2023-11-07 475 瀏覽
朋友話元朗國有間性價比極高,又可以一次過滿足晒食。玩。飲嘅地方,要帶我去chill下🥳店舖設計得好舒服唔會好嘈好逼,半圓嘅梳發方便一大班人圍埋飲野同傾計,店內設有多部大電視,岩晒仲意睇波⚽️嘅朋友,亦有鏢機🎯同桌球枱🎱 ,最重要係通宵營業,想玩到幾夜都得,唔怕俾人趕走,同幾個朋友黎玩下、飲下、食下 先係真正嘅夜繽紛🤣雖然係專食串燒嘅酒吧,但食物同飲品嘅種類都好多,串燒好食之餘,性價比亦高~首先我地一人一杯cocktail - Long Island & Blue Hawaii🥂 唐揚魷魚🦑 - 作為配酒嘅小食,真係一流,香脆有口感😌燒蠔 🦪 - 蠔上重放左香蒜,即叫即燒,熱辣辣勁香,食落鮮甜肥美😋蒜香牛舌 - 估唔到咁大碟😳牛舌切到好似牛柳粒咁,好厚身好有口感,牛味濃郁又多汁🐮鵝肝海膽炒飯 - 鵝肝同海膽嘅份量算多,鵝肝嘅油脂溶入D飯,除咗減低罪惡感之外,個飯炒出黎仲要勁香,粒粒分明,海膽亦都好鮮甜,口感豐富🤭吉列蠔 - 即叫即炸至金黃色,外脆內Creamy ,好yummy🤭形 Katachi Bar & Kushiyaki (元朗)元朗馬田路80號御庭居地下3號舖#天天飲食_元朗#

唐揚魷魚🦑 - 作為配酒嘅小食,真係一流,香脆有口感😌

元朗馬田路80號御庭居地下3號舖
#天天飲食_元朗
#天天foodies
評分:8/10
2023-11-04 368 瀏覽
呢日同朋友嚟元朗食飯,主打日式串燒,餐廳設有Wifi 鏢機 、桌球枱同有波睇,而且仲係通宵營業,好似係近來新開張,環境闊落坐得舒服~晚飯時間唔多人,唔會太嘈,可能夜啲先開始熱鬧~🔘蒜香牛舌 $48蒜香汁好加分,好香蒜味甜甜地,牛舌切粒厚身但一啲都唔韌,呢個價錢非常抵食~ 🔘唐揚魷魚 $34呢度嘅小食同串燒性價比高,咁多份量呢個價錢仲要幾好食,真係冇得輸~🔘免治雞肉 $28🔘明太子免治雞肉 $38🔘雞肝 $44🔘雞腿肉 $36必點免治雞肉,肉質軟嫩之中帶有軟骨口感,點埋明太子醬更加滋味,雞腿肉都唔錯有彈性,雞肝就比較普通~🔘鵝肝海膽炒飯 $158炒飯粒粒分明,似係日本米,鵝肝非常有存在感,份量比想像中多,油而不膩~🔘Passion Fizz $58🔘Mix Berry Paradise $58酒嘅選擇非常多,叫咗兩杯Mocktails,Mix Berry Paradise完全係士多啤梨奶,另外一杯就似百香果梳打,兩杯都啱女仔飲易入口~

