2020-10-11 198 瀏覽
🔸點心+火鍋任飲任食套餐 $168-平時好日都唔出荃灣一次,今日難得出去行街,搵咗間任飲任食嘅火鍋店食盡佢!呢間常滿(唔係家有囍事啊喂~)唔止係普通嘅任食打邊爐,仲要有任食點心放題,我都係第一次試!(其實仲有得食埋雞煲,不過早兩日食咗就唔試lu~)一坐低揀咗個邊爐湯底先,點咗冬蔭公魚湯,酸酸辣辣好有泰式風味,加埋超多選擇嘅火鍋配料,超正!除咗火鍋,我覺得呢度嘅點心更值得介紹:巨大嘅蝦餃入面包咗三隻鮮蝦、蘿蔔絲酥餅包住大量新鮮白蘿蔔絲、仲有男朋友嘅至愛牛肉球⋯食到我哋encore再encore啊!
🔸點心+火鍋任飲任食套餐 $168

2020-10-09 52 瀏覽
想一次過滿足三個願望雞煲,火鍋,邊爐一齊黎黎「常滿百家菜」就得啦😎.🥢點心美味指數:🌕🌕🌕🌕🌕邊爐任食,雞煲任食,相信大家都食吾少😎但有埋點心放題,呢樣就真係少見😂可以一次過滿足兩大願望!好似一般酒樓咁,用點心紙落單廚房就會即叫即製架啦👍上到枱時,見到個個熱辣辣咁款,真係好吸引🥳點心約有十多款,我地主攻蝦餃,鮮蝦燒賣食多幾件,好快回本🤣蝦餃餡多皮薄,足料又煙韌春卷香脆,口感豐富.🥢雞煲。火鍋美味指數:🌕🌕🌕🌕先雞煲後邊爐,識食一定咁食😂雞塊盡吸醬汁,入哂味之餘,啖啖肉又嫩滑多汁味道香辣又惹味😎食完雞煲,可以自行倒火鍋湯,開始打邊爐Lu!重點配料寫哂係點單紙有肥牛,本地滑牛,海蝦,魚頭,手打墨魚丸等肥牛油脂分佈平均,肉質軟腍,灼數秒就食得😎其餘配料可以去自助區拎有火鍋配料區,飲品區,小食區,涼菜區糖水區同熟食區種類以懷舊為主如豬腳薑,紅豆沙,蕃薯糖水,炸雞翼等等仲有懷舊樽裝可樂,麥精同維他奶添食完再食埋個雀巢雪糕同杞子糕,就滿足而回💕
想一次過滿足三個願望
雞煲火鍋,邊爐一齊黎
黎「常滿百家菜」就得啦😎

🥢點心
美味指數:🌕🌕🌕🌕🌕
邊爐任食,雞煲任食,相信大家都食吾少😎
但有埋點心放題,呢樣就真係少見😂
可以一次過滿足兩大願望!
好似一般酒樓咁,用點心紙落單
廚房就會即叫即製架啦👍
上到枱時,見到個個熱辣辣咁款,真係好吸引🥳
點心約有十多款,我地主攻蝦餃,鮮蝦燒賣
食多幾件,好快回本🤣
蝦餃餡多皮薄,足料又煙韌
春卷香脆,口感豐富

🥢雞煲火鍋
美味指數:🌕🌕🌕🌕
雞煲後邊爐,識食一定咁食😂
雞塊盡吸醬汁,入哂味之餘,啖啖肉又嫩滑多汁
味道香辣又惹味😎
食完雞煲,可以自行倒火鍋湯,開始打邊爐Lu!
重點配料寫哂係點單紙
有肥牛,本地滑牛,海蝦,魚頭,手打墨魚丸等
肥牛油脂分佈平均,肉質軟腍,灼數秒就食得😎
其餘配料可以去自助區拎
火鍋配料區,飲品區,小食區,涼菜區
糖水區同熟食區
種類以懷舊為主
如豬腳薑,紅豆沙,蕃薯糖水炸雞翼等等
仲有懷舊樽裝可樂,麥精同維他奶添
食完再食埋個雀巢雪糕同杞子糕,就滿足而回💕

