2019-10-01 330 瀏覽
放假12點左右上openrice 搵cafe 食無意中搵到呢間好似幾多選擇又有咖啡飲一於就試下佢啦睇下地圖都唔難搵去到鋪頭剛好不用等就有得入坐了睇下menu選擇都算多今日想食牛油果就選擇左個牛油果大啡菇溫泉蛋餐配泡沫咖啡加焦糖等左十五分鐘左右飲品先到輕輕嚐了一口焦糖味不是很突出咖啡中規中矩不久食物來了食物份量比想像的大份有很多的沙律菜、大啡菇溫泉蛋、仲有很多片切片的牛油果和兩大塊麵包沙律菜很新鮮配了醋很好吃然後切開溫泉蛋再與大啡菇一起吃真係唔錯呀!牛油果軟熟度剛好,切了一片片也很貼心麵包沾上醋吃也好好吃呢!整頓午餐是很合心意的性價比挺高的會再來啊!不過要預留多一點時間慢慢等慢慢吃呢!
放假12點左右上openrice 搵cafe 食

食物份量比想像的大份

沙律菜很新鮮配了醋很好吃
然後切開溫泉蛋再與大啡菇一起吃
真係唔錯呀!
牛油果軟熟度剛好,切了一片片也很貼心
麵包沾上醋吃也好好吃呢!

整頓午餐是很合心意的
性價比挺高的
會再來啊!
不過要預留多一點時間慢慢等慢慢吃呢!

2019-08-30 460 瀏覽
終於食到因該呢間唔係日日都開試過黎過幾次都無開 失望而回今次食到拉叫左一個全日早餐同黑松露啡菇意粉一杯可愛熱拉花朱古力全日早餐必食牛角包好脆又唔會太硬腸都好好食 唔會太鹹黑松露炒蛋是精粹超級好味黑松露啡菇意粉有驚喜黑松露味恰到好處意粉好入味一定要再黎
終於食到

黑松露味恰到好處
意粉好入味

一定要再黎
2019-08-16 466 瀏覽
之前睇左本雜誌介意雞地呢間cafe 的allnday breakfast 已經超級想食,因為佢個蛋係焗蛋黎,焗蛋下面係薯蓉,食得炒蛋多都會想食下其條野。麵包冇再烘乾,就咁食有啲乾,最後我搽啲薯蓉上去就好好食。大驚喜!!!個南瓜薯餅應該係自家制!all day breakfast 都係果戰基本野,沙律,茄汁豆腸仔,跟餐包一杯橙汁。可以加錢轉咖啡,但個all day breakfast 有啲貴,所以冇轉到。但睇到隔離枱果杯咖啡好似好正咁即時後悔😆朋友食另一個all day breakfast ,佢話唔好食😂😂😂下次去試下唔係all day breakfast順帶一題我係727去,香港人加油

麵包冇再烘乾,就咁食有啲乾,最後我搽啲薯蓉上去就好好食。

大驚喜!!!個南瓜薯餅應該係自家制!

下次去試下唔係all day breakfast

順帶一題
我係727去,香港人加油
2019-07-28 658 瀏覽
好喜歡這種文青感覺的小店,提供簡單的食物,全間鋪只有五張枱,小小的,安靜的!.這裡只有五款固定的全日早餐,還有二款當天的意大利麵,選擇不多,飲品部分就比較多選擇,主要是咖啡,還有茶等.......🔸「素食朝日」🔸這是一個全素的餐,有原味酸奶配麥皮乾果仁,味道偏酸,完全沒加糖。還有一個炸蔬菜餅,外脆內軟,香甜好味。熱香餅配橡糖漿好食,餅是現做的,還是熱熱的。如果早餐想吃的清淡一點,這個餐就非常適合!.🔸「元氣朝日」🔸這個餐非常豐富,有沙拉,有肉,有主食。香草麵包有4大片,好飽肚。有兩種口味的德國腸,炒滑蛋!.🔸「沖繩黑糖鮮奶咖啡」🔸每個餐配咖啡要加$18,試了招牌沖繩黑糖咖啡,奶味比較重,有一點點的黑糖香甜味,咖啡很滑!.又發現了一個食早餐的好地方!

