2023-09-17 82 瀏覽
悅火 (尖沙咀)尖沙咀加連威老道100號港晶中心地下10-11號舖環境一流,彷如置身日本🇯🇵 京都風榻榻米卡座,值得打卡,呢間係必食推介,和服體驗,好開心喺香港着到和服,着住食飯真係好正,免費和服打卡體驗值得一試,快D約男友或閏蜜過來影相。今日就試咗櫻呢個套餐,主要係食壽司為主,額外再叫咗生蠔。980買一送一真係好扺!牛油慢煮鴨胸,鴨胸慢煮得好嫩滑,配埋牛油嘅香味,真係一種美味享受!食落去鴨肉散發出嚟嘅濃郁味道,令人回味無窮!磯燒八爪魚係另一個令人驚喜嘅選擇!八爪魚燒得恰到好處,外脆內嫩,加上磯燒嘅風味,味道真係好特別!螺肉玉子燒係一款口感豐富嘅小吃!玉子燒入面有螺肉嘅鮮甜,蛋香同埋鬆軟嘅質地,係一款美味又有趣嘅料理!汁煮日本和牛面頰,佢哋嘅和牛面頰煮得非常入味,肉質鮮嫩多汁,每一口都能夠感受到濃郁嘅牛肉風味。肉質咁嫩滑,入口即溶,真係令人回味無窮!炸魚干,嚟個炸物當然唔少得!炸魚干外脆內嫩,魚肉鮮美多汁,係一款經典嘅日本小食!壽司拼盤有四款,油甘魚、拖羅同真鯛係日本料理中嘅三款新鮮魚類,佢哋嘅鮮味真係無得挑剔!油甘魚有濃郁嘅脂肪味道,拖羅則油甘鮮美,真鯛係鮮美嘅口透明感白肉魚!深海池
悅火 (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道100號港晶中心地下10-11號舖

壽司拼盤有四款,油甘魚、拖羅同真鯛係日本料理中嘅三款新鮮魚類,佢哋嘅鮮味真係無得挑剔!油甘魚有濃郁嘅脂肪味道,拖羅則油甘鮮美,真鯛係鮮美嘅口透明感白肉魚!深海池魚係另一款值得一試嘅料理!呢款魚肉鮮嫩細膩,配上日本料理獨特嘅調味,帶嚟一種深海嘅風味!

串燒方面,雞軟骨、牛肋肉、免治雞肉棒同茄子係一啲經典嘅選擇!雞軟骨炸得酥脆,牛肋肉嘅肉質嫩滑,免治雞肉棒有咬口同多汁,茄子則香軟可口,每一款都係串燒愛好者嘅最愛!

最後要介紹番焦糖車厘茄同開心果雪糕!焦糖車厘茄有甜蜜嘅焦糖味道同車厘茄嘅鮮甜,絕對係一個美味嘅組合!開心果雪糕則係一種濃濃開心果味嘅甜品,令人愉悅而開心!
2023-09-17 32 瀏覽
見社交媒體網站推介加食品好似唔錯 甘就試試試左爐端燒餐但總體而言係真係麻麻地同價可以食再好d😂😂唔知係咪因為廚師就落場D串燒真係唔太得?牛肉好韌 食曬全部成個set得番茄好味 烏冬好味 壽喜燒ok 茶積飯一言難盡😂😂😂明明係好好味既野剩下冇講既真係麻麻有個女仔服務態度幾好 男士服務員態度真係一般 如果行服務路線建議態度一致😅最好笑係個十二品套餐 明明寫全日供應但第一個男服務員同我講佢冇得堂食 😂但又可以特別比我地??另一個又話訂左位就可以嗌一份~😂究竟邊個講既係真?? 總體可圈可點建議同價可以食其他
見社交媒體網站推介加食品好似唔錯 甘就試試
試左爐端燒餐但總體而言係真係麻麻地
同價可以食再好d😂😂

唔知係咪因為廚師就落場

D串燒真係唔太得?
牛肉好韌
男士服務員態度真係一般
如果行服務路線建議態度一致😅
最好笑係個十二品套餐 明明寫全日供應
但第一個男服務員同我講佢冇得堂食 😂
但又可以特別比我地??
另一個又話訂左位就可以嗌一份~
😂究竟邊個講既係真??

