2018-08-18 7456 瀏覽
大獅子生日,揀此處,貪佢靚得來,有意國風,有油畫,有壁爐,燈式,有植物(假)配木窗框,等歐式裝飾……。食物又唔貴,啱預算。怎知去到地下升降機大堂,已有三部升降機,排大隊,兜出街,我以為星期五午市是這樣,夜市仲勁,打電話去話等近,留枱,真無耐。晚上氣氛,當然浪漫陶醉,不過不是跟愛人,餐前麵包雖然不是頂级,配芝士碎,配自家橄欖醬,大獅子搶食一半,再來洋葱蕃茄碎香草橄欖油麵包,大贈送。巴馬火腿配蜜瓜$135,估唔到有薄餅跟,白色,咸咸地,有麵粉香味,脆軟白酒香蒜蜆肉配蕃茄辣椒汁$128,味濃,新鮮度及肥美一般。蟹肉魚子醬尖通粉$168,廚師介绍,配推介紅酒,易入口,好多蟹肉,多魚子蟹子,整體咸。白汁煙三文魚燴飯$198,多三文魚。通粉和飯,汁的質素係得,但係帶咸。推介炸什菜海鮮併盤$218,有少少嚇人,好夠份量,有陣熱場濃罩,死啦熱氣死,但原來不是碌碌脆,軟脆,有魚,鲜魷,蝦,帶子,青紅椒,新鲜,有沙律菜墊底好彩我無叫主菜,樣樣都大份量,白薄餅食飽肚。大獅子話要雪糕解熱,雪呢拿單球$48,滑就滑,味一般。約1仟元結帳,抵食。但全晚7,8張枱,好清静,有一對男女,坐在廳梳化,男生送花,女孩子

白酒香蒜蜆肉配蕃茄辣椒汁$128,味濃,新鮮度及肥美一般。

好彩我無叫主菜,樣樣都大份量,白薄餅食飽肚。

大獅子話要雪糕解熱,雪呢拿單球$48,滑就滑,味一般。約1仟元結帳,抵食。但全晚7,8張枱,好清静,有一對男女,坐在廳梳化,男生送花,女孩子成日望住手上鑽介,好似成功求婚,這裏都好啱情侣。
1933 瀏覽
白酒香蒜蜆肉蕃茄辣椒汁
巴馬火腿配哈蜜'瓜
白汁煙三文魚燴飯
蟹肉魚子長通粉
2018-07-27
生日
2018-07-23 1827 瀏覽
人在灣仔又唔知食咩好,係openrice見到評分都唔錯,所以就揀左呢間意大利餐廳試下。雖然係周末,但人不多。呢個係送既,個包好脆,而且上面d配料好清新,好開胃。Fazzoletto di Spinaci e Ricotta con Burro e Salvia比一般意式雲吞大d,中間有菠菜同cheese,口感豐富,仲有少少蛋香,食完有種意猶未盡既感覺。Spaghetti Mari e Monti好香香草味道,蝦都好鮮甜,蘑菇味道香滑濃郁,意粉軟硬適中。Tiramisu賣相好靚,味道同一般市面上既Tiramisu差不多,但咖啡味道更香濃,都幾好食。食物質素不錯,而且服務態度非常好,比人一種親切既感覺。餐廳内環境幽靜,d decorations都幾特別。美中不足係食物份量有d細,男士應該唔太夠飽。

呢個係送既,個包好脆,而且上面d配料好清新,好開胃。

Spaghetti Mari e Monti

Spaghetti Mari e Monti
好香香草味道,蝦都好鮮甜,蘑菇味道香滑濃郁,意粉軟硬適中。

2018-05-20
Spaghetti Mari e Monti
2018-07-17 1018 瀏覽
由細到大屋企人都教落話太多人既地方要提高警覺呀😊(好似大時大節去倒數呀、睇煙花果d)所以可能因為由細熏陶到大凡係要逼既活動我都唔太鐘意所以節日慶祝我一定會提早架!今次就提早一星期慶祝父親節💚因為爸爸係崇洋既朋友,所以就選擇左哩間餐廳一入到去 坐落已經比餐包我地仲可以refill 加蒜蓉橄欖油係一流架👍🏻😋當日餐廳人客不多 上菜速度亦都好快服務員都會耐心解釋份量好足夠呀 五個人share 野食 都可以再裝滿一個自備外賣盒🤨同見到拒同🐷第一次食飯都幾開心最後上埋個甜品,爸爸見到冧哂😛成功因為餐牌都好多選擇,味道亦不錯☺️下次會再黎哩間靚靚餐廳🤤
由細到大屋企人都教落
話太多人既地方要提高警覺呀😊
(好似大時大節去倒數呀、睇煙花果d)

所以可能因為由細熏陶到大
凡係要逼既活動我都唔太鐘意

所以節日慶祝我一定會提早架!

