2019-07-26 66 瀏覽
呢個時代已經有好多野唔洗分季節都食到啦🤓例如今晚小妹食嘅臘味煲仔飯專門店咁🤗一年4季都可以黎呢到食原來佢地設有自家農場🌾大部份材料都係自家製仲可以買留屋企慢慢享用🤑臘味同醬料係不二之選👏🏻嘻嘻一場黎到當然試試佢地嘅臘味煲仔飯啦🍚臘腸同臘肉食到豬肉嘅鮮味🐷油脂比街買到嘅少好多💪🏻感覺較健康但都不失去果種嘅油脂甘香☺️而米都係佢地自家種植架😛口感煙韌飯煲底嘅飯焦脆卜卜😚yummy清蒸鮮腌海鯧魚🐟魚肉質感似鹹魚實肉😙重點無骨但一D都唔鹹😆而且仲有份甘香😄好好食川味臘腸炒蛋🍳火腿炒蛋食得多😅用臘腸嘅真係無試過🤣炒蛋非常嫩口🥰臘腸帶點辣😎惹味清涼薏米水🥤食左咁多野飲番杯解下膩都唔錯架😉
呢個時代已經有好多野唔洗分季節都食到啦🤓

炒蛋非常嫩口🥰臘腸帶點辣😎惹味

清涼薏米水🥤
食左咁多野飲番杯解下膩都唔錯架😉

2019-07-22 37 瀏覽
自從冬天在佐敦渡船裡試過一次這裡的自家有機臘味煲仔飯後,一直念念不忘,最近驚喜發現交通更為方便的尖沙咀也開設了分店便迫不及待的想要來試一試。店內的裝修佈置以及餐具擺設都非常淡雅高檔。正直盛夏,吃煲仔飯似乎略顯熱了一點,店員亦馬上介紹新推出的幾款主打適合夏天的麵類套餐,而套餐內亦都包括自家製臘味,啱晒我心水。酸辣手工空心麵:用上陝北手工空心麵,湯底酸辣尾十足,還配上了幾片四川辣味香腸,非常開胃。手工黃金麵:是用麵條餅煎至兩面金黃香脆,入面卻還保留了麵條勁道濕滑的口感,蘸上酸甜口味的醬汁,有意外驚喜。清蒸土豬肉:本身唔好豬肉的我,這道清蒸黑毛豬絕對顛覆了我對五花肉的認知。即使是清蒸無調味,也沒有半點腥臊味,而因為清蒸的關係,肥油早已不在,只剩下爽脆鮮美。臘味拼盤:水準穩定,肥瘦相宜,肥肉的部分已完全蒸至透明,肥而不膩。臘肉、臘腸、臘鴨都非常有水準。套餐仲連一碟上湯菜心,即便是青菜也毫不馬虎,配上少許薑絲火腿,完全可以感受到店家的一絲不苟。兩個人share呢個套餐完全足夠,最後還有一碗「御髮膳粥」糖水,材料包括紫米芝麻紅棗等,健脾補氣,為滿足的一餐畫上完美句號。特別一提,這裡大部分的食材都有

特別一提,這裡大部分的食材都有精美禮盒裝可以直接購買,且價格非常公道。
2019-07-21
2019-07-21 21 瀏覽
同嗲地媽咪出尖沙咀整野 嗲地話想食中餐上網搵左呢間 就過嚟試吓坐得都舒服 好彩未係食飯時間唔使等位有set dinner 計過又真係抵食於是叫左個C ⭐️💲3️⃣3️⃣0️⃣⭐️籠仔荷葉蒸土雞飯💲9️⃣8️⃣除咗糯米雞🐥用荷葉蒸嘅飯都係第一次食👀雞除左肉質嫩滑之外 仲非常入味入味之餘帶有淡淡的荷葉味 非常清新一向鍾意食蒸飯嘅我 當然大愛佢個飯🧡🧡特別得黎係好食既!⭐️清蒸川味臘腸💲6️⃣8️⃣比較欣賞佢賣相🌺將傳統臘腸擺成現代嘅樣加少少菜同花生🥜唔會太油膩不過臘腸唔油又點好食呢!🐷好彩臘腸肥瘦適宜,撈飯食一流🤙🏻⭐️香煎鮮腌海鯧魚💲8️⃣8️⃣呢種魚香煎都係第一次食🐠入口脆卜卜都不錯🔥條魚本身腌過 鹹鹹地咁 亦係一個送飯嘅菜!⭐️四季豆干煸雞肶菰💲8️⃣8️⃣冇菜落肚點得呢!雖然個名叫干煸 不過食落一啲都唔乾💦感覺冇炒咁油 但係同炒一樣咁香💥⭐️清涼薏米水🍾覺得店家好貼心 因為最近天氣太熱🔥飲甜甜地既薏米水去濕去暑真係一流👏🏻⭐️滋潤甜品御髮膳粥🍬其實係四寶粥來 唔會太甜啱晒老一輩食用👨🏻爸爸大贊啊!
同嗲地媽咪出尖沙咀整野 嗲地話想食中餐

