2022-12-11 560 瀏覽
身為米線控,這間店我虎視眈眈了很久😂他們終於在銅鑼灣開分店,立刻捉朋友和我一起去試🥰這裡有大約10款特色米線,你開始在上面追加配料,或者不選預設款色自行搭配,價錢我覺得是很便宜(對比起食材份量),還有多款特色小食和飲品☺️🔹蟲草花胡椒杞子雞肉配豬骨湯湯米線 $59首先這碗米線的材料真的太滿了😂很划算,豬骨湯湯底好濃郁,和嫩滑雞肉很搭配,你不需要加額外的醬料,豬骨湯確實加了不少分,而且米線份量也很足夠又夠彈牙,建議第一次來吃一定要點這款。🔹家鄉酸爽豆角雞翼鵪鶉蛋湯米線 $49我喜歡酸酸的米線,這款完全滿足我的要求,上面還有炸雞翼和口感突出的鵪鶉蛋,味道比較豐富,我還加了功夫魚腐,超多材料😂必須說豆卜盡吸湯汁後非常入味,下次我可能會再追加豆卜😂酸爽感讓你不會覺得太滯,有種雲南風味呢。🔹惹味流心芥末恐龍蛋 $32大大粒的恐龍蛋剪開後看到中間有芥末留心,魚腐口感彈牙有鮮味,旁邊有香辣脆脆米,直接吃會超辣,但和恐龍蛋一起吃那個香辣感會被中和了,還能夠增加口感,不錯。🔹香噴噴奶黃金沙豬柳肉 $28這個是一定一定一定要點的小食,鹹蛋黃漿均勻沾上豬柳肉,完全不會有膩的感覺,加上肉實在太腍,很下「飯」😂強

🔹蟲草花胡椒杞子雞肉配豬骨湯湯米線 $59
蟲草花胡椒杞子雞肉配豬骨湯湯米線

🔹家鄉酸爽豆角雞翼鵪鶉蛋湯米線 $49
家鄉酸爽豆角雞翼鵪鶉蛋湯米線

🔹惹味流心芥末恐龍蛋 $32
惹味流心芥末恐龍蛋
🔹香噴噴奶黃金沙豬柳肉 $28
香噴噴奶黃金沙豬柳肉
這個是一定一定一定要點的小食,鹹蛋黃漿均勻沾上豬柳肉,完全不會有膩的感覺,加上肉實在太腍,很下「飯」😂強推❤️❤️

🔹拉醋手拍青瓜 $17
辣醋手拍青瓜
青瓜算醃得不錯,不會太酸又很爽口,開胃之選。
🔹冰極冬瓜茶 $24
吃完濃味的米線,喝一杯解渴冬瓜茶剛剛好,這杯冬瓜茶完全不會太甜,中間還有蘆薈增加口感,少少的薄荷讓飲品更有清爽感覺,一定要點~

🔹芒果乳酪爆珠 $26
朋友喜歡甜,這款剛好滿足她的需要🤭乳酪爆珠咬開立刻爆發酸甜果汁,清新開胃,芒果味都頗鮮明。
蟲草花胡椒杞子雞肉配豬骨湯湯米線
家鄉酸爽豆角雞翼鵪鶉蛋湯米線
香噴噴奶黃金沙豬柳肉
2022-10-30 237 瀏覽
食米線,最緊要就係個湯底🍲,餐廳深明此道,推岀數款靚靚湯底比客人選擇。今日到訪,品嚐了兩款湯底,味道濃郁,果然真材實料。我哋點了:🐟世一酸菜魚湯米線 $56呢個酸菜魚叫世一都名副其實嘅,唔算好辣,唔係好食得辣都可以接受,呷返一口湯,暖胃又醒胃。魚肉雪白嫩滑又大塊,鍾意食酸菜魚嘅就唔好錯過。🐷蒜香炸豬扒番茄湯米線 $46米線爽滑,湯底濃郁,淡淡茄味,炸豬扒唔會好乾,醃得入味,肉質嫩滑唔嚡口。🍡櫻花蝦魚腐串 $18 甜粟米魚腐 $18新鮮即炸,端上嘅時候已經聞到邪惡嘅氣味,味道有點似炸鯪魚肉,外層帶少少脆,加入🌽,粟米粒,增加口感層次。兩款都發揮正常。🐔大澳爆汁雞翼 $28雞翼炸至金黃香脆,咬落嫩滑多汁。🥚剁椒皮蛋(輕盈版)$9皮蛋黃軟滑,上面鋪滿剁椒,惹味又唔會太辣,可以一試。🥭芒果乳酪梳打 $15味道酸甜,仲有粒粒芒果爆珠,清新解渴。