今次就提早一星期慶祝父親節💚
因為爸爸係崇洋既朋友,所以就選擇左哩間餐廳

一入到去 坐落已經比餐包我地
仲可以refill 加蒜蓉橄欖油係一流架👍🏻😋

當日餐廳人客不多 上菜速度亦都好快
服務員都會耐心解釋
同見到拒同🐷第一次食飯都幾開心
最後上埋個甜品,爸爸見到冧哂😛成功

因為餐牌都好多選擇,味道亦不錯☺️下次會再黎哩間靚靚餐廳🤤
餐包
蘋果汁、凍檸茶
烤特色羊扒
米蘭特色羊扒
Apple  pie
和朋友晚飯,對方提議到這家位於灣仔的西餐廳。它在某商廈的高層,而且佔地兩層,地方廣闊,很有空間感。裝修用了大量木材、掛畫和擺設,具有特色。餐前麵包暖洋洋的,為胃部熱身,再加上他們送上香檳作為complimentary drinks,令我們感覺更放鬆。點了一客三文魚意大利飯,醬汁是蕃茄汁,充滿香氣,清新而醒胃。放了不少三文魚,肉質鮮嫩,味道亦不錯。意大利飯外軟內硬,口感適中。另一道菜是parma ham pizza,有大量的火腿鋪滿在整個薄餅,令我們充滿驚喜。火腿充滿鹹香,煙韌可口,薄餅鬆脆,令我們回味無窮。這頓晚餐感覺不錯,日後希望再光臨。

這頓晚餐感覺不錯,日後希望再光臨。
2018-06-07
2018-06-04 5844 瀏覽
聽朋友說,他們前排去了一家意大利菜在灣仔說那邊很美及比較寧靜。去到門口,發現原來有兩層。我們被安排坐在樓上的座位。裝潢很美,有點意大利風情。時間嘗早,餐廳不算是很多人。由於有兩層,相信可以容納超過100人店員大部分都是外國人,基本上要用英文才能溝通。點餐後,店員便送上麵包及配料。我將他們放在一起食用,又幾特別,酸酸地的感覺。但其實不知道是不是因為我叫了Pizza 才有芝士粉的還有蕃茄包,我吃西班牙菜便吃得多了,想不到原來意大利菜也會有的。是比較新鮮的開胃小吃,但其實吃麵包已覺得很飽我們未叫飲品,店員便為我們送上這杯Welcome Drink,是桃味的Sparkling wine,幾特別!Margheritha 芝士薄餅 size 23cm$95本來以為是比較細的pizza,但原來是很大份的,我們兩個人,一人三大塊!芝士味十分濃烈,每一啖都是芝士,口感非常,十分滋味!但非常滿足,也在擔心之後叫了菜式!Fazzoletto 特士芝士菠菜餡角配蕃茄醬 $132就咁看表面就像是肉醬意粉,但實質它是餡角。內有豐富菠菜芝士餡,配了蕃茄醬,滋味萬分,令人垂涎三尺。而芝士菠菜這個配搭又令我想起西班菜的
去到門口,發現原來有兩層。
我們被安排坐在樓上的座位。裝潢很美,有點意大利風情。
時間嘗早,餐廳不算是很多人。
由於有兩層,相信可以容納超過100人
店員大部分都是外國人,基本上要用英文才能溝通。

點餐後,店員便送上麵包及配料。
我將他們放在一起食用,又幾特別,酸酸地的感覺。
但其實不知道是不是因為我叫了Pizza 才有芝士粉的

是比較新鮮的開胃小吃,但其實吃麵包已覺得很飽

Margheritha 芝士薄餅 size 23cm$95
芝士味十分濃烈,每一啖都是芝士,口感非常,十分滋味!
但非常滿足,也在擔心之後叫了菜式!

Fazzoletto 特士芝士菠菜餡角配蕃茄醬 $132
就咁看表面就像是肉醬意粉,但實質它是餡角。
內有豐富菠菜芝士餡,配了蕃茄醬,滋味萬分,令人垂涎三尺。
而芝士菠菜這個配搭又令我想起西班菜的一道tapas,非常懷念!

