2024-07-12 422 瀏覽
最近APM人氣餐廳,絕對係呢一間「探魚烤魚」,晚晚排長龍,座無虛席,今晚特登早少少嚟就唔使排隊!蔥蔥蔥聰明烤魚烤魚有幾款,揀咗較少魚骨既凌波魚。魚肉既多汁又鮮嫩,鹹香味配合蔥的清香,非常開胃。絕絕子爆汁炸雞炸雞外層酥脆,裡面卻爆出滿滿的肉汁。吃起來酥香爽脆,同時味道鮮美多汁,絕對會令人驚喜連連。易燃易爆小吃天團呢款小食拼盤包羅萬有,包括酥香入味的小酥肉,清脆可口的炸椰菜花,鮮甜多汁的炸蟹柳,十分酥脆的藕片,味道甜甜的炸四季豆。無限探索最後,餐廳還設有一個冰粉自助區,可以自由地調製冰粉,非常清涼解膩。

蔥蔥蔥聰明烤魚

絕絕子爆汁炸雞

易燃易爆小吃天團

無限探索
  • 蔥蔥蔥聰明烤魚
2024-07-12 335 瀏覽
探魚烤魚終於開到觀塘APM,唔洗北上去了聰聰聰蔥明魚有三款魚可以選擇,淩波魚,黔魚及鮰魚,最後點了鮰魚$338,說是烤魚界大明星,口感入口順滑多肉,沒有細刺,屬於肉嫩鮮美的淡水魚上檯時一大鍋,非常霸氣,面層鋪滿香蔥及青椒,仲有大蔥,滾熟後非常入味,而旁邊更有十多粒肉丸,size適中,剛好一口一粒雖說點了大辣,其實一點也不辣,越滾越滋味場內有自助區,除了冰粉區外,仲有飲品區有薄荷茶及菊花茶自行選擇蒜泥青瓜,調味沒有辣,蒜味重,青瓜清脆爽甜,作蔬菜類的前菜一流囂張冰桔桶,上檯時非常有霸氣,基本上每檯都會點一份,由西柚,檸檬水果作為水果茶,味道不算太甜,2人享用可能會多了一點甜冰粉專區,$9/人就可以無限任食,有原味及桃味冰粉,配料有十款可以隨意任食,當中燕麥爆珠,桃膠,黑糖麻糬是必食
探魚烤魚終於開到觀塘APM,唔洗北上去了

聰聰聰蔥明魚

雖說點了大辣,其實一點也不辣,越滾越滋味

2024-07-11 334 瀏覽
今日放假、忽然之間、想食烤魚、lunch就立即去吃了🤣、今日就吃探魚了、裝修非常好、成個太空館。環境都像先進的太空艙、位置之間都比較寬闊脆爽魚皮 $48▶️外脆內嫩,是一道美味可口的小吃,內部保持著魚肉的嫩滑口感。每啖都十分有口感魚皮的香氣四溢。黃金萬兩咖哩烤魚 $298▶️魚肉鮮嫩,蝦子彈牙,兩者搭配咖哩香氣,口感豐富。咖哩調味讓魚肉和蝦子更加美味,咖哩的香氣滲入魚肉和蝦子,讓整體更加風味獨特,配白飯一流。海陸空把把燒天團 $68 ▶️海陸空串燒有魷魚鬚,牛肉,掌中寶各五串,魷魚鬚Q彈爽口,牛肉肉質鮮嫩多汁,掌中寶外酥內軟。囂張冰桔桶 $68 ▶️造型已經100分,冰涼的桔子清爽,帶有微酸甜味,解渴又開胃,比較似有桔味的檸檬茶。兩個人飲都飲不到、仲有一半。加上只需要$68,香港都搵不到價廉物美!環境舒適、而且食物質素不錯、加上價錢都較為便宜👍🏻👍🏻