🔸「素食朝日」🔸
如果早餐想吃的清淡一點,這個餐就非常適合!
素食朝日

🔸「元氣朝日」🔸
這個餐非常豐富,有沙拉,有肉,有主食。
香草麵包有4大片,好飽肚。有兩種口味的德國腸,炒滑蛋!
元氣朝日

🔸「沖繩黑糖鮮奶咖啡」🔸
沖繩黑糖鮮奶咖啡

又發現了一個食早餐的好地方!
2019-07-21
素食朝日
元氣朝日
沖繩黑糖鮮奶咖啡
2019-07-14 327 瀏覽
星期日嘅朝早 bb早左起身一家人去食早餐 餐廳嘅哥哥姐姐好好問我地要唔要high chair 本身我地話唔洗 但係佢地都好好再問我要唔要 哥哥仲幫我地縛好係張櫈度 等我地有餐安樂茶飯食 早餐方面叫一杯飲品就可以加錢搭配唔同嘅早餐 或者可以叫唔同組合嘅all day breakfast 蕃茄湯通粉嘅湯底真為超濃郁 咖啡亦都非常有水準 可能係地理位置 餐廳感覺好悠閒好舒服 同埋真係好唔好意思 bb唔小心撕爛左張menu 但係哥哥姐姐都冇嬲 😂
2019-07-14
$50 (早餐)
2019-05-19 700 瀏覽
好多好多朋友都話「悠」好好食。當日假期三點鐘先到達,都有好多人,不過就唔洗等位。「悠」係一間小本經營既Cafe,會利用屋仔後面既地方做埋餐廳,不過就唔用夠冷氣,熱少少,但可以接受。環境設計得都好別緻,好有心思設計。註:如果Mon-Fri 係公眾假期,係無Weekdays’ Specials.香蒜香辣三文魚意粉幾好味,不過個人覺得有d辣,香料味道有點兒重,唔差既,性價比高。All Day Breakfast就一般,係個薯蓉好軟好滑好好味😋。有機會可以一試,但千萬唔好假期去。 全餐廳,包括侍應、廚師得三四人,Full house時完全應付唔到,而且呢間餐廳唔值得花時間等位。

N1 蒜香香辣三文魚意粉

A1  簡約朝日

有機會可以一試,但千萬唔好假期去。 全餐廳,包括侍應廚師得三四人,Full house時完全應付唔到,而且呢間餐廳唔值得花時間等位。

2019-05-06 478 瀏覽
每次來到呢間cafe都必點all day breakfast 呢度既all day 好多款式好豐富又有特色感覺每樣食物都有用心烹調而唔係求其堆砌作為牛角包控 呢個餐有2個熱辣辣牛角包真係超開心滿足 黑松露炒蛋十分嫩滑 呢款相對輕盈d 但份量都唔係講笑 yougurt 杯後面仲遮住兩大塊南瓜餅 非常好味呢!食完真係會好飽🤭🤭來過幾次成日想試下意粉 但次次都忍唔住點左all day breakfast 呢
呢度既all day 好多款式好豐富又有特色
感覺每樣食物都有用心烹調而唔係求其堆砌

