2024-09-17 71 瀏覽
1️⃣蕃茄烤魚有鱸魚同清江魚選擇,平時食得鱸魚多,今次揀清江魚.口感嫩滑,油香十足.超級大條,好多肉,外皮脆.蕃茄湯濃,仲有好多配菜.豆腐,娃娃菜,薯仔,栗米,黑魔芋.非常豐富. 湯底方面,中意食辣嘅可以揀重慶麻辣,酸辣金湯酸菜,萬州香辣.💰HKD$298另外再加配左封門牛柳,肉質嫩,重牛味.💰HKD$48鴨血同皇帝菜2️⃣串燒都有好多選擇翠玉瓜新鮮清甜多汁,牛肉好香,雞腎牛舌爽口,仲有款西班牙叉燒串好入味.串燒熟度同調味都剛剛好.💰HKD$1303️⃣椰青勁大個,清甜多水💰HKD$38檸檬薏米水-健康之選💰HKD$22
1️⃣蕃茄烤魚
💰HKD$298

另外再加配左封門牛柳,肉質嫩,重牛味.
💰HKD$48

💰HKD$38
檸檬薏米水-健康之選
💰HKD$22
2024-09-04 136 瀏覽
重口味燒魚燒烤🐟🍢酸菜金湯魚 $298- 揀咗青江魚 魚肉好嫩滑😋 配6種蔬菜: 豆芽、蓮藕、豆卜、萵筍、金菇及娃娃菜!! 酸菜金湯酸辣剛好👍🏼 加稻庭烏冬 索曬湯好正🤣除咗烤魚,串燒好抵食又香口!! 蒜蓉燒生蠔: 夠晒重口味😆新疆羊肉串: 孜然味好惹味香口鹽燒牛舌芯: 質感好肥味爽口西班牙叉燒黃金饅頭燒粟米#我要烤魚 #烤魚#串燒#foodiehk #高質 #銅鑼灣#銅鑼灣美食 #香港美食 #陀地燒
重口味燒魚燒烤🐟🍢

酸菜金湯魚 $298

除咗烤魚,串燒好抵食又香口!!
蒜蓉燒生蠔: 夠晒重口味😆
新疆羊肉串: 孜然味好惹味香口
鹽燒牛舌芯: 質感好肥味爽口
西班牙叉燒
黃金饅頭
燒粟米

#我要烤魚 #烤魚#串燒
2024-09-04 118 瀏覽
店名: 我要烤魚 地址: 銅鑼灣耀華街3號百樂中心8樓銅鑼灣站A出口,行4分鐘環境: 4.5/5價錢: 4.5/5味道: 4.5/5之前同朋友食過旺角分店,覺得烤魚大條又好食,串燒CP值亦好高😍今次就再同朋友黎encore👭🏻酸辣金湯酸菜烤清江魚 ❤️❤️❤️❤️❤️$298一入到去就見到每一台都嗌左一盤烤魚🐠,今次就揀咗酸菜湯底配上啖啖嘅魚肉🤩入面仲免費送咗配菜🥬:蓮藕、萵筍、芽菜、娃娃菜、金菇等🤩配菜煮到吸晒味,而且魚肉超嫩滑😛手切封門柳❤️❤️❤️❤️❤️$48一份都有10塊,油花較少肉感較多,滾一滾就好快熟‼️食落肉質嫩滑鬆軟,帶有豐富牛油香味,但唔會油膩,爽彈好食🤤手打墨魚滑❤️❤️❤️❤️❤️$32有店員幫手落墨魚滑,好細心咁整。口感方面,墨魚滑爽滑彈牙,鮮味之選,而配搭湯底味道較濃郁🤩功夫䈑筍片❤️❤️❤️❤️❤️$20擺款好精緻,整成一朵靚靚花朵🌹每片都好薄,但食落仍然保留爽脆感🤤西班牙叉燒串❤️❤️❤️❤️$18叉燒肉質較靭&有咬感,醬汁較甜&結身,夾埋一齊好食😋鹽燒牛舌串❤️❤️❤️❤️❤️$28牛舌爽彈有咬口,加上佢嘅調味令到牛舌嘅鮮味更加突出🥰孜然燒韭菜 ❤️❤️❤️❤️$16韭菜配上孜然粉同辣粉,一束束咁上碟,非常有口感😝呢個
店名: 我要烤魚

