身,羊肉夠腍,好夠羊味,再點少少調味汁,兩者非常夾,喜歡羊的朋友你地也肯定喜歡這個😄《辣妹子乾煸肥腸》一向食
辣,是簡單直接的味覺之一。

店舖門口開陽 可以睇到入面廚師煮食。

《水煮牛肩肉》 3辣度

《孜然香蘇羊腩》
孜然蘇羊腩

《辣妹子乾煸肥腸》
一向食肥腸都會怕好油同好肥膩,反而呢個就恰到好處。炸過既肥腸外層香脆,內面都keep到吾會好乾,亦吾會冇左肥腸獨有既味道。最正系佢甜甜地既醬汁,連埋茶樹菇一齊炒,好野味。
辣妹子乾煸肥腸

《酸辣土豆絲》
以$28呢個價錢黎講,味道好好,酸辣汁撈埋一齊食,的確不失為四川成都出名嘅涼菜。
酸辣土豆絲

《大杯新鮮果茶》
有新鮮水果,大大杯非常解辣。兩個人share一杯,分量剛剛好。
大杯新鮮果茶

總括嚟講呢間餐廳非常滿意,極度推薦嘅一間四川餐廳👍🏼👍🏼😋🌶
2018-12-28
孜然蘇羊腩
辣妹子乾煸肥腸
大杯新鮮果茶
  • 孜然香蘇羊腩
2018-12-28 143 瀏覽
雖然喺朗豪坊入面食過好多次嘢, 但就未試過食呢間, 因為佢實在個位置太高喇。然而我終於喺上個禮拜六嘅晏就嚟左食啦!今次嚟食最主要係想試佢個酸菜魚(桂花魚), 同行友人食過話好味。 嗰餐牌都有好多選擇, 好多食物其實我都想試,可惜我哋有少少趕時間又食唔落咁多嘢, 所以就淨係叫咗酸菜魚食。個酸菜魚嚟到好大碗, 啲魚都幾多同埋幾好食, 另外佢一開頭畀嘅茶都幾好飲, 可惜淨係可以refill清水, 如果可以添飲就好喇。整體嚟講唔錯 ,下次會再嚟。

整體嚟講唔錯 ,下次會再嚟。

2018-12-22
午餐