食完真係會好飽🤭🤭
2019-05-06 1310 瀏覽
今天又約閨蜜出來聚會了,而女生嘛,每次聚會不是去甜品店便是去吃全日早餐了所以我們今天決定來到元朗,品嚐一下這間餐廳的全日早餐 其實這間餐廳的食物選擇並不多,只有五款的全日早餐和少量午市套餐另外提提大家,全日早餐在星期六和假日只供應至下午4:30,在平日更只供應至下午3:30既然我們是專程來到這裡品嚐全日早餐的,當然點了兩款最豐盛的全日早餐,分別是【A4 熊熊朝日】,以及【A5 豐盛朝日】 No.1 【A4 熊熊朝日】 $108全日早餐我就經常吃了,但是這麼特別的全日早餐我卻是第一次嚐試整份 【熊熊朝日】 中最矚目的,一定便是這份焗蛋盅了,而其實它只是在薯蓉上加上了洋蔥和流心蛋而已雖然餐廳聲稱是採用了日本的雞蛋,可惜雞蛋味並不濃郁,當配上沒有什麼味道的薯蓉後,滿口更充斥著淡而無味的感覺,味道真的十分一般至於旁邊的兩條香腸的味道亦完全不行,它們的口感真的太油膩了,我們吃了幾口後,肚子已經飽飽滯滯,根本不想再繼續吃了至於蕃茄香草包的口感都算軟熟,而且亦充滿淡淡清香的蕃茄氣息,田園沙律和茄汁焗豆則只是正正常常的味道,並沒有什麼特別整份熊熊朝日中唯一比較美味的,應該便是南瓜薯餅了由於薯餅真的是即
所以我們今天決定來到元朗,品嚐一下這間餐廳的全日早餐

【A4 熊熊朝日】&【A5 豐盛朝日】

【A4 熊熊朝日】&【A5 豐盛朝日】
No.1 【A4 熊熊朝日】 $108

A4 熊熊朝日
整份熊熊朝日中唯一比較美味的,應該便是南瓜薯餅了
由於薯餅真的是即叫即炸的,所以外皮十分酥脆香口,其脆無比,而內裡的南瓜蓉十分香甜軟糯,甜而不膩,南瓜的氣息更在口中持續地散發出來,美味久久縈繞,讓人陶醉其中,吮指回味
No.2【A5 豐盛朝日】 $118
A5 豐盛朝日
由於牛角包並不是即炸的,所以只是微暖而已
而牛角包除了又乾又硬外,口感更非常油膩,我們滿口都充斥著油膩的感覺,肚子十分撐腸拄腹,飽飽滯滯,根本不想再繼續吃了

A5 豐盛朝日
至於旁邊的兩條香草腸,由於它們是同款的香腸,所以無論是味道抑或口感都是和【熊熊朝日】那份相同的,味道當然又是一般
雖然薯餅是即炸的,並且奇脆無比,可惜由於炸的時間卻太久了,薯餅的質感已經變得有些硬和油膩,讓人難以下嚥,囓蘗吞針

A5 豐盛朝日
最後的黑松露炒蛋亦同樣令人失望至極,炒蛋炒至完全熟透之餘,更和清湯寡水一樣都是淡而無味的,簡直是味同嚼蠟,可惜炒蛋上的黑松露卻這麼珍貴,真的讓人食之無味,棄之可惜
No.3【沖繩黑糖鮮奶咖啡(熱)】 $18
沖繩黑糖鮮奶咖啡(熱)
全日早餐只包一杯橙汁而已,所以我便額外加$18轉了這杯沖繩黑糖鮮奶咖啡
原以為熱的咖啡會有拉花,可惜由於黑糖粉佈滿在咖啡的表面上,什麼拉花統統都不能看見了

沖繩黑糖鮮奶咖啡(熱)
至於味道方面,由於黑糖只是佈滿在咖啡的表面上,所以根本未能溶入咖啡當中,我覺得喝起來其實和普通的鮮奶咖啡完全沒有分別,並不太嚐到黑糖的味道,感覺有些失望
No.4【薄荷朱古力咖啡(凍)】 $18
薄荷朱古力咖啡(凍)
至於閨蜜當然又是點了她至愛的朱古力咖啡系列,不過這次另外再加了薄荷
薄荷朱古力咖啡剛剛送上來的時候,是分為三層的,分別是薄荷,朱古力咖啡和鮮奶
 當自行攪拌後,便是美味的薄荷朱古力咖啡了

薄荷朱古力咖啡(凍)
由於加入了薄荷的關係,所以大大中和了咖啡的苦澀味,以及朱古力甜膩的味道,喝起來甜甜的,香香的,清甜可口,甜香四溢,每一口都充滿著清新的薄荷氣息,讓人心礦神怡,回味無窮,鳳髓龍肝