頂級牛肉配蘑菇汁 $318
一上檯已看到大量蘑菇在表面,還配了薯菜,份量十足!
我們選了五成熟,剛剛好,不會太淋或太黏韌!
而且肉質很juicy,加上了蘑菇汁真的令我停不了口
這天晚上約了朋友到灣仔吃晚餐,我們決定吃意大利菜。一向對香港的西餐都沒有太多期待,只求能填飽肚子而味覺不會太難受。"La Cucina Italiana" 這名字聽起來很地道,位於灣仔核心地段,我們抱著一試的心態前往。一入門口的情況:採用黃光,營造很溫馨的感覺。裝潢很外國feel,有一瞬間真的覺得自己身在異國。有兩層,這是上面那層的情況:服務員多是非本地人,基本上要用英文才能溝通。去過很多餐廳,對一般餐廳可說是麻木了,但這裡讓我耳目一新,的確是非同凡響,跟其他地方不是同一個級數。很上世紀的感覺,但傢俱非常新淨:人不算很多,每個座位都很寬敞,可以很舒服和放鬆地和朋友聊天。餐單印刷精美,細心看上面的價錢,其實非常合理。以灣仔西餐來說,更是物超所值。點餐後不久,店員很快開始上菜。先上餐包,有很多塊,光是吃這個已經夠飽:還附有兩款醬料,深綠色的那款偏酸,白色的有芝士的味道。相信大部份人都能找到適合的醬料。個人比較喜歡白色的那款。另一款前菜,沒有額外收費,開始覺得這餐廳真是良心企業:上面的材料很新鮮,蕃茄很fresh。多士硬度適中,跟上面的材料很匹配。吃完後很開胃。Welcoming drink
這天晚上約了朋友到灣仔吃晚餐,我們決定吃意大利菜。

一入門口的情況:

採用黃光,營造很溫馨的感覺。
裝潢很外國feel,有一瞬間真的覺得自己身在異國。

有兩層,這是上面那層的情況:

服務員多是非本地人,基本上要用英文才能溝通。

很上世紀的感覺,但傢俱非常新淨:

餐單印刷精美,細心看上面的價錢,其實非常合理。
以灣仔西餐來說,更是物超所值。

點餐後不久,店員很快開始上菜。

先上餐包,有很多塊,光是吃這個已經夠飽:

還附有兩款醬料,深綠色的那款偏酸,白色的有芝士的味道。
相信大部份人都能找到適合的醬料。
個人比較喜歡白色的那款。

另一款前菜,沒有額外收費,開始覺得這餐廳真是良心企業:

上面的材料很新鮮,蕃茄很fresh。
多士硬度適中,跟上面的材料很匹配。
吃完後很開胃。

Welcoming drinks:

店員突然送上我們沒有點的飲料,細問之下原來是送的,令人感到非常窩心。

有點酒味,不算重,酒量淺的人不會輕易喝醉。又有點果味,像是橙汁。

兩頭尖意粉:

意粉夠彈牙,軟硬度適中。
加上醬汁非常滋味。

意式雲吞:

有3隻,跟想像中很不同。
以前在別的地方吃過,記得是很小的,但這裡的每隻都很大。
外層的雲吞皮有點厚,加上creamy的醬汁簡直是絕配!

Pizza:

正宗薄底的意大利薄餅。
辣肉腸很惹味,又夠辣,不太能吃辣的人可能要邊喝飲料邊吃。
吃後齒頰留香。

Fresh orange juice:

沒有令我失望。
新鮮橙肉粒粒分明,很能止渴。

Chocolate:

可選有cream或是沒cream,價錢都是一樣。
見我們不要cream,店員特意跟我們提一下就算加cream也是同樣價錢。
但我們本身就是不要cream,所以沒有改變主意。
他們真的有為客人著想,怕我們蝕底。
Chocolate 甜度適中,還有半塊曲奇奉送,真的很外國feel!
可見餐廳的負責人非常熟悉意大利文化!