除咗糯米雞🐥用荷葉蒸嘅飯都係第一次食👀
雞除左肉質嫩滑之外 仲非常入味
入味之餘帶有淡淡的荷葉味 非常清新
一向鍾意食蒸飯嘅我 當然大愛佢個飯🧡🧡
特別得黎係好食既!

⭐️清蒸川味臘腸💲6️⃣8️⃣
比較欣賞佢賣相🌺將傳統臘腸擺成現代嘅樣
加少少菜同花生🥜唔會太油膩
不過臘腸唔油又點好食呢!🐷
好彩臘腸肥瘦適宜,撈飯食一流🤙🏻

⭐️香煎鮮腌海鯧魚💲8️⃣8️⃣
呢種魚香煎都係第一次食🐠
入口脆卜卜都不錯🔥
條魚本身腌過 鹹鹹地咁 亦係一個送飯嘅菜!

⭐️四季豆干煸雞肶菰💲8️⃣8️⃣
冇菜落肚點得呢!
雖然個名叫干煸 不過食落一啲都唔乾💦
感覺冇炒咁油 但係同炒一樣咁香💥

⭐️清涼薏米水🍾
覺得店家好貼心 因為最近天氣太熱🔥
飲甜甜地既薏米水去濕去暑真係一流👏🏻
⭐️滋潤甜品御髮膳粥🍬
其實係四寶粥來 唔會太甜
啱晒老一輩食用👨🏻爸爸大贊啊!

2019-07-17
2019-07-19 31 瀏覽
尖沙咀亞士厘道係近海港城嘅美食集中地,價格比海港城相宜,又有各國美食,之前起附近返工,成個月日日食唔同餐廳。今日同舊同事約食飯,佢話有新推介-食煲仔飯。佢個人出名有潔癖,我聽到佢話食煲仔飯都打咗個突,印象上依D店都係茶餐廳木圓枱,有D鼓油起檯面咁我直頭行過咗佢門口,因為門面好似賣禮盒食品嘅店入到去燈飾佈置幾靚,其中一邊牆畫上代表佢地農場嘅畫作,餐枱上面鋪有綠色枱布,好舒適嘅感覺佢有套餐,亦有單點,店員介紹套餐可以品嚐多D種類,份量比單點更適合兩個人享用。檸檬薏米水適合而家夏天悶熱潮濕嘅天氣飲用,微甜川味臘腸炒滑蛋雞蛋炒得滑而唔油,川味臘腸微辣,有一D酒香,肥瘦相間芥菜排骨煲:食完濃味嘅臘味炒蛋,最啱飲個清湯,芥菜同排骨份量都幾多,幾清香清蒸鮮醃海鯧魚之前未食過依種鮮醃魚,原來要起捕獲後就處理及進行醃漬,先可以保持佢新鮮彈牙口感味道。有少少似日式一夜乾,好味廣式臘味煲仔飯,飯面鋪滿左各種臘味,臘腸臘肉同埋板鴨,肥瘦相間但係食落又唔覺得油膩,係用山區散養嘅土豬,南安板鴨,板鴨味濃唔乾硬。其實好飽,但係當佢個「御发饍粥」上菜時又會好想食,棉密嘅黑米黑芝麻,以健康雜糧作结束
我直頭行過咗佢門口,因為門面好似賣禮盒食品嘅店