手切封門柳❤️❤️❤️❤️❤️

手打墨魚滑❤️❤️❤️❤️❤️

功夫䈑筍片❤️❤️❤️❤️❤️

西班牙叉燒串❤️❤️❤️❤️
叉燒肉質較靭&有咬感,醬汁較甜&結身,夾埋一齊好食😋

鹽燒牛舌串❤️❤️❤️❤️❤️
牛舌爽彈有咬口,加上佢嘅調味令到牛舌嘅鮮味更加突出🥰

孜然燒韭菜 ❤️❤️❤️❤️
韭菜配上孜然粉同辣粉,一束束咁上碟,非常有口感😝呢個可以encore🫶🏻

蒜蓉錫紙金菇 ❤️❤️❤️❤️❤️
蒜蓉配上金菇呢個組合絕對冇錯,食落亦都唔辣😙如果唔食得辣嘅朋友可以嗌呢一款😻

陀地燒茄子 ❤️❤️❤️❤️❤️
茄子🍆係原條上,配上調味料辣粉、蒜蓉、蔥同孜然粉等等🫙食落去好惹味,而且口感烤軟腍☺️

甜蜜燒菠蘿 ❤️❤️❤️❤️❤️
燒菠蘿🍍必嗌嘅串燒之一,嗌返個燒菠蘿中和下,咬落去多汁香甜🥳

椰青❤️❤️❤️❤️❤️
整粒椰子摃上,可以飲到椰香味濃郁且鮮甜清涼的椰子汁,同時可以刮啲果肉黎食,解渴救星👍
2024-08-30 125 瀏覽
天氣咁熱,食番啲辣野出番身汗就正!我要烤魚同陀地燒聯乘,又食到烤魚又食到串燒,正呀🤓食物點評✍🏻✍🏻✍🏻重慶麻辣烤魚烤魚好大條,原條清江魚開邊,辣度只係bb辣都夠晒惹味,愈滾愈辣,清江魚魚肉嫩滑,亦都充滿油香,而且會送六款配茶,蓮藕/芋絲/娃娃菜等等,好豐富。而我地另外加既鴨血都夠晒滑,柔軟既口感😍啫啫墨魚滑呢個可以加埋入烤魚入面食,墨魚滑爽口彈牙,本身用啫啫既整法已經夠晒咸香,加落麻辣湯底就味道更加有層次😚串燒串燒選擇又多又平,蒜蓉菜脯元貝係一定要試既,元貝大隻鮮味,鋪上大量蒜蓉菜脯,超級惹味;鹽燒牛舌芯燒得好軟熟,脆邊夠香口;新疆羊肉串羊味香濃,羊肉有咬口;西班牙叉燒串亦比較特別,豬肉軟嫩味濃,肉香十足,而且咸咸甜甜,味道更香;陀地燒茄子就夠晒大條,鋪佐好多蒜蓉,味道香濃,茄子燒到好軟滑,柔嫩十足🤩

食物點評✍🏻✍🏻✍🏻
重慶麻辣烤魚

啫啫墨魚滑

串燒
2024-08-27 122 瀏覽
餐廳門口🈶兩隻可愛嘅草泥馬🦙公仔,裡面都有好幾張卡位枱,男侍應服務態度超友善揀咗酸辣金湯酸菜烤魚➡️鱸魚,仲免費奉送6️⃣款配菜組合,非常豐富,鱸魚好大條,肉質厚實,湯底酸酸辣辣,十分開胃惹味加咗啫啫墨魚滑,呢個係麻辣口味,所以分開上,墨魚滑入口彈滑可口,配有萵荀及蓮藕片等配菜,食落香辣爽脆😋藤椒魚皮唔會太大片,咬落麻辣爽滑蜜糖牛油多士都真係幾好味,多士外脆內軟,香甜而不膩串燒揀咗雞軟骨,唔會燒得太乾,幾好食泰式墨魚鬚粒粒都漲卜卜,食落爽口彈牙蜜糖燒玉米🌽有半條,味道香甜多汁錫紙金菇上面鋪滿蒜蓉,入口香滑陀地燒生蠔🦪都辣辣地,唔算太大隻,食落非常香口甜品叫咗個四川冰粉,面層鋪滿青提子乾、山楂粒➕花生,味道香甜而不膩飲品揀咗咸檸七➕檸檬薏米水,個薏米水好足料,大杯又好飲,值得一試👍🏻