晚飯時間唔多人,唔會太嘈,可能夜啲先開始熱鬧~

🔘蒜香牛舌 $48

🔘雞腿肉 $36

🔘鵝肝海膽炒飯 $158

🔘Passion Fizz $58
🔘Mix Berry Paradise $58
香果梳打,兩杯都啱女仔飲易入口~

𝐻𝑎𝑙𝑙𝑜𝑤𝑒𝑒𝑛果排嚟幫襯,主餐牌有𝟳𝟱折嘅日式酒吧,乜都有,有鏢機、桌球枱、𝑇𝑉、𝑊𝑖𝑓𝑖 ,一次過滿足食玩飲嘅串燒專門店,仲要通宵營業,唔限時,啱晒放工去𝐶ℎ𝑖𝑙𝑙!⃝環境有二樓係桌球枱,我估多人想包場可以包2樓?空間都大,重點可以獨佔桌球枱😂餐牌主打串燒,日式Bar~~ 免治雞肉 $𝟸𝟾、雞心 $𝟺𝟺、荔枝豚肉卷 $𝟹𝟸 主打串燒,當然叫返幾串,免治雞肉串醃得入味,加上有咬口,去串燒店必點。另一半鍾意食內臟,叫咗雞心,肉質堅韌。荔枝豚肉一向都係絕佳配搭但唔係間間串燒店都有,豚肉薄身不膩,整體性價比唔錯。 西京豚頸肉 $𝟻𝟼心點西京豚頸肉 !̆̈ $𝟻𝟼大大份,面層仲塗咗蜜汁,甜甜地加上豬頸肉帶點肥肉口感,配啤酒一流。 (特價)鰻魚炒飯 $𝟽𝟾 想叫主食的話推介鰻魚炒飯,咁啱做緊7折優惠,粒粒分明上色,咸度亦剛好,重點係同樣夠大份,好抵食。 叉燒拉麵 $𝟽𝟾 另外都叫咗碗叉燒拉麵,白色豚骨湯底,拉麵就較淡口味。 𝙼𝚘𝚓𝚒𝚝𝚘 $𝟼𝟾(𝙷𝙷)及𝙳𝚛𝚊𝚏𝚝 𝙱𝚎𝚎𝚛 $𝟽𝟾(𝙷𝙷) 酒嘅種類多好多,價錢合理,適逢仲係𝐻𝑎𝑝𝑝𝑦 𝐻𝑜𝑢𝑟時段去仲抵,串燒配酒,玩埋店內設施,𝑅𝑒𝑙𝑎𝑥好地方

餐牌

主打串燒,日式Bar~~

免治雞肉 $𝟸𝟾、雞心 $𝟺𝟺、荔枝豚肉卷 $𝟹𝟸

(特價)鰻魚炒飯 $𝟽𝟾
鰻魚炒飯

叉燒拉麵 $𝟽𝟾
叉燒拉麵

另外都叫咗碗叉燒拉麵,白色豚骨湯底,拉麵就較淡口味。

Draft  Beer  /  Mojito

酒嘅種類多好多,價錢合理,適逢仲係𝐻𝑎𝑝𝑝𝑦 𝐻𝑜𝑢𝑟時段去仲抵,串燒配酒,玩埋店內設施,𝑅𝑒𝑙𝑎𝑥好地方之一。
雞心、荔枝豚肉卷
免治雞肉
西京豚頸肉
鰻魚炒飯
Draft  Beer  /  Mojito
2023-10-14 259 瀏覽
自從你地開業後,偶爾有啲客人幫襯完會喺樓下或對面馬路傾偈,完全冇理會附近係住宅區半夜人地要瞓覺嘅感受,反映一下其實真係好擾民,即使係星期六日或假日,好多人第朝都要翻工,要繼續傾偈去隔離元朗公園係個好選擇,黑媽媽氣氛幾好架
2023-10-11 688 瀏覽
中秋後天氣明顯涼左,呢晚就同朋友仔去食熱辣辣嘅串燒~ 估唔到俾我地搵到呢間【Katachi Bar & Kushiyaki - 御庭居】性價比高嘅日式串燒專門店,啲串燒好好味,而且仲係通宵營業,又唔限時,可以約埋三五知己傾夜少少都得~餐廳位於元朗,地方寬敞,環境好Chill,坐位舒適,喜歡飲番兩杯嘅朋友,呢度有多款酒類提供,價錢都幾合理,happy hour時段更抵飲~我同朋友仔就點左mocktail和cocktail各一杯~  Mocktail MixBerryParadise 成杯粉紅色的,充滿少女味,而且味道有啲似草莓奶昔,香甜可口~ Cocktail SeaBreeze是火紅紅的,充滿熱情嘅夏人氣息,有薄荷和果香,好易入口~來到呢度一定要試佢地嘅招牌菜「日式串燒」啦,建議點精選套餐,十款 #串燒任選都只係$268,真係好抵食,而且好出色呀~喜歡食雞肉臟的我,點了雞肝和雞心~免治雞肉棒肉質嫩滑~雞全翼燒到金黃色,見到就想食~必點燒白鱔,好新鮮,肉質彈牙~燒菠蘿就食得多,冰燒柚子菠蘿真係第一次食,外層涼到入心,裏面火熱,冰火交融~荔枝豚肉卷有好清香的荔枝香味,減低豚肉本身的油膩感~