環境都像先進的太空艙、位置之間都比較寬闊

脆爽魚皮

黃金萬兩咖哩烤魚

海陸空把把燒天團

囂張冰桔桶

環境舒適、而且食物質素不錯、加上價錢都較為便宜👍🏻👍🏻
脆爽魚皮
黃金萬兩咖哩烤魚
海陸空把把燒天團
2024-07-11 269 瀏覽
食完會變聰明的烤魚🌟探魚喺APM開新嘅分店 以前返大陸一定會食探魚,而家喺香港就食到呢度嘅裝修同內地一樣,而且地方都好闊落💚蔥蔥蔥聰明烤魚 加入咗新嘅口味,我就梗係即刻要試吓今次揀咗凌波魚,唔多骨,肉質都嫩滑🐟辣度方面揀小辣,幾啱我呢啲唔係好食到辣但係又想食見到魚上面好多青椒同埋蔥好香魚肉份量都多 湯底都好鮮甜好入味 啱晒兩個人食🐣小食方面,叫咗麻辣口水雞唔會好辣,而且凍凍地細細件非常方便「囂張冰桔桶」🍊實在抵佢囂張,份量成3L,夠6個人飲,價錢只係$68 !真心霸氣逼人!打咭天花板 上枱嘅時候我都嚇親外面仲有「冰粉」自助區,無限追加冰粉係免費㗎,仲有好多唔同嘅配料 好玩又好食😎烤魚有辣有唔辣任君選擇
食完會變聰明的烤魚🌟
探魚喺APM開新嘅分店
以前返大陸一定會食探魚,而家喺香港就食到
呢度嘅裝修同內地一樣,而且地方都好闊落

💚蔥蔥蔥聰明烤魚
加入咗新嘅口味,我就梗係即刻要試吓
今次揀咗凌波魚,唔多骨,肉質都嫩滑🐟
辣度方面揀小辣,幾啱我呢啲唔係好食到辣但係又想食
見到魚上面好多青椒同埋蔥好香
魚肉份量都多 湯底都好鮮甜好入味 啱晒兩個人食

🐣小食方面,叫咗麻辣口水雞
唔會好辣,而且凍凍地細細件非常方便

「囂張冰桔桶」🍊
實在抵佢囂張,份量成3L,夠6個人飲,
價錢只係$68 !真心霸氣逼人!
打咭天花板 上枱嘅時候我都嚇親

外面仲有「冰粉」自助區,無限追加冰粉
係免費㗎,仲有好多唔同嘅配料 好玩又好食😎

烤魚有辣有唔辣任君選擇
近排有好多內地嘅餐廳都係香港開分店,有唔少都係大家上開深圳玩嘅朋友仔都食過嘅餐廳,今次我地黎到觀塘APM試下新開既探魚🐟蔥蔥蔥聰明烤魚($298)由於我係非常鍾意食蔥一見到Menu有呢一款烤魚唔使諗即刻order,魚有三款揀,而我就揀咗凌波魚,貪佢冇咩骨食落滑身,成條魚鋪滿晒蔥,每一啖都有好多蔥,真係好正,而個醬汁就揀咗小辣,食落麻麻辣辣咁好惹味🐟🌶️海陸空把把燒天團($68)呢個海陸空串燒包括咗魷魚鬚,牛肉,掌中寶各五串,佢既調味就同內地嘅燒烤一樣,加左辣粉又唔算好大串,好快比我地ko晒🍡絕絕子爆汁炸雞($58)炸雞係新鮮炸出嚟,真係有爆汁嘅感覺,差啲焫親添呀,外表炸到卜卜脆,點埋佢個泰式辣醬一流🐥囂張冰桔桶($68)因為怕辣,所以叫咗個囂張冰桶,離遠見到個侍應捧住過嚟,份量大到嚇親,佢個檸檬金橘唔會好甜,冰冰涼涼解辣一流,我地兩個食完成餐飯都飲唔晒,果然夠囂張🍹無限探索區(冰粉、自助茶飲,紙巾)($9)食完魚唔夠喉,見到加$9就可以任食冰粉點可以錯過,首先拎完冰粉做底,然後就可以再加配料,有超過10款配料可以任你配搭想點配就點配,我一個人都食左2碗😆作為其中一間內地開過嚟嘅過江龍,食
1966 瀏覽
1909 瀏覽

蔥蔥蔥聰明烤魚($298)

海陸空把把燒天團($68)

絕絕子爆汁炸雞($58)

囂張冰桔桶($68)

無限探索區(冰粉、自助茶飲,紙巾)($9)

作為其中一間內地開過嚟嘅過江龍,食物水準保持住高質,以後突然想食烤魚既話,都唔使咁舟車勞頓返上深圳,隨時都可以食到啦👍🏻
2024-06-26
午餐
2024-07-05 365 瀏覽
今日同同事一齊去APM lunch,發現新開探魚, 即刻衝入去試下, 叫左蒽蒽蒽聰明烤魚呂, 囂張冰桔桶, 棒棒麻辣口水雞, 另外加左蒿荀和海帶 囂張冰桔桶, 超級大杯, 4個人都夠飲, 平時飲開少甜既我, 本身仲有D 擔心會好甜, 點知口味剛剛好, 夏天飲真係一流等左10分鐘左右, 主角終於出埸我地揀左回魚, 魚肉質香滑, 最正係冇咩骨, 唔洗怕啃骨,小辣唔算太辣,鐘意食辣既朋友可以食中辣另外肉丸都好有驚喜, 本身以為平平無其, 但我地都覺得好好食, size剛剛好, 一啖一粒加埋蒿荀和海帶吸晒D湯, 好好食, 而且價錢都唔貴, 只係$30一碟最後因為太飽, 食唔落佢既冰粉, 唯有留返下次再去試.