總體可圈可點
建議同價可以食其他

2023-09-13 28 瀏覽
BUY ONE GET ONE With free full kimono experience !Matsu Set $980Cozy and spacious seatingsIgable interior Perfect spot to hang out with friends ■前菜四點盛AppetizersA well balanced platter with different seasonal proteins The seasoning is on point ■串燒燒物八品Grilled Delicacies A wide range of skewers at your choice From vegetables to edible offalLove the caramelised cherry tomatoIt has no unpleasant flavourA well balance of sweet and savoury ■汁煮日本和牛面類黒毛和牛ほほ肉 Braised Wagyu CheekAm personally not a wagyu c
BUY ONE GET ONE

Grilled Delicacies
It has no unpleasant flavour

■汁煮日本和牛面類
黒毛和牛ほほ肉 Braised Wagyu Cheek
Am personally not a wagyu cheek fan
It’s always heavy and overwhelming to have especially for lunch
But this is so tender
With a rather soothing jus for you to pair with

■車海老蝦餅天婦羅
天ぷら Tempura
Tempting tempura cube with prawns , onions, and pumpkin slices

■冷烏冬
冷やしうどん Chillled Udon
Sauve texture and soothing for the summer

甜品或咖啡
デザートまたはコーヒー Dessert or Coffee
位於尖沙咀的「悅火」是一間規模較大的日式爐端燒店,整間店舖的裝潢看得出下了不少心思,仲有京都風榻榻米卡座,係度食嘢真係好有日本feel!宜家做緊promotion,係悅火社交平台專頁打咭會有九折,分享限時動態仲有啤酒送,我哋係精明的消費者當然做足曬,攞曬所有優惠喇!爐端燒十二品($598/人)☄️沙律 - 沙律菜好新鮮,加上柚子醋,非常醒胃☄️天婦羅 - 海老天婦羅配海藻鹽,內𥚃還有一些菇菌等素菜添,口感好豐富。☄️爐端燒燒物八品1️⃣雞軟骨2️⃣白鱔3️⃣雞頸肉4️⃣牛肋條5️⃣麵豉茄子6️⃣蜜糖蕃茄 7️⃣冬菇 8️⃣粟米旁邊還放了柚子辣椒醬、岩鹽同海鹽等調味料,但個人覺得已經好夠味了!😋😋☄️茶漬飯 - 茶漬飯清清地,幫助減低剛剛吃完那些肉類的油膩感!☄️甜品或咖啡 - 豆腐雪糕/芝麻雪糕近來很多天災橫禍,見到有祈願所,也許個願-希望大家都可以平平安安,快快樂樂!

