2018-08-18
大獅子生日,揀此處,貪佢靚得來,有意國風,有油畫,有壁爐,燈式,有植物(假)配木窗框,等歐式裝飾……。食物又唔貴,啱預算。怎知去到地下升降機大堂,已有三部升降機,排大隊,兜出街,我以為星期五午市是這樣,夜市仲勁,打電話去話等近,留枱,真無耐。晚上氣氛,當然浪漫陶醉,不過不是跟愛人,餐前麵包雖然不是頂级,配芝士碎,配自家橄欖醬,大獅子搶食一半,再來洋葱蕃茄碎香草橄欖油麵包,大贈送。巴馬火腿配蜜瓜$135,估唔到有薄餅跟,白色,咸咸地,有麵粉香味,脆軟白酒香蒜蜆肉配蕃茄辣椒汁$128,味濃,新鮮度及肥美一般。蟹肉魚子醬尖通粉$168,廚師介绍,配推介紅酒,易入口,好多蟹肉,多魚子蟹子,整體咸。白汁煙三文魚燴飯$198,多三文魚。通粉和飯,汁的質素係得,但係帶咸。推介炸什菜海鮮併盤$218,有少少嚇人,好夠份量,有陣熱場濃罩,死啦熱氣死,但原來不是碌碌脆,軟脆,有魚,鲜魷,蝦,帶子,青紅椒,新鲜,有沙律菜墊底好彩我無叫主菜,樣樣都大份量,白薄餅食飽肚。大獅子話要雪糕解熱,雪呢拿單球$48,滑就滑,味一般。約1仟元結帳,抵食。但全晚7,8張枱,好清静,有一對男女,坐在廳梳化,男生送花,女孩子
白酒香蒜蜆肉配蕃茄辣椒汁$128,味濃,新鮮度及肥美一般。
好彩我無叫主菜,樣樣都大份量,白薄餅食飽肚。
大獅子話要雪糕解熱,雪呢拿單球$48,滑就滑,味一般。約1仟元結帳,抵食。但全晚7,8張枱,好清静,有一對男女,坐在廳梳化,男生送花,女孩子成日望住手上鑽介,好似成功求婚,這裏都好啱情侣。