喜歡食雞肉臟的我,點了雞肝和雞心~

免治雞肉棒肉質嫩滑~

雞全翼燒到金黃色,見到就想食~

必點燒白鱔,好新鮮,肉質彈牙~

荔枝豚肉卷有好清香的荔枝香味,減低豚肉本身的油膩感~

蒜香牛舌大份夾抵食,好腍好香軟~

唐揚魷魚好鬆化~

一口芝士入口即溶~

另外還點了一碟,#西京豚頸肉 香嫩爽口~

如果個胃仲有位,不妨試試櫻花蝦豚肉炒飯,炒飯加入了櫻花蝦,大大提升了口感~

呢餐連加一夾埋都只係約600元咋! 餐廳仲設有電視、有波睇、Wifi 鏢機、桌球枱,絕對係間能一次過滿足晒食玩飲嘅日式串燒專門店呀!以後可以多啲同朋友嚟食飯喇~
2023-10-04
3 分鐘 (堂食)
  • 串燒精選套餐
  • 西京豚頸肉
  • 櫻花蝦豚肉炒飯
  • MixBerryParadise
  • SeaBreeze
有時同朋友約食飯傾計,都會傾到唔記得時間,餐廳提示要打烊就要早早離枱。元朗有格調嘅酒吧唔多,呢間新開嘅形 Katachi Bar & Restaurant,早前經見到裏面環境又大,裝修新又有情調,今次就同元朗朋友去食串燒、飲返杯🍻聚舊。呢度分兩層,樓上係洗手間同桌球枱;樓下就lounge bar、舒適皮沙發卡位,有電視可睇波⚽️、Wifi、鏢機🎯,有得玩有得食,仲係通宵營業✨請返食物,串燒店當然想試多幾款🍢 我地叫左精選套餐(10款/$526),廿幾款選擇裏面,呢幾款都比較推介👍🏻 — 燒白鱔: 呢個最推介,燒完嘅鱔油香四溢,魚身肥美肉細— 冰燒柚子菠蘿🍍: 燒菠蘿香甜多汁,加上外層裹上柚子汁,咬開一層脆薄糖衣,就有菠蘿汁喺味蕾炸開,非常過癮。— 蒜香牛舌: 牛舌係我食串燒必點!呢份用大量蒜片墊碟,味道更香!肉質鬆軟。— 雞全翼: 燒雞翼誰不愛!外皮香脆滿口油香,肉質有水份唔會乾。另外仲單點左黃金燒扇貝同黑豚腩。燒扇貝肉厚彈牙,有鮮甜味,拌埋芝士更加滋味!黑豚腩肥瘦相間,咬落鬆軟,一層嫩肉一層油花,好滿足啊😋酒嘅種類多,價錢合理,我地要左long Island 🍹 同啤酒,趁happy

