2016-12-07 267 瀏覽
打邊爐海鮮火鍋燒烤店 G/F, 4 Ngan Hon Street, To Kwa Wan 天氣涼了,最好食熱暖的火鍋。朋友常說任食火鍋的質素不夠,今日一起去真火鍋店食火鍋。鋪頭細細,放在中間有一個魚缸,有幾尾大條的青衣在游來游去。 有海鮮鍋,醉雞鍋,和豬骨,個個都像真材實料,落足心機的。最後選了醉雞鍋。首先雞和鍋分開上,半隻雞看起來很多肉,很新鮮,大大件。再來羊肉,珊瑚蚌,蓮藕,西洋菜,兩個人食差不多了。 鍋內也有真的很多材料,比任食火鍋多上好幾倍。剛開始時湯有點苦,細看之下有參,杞子,原來還有當歸,怪不得有點苦了。但怎知愈吃愈知味,湯是愈來愈甜,忍不住連湯都飲埋。雞也很滑很新鮮多肉。羊肉我覺得膻,但我朋友則食得津津有味,說羊肉就是要有這種膻味才好吃。蓮藕及其他藥材也入味。 我們2人吃了約400元左右,食飽了走路回去柯士甸站也是5-10分鐘步程,飯後正好散散步。

2016-12-05
5 分鐘 (堂食)
  • 醉雞鍋
2016-12-03 195 瀏覽
呢排氣溫都急降左幾度,就到聖誕食咩好,TastyBuddy就即刻想打邊爐啦。呢間打邊爐海鮮火鍋燒烤店位於土瓜灣主打新鮮海鮮。鍋底有8種,包括麻辣雞鍋、烤魚鍋、清湯腩同花甲蟹之類,價錢由$138到$560不等。今次呢個花甲蟹湯底就真係好新鮮,花甲都有成二三十隻,而且湯的海鮮味已經足夠,不用再加醬料。店內設有一個大水缸,廚房收到order之後就會即便撈起海鮮上菜。新鮮海鮮有海中蝦、桂花蚌、蟶子、鮑魚。涮牛類食材就有非常好食,全部牛的肉紋都是平衡分佈的肌肉和脂肪,食起來不會分開一片肉一片脂肪。美國安格斯肥牛($78)老闆教落唔好滾得太熟本地手切牛頸脊($188)安格斯肥牛粒($78)其他食材一應俱全,食材高汁,可以翻啅。老闆最後打了8折給我們
本地手切牛頸脊($188)
安格斯肥牛粒($78)
其他食材一應俱全,食材高汁,可以翻啅。
老闆最後打了8折給我們
2016-10-18
  • 安格斯肥牛,牛頸脊,花甲蟹鍋
2016-12-02 144 瀏覽
My friend and I had supper in a Chinese restaurant called ''Heat boiler seafood hotpot restaurant''(打邊爐海鮮火鍋燒烤店) where located in Ngan Hon Street,To Kwa Wan( 土瓜灣銀漢街).This Chinese restaurant mainly served chinese hotpot in different soup base,brisket hotpot(牛腩鍋),crab hotpot(蟹煲),Spicy fish hotpot(水煮魚),chicken hotpot(雞煲) and various fresh seafoods.The interior and decors of this restaurant are relatively new,tidy and neat comparing with other Chinese hotpot restaurant.We ordered a ''Spicy chicken ho

We ordered a ''Spicy chicken hotpot''(half bird)麻辣雞煲(半隻)HKD$138
Instead of using frozen chickens(不用冰鮮雞),this restaurant uses live chickens(用本地街市新鮮雞)brough from local wet markets to ensure the freshness of the hero of the chicken hotpot.
As the restaurant provides fresh seafood,we ordered 6 taels of sea shrimps.''Tael''(兩) is the quantified weight unit commonly used in HK market. 1 tael(兩)=37.5g(克).
Sea shrimps(6 taels,HKD$120)(HKD$20/per tael兩)
These sea shrimps are extremely fresh,firm and sweet.Worth to try.

We also ordered ''US Angus beef''(large)(美國安格斯肥牛)(大)HKD$168
Moreover,we ordered white Canadian sea clams(half)(加拿大桂花蚌)(半碟)HKD$58

It is actually the intestine tissues of sea cucumbers which is very healthy as it contains 0%of cholesterol & 0% fat.