今日到訪,品嚐了兩款湯底,味道濃郁,果然真材實料。

我哋點了:
🐟世一酸菜魚湯米線 $56
魚肉雪白嫩滑又大塊,鍾意食酸菜魚嘅就唔好錯過。

🐷蒜香炸豬扒番茄湯米線 $46

🍡櫻花蝦魚腐串 $18 甜粟米魚腐 $18

🐔大澳爆汁雞翼 $28
雞翼炸至金黃香脆,咬落嫩滑多汁。

🥚剁椒皮蛋(輕盈版)$9
皮蛋黃軟滑,上面鋪滿剁椒,惹味又唔會太辣,可以一試。

🥭芒果乳酪梳打 $15
味道酸甜,仲有粒粒芒果爆珠,清新解渴。
2022-10-29 752 瀏覽
今日一個人,揾間未試過又方便的食店。揀左【愛上米線】。單聽名字就知道主打米線。在香港,譚仔及三哥米線比較出名,而且有不少分店。原來【愛上米線】於香港已經有5間分店,莫非要挑戰譚仔及三哥地位?原來有網民懷疑【愛上米線】是來自內地,不過餐廳已經出了聲名否認。筆者認為只有集團才可以有財力挑戰,銅鑼灣店剛好在美心快餐店樓下,而且門面設計都似間快餐店,筆者認為是美心集團旗下。室內裝潢都好快餐店feel,紅、白主調真係夠特別。食物選擇少,只有5款,但勝在夠平!五十蚊包杯飲品,在銅鑼灣都好少見。五款米線配上特別的名字,如麻辣湯底「真功夫」、酸菜湯底「好多魚」、素食蕃茄湯底「食住瘦」、豬扒配蕃茄湯底「脆得起」。筆者唔好酸揀左【「好多魚」$56】 走辣。【愛上米線】呢個米線真係「好多魚」,魚肉都叫滑。米線味道不過不失。筆者都是喜歡譚仔及三哥多D,因為湯料豐富選擇多。最後凍奶茶,店員叮囑要搞均先,原來糖漿在底好多好甜……蓋過奶茶味。另外,這裡店員過來下單時要即時用電子方法付款,真係快。

室內裝潢都好快餐店feel,紅、白主調真係夠特別。
「好多魚」
凍奶茶
2022-10-14
愛上米線 (波斯富街) (銅鑼灣)📇地址:銅鑼灣波斯富街24-30號寶漢大廈地下A號舖🕐營業時間:星期一至日12:00 - 22:00💸人均消費:~$50-70/人(lunch time)👏🏻抵讚位:我見職員好貼心咁會逐枱客走埋去問啲野食啱唔啱胃口、會唔會辣過頭。呢種服務態度喺連鎖式快餐廳好難搵,真係有心去想令餐廳嘅食物有進步先會咁做😜🍴Food QC:「蒜香炸豬扒蕃茄湯米線 $46」湯底好濃蕃茄味,仲有粒粒蕃茄,但飲完唔會覺得好重味精。豬扒好淋,超大塊,就黎成個碗面都係塊豬扒😂 米線軟硬度適中👍🏻「辣椒炒五花肉拌米線 $59」炒五花肉薄身但煎到香口脆卜卜,加埋啲青辣椒嘅麻中帶辣,個汁又有回窩肉嘅味道,超惹味😋「櫻花蝦魚腐串 $18」有3粒魚蛋咁大嘅魚腐,食落又唔係好有櫻花蝦嘅味,反而食到鯪魚肉嘅味😂😯有待改善位:今次食唔覺有🙈😼私心回應區:之前喺尖沙咀經過已經有啲想試,因為佢個裝修風格好特別。米線鋪但裝修個色tone似美國90年代啲食burger嘅快餐店咁😂 試落啲野食又真係唔錯,可以再戰😜
愛上米線 (波斯富街) (銅鑼灣)
📇地址:銅鑼灣波斯富街24-30號寶漢大廈地下A號舖
🕐營業時間:星期一至日12:00 - 22:00
💸人均消費:~$50-70/人(lunch time)

