我因為呢間野,第一次寫食評!呢間野啲staff個個都好似欠左佢地咁,一黎到,坐低咗有個員工態度好差咁交代去邊度攞嘢食後,就同我地講,個爐好快有人攞嚟。點知等左差唔多半個鐘,個爐仲未到,咪行出去問下個爐幾時會到,因為係限時3個鐘。跟住個職員好大聲咁講:催乜呀催!老人家慢呀!催催催,「我請你好好放低」!唔講我仲以為我係黎乞食,如果唔想招呼人,摺埋唔好做啦!唔好當啲客唔係人!垃圾到爆,你貼番俾我都唔會再黎!

垃圾到爆,你貼番俾我都唔會再黎!
1K
2021-11-06 662 瀏覽
近來天氣轉涼,去郊外燒烤是一個不錯的選擇。一來可親親大自然,二來開車出外兜個圈身心都可擴闊,不用困在商場裡逛來逛去。難得有人提議開車去燒烤,我馬上便想到去大埔的「巴希雅海灣重慶燒烤」,因可有4小時免費泊車,而且每位$198任食3小時燒烤自助餐,並包每人兩杯飲品, 真係好抵!!燒烤完又可以去沙灘散步, 兼且同場亦可欣賞日落,絕對是一個放假休息的好地方。燒烤食物款式選擇多元化,有多款口味的肉丸、牛肉,豬肉、雞肉、魚類及蔬菜等等任君選擇,還有小食魚肉燒賣及咖哩魚蛋,燒烤前也可吃一點小食過口癮。燒雞翼必吃,大大隻雞肉滑溜。牛仔骨啖啖肉,燒香後加強了肉香。芝士丸、墨魚丸、牛丸、貢丸及腸仔,這些邪惡食物,平時少吃,但在燒烤時是不可缺少的,難得來到,也需吃夠本,而且質素也不錯。不得不提,他們的魷魚味道都讚,肉質煙韌彈牙,只要用心燒烤,拿捏準確時間,魷魚一定又香又惹味。蝦、青口、牛油芝士金菇、菠蘿及香蕉,是按人數而分配,不是任吃的,水準質素,的確比較新鮮。

燒雞翼必吃,大大隻雞肉滑溜。

牛仔骨啖啖肉,燒香後加強了肉香。

2021-10-30 435 瀏覽
今日約埋成班朋友去燒嘢食,大家都提議去大埔好出名嘅巴希雅,去到門口地方非常之大,仲有停車位。蒜蓉蝦配青口:大大隻嘅蝦,好鮮甜,好多膏,青囗都一樣鮮甜,每人入場都會送一客。雞全翼:燒到香噴噴,再加上孜然粉,少少辣粉,成件事出晒嚟。牛肉串:淹得好入味,肉質鬆軟,肉汁充分,好味。雞中翼:不嬲好鍾意食跟住我,食完全翼一定要食雞中翼,肉汁爆出黎,好滋味。燒香蕉配朱古力醬:燒到一半到,再加入朱古力醬,大人細路都鍾意。仲有好多其他食物,如果一班人去可以食多啲野。

蒜蓉蝦配青口:

雞全翼:
燒到香噴噴,再加上孜然粉,少少辣粉,成件事出晒嚟。

牛肉串:
淹得好入味,肉質鬆軟,肉汁充分,好味。

雞中翼:

燒香蕉配朱古力醬:
燒到一半到,再加入朱古力醬,大人細路都鍾意。

仲有好多其他食物,如果一班人去可以食多啲野。
2021-10-22
2021-10-22 605 瀏覽
星期日朋友聚會,正巧10月中秋意初濃,朋友介紹這間新派重慶燒烤場,還是第一次嘗試用炭爐在桌上燒烤的風味,感覺比想像中舒適及方便。燒烤場位於大埔汀九路,有小巴及巴士直達,交通算10分方便,下午六時到達已經人山人海,售票處已有人龍排隊等候入場,幸好朋友預早到場取位,所以可以即時入場位於大埔汀九路戶外環境十分舒適空曠,場內管理整齊清潔👍店內提供燒烤食品,款式比一般BBQ埸多。蔬菜、蒜蓉麵包、豬牛羊肉類及多款丸及腸仔日式串燒👍牛油蒜蓉包