點知口味剛剛好, 夏天飲真係一流

等左10分鐘左右, 主角終於出埸

最後因為太飽, 食唔落佢既冰粉, 唯有留返下次再去試.

終於唔洗過五關 斬六仗 都可以食到探魚啦☺️估唔到lunch hour都爆哂場😮😮▫️蔥蒽蒽聰明烤魚🐟凌波魚 🌶️小辣超大盤魚呀 勁厚肉 除左腩位有好少量嘅魚骨 其餘全部啖啖肉😋愛蔥人士 睇相都知唔會失望🤣食完一定會變聰明😎▫️易燃易爆小吃天團椰菜花 蟹柳 豆角 雞柳 爆谷雜錦小食 全部炸過/灑左調味粉 勁惹味▫️孜然甜辣士豆仔超好食🤤好食到到要搶 一份唔夠兩個人食🤣軟糯嘅薯仔炒香 再加左啲辣粉一食就停唔到口😋▫️囂張冰桔桶size真係有啲囂張😅比想像中要大幾倍重到差啲推唔開😂夠哂冰凍 解辣解渴一流👍🏻其實個冰粉都好吸引🤩但叫左兩個小食太飽 所以無加到個冰粉任食 下次一定會充公啲冰粉🤭
終於唔洗過五關 斬六仗 都可以食到探魚啦☺️

但叫左兩個小食太飽 所以無加到個冰粉任食
下次一定會充公啲冰粉🤭
午餐
2024-07-04 186 瀏覽
APM間探魚終於開左,想試好耐,尋晚終於試咗,叫左招牌青麻椒黔魚,味道係OK,但條魚唔太新鮮,有D腥!D小食就份量好少,唔係好低食!杯特飲好大杯都幾型,可惜好少…. 全部都係冰,打卡就OK!總括嚟講,試吓就算,服務都無乜,又要加1!
2024-07-03
5 分鐘 (堂食)
2024-07-02 221 瀏覽
觀塘終於有探魚喇!終於食到!!!🐟蔥蔥蔥聰明烤魚🐟新口味,上面鋪了一層厚厚的蔥蔥蔥和青椒,還是有點點的辣,.這個口味本身自帶的配菜是魚蛋,腐皮和海帶,很入味,據說食咗會聰明d😆😆😆🍹囂張冰桔桶🍋🍊超乎了我想象🐔棒棒麻辣口水雞麻辣鮮香,配上一大碗飯都食晒🍧無限探索呢個一定要點冰粉好多配料,自己隨意搭配都好食。配料如下:黑珍珠、椰漿、紅糖水、桂花蜜、紅糖麻薯、小湯圓、燕麥爆珠、花生碎、葡萄乾、山楂碎、桃膠、醪糟米酒、寒天晶球、燕麥爆珠好特別,記得要試下🍧🍧
觀塘終於有探魚喇!終於食到!!!
🐟蔥蔥蔥聰明烤魚🐟