👏🏻抵讚位:

🍴Food QC:
「蒜香炸豬扒蕃茄湯米線 $46」

「辣椒炒五花肉拌米線 $59」

「櫻花蝦魚腐串 $18」

😯有待改善位:
今次食唔覺有🙈

😼私心回應區:
之前聽朋友說過這店的米線不錯,特登放工買回家當晚餐~店非常好認,有著辨識度很高的設計風格🙌🏻 個人蠻喜歡這黑白紅配搭~👉🏻牛魔王麻辣湯米線 $59配料有肥牛/牛丸/牛𦟌,肥牛不錯,肉味濃又不會很肥,牛𦟌也很入味,牛丸我大讚👍🏻👍🏻感覺像是牛打牛丸,彈牙!肉味濃!必點!麻辣湯底選了中辣,頗辣的~有點高估了自己😂😂下次還是乖乖小辣就好🙌🏻👉🏻世一酸菜魚湯米線 $56湯頭有鮮帶點辣~魚肉厚身量也不少,酸菜爽脆酸度不嗆,這碗我比十個讚👍🏻👍🏻👍🏻👉🏻話梅小蕃茄 $24蕃茄仔很甜,配著話梅自然的咸酸咸酸,很開胃~必點!👉🏻椒鹽脆辣雞球 $22有4-5塊炸雞,以這價錢來說,先比一個讚~可能是外賣,表面說脆也是騙你的,不過勝在肉身夠厚,啖啖肉~辣度也是在中上,不吃辣的要避開😊👉🏻香噴噴奶皇金沙豬柳肉 $28咸蛋黃不算油,剛好黏在肉上,豬排入口軟稔,味道跟口感都超正,個人大大大推🙌🏻🙌🏻👉🏻剁椒皮蛋(輕盈版) $9皮蛋糖心👍🏻 味道沒特別,如不是皮蛋控,可略😆🎈總歸一句: 這店整體不錯,外賣包裝又完整~我會再回頭🥰

👉🏻牛魔王麻辣湯米線 $59

👉🏻世一酸菜魚湯米線 $56

👉🏻話梅小蕃茄 $24
蕃茄仔很甜,配著話梅自然的咸酸咸酸,很開胃~必點!

👉🏻椒鹽脆辣雞球 $22

👉🏻香噴噴奶皇金沙豬柳肉 $28

👉🏻剁椒皮蛋(輕盈版) $9
皮蛋糖心👍🏻 味道沒特別,如不是皮蛋控,可略😆

🎈總歸一句:
這店整體不錯,外賣包裝又完整~我會再回頭🥰
外賣自取
Are you a noodle lover? Check out 愛上米線 - they have branches all over HK! We went to the CWB branches, and I was astonished by their service. They legit rank A+ in service, literally blew my mind. First off, they were super kind - and they offered aprons to prevent any stains on our shirt AND hair ties (and not the flimsy type) 🥹🥹. Food was also amazing, the noodle soup offered variety of meat and had great flavour. I loooved their okra with sesame sauce to balance off the meal. Definitely recommend coming here (they have amazing lunch specials too) - this is what I would call the “premium” tam jai 🤣 with the same price point!!
🌟🍜 牛魔王麻辣湯米線(內含肥牛,牛丸,牛月展) ($59)
🍜 家鄉辣椒炒五花肉拌米線 ($59)
🍡 惹味流心芥末恐龍蛋
🍗 大澳爆汁雞翼 ($28)
🌟🥗 胡麻爽甜秋葵 ($23)
🍹 冰極冬瓜茶 ($24)
🍹 鮮檸檬特飲 ($24)

