弦🇯🇵日式簡約佈局 無諗過荃灣都有omakase食🍱每款食材都仔細介紹 好有心🤍每道菜都會慢慢上菜 節奏好好又唔洗食得太急🫶🏻﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎/8貫握壽司🍣 $380/omakase套餐包括茶碗蒸 壽司 手卷 炸物同甜品清新洋蔥湯🧅有啲柚子 比起一般用麵豉湯更fresh 師傅話更適合夏天無咁濃味蟹肉茶碗蒸好嫩滑🦀️拖羅蓉手卷加入少少蘿蔔粒 解膩又令口感更豐富🎣最推薦嘅壽司係海膽 完全無腥味🌊好甜又入口即溶而甜品都好出色 當日慶祝生日所以試過兩款甜品🍧抹茶🍵雪糕🍦 豆腐布甸🍮配十勝紅豆🫘 白桃卷蛋 有甜品做結尾真係好滿足✨/蒲燒鰻魚/當日時令食材師傅突然話有新鮮鰻魚 蒲燒醬唔會過甜搶走鰻魚本身嘅鮮甜味 食落啖啖肉好厚身/炸池魚/肉質較結實 炸得好香口 炸粉薄到輕輕裹住 點啲沙律醬微酸好開胃🐠﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎

﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎

/蒲燒鰻魚/

/炸池魚/

﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎
2023-06-16 479 瀏覽
荃灣區竟然比我搵到有Omakase食,可能係荃灣第一間Omakase😗🍣Lunch Omakase Set $980🥚蟹肉茶碗蒸-面層蟹肉芡 蒸蛋嫩滑 鹹香🦪岩手縣生蠔-柚子啫喱柚子皮 蠔順滑 鮮甜味道重 後勁十足 幾清新🐟平靜魚-先食原味後食搽上醬汁 網燒外皮好香 魚肉有彈性🐙北海道八爪魚 -爽口具鮮甜味 粗管 配柚子胡椒 相當滋味🐠長崎沙錐魚-鮮質綿完 配蛋黃酥 食落鹹香鹹香 味道較重🐟時不知鮭魚-因為玩唔到識得返屋企 所以叫做時不知鮭魚 係鮭魚群入面嘅SSR🐠池魚-彈牙肉味偏濃 🐟喜之次-網燒外皮香味極為突出 魚味濃烈 相當出色🐠大吞拿魚腩-將外層炙香 等味道滲入中層 油香感強 紫菜增加脆口之感🦐縞蝦-蝦紅數極高 鮮甜味道爆燈 用火槍燒個蝦頭膏醬再放返係蝦面 🐚文甲-先彈牙後綿密之感覺🍘北海道吉列帶子-新鮮炸起 帶子肥厚大粒 十分鮮甜 配他他醬 紫菜脆口 口感好好🍱迷你丼-自家醃製三文魚籽+北海道馬糞海膽 先為醬油甜 再有魚籽爆開之鹹香感覺 然後綿綿濃甜海膽 出色👍🏻👅牛舌心 $184 (以6折換購)-舌心半生熟 又腍又爽口 牛香味勁重 配芥末籽無咁膩口 相當美味🍣吞拿魚蓉 柱貝