位於大埔汀九路

戶外環境十分舒適空曠,場內管理整齊清潔👍

店內提供燒烤食品,款式比一般BBQ埸多。
蔬菜、蒜蓉麵包、豬牛羊肉類及多款丸及腸仔

日式串燒👍

牛油蒜蓉包

2021-10-17
2021-10-17 616 瀏覽
態度極差,不如你哋收檔唔好做,嘢食一般,唔難食亦唔好食。我哋喺嚟消費,唔喺問你乞食。兜入你門口問關於停車場位置,你問個客入嚟做乜,揸住架車入嚟唔喺泊車,仲可以喺乜?仲好意思問我啲位係唔係我買咗,正常人緊喺大門口入啦,鬼知你要繞小路入另一個停車場?你完全冇清晰指示,答我門口轉右,問清楚啲又開始發老脾,喂,你覺得你個停車場好清晰嗎?唔明你哋點做生意,附近咁多BBQ場,你哋咁嘅態度,咁嘅食物質素,唔會再幫襯。
2021-10-16
巴希雅海灣重慶燒烤🍖|大埔 夏日秋日好去處 燒烤任食 方便美味|🙊平時真係好少入大埔既大尾篤,今次約埋fd一齊黎龍鼓灘既沙灘玩同游水,夏天唔少得既梗係沙灘啦。我見除左去沙灘玩,有d人會去踩單車同燒野食。我地就揀左玩完就去對面個燒烤場抖下,佢地都有位置可以比人免費休息,但後尾我地見到原來尼度燒野食都幾好,唔似平時要攞住支叉慢慢燒,佢直接有個網。🙈所以我地就入左去燒野食,其實選擇都算多,有肉類,海鮮,蔬菜,仲可以慢慢燒3個鐘,成班fd黎去沙灘玩下再燒野食都唔錯。😮丸類唔少得更系芝士丸,融化既芝士真系欲罷不能。😚我最中意就系攞串燒,因為夠方便。最推薦就系牛串,比想象中要高質,肉質唔錯,脂肪同肉既比例都好好,油脂感重,我地都encore左幾次。🤩另外都有d雞軟骨,雞腎,肌肉串。雞肉串都唔錯,肉質好軟。唔少得有豬扒,牛扒,雞扒,雞翼等等常見既肉類,不過竟然有牛仔骨同羊架,兩樣都好唔錯。仲有d蔬菜類,仲有哦日本迷你番薯,真系好甜。佢另外會送一盤海鮮同金菇,配上蒜蓉牛油真系好正。🍌🍍最尾就食埋燒菠蘿,真系甜到出汁。另外一樣好有趣系燒香蕉,我真系第一次試,燒到佢軟之後就加上朱古力醬,比正常香蕉會甜。朱
巴希雅海灣重慶燒烤🍖
|大埔 夏日秋日好去處 燒烤任食 方便美味|