藤椒魚皮唔會太大片,咬落麻辣爽滑

蜜糖牛油多士都真係幾好味,多士外脆內軟,香甜而不膩

串燒揀咗雞軟骨,唔會燒得太乾,幾好食

泰式墨魚鬚粒粒都漲卜卜,食落爽口彈牙

蜜糖燒玉米🌽有半條,味道香甜多汁

錫紙金菇上面鋪滿蒜蓉,入口香滑

陀地燒生蠔🦪都辣辣地,唔算太大隻,食落非常香口

2024-08-26 218 瀏覽
朋友最愛吃烤魚,每次都總愛把我拉到不同店的吃烤魚,而這店的烤魚,是她最愛吃的頭幾位~番茄鱸魚~番茄湯底十分濃郁,吃到最後時,配菜跟魚肉盡吸湯汁更美味;而鱸魚是海魚來的,魚肉厚實,魚香濃郁~啫啫粉腸入烤魚及啫啫墨魚滑入烤魚~本以為是只有粉腸及墨魚滑而已,但原來配菜也超多,店家已先把配菜抄香,再放到烤魚鍋裡,味道香辣惹味~雞軟骨~燒至表層香脆,內裡有口感,外層再灑上調味粉,十分惹味~燒虎蝦~虎蝦蝦味特濃,彈牙厚肉,燒後更香~甜蜜燒菠蘿~菠蘿燒後更甜美,甜品一流~桂花蜜四川冰粉~很清爽,能把剛吃的辣味消減,除了冰粉外,更加入了大量的花生碎、提子乾及山楂碎,味道酸酸甜甜~椰青~原個椰青,吃辣時喝特別舒適,清甜解辣~巨峰可爾必思梳打~巨峰提子味很香濃,可爾必思的酸甜味道開胃解辣,吃烤魚必備~

燒虎蝦~虎蝦蝦味特濃,彈牙厚肉,燒後更香~

甜蜜燒菠蘿~菠蘿燒後更甜美,甜品一流~

椰青~原個椰青,吃辣時喝特別舒適,清甜解辣~

2024-08-23 131 瀏覽
同事介紹我地嚟銅鑼灣嘅👉🏻我要烤魚,話呢度嘅烤魚超正,仲話除咗烤魚d串燒都好正,講到咁好食點都要過嚟試吓🤔🐟重慶麻辣烤魚 $298我地揀咗BB辣,因為知道麻辣鍋一定係越食越辣😂隨湯底附送娃娃菜🥬土豆片🥔芽菜等火鍋配料魚我地揀咗鱸魚,貪佢唔多細骨,爐魚魚肉結實,魚香濃郁,魚肉非常多,魚皮烤得好香🥩美國牛小排(半份) $68牛小排肉味香濃,口感結實🍢串燒🍢🐔雞皮 $12/串🐔雞軟骨 $12/串🐔鮮雞腎 $14/串🐮厚牛舌串 $28/串🐷泰式豬頸肉 $14/串🐷燒五花腩 $14/串🌽蜜糖燒玉米 $12/串🦪陀地燒生蠔 $12/隻我地叫咗好多款串燒試,串燒整體質素高👍🏻🐔雞皮燒得好脆,雞軟骨爽口,雞腎切到細細粒好方便食用👍🏻🐮牛舌夠厚燒得好香食落juicy🐷五花腩肥瘦均勻肉質鮮嫩,豬頸肉跟埋泰式醬汁,好有泰國風味🌽粟米食落充滿蜜糖嘅香甜味,燒生蠔配上大量蒜蓉非常惹味😋🍹菠蘿青檸梳打 $28青檸梳打加入大量菠蘿蓉,味道酸酸甜甜非常清爽🍹巨峰可爾必思梳打 $28食完辣野嘆杯巨峰乳酸梳打無得頂