— 燒白鱔: 呢個最推介,燒完嘅鱔油香四溢,魚身肥美肉細

另外仲單點左黃金燒扇貝同黑豚腩。

酒嘅種類多,價錢合理,我地要左long Island 🍹 同啤酒,趁happy hour 梗係要再添杯🍻

總括黎講呢度串燒同酒類選擇多,性價比高,仲坐得好舒服,推介俾大家✨

2023-09-30 338 瀏覽
位於元朗馬田路< 𝐊𝐚𝐫𝐚𝐜𝐡𝐢 𝐁𝐚𝐫 & 𝐊𝐮𝐬𝐡𝐢𝐲𝐚𝐤𝐢 >, 一間串燒專門店, 提供多款酒類, 亦設有電視、Wifi、鏢機及桌球枱, 通宵營業, 不設限時, 性價比高。ꜰʀɪᴇᴅ ʀɪᴄᴇ ᴡɪᴛʜ ꜰᴏɪᴇ ɢʀᴀꜱ ᴀɴᴅ ᴜɴɪ $¹⁵⁸鵝肝海膽炒飯份量十足, 面層放有辣椒絲, 整體帶有鹹香味道😃ɢʀɪʟʟᴇᴅ ᴏʏꜱᴛᴇʀ $⁸⁸放有兩大隻燒蠔, 面層放有香蒜, 味道鮮甜。ɢᴀʀʟɪᴄ ʙᴇᴇꜰ ᴛᴏɴɢᴜᴇ $⁴⁸蒜香牛舌, 肉質軟腍😀ɴᴀɴᴋᴏᴛꜱᴜ ᴛꜱᴜᴋᴜɴᴇ ᴡɪᴛʜ ᴇɢɢ ʏᴏʟᴋ $³⁸月見免治雞肉棒, 肉質嫩滑, 沾下蛋黃更好吃。ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ʙʀᴇᴀꜱᴛ ᴄᴀʀᴛɪʟᴀɢᴇ $³²雞胸軟骨, 質感緊緻結實。ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ɴᴇᴄᴋ ᴍᴇᴀᴛ $³⁰雞頸肉, 柔軟多汁。ꜰʀɪᴇᴅ ꜱQᴜɪᴅ $³⁴唐揚魷魚, 非常邪惡🙂ʀᴏꜱᴇ ɢᴀʀᴅᴇɴ $⁷⁸以藍柑酒、檸檬汁、蘋果汁及玫瑰混合而成, 帶有酸甜味道。ꜱᴏᴜʀ ᴀᴘᴘʟᴇ ꜰʀᴏᴢᴇɴ $⁷⁸面層放有數片青蘋果, 再以檸檬汁及蘋果汁而成。形 (御庭居) (元朗)📍元朗馬田路80

ɢʀɪʟʟᴇᴅ ᴏʏꜱᴛᴇʀ $⁸⁸
放有兩大隻燒蠔, 面層放有香蒜, 味道鮮甜。

ɢᴀʀʟɪᴄ ʙᴇᴇꜰ ᴛᴏɴɢᴜᴇ $⁴⁸
蒜香牛舌, 肉質軟腍😀

月見免治雞肉棒, 肉質嫩滑, 沾下蛋黃更好吃。

ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ʙʀᴇᴀꜱᴛ ᴄᴀʀᴛɪʟᴀɢᴇ $³²
雞胸軟骨, 質感緊緻結實。

ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ɴᴇᴄᴋ ᴍᴇᴀᴛ $³⁰
雞頸肉, 柔軟多汁。

ꜰʀɪᴇᴅ ꜱQᴜɪᴅ $³⁴
唐揚魷魚, 非常邪惡🙂

ʀᴏꜱᴇ ɢᴀʀᴅᴇɴ $⁷⁸
以藍柑酒、檸檬汁、蘋果汁及玫瑰混合而成, 帶有酸甜味道。

ꜱᴏᴜʀ ᴀᴘᴘʟᴇ ꜰʀᴏᴢᴇɴ $⁷⁸
面層放有數片青蘋果, 再以檸檬汁及蘋果汁而成。

形 (御庭居) (元朗)
📍元朗馬田路80號御庭居地下3號舖
2023-09-27
最近去多了酒吧吃飯,因為發覺其實酒吧對不飲酒的女生都超friendly😆普通吃個晚飯都很舒適(沒有印象中的嘈雜呢),而且食物質素都很不錯!鵝肝海膽炒飯$158鵝肝的質地醇厚,帶有濃鬱的肝味,而海膽都幾鮮甜,炒飯粒粒分明,口感豐富!免治雞肉棒(月見、明太子醬、芝士)各$38三款各有特色!月見是點生蛋黃來吃,富有香濃蛋味。明太子醬勁好吃,芝士燒得溶溶地帶出咸香~荔枝豚肉卷$32超推薦這款串燒!荔枝的甜味與豬肉的鮮嫩相互融合,絕對值得一試!小甘薯$22蕃薯口感軟糯,帶有甜味。章魚小丸子$34章魚算大粒,粉團都做到外脆內軟,但配料偏少呢。唐揚魷魚$34外層炸得酥脆,內裡鮮嫩。$34來說真的很抵吃!勁大碟呢~選了兩杯Mocktail都各有特色:Cranberry Sangria清爽又少少酸酸甜甜的有氣飲品!Mix Berry Paradise粉紅色超靚😍似士多啤梨奶好易入口!平日晚下班和屋企人去吃,可能時間尚早,飲酒睇波的場景未出現呢~覺得有小朋友的家庭都可以去吃,座位超闊落之餘,Staff又幾有禮貌。

