我要烤魚銅鑼灣樓上呢間開業兩年左右罕有零負評嘅烤魚燒烤店「我要烤魚」人氣不減,平日夜晚去都好多人. 門面有大燈箱同埋兩隻大草泥馬擺設好搶眼. 入內餐廳木系風格似日式居酒屋. 座位好舒適兩個人坐卡座勁闊落. 一出𨋢未入門口已經充斥着香味. 入到去坐低店員都好友善細心介紹菜式,服務真係幾好.全日Sapporo 生啤$48買一送一抵飲,梗係即叫. 主角烤魚有四款醬汁可以揀,有重慶麻辣、萬洲香辣、蕃茄、酸辣金湯酸菜,辣度有幾款可以根據自己口味選擇. 魚有兩款,鱸魚啖啖肉魚味夠濃郁,青江魚嫩滑較多油香. 串燒有幾十款連不少罕有品種都有. ⭐️萬洲香辣烤魚鱸魚肉質真係好厚實. 烤魚炸過再烤外皮香口不過魚肉保持嫩滑. 配菜豐富,有土豆片、芽菜、 蓮藕、娃娃菜等. BB辣嘅辣到已經幾辣,仲會越煮越辣,非常過癮. ⭐️火鍋配料食完烤魚仲可以有多20款不同配料可以添加. 牛魔王嘅我哋揀咗手切鮮豐門牛柳、牛皇喉、牛柏葉. 牛柳份量不少,簡單一淥已經肉味濃郁口感柔軟. 牛皇喉質感特別. 牛柏葉勁爽有嚼勁. ⭐️燒茄子燒烤必不可少嘅燒茄子,表面鋪滿蒜蓉同香蔥,茄子肉軟腍腍好味道. 最正係唔會食落滿口油. ⭐️陀地燒生蠔

我要烤魚

⭐️萬洲香辣烤魚

⭐️火鍋配料

⭐️燒茄子

⭐️陀地燒生蠔
值得一讚餐廳好公道,本身叫咗兩隻,但係因為size較平時細餐廳就主動俾多謝我哋. 食落好惹味,蠔肉新鮮唔腥啖啖肉.

⭐️桂花蜜四川冰粉
食四川嘢點少得叫個冰粉,呢度做得清新香甜解辣. 桂花蜜好潤喉,冰粉透心涼,仲有提子乾同果仁等好豐富,完美作結.

呢度高性價比服務好絕對要回頭支持.

• 萬州香辣烤魚
  • 手切鮮封門柳
  • 牛柏葉
  • 牛黃喉
  • 烤羊肉串
2024-09-15 403 瀏覽
我要烤魚喺旺角同銅鑼灣都有分店,除咗烤魚之外仲主打串燒,除咗魚之外仲有好多其他唔同嘅選擇。 位於百樂中心 8 樓嘅我要烤魚座位大約60個,環境都幾寬敞,坐得幾舒服,同朋友一邊食川菜一邊傾計,正!一場嚟到就梗係要試下佢嘅烤魚!唔食辣嘅食客都照顧埋,可以選擇酸酸甜甜嘅蕃茄湯底,同樣咁受歡迎。湯底:麻辣 (有籐椒)、香辣 (有鹹香)、酸辣同蕃茄湯底 (唔辣)辣度:BB 辣、小辣,中辣同大辣。魚:鱸魚 (實啲),清江魚 (滑啲)每個湯底都會跟送6️⃣款配菜:麻辣 / 香辣:豆芽、蓮藕、土豆片、䈑荀、魔芋,娃娃菜酸辣:豆芽、蓮藕、豆卜、䈑荀、金菇,娃娃菜蕃茄的:魔芋、豆腐、土豆片、粟米、蕃茄,娃娃菜⭐🐟酸辣金湯酸菜烤魚 $298- 我哋揀咗清江魚。魚經炸過之後再入鍋,為條魚加咗炸咗脆脆地嘅口感,配埋呢個酸辣湯底好開胃。我哋叫咗 BB 辣,店員好貼心咁周不時過嚟加湯比我哋。我哋仲另外叫咗幾樣唔同嘅烤魚配料⭐啫啫墨魚滑 $78/份- 雖然叫啫啫墨魚滑,但除咗墨魚滑之外仲有好多配料,包括咗蓮藕、洋蔥、椰菜花、芽菜等,墨色滑有咬口得嚟但相對軟嘅口感,整體上同其他食材唔同嘅質地令個口感充滿唔同嘅層次。🥓牛骨髓