🐟重慶麻辣烤魚 $298

🥩美國牛小排(半份) $68
牛小排肉味香濃,口感結實

🍢串燒🍢
🐷泰式豬頸肉 $14/串
🐷燒五花腩 $14/串
🌽蜜糖燒玉米 $12/串
🦪陀地燒生蠔 $12/隻

我地叫咗好多款串燒試,串燒整體質素高👍🏻
🐔雞皮燒得好脆,雞軟骨爽口,雞腎切到細細粒好方便食用👍🏻
🐮牛舌夠厚燒得好香食落juicy
🐷五花腩肥瘦均勻肉質鮮嫩,豬頸肉跟埋泰式醬汁,好有泰國風味
🌽粟米食落充滿蜜糖嘅香甜味,燒生蠔配上大量蒜蓉非常惹味😋

🍹菠蘿青檸梳打 $28
青檸梳打加入大量菠蘿蓉,味道酸酸甜甜非常清爽

🍹巨峰可爾必思梳打 $28
食完辣野嘆杯巨峰乳酸梳打無得頂
2024-08-19 630 瀏覽
好耐冇食過烤魚,收工又返唔切大陸,聽朋友講銅鑼灣樓上有間烤魚唔錯 ,收工同朋友去試下。7點半入到門口,其實都見到full full地,生意算係唔錯,好鍾意門口塊「研究所」既牌,典型香港人手筆👍侍應好有禮貌帶位 ,再介紹埋餐牌,邊d辣d、邊d可以走辣、邊d多人叫,讚👍周邊簡約又得體既環境好舒服,坐低叫返兩杯啤🍻先第一時間根據口味叫返個酸菜烤魚先,鍾意濃味既朋友記得跟我叫鱸魚🤩大大條魚、多肉有咬口,湯底夠濃、辣、酸,好開胃,298一大條魚+配菜組合,主打菜黎講係非常高性價比。連埋叫左小小串燒一齊上,必試既有燒生蠔同扇貝,特別是扇貝,係菜脯+蒜蓉一齊燒,蒜味夠香之餘,仲有咸辣味菜脯,索索聲,好食之餘仲有口感👍其實食完條魚我地都好飽😅因為真係勁大條勁多肉,不過我地仲叫左封門牛柳、牛柏葉同炸魚皮。牛柏葉配湯底係夾既,因為會索哂d精華。最正係個炸魚皮,應該真係啱啱新鮮炸完嘅,唔係嗰種炸完放咗好耐嘅魚皮,一食落去就知,又要加分👏老實講,可以話係好少見性價比咁高嘅餐廳,叫咗咁多嘢連加一先6xx,其實真係好值得再嚟,服務態度亦絕對唔比內地嘅食肆差,鍾意食烤魚嘅朋友一定要過嚟試吓👍

2024-08-19 135 瀏覽
一次過滿足烤魚加串燒嘅願望🤩 📍happy Friday!因為好友同我一樣無辣不歡😝🌶️相約一齊去我要烤魚 銅鑼灣分店食烤魚加串燒慢慢吹住水嘆店內裝潢以木系為主,多個卡位空間舒適。我哋order咗:🐟重慶麻辣烤爐魚- 小辣呢個麻辣烤魚係店內王牌經典菜,我地再追加啫啫鴨血鋪上烤魚面頭,鱸魚魚肉鮮美多汁,魚肉多骨少!而且調味醃製後再在高溫烤香😋魚皮酥脆焦香,啖啖肉👍(店內有五款口味可以揀)仲追加串燒:🍗雞軟骨🍢燒雞翼🍢豬粉腸🍆陀地燒茄子🦪陀地燒生蠔🌽蜜糖燒粟米🍍甜蜜燒菠蘿Sapporo 生啤買一送一超抵飲!!
一次過滿足烤魚加串燒嘅願望🤩 📍

店內裝潢以木系為主,多個卡位空間舒適。

我哋order咗:
🐟重慶麻辣烤爐魚- 小辣
(店內有五款口味可以揀)

仲追加串燒:
🍗雞軟骨
🍢燒雞翼
🍢豬粉腸
🍆陀地燒茄子
🦪陀地燒生蠔
🌽蜜糖燒粟米
🍍甜蜜燒菠蘿

Sapporo 生啤買一送一超抵飲!!

