2023-06-14
嚟到尖沙咀呢間日式餐廳食刺身午餐,一個人慢慢食享受刺身嘅美味。因為我公司就喺科學館對面,所以先拔頭籌行一陣就到,喺未有好多人嘅時候就可以行到過去食啦!食得非常滿足!餐廳分開咗日式區同埋爐端燒區。日式區有唔同嘅榻榻米房間,好靚好有特色,好適合打卡。爐端燒區枱面擺滿晒食材,而且見到師傅用炭爐燒,好有風味,一路食一路睇廚師表演,又係另一番享受😎sashimi lunch包括有七種刺身,仲配有沙律,蒸蛋,麵豉湯,白飯,甜品或咖啡。刺身七品$358👍拖羅非常肥美,因為脂肪比例比較高,入口溶化,食落去好香三文魚味👍劍魚腩,劍魚比拖羅的口感清爽,但因為係魚腩部位,所以同樣又鮮甜又滑又好味!👍甜蝦超新鮮超甜嘅甜蝦啊! 🦐蝦味十足👍赤背新鮮好甜,好好味👍日本海膽,超滑超creamy 的海膽,海膽味非常濃郁,得咁少唔夠囉🥹👍帶子,帶子肉非常柔軟,啖啖肉鮮甜又好味👍池魚刺身嘅色澤非常靚,但係深海魚所以味道非常清新,好香池魚味🥚蒸蛋非常滑,有好多種菇菌類喺入邊,味道非常豐富。🥗沙律,新鮮又爽脆🍮我揀咗甜品,因為甜品係南瓜焦糖布丁,布丁又香又甜,面頭嘅焦糖又脆又好味😋
餐廳分開咗日式區同埋爐端燒區。
👍甜蝦超新鮮超甜嘅甜蝦啊! 🦐蝦味十足
👍赤背新鮮好甜,好好味
🥚蒸蛋非常滑,有好多種菇菌類喺入邊,味道非常豐富。
🥗沙律,新鮮又爽脆