辣度:BB 辣、小辣,中辣同大辣。
魚:鱸魚 (實啲),清江魚 (滑啲)

每個湯底都會跟送6️⃣款配菜:
麻辣 / 香辣:豆芽、蓮藕、土豆片、䈑荀、魔芋,娃娃菜
酸辣:豆芽、蓮藕、豆卜、䈑荀、金菇,娃娃菜
蕃茄的:魔芋、豆腐、土豆片、粟米、蕃茄,娃娃菜

⭐🐟酸辣金湯酸菜烤魚 $298

我哋仲另外叫咗幾樣唔同嘅烤魚配料

⭐啫啫墨魚滑 $78/份

🥓牛骨髓 $48/份
- 唔係度度都有得食嘅牛骨髓,佢吸咗個酸辣湯嘅味道之餘入口綿綿,非常美味。

🥓鴨血 $32/份
- 另外叫咗份鴨血,質地比較實嘅鴨血放咗落個湯度都唔會散,入口少少爽都幾有口感。

🍜稻庭烏冬$20/份
- 另一款吸湯嘅配料,同牛骨髓一樣,稻庭烏冬入口都係比較軟熟,個烏冬煮咗一陣就吸咗酸辣湯嘅味道,

除咗烤魚之外,我哋仲叫咗啲串燒同燒物:

🍢牛胸爽 $14/串
- 牛胸爽係心臟隔離嘅膜,起初見到白色以為係成塊脂肪,原來佢係軟骨部位嚟,燒香咗嘅牛胸爽有啲爽口又有啲煙韌,配上味粉好香口,送啤酒一流

🍢西斑牙叉燒串 $14/串
- 有少少似平時食嘅叉燒但香口好多,入口肉味濃郁而且一啲都唔韌唔硬。

🦪陀地燒生蠔 $12/隻
- 呢個燒生蠔要大推! 雖然唔係話好大隻,但$12一隻就好抵食,燒生蠔上面有滿滿嘅蒜蓉,啱晒我呢啲蒜蓉控!

🍍甜蜜燒菠蘿 $10/串
- 燒香咗燒熱咗嘅菠蘿特別甜,呢份燒菠蘿燒完一啲都唔乾,保留咗菠蘿原有嘅鮮甜同水份,正!

飲品
- 自家製檸檬香茅薏米水 $22

🍺Sapporo生啤 $48
- 食烤魚就梗係要配啤酒!大大杯都只係 $48,Sapporo 生啤做緊買一送一優惠,千祈唔好錯過 🍻🍻

整體嚟講,我要烤魚幾抵食,無論係2個人嚟定一班人嚟,都可以有唔同嘅食物滿足到唔同人嘅喜好同食量。呢度嘅服務除咗好貼心之外,店員都好友善,會介紹返唔同嘅食材同食物,值得一試!

2024-09-12
2024-09-15 401 瀏覽
之前同朋友食過旺角店,今日同朋友再戰銅鑼灣店,😋😋我要烤魚係一間間重口味重慶烤魚店,店內主打多款口味的重慶烤魚,供應不同口味辣度🌶️,另有四川火鍋🍲、烤肉🔥、串燒等菜式🍢====—====—====—====—✦ 烤魚 ✦🐟🌶️重慶麻辣烤魚($298)免費奉送配菜組合:💚萵荀|🤎蓮藕|💛芽菜|🥔土豆片|🤍魔芋|🥬娃娃菜招牌重慶麻辣味、萬洲香辣味、川式孜然味及重慶豆豉味,可以根據個人喜好選擇小、中、大辣度。必試重慶麻辣烤爐魚/清江魚,魚肉煎香後亦非常鮮嫩,爐魚啖啖魚肉,魚香濃郁,我揀左清江魚,口感嫩滑,油香十足😋😋⋄✦ 啫啫系列 ✦🐷啫啫粉腸入烤魚($48)以香鍋炒成的啫啫系列,揀左豬粉腸,加入椰菜花、萵筍、蓮藕片、土豆片、芹菜、芫荽等配料以乾鍋方式炒香,麻香辣十足,加入烤魚中,加倍惹味😍⋄✦ 烤魚配菜 ✦還可另外加點配料打邊爐,價錢也相當實惠😌🥬皇帝菜($22)清翠嫩綠,非常新鮮👍🏻—🍠四川寬粉($20)煙韌寬粉吸收湯底味道超正👅⋄✦ 烤魚海鮮推介 ✦除了烤魚外,還有燒烤供應,款式選擇挺多,低至$8串(2串起),非常抵食🤩🤩🦪陀地燒生蠔($12隻/2隻起)生蠔肥美大隻,配以大量惹味蒜蓉,蠔