爐端燒十二品($598/人)
☄️沙律 - 沙律菜好新鮮,加上柚子醋,非常醒胃

☄️爐端燒燒物八品

☄️甜品或咖啡 - 豆腐雪糕/芝麻雪糕

2023-09-05
2023-09-11 74 瀏覽
香港大型爐端燒店唔多,尖東開了一間不久,裝潢佈置非常京都風,見到爐端燒店區被食物包圍的震撼場面已經垂涎三尺。更有酒藏、私人房間、願望樹等,環境已經會令人開心,提一提仲有個廚師發辦區吃壽司刺身。有「京都風榻榻米卡座」 全日供應兩款套餐,分別是$598/12品及$698/15品,我們決定食得豐富啲。記得留意當日推廣優惠,我們在FB或IG 打卡可享有九折,而即出IG限時動態更有啤酒送,何樂而不為!午餐開始,先送上生菜沙律,然後檢示爐端燒食材,見色澤知新鮮,吃得安心。是日刺身三品是真鯛、真蠔及山芋蓉赤身,真鯛非常鮮甜,山芋蓉與刺身同吃比較特別,但個人口味我覺得少少甘甘地且蓋了刺身鮮味,還是淨吃赤身更能嚐本味。海老天婦羅即是蝦餅,但混合了菇菌及素菜,外型富動感頗吸引,配海藻鹽。煮物是汁煮油甘魚,配薯仔及青菜,醃得入味,是味醂的味道,不過不失。爐端燒八款一起上,分別是雞軟骨、白鱔、雞頸肉、牛肋條、麵豉茄子、蜜糖蕃茄、冬菇及粟米,配調味料柚子辣椒、岩鹽及海鹽。燒至恰到好處,可以改進的地方是,蜜糖蕃茄過甜;粟米塗上醬油不討好,奪了粟米的甜味。壽司六款:北海道海膽配三文魚子、左口魚邊、石垣貝、間八、深海
爐端燒
有「京都風榻榻米卡座」
爐端燒食材
是日刺身三品真鯛、真蠔及山芋蓉赤身,真鯛非常鮮甜,山芋蓉與刺身同吃比較特別,但個人口味我覺得少少甘甘地且蓋了刺身鮮味,還是淨吃赤身更能嚐本味。
刺身三品是真鯛、真蠔及山芋蓉赤身
海老天婦羅
汁煮油甘魚
爐端燒八款
壽司六款北海道海膽配三文魚子、左口魚邊、石垣貝、間八、深海池魚及大拖羅
壽司
接下來是烏冬、海鮮湯雪糕甜品
烏冬
海鮮湯
雪糕
2023-09-05
爐端燒食材
海老天婦羅
汁煮油甘魚
2023-09-11 39 瀏覽
Looking for an incredible value? @robatayaki_etsu offers delicious and affordable omakase set and robatayaki set🍴 Featuring sushi, sashimi, robatayaki, tempura, sushi, udon, and more. Enjoy 10% off when ordering two sets and get two free draught beers🍻.尖東新開京都風爐端燒 @robatayaki_etsu 推出超抵開業限定set,十二品爐端燒同廚師發辦套餐唔洗$700就食到,仲可以近距離望住師傅烹調氣氛唔錯✨ 刺身同壽司好新鮮,最鐘意白身魚卷海膽、白蝦壽司同赤鯥壽司! 依加叫兩個se有九折之餘仲送生啤,追加多份甲羅燒送酒就最啱~👅
尖東新開京都風爐端燒 @robatayaki_etsu 推出超抵開業限定set,十二品爐端燒同廚師發辦套餐唔洗$700就食到,仲可以近距離望住師傅烹調氣氛唔錯✨ 刺身壽司好新鮮,最鐘意白身魚卷海膽、白蝦壽司同赤鯥壽司! 依加叫兩個se有九折之餘仲送生啤,追加多份甲羅燒送酒就最啱~👅
新張優惠好似有八五折,所以去試吓,但係去到嘅時候發現好多套餐都冇得選擇,而有啲套餐原來要早幾日訂,所以其實只有兩個套餐可以選擇,或者分開叫。因為只有兩個人去,叫套餐比較方便,所以叫咗兩個晚餐,買單每位$800左右,質素都算合格,但係服務質素就真係非常一般,啲食物一次過上枱都食唔切,串燒問佢哋係乜嘢又答唔到,應該唔會再幫襯…揀咗喺吧枱前面坐,點知十幾個位得四五個客,都冇人理我哋,而啲師傅上菜嘅次序都錯晒🙈生蠔🦪 okay,刺身普通,啲串燒喺前菜同埋刺身都未食完就上枱,跟住就嚟埋天婦羅,所以到食嘅時候已經唔係最好狀態🙈