🍣Lunch Omakase Set $980

🐚文甲
-先彈牙後綿密之感覺

🍘北海道吉列帶子
🍱迷你丼

👅牛舌心 $184 (以6折換購)
🍣吞拿魚蓉 柱貝 手卷
-淡淡幽香嘅吞拿魚蓉再加鮮甜柱貝 味道會令人記住

🍨開心果味雪糕
-粒粒開心果 味道幾濃 又夠奶香

總括嚟講,味道非出色,壽司配搭花款多,食材新鮮,師傅用心講解同掣作,出色👍🏻
對一眾Omakase迷而言,季節一轉,即係代表又有一系列新嘅seasonal 食材!依間位於荃灣嘅日本餐廳一直深受歡迎✨ 用上日本直送新鮮食材,午市最平$380就食到廚師發辦手握壽司🍣 而今次佢哋春季晚市omakase menu更可以試到多款期間限定食材,例如螢光魷魚,菜之花海老等,仲有一系列貴價/特別食材,魚料上可以話夠哂誠意🥳-弦Omakase -<茶碗蒸>櫻花蝦蒸蛋*<先付>•北海道栗蟹 折肉再加入蟹膏一齊食,品嘗蟹肉最原始嘅鮮味🦀*<お造り>•愛女魚·螢光魷魚春天又係食螢光魷魚嘅季節,細細一條但就極鮮甜,配上甜甜嘅蛋黃醋有提鮮嘅作用~ 一旁嘅愛女魚伴上辣蘿蔔蓉&芽蔥,口感滑嫩✨•北海道平貝·稻草燒福岡春魚即場拆北海道平貝,非常爽甜,帶陣陣海水鮮味🌊 春魚經過用稻草燒香,帶陣陣煙燻香味!配搭醋漬洋蔥,一減油膩感•鹹蛋黃醬海老·菜之花沾滿蛋黃蛋嘅虎蝦,食落帶鹹香而且肉質結實!一旁配上菜之花,非常有春天嘅感覺🌿🦐•華漣真蠔·醋水雲入口夠哂肥美飽滿,幾重蠔味,海水味較低🦪•炸東京灣文蛤外層炸得金黃香脆,裏面有薄薄一層洋蔥蝦膠,最裏面係中間

弦Omakase
<茶碗蒸>
櫻花蝦蒸蛋
<先付>
•北海道栗蟹
折肉再加入蟹膏一齊食,品嘗蟹肉最原始嘅鮮味🦀

<お造り>
•愛女魚·螢光魷魚

•北海道平貝·稻草燒福岡春魚

•鹹蛋黃醬海老·菜之花

•華漣真蠔·醋水雲
入口夠哂肥美飽滿,幾重蠔味,海水味較低🦪

•炸東京灣文蛤
外層炸得金黃香脆,裏面有薄薄一層洋蔥蝦膠,最裏面係中間仲保留到刺身口感嘅蜆肉😍 非常多汁鮮甜!

•燒河豚白子
雖然過咗食鱈魚白子嘅季節,但仲有河豚白子🤭 外層燒香過,入口有少少外脆內爆漿嘅感覺,好creamy!

•冰菜白蝦最中餅
超級IGable嘅菜式🥰 最中餅裏面夾住白蝦刺身、車厘茄 以及冰菜~ 成個presentation好有春日感!面層仲加上少量烏魚子&蝦頭蝦殼製成嘅醬油,加強個鮮味~ 整個組合幾refreshing
❤️
•醬油漬中拖羅
•熟成大拖羅
•花竹蝦
•鯖魚卷·白昆布

魚料上睇得出花咗唔少心思,而且真心幾高質!最印象深刻一定係超巨型嘅八爪魚腳🐙 真係長過成個手臂!雖然每人分得一小片,但口感非常有彈性,鮮味特別濃郁!
比較貴價魚料之一,喜之次!輕輕燒香過,帶魚油香!

大拖羅經過熟成一星期,油脂感豐富,有入口即化嘅感覺🤤
另外花竹蝦係新鮮到上枱啲肉都仲郁緊😱❤️ 食落超爽甜的!

<吸物>
•8小時雞清湯
<デザート>
黃豆粉蕨餅·靜岡蜜瓜
2023-03-30 548 瀏覽
荃灣區比較少Omakase餐廳 呢個商場人流比較少 朋友介紹所以決定一試呢間✨不過星期六晚去食都冇乜人 所以店員都可以好專心咁serve我地同介紹食材☺️佢地主打用時令海鮮 所以每次去都可以有唔同款👍🏻晚市比較貴 建議可以午市去食🥲🍣 Omakase 音 ($1,780 / 位)前菜 + 刺身• 金菇金露煮茶碗蒸• 鰻魚苗• 八角魚 + 赤貝• 真名鰹配柚子醬 • 網燒鰹魚刺身 配蒜頭豉油同Wasabi煮物• 咸蛋黃醬煮日本蝦🦐壽司• 春子鯛 • 烏賊• 喜知次• 大溝貝• 車海老• 赤身• 拖羅• 日本海膽• 蟹肉三文魚子手卷時令🍈日本水果整體質素正常食材都幾新鮮🤤有幾款特別喜歡 Toro 喜知次 春子鯛 魚油都爆晒出黎同埋師傅都會根據食材去襯返提鮮嘅配料醬汁調味不過略嫌d飯偏熱 好似感覺有小小搶左魚鮮😋同埋呢個價位都貴 有機會再試就去食Lunch set💪🏻
荃灣區比較少Omakase餐廳
呢個商場人流比較少 朋友介紹所以決定一試呢間✨
不過星期六晚去食都冇乜人
所以店員都可以好專心咁serve我地同介紹食材☺️
佢地主打用時令海鮮 所以每次去都可以有唔同款👍🏻
晚市比較貴 建議可以午市去食🥲