====—====—====—====—
✦ 烤魚 ✦
🐟🌶️重慶麻辣烤魚($298)

✦ 啫啫系列 ✦
🐷啫啫粉腸入烤魚($48)

✦ 烤魚配菜 ✦
還可另外加點配料打邊爐,價錢也相當實惠😌
🥬皇帝菜($22)
清翠嫩綠,非常新鮮👍🏻

🍠四川寬粉($20)

煙韌寬粉吸收湯底味道超正👅

✦ 烤魚海鮮推介 ✦
🦪陀地燒生蠔($12隻/2隻起)

生蠔肥美大隻,配以大量惹味蒜蓉,蠔隻口感嫩滑,帶出濃濃生蠔的鮮味和烤燒的風味😙

✦ 燒雞類串燒 ✦
雞肉類也相當不錯👍🏻😌

🐥手工雞皮串($12/串/2串起)
薄薄一片燒得非常香脆

🐤雞軟骨($12/串/2串起)
雞軟骨用左多種香料製成,孜然香味突出

🐣雞腎($14/串/2串起)
爽口滋味

✦ 烤農場蔬菜 ✦
🫔孜然蒜茸豆皮串($12/串/2串起)
豆皮經過烤燒後,表面非常香脆,內部保持著豆皮本身的嫩滑口感,搭配孜然和蒜茸的風味,豐富的口感和風味層次😍

🌿孜然燒韭菜($16/串/2串起)
韭菜的香氣在燒烤中更為濃郁,輕輕烤過,非常美味😋

🍆陀地燒茄子($32/串)

茄子外皮焦香脆口,內部則保持著茄子的柔軟口感,營造出獨特的燒烤風味😋

✦ 飲品 ✦
🥥🌴椰青($38/個)

新鮮甜潤,清涼解渴👍🏻
====—====—====—====—
📌店名:我要烤魚 (銅鑼灣)’
📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心8樓
2024-09-10
  • 重慶麻辣烤魚
  • 爆蒜燒蠔
  • 功夫萵筍片
▫️間唔中想食下辣野過下癮🌶️ 今次黎到銅鑼灣百樂中心一間烤魚店,食完烤魚仲可以加湯打邊爐!仲有多款串燒、前菜好多選擇🤩▫️一向覺得魚配酸辣最match,所以就揀左酸菜烤魚🐟 揀左清江魚因為魚肉滑啲,無乜細骨唔洗怕食得唔自在🤣 湯底夠酸夠辣好惹味!仲跟左好多配料,原本一開頭想嗌蓮藕片,店員都好貼心話本身會跟埋,可以唔夠先再加👍🏻▫️仲有新推出啫啫系列,有粉腸、墨魚滑等,但2個人食怕太飽就無加🤪 前菜藤椒魚皮好爽脆,嗰種麻味真係好香!▫️仲有一系列串燒,茄子當然唔少得😎 超大條又勁多蒜😋 屋企人唔食牛就叫左羊肉,一啲都唔羶,仲要好juicy有驚喜!翠玉瓜都好多汁超正😋▫️全日啤酒買一送一,但當晚唔太想飲酒就叫左椰青、菠蘿青檸梳打唔會好甜,仲超多菠蘿肉!後尾再加左杯檸檬香茅薏米水,清甜解渴仲超多薏米!▫️最後值得一提係呢間餐廳服務態度真係超好👍🏻 店員們都非常有禮貌,仲好細心向每位客人介紹餐牌,而且好主動加湯,仲會有手遮一遮怕彈,認真細心!😆✨價錢參考酸菜金湯酸菜烤魚 $298豆腐 $20娃娃菜 $20四川寬粉 $20藤椒魚皮 $38陀地燒茄子 $32新疆羊肉串 $20泰式豬頸肉 $14椒鹽翠玉瓜 $1