薄荷朱古力咖啡(凍)
至於環境方面,餐廳真的十分狹窄,座位與座位間比較擠迫之餘,我們兩人甚至需要【面壁思過】, 其實根本不適合和朋友在這裡聊天,反而更適合獨自一人來這裡靜靜地吃飯看書

總結來說,這間餐廳無論是食物味道抑或是環境都只是一般而已,雖然不用加一,但是價錢亦不是特別便宜,所以它的全日早餐試過一次便算了
2019-05-04
2019-04-02 616 瀏覽
我姐姐已經來過好幾次,說這裏有很好吃又健康的早餐,所以便來一試究竟👀位置坐落於YOHO Mall大馬路對面,尚算方便,但門面不是很起眼,在單車舖隔壁,看到很多盆栽便是了🌱去到時已是十一點多,已過一般早餐時間,但幸好,它的早餐是去到3:30的🤗進去後由於有很多盆栽的擺設,感覺很舒適,也很relax由於今次來的目的是素食早餐,所以我們各自點了一份A3的“素食朝日”早餐份量充足,有蔬菜、乳酪夠健康,鬆餅也不錯,唯是南瓜感覺有點熱氣,建議外皮可以弄得不用過份脆口,炸的部份再薄一點會更加完美😉這裡的咖啡也是用心制作,不仿一試。不得不提的是,這裡有提供wifi上網,實在貼❤

進去後由於有很多盆栽的擺設,感覺很舒適,也很relax

這裡的咖啡也是用心制作,不仿一試。
不得不提的是,這裡有提供wifi上網,實在貼❤
2019-03-03 515 瀏覽
星期六最啱瞓到自然醒,呢間餐廳雖然細細地,座位唔算多,但係裝修都幾別緻。而且佢位於元朗西鐵站附近,都算幾方便。蒜香辣椒煙三文魚意粉 (煙三文魚大大塊,入面仲有啲三文魚粒,意粉軟硬程度適中帶點彈牙,蒜香味突出,微辣)熊熊朝日 (叫呢個餐最主要都係想食佢個薯蓉焗蛋,薯蓉質地幼滑,食落去仲有一粒粒碎洋蔥,配埋流心雞蛋,真係幾match 㗎。另外值得一讚嘅係佢嘅番茄香草麵包,麵包軟熟而且食落去番茄同香草味好突出。南瓜薯餅都好抵讚,yummy。沙律既汁都係另上,好細心。呢個早餐嘅組合比起平時出面食嘅特別)玉桂蘋果咖啡 (玉桂味有點兒霸道,完全只係飲到玉桂味,但係整體嚟講杯咖啡都係好飲)

2018-10-13
  • 沖繩黑糖鮮奶咖啡
  • 焗蛋盅
2019-02-21 302 瀏覽
放假既日子最岩坐係cafe飲杯咖啡嘆個all day breakfast啦☺️元朗呢間cafe唔係太顯眼 入面大約有五六張枱勝在人少少 可以好好地傾下計🗣呢到all day breakfast都有好幾個選擇小妹揀左 素食朝日 $88 加 黑松露炒嫩蛋 $12yogurt係無糖架😍加左果乾燕麥片同果jam 健康又好味😋炒蛋夠哂滑 只可惜黑松露並唔係同蛋一齊炒啊😕最正係炸南瓜薯餅🤤炸粉又薄又脆👍🏻仲有牛油果🥑滿足左 #牛油果控 既慾望☺️元氣朝日 $88 加 薯餅 $10份量一啲都唔少 食完一定夠飽架玫瑰鮮奶咖啡 跟餐加$18玫瑰味幾香丫🌹奶味比咖啡味重 不過小妹唔鐘意太苦所以覺得幾好😬
元朗呢間cafe唔係太顯眼 入面大約有五六張枱