😮丸類唔少得更系芝士丸,融化既芝士真系欲罷不能。

🤩另外都有d雞軟骨,雞腎,肌肉串。雞肉串都唔錯,肉質好軟。

仲有d蔬菜類,仲有哦日本迷你番薯,真系好甜。

佢另外會送一盤海鮮同金菇,配上蒜蓉牛油真系好正。

🍌🍍最尾就食埋燒菠蘿,真系甜到出汁。另外一樣好有趣系燒香蕉,我真系第一次試,燒到佢軟之後就加上朱古力醬,比正常香蕉會甜。朱古力配上香蕉就一定夾。
2021-09-23 606 瀏覽
今晚同個同事搞個Farewell派對….由佢自己揀一個喜歡嘅餐廳…佢自己就介紹咗一個位於大埔汀角路嘅自助燒烤場…佢話呢度好特別…有別於一般要用燒烤叉嘅燒烤場…佢哋係好似自助形式咁鍾意點燒都得呢度地方相當大….四方八面都屬於呢間燒烤場嘅地方…我諗同一時間可以容納幾百人都得🤭🤭依家仲做緊特價$198一位任燒任食…不過有$50開爐費..可以包一至五個人用…而且每人會有一份鮮蝦和金菇….另外可以燒香蕉呢度有好多唔同種類嘅燒物…扒類當然少不了…而且有好多唔同種類嘅丸…最驚喜係有燒賣同辣辣魚蛋呢度個牛油金菇真係好好味我同老友記不斷燒不停😂😂其實呢種自助形式燒烤真係好方便…唔需要一隻差义只係燒兩條腸…直頭有一個炭燒爐一次過比你燒好多唔同種類嘅食物…慳返唔少時間我哋一燒就燒咗兩個鐘…暢所欲言到夜晚🔥🔥🔥
呢度個牛油金菇真係好好味
我同老友記不斷燒不停😂😂
我哋一燒就燒咗兩個鐘…暢所欲言到夜晚🔥🔥🔥
2021-09-23 321 瀏覽
中秋放假去燒烤,紅日去燒$228一位,開爐要$50,每人一罐飲品。開位都好快,但係等個爐就等左好耐。無計,人手唔多,客就多,做唔切就無計。野食種類都算多,牛肉串同八爪魚串就最好食。牛油蒜蓉金菇都好有誠意!
今日天氣好好藍天白雲,去了大埔龍尾泳灘享受日光浴,曬得差不多要熟了的時候飄來陣陣燒烤香氣。原來知名我巴希雅海灣重慶燒烤就在泳灘對面,以前單車經常經過,總是被燒烤味吸引。因為時間尚早,不用訂位也可能食到,自助燒烤3小時任食都只是$198,星期一至日同價,性價比高,食物選擇很多,串燒類,肉類,丸類,蔬菜類都是任食的。另外包左海蝦兩份,青口一份,牛油金菇一份,香蕉一條同菠蘿兩件。每人一罐飲品絕對不足夠,建議加錢轉任飲。喜歡蔬菜的朋友很有福,選擇很多,有鮮冬菇,粟米,原條茄子,大蔥,韭菜等。串燒也有很多有雞軟骨,雞腎,多春魚,煙鴨胸,雞全翼,魷魚,墨魚等。丸類都串好一串串方便燒烤,有我最愛我芝士丸,墨魚丸同台灣腸腸。有超多牛油嘅法包,正正子!!燒到好香脆!!特別喜歡牛油金菇同燒香蕉燒菠蘿,bbq 恩物!!缺一不可呀😂😂😂場地很清潔,但天氣真的太熱了,碳火桌上燒烤,熱上加熱,而且食物要不斷翻面才不會燒焦,好大火呀!!

每人一罐飲品絕對不足夠,建議加錢轉任飲。

有超多牛油嘅法包,正正子!!燒到好香脆!!

2021-09-18 212 瀏覽
串燒款式好多,牛肉,豬肉,雞肉,羊架,海鮮,丸類,蔬菜都有,企理衛生。羊架必食👍🏻 肉質鮮嫩,肉味香濃冇羶味雞翼燒到脆卜卜,加埋孜然粉同辣粉,正😋牛柳juicy嫩滑👍🏻 每枱都會有海蝦 青口 菠蘿 香蕉 金菇食物款式夠晒多,值得下次再嚟🤩

羊架必食👍🏻 肉質鮮嫩,肉味香濃冇羶味

雞翼燒到脆卜卜,加埋孜然粉同辣粉,正😋

牛柳juicy嫩滑👍🏻

每枱都會有海蝦 青口 菠蘿 香蕉 金菇

食物款式夠晒多,值得下次再嚟🤩
2021-09-17 7912 瀏覽
大埔大尾篤近來有唔少新打卡景點,呢日去左龍尾泳灘同大尾篤一日遊,夜晚就預約左附近呢間巴希雅燒烤,直接在龍尾灘對出,極為方便!呢度任食燒烤嘅其中一個賣點就係燒烤爐係枱上面,火力集中而且燒足3小時都唔使refill 炭,將串好的食物或扒類都可以就咁放係網上面燒,唔使拎住bbq义,岩哂懶人一族😂。任食價錢只須$198/位 另加爐費$50/個。食物方面選擇多,包括各式瓜菜類,用竹纖串起 方便易燒。自助形式,自己到房仔內取食物,比想像中選擇多,有翠肉瓜,大菇,洋蔥,大椒,原條茄子等,燒烤另類清新健康之選! 而且材料新鮮,值得一讚。而比較特別的韮菜,蒜頭串都有。燒時候記得加水或燒汁,令佢無咁乾。粟米好好甜😋😋丸類有廚師腸,台式香腸,芝士丸,貢丸,鴨胸等。個人推介芝士丸,質素唔錯,有驚喜。而燒烤重點的肉類,有幾款必食: 羊架,牛肋骨,雞翼,牛柳粒,雞肉串等。羊架醃好夠入味,絕對沒有雪藏味,肉夠香而不羶,個人推介必食之選。牛肋骨亦係重點推介 ,牛味濃 燒烤不需太長,烤後味道更好,肉嫩超juicy, 我吃了幾件。牛柳粒串起 肥瘦均衡,味道濃郁,肉質軟腍,yummy! 各肉類有質素,絕不是雪到實的肉,新