✨價錢參考
椰青 $38
菠蘿青檸梳打 $28
自家製檸檬香茅薏米水 $22
2024-09-05 469 瀏覽
烤魚食咗咁多間呢間出咗名服務好好而且份量夠大嚟到點知啲waiters 真係幾乎日式服務咁制 有傾有講笑面迎人❣️泰式墨魚鬚 $16/串墨魚鬚配泰式酸辣汁 酸酸辣辣食落彈牙爽口 而且味道十分開胃❣️雞肉串 $12/串雞肉保持幼嫩 金黃色嘅外皮灑上少少七味粉調味啱啱好❣️燒牛肉 $20/串醃好咗嘅牛肉粒粒一啖一粒 燒得啱啱好🐮❣️陀地燒生蠔 $12/隻陀地燒系列招牌多蒜多到爆🧄成隻勁香勁入味 蠔肉肥美多汁 微辣惹味❣️牛胸爽 $14/串含豐富骨膠原嘅牛胸爽 好多人都以為係脂肪嚟🙈但其實係心臟側邊嘅脂肪膜 非常爽口正呀❣️羊肉串 $20/串完全冇羶味肉質有質感 實在嘅羊肉十分美味🐏❣️蜜糖燒玉米 $12/串粟米串好香甜搽咗蜜糖更添色彩🌽脹卜卜嘅粟米粒皮脆內綿❣️即炸有皮薯條 $28即炸熱辣辣吹卜卜嘅薯條好好味 配搭黑松露醬 獨特味道質地creamy口痕之選❣️重慶麻辣烤魚 - 清江魚 $298大大條清江魚成個煲咁大 唔加配料嘅情況下都已經有豆芽 蓮藕 薯仔片 䈑筍 魔芋 娃娃菜 金針菇🥬超級足料魚肉肉質細嫩 無泥腥味 麻味辣味入曬肉🌶️相當過癮❣️燒茄子 $32/串超大條茄子🍆滿滿嘅蒜
烤魚食咗咁多間呢間出咗名服務好好而且份量夠大

❣️燒茄子 $32/串
超大條茄子🍆滿滿嘅蒜蓉好香好濃 茄肉腍身一撕就甩 入口即溶
四川冰粉

❣️四川冰粉 $16
花生碎 青提粒 山楂粒多重層次 仲有黑糖混合埋一齊酸酸地又煙韌甜甜地好滋味 冰粉涼浸浸凍冰冰極消暑
🤘🏻

❣️Sapporo生啤 $48/買一送一
2024-08-27
四川冰粉
1天前 0 瀏覽
朋友鍾意食辣 想搵我陪佢食烤魚搵到一間都幾高人氣嘅試吓餐廳好有日式餐廳嘅味道 卡位係好舒服既梳化店員推介酸辣金湯酸菜烤魚,相比市面餐廳都係麻辣烤魚,酸菜烤魚來得比較特別。我哋叫咗清江魚,肉質鮮嫩,油香十足,大大條。烤魚係一份份下單後新鮮炒製上枱架,真係香氣四溢,好吸引。烤魚仲免費送配菜組合,上枱時已經同烤魚一同煮好,有金菇,薯仔片,蓮藕片,豆卜,娃娃菜等等。蔬菜好入味,好豐富。另外再加咗個啫啫鴨血,經過烹煮嘅鴨血,辣辣地,再加落烤魚鍋,特別惹味。餐廳嘅燒烤食品,亦都十分出色,配埋買一送一嘅Sapporo生啤,特別滋味。另外仲叫咗個可樂。燒雞翼、燒五花腩 醃得好入味,燒製後特別香口,好食。超級大份嘅燒茄子,配上蒜蓉辣椒,味道好夾。陀地燒生蠔同燒元貝大大隻配上好多嘅蒜蓉辣椒,好新鮮。即炸有皮薯條配上黑松露醬,炸得熱辣辣,好好食呀
朋友鍾意食辣 想搵我陪佢食烤魚
搵到一間都幾高人氣嘅試吓

