2019-08-17
Tst要搵野食,多數都會黎呢條街,好多隱世好店都會開喺呢邊。諗唔到食咩黎呢到行一轉,就一定有間想試嘅。行過呢間係見佢裝修幾靚,好乾淨舒服,睇真啲先知係食煲仔飯!未見過煲仔飯嘅裝修咁靚咁乾淨。入到去好摩登好西化,最緊要坐得夠舒服。見到佢有張海報係自家制嘅臘腸,用左酒同黑豬肉制作。一於試試佢嘅臘味煲仔飯臘腸板鴨煲仔飯(小)$156夠兩人食,原煲上台十分香,職員好熱心幫我地拌埋同加頭抽。臘腸的確唔係講笑,好好食!好香板鴨=臘鴨,但比臘鴨又鮮味啲!好味最後刮埋飯焦出黎食,好惹味芥菜排骨煲$98點呢個剛好中和左臘味嘅味道,好清新,湯頭順口。芥菜鮮甜,排骨唔算好多,但肉質靚清蒸鮮醃海鯧魚$88好特別,似食緊新鮮嘅咸魚感覺,又有鮮味又比平時嘅魚咸啲,清蒸已十分惹味。一啲都唔腥川味臘腸炒蛋$68因為臘腸太好味,又點了呢個食,呢個臘腸帶少少辣味,加埋蛋就好襯。蛋炒得夠滑身另外一人點一杯薏米水,好清新,薏米好多可以慢慢食。仲有啲冬瓜可以食最尾追加個甜品御髮膳粥$58類似紫米露嘅感覺,好滋潤又唔太甜滿足
入到去好摩登好西化,最緊要坐得夠舒服。
臘腸板鴨煲仔飯(小)$156
夠兩人食,原煲上台十分香,職員好熱心幫我地拌埋同加頭抽。
臘腸的確唔係講笑,好好食!好香
板鴨=臘鴨,但比臘鴨又鮮味啲!好味
最後刮埋飯焦出黎食,好惹味
芥菜排骨煲$98
清蒸鮮醃海鯧魚$88
川味臘腸炒蛋$68
另外一人點一杯薏米水,好清新,薏米好多可以慢慢食。
仲有啲冬瓜可以食
最尾追加個甜品
御髮膳粥$58
類似紫米露嘅感覺,好滋潤又唔太甜滿足