It tastes very sweet,crunchy,crisp with bites.Not rubbery at all.

''Squid''(half)(水魷)(半碟)HKD$27

''Beef tripe''(half)(牛栢葉)(半碟)HKD$35
It is the third stomach of the cow.It acts likes sponge soaked up all the essences of the soup base.It is crunchy with bites.Yummmmmm.
I am impressed by the cleaniess of the restroom of this restuarant.

No slippery floor,no bad smells nor rubbishes on the floor which are not many Chinese hotpot restaurants can achieve such high hygiene standard.
When I walked through the corridor back to my table from the restroom,I glanced the setup & utensils of kitchen are well organized instead of a mess nor choas in some other chinese restuarants.

Staff are helpful.
  • Sea shrimps(海蝦)
  • Canadian sea clams(加拿大桂花蚌)
2016-11-28 2233 瀏覽
呢排天氣凍左,食識一定係去打邊爐啦老友介紹我呢間打邊爐海鮮火鍋燒烤店佢話雖然呢度人唔多,但係係堅好食,老友一向都係食神,所以我梗係信佢,一齊支持小店呢度人流真係唔多坐得幾舒服,仲對住個大電視,一路睇一路有電視送飯正呀呢個就係點菜紙,咁大張要自己畫落去叫左胡椒豬肚雞鍋底豬肚 好爽滑 肥厚  雞好滑 雖然點左半隻雞 但係d雞食極都有 份量好足湯底有濃厚黑椒味 但又唔會好辣,好開胃令人飲完想再飲咸酸瓜 少少咸 好夠味 平時D咸酸瓜多數煲完都無咩味今次竟然有味 仲好夠味 配菜都咁正真係愈食愈開胃食食下仲發現有粒雞腎 好爽 一d都唔硬 正牛肉好香牛肉味 幾鮮甜 不錯呢個大蜆好新鮮,先放入口有陣海水味  細味下鮮味出左黎加上好滑口 好爽,有無咁正啊蝦大細適中 第一口食落去都未咬d蝦肉 淨係個表面都已經好香蝦膏味我連個頭都食埋蝦肉食落好鮮甜 肉好爽口蝦滑 平時見到d蝦滑 係黃色既今次竟然係白色好香蝦味 好彈牙 , 正WOR呢間小店的確係用心經營,唔錯唔錯
呢排天氣凍左,食識一定係去打邊爐啦