2020-10-07
2020-10-09 162 瀏覽
最近開始秋意濃,和朋友行山至荃灣。晚上朋友推薦常滿,食火鍋放題「補充體力」!這裏的火鍋點心放題真是很抵吃!我們先點了店員推薦的椰子燉雞湯,接着便開始選點心和火鍋料了!點心選擇也不少,都是即叫即蒸,而且可以以件數選擇,不用一籠四件叫,太適合放題了!而火鍋料也有牛肉拼盤、海蝦、手打鯪魚丸和墨魚丸和脆肉鯇魚等。等待期間,我們到出面可以拿小食如椒鹽豬扒、雞翼、薑醋甜品糖水(馬豆糕、豆腐花、番薯糖水等)、火鍋配料如菇類、蔬菜類、雞件、魚皮餃、水餃、出前一丁等!飲品櫃也是應有盡有,連冷熱樽裝維他奶也有!當然不少得啤酒啦!回座位時湯底已備妥,椰子雞湯相對不會太油膩,湯頭很甜,奶白色的椰子湯很鮮甜,我們更加了額外雞件去熬湯底!食了一輪小食時,點心也陸續送上!我很推薦蝦餃,裏面的蝦很多,大大一顆很實在!燒賣也不錯,味道好!我也點了蒙古流沙包,奶皇有流沙效果,也不會太甜太膩! 沒想到外面也有不少出籠點心,我拿了菜苗蝦餃,這個和蝦餃一樣,蝦很多,又爽口彈牙,和菜苗很配合! 而另一道是三拼腸粉,有蝦腸、牛肉腸和叉燒腸,腸粉味道正常,但勝在款色多!後期外面也有叉燒餐包,熱騰騰出籠外脆內香,很好吃!至於火鍋方面,

我也點了蒙古流沙包,奶皇有流沙效果,也不會太甜太膩!

至於火鍋方面,我們喝了一兩碗椰子雞湯和食了點心已經半飽了!
但牛肉拼盤還是很好吃,除了常見的肥牛還有牛展和牛舌,沒想到牛舌很適合火鍋,爽口又有牛香味,令我們忍不住encore! 其他火鍋配料也不錯,像時海蝦很新鮮,彈牙有鮮味。而鬼馬釀百花也很特別,油炸鬼加上蝦膠浸在湯中,吸收了湯底精華,同時外脆內軟!

最後,我們試了兩款糖水,番薯糖水很甜,而且很多番薯真材實料。但我們更喜歡豆腐花,豆味香濃又滑,真是一個甜甜的完結!

整體來說,點心火鍋放題是第一次,但真是加倍滿足,特別是晚餐食點心,很豐富!這裡的配菜飲品甜點都很多選題,性價比很高!
2020-10-08 200 瀏覽
✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。常滿百家菜.點心拳拳有肉。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤ 住荃記的朋友一直介紹我去食常滿百家菜因為抵食夾大件 今次同佢一試果然冇錯尤其係點心真係BB拳頭咁大個 這裡是大鴻輝12樓中式酒樓格局自取區主打邊爐食品款式不少 點了椰子湯底先掃點心 炸物非常巨型味道極好即點即製炸雲吞有大蝦蘿蔔絲酥好香春卷夠脆咸水角餡料滿滿一定要食蝦餃燒賣實在係BB拳頭咁大熱騰騰上台仲要D蝦肉多到彈出來夠香夠熱夠多汁好令人一隻接一隻咁食  椰子湯底勁香料足有雞件as such 飲落特別滋味我們都變身食肉獸點肥牛、豚肉、牛脷、蝦等肉食來吃質素也不錯而且上台份量足不是那些「限量、薄透」的放題因此吃得很開心  來此店吃放題一定要叫點心不能錯過蝦餃燒賣而且有玻璃樽汽水、維他奶、啤酒提供任飲任食,真心抵食!

雜感女生   好味日記

˚*。常滿百家菜.點心拳拳有肉。*˚

✿✿小資女的Dolce Vita✿✿

椰子湯底勁香

料足有雞件

as such 飲落特別滋味
我們都變身食肉獸

點肥牛、豚肉、牛脷、蝦等肉食來吃

質素也不錯
而且上台份量足

不是那些「限量、薄透」的放題

因此吃得很開心

來此店吃放題

一定要叫點心

不能錯過蝦餃燒賣

而且有玻璃樽汽水、維他奶、啤酒提供

任飲任食,真心抵食!