鵝肝海膽炒飯$158

免治雞肉棒(月見、明太子醬、芝士)各$38

荔枝豚肉卷$32

小甘薯$22
蕃薯口感軟糯,帶有甜味。

章魚小丸子$34
章魚算大粒,粉團都做到外脆內軟,但配料偏少呢。

唐揚魷魚$34
外層炸得酥脆,內裡鮮嫩。$34來說真的很抵吃!勁大碟呢~

選了兩杯Mocktail都各有特色:
Cranberry Sangria
清爽又少少酸酸甜甜的有氣飲品!

Mix Berry Paradise
粉紅色超靚😍似士多啤梨奶好易入口!

2023-09-25
一間新開的型格酒吧除了酒類豐富之外亦提供多元化日式料理當中最推介日式串燒性價比相當高點了一份十款精選套餐($268)選了以下十款小吃雞尾、雞皮、免治雞肉棒、雞全翼、燒白鱔、荔枝豚肉卷、蒜香牛舌、小丸子、黑松露薯條🍟和青椒仔當中雞尾和雞皮加入了少少鹽花燒🧂味道已相當特出滿滿雞的油脂香氣至於雞全翼燒到金黃色而且加入了蜜糖🍯所以外皮勁香脆非常推介另外黑松露薯條新鮮炸起份量很多送酒一流套餐原本包了一杯汽水🥤但就加了$38🍺轉了杯生啤配串燒是完美組合除套餐以外亦再額外點了其他串燒單點價錢亦相當實惠燒茄子🍆非常juicy冰燒柚子菠蘿🍍好適合夏天吃冰凍甜美多汁的菠蘿是一份出色的甜點愛好cocktail的我亦點了杯Long Island🏝️ 酒和可樂的比例恰當帶點微醺的感覺很不錯餐廳除了食物飲品豐富和價錢實惠之餘亦非常適合一班夜貓🦉因為餐廳通宵營業🈺️座位舒適好坐更不設時限而且設有電視可以睇波⚽️、Wifi、鏢機🎯和桌球枱🎱非常適合一大班朋友去吃喝玩樂盡興一番絕對是一間可以一次過滿足食玩飲的串燒專門店
一間新開的型格酒吧
除了酒類豐富之外
亦提供多元化日式料理
當中最推介日式串燒
性價比相當高

點了一份十款精選套餐($268)
選了以下十款小吃

餐廳除了食物飲品豐富和價錢實惠之餘
亦非常適合一班夜貓🦉
因為餐廳通宵營業🈺️
座位舒適好坐更不設時限
而且設有電視可以睇波⚽️、Wifi、鏢機🎯和桌球枱🎱
非常適合一大班朋友去吃喝玩樂盡興一番
絕對是一間可以一次過滿足食玩飲的串燒專門店

上Op 見到依間酒吧新開無耐仲要係開通宵,無限時任坐有波睇,有wifi又有桌球鏢機岩哂成班fd 一齊飲酒食野軟殼蟹沙律軟殼蟹炸得夠香脆,配埋柚子醋做沙律汁好開胃見到佢有串燒套餐$268/10串梗係要叫黎試下〰️蒜香牛舌蒜味好香,配既燒汁係甜甜地牛舌厚切又有好濃牛味超級推介~~〰️唐揚魷魚魷魚口感彈牙,外脆內軟炸得岩岩好〰️雞全翼唔會燒到好乾,入面嫩滑好juicy〰️燒白鱔〰️雞皮〰️雞軟骨好有咬口〰️青椒仔 唔會辣,椒味較重〰️茄子配埋甜燒汁好夾〰️粟米 食得出加左牛油,粟米好甜好好食〰️冰燒柚子菠蘿外面燒到有層焦糖菠蘿係冰凍多汁,好甜好解膩串燒十款都各有特色,性價比高!叉燒拉麵估唔到依度都有拉麵叫,叉燒厚身大大塊連流心蛋都比足一隻份量真係超哂班Mix Berry Paradise估唔到飲落似草莓奶昔,味道偏甜仲有好多酒類選擇,價錢都唔貴
上Op 見到依間酒吧新開無耐