入到去燈飾佈置幾靚,其中一邊牆畫上代表佢地農場嘅畫作,
餐枱上面鋪有綠色枱布,好舒適嘅感覺
檸檬薏米水適合而家夏天悶熱潮濕嘅天氣飲用,微甜

• 清蒸海鯧魚
2019-07-15 31 瀏覽
呢排食得西餐牛扒多, 想轉下食中餐, 朋友之前食過幾好食, 今次就帶埋我一齊去食"憶食尚臘味煲仔飯"。 🔸手工黃金麵🔸麵條薄薄煎到兩面金黃色, 外面好香脆, 配埋甜甜酸酸既醬汁好開胃。🔸霸皇蔥油雞🔸沒有過多既肥膏, 肉質嫩滑, 連蔥食好好味。🔸板鴨蘿蔔煲🔸臘鴨煮蘿蔔絲, 可以連湯飲, 臘鴨好香味道濃郁。🔸XO醬飽魚伴麵🔸雖然係就咁用XO醬撈麵, 但係個XO醬已經好夠味, 有好多蝦米同干貝, 夠惹味但又唔會太辣, 好味推介👍🔸雙味臘腸貝殼包🔸係懷舊臘腸包, 而家好少地方有得食, 雙味係有原味同辣味, 個辣味好濃五香味, 臘腸亦肥瘦剛好。🔸薏米水🔸炎炎夏日飲啲酸酸甜甜勁開胃解膩, 薏米仲可以袪濕添。🔸御髮善粥🔸呢個甜品好似紫米粥咁, 唔會太甜剛剛好。食物質素味道都幾好, 呢排天氣太熱唔想食煲仔飯, 下次試下先💕

🔸手工黃金麵🔸

🔸霸皇蔥油雞🔸
沒有過多既肥膏, 肉質嫩滑, 連蔥食好好味。

🔸板鴨蘿蔔煲🔸
臘鴨煮蘿蔔絲, 可以連湯飲, 臘鴨好香味道濃郁。

🔸XO醬飽魚伴麵🔸

🔸雙味臘腸貝殼包🔸

🔸薏米水🔸
炎炎夏日飲啲酸酸甜甜勁開胃解膩, 薏米仲可以袪濕添。

🔸御髮善粥🔸
呢個甜品好似紫米粥咁, 唔會太甜剛剛好。

2019-07-12 43 瀏覽
今次嚟到尖沙咀一間主打食煲仔飯嘅中菜館,但我今餐冇叫煲仔飯食🤣🤣🤣.板鴨蘿蔔煲 $88今餐最愛~蘿蔔絲冇渣,蘿蔔湯飲落好清甜。自家製臘鴨都唔會過鹹,為成個湯加分。.霸王蔥油雞 $98/例牌今餐第二愛🤣分到雞髀位,所以全部雞肉都好滑,正🥰例牌嘅份量2人share啱啱好。.XO醬鮑魚伴麵 $88呢個係行清淡啲嘅路線,我會拎霸王蔥油雞嚟送呢個麵食🤣鮑魚得一小隻,2個人唔夠分呢🥺.手工黃金麵 $48/四件好特別!其實係炸嘅麵,炸得唔油膩。其實食一件都夠,所以建議4人share。.雙味臘味貝殼包 $48有兩款臘腸,一款辣一款唔辣,用包夾嚟食,食法新穎。.值得一讚係店員超nice,好有耐性。食到最後店員仲送上免費甜品🙆🏻‍♀️