2020-10-07 412 瀏覽
第一次黎食,街坊推介這家酒樓, 特別推介任食點心周五放假,我和朋友嚟試一試 任食點心早餐可惜有點失望疫情下平日的早上都好多人 睇嚟好多街坊都鍾意黎呢度飲茶食個包傾下計任食嘅話店員只提供某幾張點心紙, 我哋寫咗幾樣,包括好多人推介的蝦餃和燒賣嗌嘅嘢食就一下子全部嚟曬, 嚟咗蝦餃 的確不錯的 一直都在等燒賣,亦都有同店員講請佢哋跟跟, 我見嗰位店員行咗去問, 過咗半個鐘過去了,咩都冇黎過,再寫張點心紙,都冇燒賣黎。。。同一位店員行過,我地望住佢, 佢好驚訝咁問係咪仲未上呀,之後佢 行咗去,返嚟嗰陣拎咗一籠熱辣辣嘅燒賣嚟總括嚟講蝦餃,燒賣的確不錯, 熱食嘅湯飯都幾好食,好可惜, 畀咗任食嘅價錢 ,結果啲點心嚟左一轉,唔齊。再跟跟張單,都係冇黎到。呢下唔符合商品說明條例, 任食點心紙 嘅嘢都唔係任食,任吹但都冇黎到。服務態度,大部分都很好 ,但係明顯人手嚴重不足。店內環境, 一家普通的小本經營酒家,都很地道的。我自己都支持本地經濟,講真唔想全港都俾大集團壟斷。有機會都會再黎試,或明年再來,希望到時人手足, 唔會漏單啦。
第一次黎食,街坊推介這家酒樓, 特別推介任食點心
周五放假,我和朋友嚟試一試 任食點心早餐

可惜有點失望

嗌嘅嘢食就一下子全部嚟曬, 嚟咗蝦餃 的確不錯的
同一位店員行過,我地望住佢, 佢好驚訝咁問係咪仲未上呀,
之後佢 行咗去,返嚟嗰陣拎咗一籠熱辣辣嘅燒賣嚟

服務態度,大部分都很好 ,但係明顯人手嚴重不足。

店內環境, 一家普通的小本經營酒家,都很地道的。
我自己都支持本地經濟,講真唔想全港都俾大集團壟斷。

2020-09-11
2020-10-04 156 瀏覽
身為香港人對火鍋是有一種鍾愛,今晚便選擇了這類的點心火鍋放題。晚市成人$158 ,小童$118 ,星期五、六、日及公眾假期每位加$10。晚市八點前結賬離座或晚上九點後入座計每位減$20。點心火鍋放題,包括有點心、鍋底、飲品和火鍋配料,部份是自取的,部份要填單。飲品除了汽水之外,還包括啤酒。鍋底種類有10多款,選擇了椰子雞湯底,椰子味道十足,雞肉只需在鍋裏滾幾分鐘,便可以進食,開始火鍋之前,先喝一碗美味的椰子雞湯是常識吧。火鍋配料有牛肉、豚肉和海鮮,其中以牛肉味道最為十足。點心方面,經理推介蝦餃和燒賣,是這裏的名物,味道鮮甜,爽口彈牙,是最吸引的地方。吃完火鍋之後,還有雪糕和豆腐花可以進食,以這個價錢來說,非常抵食。
晚市八點前結賬離座或晚上九點後入座計每位減$20。

飲品除了汽水之外,還包括啤酒。

火鍋配料有牛肉、豚肉和海鮮,其中以牛肉味道最為十足。

2020-10-04 182 瀏覽
今日荃灣一日游,到了晚飯時間,記得朋友介紹:常滿百家菜有點心、火鍋放題,任食放題多數都係日本料理、雞煲、重慶麻辣⋯⋯。而茶樓點心就好想試一試,今晚就食點心、火鍋放題啦。茶樓的裝修,有枱布及椅套,座位闊落。食物擺設企理,今晚限聚令是4人,空間夠闊落。唔會覺得好逼。食物種類多,仲有好多即叫即蒸的蝦餃燒賣呀,睇到都已經好開胃,食落更覺得好味。蝦餃燒賣,係即蒸,蝦味十足,是必點的點心。火鍋放題,有好多選擇:雞煲、魚煲等等。我們選擇了未落餐牌的椰子雞湯,滋潤一下,椰子味道十足,先喝一碗是常識。😋😋😋😋😋火鍋配料有10幾種,其中以肥牛當然是首選,牛肉味道十足,肥瘦均勻。這𥚃的啤酒有放題,大大支清島啤酒:任飲㗎。贊👍👍👍啤酒冰凍清甜🐥⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