餐廳好有日式餐廳嘅味道 卡位係好舒服既梳化

燒雞翼、燒五花腩 醃得好入味,燒製後特別香口,好食。

超級大份嘅燒茄子,配上蒜蓉辣椒,味道好夾。

陀地燒生蠔同燒元貝大大隻配上好多嘅蒜蓉辣椒,好新鮮。

即炸有皮薯條
配上黑松露醬,炸得熱辣辣,好好食呀
  • 酸辣金湯酸菜烤魚
  • 孜然燒雞翼
喺鬧市之中約朋友食飯,我想食烤魚,有人又想食打邊爐,又有人想食串燒,原來可以一次過滿足曬三個願望仲要係超高質,價錢實惠,一定唔係將價就貨,份量係大大份嘅,而且服務非常非常之好,講解清晰,成日嚟幫我哋收骨碟!/加湯, 係highly recommend!!!因為朋友做咗個小手術,唔想食辣嘢所以叫咗蕃茄湯底配鱸魚,另一位平時唔食魚嘅朋友都不停同我哋爭食可想言之有幾好食,佢嘅配菜跟埋條魚,真係冇諗過咁多配菜e. g. 蓮藕,萵筍,超好食豆腐,薯仔,芋絲,娃娃菜.....冇諗過咁豐富,真係超級讚!所以我覺得你哋都唔使點菜🤣🫢我哋點咗封門柳,冇諗過48蚊又咁大碟,而且高質嘅,仲有都係48蚊嘅牛骨髓,你睇下排到咁靚,仲有鴨血$38, 啫啫豬潤$48放咗我條魚上面簡直咁錦上天花,仲有手打墨魚滑$32,四川寬皮$20,呢碟寬皮真係超大,只係20蚊我覺得佢哋會蝕錢🤣🤣藤椒魚皮好多地方有得食,老實講食咗好多間都唔多掂,呢一間必try推介, 非常爽口惹味都只係$38,其實已經食得好飽,忍唔住又嗌下串燒墨魚鬚$16,叫做有食過串燒另外飲品我哋叫咗檸檬薏米水$22,你睇非常大杯,另外我自己就可樂$13, 手術嘅

另外飲品我哋叫咗檸檬薏米水$22,你睇非常大杯,另外我自己就可樂$13, 手術嘅朋友就飲水, 大家最後又想食少少甜品, ordered 四川冰粉 $16,每人幾啖啱啱好.呢餐真係豐富又好味,今日我哋冇飲啤酒,佢都非常之抵買一送一$4x,因為大家第日都要返工所以唔敢飲🤣
下次真係要啤一啤佢,呢個地方闊落又坐得舒服,我哋應該好快會再嚟💯💯💯👏

蕃茄湯鱸魚包配菜

手打墨魚滑
牛骨髓
買一送一啤酒
2024-10-06 0 瀏覽
今日同朋友食生日飯,佢特意要食烤魚,特別揀咗銅鑼灣既「我要烤魚串燒烤魚專門店」,烤魚大條肥美,分別有鱸魚和清江魚可選擇,店內主打多款口味的重慶烤魚,供應不同口味辣度,另有四川火鍋、烤肉、串燒等菜式$298 有4款烤魚口味,招牌重慶麻辣味、萬洲香辣味、酸辣金湯及蕃茄味,可根據個人喜好選擇小、中、大辣度。當中必試重慶麻辣烤鱸魚,魚肉煎香後亦非常鮮嫩.而串燒都有D幾特別,起碼我未食過竹胸爽串燒😂 打邊就轉,但小小脆爽口感,都幾好食😋飯後甜品就叫我最愛既白凉粉同埋牛油蜜糖多士,今餐非常滿足😆最後一樣要特別講講,就係佢地每一位既店員都服務得好好,有耐性有笑容又常換碟又加湯等等非常細心💯💯💯