2023-09-08 32 瀏覽
最近又同Joanne食好嘢喇🥳今次我哋去咗尖東嘅悅火🔥主打爐端燒及Omakase🌟佔地逾5000 平方呎,分咗爐端燒同廚師發辦兩個用餐區域,喺大型爐端燒吧檯前,更放滿當日新鮮食材,即點即燒🔥另外設有四間京都風榻榻米卡座同三間獨立榻榻米房,等客人與親友享受舒適嘅私人空間☺️喺悅火體驗京都風情🎌今次我地試咗商務午餐-悅同火🤩兩個餐食嘅嘢大致上係差唔多😛🔴鮑魚用上磯煮鮑魚, 以醬汁及昆布慢火去炆煮🔥除咗可以保持鮑魚鮮嫩彈牙嘅肉質,而且醬汁鮮甜香濃😛令到鮑魚入味👍🏻🟠刺身兩點刺身兩點係梭子魚同勘八章紅魚🐟刺身鮮甜肥美🤤梭子魚師傅喺上面燒過🔥令油香更突出,魚油滲入魚肉,非常甘香😚🟡燒物盛五品兩款午餐都會有嘅燒物盛五品🍢串燒有牛舌、五花腩 、鰻魚、雞脾肉,另外有秋葵或車厘茄🍅餐廳會先將串燒放上籃度比客人影相📸之後再拎去燒🔥串燒香噴噴,啖啖肉同juicy💦配埋柚子、辣椒醬、岩鹽,加埋落串燒一齊食更滋味😛🟢蒸蛋蒸蛋入面加入咗海膽,海膽味道甘甜鮮美☺️蒸蛋口感滑溜🥚再加咗wasabi喺上面,令鮮味更突出😛🔵壽司四貫午餐悅嘅壽司四貫,分別有油甘魚、拖羅、伊左木、九繪魚🍣壽司味道鮮甜,每一件上面都會加上少少唔同

今次我地試咗商務午餐-悅同火🤩兩個餐食嘅嘢大致上係差唔多😛

🔴鮑魚

🟠刺身兩點

🟡燒物盛五品

🟢蒸蛋

🔵壽司四貫
午餐悅嘅壽司四貫,分別有油甘魚、拖羅、伊左木、九繪魚🍣壽司味道鮮甜,每一件上面都會加上少少唔同嘅調味料,令到味道層次更豐富😚

🟣天婦羅丼 (小)
迷你天婦羅丼飯🍚天婦羅炸得香脆可口🍤

🟤漬物
醃菜漬物,酸酸地同丼飯一齊食唔錯👍🏻

⚪️吸物
吸物係豆腐魚湯🥣味道清甜,帶淡淡魚湯鮮味🐟連埋滑溜嘅豆腐😝

⚫️甜品或咖啡
最後套餐會有埋甜品或咖啡☕️我地就揀咗甜品,係豆腐味同紅豆味嘅雪糕🍦成個套餐大滿足🥳

而家只要追蹤悅火社交平台專頁及分享悅火食物照嘅限時動態,都可享有全日全單9折(清酒除外)🎉同埋每人贈送日本Sapporo 生啤 300ml一杯🍺夠晒開心🥳

一個lunch 可以大包圍食盡日本野有刺身、串燒、壽司、天婦羅...餐廳裝修得好有京都feel🍴抵食商務午餐 磯煮鮑魚用醬汁同昆布炆煮,好林🐟刺身油甘魚非常甘甜梭子魚燒過之後充滿油香燒物盛(白鱔 牛小排 五花腩 雞髀肉 蕃茄仔)🐍白鱔彈牙,又咸又甜🐄牛小排十分軟熟🐷五花腩燒到好脆,唔會太油膩🐔雞髀肉 連皮反而有點油🍅平時唔食蕃茄仔,不過佢加左honey 燒得好味所有串燒都夠味,有需要可以點海鹽、柚子辣椒食🥚茶碗蒸 多料🍤 迷你天丼天婦羅新鮮整出黎,加埋半熟蛋汁撈飯,飯份量剛好,之前食咁多野都仲食得落🐟吸物魚清湯配上豆腐,好清甜

一個lunch 可以大包圍食盡日本野
刺身、串燒、壽司、天婦羅...
餐廳裝修得好有京都feel

🍴抵食商務午餐
磯煮鮑魚
用醬汁同昆布炆煮,好林

🐟刺身
油甘魚非常甘甜
梭子魚燒過之後充滿油香

燒物盛
(白鱔 牛小排 五花腩 雞髀肉 蕃茄仔)
🐍白鱔彈牙,又咸又甜
🐄牛小排十分軟熟
🐷五花腩燒到好脆,唔會太油膩
🐔雞髀肉 連皮反而有點油
🍅平時唔食蕃茄仔,不過佢加左honey 燒得好味
所有串燒都夠味,有需要可以點海鹽、柚子辣椒食