• 重慶麻辣烤魚
這間位於銅鑼灣專門食重慶麻辣烤魚的店鋪 烤魚辣度可以自己揀 也有不辣的蕃茄烤魚🍅另外可以選擇火鍋配料加湯打邊爐🍢亦有多款串燒供應質素都很不錯😍店員好熱心服務周到值得一讚🙏🏻✨酸辣金湯酸菜烤魚烤魚一大盤熱辣辣🍲要了清江魚 魚肉厚身外皮香脆啖啖肉 好鮮味滑嫩帶魚油香 酸菜份量多🌶️味道酸酸辣辣 湯汁厚身濃郁好開胃惹味😋免費配上幾款配菜 有吸湯的豆卜金菇及白菜🥬萵筍蓮藕口感好爽脆✨火鍋配菜手切美國牛小排|手切鮮封門牛柳|手打墨魚滑|鮮腐竹牛小排油花分布均勻 肉質細嫩結實🥓封門柳入口柔軟 牛味鮮甜肉汁豐富 手打墨魚滑味道鮮甜 爽口彈牙帶有粒粒墨魚口感🐙新鮮腐竹柔軟豆香味香濃加入魚湯更鮮甜✨串燒孜然燒雞翼|西班牙叉燒串|孜然蒜蓉豆皮串|陀地燒茄子雞中翼燒得皮脆肉嫩帶肉汁好惹味 叉燒串味道香甜燒得香嫩爽口😍豆皮串包入酸酸辣辣的蔬菜餡料豆香味濃🍆茄子口感軟綿配上大量蒜蓉及蔥花 味道濃郁燒得好香✨飲品有特色飲品🍹水果茶及汽水選擇🍻連酒精飲品都有 Sapporo生啤亦有做買一送一優惠👍🏻📍我要烤魚 (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街3號百樂中心8樓

✨酸辣金湯酸菜烤魚

✨串燒
孜然燒雞翼|西班牙叉燒串|孜然蒜蓉豆皮串|陀地燒茄子
孜然蒜蓉豆皮串

✨飲品

📍我要烤魚 (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心8樓
酸辣金湯酸菜烤魚
手切鮮封門牛柳
手打墨魚滑
鮮腐竹
孜然蒜蓉豆皮串
陀地燒茄子
晚上我去了銅鑼灣的“我要烤魚”吃晚餐。 ☺檯面長這樣。 menu長這樣。 萬洲香辣烤魚我選擇了鱸魚。鱸魚的魚香味濃郁,表面烤得恰到好處,保留了魚的鮮味。😁雖然我選擇的是BB辣,但我覺得已經相當夠辣,對於喜歡辣味的朋友來說,我覺得可以先試這個辣度。下次我有點想嘗試口感滑嫩、油香十足的清江魚,並搭配其他味道,特別是想試試更辣的風味,如重慶麻辣。菠蘿青檸梳打 (右) 清新可口,酸甜適中,完全不會過甜。巨峰可爾必思梳打 (左) 手切美國牛小排我點了全份,因為價錢比較划算。牛肉的質感非常好,肉質鮮美,牛小排不需要煮太久,煮短一點時間可以保持了肉的鮮嫩。錫紙金菇蒜蓉味超香,金菇的口感滑嫩,與蒜蓉的香氣相得益彰。我建議可以放在烤魚的醬料煮一煮可以增添了味道的層次感。😁即炸有皮薯條搭配黑松露醬,黑松露醬的香氣配上香脆的薯條,讓人一口接一口,根本停不下來。😆雞軟骨串燒口感Q彈,外脆內嫩,搭配特製香料,讓人一口接一口。😆牛胸爽這是我第一次嘗試,口感特別,讓我印象深刻。☺五花腩肉質不會過於肥膩,也不會柴。 四川冰粉甜甜的,口感豐富,裡面有花生、葡萄乾,還有冰粉等。配料增添了整體的口感。而冰粉的質地滑嫩,吃上
晚上我去了銅鑼灣的“我要烤魚”吃晚餐。 ☺

檯面長這樣。

menu長這樣。

萬洲香辣烤魚
我選擇了鱸魚。
鱸魚的魚香味濃郁,表面烤得恰到好處,保留了魚的鮮味。😁

菠蘿青檸梳打 (右)
清新可口,酸甜適中,完全不會過甜。

巨峰可爾必思梳打 (左)