仲要係開通宵,無限時任坐

有波睇,有wifi又有桌球鏢機
岩哂成班fd 一齊飲酒食野

軟殼蟹沙律
軟殼蟹炸得夠香脆,配埋柚子醋做沙律汁
好開胃

見到佢有串燒套餐$268/10串
梗係要叫黎試下

〰️蒜香牛舌
蒜味好香,配既燒汁係甜甜地
牛舌厚切又有好濃牛味
超級推介~~

〰️唐揚魷魚
魷魚口感彈牙,外脆內軟
炸得岩岩好

〰️雞全翼
唔會燒到好乾,入面嫩滑好juicy

〰️燒白鱔

〰️雞皮
〰️雞軟骨好有咬口
〰️青椒仔 唔會辣,椒味較重
〰️茄子配埋甜燒汁好夾

〰️粟米 食得出加左牛油,粟米好甜好好食

〰️冰燒柚子菠蘿
外面燒到有層焦糖
菠蘿係冰凍多汁,好甜好解膩

串燒十款都各有特色,性價比高!

叉燒拉麵
估唔到依度都有拉麵叫,叉燒厚身大大塊
連流心蛋都比足一隻
份量真係超哂班

Mix Berry Paradise
估唔到飲落似草莓奶昔,味道偏甜

仲有好多酒類選擇,價錢都唔貴
2023-09-18
餐廳地方大樓底高 空間感十足裝修有格調 座位大多數卡位坐得舒服👍🏻有大電視可以睇波又有飛鏢機🎯而且是二十四小時營業 適合一大班朋友來聚會😬酒吧來說除了有好多酒品選擇外🍺連食物款色都有好多選擇而且質素有驚喜✨自選10款精選套餐$268套餐可以在串燒小食任選十款😍CP值好高🔸串燒:雞肝|雞胸軟骨|免治雞肉棒|雞心|雞心頂|雞全翼|燒白鱔|荔枝豚肉卷🔹小食:蒜香牛舌|黑松露薯條🔸串燒有比較少有的款式比較特別🍢例如雞肝 雞心 雞心頂 燒白鱔都不是一般串燒店有的 好推薦要叫來試試🥰當中我最喜歡燒白鱔 好肥美燒得焦香 外皮仲趣卜卜又juicy🤤其他串燒質素都好好 雞胸軟骨同雞全翼都燒得好正🐔雞軟骨連著雞胸肉 口感好豐富 雞全翼亦燒到外脆內嫩 調味剛剛好👍🏻🔹小食的黑松露薯條炸得香口酥脆🍟黑松露醬非常惹味 好適合做伴酒菜🐮蒜香牛舌非常大碟 牛舌切成一口size好厚身 牛味濃郁口感軟腍🤤✨唐揚雞軟骨份量好多 雞軟骨炸得香脆 口感有嚼勁😋加少許鹽同檸檬汁🍋調味已經好好食✨豬軟骨拉麵拉麵大大碗配料好豐富🍜大大塊豬軟骨有好多塊口感好鬆軟 麵條夠煙韌 湯底濃郁亦不會過鹹✨飲品酒類飲品價錢合理而且選擇好多 單單

✨自選10款精選套餐$268

✨唐揚雞軟骨
唐揚雞軟骨

✨豬軟骨拉麵

✨飲品
酒類飲品價錢合理而且選擇好多 單單是飲品Menu都有7頁😮我今次就試了兩杯經典的雞尾酒🍸Sex on The Beach & Snow Ball 😍兩款都好好飲又夠大杯 容易入口女仔都好適合飲 也有mocktail選擇適合不飲酒的朋友😬
Snowball & Sex on The Beach

