🌧落雨關係完全唔使排隊,就輕鬆買到揉然地2款獨有麵包布甸🤎💛果然食好西係講求天時地利人和🤤🌊喜歡就記得Share/Bookmark🔖#小胖遊紅磡🐠 #小胖遊何文田🐠 —————————————————🔹Crème Brûlée Soft Bun $22買嘅時候表面係焦糖化的橙色,因為我哋無即刻食😂之後就無左,味道方面燉蛋幾creamy帶焦糖香,甜度適中,燉蛋佔包比例偏少🤏質感相對無嘉多娜布甸咁滑🤔略嫌火槍🔥燒到個包有少少燶味🙈但都算幾好食!🔹Tiramisu Soft Bun $26表面鋪滿可可粉🤎手指餅吸滿咖啡,食落濃濃咖啡味又濕潤口感,同時亦帶有微微酒香,Mascarpone芝士同忌廉口感滑身好有質感,夾埋軟包食令整體不會甜/漏,比較喜歡呢款🤤有別於嘉多娜有嚼勁的法包,揉然地的軟包十分鬆軟,帶有空氣感,係唔需要用牙力咬😂各有各好吧!🐠就中意軟包多啲~💡未食就要盡快放入雪櫃❄️—————————————————🧜🏻‍♂️口水度:🌕🌕🌕🌕🌑🤑性價比:🌕🌕🌕🌗🌑🧚🏻‍♀️打卡值:🌕🌕🌕🌕🌑🥰舒適度:/👅回頭率:🌕🌕🌕🌕🌑.♟Overall♟賣相靚靚的🤗亦感受到小店用心做麵包,佢哋2款Soft

🌊喜歡就記得Share/Bookmark🔖

#小胖遊紅磡🐠 #小胖遊何文田🐠
—————————————————

🔹Crème Brûlée Soft Bun $22
Crème Brûlée Soft Bun

🔹Tiramisu Soft Bun $26
Tiramisu Soft Bun

🐠就中意軟包多啲~

💡未食就要盡快放入雪櫃❄️

—————————————————
🧜🏻‍♂️口水度:🌕🌕🌕🌕🌑
🤑性價比:🌕🌕🌕🌗🌑
🧚🏻‍♀️打卡值:🌕🌕🌕🌕🌑
🥰舒適度:/
👅回頭率:🌕🌕🌕🌕🌑
♟Overall♟
賣相靚靚的🤗亦感受到小店用心做麵包,佢哋2款Soft Bun都係值得試下,價錢唔貴👌🏽
另外,仲有好多其他特色麵包🥯
Crème Brûlée Soft Bun
  • Tiramisu  Soft  Bun
2022-05-29 86 瀏覽
紅磡都開左間賣人氣布甸麵包既包舖⭐️布甸麵包有指定出爐時間,需要拎籌排隊買,而每人每個口味只可以買一個🙌🏼今次買齊兩款口味,店員提醒需要放雪櫃凍食架~-✍🏼食評❞🔸Cream Brûlée Bun🍮 | $22包體係鬆軟麵包,類似普通餐包,而且麵包太厚,令到中間既餡都唔太多🤫食落口感軟滑,但蛋香味同焦糖味唔重,味道普通🥲-🔸Tiramisu Soft Bun☕️ | $26包體一樣🤫而呢款上層有軟滑既芝士,配上咖啡蛋糕,面頭灑滿可可粉,咖啡味夠香濃,整體唔會太甜😆Tiramisu控可以一試!-◾️整體而言❞整體係普通餐包裝住啲布甸,但包體同布甸兩者食落唔太夾,口感唔突出🤫而且餡既份量偏少,味道冇太大驚喜,要排長隊就唔值得了
✍🏼食評❞
🔸Cream Brûlée Bun🍮 | $22

🔸Tiramisu Soft Bun☕️ | $26

◾️整體而言❞
2022-05-28 79 瀏覽
Tiramisu 控呼叫📣OMG‼️係Tiramisu soft bun 呀😍😍近期真係好興食麵包布甸呀~小編就經常都撞唔岩時間排唔到隊買🥹今次朋友仔好好呀 幫我去紅磡買呢間呢期又係紅爆既包包💕Tiramisu soft bun $26佢係凍食架!包感似軟餐包中間放左Tiramisu咁🤪充滿香濃咖啡味 面層全部都係朱古力粉 中間係有水份既蛋糕+cream 既感覺甜度剛剛好 愛上了🥯@leisurely_bakery 📌揉然地 (紅磡)📍紅磡蕪湖街155號地舖#麵包控 #紅磡美食 #布甸麵包 #tiramisu #hkfoodie #hkgirl #hkfoodblogger #紅磡 #香港人 #香港美食 #香港好去處
今次朋友仔好好呀 幫我去紅磡買呢間呢期又係紅爆既包包💕