埋單$551,平均每人$272,有加一服務費,以晚餐的價錢來說,算是可接受。

餐廳氣氛、食物和服務員質素都很高,我們有機會還要再來!
2018-05-14
2018-05-02 2693 瀏覽
病到矇矇地,無心機,無打算,那天特别日子無訂枱,致電我的家丁,找間靚靚餐廳,佢現在QRE,找到call 我,咁就來咗。餐廳有兩層,好有田園味,像意大利西西利風情(睇教父)。有餐前法包,雖然不是熱但配橄欖蒜蓉酱及碎芝士,I love itdaily special$138: 雜菌湯,濃郁creamy,有胡椒!特式香辣雞扒配沙律薯角,辣醬另上(含洋葱,胡椒,小小咖哩味……),雞扒都知急凍,竟然有雞肉味,有汁,香green lunch set$128: 蕃茄香草湯,夠稠香濃,薄餅餡是洋䓤,mozzarella cheese,青椒,蒜,雜菌,邊脆,熱辣辣,不太重芝士味,我喜甜品pudding,不太凍不太甜,Ok,泡沫咖啡雖然無拉花,但覺得靚,香滑以此價錢4個course又有餐包配醬,美麗環境,當日又無咁多客又唔嘈,真悠閒舒適是欠小小意大利風情音樂,否則我又發夢,飛咗去意大利

是欠小小意大利風情音樂,否則我又發夢,飛咗去意大利

蕃茄湯,雜菌湯,餐包,蒜蓉酱,芝士

紀念日
蕃茄湯,雜菌湯,餐包,蒜蓉酱,芝士
咖啡
2018-02-25 1342 瀏覽
二月十四不嬲都係畀d 餐廳禁住黎搶既日子,原本已要求老公去食平野,但臨近放工老公話灣仔等,好啦就幅佢話事啦!八點去到都有九成半滿,餐廳共有兩層,普遍大家都係一雙一對,佈置還可以,侍應都好服務,一坐低就會點candle ,斟水同送一支玫瑰畀在場女士。情人節餐連加一大概千零蚊左右,食既野唔係名貴既,但係味道絕對唔馬夫,由湯到前菜,都好快手同夠熱,但係就唔係好特別囉,主菜我地都揀左食牛,嘩好味喎!完全冇諗過隻汁係咁match, 七成熟岩岩好,仲夠淋同份量足夠!甜品就係普通brownie , 略嫌過份甜啦,一般般冇咩驚喜...值得一讚係佢個松露latte,唔錯呀好香又唔會話好苦,而服務態度都好好,會主動問駛唔駛影相,值得平日再黎食過,下年情人節都係食返三哥喇

2018-02-25 664 瀏覽
情人節梗係要食好少少啦!搵到呢間好評高既意大利餐廳,6:30已經到餐廳比原定早了一個鐘,所以都未見滿座,餐廳有2層,環境寧靜,光線較得好好!樓梯間旁都放有小蠟燭同玫瑰花花瓣,佈置確實好浪漫!當日只有情人節套餐,餐前酒比紅酒同白酒較有酒味。前菜個多士夠脆。湯就得半碗!巴馬火腿味道不錯,唔太咸,算大塊!主菜只有2款,牛柳同比目魚,牛柳都符合要求熟既程度,不過凍的比目魚比較好味!甜品真係好甜,無咩朱古力味黑松露咖啡非常香期間侍應送左1支玫瑰花🌹Fine dining 來講侍應服務質素認真麻麻,落單求其,無問清楚牛柳幾多成熟要求,上餐時候整瀉枱面芝士粉,當睇唔到走左去,sorry都無句,張枱佈置得幾靚都被佢破壞晒😔湯同頭盤都未食完,就上埋個主菜,完全無留意食客進度,重點係張枱又細,根本放唔落,侍應淨係企係度望住張枱!我地要求遲少少上,個侍應先黑晒面拎走d主菜☹️,好似趕人走咁,如果趕頭趕命食,我就會去快餐店啦!