🍹囂張冰桔桶🍋🍊超乎了我想象
🐔棒棒麻辣口水雞
麻辣鮮香,配上一大碗飯都食晒
🍧無限探索
呢個一定要點
冰粉好多配料,自己隨意搭配都好食。
配料如下:
燕麥爆珠好特別,記得要試下🍧🍧
2024-06-30 258 瀏覽
探魚烤魚 @ apm呢個「囂張冰桔桶」,實在抵佢囂張,3L,夠6個人飲,$68 only,真心霸氣逼人,亦屬“打咭天花板”!「鮮青椒爽麻味烤黔魚」,呢個口味係佢哋嘅王牌,夠麻唔太辣。黔魚好大條,大骨肉厚,皮滑肉嫩,魚味夠濃,只係$318。另外,除了烤魚,餐廳亦提供很多燒烤和小吃選擇。我今天選了爆汁炸雞,酥炸牛蛙,香烤花菜,這幾款小吃,亦做得非常出色。最後仲有「冰粉」自助區,無限追加冰粉,呢個項目係... 免費嘅!正!~~~ 完勝~~~
探魚烤魚 @ apm

~~~ 完勝~~~

鮮青椒爽麻味烤黔魚

酥炸牛蛙

香烤花菜

冰粉自助任食區

鮮青椒爽麻味烤黔魚
酥炸牛蛙
香烤花菜
冰粉自助任食區
以前返大陸玩唔係食烤魚就係打邊爐.知道香港開咗分店已經好想去食.但係沙田都有啲遠.而家喺我屋企附近APM就有.梗係要黎試吓啦🤗食物方面:⚪️蔥蔥蔥聰明烤魚記得以前好似冇食過蔥嘅口味所以今次試吓烤魚我揀咗小辣既凌波魚相對上比較少骨同埋啖啖肉.上枱就見到好多青椒同埋蔥好香.魚肉保留到好嫩滑.湯底都好鮮甜好入味.之後我仲另外加咗鮮腐竹.萵筍.打俾邊爐.吸晒湯底嘅味好好食😋⚪️棒棒麻辣口水雞口水雞唔辣.切到一條條好方便食.一啖一條幾開胃.⚪️香烤花菜好惹味嘅小食微辣唔會好辣!整體方面:香港分店真係還原返北上探魚嘅感覺.入門口就見到冰粉自助區🤗座低後QR點餐.一陣就到齊有野食啦.食飽梗係要食好緊要嘅冰粉啦.有10幾種配料.有原味同埋蜜桃冰粉仲有刨冰.可以自己加到滿滿既配料相當滿足🥰我最鍾意蜜桃冰粉+黑糖+桂花蜜+桃膠+爆爆珠+山楂+提子乾以後可以隨時隨地食到烤魚.唔使搭成個鐘車返大陸食啦👍🏻
以前返大陸玩唔係食烤魚就係打邊爐.
知道香港開咗分店已經好想去食.
但係沙田都有啲遠.而家喺我屋企附近APM就有.
梗係要黎試吓啦🤗

食物方面:

⚪️蔥蔥蔥聰明烤魚
記得以前好似冇食過蔥嘅口味所以今次試吓
烤魚我揀咗小辣既凌波魚
相對上比較少骨同埋啖啖肉.
上枱就見到好多青椒同埋蔥好香.
魚肉保留到好嫩滑.湯底都好鮮甜好入味.

之後我仲另外加咗鮮腐竹.萵筍.打俾邊爐.
吸晒湯底嘅味好好食😋

⚪️棒棒麻辣口水雞
口水雞唔辣.切到一條條好方便食.
一啖一條幾開胃.

⚪️香烤花菜
好惹味嘅小食微辣唔會好辣!

整體方面:
香港分店真係還原返北上探魚嘅感覺.

入門口就見到冰粉自助區🤗
座低後QR點餐.一陣就到齊有野食啦.
食飽梗係要食好緊要嘅冰粉啦.

有10幾種配料.有原味同埋蜜桃冰粉仲有刨冰.
可以自己加到滿滿既配料相當滿足🥰
我最鍾意蜜桃冰粉+黑糖+桂花蜜+桃膠+
爆爆珠+山楂+提子乾
以後可以隨時隨地食到烤魚.
唔使搭成個鐘車返大陸食啦👍🏻
2024-06-28 132 瀏覽
探魚烤魚 @tanyuhongkong又開新分店啦📍今次就坐落觀塘APM 店內橙紅主調🧡裝修依舊型格🤩卡廂座位😁坐得舒服~除左經典七款烤魚口味更推出全新「蒽蒽蒽聰明烤魚」及多款小食🐟今次叫左新口味🐟 蒽蒽蒽聰明烤魚配凌波魚大量香蔥配上青椒🫑同大蔥~蔥香微辣魚肉滑嫩又惹味👏🏻兩個人食一條魚剛剛好仲叫左兩款小食絕絕子爆汁炸雞同蒜泥青瓜絕絕子爆汁炸雞🍗皮脆肉嫩多汁👏🏻好香口蒜泥青瓜🥒入口爽脆清新又開胃😆仲加配左9蚊任食冰涼✌🏻配料自由配搭冰粉配桃膠、酒糟、提子乾、黑糖漿~好味檸檬冰桔茶🍋清新又解辣😆探魚烤魚 📍觀塘觀塘道418號創紀之城5期(apm)3樓L3-13號舖#探魚 #探魚香港 #TanYuHongKong #TanYu #首間香港分店 #沙田新城市廣場 #開心食魚#觀塘#觀塘美食
探魚烤魚 @tanyuhongkong

仲叫左兩款小食絕絕子爆汁炸雞同蒜泥青瓜
絕絕子爆汁炸雞🍗皮脆肉嫩多汁👏🏻好香口

