2018-07-21
最近經常開會開到好夜,有時到兩三點鐘先開完真係好想同班同事揾啲嘢食下鬆一鬆。琴晚咁啱有個同事揸左車出黎,於是上openrice睇下附近營業中嘅餐廳,揾到呢間德豐餐廳。夜晚唔塞車所以唔使十分鐘就到左。黎到第一感覺係好光猛好有宵夜氣氛,估唔到半夜三點呢度仲聚左咁多人,即刻成個心情精神晒!坐底後另一驚喜係發現仲有小菜同炒粉麵可以點(要知道香港宵夜選擇其實唔多,到呢個時候有個常餐食已經好滿足),四個人一人叫一個炒粉麵餐,每人只係55蚊包飲品!曼魚炒飯茶記黎講曼魚炒飯比較少有,估唔到呢度炒得幾有水準,好多曼魚肉,曼魚汁亦好正宗,食到日本餐廳嘅味道。豬扒炒公仔麵好大碟!配菜份量足夠,食起上黎每一啖口感都不錯!同事用左唔使十分鐘食完。。。干炒牛河夠鑊氣!肉同河粉都好入味,唯一要彈只係較油一點,不過我個肥仔同事一啲都唔介意。總括黎講我地食完都好滿足,好似差番足電咁!相信我地下次都會再番黎宵夜!
曼魚炒飯
豬扒炒公仔麵