任食價錢只須$198/位 另加爐費$50/個。
食物方面選擇多,包括各式瓜菜類,用竹纖串起 方便易燒。

粟米好好甜😋😋

各肉類有質素,絕不是雪到實的肉,新鮮入味,燒烤更添滋味。

另外我們兩人,套餐包左一盒海蝦,青口及牛油金菇,用錫紙盒盛起,燒出來別有風味。

最後仲有香蕉同菠蘿做甜品,燒菠蘿超juicy , 味道香甜!香蕉燒好後再去給店員加朱古力或焦糖醬,寧舍好味,一定要試!

飲品方面,包一罐飲品,另外我哋加咗每人$20 就可以任飲罐裝飲品,樽裝水,啤酒等,款式選擇多亦幾抵。

呢度環境屬開放式,開揚夠哂chill, 每個位都有哂風扇,夏天都唔會焗同埋吹散燒烤熱氣,地方夠大,一個同朋友 親戚聚下嘅好地方,食物質素高,價錢性價比高。下次會再來。
2021-09-16 238 瀏覽
我哋今日去咗大埔巴希雅食任食炭爐串燒燒烤,呢度嘅燒烤好正宗,係用炭爐燒烤,所以燒出嚟嘅食物特別有風味,仲可以加埋孜然粉、辣椒粉調味,又唔使拎住支叉燒,真係岩哂我呢d懶人燒烤場環境空間好闊落,而且非常空曠,食物區亦都非常整潔,有多種肉類、丸類、蔬菜類、魚類、多士等等可以選擇拎住枱面嘅碟就可以去食物區攞食物最鍾意就係佢哋嘅海鮮,就係海蝦,燒完之後個頭爆多膏,加上孜然粉,真係好正!而串燒方面,推介羊架、雞軟骨、牛扒、魷魚而牛油金菇亦都係燒烤必食,牛油已經喺錫紙兜裏面半溶狀態,食完想encore呢度仲可以原條茄子燒,另外我哋仲燒咗菠蘿、韭菜、粟米🌽另外入場券已經包含咗一支飲品同埋海鮮盤,另外到最後可以將香蕉燒熱之後加朱古力醬作甜品

拎住枱面嘅碟就可以去食物區攞食物

而串燒方面,推介羊架、雞軟骨、牛扒、魷魚

呢度仲可以原條茄子燒,另外我哋仲燒咗菠蘿、韭菜、粟米🌽

2021-09-12 255 瀏覽
呢度串燒種類好多🤩,牛肉,豬肉,雞肉,羊架,海鮮,丸類,蔬菜……😍有獨立一間房放食物,大部分食物都整好一串串咁,方便企理又衛生👍🏻 同埋位置都舒適闊落,每枱隔離都有把風扇,就算熱辣辣都唔會話好辛苦,值得再嚟😙🌟個人最愛燒雞翼🥰 碳火夠晒火力,燒到雞翼外皮脆卜卜,加上小小孜然粉同辣粉,真係食到lam lam 脷!😋😋😋🌟另一推介係牛柳,燒完肉質依然juicy嫩滑,唔會韌👍🏻👍🏻👍🏻 🌟羊架都係必食推介👍🏻 肉質鮮嫩,肉味香濃,唔覺有羶味😚🌟粟米係超甜粟,加小小牛油燒已經好正~另外,每枱都會有海蝦,青口,菠蘿,香蕉同埋金菇換領卷~ 菠蘿🍍超甜超juicy🥰 而香蕉🍌就要燒到蕉皮變黑,掂落去有小小軟身之後,拎出去比職員,佢地會幫手加啲朱古力醬或者焦糖醬落去,咁就變左甜品laaaa☺️驚喜嘅係,有原條茄子🍆可以燒!不過蒜蓉就要另外收費😅順帶一提,肉類大部分有腌製調味,個人覺得調味恰到好處,只要根據個人口味加返小小孜然粉或者辣粉就夠晒啦😉