📍形 (御庭居) (元朗)
元朗馬田路80號御庭居地下3號舖
雞全翼
燒白鱔
黑松露薯條
蒜香牛舌
唐揚雞軟骨
Snowball & Sex on The Beach
📍元朗發現到一間環境闊落舒適,電視、飛鏢機、桌球枱都有齊,食物質素同性價比都好高嘅酒吧餐廳🥹最緊要係通宵營業不限時,同Fd想吹水吹幾耐都得🤣❥ 精選套餐6項套餐可以自選六款唔同嘅串燒或小食,份量多之餘品質又高,真係超級抵食😍超推薦:🐮蒜香牛舌 牛舌粒粒軟韌適中,配埋甜甜嘅日式醬料同蒜片食超夾!🐷豚肉燒荔枝串豚肉燒得焦香,卷入清甜荔枝,咬落好爆汁,整體香而不膩又具特色🦑唐揚魷魚魷魚外皮炸到好乾爽,酥酥脆脆冇得輸❥ 鵝肝海膽炒飯嫩心鵝肝滿佈整碟炒飯😳珍珠飯粒粒油潤分明,味道溫而不烈。黃金海膽置放係頂位,滲落黎剛剛好撈埋D飯,口感更加濃厚🤤❥ 豬軟骨拉麵拉麵湯底溫和,豬軟骨軟冧入味🐷但特別鍾意個粒酒香好出眾嘅溏心蛋同厚切笋片🤣仲要晚市呢個價錢太抵了吧🤩❥ Mix Berry Paradies特色飲品同酒類選擇十分多,芸芸之中我揀左個名字聽落最夢幻嘅一款🤣👼🏻飲落口感好順滑,而且好重莓果香🍓好似初春嘅空氣甘😳微微甜但好上癮❥ Sour Apple Frozen 青蘋果口味酸甜清新,不論係餐前開胃之用,定係餐後解膩都十分合適💚

❥ 精選套餐6項

🐮蒜香牛舌
牛舌粒粒軟韌適中,配埋甜甜嘅日式醬料同蒜片食超夾!

🐷豚肉燒荔枝串

🦑唐揚魷魚
魷魚外皮炸到好乾爽,酥酥脆脆冇得輸

❥ 鵝肝海膽炒飯

❥ 豬軟骨拉麵

❥ Mix Berry Paradies

❥ Sour Apple Frozen
鵝肝海膽炒飯
鵝肝海膽炒飯
  • 蒜香牛舌
2023-09-07 36 瀏覽
以下價錢須+1******************************Katachi通宵營業 用餐冇限時而且以梳化座位間開用餐空間 好好坐👍🏻酒,飲品,小食/串燒嘅種類多 性價比又高✨係同朋友仔食下嘢傾下偈嘅好地方🥳而且餐廳設有電視,鏢機,桌球枱可以睇波又有嘢玩一次過滿足食玩飲嘅串燒店🤭***🥢精選串燒/小食套餐(十款) $268(雞肝,雞尾,雞胸軟骨,雞心,雞皮,免治雞肉棒,白鱔,蒜香牛舌,唐揚魷魚,吉列芝士豚肉)寫呢篇文嘅時候先發現10款入面6款都係雞😂串燒類係每款一串 但係串得好密又滿✨鹽燒串燒鹹度適中 汁燒串燒輕掃燒汁 唔會太重口味搶過食材原味其中大讚雞皮🤤有烤香味得黎冇燒到太乾少脆得黎保留皮嘅口感😍小食類份量比預期多 好滿足吉列芝士豬排初嚐滿滿熱溶芝士再嚐拉絲感十足係好足料嘅炸芝士流心豬排👍🏻***🥢蒜香牛柳粒炒飯 $108飯粒炒到粒粒分明✨有鑊氣又熱辣辣😍蒜片份量都幾多但係食完個口又冇乜蒜臭味🤩***🥢小丸子 $34賣相係章魚小丸子狀但係裡面冇章魚 係麵團丸子黎比起其他美食顯得遜色左啲🤭***🥢紫芋甘栗餅 $22成件餅炸得酥而不油紫芋真材實料 唔係假芋香😍而且食到一粒粒
以下價錢須+1
Katachi通宵營業 用餐冇限時
而且以梳化座位間開用餐空間 好好坐👍🏻
酒,飲品,小食/串燒嘅種類多 性價比又高✨
係同朋友仔食下嘢傾下偈嘅好地方🥳
而且餐廳設有電視,鏢機,桌球枱
可以睇波又有嘢玩
mocktail都幾多款
比唔飲酒嘅人多啲選擇👍🏻
happy hour價$58
normal hour+$20
呢杯嘅ingredients有菠蘿汁,椰子,奶& cream
椰香味比較濃
覺得黑啤嘅酒精味好重
但係又唔會好辣喉嚨
冇乜點飲過啤酒
唔知係唔係其實隻隻飲落都係咁🤣
精選串燒/小食套餐(十款)
蒜香牛柳粒炒飯
小丸子
紫芋甘栗餅
精選串燒/小食套餐(十款)
蒜香牛柳粒炒飯
紫芋甘栗餅
2023-09-07 75 瀏覽
What a surprisingly nice and worth-trying new restaurant in YL which offers good food😍 I enjoy the dinner so much !!! We ate for 1.5 hrs… so jeng 😍 . Worth to give it a try. 👍🏻 can play 桌球as well ! We found the restaurant is fabulous so we seat in and had super nice catch up. 🍻We can park car outside. Suitable for company’s gathering !Omg !!! Very reasonable price! Very full for two ppl if eat the 10 串燒set ! The size is big ! This 白鱔 is very fresh and perfect match with the bbq sauce ! 即叫即整!Not