🥚茶碗蒸 多料

🍤 迷你天丼

🐟吸物
魚清湯配上豆腐,好清甜

午餐
今日放假來到尖東試新野,就是呢新開業的悅火。悦火的裝修以深木色系為主調,環境優雅,店內設有壽司枱,而另一方則設有板前串燒枱,中間則放着龐大的清酒柜,串燒枱後還有特色Tatami卡座及獨立VIP Tatami座,恍如置身銀座的日本菜餐廳。今日點的是開業限定廚師發辦十六品,要夠先Whatapp 或電話訂枱預留。開業限定送啤酒一杯及,看來是位慷慨的老闆,食物質素定很不錯。沙律蔬菜新鮮,特調的芝麻醬予人清新的感覺。接着是岩手縣仙鳳趾生蠔,肉質滑口肥美,偏重海水味多,蠔身飽滿,讓人回味無窮。刺身三品有炙燒伊左目魚,魚的油脂在火炙之中溶化,換來的是甘香和肥美的混合體。赤貝和北寄貝刺身在柚子醋中給人耳目一新的感覺。最後是真鯛魚卷,薄薄的魚肉包着金黃色的海膽,像極了藝術品。接下來的是壽司六品,首先是火炙赤鯥,脂肪充足帶有甜味,微微火炙給人焦香的感覺。之後是當造的石垣貝,肉質鮮甜,口感厚實。油甘魚肉質具彈性,口感幼滑細嫩,淡淡甘甜。接着是大拖羅,整件魚肉都是精緻的魚油花紋,入口即溶油香四溢,鮮味無比。今季當造的池魚,肉質緊實而爽口,略帶油香。最後是海膽杯,橙黃色的海膽味道甘甜,質感細嫩,入口即溶,跟旁邊

接下來的是壽司六品,首先是火炙赤鯥,脂肪充足帶有甜味,微微火炙給人焦香的感覺。之後是當造的石垣貝,肉質鮮甜,口感厚實。油甘魚肉質具彈性,口感幼滑細嫩,淡淡甘甜。接着是大拖羅,整件魚肉都是精緻的魚油花紋,入口即溶油香四溢,鮮味無比。今季當造的池魚,肉質緊實而爽口,略帶油香。最後是海膽杯,橙黃色的海膽味道甘甜,質感細嫩,入口即溶,跟旁邊的三文魚子很相襯,為視覺同味覺帶來衝擊。

汁煮豚肉肥而不膩,甜甜的豚肉配上薯仔和海帶,滿滿的幸福感,真不愧是日本人最愛的食物。
鯛魚紫蘇天婦羅,鯛魚和紫蘇葉互相匹配,香氣四溢,給人驚喜。最後來一隻日本青椒仔,清潔一下味蕾。差點忘了還有冷烏冬和芝麻雪糕作甜品。這麼親民和高質的廚師發辦,我一定會回頭。

2023-08-06
2023-08-30 22 瀏覽
放假🏖️就緊係要去嘆下食下好野😝今次去左 @robatayaki_etsu 食個lunch餐廳環境有好日式格局,傳統日本餐廳會見到既紅燈箱、深木色系裝潢同傢具,即時覺得自己身在日本🇯🇵呀今次試左個 「火🔥」商務午餐前菜有鮑魚同埋刺身2點,鮑魚爽口,再加上鮑魚肝醬,味道更鮮更濃郁刺身2點包括左油甘魚同梭子魚,2款都厚切新鮮,梭子魚經輕輕火炙更能帶出魚油既味道👅然後就係燒物盛五品,包括左雞脾肉,牛舌,白鱔,秋葵,同五花腩,由師傅即場燒,聞到都流哂口水,再加上海鹽同辣醬一齊食味道更豐富!我最鍾意就係牛舌,爽口牛味又夠香食完燒物就會有海膽蒸蛋同漬物,蒸蛋滑溜溜,加上鮮甜海膽鮮味十足之後會有個細既天婦羅丼,有大大隻天婦羅蝦,個蝦超鮮甜,炸漿夠鬆化,好出色嘅天婦羅飲埋個魚湯同埋嘆杯咖啡真係非常完滿仲有個小亮點就係餐廳裡面有個許願板。可以寫低願望掛上去喔
放假🏖️就緊係要去嘆下食下好野😝
今次去左 @robatayaki_etsu 食個lunch