飯後甜品就叫我最愛既白凉粉同埋牛油蜜糖多士,今餐非常滿足😆

• 菠蘿青檸梳打
  • 萬州香辣烤魚
2024-10-05 0 瀏覽
🍊 餐廳名稱:我要烤魚 (銅鑼灣)🐝 味道:8/10環境:8/10整體分數:8/10💰人均:$200+———————————————————今次食嘅呢間烤魚專門店,可以話係性價比極高之選,叫到成枱都係餸都只不過每人二百左右,岩晒同一班朋友去食!重慶麻辣烤魚 + 啫啫墨魚滑 💰298 + 78朋友們都係重口味人士,叫返個重慶麻辣就最好不過,烤魚有得揀鱸魚/清江魚,我地想食油香啲就叫左後者。岩岩上枱條魚仲脆卜卜,等煮開左之後就即刻食,口感一流,而且味道上剛剛好唔會太辣太死鹹。再on top加左啫啫墨魚滑,香炒鍋嘅配料放上烤魚到,口味即刻提升咗不少。整體味道非常不錯,會再覆桌!串燒 💰12~28(串)呢度另外仲有串燒可以食,完全滿足晒咩都想食嘅願望。大部份串燒嘅味道都好惹味,呢度幾特別嘅係有西班牙叉燒串,味道比一般叉燒香口好多。牛胸爽&牛黃喉都係出面比較少有黎做串燒的,最推薦係牛胸爽,油脂經過燒烤過程,令到變得脆口得黎又不失油香。泰式墨魚鬚 💰16(串)必食!我地食完之後再re-order多次!爽脆口感,加埋佢哋附送嘅泰式醬汁真係一流! 黃金奶皇包💰20大推!蒸嘅奶皇包就食得多,炸嘅真係好少
🍊 餐廳名稱:我要烤魚 (銅鑼灣)🐝

味道:8/10
環境:8/10
整體分數:8/10

💰人均:$200+
———————————————————

重慶麻辣烤魚 + 啫啫墨魚滑 💰298 + 78

串燒 💰12~28(串)

泰式墨魚鬚 💰16(串)

黃金奶皇包💰20
大推!蒸嘅奶皇包就食得多,炸嘅真係好少見,而且原來咁樣整係勁好食!如果佢係流心嘅話會再高分的!

蜜糖牛油多士💰20
店員推介!看似普通但內有乾坤!

炸饅頭💰20

四川冰粉💰16

燒茄子 💰32

Sapporo生啤 💰48
依家做緊買一送一,有興趣就同朋友啤啤佢!
I want fish 🐟 估唔到銅鑼灣有間性價比高😱,又抵食既餐廳,好有驚喜呀, 有烤魚🐟,有串燒🍢,仲有好多配料選擇👍🏼 仲有生啤買1送1🤩, 我地嗌左重慶麻辣烤魚🐟🫕店員介紹 清江魚 🐟滑啲同冇骨火鍋方面🫕手切鮮封門牛柳鮮腐竹黃喉四川寛粉串燒方面🍢雞皮厚牛舌串豬粉腸陀地燒生蠔炸饅頭兩個人食到超飽,好抵食🤩又高質✨仲要讚既係🥰店員服務好好又細心, 佢加湯嘅時候 ,都會用手遮住驚彈到我哋👍🏼👍🏼佢啲位都好寬敞 ,兩人聚會又啱,三五知己又啱,真係約朋友一流既好地方👍🏼🍻🥤
I want fish 🐟