老友介紹我呢間打邊爐海鮮火鍋燒烤店

佢話雖然呢度人唔多,但係係堅好食,

老友一向都係食神,所以我梗係信佢,一齊支持小店
呢度人流真係唔多

坐得幾舒服,仲對住個大電視,一路睇一路有電視送飯正呀
呢個就係點菜紙,咁大張要自己畫落去
叫左胡椒豬肚雞鍋底
豬肚 好爽滑 肥厚

雞好滑 雖然點左半隻雞 但係d雞食極都有 份量好足

湯底有濃厚黑椒味 但又唔會好辣,好開胃令人飲完想再飲
咸酸瓜 少少咸 好夠味 平時D咸酸瓜多數煲完都無咩味

今次竟然有味 仲好夠味 配菜都咁正

真係愈食愈開胃

食食下仲發現有粒雞腎 好爽 一d都唔硬 正
牛肉好香牛肉味 幾鮮甜 不錯
呢個大蜆好新鮮,先放入口有陣海水味
細味下鮮味出左黎

加上好滑口 好爽,有無咁正啊
蝦大細適中 第一口食落去都未咬d蝦肉
淨係個表面都已經好香蝦膏味

我連個頭都食埋

蝦肉食落好鮮甜 肉好爽口
蝦滑 平時見到d蝦滑 係黃色既

今次竟然係白色

好香蝦味 好彈牙 , 正WOR
呢間小店的確係用心經營,唔錯唔錯
  • 胡椒豬肚雞鍋底
  • 大蜆
  • 蝦滑
2016-11-13 192 瀏覽
之前係FB有介紹好似幾好 諗住試下BOOK左今日點知去到門口 見到有兩個男人係鋪頭入面食煙😡本人對此極度討厭 所以即走雖然冇食過此食店但係好想知道貴店如何解釋我知其實好多都會甘不過吾好甘離譜得吾得你要死係你既事 但係吾好害人啦吾該
之前係FB有介紹
不過吾好甘離譜得吾得
你要死係你既事 但係吾好害人啦吾該
2016-11-13
2016-11-10 2314 瀏覽
朋友約我地去土瓜灣打邊爐,問極佢間野叫咩名都話打邊爐,渣車去到附近,發現原來間野真係叫「打邊爐」,甘得意既!入內見到客人唔算太多,大概半滿,可能因為地點始終比較隔涉吧。但佢地食物種類都唔少,湯底過十款,上百款火鍋生料,仲有魚缸養住生猛海鮮。佢地張落單紙好得意,大大張過左膠,再用紅色marker落單,可以循環再用好環保,我0係台灣見到大部分既店都係甘。先上醉雞湯底,好懷舊的湯煲內係充滿藥材同酒香既湯底,聞到都已經流定口水喇。再上本地手切牛脊髓,睇落好新鮮,唔會過肥。輕輕過一過水就食得,味道好濃郁。海鮮方面選左珊瑚蚌同桂花蚌各半份,原來半份已經好大份,大概有十件。兩款蚌類都好新鮮,質感爽口,味道鮮甜。游水海鮮選左海中蝦同花甲,海中蝦不過不失而花甲就絕對係大驚喜。花甲睇落唔算大size,但中間既肉好大粒好厚。全部花甲都開盡,一粒不剩好新鮮。入口味道好驚喜,非常鮮甜唔需要點任何醬汁。脆肉鯇亦係另一驚喜,師傳刀功唔簡單,切到薄一薄。薄薄既一片,10秒已熟透捲起。口感非常爽口,而且肉質嫩滑,魚味濃厚,仲無咩骨添。其他食物基本上都好食,連埋海鮮同啤酒先係一人三百。多謝朋友又介紹我地一個新地方,岩哂最
其他食物基本上都好食,連埋海鮮同啤酒先係一人三百。多謝朋友又介紹我地一個新地方,岩哂最鍾意打邊爐既我地。
2016-11-08
  • 花甲
2016-11-09 1420 瀏覽
今日同幾個朋友經開土瓜灣, 見到佢個店名叫打邊爐, 咁啱天氣又涼涼地, 又咁啱係晚飯時候, 又咁啱門口有位可以泊車, 所以就入去試下. 入到去都係得2,3張枱, 可能呢到唔太就腳啦. 一不過其實渣車黎都好方便, 好多位可以泊. 哈哈望望餐牌, 先選鍋, 我地選左胡椒豬肚鍋$98, 之後令轉後面選餸.呢個鍋料不是太多, 湯底會有少少黑胡椒味, 不是太濃, 希望滾耐D會更出味, 期待.老闆說今天的花甲好靚, 要唔要試D, $10襾, 我們點了一斤, 肉係鮮甜既, SIZE 唔算太細, 仲好似食極都有咁.打邊爐點可以無牛, 都有幾款比你選架, 我地點左美國安格斯肥牛$138一碟, 肉質嫩滑, 都有牛味.之後其他都係半份的, 因為我地想食多D唔同種類既野食, 有新鮮白鱔片$58, 肉質OK, 都彈牙. 牛柏葉$31, 本身係黑柏葉, 不過老闆話今天只得白柏葉, 我們照要, MM.....我覺得比較硬, 哈哈..可能我地拾得太耐吧.  廣島蠔4隻$48, 都OK大隻, 都肥美, 不過好彩係冰鮮的. 水魷$27, 都爽口彈牙. 魚片頭$25, 味道普通. 手打四寶丸$50, 其中一款墨魚丸彈牙,