We can park car outside.

Not to mention this chicken wings !! So yummy

The fried food is crispy too !! Love it so much ! Esp for the 黑松露sauce French fries 🍟! Must order ! So good when it is hot !

Also ordered the meat !!! Lychee port is so special ! It’s sweet and the beef also nice 👍🏻

Finally, I ordered the mojito !

Overall, I give a thumb up to it !
早幾日喺元朗發現一間只開咗個幾月嘅新餐廳,喺門面睇以為佢只係一間酒吧實質佢好似日本嘅居酒屋咁!有好多好好食嘅嘢😋最緊要係,佢竟然有BB凳呀!🤩囡囡👧🏻可以食到最鍾意嘅串燒🍢啦!囡囡人生第一次去酒吧餐廳🤭食嘢!🎉開學慶祝日!🎉🎒呢度嘅串燒真係好食!😋 仲要超抵!🤩(精選套餐)可選10款只係$248😳:雞腿肉、免治雞肉棒、雞全翼、雞肝、黑豚腩、冰燒柚子菠蘿、荔枝豚肉卷,除咗串燒仲可以揀小食:小丸子、唐揚魷魚、蒜香牛舌😍!以上套餐包汽水一杯or加$38可轉生啤一杯🍺!唔使講嘢,睇相就知道有幾豐富!我同囡囡👧🏻最鍾意冰燒柚子菠蘿🍍、唐揚魷魚 🦑、荔枝豚肉卷!再叫咗(鹅肝海膽炒飯)😋好多粒粒鵝肝,海膽新鮮好食!個炒飯炒得好好呀👍🏻不得不讚廚師好得👨🏻‍🍳!仲有我同囡囡都鍾意食嘅(雞泡魚乾)💓老公話要食啲蔬菜,所以叫咗份(煙三文魚牛油果🥑沙律🥗)囡囡👧🏻食食吓突然講:我今日心情好好啊☺️(😍最新語言解鎖🔓)呢度嘅裝修以和式木系為主,設有電視📺 Wifi 、鏢機、 桌球枱🎱、 有波睇⚽️ ; 一次過滿足食🍱玩🎯飲🍹嘅日式🇯🇵串燒🍡專門店! Katachi Bar & Restaurant通宵營業, 坐得
實質佢好似日本嘅居酒屋咁!

除咗串燒仲可以揀小食:小丸子、唐揚魷魚、蒜香牛舌😍!

仲有我同囡囡都鍾意食嘅(雞泡魚乾)💓
老公話要食啲蔬菜,所以叫咗份(煙三文魚牛油果🥑沙律🥗)

Katachi Bar & Restaurant通宵營業, 坐得舒服,都好適合三五知己gathering!最緊要係性價比高呀嘛😉

2023-08-30
  • 串燒