厚牛舌串
豬粉腸
陀地燒生蠔
炸饅頭

兩個人食到超飽,好抵食🤩又高質

2024-09-23
  • 重慶麻辣烤魚
2024-09-29 0 瀏覽
最近真係多朋友生日!🍰一個朋友想食烤魚🐟,另一個又想食燒烤!🍢呢間專食重慶麻辣烤魚的店鋪,就可滿足哂佢哋!⚡🪇主打烤魚,辣度可以自己揀,又可以選擇火鍋配料!也有多款不同串燒供應,質素真係唔錯!👆🏻😋萬州香辣烤魚🐟今晚主角出場!點了BB辣同鱸魚!大大盤熱辣辣!魚肉厚身啖啖肉之外,外皮香脆,入口好鮮美!湯底厚身濃郁好惹味又開胃!💦免費配上幾款配菜,包括蘿蔔、萵筍、蓮藕及腐竹等,口感好豐富!😋❄️串燒孜然燒雞翼⚡雞中翼燒得皮脆肉,好惹味喎!蜜糖燒菠蘿🍍本身愛多吃菠蘿,燒完有蜜糖味又香甜多汁!蒜蓉錫子金菇💥蒜香味濃!金菇爽口好入味!蜜糖牛油多士🪇燒到香口鬆脆,個包又吸收了牛油既香同蜜糖既甜!椒鹽燒秋葵🌈秋葵爽口又入味!燒牛肉🌟肉質鮮嫩,令人回味!陀地燒茄子🍆茄子上有大量蒜蓉及蔥花,辣得來好香!飲品方面菠蘿🍍青檸🍋‍🟩梳打!清清甜甜易入口!Sapporo生啤🍺有做買一送一優惠👍🏻

萬州香辣烤魚🐟
今晚主角出場!點了BB辣同鱸魚!

串燒
孜然燒雞翼⚡
雞中翼燒得皮脆肉,好惹味喎!

蜜糖燒菠蘿🍍
本身愛多吃菠蘿,燒完有蜜糖味又香甜多汁!
蒜蓉錫子金菇💥
蒜香味濃!金菇爽口好入味!

蜜糖牛油多士🪇
燒到香口鬆脆,個包又吸收了牛油既香同蜜糖既甜!

椒鹽燒秋葵🌈
秋葵爽口又入味!
燒牛肉🌟
肉質鮮嫩,令人回味!

陀地燒茄子🍆
茄子上有大量蒜蓉及蔥花,辣得來好香!

飲品方面
菠蘿🍍青檸🍋‍🟩梳打!清清甜甜易入口!

Sapporo生啤🍺有做買一送一優惠👍🏻

2024-09-25 85 瀏覽
位於銅鑼灣既我要烤魚裝修以木系裝修為主 座位寬敞坐得舒服餐牌上主打係重慶風味既烤魚,串燒同小食等烤魚有兩款魚可揀 鱸魚/清江魚口味方面有四種 分別係重慶麻辣味,萬洲香辣味(辣度由bb辣至大辣🌶),蕃茄,酸辣金湯酸菜另外仲有多款配料選擇 有蔬菜類,四川火鍋類,本地火鍋類 可自由配搭今次揀左清江魚配蕃茄湯底清江魚外皮煎得非常香脆 而魚肉嫩滑且油香十足魚香濃郁 再吸收哂濃郁既蕃茄湯精華 鍾意食唔辣既就啱晒!本身配料有魔芋,薯仔片,豆腐,粟米,蕃茄同娃娃菜另外加左幾款配料 手切美國牛小排,寬粉,金菇同牛栢葉 全部都同湯底好夾💯另外串燒類揀左烤五花腩,椒鹽翠玉瓜,燒茄子,孜然燒韮菜,全部都係即叫即燒 而且調味適中 食落夠哂惹味👍🏻
位於銅鑼灣既我要烤魚
裝修以木系裝修為主
座位寬敞坐得舒服

餐牌上主打係重慶風味既烤魚,串燒同小食等

烤魚有兩款魚可揀 鱸魚/清江魚

今次揀左清江魚配蕃茄湯底
清江魚外皮煎得非常香脆
而魚肉嫩滑且油香十足
魚香濃郁 再吸收哂濃郁既蕃茄湯精華
鍾意食唔辣既就啱晒!
本身配料有魔芋,薯仔片,豆腐,
粟米,蕃茄同娃娃菜
另外加左幾款配料
手切美國牛小排,寬粉,
金菇同牛栢葉 全部都同湯底好夾💯