🍣 Omakase 音 ($1,780 / 位)

前菜 + 刺身

同埋師傅都會根據食材去襯返提鮮嘅配料醬汁調味
不過略嫌d飯偏熱 好似感覺有小小搶左魚鮮😋
同埋呢個價位都貴 有機會再試就去食Lunch set💪🏻
2023-03-07 593 瀏覽
好似近排睇好多日本既我只可以係香港食住先荃灣既 #弦 lunch 唔使1000 一個人係螢光魷魚既開季個白子豆腐海膽杯 幾有特色其他就不過不失主要睇食材本身質素味道 ✅✅✅✅性價比 ✅✅✅✅環境 ✅✅✅整潔 ✅✅✅✅
2023-02-13
2023-02-12 725 瀏覽
朋友住荃灣,所以約食飯既時候都就下我朋友嚟到荃灣。大家都鍾意食日本野,佢就介紹我嚟到弦 Sushi Gen 食dinner omakase,所以一齊去試下先。內在環境都算幾靚,有D位置帶有園林感覺。餐廳晚市有兩個menu,$2280+10%/p.p. 有22道菜而$1780+10%/p.p. 就有18道菜。當晚就揀左22品既弦menu,首先以茶碗蒸揭開序幕。鰻魚苗幾滑,子持昆布就爽口。之後就到刺身,賣相都算精緻。然後就有八爪魚,八爪魚經慢煮,質感軟燸。深海池魚經禾桿草燻過,帶有煙燻香氣。而岩手縣既牡蠣就配上蜜瓜刨冰碎。日本既黑毛豬,伴以青椒同冬菇,黑毛豬肥瘦均勻。鮟鱇魚肝伴以芝麻同芽蔥,虎蝦就配上鹹蛋黃醬。然後就開始壽司環節。大溝貝都算爽口,喜之次油份豐富,車老海質感都爽口。當晚兩件既拖羅一件係中拖羅而較為近赤身既位置,另一件既蛇腹,雪花紋理豐富而帶筋,伴以蒜醬油。東橋白海膽食落滿足。之後就有手卷,吸物當係雞白湯,飲落雞湯味道都算濃郁。最後甜品方面,以蜜瓜同埋士多啤梨作結,當中蜜瓜都幾清甜。

內在環境都算幾靚,有D位置帶有園林感覺。
當晚就揀左22品既弦menu,首先以茶碗蒸揭開序幕。
鰻魚苗幾滑,子持昆布就爽口。
之後就到刺身,賣相都算精緻。
然後就有八爪魚,八爪魚經慢煮,質感軟燸。
深海池魚經禾桿草燻過,帶有煙燻香氣。
而岩手縣既牡蠣就配上蜜瓜刨冰碎。
日本既黑毛豬,伴以青椒同冬菇,黑毛豬肥瘦均勻。
鮟鱇魚肝伴以芝麻同芽蔥,虎蝦就配上鹹蛋黃醬。
然後就開始壽司環節。

之後就有手卷,吸物當係雞白湯,飲落雞湯味道都算濃郁。
最後甜品方面,以蜜瓜同埋士多啤梨作結,當中蜜瓜都幾清甜。
2023-02-10 495 瀏覽
新年諗住帶屋企人喺附近食Omakase,喺Openrice搜尋竟意外發現呢間隱世鮨店👀,於是就諗住Book黎試下!去到發現鮨店面積比相像中大,仲設有兩間包廂房間!木質線條感既裝修簡約而不失大雅。而當日為我地服務既師父叫 Venos,聽講佢喺半島鮨店工作過,佢既手推壽司手工亦很不錯,很能帶出魚肉既鮮香同甘甜,值得一讚!-✍🏻/食評/午市 $450/$680/$980晚市 弦22品 $2280/ 音18品$1780 > 茶碗煮 <♧ 金菇甘露煮蒸蛋金茹味很爽甜,裡面仲有d煙韌面筋,配上滑溜蒸蛋,鮮甜暖胃 > 刺身 <♧ 石垣鯛| 酸汁啫喱 清脆柔滑♧ 燒白子|配上 蛋黃醋,黏口Creamy♧ 鮟鱇魚肝| 配上芝麻、芽蔥,口感綿綿帶點辛辣感♧ 陸前高田真蠔|配上柚子皮,肥美飽滿,蠔味重而爽口♧ 鰤魚兩食|一背位、一網燒腩位;腍身、厚實♧ 真明鏗兩食|肉質位肥美爽口,魚骨位則用醬酒火炙、再配上西京面豉醬炸過,很酥脆香口♧ 帆立貝|配上蛋黃他他醬,微微香煎,半熟半嫩,鮮甜香口> 壽司 <➽ 三重縣 針魚|鮮甜肉嫩➽ 三重縣 金華鯖|肉質順滑,白昆布
✍🏻/食評/
午市 $450/$680/$980
晚市 弦22品 $2280/ 音18品$1780