Tiramisu soft bun $26
佢係凍食架!包感似軟餐包中間放左Tiramisu咁🤪
甜度剛剛好 愛上了🥯

@leisurely_bakery

📌揉然地 (紅磡)
📍紅磡蕪湖街155號地舖

2022-05-28 92 瀏覽
平時布甸包多是法包底,軟包你又試過嗎?還有tiramisu口味!這次專程去這家紅磡人氣麵包店一次過買來試試😋⁡▪️Crème brûlée soft bun $22這款是軟包所以特別鬆軟!拿到回家後再雪了一會兒才食,所以布甸已經吸收了焦糖的甜味,所以表面焦糖不多,入口偏甜但很嫩滑,可能焗熱後焦香味會更突出~這次凍食感覺像乳酪的質地,很適合夏天的甜品👍希望布甸多一點就更好了!😊⁡▪️Tiramisu soft bun $26本身就是衝著這個而來!中間是軟綿綿的tiramisu,咖啡味頗濃,但不太吃得出酒味,面頭灑了可可粉很香!覺得配麵包有點畫蛇添足🤔因為麵包稍為搶了會令 mascarpone cheese的味道,加上始終麵包裝到的cream份量有限,幾啖就食完,店家會不會考慮單獨出杯裝tiramisu?😂⁡🔔留意每款soft bun一人限購一個,想買的話記得看每日取籌及出爐時間,這次剛好平日去所以不用特別排隊!

▪️Crème brûlée soft bun $22

▪️Tiramisu soft bun $26

2022-05-23 70 瀏覽
布甸包開到周圍都係 但係呢一間紅磡嘅麵包店 最出名係佢哋個tiramisu軟包中間係軟滑嘅mascarpone cheese 仲有咖啡手指餅 咖啡同酒味都幾出☕️🥃面頭再灑滿可可粉 真係神還原!不過因為個麵包係軟包 所以成嚿都好淋 冇乜口感
2022-05-22 76 瀏覽
.📍Leisurely Bakery 揉然地📍#饅頭去紅磡 #饅頭食在家中 #饅頭食麵包 #饅頭食甜品------------------------------1️⃣ Creme Bulee Soft Bun ($22)小編當初見到呢個甜點係用餐包嚟整,其實都有啲擔心包體會唔會比蛋漿搞到過濕。但估唔到食落個味道會係咁夾 ,麵包竟然足夠乾身實在👍🏻,而且保留到餐包嘅鬆軟同麵香,同餡料互相唱和🙆🏻‍♀️;燉蛋橫切面睇落似雞蛋布丁偏實淨動L嘅質感,但食落會發現其實佢口感似密度更高moses😆,相對更加綿滑;雲呢拿同蛋香互相平衡,唔會有一方過份霸道;至於焦糖味道亦唔會好濃烈,主要係帶出少許香味,焦糖控未必會滿足,但對唔嗜甜嘅小編嚟講,咁樣反而啱啱好唔會過漏💕。------------------------------◾包體:3.9/5◾內在餡料:4.5/5🔸整體評分:8.4/10🔸小編回頭率:7.5/10

◾包體:3.9/5
◾內在餡料:4.5/5
🔸整體評分:8.4/10
🔸小編回頭率:7.5/10
Creme Buler Soft Bun
Creme Buler Soft Bun
2022-05-20 91 瀏覽
唔使排隊既人氣布甸包-紅磡揉然地小仙子同小🐷之前都試過幾間布甸包(可以睇返之前D post🤪),今次介紹呢間麵包店,有幾款包都幾出色,Bagel/ Bun…今次試左Tiramisu Soft Bun $26, 咁岩唔使排即買😗咬落啖啖Mascarpone cheese,好滑😍仲有香濃既咖啡味(入面係浸左咖啡酒既蛋糕)唔算太甜,質感比較濕潤,麵包唔係法包個款,係軟林林個款😂好滿足😌聽講仲可以WhatsApp留麵包架購買策略: 留意出爐時間啦😚
唔使排隊既人氣布甸包-紅磡揉然地