板鴨蘿蔔煲 $88

今餐最愛~
蘿蔔絲冇渣,蘿蔔湯飲落好清甜。

自家製臘鴨都唔會過鹹,為成個湯加分。
霸王蔥油雞 $98/例牌

今餐第二愛🤣
分到雞髀位,所以全部雞肉都好滑,正🥰

例牌嘅份量2人share啱啱好。
XO醬鮑魚伴麵 $88

呢個係行清淡啲嘅路線,我會拎霸王蔥油雞嚟送呢個麵食🤣
鮑魚得一小隻,2個人唔夠分呢🥺
手工黃金麵 $48/四件

好特別!其實係炸嘅麵,炸得唔油膩。

其實食一件都夠,所以建議4人share。
雙味臘味貝殼包 $48

有兩款臘腸,一款辣一款唔辣,用包夾嚟食,食法新穎。

值得一讚係店員超nice,好有耐性。

食到最後店員仲送上免費甜品🙆🏻‍♀️
2019-07-09 80 瀏覽
今日嚟到呢間餐廳食晚飯,食中菜同臘味嘅店,但佈置同檯凳卻係西式,幾特別,而且坐落都好舒服,我地兩個人叫左總共五款菜式。先來係薏米水,清涼好飲!首先嚟嘅係酸辣湯空心面,第一啖咬落去並唔覺得有特別辣,但係當慢慢食落之後就發現辣味慢慢岀返嚟,似有種淡淡嘅尖椒辣味。麵條應該係師傅手工製作彈性十足,湯底辣味亦都相當足夠。之後嚟咗手工黃金麵,其實即係將麵條炸到金黃色之後配以酸甜醬食。麵條炸得相當可口,配以酸甜醬十分開胃。配上下一道特別供養嘅蒸土豬肉簡直係冇得頂,因為廚師採用黑毛豬腩片,食出嚟嘅豬不單止冇豬腥味,更有浸浸豬油香同瘦肉混合出嚟嘅精髓。最後重點就係清蒸立美拼盤即係臘肉臘腸同埋臘鴨。全手工製作嘅臘味比起一般坊間所食到嘅完全唔同滋味,一般坊間可能係偏向甜同埋少左新鮮嘅肉味,而手工製作嘅肉質更為緊致味道亦更為濃郁。最後上湯浸菜心都好有水準,味道得怡。甜品係御髮膳粥,甜甜綿綿嘅口感,幾好食!

先來係薏米水,清涼好飲!

最後上湯浸菜心都好有水準,味道得怡。

甜品係御髮膳粥,甜甜綿綿嘅口感,幾好食!

2019-07-07 73 瀏覽
一般去食煲仔飯既環境都吾太好,而呢到走cafe風格,搭配柔和音樂,舒服得多。【雙味臘腸貝殼包】$48深色啲既系川味臘腸,豬背及前腿肉腌製,花椒調味,二肥八瘦,食 落結實啲又辣辣地;另一款系港式臘腸,三肥七瘦既比例。【手工黃金麵】$48/4件簡簡單單既食材帶比我驚喜,空心麵炸到金黃,配糖醋汁,愈嚼愈香口。【板鴨蘿蔔煲】$88清甜白蘿蔔去左板鴨既咸味,非常濃郁。【X.O醬鮑魚伴麵】$88自家製既XO醬,吾辣,撈少少系麵就好香瑶柱香,可惜鮑魚仔得一隻,吾知點分配!【霸皇蔥油雞】(例)$98份量少左啲,底下都系娃娃菜,吸收哂雞味。店員介紹佢地採用走地雞,皮薄,肉有咬口。【檸檬薏米水】$38除左薏米,仲有冬瓜粒 ,飲落少少酸妹妹,清熱解暑。

【雙味臘腸貝殼包】$48

【手工黃金麵】$48/4件

【板鴨蘿蔔煲】$88
清甜白蘿蔔去左板鴨既咸味,非常濃郁。

【X.O醬鮑魚伴麵】$88

【霸皇蔥油雞】(例)$98

【檸檬薏米水】$38
除左薏米,仲有冬瓜粒 ,飲落少少酸妹妹,清熱解暑。

2019-07-02 185 瀏覽
尖沙咀的亞士厘道食肆林立,各式各樣的餐廳都有,路過這間「憶食尚臘味煲仔飯」,心想,食臘味的餐廳竟然裝修得咁靚,究竟有什麼特色呢?踏入餐廳,見到藍色的枱布襯托著藍白的座椅,燈光柔和中帶光猛,感覺很舒服。餐牌的選擇頗多,我們選擇了套餐B,有5個餸加甜品。服務員先遞上薏米冬瓜水,能消消暑。《X.O醬鮑魚拌麵》 這個麵是自家廚師自己手攪的,質量有保證,麵身軟硬適中,把X.O 醬和麵撈勻,香甜美味,最珍貴的是麵上面的一隻鮑魚,好吃。《手工黃金面》四件 這個炸麵和伴麵的麵身是不同的,這個炸麵裏面是空心,專為炸的,放耐了也不會腍,點小小酸甜汁更好吃。《雙味臘腸貝殼包》四件 有原味臘腸和川味臘腸各七件,川味臘腸有微微的麻辣,臘腸夾著鬆軟的具殼包一齊食,一濃一淡,一軟一硬,在口中混合,層次豐富。《霸王蔥油雞》蔥油雞新鮮嫩滑《板鴨蘿蔔煲》蘿蔔條加臘鴨煮成湯,很清甜《御髮膳粥》這個甜品有合桃、花生、紫米,打碎了更易入口,加入些少練奶更滑更好吃。今晚食的餸菜味道不錯,下次要再來試試煲仔飯。