而且調味適中 食落夠哂惹味👍🏻
位於銅鑼灣一間正宗川菜餐廳—我要烤魚,主打烤魚、串燒等香辣風味食物,吸引左唔少麻辣愛好者黎幫襯🌶️ 主角烤魚肉質嫩滑爽口,而且免費附送各款配菜,例如萵筍、蓮藕、芽菜、土豆片、魔芋,娃娃菜等,食客亦可以自己選擇烤魚口味同辣度,如果唔食得太辣既朋友亦可以揀選BB辣,過下癮~ 令人喜出望外仲有佢哋嘅串燒類食物,同樣相當出色,例如孜然燒雞翼,調味岩岩好,雞翼外層香脆,內層多汁;另外原條燒茄等亦惹味香口!餐廳整體食物價格相宜,而且環境企理舒適,下次會再去幫襯😋
2024-09-19 55 瀏覽
聽朋友講「我要烤魚」幾好食,所以今日收工去咗銅鑼灣試吓佢嘅烤魚🐟同串燒😛⭐️酸辣金湯酸菜烤魚另一半鍾意食辣,但又唔食得辣,好彩佢可以俾我哋揀BB辣🌶️佢嘅BB辣唔會好辣,配埋佢嘅酸菜好開胃烤魚有鱸魚同清江魚揀,店員表示清江魚比較滑嫩,所以特登點嚟試吓,真係好滑,而且啲骨好分明,好容易挑出嚟,好正😋佢嘅肉都好肥美🐟酸菜魚入面有唔同嘅配菜,比如娃娃菜、蓮藕、金菇等⭐️串燒叫咗好多串燒😗有雞肉串、雞軟骨、厚牛舌串、牛肉、羊肉串、豬頸肉特別推薦佢嘅招牌牛舌,厚肉、肉質彈牙、唔會成口油👍🏻鍾意食羊嘅都可以點佢嘅羊肉串試吓,羊肉粒厚身、唔韌,唔算騷❤️餐廳服務店員好有禮貌同貼心,好主動幫我哋加湯、加水,又會即時留意到我哋有空盤收走佢,令到張枱闊落啲,坐得舒服啲,麻煩晒!

⭐️酸辣金湯酸菜烤魚

酸菜魚入面有唔同嘅配菜,比如娃娃菜、蓮藕、金菇等

⭐️串燒

特別推薦佢嘅招牌牛舌,厚肉、肉質彈牙、唔會成口油👍🏻

鍾意食羊嘅都可以點佢嘅羊肉串試吓,羊肉粒厚身、唔韌,唔算騷

❤️餐廳服務
2024-09-18 78 瀏覽
我真係好鍾意食烤魚今次食清江魚 烤魚成條都好嫩滑 啖啖肉 油香十足邊邊嘅魚肉輕輕煎過 好香脆湯底味道濃郁 BB辣已經好香辣好麻 🌶️魚肉同配菜都好入味配菜有萵筍、魔芋、薯仔、芽菜、洋蔥同蓮藕仲加咗啫啫系列🦑啫啫墨魚滑入烤魚墨魚滑加入蓮藕、萵筍、椰菜花、芝麻、洋蔥等炒過味道惹味 好似加咗個香鍋係表面咁 第一次喺烤魚上邊加個小菜原來都唔錯 湯底咁好味另外加咗全份🥩手切美國牛小排 肉質肥美嫩滑 牛味濃郁 充滿油脂 入口即溶🥩牛黃喉口感非常爽脆彈牙 加埋麻辣湯底一齊食好好食作為茄子控 又加咗一份🍆陀地燒茄子好大條 有好多蒜蓉調味 好惹味🍹巨峰可爾必思/鹹檸七食烤魚咁濃味梗係要叫兩杯飲品降溫解下熱氣
我真係好鍾意食烤魚
今次食清江魚
烤魚成條都好嫩滑 啖啖肉 油香十足
邊邊嘅魚肉輕輕煎過 好香脆
湯底味道濃郁 BB辣已經好香辣好麻 🌶️
魚肉同配菜都好入味
配菜有萵筍、魔芋、薯仔、芽菜、洋蔥同蓮藕

仲加咗啫啫系列🦑啫啫墨魚滑入烤魚
墨魚滑加入蓮藕、萵筍、椰菜花、芝麻、洋蔥等炒過
味道惹味 好似加咗個香鍋係表面咁
第一次喺烤魚上邊加個小菜原來都唔錯