購買策略: 留意出爐時間啦😚

• Tiramisu soft bun
「揉然地」是一間最近頗受歡迎的麵包店‼️🥯 當天下午3點多經過附近,很幸運地拿到籌號,成功買了2款人氣ꜱᴏꜰᴛ ʙᴜɴ‼️✌🏻✌🏻▫️❥$𝟮𝟲 ᴛɪʀᴀᴍɪꜱᴜ ꜱᴏꜰᴛ ʙᴜɴ☕️ 咖啡味夠香濃👅 撒上了可可粉,整體不會過甜,喜歡‼️😚▫️❥$𝟮𝟮 ᴄʀᴇᴍᴇ ʙʀᴜʟᴇᴇ ꜱᴏꜰᴛ ʙᴜɴ🍞 口感很順滑‼️略嫌焦糖部份只佔一點點🤏🏻 如果稍微多點會更開心‼️😜▫️每個ꜱᴏꜰᴛ ʙᴜɴ只有手掌般大🖐🏻🖐🏻 麵包包體挺鬆軟,跟一般的麵包無異‼️🙊 如果不用排隊的話經過可以一試‼️🥯

外賣自取
期待已久Terimisu布甸包😋😋香濃的咖啡味,Terimisu餅底是有用冧酒浸淋的手指餅,酒味十足。表面灑上帶點點苦的朱古力粉,整個Terimisu吃起來不會太甜膩,剛剛好。包底是軟餐包,跟Terimisu香軟口感很配,可是兩者味道總感覺搭不上,顯得麵包有一點多此一舉。Terimisu佔餐包比例很深!料給得很足。抵食度:4/5分這次要說一說店員的服務態度,我進店以後想買兩個布甸包,可是感覺到女店員一臉不悅,用不耐煩的口氣回著說:一人只可以買一個。😗😗😗我明白可能這個問題回答了很多次。。如果不想回答就貼一張告出來一人限買一個。。總可以吧。。不用這個語氣吧。隨後我也問了一下吃法,因為有些店家會建議要解凍才吃。。結果女店員又不悅回說:就普通室溫一個鐘內食。。🙃🙃服務:2/5分
期待已久Terimisu布甸包😋😋

Terimisu佔餐包比例很深!料給得很足。

抵食度:4/5分

服務:2/5分
2022-05-14 94 瀏覽
布甸麵包可謂近排嘅人氣美食 呢間係唯一一間有Tiramisu版本😲 佢每日有三輪:2:00出爐(1:30開始派籌);4:00出爐(3:30開始派籌);6:00 出爐(5:30開始派籌)每輪各款出20個包 每人各款限買一個當日星期六1:20去到 排第十個聽聞佢其他包款可以係whatsapp預留㗎————————————————————————🐕 tiramisu軟包($26)🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯軟包盛著手指餅 mascarpone cheese同可可粉入面浸咗咖啡嘅手指餅唔會太濕咖啡味夠濃 芝士味夠亦唔會太甜如果多少少酒味就更好基本上就係飽肚版嘅tiramisu 只係用咗唔同方法去present欣賞第二日食 嗰包身都保持鬆較————————————————————————🐕creme brulee軟包($22)🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯同樣以軟包盛住焦糖布丁面頭焦糖偏厚 分佈未夠平均中間比較流身 食落雲尼拿味重 蛋味都唔多 少甜個人覺得襯脆包會更出色————————————————————————🐕咖啡忌廉包($22)🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
tiramisu軟包
佢每日有三輪:
2:00出爐(1:30開始派籌);
4:00出爐(3:30開始派籌);
6:00 出爐(5:30開始派籌)
每輪各款出20個包 每人各款限買一個
啲cream都少凝固咗
包身偏向帶苦嘅咖啡味
忌廉似港式西餅嗰種 乳脂感偏厚重 帶點膩
————————————————————————
呢間麵包店, 我睇住佢由開張冇乜人, 到依加成日排大隊, 可以話守得雲開見月明。最初我成日會買bagel, 仲有佢有個蟹柳牛角包都係我最愛~另外佢d 抹茶包包都好好食, 我朋友次次黎紅磡都會買!另外我要介紹既係佢既蛋糕, 一定一定要買茶味! 事先講明, 我係一個好中意食好濃好濃茶味既人, 如果你想要d好甜既茶味蛋糕, sorry 呢度一定唔岩你, 呢度最buy佢就係濃茶蛋糕! 上面仲配d 乾果, 無論外貌定係內涵, 佢都有!而因為佢最近成日排隊, 作為街坊既我都冇乜都排lu, 見佢唔太多人我先走去買佢最近新a出既Tiramisu Soft Bun~我覺得好個人口味, 我朋友就唔中意佢外面係包, 入面係好似CremeBrulee咁軟心, 覺得唔夾。不過,我就好中意~~~我本身好中意食包,我覺得佢外層既包做得鬆軟,配入面Tiramisu x Creme Brulee咁流心蛋糕, 好好食! 下次如果冇咩人排隊我都會買返個~