手切美國牛小排
我點了全份,因為價錢比較划算。

錫紙金菇
蒜蓉味超香,金菇的口感滑嫩,與蒜蓉的香氣相得益彰。

我建議可以放在烤魚的醬料煮一煮可以增添了味道的層次感。😁

即炸有皮薯條

雞軟骨串燒
口感Q彈,外脆內嫩,搭配特製香料,讓人一口接一口。😆

牛胸爽
這是我第一次嘗試,口感特別,讓我印象深刻。☺

五花腩
肉質不會過於肥膩,也不會柴。

四川冰粉
甜甜的,口感豐富,裡面有花生、葡萄乾,還有冰粉等。配料增添了整體的口感。而冰粉的質地滑嫩,吃上一口,讓人感到清涼,很適合在吃完辣的食物後吃。

2024-08-13
  • 雞軟骨串燒
  • 菠蘿青檸梳打
  • 萬洲香辣烤魚
2024-08-13 127 瀏覽
呢度係一間專食烤魚嘅專門店,主打重慶口味烤魚。另有提供火煱、串燒等菜式。湯底主要分辣和吾辣。我今次叫左個吾辣嘅番茄味,勁多蕃茄,很鮮甜。烤魚選了清江魚,都幾大條,肉質嫩滑,冇乜骨。叫一份烤魚$298,已經包埋一份雜菜组合~䈑荀、蓮藕、芽菜、土豆片、魔芋、娃娃菜都幾抵食。串燒嗌左蝦~好Q彈帶子、蠔~用蒜蓉來調味、惹味無窮波蘿~好多汁、好鮮甜環境方面,這裡裝潢以棕色為主調,枱椅都是木製的。設多個卡位,座位椅背很高身,坐得好舒服和能作位與位之間的屏障,私隱度比較高,啱哂閏密喺度眾舊。

烤魚選了清江魚,都幾大條,肉質嫩滑,冇乜骨。

串燒嗌左
蝦~好Q彈
帶子、蠔~用蒜蓉來調味、惹味無窮
波蘿~好多汁、好鮮甜

🐟我要烤魚,🐟我要烤魚~因為都好一段時間沒有吃過烤魚了,這天下班就和朋友去了銅鑼灣的我要烤魚一解口癮,那天下班時間都比較晚,幸好餐廳關閉時間比一般餐廳晚,可以和朋友聊聊天慢慢吃。.餐廳門口還放有兩隻可愛的草泥馬唷~座位有一些卡位,闊落舒適,桌上貼心提供紙巾和濕紙巾,職員還主動詢問需不需要圍裙,圍裙是一次性的,即使穿了淺色的衣服也不用擔心會沾到衣服,吃得更自在。.服務方面,職員友善又有禮貌,入座後都向每枱客人講解餐牌,還有一些溫馨提示,令到客人用餐體驗更好呢!例如烤魚兩種魚的分別、烤魚先吃外皮邊位位置會較香脆以及配菜的份量不少,可以吃到一半的時候才考慮要不要再加其他食物,以免浪費等等。♡萬州香辣烤魚$298 🥢必點🥢辣度選擇由BB辣去到大辣,我們點了BB辣,不過辣味已經很夠了。有鱸魚、清江魚公選擇,我們選了口感比較嫩滑清江魚。外皮邊位香脆好好吃呢!♡啫啫豬潤$48是一些配菜加豬膶,豬潤軟腍入味,職員在上烤魚前已經把配菜和豬膶一同放進烤魚鍋裏了。現在點烤魚還有免費送配菜組合,如職員所講的,配菜份量真的不少,組成了一座配菜山,有黑魔芋、蓮藕、白蘿蔔、娃娃菜等,還有芝麻、花生、芫荽等作調味。♡

🐟我要烤魚,🐟我要烤魚~
因為都好一段時間沒有吃過烤魚了,
這天下班就和朋友去了銅鑼灣的我要烤魚一解口癮,
那天下班時間都比較晚,
幸好餐廳關閉時間比一般餐廳晚,可以和朋友聊聊天慢慢吃。
餐廳門口還放有兩隻可愛的草泥馬唷~
座位有一些卡位,闊落舒適,桌上貼心提供紙巾和濕紙巾,
職員還主動詢問需不需要圍裙,圍裙是一次性的,
即使穿了淺色的衣服也不用擔心會沾到衣服,吃得更自在。
服務方面,職員友善又有禮貌,
入座後都向每枱客人講解餐牌,
還有一些溫馨提示,令到客人用餐體驗更好呢!
萬州香辣烤魚

♡萬州香辣烤魚$298 🥢必點🥢
辣度選擇由BB辣去到大辣,
我們點了BB辣,不過辣味已經很夠了。
有鱸魚、清江魚公選擇,
我們選了口感比較嫩滑清江魚。
外皮邊位香脆好好吃呢!