餐牌的選擇頗多,我們選擇了套餐B,有5個餸加甜品服務員先遞上薏米冬瓜水,能消消暑。

《手工黃金面》四件

《雙味臘腸貝殼包》四件

《霸王蔥油雞》蔥油雞新鮮嫩滑

《板鴨蘿蔔煲》蘿蔔條加臘鴨煮成湯,很清甜

《御髮膳粥》
今晚食的餸菜味道不錯,下次要再來試試煲仔飯。

2019-06-27
  • 手工黃麵
2019-06-29 95 瀏覽
This Chinese restaurant has been on my list since their opening due to its specialty on Chinese sauce like clay pot rice. Today we had the chance to have dinner here as they’re currently doing different dinner deals! the environment was nicely decorated- unlike typical Chinese restaurant environment, they’re more of a casual dining and comfy restaurant. we picked one of the dinner set. Drinks arrived first, the staff told us that it’s home made and good for health. soup and a portion of noodles
soup and a portion of noodles first arrived, the size of both were big and fulfilling! Soup was tasty with marinated duck meat inside. Noodles 🍝 were great with different types of toppings added on top of it. When mixed well, the flavor pops!
one of the signature dish was their fried noodles - it was delicious when added the sweet & sour sauce! The set also came with a portion of chicken.
their signature dish then arrived, which is the Chinese sausages- one is spicy and the other one is original smoked. It was very special! Combined with the bread making it balance out the strong ingredients. Overall, a must try dish!
lastly, the set came with the Chinese dessert - it was home made as well and no added sugar. Making is a perfect ending for our meal!
一碗平凡酸辣湯空心麵足夠完滿填充肚子裏的空虛美味感足及窩心只要用心製造材料即使平民化也能食出心機同原汁原味令自己整頓沒有遺憾!( 酸辣湯空心麵$78 )( 清蒸臘味拼盤(S)$98 )( 香煎土豬肉$78 )( 手工黃金麵(4件)$48 )早前朋友帶我去尖沙咀分店,臘味拼盤乾身呈鹹鮮質量不錯從口腔到味蕾嚐出它的精髓廚師精巧煮法不拘小節調出陣陣香濃撲鼻焦脆卜卜沒有絲毫黏口很乾爽彈牙,拌食土豬肉一口一口瘦肥均勻溶化著絕對是最佳配搭新滋味 ( 上湯浸菜芯$68 )用料自家獨立食材更自設每店一角零售貨品百貨,以合宜給街客三百五十多元飯堂是絕小有的人間天堂,讓你嚐品多元化令肚皮滿載的一天

一碗平凡酸辣湯空心麵足夠完滿填充肚子裏的空虛美味感足及窩心

( 酸辣湯空心麵$78 )
( 清蒸臘味拼盤(S)$98 )
( 香煎土豬肉$78 )
( 手工黃金麵(4件)$48 )
早前朋友帶我去[憶食尚]尖沙咀分店,臘味拼盤乾身呈鹹鮮質量不錯從口腔到味蕾嚐出它的精髓

( 上湯浸菜芯$68 )

2019-06-25
  • 手工黃金麵
  • 香煎土豬肉
  • 酸辣湯空心麵
2019-06-22 39 瀏覽
之前返大陸一日遊嗰陣食過呢間「憶食尚臘味煲仔飯」😎估唔到今日行到尖沙咀亞士厘道附近先發現到原來佢係香港都有分店🙈所以今日決定重溫一下🙆‍♀️.🔸手工黃金麵 師傅將空心掛麵炸至金黃色✨口感好似米餅咁金香酥脆再沾一沾旁邊嘅酸甜汁香脆中帶點微酸,脆口又開胃😘.🔸酸辣湯空心麵餐廳嘅空心麵係用咗俄羅斯麵粉所製成食落特別爽口, 掛湯力強最重要嘅係空心麵唔會因為時間而變得發脹👍配上酸酸辣辣嘅湯頭好味到令人一食再食😍而面頭上放咗幾塊招牌川味臘腸口感有韌勁又帶點微辣🥰.🔸香煎土豬肉土豬肉黎自佢哋自家飼養嘅土黑豬🐷肉味更為濃郁🍖肥瘦比例係二比一食落非常薄脆!.🔸香蒸臘味拼盤呢款拼盤就可以一次過食晒佢哋嘅招牌三款臘味啦💕其中廣式臘腸我就最鍾意食🙈原因係九成都係瘦肉好食得黎又唔油膩😋口感緊實又煙韌,一啲都唔會覺得柴👍.🔸上湯浸菜芯呢個菜芯吸盡哂上湯嘅精華🥬條條都非常入味即使飲埋上湯,都唔會感到口渴👍.P.S. 上菜前仲有小菜同鐵觀音/菊花茶添~