2022-10-10 115 瀏覽
今日放假去銅鑼灣行街,經過呢間愛上米線,門口已經比個Menu吸引住,見未食過決定試下😍有別於舊式米線鋪頭,佢入面既裝修好時尚。望下個餐牌見到好多湯底俾你選擇(有8種咁多)😋我地分別叫左一碗牛魔王麻辣湯米線(小辣)同埋功夫魚腐川香麻辣湯米線(小辣)🍜店員同我地講佢地既小食都好好食,可以試下!我佢嘅恐龍蛋系列好吸引,可惜另一半唔食芥末,鍾意食芥末嘅朋友可以去試吓!😉最後我地叫左香噴噴奶黃金沙豬柳肉,椒鹽脆辣雞球👀👀牛魔王麻辣湯米線湯底除左麻辣味,仲有好濃烈既牛味!一碗米線兩種味道!👀牛丸夠彈牙、牛展同肥牛既份量又多!米線底好多,即使男仔食都好夠飽😋功夫魚腐川香麻辣湯米線🍜魚腐大大粒有5粒咁多!魚腐啖啖魚肉夠足料!米線配菜有木耳,芽菜同腐皮😚椒鹽脆辣雞球本來以為好細舊,同雞扒一樣大大舊,即炸夠香口,雞肉又夠多汁👍🏽👍🏽香噴噴奶黃金沙豬柳肉來到真係香噴噴,好重蛋黃味,一個人既話可能食唔晒,建議兩個人以上食就岩岩好😎平時通常飲野得咖啡奶茶檸茶,呢道就偏向多選擇,可以試下飲杯冬瓜茶解下辣都係唔錯既選擇🤟🏾
2022-10-09
下午茶
  • 功夫魚腐川香麻辣湯米線
  • 香噴噴奶黃金沙豬柳肉
2022-10-09 109 瀏覽
之前經過尖沙咀都見過哩間以黑白幾何圖形為餐廳設計主調嘅「愛上米線」,估唔到今日嚟銅鑼灣上堂又咁啱見到分店,就諗住買外賣番屋企食。甫一進門店員就非常熱情招待,主動介紹近日轉咗新餐牌,多咗好多款手工主打美食,仲可以自選車仔麵米線,或者好似小妹咁懶嘅可以揀番餐廳預製嘅米線😆 另外小驚喜係店員會細心地係每個外賣盒上寫上食物名,咁唔使逐盒打開都唔會拎錯啦👍🏻小妹就嗌左兩款湯米線加埋兩款小食,款款都份量十足,價錢貼地又親民,性價比高🤩牛魔王麻辣湯米線 $59首先麻辣湯同米線及餸都係分開裝,完全唔怕返到屋企d 米線會浸到冧哂,打開之後俾佢嘅份量嚇親,$59 三餸米線仲要樣樣足料,有三粒牛丸,三片大大片嘅牛展同好多片肥牛,牛展超級軟稔而且滷水夠哂入味👍🏻肥牛份量足又肥瘦適中,完全唔係廉價貨,重點個湯底係用海鹽調味,麻得嚟夠刺激,辣得嚟夠惹味,飲起上嚟又唔會渴口世一酸菜魚湯米線 $56平時出去食酸菜魚都起碼要百幾蚊,依家嚇係$56 親可以食到酸菜魚加埋米線,而且淨係魚塊都有成7-8塊,性價比極高,湯底比普通酸辣湯少咗辣味但多咗麻味,惹味可口,魚肉嫩滑新鮮而且啖啖肉無哂骨😋麻辣爽脆豬耳 $26麻辣調味適中

牛魔王麻辣湯米線 $59

世一酸菜魚湯米線 $56

麻辣爽脆豬耳 $26
麻辣調味適中唔會過分,豬耳切成幼條仲好爽脆,如果份量再多少少就更好啦

懷舊蔥油餅配藤椒野菌雞粒 $36
鍾意香口濃味嘅你就一定要試,雞粒先炸脆再加埋藤椒、辣椒、野菌炒香,惹味香口,加埋懷舊蔥油餅再多一份風味,而且新舊交替創意菜式都幾特別👍🏻