♡啫啫豬潤$48
是一些配菜加豬膶,豬潤軟腍入味,
職員在上烤魚前已經把配菜和豬膶一同放進烤魚鍋裏了。

現在點烤魚還有免費送配菜組合,
如職員所講的,配菜份量真的不少,組成了一座配菜山,
有黑魔芋、蓮藕、白蘿蔔、娃娃菜等,
還有芝麻、花生、芫荽等作調味。
四川寬粉

♡四川寬粉$20
這種寬粉質地煙靭,不會一夾就斷,而且厚實有質感很飽肚。

♡藤椒魚皮$38
魚皮口感彈牙,配上芫荽香辣惹味。

♡陀地燒茄子$32 🥢必點🥢
茄子燒得軟腍,表面有大量的蒜蓉香蔥,
味道調得乾好,非常入味,但又不會過於咸。
燒五花腩

♡燒五花腩(兩串)$28 🥢必點🥢
燒烤串燒我必點的五花腩!
五花腩肥瘦恰到好處,油脂香味濃郁。

♡西班牙叉燒串$14
用上西班牙的叉燒,
肉質軟腍配上Juice肉汁的叉燒。
蜜糖牛油多士

♡蜜糖牛油多士$20 🥢必點🥢
多士香脆可口,加上蜜糖牛油甜絲絲的。

♡孜然燒雞翼(兩串)$32
燒得很香口,孜然外皮帶點香脆。

♡陀地燒生蠔(兩隻)$24
表面有蒜蓉和香蔥,
雖然不算大隻,但也帶有鮮味。

♡桂花蜜四川冰粉$16
有青葡萄乾、花生碎、山楂,
透明的冰粉清涼解辣解油膩感,
用上桂花蜜,味道比較甜。

♡自家製檸檬香茅薏米水$22
薏米的數量很多,
味道是帶少許檸檬香茅酸味的薏米水,
可以解油膩感。

♡椰青$38
這個椰青比起平常飲的大,而且清甜多水,
很適合配燒烤烤魚吃。
✔️餐廳設加一服務費
萬州香辣烤魚
四川寬粉
燒五花腩
蜜糖牛油多士
  • 萬洲香辣烤魚
2024-08-09 167 瀏覽
📍我要烤魚 ⭐️烤魚 x火鍋 x串燒如果你想食烤魚,又想食火鍋 ,但又想食串燒,「我要烤魚串燒烤魚專門店 」呢間餐廳就可以一次過滿足你三個願望🤤 餐廳座位好闊落,坐得好舒適,staff經常主動加湯、收碟,服務好好😘✨ 酸辣金湯酸菜烤清江魚 $298 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢個🐟係職員大力推介,果然冇介紹錯!清江魚係炸過嘅,魚嘅邊邊位炸到好香脆,食到中間就啖啖嫩肉,好外脆內軟,餐廳更會免費送雜菜組合,有蓮藕片、炸豆腐、萵筍、芽菜、娃娃菜、薯仔,配埋本身嘅酸菜魚湯💯✨ 手切封門牛柳 $48 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻食火鍋一定要叫封門牛柳😏 佢其實係牛嘅橫膈膜肌肉,每隻🐮只有兩塊,非常矜貴,佢嘅肉味亦係全牛最濃,食落肉質好鬆軟,好食🤤✨ 手打墨魚滑 $32 👍🏻👍🏻👍🏻墨魚滑好爽口彈牙,鮮甜美味😋✨ 牛柏葉 $38 👍🏻👍🏻👍🏻牛柏葉口感爽脆,食落爽口,唔韌✨ 陀地燒茄子 $32 👍🏻👍🏻👍🏻原條🍆加入咗蒜蓉同川味醬去燒,燒得幾好食✨ 燒翠玉瓜串 $20 👍🏻👍🏻👍🏻口感軟腍腍,食落幾多汁,唔會燒到太乾身✨ Sapporo啤酒 $48 👍🏻👍🏻👍🏻✨ 巨峰可爾必思梳打 $28 👍🏻👍🏻👍🏻食得咁濃味,一定
📍我要烤魚 ⭐️烤魚 x火鍋 x串燒