之前返大陸一日遊嗰陣

🔸手工黃金麵
師傅將空心掛麵炸至金黃色✨
口感好似米餅咁金香酥脆
再沾一沾旁邊嘅酸甜汁
香脆中帶點微酸,脆口又開胃😘

🔸酸辣湯空心麵
餐廳嘅空心麵係用咗俄羅斯麵粉所製成
食落特別爽口, 掛湯力強
最重要嘅係空心麵唔會因為時間而變得發脹👍

呢款拼盤就可以一次過食晒佢哋嘅招牌三款臘味啦💕
其中廣式臘腸我就最鍾意食🙈
原因係九成都係瘦肉
好食得黎又唔油膩😋
口感緊實又煙韌,一啲都唔會覺得柴👍

🔸上湯浸菜芯
呢個菜芯吸盡哂上湯嘅精華🥬
條條都非常入味
即使飲埋上湯,都唔會感到口渴👍

P.S. 上菜前仲有小菜同鐵觀音/菊花茶添~

2019-06-21
2019-06-20 41 瀏覽
煲仔飯就食得多,大多數都係街邊或者茶記入面食,係咁有氣氛嘅煲仔飯我都係第一次鋪頭裝好靚,氣氛高檔靜係得氣氛好冇用,嘢食質素都相當重要我就叫咗個煲飯set D食前菜係蒜泥白肉,白肉炆得夠淋,肥瘦適中,蒜泥好香,兩者味道好夾,唔錯呢個係伴麵嚟,唔好睇佢好似好dry咁,撈埋xo醬食個種香辣油香感同伴麵真係好夾,加埋麵本身嘅蔥油香真係好鬼好食主菜當然就係煲仔飯,店員有幫我地搞伴咗先,呢到啲煲仔飯真心幾出色,個飯焗到啱啱好好有飯香,雞肉好滑好正 個飯本身有小小油香呢點我好鐘意,食唔停口呢個芥菜排骨煲想特別提下個湯,個湯好入味好暖胃好值得飲排骨亦好嫩肉味香

鋪頭裝好靚,氣氛高檔
靜係得氣氛好冇用,嘢食質素都相當重要
我就叫咗個煲飯set D食

個飯本身有小小油香呢點我好鐘意,食唔停口

呢個芥菜排骨煲想特別提下個湯,個湯好入味好暖胃好值得飲
排骨亦好嫩肉味香

2019-05-27
2019-06-13 53 瀏覽
成日經過呢間煲仔飯店都覺得好特別,因為佢嘅裝修好似一個高級西餐廳咁😂當然裝修咁靚價錢都有返咁上下,不過又真係幾好食又超大份🤔呢個芥菜排骨煲好清甜冇落味精,好好味勁大煲🧐芥菜同排骨都煲到好lum👍🏻呢個蒜泥白肉就同外面嘅有嘅唔同,真係做得幾辣,而我覺得佢係蒜粒唔係蒜泥😂鮑魚xo醬撈麵都幾清,唔會話好油好濃味,仲真係有隻鮑魚仔係度呢個醬仲有得做舖頭買,我都買左枝重頭戲北菇滑土雞飯👍🏻細size都勁大煲,雞都好滑!店員都好好服務咁幫我地淋豉油同埋撈,食到咁上下仲幫我地起左啲飯焦呢碗糖水正喎,好似紅豆沙加喳咋咁,好rich又唔會過甜👍🏻👍🏻👍🏻下轉試試佢啲臘腸煲仔飯先!

當然裝修咁靚價錢都有返咁上下,不過又真係幾好食又超大份🤔

呢個醬仲有得做舖頭買,我都買左枝

下轉試試佢啲臘腸煲仔飯先!

2019-06-13 44 瀏覽
首先講講臘味煲仔飯,臘腸同臘肉品質好,優質材料,惹味開胃,食到吾停口哈哈,D飯焦又夠香夠脆,絕對推介大家試呢度的煲仔飯!清蒸鮮腌鯧魚超級大驚喜,我相信香港好少餐廳有呢味菜,佢賣相同一般蒸魚無分別,起初無味期望,但一放入口瞬間,我同frd立即對望,異口同聲話好掂,究竟掂喺邊,就吾詳細講,大家要試!佢又鮮又有特別驚喜!糖醋黃金麵不嬲好食,佢呢度嘅黄金麵吾會太乾太硬咬得辛苦,佢煮得剛剛好,非常好味,糖醋醬同麵麵真係好夾喲!御髮膳粥其實就吾係粥,係糖水,飲完心情靚靚,養身甜品是也!我同朋友都好滿意今餐,下次會再來食野!