手工話梅小蕃茄 $24
哩個係真手工菜,話梅小蕃茄酸酸甜甜好開胃,真正手工菜嘅原因係每粒蕃茄仔都已經去皮,唔會怕有d 蕃茄皮會有嘅草青味,而且每一粒都好juicy 飽滿
外賣送餐
近排見到有間米線喺旺區開咗好多分店,黑白型格嘅簡約裝修 。餐牌設計有心思,印有米線分析會推介你適合咩類米線,似係媒人配對咁。同埋餐廳已更換全新餐牌,新增咗魚腐,黃沙雞翼等多款小食,另外仲新增數款口味嘅米線同車仔麵落單模式嘅米線,食物以海鹽調味,亦唔會太重口味。食米線都可以不平凡。👍🔎酸菜湯米線套餐$57 符合本地口味嘅米線,唔會過辣,鯇魚片有約五片,無骨完全唔腥,米線軟硬適中,吸收埋微酸嘅湯底。湯底唔會重口味,可以飲下。堂食仲可以任加飯或米線,見到隔離叫飯餐,係用咗珍珠米。附送飲料,可以揀台式飲品,其他餐廳通常要轉配/加配。👍套餐幾抵食。🔎冬瓜茶甜度固定,帶少少甜,夠晒清新。🔎奶黃金沙脆雞翼$32有三大隻,熱辣辣,每隻都沾滿蛋黃香,外皮香脆,內裏嫩滑,食得好惹味。🔎惹味流心芥末恐龍蛋 $32超有創意,恐龍蛋係由魚腐魚肉整出黎,雖然無丸類咁彈牙,但係魚肉幾足料,餐牌寫咗係以九比一黃金比例,古法自家製。 流心芥末幾有後勁。

🔎酸菜湯米線套餐$57

🔎冬瓜茶
甜度固定,帶少少甜,夠晒清新。

🔎奶黃金沙脆雞翼$32

🔎惹味流心芥末恐龍蛋 $32
2022-10-05 74 瀏覽
上次食過覺得唔錯,今次再去叫外賣返屋企嘆🥳見到換咗全新餐牌,有好多新嘢~魚腐丶黃沙雞翼都好吸引,仲有幾款新口味米線!另外米線仲可以自選湯底同埋配料,想點樣搭配都得喎。🔶啖啖肉米線 $59依款牛魔王麻辣湯米線~配料有肥牛丶牛丸丶牛𦟌~一次過有晒3款牛,真係啱晒鍾意食牛嘅朋友,湯底有麻香又夠晒辣,濃郁惹味!🔶功夫魚腐川香麻辣湯米線 $53新口味米線~古法自家製嘅魚腐,彈滑香口,配以麻辣湯~入口鮮香滿滿有辣度。配料仲有雲耳丶腐皮丶芽菜,口感豐富,米線滑順,份量足。🔶香噴噴奶黃金沙脆雞翼$32一客有三大隻,炸得非常香脆~仲有金沙鹹蛋黃醬,入口特別香濃。🔶椒鹽脆辣雞球$22酥脆十足,雞球肉質滑嫩juicy,滿有椒鹽香。🔸陳醋爽脆雲耳$17帶有微酸醋香和蒜香,口感爽脆清新,非常開胃。🔸檸檬柚子蜜 +$15點麵食可以以優惠價order特飲,抵呀!熱嘅檸檬柚子蜜 ~滋潤甜美,good!

🔶啖啖肉米線 $59

🔶功夫魚腐川香麻辣湯米線 $53

🔶香噴噴奶黃金沙脆雞翼$32

🔶椒鹽脆辣雞球$22
酥脆十足,雞球肉質滑嫩juicy,滿有椒鹽香。

🔸陳醋爽脆雲耳$17
帶有微酸醋香和蒜香,口感爽脆清新,非常開胃。

🔸檸檬柚子蜜 +$15
2022-10-02 118 瀏覽
新發現呀:出咗新menu🥰食米線好似食車仔麵咁~~勁多湯底同配料選擇淨係麻辣湯底都有四個選擇唔食辣都有四款簡包保人人都啱食有選擇困難症嘅我都係揀番啲佢已經set好嘅牛魔王麻辣湯米線即係有肥牛牛丸牛展睇吓我張相啲份量多到湯底跟芽菜腐皮雲耳小辣都夠晒我辣蟲草花胡椒杞子雞肉湯米線個湯底胡椒味好濃郁雞肉夠晒滑而且有蟲草花夠滋補重點咗金沙雞翼個鹹蛋黃醬真係好邪惡好好食唔少得我一路都鍾意食嘅爆汁雞翼即係蝦醬雞翼超濃郁餐廳仲新推出咗魚腐串不過都係下次先點啦最細心係餐廳喺外賣盒上標明食物一大堆人叫都唔會拎錯喇
新發現呀:出咗新menu🥰