比目魚比較好味!甜品真係好甜,無咩朱古力味
黑松露咖啡非常香
期間侍應送左1支玫瑰花🌹

2055 瀏覽
2018-02-14
情人節
2018-02-15 849 瀏覽
Nice and well decorated Italian restaurant in wanchai ~ the setting looks so western and stylish ! Different kinds of lunch set to choose and the price is so so reasonable we choose the $188 set. Already got beef and pasta ! look so nice and the beef tastes good and tender ! tomato veggie pasta is yummy ! another lunch set of salmon pasta, taste so nice !!! set lunch served with dessert plus drinks such a fruitful meal !
such a fruitful meal !
2018-02-11
2018-02-02 5615 瀏覽
<味道出色環境幽雅既意大利餐廳>🇮🇹今日黎到灣仔呢間 La Cucina Italina試下佢d意大利菜 環境樓高兩層 燈光偏暗有格調 充滿住歐陸裝飾 好適合人少少飲下野傾下計 menu上面全部都係意大利菜 😍仲有甜品同酒點 🍸 而且價錢唔貴 . 點野食前佢會送每人一塊多士仔 🍞 多士仔口感香脆又充滿蕃茄碎🍅夠哂清新 而麵包可以點芝士碎同一d自製既酸辣醬汁 幾開胃😃🍴豬扒配意大利紅酒汁 218 蚊🐖🍷用左西蘭花 蘿白等做配菜 🥕 主角既豬扒紅酒汁香濃咸甜味適中 豬扒食得出有少少炸過 所以俾汁淋過得黎又有d脆脆口感 夠軟滑juicy 🐖盡吸紅酒汁🍷上面既紫洋葱配搭唔錯 可以中和番豬肉肥膩👍🏻 而薯角夠哂粗身 同新鮮 🥔 都可以點埋醬汁一齊食 好味 😀🍴海鮮薄餅 大size 28 cm 132 蚊 🍕香蒜辣椒海鮮配蕃茄醬🍅一睇個底皮甘薄就知係正宗意大利薄餅 口感香脆 蕃茄醬香濃 🍅又唔會整走海鮮味 海鮮落足料 軟熟既帶子 煙靭既蜆肉🐚甜大蝦🦐彈牙魷魚 🦑等等 加埋少少半溶既芝士醬 🧀葱花調味 🌿推介👍🏻🍴意大利乾蕃茄香蒜扁麵配橄欖油 125 蚊🍅🍜呢隻linguine扁麵
<味道出色環境幽雅既意大利餐廳>🇮🇹

🍴豬扒配意大利紅酒汁 218 蚊🐖🍷

🍴海鮮薄餅 大size 28 cm 132 蚊 🍕
香蒜辣椒海鮮配蕃茄醬🍅

🍴意大利乾蕃茄香蒜扁麵配橄欖油 125 蚊🍅🍜
呢隻linguine扁麵係長幼身 但望落有少少扁身 比較有口感。 落埋檻欖油有種爽滑感 😌 用左葱花香蒜 蒜味香濃 再加上一d炒過既乾蕃茄 🍅 調味好match正👍🏻😌

🍴意大利特式芝士餅 🍰tiramisu 55 蚊
好耐冇食過甘正既tiramisu 😍 cream夠濃帶點rum 酒香 🍸中間加左d薄脆朱古力碎🍫餅身夠軟熟 咖啡同朱古力味剛好 又帶點蛋同芝士香🥚🧀 好味!

