2019-04-06
朋友最近搬咗入石門度住,今日難得抽時間去探下佢,順便喺石門度食飯原來石門都幾多餐廳可以揀,不過因為想坐得舒服,可以一路食一路傾下偈,所以就揀咗嚟呢度食晚飯呢度環境比想像中大同舒服,枱同枱之間唔會坐到好逼,傾計都唔怕畀隔離枱聽到小菜嘅選擇都幾多仲有好多優惠推廣,就咁睇都覺得幾抵食我哋揀咗片皮鴨,見到職員職場拎隻鴨出嚟切畀我哋食鴨皮香脆,啲肉都夠juicy唔太乾身片皮鴨一定要包埋蔥同青瓜先好食呢度嘅皮係薄薄地一小塊,唔同出面大大塊嘅食法三蔥黑蒜牛柳粒呢個牛柳粒炒得一啲都唔韌,加埋有京蔥嘅香味 非常好食美國桶蠔有薑蔥同酥炸可以揀,朋友揀咗酥炸蠔外皮炸得香脆,但係入面仲食到蠔嘅鮮味櫻花蝦xo醬花生苗蘆筍炒蝦鬆一個餸可以有咁多菜喺入面,已經係抵食最特別係呢個花生苗,我其實都係睇電視先知有呢種菜,難得呢度有得試佢個樣好似芽菜,但係就再粗身啲,小小爽脆幾特別福建炒飯朋友話呢個餸係同一般茶餐廳唔同雖然我唔太識分,但係齋睇都覺得個飯好足料乾身嘅炒飯底再加上芡汁去食,又係另一種口味值得一讚係啲侍應嘅服務非常周到,間唔中會嚟睇下我哋有冇其他需要
小菜嘅選擇都幾多
仲有好多優惠推廣,就咁睇都覺得幾抵食
我哋揀咗片皮鴨,見到職員職場拎隻鴨出嚟切畀我哋食
鴨皮香脆,啲肉都夠juicy唔太乾身
片皮鴨一定要包埋蔥同青瓜先好食
呢度嘅皮係薄薄地一小塊,唔同出面大大塊嘅食法
三蔥黑蒜牛柳粒
呢個牛柳粒炒得一啲都唔韌,加埋有京蔥嘅香味 非常好食
美國桶蠔
有薑蔥同酥炸可以揀,朋友揀咗酥炸蠔
外皮炸得香脆,但係入面仲食到蠔嘅鮮味
櫻花蝦xo醬花生苗蘆筍炒蝦鬆
一個餸可以有咁多菜喺入面,已經係抵食
佢個樣好似芽菜,但係就再粗身啲,小小爽脆幾特別
福建炒飯
朋友話呢個餸係同一般茶餐廳唔同
雖然我唔太識分,但係齋睇都覺得個飯好足料
乾身嘅炒飯底再加上芡汁去食,又係另一種口味