玫瑰鮮奶咖啡 跟餐加$18

玫瑰味幾香丫🌹
奶味比咖啡味重 不過小妹唔鐘意太苦所以覺得幾好😬
2019-02-12 309 瀏覽
過了一個繁忙的新年🧧,第一日開工緊係要嘆返個靚早餐啦!🥰都唔係第一次嚟了,喜歡這裡的寧靜,(悠)字是否 叫客人悠悠閒閒的意思呢?🤣所以大家千萬不要打算快食快走🤣點左早餐後,最快都要等15-20分鐘😎先至有嘢食嫁!不過買相同味道確實係唔錯⋯👍🏻熱飲的(拉花)圖案非常有心思我叫了一份早餐,熱朱古力(本身唔飲咖啡),早餐追加了一份牛油果🥑!非常滿足👍🏻店舖方面,當中很多小擺設看得出很有心思
不過買相同味道確實係唔錯⋯👍🏻
熱飲的(拉花)
圖案非常有心思
店舖方面,當中很多小擺設看得出很有心思
朱古力
咖啡
2019-02-11
$80 (早餐)
朱古力
咖啡
2018-12-08 1853 瀏覽
入冬週六早上,涼意令人變懶🐽 係床鋪用力爬咗去Leisure, 悠😇 好乎合今日意境 門口木色既招牌望落舒服🤗 舖頭間各係長形 估計20零個位置 內部裝修 簡潔 乾淨 好有親切感👍再訪leisure 發現佢個menu 難明咗🤔 似乎係 用咗飲品做核心 然後加唔同食物做早餐😏小弟貪心🤩係套餐外加咗松露蛋🥚同薯餅🥔 拼湊得靚靚下上枱💖 五花八門,小小餐碟內裝住成個世界🌏佢既麥皮係撈咗松子,堤子乾等等,住家風味,薯餅同pancake 合格吖👌,最值得講係個松蛋,小小一進松露醬撈開一份剛熟既雞蛋,應該係日本蛋,蛋香比松露迫晒出黎,兩者成功結合,簡單食材組成無敵組合,配埋個悠然環境,拉開週末好序幕😇熱既美式咖啡為個早餐收尾,輕輕呷一口,望出門外,聽下店員講隔離獸醫度啲狗仔幾得意可愛🧡 又係一個週末早上Leisure啲價比我記憶中係平咗,anyway, 佢既早餐唔係頂級,但份氣氛可以令人放鬆,呢樣係無價👏👏

早餐B7

美式咖啡

2018-12-08
$70 (早餐)
早餐B7
美式咖啡
2018-10-25 806 瀏覽
Having lunch on a relaxing Thursday afternoon , no where can beat this restaurant. Staffs were super nice & caring . I ordered a all day breakfast, food were decent and taste good. Not to mention good value too. Anyhow, drop by and experience urself! Legit ! 😂

Legit ! 😂
2018-10-25
2018-10-19 698 瀏覽
可能係平日下午嘅關係店內唔多人,加上有心思嘅裝修,營造出一個舒服嘅氣氛,好適合傾計。Lunch Time主要分意粉同all day breakfast類,我地每類點左一樣試。意大利巴馬臣芝士茄醬肉丸意粉非常欣賞個肉丸,感覺似免治牛肉搓成,食落去唔乾身。惟番茄嘅味道感覺有少少過酸。班尼蛋牛油果大啡菇柚子醋沙律將麵包、牛油果同大啡菇夾住再加埋班尼蛋嘅蛋汁一齊食好正大啡菇好香,班尼蛋有驚喜,係香港食過好多餐廳個班尼蛋蛋黃係熟曬,但呢間煮得恰到好處,熟嘅蛋白包住半生嘅蛋黃。最後點左杯熱明治朱古力係用心嘅代表作好多餐廳係飲咖啡先有拉花 但呢度連朱古力都有 仲要係好特別嘅獅子圖案。

意大利巴馬臣芝士茄醬肉丸意粉

意大利巴馬臣芝士茄醬肉丸意粉
非常欣賞個肉丸,感覺似免治牛肉搓成,食落去唔乾身。
惟番茄嘅味道感覺有少少過酸。

班尼蛋牛油果大啡菇柚子醋沙律
將麵包、牛油果同大啡菇夾住再加埋班尼蛋嘅蛋汁一齊食好正

熱明治朱古力

最後點左杯熱明治朱古力