之後其他都係半份的, 因為我地想食多D唔同種類既野食, 有新鮮白鱔片$58, 肉質OK, 都彈牙. 牛柏葉$31, 本身係黑柏葉, 不過老闆話今天只得白柏葉, 我們照要, MM.....我覺得比較硬, 哈哈..可能我地拾得太耐吧.  廣島蠔4隻$48, 都OK大隻, 都肥美, 不過好彩係冰鮮的. 水魷$27, 都爽口彈牙. 魚片頭$25, 味道普通. 手打四寶丸$50, 其中一款墨魚丸彈牙, 讚, 其餘三款的都算OK. 哈哈..另外又叫了一碟墨魚丸$25, 因為唔知道四寶丸有, 不過都係鍾意食手打個隻多D. 響鈴$25, 必叫, 浸埋湯仲好味. 西洋菜$35, 新鮮的, 都嫩架.
哈哈...咁樣食食下就每人差不多三百蚊, 不過佢又幾好既可以選半份, 咁可以食到多D唔同既野. 最後去厠所既時候見到完來最入個到仲有位既, 個到都有幾張枱.
2016-11-08
2016-11-08 207 瀏覽
其實都唔係第一次黎打邊爐食嘢架啦,雖然位置唔算好方便,但係因為食物質素十分之高,所以每次同朋友想打邊爐嘅時候,都很山長水遠入到黎土瓜灣,坐足一晚,打一個高質素既邊爐。同行六個人,總共叫咗兩個喎,兩個鍋都好高質素!首先由我每次都必點嘅蕃茄薯仔湯底。番茄薯仔份量十分之多,而且十分之足料,最鍾意就係打邊爐之前,飲番杯碗湯,簡直係大滿足呢! 再黎係朋友最愛嘅花甲蟹煲,一上枱已經超霸氣超足料三大隻蟹,而且無數花甲鋪底,食極都食唔完之外,湯底飲落重十分之鮮甜添!去到撞正鋪頭做緊生蠔大特價叫咗半打黎試試,食落海水味超重,好新鮮喎!羊肉食落十分之香每次必點魚腩,最中意佢冇骨!仲有安格斯肥牛,見到佢啲雪花就流晒口水。食落口真係好肥美好罪惡啊!
同行六個人,總共叫咗兩個喎,兩個鍋都好高質素!
羊肉食落十分之香
每次必點魚腩,最中意佢冇骨!
2016-11-03 237 瀏覽
象拔蚌刺身 ($680)份量十足,夠新鮮爽口,入口有鮮甜味,性價比幾高,抵食又好食。花甲蟹鍋 ($560)招牌必叫嘅菜式,足料到不得了!兩大隻蟹舖面,加上非常非常嘅花甲令到成個湯好鮮味。配埋胡椒去吊起整體嘅風味,微辛得黎帶住鮮甜,非常美味。蟹肉札實,絕非一般充大頭嘅水蟹,入口爽而有鮮味,啜埋蟹腳入面湯嘅精華,回味無窮!即開生蠔 ($16/隻)生蠔即叫即開,入口海水味重,夠凍,口感偏爽口嘅,喱個價錢黎講算係幾肥美,好抵食喎,食足半打先夠癮。本地手切牛頸背 ($238)切得好靚,肥瘦分佈幾平均。牛味好濃,完全唔會韌。整體啲料處理得幾好,夠新鮮夠乾淨,湯底夠濃夠味,下次再打邊爐實回頭!
象拔蚌刺身 ($680)
花甲蟹鍋 ($560)
即開生蠔 ($16/隻)
本地手切牛頸背 ($238)
切得好靚,肥瘦分佈幾平均。牛味好濃,完全唔會韌。
  • 花甲蟹鍋
  • 象拔蚌刺身
  • 本地手切新鮮牛頸脊
2016-11-03 212 瀏覽
一行六人叫左兩個湯底番茄薯仔牛腩煲,超足料,未開始打邊爐都飲左兩碗湯!花甲蟹煲直情係癲既,啲料足到唔洗錢咁!花甲食到尾都仲有,個湯胡椒味好重,加上海鮮味,一流啊!老闆介紹既生蠔,細細隻但好肥美啊!由於食個蟹煲已經好夠,配料都唔係食左好多款,鵝腸就最驚喜,好少食到咁肥既鵝腸啦!
一行六人叫左兩個湯底
番茄薯仔牛腩煲,超足料,未開始打邊爐都飲左兩碗湯!
老闆介紹既生蠔,細細隻但好肥美啊!
2016-10-27 265 瀏覽
為咗食好東西。你可以去到幾盡?為食妹推介土瓜灣嘅「打邊爐海鮮火鍋燒烤店」。用料新鮮+名碼實價店外有齊食物款式同價錢。店內環境舒服。美國安格斯牛肉~脂肪比例均勻。入口軟滑。珊瑚蚌。桂花蚌~(半份)有光澤。肉質鮮甜夠爽口廣島蠔~(半份)普普通通。不過不失。脆肉脘腩~(半份)刀功一流。厚度適中。夠新鮮夠脆西洋菜夠乾淨。鮮嫩。鮮准山~夠新鮮有口感。👍🏼
為咗食好東西。你可以去到幾盡?