今次試左個 「火🔥」商務午餐

飲埋個魚湯同埋嘆杯咖啡真係非常完滿

仲有個小亮點就係餐廳裡面有個許願板。可以寫低願望掛上去喔
2023-08-30 20 瀏覽
開業限定爐端燒十二品,好抵呀,只需要$398/位,就食到晚市,講真呢個價錢,真心好抵!首先,佢上沙律,呢沙律冇乜特別就唔post相了,正正常常!之後就食天婦羅啦 我哋自己帶咗支酒嚟,佢就問我地揀咩杯幾靚我個人就比較欣賞佢個蕃茄,唔酸,上邊仲有啲類似焦糖甜甜地咁樣👍🏻好好食食雞肉嘅時候呢,我哋就要求佢比隻蛋我哋啦,我望到佢係蘭王蛋嚟嘅,正之後佢個鰻魚都好好食基本上佢呢度所有食物呢,都好食嘅,係最後嗰個茶漬飯冇咩味之外😂服務都好好,諗住自拍,店員即刻話幫我哋影相,仲攞咗支好大嘅燈出嚟幫你打燈😂真係想講多次,佢呢個價係值既!
首先,佢上沙律,呢沙律冇乜特別就唔post相了,正正常常!

之後就食天婦羅啦
我哋自己帶咗支酒嚟,佢就問我地揀咩杯
幾靚

之後佢個鰻魚都好好食

悅火尖東 港晶中心地庫 新開日本菜我哋2個女仔坐吧枱 日式漁市場擺設 打卡100分柔和燈光自拍好靚🥺💕新開張網上訂位 全單85折另外每位送日本新鮮生蠔一隻 同 日本生啤300ml一坐低就好快serve 咗先 係親切嘅食物幾好無嘜點影 淨係掛住自拍☺️《新鮮日本蠔》creamy好食到我哋另外再order咗一轉《北海道鱈場蟹腳 》大隻啖啖肉《特上壽司盛合 十二品》串燒試咗呢幾款《白鱔串》肥厚嘅白鱔,入口油脂香氣豐滿《 舞茸》《山葵雞肉串》《雞皮串》整體食物質素唔錯 加埋環境用餐體驗幾好幾好
悅火

creamy好食到我哋另外再order咗一轉

《北海道鱈場蟹腳 》
大隻啖啖肉

串燒試咗呢幾款
《白鱔串》肥厚嘅白鱔,入口油脂香氣豐滿
《 舞茸》
《山葵雞肉串》
《雞皮串》

整體食物質素唔錯 加埋環境用餐體驗幾好幾好
新鮮日本蠔
新鮮日本蠔
2023-08-25 20 瀏覽
大晴天的星期六,來到想試好耐的悅火食個午餐。甫入店,就覺得裝修好有驚喜,紅黑色的主調,吧枱位於正中央,放滿了時令食材和酒。吧枱對著特色Tatami 卡座,睇得出餐廳裝修好用心,還原日本味道。開業限定的2個餐,一個是$498的廚師發辦16品,另一個是$398的盧端燒12品,兩者都是每日限定20份,所以一定要一日前whatsop或電話預先訂座!師傅將我的盧端燒材料準備好,向我展示,讓我們先拍照,再拿去燒,十分貼心。最意想不到是預訂開業限定set,每人送一杯300 ML 的Sapporo和小長井生蠔,好彩有預先訂枱,不過蠔先到先得,送完就無,我地下午2點去時已經送完了!慮端燒8品包括肉5款:白鱔、牛舌、牛小排、黑毛豬及雞腿肉蔬菜3款:秋葵、小番茄、番薯仔。師傅火喉控制得實在太好,每串都燒得好好味,肉燒得juicy而蔬菜亦一啲都唔乾,好滿意,串燒送啤酒真係一流!鰹魚豆腐湯,清湯熱辣辣,暖胃一流。茶漬飯有明太子和脆米,飯煙韌有致,茶味夠,湯又熱,好好食!廚師發辦包括:沙律岩手縣仙鳳趾生蠔,鮮甜肥美。刺身三品,真鯛海膽卷好鮮甜,赤貝、北寄貝亦爽口,火炙伊佐目帶焦香。天婦羅有馬頭魚海膽,包了紫蘇葉,