Score 平均分 <8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
Address地址
La Cucina Italina
灣仔 皇后大道東202 號QRE Plaza 21 至22 樓
#lacucinaitalina
~~~~~~~~~~~~~
2018-02-02 736 瀏覽
呢一間餐廳價錢非常之平,店員雖然唔識中文但係換磼好頻密,而且亦都有笑容。佢哋嘅蘑菇湯係真係磨出嚟,同嗰間不知所謂,食物同服務九流嘅Jim my kitchen (占美廚房)完全差天共地嗰啲卡幫尼意粉就比較硬身,可能係個廚師嘅風格,但係唔係好欣賞。豬扒就真係一流,豬肉嘅脂肪十分香口,而且好大塊,肉質鮮嫩,絕對唔會有半點鞋口,係溫度略嫌不足,佢哋啲番茄醬係新鮮磨出嚟,唔係街市買嘅茄汁,真係值得一讚。好多收費昂貴嘅餐廳都唔及佢嘅豬扒咁好食。嗰度環境亦都舒適,一嚟佈置係優雅,二來沒有嘈雜嘅聲音。但如過往嘅食評所講,廚房的確幾麻慢,如果人多真係好難講會唔會等一個鐘先有得食主菜

烤豬排
卡幫尼意粉
烤豬排
  • 雜菌湯
2018-01-21 701 瀏覽
下班後,與港島區上班的友人小聚,選了這家環境不錯的意大利餐廳。餐廳佔地兩層,裝潢有別於一般的西餐廳,頗有歐洲懷舊風呢。坐下先會奉上餐前小吃,特色多士及法飽,對於已工作一整天愛吃又有餓意的我,熱騰騰的多士及香噴噴的飽,很快被吃光光了。見鄰桌客人點的菜式份量不少,我們二人點了兩款主菜一款甜品便足夠吃了。《特選海鮮意大利粉》《頂級牛柳配蘑菇汁》《意大利特色芝士餅》《特選海鮮意大利粉》是餐牌內的推介菜式,海鮮份量不少,青口、蜆、蝦、魚、魷魚。個人喜歡這裡意粉,口感彈牙,與平時坊間吃到的不同。不過,意粉汁醬原來是辣的,還要是頗辣,不太吃辣的,點菜前一定要向服務員提出走辣。《頂級牛柳配蘑菇汁》是頗驚喜的一道菜,牛扒十分淋身,完全沒有「鞋口」,肉汁豐富,配上特製蘑菇汁,朋友仔和小妹都十分讚賞,絕對是推介。吃到中段,服務員奉上免費餐果酒,果味濃,易入口,味道不錯唷。最後,甜品點了個人認為是意大利菜靈魂甜品《意大利特色芝士餅》,甜品用杯子上,咖啡味出,濕濕口感,喜歡,亦為整餐劃上圓滿句號。餐廳食物整體中上,環境的確十分適合靜靜聊天,服務中規中矩,多一點介紹會更好呢。

免費   餐前特色多士

意大利特色芝士餅

2018-01-16
頂級牛柳配蘑菇汁
2018-01-17 622 瀏覽
最近忙得厲害,過著非人的生活。難得地不用加班,朋友就帶我到久違的灣仔區食好西。餐廳有兩層,內裡熱鬧,佈置亦顯見心思。餐牌裡菜式選擇多到令人心大心細,最後交由朋友作主!四季薄餅 - 有兩款尺寸,人少少當然選擇細的23cm淺嚐。餅底薄,咬落卜卜聲清脆得很,配料有芝士、巴馬火腿、蘑菇、肉腸等,味覺豐富,酸咸皆備,食落清新惹味!香辣茄醬鯷魚意大利粉 - 另備尖通粉選擇,不過我卻對意粉情有獨鍾。意粉煮得適宜,爽口彈牙,配上酸而帶辣的醬汁,更見開胃。鯷魚不腥,肉質頗滑溜,吃得挺滋味!豬扒配意大利紅酒汁 - 豬扒軟身,肉質香口而不韌。配上紅酒汁使其不乾身。配上菜蔬實在挺飽肚!

餐廳有兩層,內裡熱鬧,佈置亦顯見心思。

餐牌裡菜式選擇多到令人心大心細,最後交由朋友作主!

四季薄餅 - 有兩款尺寸,人少少當然選擇細的23cm淺嚐。

配上菜蔬實在挺飽肚!
2018-01-17 564 瀏覽
無錯, 今次又係試食意大利菜, 黎到2018年, 今晚, 我同我既未婚妻黎慶祝黎緊呢年既喜慶事~  經朋友介紹下, 搵到呢間環境好幽美既意大利餐廳, 一入門口, 就覺得裝修得好靚, 好有特色偷偷拍下今晚set dinner既餐牌, 雖然餐廳侍應全部都係講英文既, 但係餐牌上, 都會有中文作翻譯我地點左一個set dinner同另外一份 recommended dishes Pork Steak 既 main courseOrder完後, 就開始有餐前小食同飲品, 好窩心~餐湯係蕃茄湯~ (有點辣, 但又非常醒胃)另外都點左一個雜菜湯~ (單點既會比較大碗, 但一樣美味)跟住黎既, 就係set dinner既salad - 水牛芝士伴車厘茄 (芝士非常好味!!)跟住一齊黎既, 係一碟薄餅, 呢碟薄餅係會一路放係度, 伴住你每一味餸菜, 唔好似為你唔會掂佢, 其實我地都食剩兩塊架咋!! 佢好好味, 好夾整個晚餐, 應該係意大利人既特晚吧!Dinner set入面我地揀左牛肝菌尖通粉, 份量好好, 菌非常香口, 不錯不錯黎到我地第二度主菜 - 豬扒配意大利紅酒汁, 豬扒煮得非常嫩口, 值得一

Order完後, 就開始有餐前小食同飲品, 好窩心~

餐湯係蕃茄湯~ (有點辣, 但又非常醒胃)

另外都點左一個雜菜湯~ (單點既會比較大碗, 但一樣美味)

黎到我地第二度主菜 - 豬扒配意大利紅酒汁, 豬扒煮得非常嫩口, 值得一試

餐廳服務態度非常之好, 環境又不錯, 價錢以意大利菜黎講亦非常親民, 如果大家去到灣仔諗唔到食咩, 又想不如食個所謂fine dinner, 呢間餐廳都不失為一個好既選擇
2018-01-16
  • 豬扒配意大利紅酒汁