店外有齊食物款式同價錢。店內環境舒服。
美國安格斯牛肉~
脂肪比例均勻。入口軟滑。
珊瑚蚌。桂花蚌~(半份)
有光澤。肉質鮮甜夠爽口
廣島蠔~(半份)
普普通通。不過不失。
脆肉脘腩~(半份)
刀功一流。厚度適中。夠新鮮夠脆
西洋菜夠乾淨。鮮嫩。
鮮准山~夠新鮮有口感。👍🏼
2016-10-26 174 瀏覽
最近秋高氣爽,咁岩同朋友去土瓜灣,想去打邊爐,就揀左呢間餐廳。入去冇客既😱,但唔緊要,照試下!叫左個花甲蟹鍋同埋蕃茄薯仔牛腩鍋,講左個鍋先,花甲蟹好抵食呀!花甲超多食極都仲有既,蟹好新鮮,超甜同彈牙!佢仲同左胡椒嚟調味,辣得嚟又夠鮮甜。蕃茄薯仔牛腩鍋,牛腩好好味,而且蕃茄薯仔都好夠料,湯好濃好甜,好飲到啲料未嚟之前都已經要加湯喇!另外,叫左隻象拔蚌,超甜同埋夠爽口,好大隻,抵食!原來佢地仲做緊10蚊隻澳洲生蠔,又幾creamy啵!料方面,叫左牛頸脊、羊肉片、白膳、脆鯇、珊瑚蚌、安格斯肥牛、鮮鵝腸等等,全部都好高質素,除左地點方面,真係諗唔到有咩好呻!

