2024-06-24 164 瀏覽
大家好今晚到了荃灣廣場3樓摩登堂食晚飯這間餐廳主要係食泰國菜仲有泰國風味既甜品環境方面雖然餐廳係商場裏面但都可以看到街景食物方面今日都點左好幾樣野食仲有甜品首先上既係青木瓜海鮮沙律青木瓜好清新 醬汁好惹味而且有好多海鮮包括有蝦 魷魚同青口跟住就上飲料第一杯係烤杏仁生椰都好有椰奶同杏仁味仲有好多忌廉比較滑另一杯係爆打香水檸檬茶這一杯要了少甜 可以飲到茶香同檸檬清香跟住上主食第一個主食係冬陰功海鮮湯河金邊粉這碗湯河都幾大碗同埋都係有幾多海鮮湯底唔會太咸可以飲埋第二個主食係大蝦菠蘿海鮮炒飯這個炒飯有幾多既菠蘿也都係有好多海鮮 腰果 豬肉鬆仲有拆左出來既蟹肉都幾好味食完主食之後就係上甜品既時間甜品就係泰式奶茶雪山刨冰船這個刨冰船係用泰奶茶做成棉棉冰煉奶自己加可以按自己口味按制甜度仲有好多西米 芋圓 涼冰 香脆既麵包塊泰式奶茶都好有奶茶總括呢間既泰式既食品同甜品都幾出色果日去人都好滿
大家好

冬陰功海鮮湯河金邊粉
青木瓜海鮮沙律
爆打香水檸檬茶
2024-06-23 80 瀏覽
又喺荃灣覓食,天氣有啲熱,食返啲泰國嘢消暑。座位都幾寬敞,仲有好似屋仔咁樣嘅設計。餐廳用QR code點單,一嚟到乜嘢都唔好做住嗌杯飲品先,嗌咗一杯生椰楊枝甘露。之後就開始再嗌食物分別嗌咗個曼谷蟹肉蟹黃炒飯,椰子香茅奶油蜆湯,手打月亮炸蝦餅,再加多隻烤珍寶手臂大頭蝦。 食物好快就到, 先嚟係個湯,見到個湯都夠兩個人飲,仲有好多蜆肉添,蜆肉唔會話乾柴柴, 飲落去酸酸地,但亦都有椰子嘅味道,飲完之後覺得好醒神好清爽。 飲落去唔會話有冬蔭功咁辣咁刺激,但會有開咗胃口嘅感覺。上菜嘅時候佢會幫我哋用酒精燃燒嘅爐仔去保持溫度,等佢唔會變凍。而真係熱到係會令到個湯繼續冒煙,甚至會起泡泡,當覺得已經好夠熱嘅時候,仲可以用個煲嘅小機關去熄咗啲火,就唔使特登叫啲店員幫手。之後就係炸蝦餅, 炸蝦餅又係熱辣辣,所以唔好咁快就食,炸蝦餅會配上泰式酸辣醬,令到食落去唔會覺得好油膩,咬落去十分之彈牙,唔會話食落去好粉。佢炸嘅火喉骰盅所以食落去唔會話係咁滲返啲油出嚟。除蝦餅附送一啲蝦片,蝦片亦都係非常之脆卜卜,咬落去會有sok sok聲。之後就係大頭蝦,見到佢同餐單一樣好大隻,蝦肉都好夠雪白,咬落去都好實淨,燒熟嘅程
之後就係大頭蝦,見到佢同餐單一樣好大隻,蝦肉都好夠雪白,咬落去都好實淨,燒熟嘅程度啱啱好唔會話燒到過熟, 用差一劃已經可以成嚿蝦肉拎出嚟,食呢個蝦有三個方法,第一個係淨係食呢個蝦肉,第二就可以點佢隔離綠色嘅醬汁,入面相信應該有啲泰式嘢料理例如金不換,食落去都好清新, 可以清新味蕾。而另一種就係點佢嘅蝦頭嘅膏,食落去蝦膏嘅甘香同蝦肉連埋一齊好夾。就咁食蝦膏亦都見到佢金黃色,仲有軟滑嘅口感,而且唔會話食淨嘅蝦膏就仲有第二種用法添就係用嚟撈炒飯食。
炒飯方面都非常之大兜,唔會好似餐單上面咁的骰。除咗有蟹籽之外,亦都有蟹肉喺度,撈埋嚟食可以增強口感。炒飯都好有鑊氣唔會話啲飯黐埋,而蟹肉亦都食得到佢一梳梳嘅口感,唔會話覺得蟹肉好削好梅。 就咁食已經可以食到蟹肉嘅香味,撈埋蝦膏食就能夠更加令到個炒飯更加香,更加有嗰種油嘅甘香,撈埋嚟成日都唔會話變得更加膩。
飲品方面我覺得係好有驚喜,佢嘅楊枝甘露唔會話好似出面甜品舖嘅死甜,反而係有一種微甜,令到你唔會話越飲越口渴,而椰奶同芒果都好夾,楊枝甘露好足料,芒果亦夠甜,唔會酸。飲落去夠曬凍,透心涼!