> 茶碗煮 <
♧ 金菇甘露煮蒸蛋
金茹味很爽甜,裡面仲有d煙韌面筋,配上滑溜蒸蛋,鮮甜暖胃

> 刺身 <
♧ 石垣鯛| 酸汁啫喱 清脆柔滑
♧ 燒白子|配上 蛋黃醋,黏口Creamy
♧ 鮟鱇魚肝| 配上芝麻、芽蔥,口感綿綿帶點辛辣感

♧ 陸前高田真蠔|配上柚子皮,肥美飽滿,蠔味重而爽口

♧ 鰤魚兩食|一背位、一網燒腩位;腍身、厚實
♧ 帆立貝|配上蛋黃他他醬,微微香煎,半熟半嫩,鮮甜香口

> 壽司 <

➽ 三重縣 針魚|鮮甜肉嫩
➽ 三重縣 金華鯖|肉質順滑,白昆布 增添鹹香
➽ 墨烏賊|配上紫蘇絲,爽脆甘甜
➽ 天草 平目魚|昆布漬 ,清新爽口
➽ 赤貝| 爽脆
➽ 長野縣 車海老| 爽口帶黏口
➽ 熊本 小肌|酸酸地、鹹鹹地,肉質細緻

北海道戶井·醬油漬天然推羅 延繩
➽ 赤身|脂量少、肉質實有咬口
➽ 大拖羅|蒜味豉油、網燒 ,入口即溶帶筋位

➽ 北海道海膽 |很鮮甜回甘

***
> 和食 <
➽ 虎蝦|配上菜之花,肉質紮實、爽口彈牙

➽ 毛蟹 魚籽 准山 手卷 |餡料豐富,啖啖滋味

➽ 魚湯 |鮮甜暖胃
➽ 水果| 蜜瓜 士多啤梨、蜜柑

🔆/整體黎講/
一間幾高質既鮨店,大部分都採用天然野生既魚,用料都講求要攞最優質既貨,雖然價錢都相貴啲,但一分錢一分貨。
好吃的10張照片根本放不完~我覺得最有趣的就是這個小蟹蓋🦀那隻小蟹🦀也是可以吃的喔😬蟹蓋裡面有蟹膏蟹肉蟹籽🥰吃進去每一口都是幸福🥰每一款刺身都相當新鮮~最開心當然是又有我愛的白子🥰🥰生蠔也很鮮甜🥰拖羅跟海膽也是好吃到不行🤤🤤🤤而且這裡的店員都超有禮貌超好客超貼心💛服務超好💛
2022-12-24 496 瀏覽
唔係第一次食omakase之前試過的店都唔會想食第二次呢間會!由前菜開始已經好有驚喜每樣食到我碌大眼連連同朋友說好味每樣野好新鮮、擺盤精美,林師傅好細心講解同好有耐性答我地問題同朋友食完立即book定帶家人黎食推薦!
唔係第一次食omakase
之前試過的店都唔會想食第二次
呢間會!