蝦餃燒賣,係即蒸,蝦味十足,是必點的點心。

火鍋放題,有好多選擇:雞煲、魚煲等等。

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2020-10-03 247 瀏覽
今日小編黎到到荃灣搵好野食,突然見到有間餐廳好特別,火鍋放題而且點心任食,作為好奇寶寶既我當然忍吾住要去好好品嚐一下。黎到見到餐最平只要$158就可以任飲任食火鍋同點心,真係好抵食。而且仲會有好多熟食,飲料任飲,有汽水又有啤酒,一邊食火鍋一邊飲啤酒,真係人生一大享受。。小編見餐廳推銷緊椰子燉雞湯鍋,當然要trytry,個湯係好靚既奶白色,而且飲落好濃椰子味,好飲到差吾多飲晒成鍋湯,搞到要叫服務員加湯先可以開始打邊爐。。火鍋配料都幾多選擇,除左有牛、豬、魚之外,仲有手打丸,而且凍櫃亦都有各款菜、肉、丸可供選擇。小編特別鐘意手打鯪魚丸,味道鮮甜,而且咬落彈牙。。另外作為重點之一既任食點心,亦都冇得輸,點心既味道質素好高,無論係小籠包、燒賣定係蝦餃,都好高質,皮薄餡靚。。常滿百家菜 (荃灣)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心12樓。最高為(5/5)味道⭐️⭐️⭐️⭐️價錢⭐️⭐️⭐️⭐⭐環境⭐️⭐️⭐️⭐️服務⭐️⭐️⭐️⭐️⭐推薦星數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐。#hkfood#hkfoodie#hkfoodbloggger#hkfoodblog#hkrestaurant#foodphotography#openricehk#foodp

常滿百家菜 (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心12樓

最高為(5/5)
味道⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢⭐️⭐️⭐️⭐⭐
環境⭐️⭐️⭐️⭐️
服務⭐️⭐️⭐️⭐️⭐
推薦星數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐

#hkfood#hkfoodie#hkfoodbloggger#hkfoodblog#hkrestaurant#foodphotography#openricehk#foodpic#foodporn#picoftheday#instafood#topcitybiteshk#hkig#foodie#foodgasm食評#相機食先#荃灣美食#火鍋#打邊爐#任飲任食#中式點心#常滿百家菜
2020-09-28
1K
2020-10-02 2856 瀏覽
如果喜歡食火鍋這裡當然有好多選擇,但除了火鍋任食外這裡又有一個吸引我嘅地方,點心都可以任食,而且還有平時飲茶時嘅必食特點!多叫幾次都已經值回票價!這裡都係全層,座位闊落,但因疫情關係枱與枱之間多了塊間板,但這個不會影響我嘅食欲!先點了個微辣嘅雞煲,雞件十分入味,雞肉嫩滑帶點辣味!而在這裡還有個自己小食吧,可以先取一些冷熱小食同步進行,有喜愛嘅薑醋、雞翼、雞肉串燒等小食!當然這個才是我最愛嘅部份😍點心,真係差不多樣樣都啱食,最強烈推介當然就係常滿蝦餃皇同埋鮮蝦燒賣皇,如果喜歡吃真心叫多一兩次就已經可以回本,用料足,蝦餃皇大大隻彈牙爽口鮮蝦咬開啖啖蝦肉,而燒賣皇豬肉同大大隻彈牙蝦肉亦十分有口感,而流沙包亦係搣開中間流沙從中間流出,炸雲吞亦十分香脆蝦肉彈牙,基本上今晚反而主打了點心😜,當然不是啦,當雞煲食完就可加湯進入火鍋,火鍋材料都係自助形式在自助吧取,而肉類就係入紙點選確保肉質新鮮,本地滑牛、手打丸、海生蝦就係我嘅目標!滑牛軟滑有口感,手打丸夠彈牙爽口,海生蝦都十分彈牙爽口鮮味!飲品有樽裝維他奶,又係一個情意結,又凍又熱任你選擇!最後留肚食埋個茶樓必吃芒果布甸,真材實料內有芒果肉,呢個價

先點了個微辣嘅雞煲,雞件十分入味,雞肉嫩滑帶點辣味!
當然不是啦,當雞煲食完就可加湯進入火鍋火鍋材料都係自助形式在自助吧取,而肉類就係入紙點選確保肉質新鮮,本地滑牛、手打丸、海生蝦就係我嘅目標!