Brulee咁軟心, 覺得唔夾。不過,我就好中意~~~
2022-05-04
10 分鐘 (外賣自取)
除了布丁包近期大熱個個都走去搶購嘅特別款式tiramisu包,其實我已經係3月中買:嗰陣冇預購服務亦冇派籌服務,嗰日仲係先到先得排隊買不過我好彩一點去到等咗15分鐘就買到留意返每人限購一個,最新出爐時間及方法可參照返 @leisurely_bakery 真心話,其實個包唔係太好食😅應該係tiramisu依個字眼吸引了大眾而且大家都未試過又有限購所以先出現了熱潮,相信好多人都係食過一次就算所以相信遲吓搶購情況會冇咁誇張🤔都係果句大家網上吹捧得太誇張了~可能紅磡區唔多麵包店所以不斷好多人買麵包,真心欣賞店舖有預留麵包服務,可以IG睇啱麵包然後落定單仲有九折添,少少一間店舖但提供好多款式嘅麵包,款式好吸引嘅但雖然味道普通同埋價錢平😅品評得有啲衰但的確係真話😓😓———👓tiramisu soft bun 包 $26採用左比較牛油麵包質感嘅鬆軟麵包而不是偏硬挺的法包質感,但敗筆在於麵包太厚,論飽肚感就一定達標,但中間的tiramisu並唔算好多,只係中間心位有然後四周沿邊的麵包位好厚,令人想食完中間就算數😂Tiramisu唔夠feel,mascarpone cheese唔夠香濃芝士味或稠身,反而
———
👓tiramisu soft bun 包 $26
Tiramisu唔夠feel,mascarpone cheese唔夠香濃芝士味或稠身,反而比較似cream,雖然質地滑嘅。可可粉無問題灑得足夠。咖啡反而好濃都好夠,好明顯espresso味,但lady fingers浸得不太平均。其實知道26蚊唔可以話好高要求,但有少少失望因為唔夠tiramisu自身擁有嘅香濃咖啡creamy味,而且個包本身都唔算平但唔算出色好好味。
評分:6/10
預訂的麵包👇🏻
👓爆芝蒜蓉牛油包 $20–由韓國傳入嘅麵包款式見近期好多餅店都有,不過韓式版本係麵包外皮趣卜卜而內層解開十字形鋪滿蒜蓉。好可惜依間嘅唔夠蒜蓉味太過薄弱,外層麵包只係好普通嘅鬆軟牛油包完全唔夠香脆可口,仲要賣二十蚊真係唔太值😓
👓台式芋泥麻糬包 $18– 似豬仔包麵包質地都正常唔錯,餡料係芋泥但唔算爆餡好正,雖然唔太甜,麻糬唔錯嘅夠糯軟,但整體成個包偏普通唔算好正😂
👓焦糖海鹽牛角包 $18–牛角包唔太油膩都香脆,出面牛角包通常都好貴所以佢咁大個呢個價錢都OK,但有少少同想像中唔同,佢嘅焦糖海鹽唔知去咗邊,淨係似普通牛角包而面頭鋪滿糖😂
👓宇治抹茶紅豆麻糬海苔肉鬆吐司 $24/半個
見到成40幾蚊一個吐司以為好似出面一大個骰子狀正方形麵包,點知實物見到只係一個一隻手掌長嘅長條型麵包,就算半個都要20幾蚊相當貴🤯而味道方面呢同樣非常普通,綠色外表不過食唔出有抹茶味,紅豆唔知去咗邊但肉鬆係好多,帶有一絲絲麻糬但唔算好多。麵包鬆軟不過主要係好厚嘅麵包,麵包內裏餡料唔算多,食落層次口感冇麵包名稱甘豐富,好貴唔值
最近見到呢個tiramisu bun真係望到都流哂口水👅大家如果想食都唔是一件易事🤣因為要預早拎籌的🤭同埋每個口味每人只限買一個👈🏻✨tiramisu soft bun✨ $26👍🏻☕️真係幾好味😍tiramisu好creamy👍🏻奶味都幾重酒味又好濃郁(索左落個包到係更加昇華成件事🥳)食完一啖係即刻會有個幸福的樣子出咗嚟🥰👈🏻✨creme bulee soft bun✨ $22🥚係好濃厚嘅燉蛋🥰質地好杰身蛋味都好香👍🏻甜度比tiramisu高少少🤏🏻麵包係軟身整體比較膩但都好食嘅😋✨ 宇治抹茶紅豆麻薯✨ $45