由前菜開始已經好有驚喜

每樣食到我碌大眼連連同朋友說好味

每樣野好新鮮、擺盤精美,
林師傅好細心講解同好有耐性答我地問題

同朋友食完立即book定帶家人黎食

推薦!
2022-12-10 447 瀏覽
荃灣隱世omakase 今次試試一間喺荃灣低調 出品精緻 高級嘅日式omakase 餐廳無論 用料 做法 服務 都好講究 值得bookmark.(餐牌睇圖)菜色會根據季節而更改餐廳門面低調 店內主要木系吧枱設計師傅會喺你前面準備食物 方便交流師傅都會事先問問有咩唔食服務方面一絲不苟基本上係你有需要之前🥰店員會預判你嘅需要 提早準備服務就算你有其他需要店員都會秒速回應例如 入店時提供熱毛巾冬天嘅時候 主動提供衣架掛外套食蟹會主動提供濕紙巾每樣食物 由食材介紹 到食法都有細心講解👍🏻服務方面 完全有被照顧到嘅感覺.入座時先上⭐️茶碗蒸 同幾款漬物前菜表面有汁煮金菇 底下有d日式油炸鬼圈圈👌🏻蒸蛋本身夠滑 唔會覺得老.先上左刺身 ⭐️細切針魚 都係冬季魚比較薄身有少少煙韌口感表面有少少紫蘇葉絲 同五色芝麻 同日本薑蓉旁邊有少少wasabi 味道幾清新.⭐️剝皮魚 都係季節魚因為塊皮好容易用手起到 所以叫剝皮魚呢條魚肉質比較清淡 但肝臟比較肥美師傅用左作地個肝 加左河豚蔥做成醬油香好重而且鮮甜.⭐️日本香箱蟹(女仔松葉蟹)每年都係大概11月至1月先有師傅非常花心機 咁起左隻蟹蟹膏蟹子蟹肉 原隻係哂蟹殼
(餐牌睇圖)菜色會根據季節而更改
⭐️野生青森熟成吞拿
證書上面寫住魚體168kg😱好大條
佢地用左10日熟成嘅拖羅 肉味會比較重
而大拖羅 網紋油脂靚到好似和牛咁
⭐️北海道海膽壽司 師傅佢地都係豐洲買貨 見到喺盒上面寫住 喺眾多海膽入邊呢盒排18名 可見質素
⭐️花竹蝦壽司 同樣爽甜
⭐️馬刀貝壽司 好新鮮 肉質仲識收鬆嘅時候食 最爽甜
⭐️馬鞭魚壽司 比較爽脆清甜 有油香
最後仲有魚湯 同日本蜜柑 蜜瓜做甜品
仲有好多味 記憶去到呢到差唔多
(個人其實幾鍾意廚師發板 好似開盲盒咁 試到每一位師傅認為最好嘅食物 而且師傅詳細嘅介紹 都會令你對 唔同食材有更深嘅了解 每次都學到嘢 今次會少有超詳細記錄 ‼️大家一定要撳返個like先啦)
晚市一位$2280(22品)$1780(18品)
價錢對得住質素 好奢華嘅體驗
超感謝 你既支持🙏🏻一齊見證 我脂肪既成長
‼️想睇更多資訊
‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #荃灣美食 #日本餐廳 #omakase #廚師發板 #壽司 #刺身 #海膽壽司
2022-12-07 369 瀏覽
呢到區內一向少有Omakase,難得有間食到時令魚料,環境帶點禪院風,擺放各式樹木盆裁,令人清靜地投入食物中。Omakase唔少得同師傅交流,總廚Wilson師傅入行15年,功力紮實,言談間感受到佢對魚料嘅熟識,真係長唔少知識。-🎋「弦」(22品 $2280) / 「音」 (18品 $1780)先付:🥢金菇甘露煮蒸蛋刺身:🥢鮫鰈魚 (芽蔥)🥢火炙魚背 (辣蘿蔔蓉)🥢秋刀魚🥢白梅貝、大根 (汁煮)🥢香箱蟹🥢銀鱈魚 (金山寺味蹭)🥢鱈魚白子 (蛋黃醋)🥢汁煮鮟康魚肝 (辣蘿蔔蓉、芽蔥)壽司:🥢針魚 🥢醬泥烏賊 (柚子胡椒)🥢赤鯥 (網燒)🥢車海老 (浸酒醃過、橘子汁)🥢鯖魚卷 (昆布、彩膳芝麻)🥢青森野生中拖羅🥢青森野生大拖羅 (蒜豉油)🥢青森野生赤身 (橘子皮)🥢大極上海膽和食:🥢蝦夷鮑魚 (酥炸配鮑肝醬)🥢月見免治雞 (鰻魚汁、紫蘇葉)🥢吸物 - 白身魚湯🥢手卷 - 醬泥烏賊 自家三文魚子 柚子皮🥢時令水果 - 和歌山早生蜜柑、北海道雷電蜜瓜