慮端燒8品包括
肉5款:
白鱔、牛舌、牛小排、黑毛豬及雞腿肉
蔬菜3款:秋葵、小番茄、番薯仔。

鰹魚豆腐湯,清湯熱辣辣,暖胃一流。
茶漬飯有明太子和脆米,飯煙韌有致,茶味夠,湯又熱,好好食!
廚師發辦包括:
沙律
岩手縣仙鳳趾生蠔,鮮甜肥美。
天婦羅有馬頭魚海膽,包了紫蘇葉,好香!配上青椒仔,炸得好薄脆香口,高質之作。
煮物是汁煮豚肉,細細份但煮得入味!
壽司六品(大拖羅、池魚、油甘魚、赤鯥、海膽、石垣貝)
烏冬是凍食的,滑嘟嘟好清新。
廚師發辦食物項目豐富,刺身多款式,肉質亦爽彈鮮甜,所以性價比好高!最後以是芝麻雪糕作結。
兩個set都好高質,加上環境有特色,絕對值得專程黎食!
2023-08-13
午餐
一直想食呢一間好耐好耐,又有天婦羅、又有慈山、最重要有串燒!加上85同送生啤呢個優惠,必黎食返餐!👍🏻晚市套餐一人前✨前菜四點鴨胸配黑醋、八爪魚、日本粒貝、玉子蛋糕。進食無分先後次序,但有甜有減有酸咁嘅前菜配搭可算有特色✨鮑魚用上磯燒嘅方法去烹調,鮑魚相當入味,咬落爽嫩有肉汁✨刺身有帆立貝、池魚、鰆魚三點,先品嚐帆立貝,肉甜厚嫩;池魚魚味較香濃,特意配上蔥花;鰆魚紋理好清晰,入口鮮香肥美✨爐端燒燒物燒物燒得恰道好處,調味適宜。牛肉味濃,不乾身;雞腿肉爆汁,雞皮薄脆不帶半點油脂感;白鱔勁香,魚脂爆棚;喜歡更加有秋葵、紫薯、蕃茄仔。蕃茄加上咗冰糖去燒,好似食緊冰糖葫蘆一樣!✨天婦羅天婦羅炸得酥脆不油膩,咬落口感薄脆萬分,海老相當大隻,肉質爽甜;日本番薯清甜不帶粉口感。✨海膽鵝肝炒飯滿載着海鮮嘅鹹香度,米飯粒粒金黃,實在滋味。✨甜品以日本奶凍和黃豆粉厥餅作結,滿肚幸福的感覺。👍🏻👍🏻食完飯之後,職員更加會遞上許願紙,俾你寫吓自己嘅願望掛上許願牆。如果一班人聚餐嘅話,更加有榻榻米位置!

👍🏻晚市套餐一人前

✨前菜四點

✨鮑魚
用上磯燒嘅方法去烹調,鮑魚相當入味,咬落爽嫩有肉汁

刺身

✨爐端燒燒物

✨天婦羅

✨海膽鵝肝炒飯
滿載着海鮮嘅鹹香度,米飯粒粒金黃,實在滋味。

甜品
以日本奶凍和黃豆粉厥餅作結,滿肚幸福的感覺。

如果一班人聚餐嘅話,更加有榻榻米位置!