另外,叫左隻象拔蚌,超甜同埋夠爽口,好大隻,抵食!
原來佢地仲做緊10蚊隻澳洲生蠔,又幾creamy啵!
全部都好高質素,除左地點方面,真係諗唔到有咩好呻!
2016-10-06
2016-10-17 1850 瀏覽
記得上次來這裡,已差不多是一年之前的事了。上次嚐了這裡的烤魚,覺得質素相當不俗,這次又有機會,跟住在土瓜灣的友人來這裡嚐一下其他招牌菜。未打邊爐前,先叫一道涼拌青瓜($35)「打底」。微涼的青瓜伴以麻而小辣的醬汁,讓人相當開胃。這次一大伙兒叫了這個花甲蟹鍋($560),奉上的東西可謂相當大堆頭。鍋剛滖開就二話不說起筷,花甲滿有嚼勁之餘又充滿鮮味,蟹有著淡黃而濃味的蟹膏,蟹肉爽甜味美。奶白色的湯水載滿花甲和蟹的精華,讓人忍不住一添再添。本地手切新鮮牛頸脊 (細) ($188):雪花般的脂肪紋理分佈平均,灼熟後牛肉的質感柔軟而略帶嚼勁,脂肪平均使牛肉很容易咬開,牛味也算濃郁,質素相當不錯。新鮮白鱔片(半碟)($58):鱔片爽滑,味道頗濃。手打四寶(半碟)($90):四寶分別是墨魚、蝦、鯪魚和牛。丸粒打得綿滑,能做到應有的彈牙口感。值得讚賞的是鯪魚丸和牛丸,前者魚味濃厚,不太嚐到鯪魚的腥味;後者加入了非常爽口的馬蹄粒,減少了肉丸的膩滯感,頗見心思。帶子片(半碟)($42):雪白的帶子片,灼熟後仍保有鮮味。今次又是滿足得捧著肚子離開。餐館的水準得以保持,絕對是食客之福。
涼拌青瓜
花甲蟹鍋
本地手切新鮮牛頸脊 (細)
新鮮白鱔片(半碟)($58):鱔片爽滑,味道頗濃。
新鮮白鱔片(半碟)
手打四寶
帶子片(半碟)($42):雪白的帶子片,灼熟後仍保有鮮味。
帶子片(半碟)
涼拌青瓜
花甲蟹鍋
本地手切新鮮牛頸脊 (細)
新鮮白鱔片(半碟)
手打四寶
帶子片(半碟)
2016-10-14 143 瀏覽
足料足到爆出黎-花甲蟹鍋🦀 ($560)作為係招牌鍋又點可以唔試呢,司令覺得個鍋好足料呀!司令一開頭試左啖湯,真係好清甜,加埋啲胡椒,有少少微辣🌶,好暖胃呀!之所以話足料,因為佢啲花甲真係有好多🙀,食極都食唔完。而蟹🦀亦都一樣,有好多,而且好鮮甜,只係聞都覺得好新鮮!-開胃菜方面,司令見到而家做緊特價既$16蚊生蠔,要半打是基本吧😋?即叫即開,食落海水味重,鮮味十足喎!抵叫!再叫多個象拔蚌($680),鋪晒面之外仲要厚切😍,超鮮甜。-司令最中意佢既本地手切牛頸脊🐂($288),牛味極濃,食到停唔到口。海鮮方面推薦珊瑚蚌($89)同埋脆鯇魚腩($36),輕輕滾一滾,神仙都企唔穩呀喂!-配料選擇多,除左海鮮之外🐟,肉類🍖、蔬菜🌽、丸類等等叫都叫唔完,花多眼亂既話可以樣樣都揀半份,咁就可以一次過滿足晒咁多個願望啦。
足料足到爆出黎
花甲蟹鍋🦀 ($560)
再叫多個象拔蚌($680),鋪晒面之外仲要厚切😍,超鮮甜。
2016-10-12 1408 瀏覽
老實講,去土瓜環一年都唔知去唔去倒一次今次因為朋友食過翻尋味,所以叫我地一齊黎呢度食胡椒豬肚雞鍋一黎到唔洗講就收左個胡椒豬肚雞湯底,見側邊有條柱寫住生蠔16蚊一隻所以都膽粗粗叫左半打呢隻蠔都幾扺食,食落口感似珍珠蠔,而且好新鮮,海水味唔會太濃。老老實實16蚊一隻都算係幾高質素,食得過食完蠔個鍋已經上左枱,因為有朋友唔食得辣所以我地都特登叫左小啲胡椒餐廳好好,都好配合我地,幫我地加左小胡椒一黎到個鍋已經聞倒好香,啲豬肚洗得好乾淨一啲都唔臭又唔苦,食落仲幾爽口啲雞個鍋一滾我地就食左,食果時都幾嫩。已經食左一陣都仲係好多料,其實成煲有大半都係餸,就咁食都飽個湯底好香胡椒味,但係就唔辣嘅海鮮本來叫左鮑魚同蟶子,不過咁岩老板洗缸,所以問準我地先幫我地轉左做蝦,同花甲。啲海鮮全部都好新鮮而且洗得好乾淨,隻蝦上枱果時仲彈緊唔好睇小啲海鮮,其實佢地隻隻都好大隻,計翻條數仲扺過響街市買。隻蝦頭有好多橙色嘅膏,而且入哂啲湯嘅味,好正另外仲叫左啲小食同菜,啲竹笙吸哂啲湯嘅味好正,因為佢真係真材實料,所以我都飲左好多湯,不過唔洗怕加左湯之後冇味,因為啲料好多,個湯keep住滾,所以食到最尾都好濃味。不得不提個
老實講,去土瓜環一年都唔知去唔去倒一次
今次因為朋友食過翻尋味,所以叫我地一齊黎呢度食胡椒豬肚雞鍋
生蠔
老老實實16蚊一隻都算係幾高質素,食得過
胡椒豬肚雞鍋
餐廳好好,都好配合我地,幫我地加左小胡椒
啲雞個鍋一滾我地就食左,食果時都幾嫩。
胡椒豬肚雞鍋
已經食左一陣都仲係好多料,其實成煲有大半都係餸,就咁食都飽
個湯底好香胡椒味,但係就唔辣嘅
海鮮
啲海鮮全部都好新鮮而且洗得好乾淨,隻蝦上枱果時仲彈緊
隻蝦頭有好多橙色嘅膏,而且入哂啲湯嘅味,好正
炸魚皮
豬腳筋
西洋菜
不得不提個豬腳筋,我第一次食,睇落好韌但咬落好林,都幾好食,而且擺落湯度煮都幾入味。

我覺得呢度啲海鮮都幾扺,尤其是個生蠔,仲扺過山頂18蚊隻
西洋菜餃子  魚皮餃