先付:
🥢金菇甘露煮蒸蛋

刺身
🥢鮫鰈魚 (芽蔥)
🥢火炙魚背 (辣蘿蔔蓉)
🥢秋刀魚
🥢白梅貝、大根 (汁煮)
🥢香箱蟹
🥢銀鱈魚 (金山寺味蹭)
🥢鱈魚白子 (蛋黃醋)
🥢汁煮鮟康魚肝 (辣蘿蔔蓉、芽蔥)

壽司
🥢針魚
🥢醬泥烏賊 (柚子胡椒)
🥢赤鯥 (網燒)
🥢車海老 (浸酒醃過、橘子汁)
🥢鯖魚卷 (昆布、彩膳芝麻)
🥢青森野生中拖羅
🥢青森野生大拖羅 (蒜豉油)
🥢青森野生赤身 (橘子皮)
🥢大極上海膽

和食:
🥢蝦夷鮑魚 (酥炸配鮑肝醬)
🥢月見免治雞 (鰻魚汁、紫蘇葉)

🥢吸物 - 白身魚湯
🥢手卷 - 醬泥烏賊 自家三文魚子 柚子皮
🥢時令水果 - 和歌山早生蜜柑、北海道雷電蜜瓜
2022-12-05 269 瀏覽
環境舒適,職員都好體貼, 會主動递濕紙巾同介紹的食物食物精緻同新鮮,最重要係好味最仲意嘅係個生蠔,炸海膽,味道鮮甜又特別,絕對值得encore物有所值,食完後都好滿足 😆😆今次係食lunch
2022-09-15 1079 瀏覽
朋友介紹一間荃灣omakase,便相約去試吓,我哋嗰日係食lunch,入到去地方好光猛,裝修都幾好同乾淨!荃灣區Lunch賣到$980我都有D期望,有乜嘢特別嘢食!但係食完就覺得唔係好值呢個價錢。我哋當日就食咗廚師發板$980,明師傅招呼我哋,第一道菜就係魚生,同外面嘅有少少差別,多數都先來一個前菜,但係呢度就冇,跟住一個熟嘅汁煮八爪魚🤨再嚟就只有5款壽司🍣一個小小嘅白海膽飯,這個海膽飯都唔錯,同一個手卷!魚生方面本人覺得溫度比較偏凍,好淡冇鮮味,食唔出魚嘅鮮味,尤其象拔蚌,😖😖😖,真係唔知天氣熱還是不新鮮,我覺得有一點腥味😓,唯一特別嘅我鍾意嘅壼仔魚湯,裏面有好多魚肉啲湯都鮮甜。整體來講,都唔係食得好飽,😕這個價錢唔係好值☹️

外賣自取
去年开业的sushi GEN 绝对是香港omakase的一匹黑马🖤被朋友疯狂安利,它家确实是每次来都有惊喜呢。过来试试晚餐!晚餐套餐有1800hkd/位和2200hkd/位的两种套餐价位选择,根据当日食材来做创意料理。两个档位都很不错,胃口小的选1800的就好~我是大胃~两次都是2200撑到喉咙口食材很新鲜,有人均3-4千的品质。来的也基本都是回头客服务的小姐姐也很贴心。师傅也都很nice.用餐体验极佳❤️
被朋友疯狂安利,它家确实是每次来都有惊喜呢。
过来试试晚餐!

我是大胃~两次都是2200撑到喉咙口[偷笑R]
食材很新鲜,有人均3-4千的品质。
来的也基本都是回头客[吃瓜R]服务的小姐姐也很贴心。师傅也都很nice.用餐体验极佳❤️
omakase
omakase
2022-06-11 1427 瀏覽
今天跟媽咪細妹來吃荃灣的omakase,lunch十貫壽司$480/位。先上長腳蟹肉蒸蛋,賣相精緻,蟹肉鮮甜,蛋夠曬嫩滑,一讚。最喜歡的是鹽味帆立貝,新鮮帆立貝會慢慢收縮,第一次見,吃下去口感很好。海膽壽司也要十分鮮甜,上面放了兩層海膽,鮮味加倍。師傅教我地當飲酒這樣吃,整塊壽司放進嘴裡,食材就不會掉下來。其實件件壽司都好好吃,完全沒有雪藏的感覺,而飯的酸甜度剛剛好。師傅講解清楚,服務員也非常細心,被安排在房間裡,只服務5/6位客人,坐得十分舒服。