飲品有樽裝維他奶,又係一個情意結,又凍又熱任你選擇!

最後留肚食埋個茶樓必吃芒果布甸,真材實料內有芒果肉,
呢個價錢絕對冇得輸!唔使等夜晚一樣可以擦餐飽!
2020-10-01 142 瀏覽
今日行咗成日山,之後就去咗荃灣搵食荃灣大鴻輝12樓有間常滿百家菜係食點心火鍋放題,非常適合今日超級肚餓嘅我哋,呢到任飲任食冇時間限制都係$158/位今日揀咗 椰子燉雞湯鍋底 椰味香濃部分食物可以外面自取,例如牛肉海蝦等等配料就係點心紙上選擇既,仲有一啲熱食糖水豆腐花可以自取一定要讚下呢度嘅肥牛海蝦係必點既食物,雖然今次價錢平,但個肥牛絕對係優質,唔會全部都係肥膏 海鮮我哋就食咗先蝦同埋鮮魷夠曬新鮮爽口彈牙好食到點咗幾次呀除咗邊爐仲有即製點心款式都好多,燒賣蝦餃小籠包等等,都有成20款點心咁多即叫即蒸全部皮薄餡靚飲品方面真係樣樣都有,啤酒可樂汽水菊花茶無糖茶類等等,最特別就係有熱嘅麥精同維他奶 真係應有盡有而家物價高漲 樣樣都貴 百五蚊仲有呢個質素真係去邊度搵呢 真係超抵

2020-09-30 103 瀏覽
之前禁制令期間已經好想黎食架啦,依家開放番晚市之後終於有時間黎食。呢間常滿百家菜主打火鍋+點心,晚市最平只要$158就可以任飲任食😁。除左有各款火鍋配料之外,仲有好多精美點心,只需要一個價錢就可以食到甘多款,認真扺食😝。。小編揀左椰子燉雞湯鍋底,上到黎好香椰子味,真係點都要飲番兩碗先😋。而火鍋配料方面小編特別推薦大家食手打鯪魚丸同手打墨魚丸🤩,咬落彈牙,而且味濃,好好食。。而點心方面都好出色,尤其係小籠包、燒賣同蝦餃,皮薄之餘餡料又好足,真係皮薄餡靚👍🏻。

2020-09-29
2020-09-30 156 瀏覽
今日嚟到荃灣大鴻輝中心, 呢棟大廈全部都係食肆意, 打邊爐最出名。今日就去試下咗點心火鍋放題!我鍾意中式點心, 呢度係一個價錢, 任點任食。點咗鳳爪、蝦餃、燒賣、小籠包、椰汁饅頭。點心特別之處係自家手工製作, 畀出邊食到嘅大粒。蝦餃好多蝦肉, 爽口彈牙, 材料新鮮。 燒賣啖啖肉, 十分鮮嫩。饅頭充滿椰汁清甜味。自助點心區仲有煎釀三寶、豬腳薑、豬紅、豬皮、雞腳、串燒雞腎, 前菜等, 真係幾多選擇!煎釀矮瓜 魚肉爽滑彈牙, 香口惹味!火鍋可以揀雞煲或者湯底價打邊爐。我地食完點心都半飽, 就揀咗個豬骨湯底。呢度火鍋配料都幾多, 海鮮有海蝦、脆肉鯇腩、墨魚滑等!材料幾新鮮!火鍋自助區仲有丸類、蔬菜、啤酒汽水, 自己選擇, 款式多幾特別。我就鍾意呢個碧螺春, 冰凍解渴, 又可以消滯減膩!