食米線好似食車仔麵咁~~
勁多湯底同配料選擇

不過都係下次先點啦

最細心係餐廳喺外賣盒上標明食物
一大堆人叫都唔會拎錯喇
2022-10-02 71 瀏覽
在銅鑼灣離旺區一點有一家裝修很有格調的純白色米線店-餐廳換上新Menu加入了許多有特色的小食和湯底,還有自選米線任君選擇❗️湯底選用天然海鹽,不怕口渴🔺金沙雞翼✻ 金沙醬厚厚一層味道很惹味,口感沙沙的沒有顆粒,鹹蛋黃味不會太過重導致太鹹✻ 雞翼炸得酥脆,裡面肉質鮮嫩而且不會油油的🔺話梅小番茄✻ 小番茄已去皮,咬下去暴汁,味道清甜很開胃✻ 個人覺得話梅汁有點太甜,如果可以多一點酸味會更fresh🔺功夫魚腐川香麻辣湯米線(小辣)✻ 湯底小辣跟平常3小辣差不多,而且除了麻辣香還有一點豬骨味,味道不會太重吃起來也很舒服✻ 招牌魚腐很出色,採用9:1的魚肉親自手打所以非常彈牙,和普通的無得比。魚肉應該用了鯪魚肉味道特別鮮🔺自選車仔米線 - 豬潤/酸菜/金菇/蟲草花豬骨濃湯✻ 蟲草花份量不少,湯底以豬骨清湯為base清甜✻ 米線份量很多,絕對夠食,麵也不會煮得過軟✻ 配料份量偏少,略嫌不夠滿足✻ 豬潤很新鮮而且吃下去很有味,口感也不會太粉剛剛好✻ 酸菜有驚喜,吃下去有點像榨菜的味道,酸甜酸甜的吃下去更開胃
在銅鑼灣離旺區一點有一家裝修很有格調的純白色米線店

❗️湯底選用天然海鹽,不怕口渴

🔺金沙雞翼

✻ 雞翼炸得酥脆,裡面肉質鮮嫩而且不會油油的

🔺話梅小番茄

✻ 小番茄已去皮,咬下去暴汁,味道清甜很開胃

🔺功夫魚腐川香麻辣湯米線(小辣)

🔺自選車仔米線 - 豬潤/酸菜/金菇/蟲草花豬骨濃湯

✻ 蟲草花份量不少,湯底以豬骨清湯為base清甜
✻ 米線份量很多,絕對夠食,麵也不會煮得過軟
✻ 配料份量偏少,略嫌不夠滿足
✻ 豬潤很新鮮而且吃下去很有味,口感也不會太粉剛剛好
又到Happy Friday唔想煮既時候,放工經過愛上米線見到佢地update左新menu,多左幾款小食同新款本地口味既米線,餐廳嚴選食材,所用既係海鹽同珍珠米,誠意十足,而落單方面更加入車仔麵模式可以自選配料同湯底,咁方便一於今晚買外賣返屋企食啦~🌟脆炸流心蛋肉燥拌飯 ($49)肉燥份量都唔少,鹹香十足,送飯一流,上面有隻炸到金黃色既流心蛋,篤穿蛋黃將蛋漿撈埋飯一齊食,仲要用上珍珠米,正😍😍🌟下午茶: 蒜香炸豬扒番茄湯米線 ($36)趕得切叫埋個下午茶餐,揀左個番茄湯米線,用上大量番茄熬製而成既湯底特別香濃,新鮮炸起既豬扒好香,預先用蒜蓉醃製既豬扒蒜香味濃,推介☺️🌟麻辣爽脆豬耳 (套餐+$10加配小食)下午茶餐仲可以用優惠價加配小食,我就揀左麻辣豬耳,份量都幾多,性價比高,食第一啖唔覺好辣,原來好戲在後頭,佢地既麻辣係後勁湧上既辣,好惹味💯🌟招牌手打魚腐串系列 ($18)🌟愛上米線推出左招牌手打魚腐串系列,真材實料用魚肉打成既魚腐串,共有三個口味: 冬蔭公、櫻花蝦同甜粟米,我地唔食辣就揀左櫻花蝦同甜粟米,即叫即炸聞落好香,啖啖魚肉有嚼勁,加入香甜既粟米粒口感豐富,櫻花蝦味都有淡淡既蝦