✨ 酸辣金湯酸菜烤清江魚 $298 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

✨ 手切封門牛柳 $48 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

✨ 手打墨魚滑 $32 👍🏻👍🏻👍🏻
墨魚滑好爽口彈牙,鮮甜美味😋

✨ 牛柏葉 $38 👍🏻👍🏻👍🏻
牛柏葉口感爽脆,食落爽口,唔韌

✨ 陀地燒茄子 $32 👍🏻👍🏻👍🏻
原條🍆加入咗蒜蓉同川味醬去燒,燒得幾好食

✨ 燒翠玉瓜串 $20 👍🏻👍🏻👍🏻
口感軟腍腍,食落幾多汁,唔會燒到太乾身

✨ Sapporo啤酒 $48 👍🏻👍🏻👍🏻
✨ 巨峰可爾必思梳打 $28 👍🏻👍🏻👍🏻
食得咁濃味,一定要叫凍飲🥤 我哋就嗌咗Sapporo啤酒🍺同巨峰可爾必思梳打提子🍇🍹 配上美食真係冇得輸🥰

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推薦)- 👎🏻(可以唔使試)
【旺角•我要烤魚】@ππππππππππππππππππππππππππππππ旺角超好食既烤魚 我要我要牙!!重慶麻辣烤清江魚 - BB辣牛骨髓玫瑰露鵝腸日本黑魔芋金菇鹽燒牛舌串陀地燒生蠔藤椒魚皮桂花蜜四川冰粉冷泡白桃烏龍茶重慶麻辣烤清江魚 - BB辣這道麻辣烤魚無疑是重慶經典之一。魚肉鮮美多汁,經過特製的香辣醬汁腌製後,在高溫烤制下表層形成一層酥脆的焦香外皮,咬下去立即爆發出令人上癮的麻辣鮮香。牛骨髓入口即化的牛骨髓更是絕佳的口感享受。搭配香煎的麵包,沾取濃郁的牛骨髓,口感滑嫩柔滑,令人難忘。同時這道菜還能滋補養身,是非常不錯的養生美食。玫瑰露鵝腸這道玫瑰露鵝腸頗具創意。新鮮的鵝腸經過精心處理後,以玫瑰露為調味,呈現出陣陣玫瑰香氣。咬下去,鵝腸Q彈爽滑。日本黑魔芋這道來自日本的黑魔芋料理口感獨特。黑色的魔芋經過特殊的烹飪方法,外表呈現黑亮的光澤,入口即化的軟糯質地。金菇這道金菇料理清新脫俗。新鮮的金菇經過簡單的炒製,保留了其本身的鮮嫩滑爽口感,加上一絲淡淡的蒜香,突出了金菇本身的鮮甜滋味。鹽燒牛舌串這道鹽燒牛舌串是一絕佳的肉類小吃。厚實軟嫩的牛舌經過鹽焗,表層形成一層酥脆的焦香,咬
【旺角•我要烤魚】@
旺角超好食既烤魚 我要我要牙!!

重慶麻辣烤清江魚 - BB辣

玫瑰露鵝腸

日本黑魔芋

金菇

鹽燒牛舌串
這道鹽燒牛舌串是一絕佳的肉類小吃。厚實軟嫩的牛舌經過鹽焗,表層形成一層酥脆的焦香,咬下去入口即化,鮮甜多汁。

陀地燒生蠔
這道現烤生蠔堪稱經典。新鮮肥美的生蠔,經過高溫快速燒烤,表面焦脆,內裡依然保持原汁原味的鮮甜。

藤椒魚皮
這道藤椒魚皮絕對是一道創意十足的小吃。魚皮經過特殊工藝處理,既保持了脆爽的口感,又注入了藤椒特有的麻辣香氣。

桂花蜜四川冰粉
這道桂花蜜冰粉清新雅致。Q彈爽滑的冰粉配上清香袁蓋的桂花蜜,既解暑降溫,又帶來淡雅的花香,口感清涼爽口。

冷泡白桃烏龍茶
這款冷泡白桃烏龍茶香氣撲鼻,入口清新怡人。茶湯清澈透亮,飄散著淡淡的桃香,回甘悠長

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