常滿百家菜荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心12樓今日約左朋友係荃灣食飯,一直都知道荃灣大鴻輝係美食集中地,今次朋友帶左我黎試呢間點心+火鍋既放題,一次過試晒兩樣真係幾抵價錢都好抵只係$158/位,任飲任食,如果夜晚8點前埋單或者9點後入座仲可以減多廿蚊,真係超值。。而食物方面都唔馬虎架,有成廿款點心可以揀,火鍋湯底都成十款可以選擇呢到既點心真係幾正,蝦餃燒賣都係大大粒, 全部都係即叫即蒸熱辣辣,除左點心之外,出面仲有好多熟食可以任囉,我今晚見到有豬腳薑,雞肉串, 椒鹽豬扒,咖哩豬皮蘿蔔。。火鍋配料方面都唔錯,有部份係外面自己囉,有d就係落單叫既,餐廳都無咩漏單既情況,落左單好快就送到黎,自己最鐘意就係呢到既海蝦同肥牛,非常新鮮最後當然要食埋甜品啦,呢到有芒果布甸,桂花糕,馬豆糕,雪糕仲有豆腐花,真係好豐富,我同朋友都食到捧住個肚走
常滿百家菜
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心12樓

今日約左朋友係荃灣食飯,一直都知道荃灣大鴻輝係美食集中地,今次朋友帶左我黎試呢間點心+火鍋放題,一次過試晒兩樣真係幾抵

2020-09-29 113 瀏覽
朋友推介呢間抵食火鍋放題, 加埋點心任食都係$158蚊加一一位, 真係性價比甚高!樓上鋪地方幾大, 裝修酒樓格局!椰子燉雞湯鍋湯底入面有椰子和雞髀, 煲滾先飲一碗湯再打邊爐, 好香濃椰子味!火鍋配料有十多款, 肥牛、海蝦、手打丸類, 剔紙點單。自助大排檔酒樓設有大排檔, 自取啤酒汽水、各式丸類和蔬菜, 選擇都算幾多。除咗火鍋配料, 仲有好多熟食涼菜、薯條、串燒、當歸炆雞腳、豬皮豬紅、豬腳薑, 多不勝數!雞肉串燒好入味, 肉質嫩滑。炆雞腳有當歸尾, 炆得淋身黏口, 充滿骨膠原。晚飯時間就好少食點心, 所以最後就點咗幾個奶黃包和馬拉糕。奶黃包有流心。馬拉糕軟熟熱辣辣, 新鮮炮製!仲有紅豆沙、番薯糖水同我最鍾意嘅豆腐花, 食埋甜品, 就為呢一餐劃上完美句號。

椰子燉雞湯鍋

自助大排檔

2020-09-29 1951 瀏覽
今日去貨倉點貨,勞動左一日,好肚餓!放工一於去荃灣食放題,老公話我哋好耐冇去飲茶食點心,所以就揀咗 常滿百家菜。一入到門口差唔多座無虛席,睇得出好多都係熟客仔。晚市價錢優惠,火鍋點心餐 成人 $158。已經可以食到雞煲、點心 + 火鍋 放題。飲品任飲,自助餐區又有小食,認真好抵食 ,地點又方便,下次可以介紹同事嚟試吓!香辣雞煲第一時間叫雞煲,小辣啱我哋口味。雞煲熱辣辣香噴噴,醬汁惹味,雞件份量多,雞肉入口都好嫩滑,十分之足料。點心款式都算多,有我哋最喜歡嘅招牌小籠包、蝦餃王、鮮蝦燒賣王、蒙古流沙包、酸甜炸雲吞、蘿蔔絲酥餅;應有盡有淨係食點心都已經勁滿足!點心味道非常出色,食物即叫即蒸,新鮮滾熱辣,蘿蔔絲酥餅炸至金黃香脆,一口咬落去一條條香甜雪白的蘿蔔絲,外脆內軟。平時飲茶收費昂貴的蝦餃王、鮮蝦燒賣王都係任叫任食。蝦餃好似乒乓波咁大粒,蝦肉鮮甜彈牙,另外鮮蝦燒賣王也是不能錯過,必食推介!大排檔自取食完雞煲加湯就可以打邊爐啦!晚市於大排檔可以自取多款時令蔬菜同埋火鍋配料,各位食客都好踴躍!我自己就鍾意食涼拌青瓜啦!火鍋配料精選肥牛、本地滑牛 牛肉既質素都唔錯 ,海生蝦好新鮮,手打墨魚丸結實

香辣雞煲

點心

大排檔自取

火鍋配料
精選肥牛、本地滑牛 牛肉既質素都唔錯 ,海生蝦好新鮮,手打墨魚丸結實爽口,全部都好吸引,真係好多選擇,超豐富有口感。

最後食埋個甜品,完美的句號。
  • 蝦餃