🌟脆炸流心蛋肉燥拌飯 ($49)

🌟下午茶: 蒜香炸豬扒番茄湯米線 ($36)

🌟麻辣爽脆豬耳 (套餐+$10加配小食)

🌟招牌手打魚腐串系列 ($18)🌟
愛上米線推出左招牌手打魚腐串系列,真材實料用魚肉打成既魚腐串,共有三個口味: 冬蔭公、櫻花蝦同甜粟米,我地唔食辣就揀左櫻花蝦同甜粟米,即叫即炸聞落好香,啖啖魚肉有嚼勁,加入香甜既粟米粒口感豐富,櫻花蝦味都有淡淡既蝦香,上面加左紫菜粉更加香口😍

🌟陳醋爽脆雲耳 ($17)
另一款前菜就揀左爽脆既雲耳,呢啲天氣食個冷盤,酸酸地夠哂開胃

🌟香噴噴奶黃金沙雞翼 ($32)
呢個私心推介大家一定要試,上枱嗰陣已經聞到好香鹹蛋黃味,酥脆既雞翼加上鹹蛋黃醬,鹹香味十足,食到唔停口😋😋😋

🌟大澳爆汁雞翼 ($28)
呢個大澳爆汁雞翼都好出色,大澳最出名係蝦醬,用蝦醬醃製既雞翼好香,雞肉嫩滑,正🥰🥰🥰

拎完外賣個陣店員同我講,原來堂食可以無限追加白飯同米線,下次一定要同大胃朋友一齊堂食先得🥰🥰🥰

#愛上米線 #銅鑼灣美食 #旺角 #尖沙咀 #北角 #銅鑼灣 #香港仔 #米線 #香港口味 #香港美食 #相機食先 #打卡
2022-09-21 98 瀏覽
《愛上米線》換咗新menu,多咗好多款小食 ,有魚腐、惹味流心芥末恐龍蛋、黃沙雞翼等等..另外佢哋嘅米線好似車仔麵咁落單,自己鍾意食咩餸可以左右配搭,依家仲多咗幾款米線選擇,我今次就試住兩款新米線先🤤功夫魚腐有機蕃茄湯米線 $53蕃茄湯底好清甜🍅,魚腐好足料,大大粒好有咬口牛魔王麻辣湯米線 $59啖啖肉之選,湯底揀咗小辣,麻辣味幾出,牛丸爽口彈牙,牛𦟌牛味突出,有口感,米線吸收晒湯嘅精華,好惹味🤤香噴噴奶黃金沙雞翼 $32黃金口味真係超級香,雞翼炸得好香脆手工話梅小蕃茄 $24| 一齊黎一串 $22上次食過覺得好好味,今次一定要叫返佢😋粒粒都係爆汁,真係超正! 丸類叫咗呢款,每款口味各一粒,有冬陰公、櫻花蝦、甜粟米🌽凍檸茶+$8
依家仲多咗幾款米線選擇,我今次就試住兩款新米線先🤤

功夫魚腐有機蕃茄湯米線 $53
蕃茄湯底好清甜🍅,魚腐好足料,大大粒好有咬口

牛魔王麻辣湯米線 $59

香噴噴奶黃金沙雞翼 $32
黃金口味真係超級香,雞翼炸得好香脆

手工話梅小蕃茄 $24| 一齊黎一串 $22
丸類叫咗呢款,每款口味各一粒,有冬陰公、櫻花蝦、甜粟米🌽

凍檸茶+$8
外賣自取
2022-09-16 106 瀏覽
因為與同事一起午餐想在銅鑼灣附近食米線便找了這間店舖來吃價錢十分之抵食在銅鑼灣地區來說但是味道有點辣不能選取辣到有點可惜最後還是吃不了一碗辣的米線下次可以過來嘗試其他干米線
因為與同事一起午餐想在銅鑼灣附近食米線
便找了這間店舖來吃