蒜泥青瓜🥒入口爽脆清新又開胃😆

仲加配左9蚊任食冰涼✌🏻配料自由配搭
冰粉配桃膠、酒糟、提子乾、黑糖漿~好味

檸檬冰桔茶🍋清新又解辣😆

探魚烤魚

#觀塘美食
2024-06-27 154 瀏覽
APM開咗探魚,正呀!佢哋有午市嘅一人烤魚套餐,今日下晝同同事食好啲,我哋叫咗個蔥蔥蔥聰明烤魚,再加2個小食!烤魚魚肉質地細緻柔嫩,唔會有腥味。加上香蔥令口感香濃, 配料仲有彈牙魚蛋,吸收左烤魚汁好入味,個汁黎用餸飯一流!今次叫咗兩款全新嘅小食,分別係酒神花生米同香烤花菜!花生米最底有少少醬汁,好鬼惹味但又唔會令花生變腍,佐酒最岩,唔怪得叫酒神花生! 香烤花菜烤得乾身,加上少少辣粉,都係佐酒既好配搭食完飯仲要繼續返工所以冇飲酒,叫左個囂張冰桔桶,外型震撼,好大壺好抵飲!
APM開咗探魚,正呀!

烤魚魚肉質地細緻柔嫩,唔會有腥味。

2024-06-26 165 瀏覽
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯以前曾經有返大陸食過探魚,印象深刻,最近APM新開分店,地點比較近我,所以立即帶朋友去食,多款烤魚價錢$300左右,份量都好大,而且午市套餐$100以下,下次我都諗住去試吓今次食嘅烤魚係蔥蔥蔥聰明烤魚,選擇咗小辣,但係到後期都覺得越食越辣,但係辣到係可以,另外可以加配$6 配搭冰粉自由,配料都好多,我哋都食咗兩三碗一邊食烤魚辣辣地又有冰粉解辣,真係越食越上癮!另外仲有一杯巨型飲品,$68冰桔桶,兩個人都飲唔晒覺得唔夠仲可以叫小食我哋叫咗花菜同埋青瓜或者可以加配烤魚嘅配料如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️ ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯ 探魚烤魚 (觀塘)觀塘觀塘道418號創紀之城5期(apm)3樓L3-13號舖 ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

覺得唔夠仲可以叫小食
我哋叫咗花菜同埋青瓜
或者可以加配烤魚嘅配料

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

探魚烤魚 (觀塘)
觀塘觀塘道418號創紀之城5期(apm)3樓L3-13號舖

2024-06-24 255 瀏覽
📍探魚烤魚 觀塘觀塘道418號創紀之城5期(apm)3樓L3-13號舖內地人氣烤魚店探魚早前於沙田新城市開設香港首間分店後再喺APM開第二間分店!啱啱六月中先開幕!裝修風格同大陸一樣!都係以橙色Tone為主一望就知係探魚!🐟蒽蒽蒽聰明烤魚 $298加入咗新嘅口味,我就梗係即刻要試吓啦!今次揀咗凌波魚,唔算太多骨,肉質都嫩滑!辣度方面揀BB辣,幾啱我呢啲唔係好食到辣但係又想學人試下食辣🤣🩵絕絕子爆汁炸雞$58有驚喜的炸雞!肉質嫩滑夠Juicy!🩵香烤花菜 $38帶點微辣嘅花菜夠惹味!店內亦有自助區無限追加冰粉😍也可以按自己喜好添加配料原味冰粉加桂花糖再加上桃膠係我最愛配搭!❤️另有茶飲區提供自家製菊花茶和荷葉茶,解辣一流👍🏻
📍探魚烤魚
觀塘觀塘道418號創紀之城5期(apm)3樓L3-13號舖

內地人氣烤魚店探魚早前於沙田新城市開設香港首間分店後
再喺APM開第二間分店!
啱啱六月中先開幕!
裝修風格同大陸一樣!都係以橙色Tone為主
一望就知係探魚!

🐟蒽蒽蒽聰明烤魚 $298
加入咗新嘅口味,我就梗係即刻要試吓啦!
今次揀咗凌波魚,唔算太多骨,肉質都嫩滑!

🩵絕絕子爆汁炸雞$58
有驚喜的炸雞!肉質嫩滑夠Juicy!

🩵香烤花菜 $38
帶點微辣嘅花菜夠惹味!

店內亦有自助區無限追加冰粉😍

也可以按自己喜好添加配料
原味冰粉加桂花糖再加上桃膠係我最愛配搭!❤️

另有茶飲區提供自家製菊花茶和荷葉茶,解辣一流👍🏻