🌟羊架都係必食推介👍🏻 肉質鮮嫩,肉味香濃,唔覺有羶味😚

🌟粟米係超甜粟,加小小牛油燒已經好正~

驚喜嘅係,有原條茄子🍆可以燒!不過蒜蓉就要另外收費😅

2021-09-06 355 瀏覽
今日下午去了大美督海灘游水又到累了見到對面馬路有一個泳灘休息站這是去大美督總站必經的一個燒烤場過去休息期間看了看餐牌任燒3小時還有特別的燒香蕉所以忍不住去燒烤成人$198一位包衣一罐飲品和一份特別食物特別食物包括菠蘿、金菇、青口、蝦和香蕉這是我第一次吃烤香蕉不知道熱吃香蕉的味道如何這裏環境很大一開頭有一位熱心的叔叔招呼我們他帶我們到一個可以欣賞美景的位置雖然這是戶外燒烤場但是一點也不會悶熱爐的旁邊有一把大風扇可以把燒烤的熱氣吹走同事我們也不會感到悶熱領取食物的地方是在下樓梯左邊的小屋裏裏面有很多大雪櫃放了不同種類的食物包括芝士腸、香草腸、羊架、安格斯牛柳粒、丸類、雞翼、魚類和蔬菜類食物都非常新鮮就算不用額外加調味料也很惹味由於我們5:30進去燒烤人流不算多但大約六點左右開始慢慢有一家大細來燒烤最驚喜是燒香蕉整隻香蕉放上烤盤慢慢燒燒到香蕉皮變黑便給工作人員加工可以加朱古力或焦糖醬燒過的香蕉會有一點兒酸但口感比較軟糯配上焦糖醬口感一流燒菠蘿出奇地清甜特別有菠蘿的香味和水果的甜味燒金菇也很特別配上一些牛油和芝士絲燒完的金菇會有芝士拉絲和牛油味總結:這次燒烤10分驚喜,$200可以吃到飽而且食

今日下午去了大美督海灘游水
又到累了見到對面馬路有一個泳灘休息站
這是去大美督總站必經的一個燒烤場
過去休息期間看了看餐牌
任燒3小時還有特別的燒香蕉
所以忍不住去燒烤

成人$198一位包衣一罐飲品和一份特別食物
特別食物包括菠蘿、金菇、青口、蝦和香蕉
這是我第一次吃烤香蕉

燒金菇也很特別
配上一些牛油和芝士絲
燒完的金菇會有芝士拉絲和牛油味

總結:這次燒烤10分驚喜,$200可以吃到飽
而且食材高級新鮮,空間大座位舒服,值得下次再來。

📍 巴希雅海灣重慶燒烤 (大埔)
大埔汀角路龍尾村101號

• 燒香蕉
  • 燒菠蘿
  • 燒雞翼
已經好多年無放過暑假好懷念以前讀書有暑假放可以周圍玩樂 去踩單車🚴🏻‍♀️燒嘢食的時光上星期趁放假 決定去好好回味一下青春的回憶大家都應該去過大尾篤踩單車🚴🏻對🔥巴希雅 應該都唔陌生 我都好多年無食 今次再好好回味下😜入場以人頭計 會派飲品券 職員再帶位去到會見到餐枱上有碟 拎碟岀去拎燒烤食物即可全程自助形式 可以食到咁上下先再岀去揀想食的烤物食幾多拎幾多 唔怕浪費食材👋🏻除咗牛肉、豬肉、雞肉、羊肉 以外亦有魚、海鮮類、蔬菜 等肉類醃得好夠味 當然如果重口味的朋友就可以另外再灑上 巴希雅 好signature的味粉 🤩孜然粉 同 辣椒粉 🌶🌶個人黎講 除左肉類外最鍾意 燒菠蘿🍍有燒烤的香味,咬落去又甜又多汁 🌞 熱辣辣的天氣食一流 😛
已經好多年無放過暑假

入場以人頭計 會派飲品券 職員再帶位
去到會見到餐枱上有碟 拎碟岀去拎燒烤食物即可
全程自助形式 可以食到咁上下先再岀去揀想食的烤物
食幾多拎幾多 唔怕浪費食材👋🏻

除咗牛肉、豬肉、雞肉、羊肉 以外
亦有魚、海鮮類、蔬菜 等
肉類醃得好夠味
孜然粉 同 辣椒粉 🌶🌶

個人黎講 除左肉類外
最鍾意 燒菠蘿🍍有燒烤的香味,咬落去又甜又多汁
🌞 熱辣辣的天氣食一流 😛