最近見到呢個tiramisu bun真係望到都流哂口水👅
大家如果想食都唔是一件易事🤣
因為要預早拎籌的🤭
同埋每個口味每人只限買一個👈🏻

✨tiramisu soft bun✨ $26👍🏻☕️

真係幾好味😍
tiramisu好creamy👍🏻奶味都幾重
酒味又好濃郁(索左落個包到係更加昇華成件事🥳)
食完一啖係即刻會有個幸福的樣子出咗嚟🥰👈🏻

✨ 宇治抹茶紅豆麻薯✨ $45
  • Tiramisu soft bun
  • Creme Brûlée Bun
2022-04-23 125 瀏覽
話說👧🏻Bookmark咗呢間麵包店🥯冇一年都半年,不過一直都唔順路冇去買包包。法式布丁包🍮掀起熱潮後,呢間麵包店就出咗進化版🧬,出咗Tiramisu同焦糖燉蛋軟包,搞到唔少人去排隊!今次去開附近,終於有機會一試🥰!🌟Tiramisu Soft Bun兩種Soft Bun嚟講Tiramisu Bun係比較印象深刻👀。內餡嘅Tiramisu唔係就咁用Mascarpone Cheese🧀,灑少少🤏朱古力粉🍫交行貨。估唔到仲有浸咗咖啡嘅手指餅☕️,係一個原整嘅Tiramisu包🥰。Tiramisu 軟滑唔膩,質感同軟包好夾!🌟Creme Brulee Soft Bun平時出面食法式布丁包係用上吉士醬,翻熱時內餡會焗溶🫠。而呢個焦糖燉蛋軟包嘅內餡係燉蛋,翻熱後反而會焗熟咗燉蛋🥚,所以都係建議大家凍食!燉蛋頗嫩滑,不過略嫌焦糖🍬燒得唔夠焦香,冇焦糖嘅痕跡😅。🌟新東陽芝麻海苔肉鬆包//袐製明太子軟包//黑松露忌廉芝士包三款麵包整體上都發揮不錯,唯一覺得Size偏細😕,食完一個包都唔夠飽😅。肉鬆包包面鋪滿台灣肉鬆名牌新東陽嘅海苔肉鬆,一定好味😋。明太子包就將明太子🧡同沙律醬混合,明太子醬比例都幾高😍,

🌟Tiramisu Soft Bun

🌟Creme Brulee Soft Bun

三款麵包整體上都發揮不錯,唯一覺得Size偏細😕,食完一個包都唔夠飽😅。肉鬆包包面鋪滿台灣肉鬆名牌新東陽嘅海苔肉鬆,一定好味😋。明太子包就將明太子🧡同沙律醬混合,明太子醬比例都幾高😍,咸香正呀😏!至於黑松露忌廉芝士🍄都係不敗之選,不過個人認為品穀更勝一籌。
2022-04-22 109 瀏覽
今次試了何文田站附近一間新派既麵包店,門外裝修好特別,店內設計都好有心思,入到去有好多麵包及蛋糕款選擇, 還有好多麻糬既產品 ,全部都是獨立包裝,方便衛生。 這間小店傳聞中最出名既係焦糖布甸軟包及Tiramisu布甸軟包,雖然今次無緣試到,但最後我都揀了流心蘋果肉桂合桃包,滋味吞拿魚包及和風胡麻醬油帝王蟹棒包。流心蘋果肉桂合桃包賣相很吸引,外層好香肉桂味, 裏面亦有很多蘋果粒,味道清新,不過唔覺有流心效果。滋味吞拿魚包麵包很鬆軟,裏面勁多碎蛋+吞拿魚 ,咬落好有滿足感,好豐富。和風胡麻醬油帝王蟹棒包好少麵包店會採用日本帝王蟹棒,加埋粟米同紫菜碎,正呀!整體上麵包都很鬆軟,款式都很多,員工服務都很好,經開可以一試!
流心蘋果肉桂合桃包
滋味吞拿魚包
和風胡麻醬油帝王蟹棒包
好少麵包店會採用日本帝王蟹棒,加埋粟米同紫菜碎,正呀!
2022-04-13