最後就嗌埋一個甜品,分別係手作黑糖珍珠雪米糍同芒果糯米飯雪糕,朋友同樣覺得芒果唔會酸然糯米嘅份量亦都足夠,雪糕亦都有兩球所以好夠飽。好似返咗去泰國食芒果糯米飯咁樣。而雪米糍佢就係雪糕上面鋪一塊糯米皮,隔離有黑糖珍珠之外仲有麻薯。麻薯同糯米皮食落去煙煙靭韌,但係一咬就會即刻斷,唔會話咬到牙痛都未咬完。珍珠煙煙韌韌,而黑糖醬嘅份量好適中,可以撈曬成個雪糕之餘,唔會話令到成個雪糕太甜。我哋都一至認定雪糕嘅質素都好高。下次嚟一定會再食下佢其他甜品。
2024-06-19
2024-06-21 57 瀏覽
環境尚可,西餐廳的裝修,吸引的地方是雪糕多士甜品,主要菜式是泰國菜,味道不錯,份量也足夠,特色雞鎚麵幾有驚喜,質地很糊的湯,每條麵都可以沾到湯汁,味道適中,雞鎚略嫌有少少不夠嫩滑

2024-06-20 64 瀏覽
摩登堂,地方闊落,叫份甜品同朋友慢慢嘆都十分舒服👏🏻⭐️摩登手工海南雞 $78這道摩登手工海南雞每一口雞肉都嫩滑如絲,搭配上香噴噴的雞油飯,讓人忍不住一口接一口。雞肉的皮薄而不油膩,肉質鮮嫩多汁,配合特製的薑蓉、蒜蓉和醬油,味道層次豐富,讓人回味無窮。⭐️ 焦糖嘉年華丹麥厚吐司 $68焦糖嘉年華丹麥厚吐司真是甜品愛好者的天堂!厚吐司外酥內軟,表面淋上焦糖醬,甜而不膩,入口即化。焦糖的香氣撲鼻而來,與吐司的鬆軟完美結合。⭐️ 和牛船麵 $138和牛船麵肉片厚薄均勻,肉質鮮嫩,入口即化,讓人無法抗拒。湯頭濃郁而不油膩,帶有一絲清甜,與和牛的鮮味相得益彰。每一口麵條都吸飽了湯汁,滑溜可口。⭐️ 手打月亮炸蝦餅 $28手打月亮炸蝦餅絕對是下酒好菜的最佳選擇!每一片蝦餅都煎得金黃酥脆,蝦肉鮮甜彈牙,口感豐富。咬下一口,蝦香四溢。搭配些許酸甜醬汁。⭐️ 芒果糯米飯雪糕 $28這道芒果糯米飯雪糕簡直就是夏日的清涼救星!雪糕香甜濃郁,芒果果肉鮮嫩多汁,與香糯的糯米飯完美融合。每一口都能感受到芒果的清香與糯米的Q彈,冰涼的口感讓人瞬間消暑。
摩登堂,地方闊落,叫份甜品同朋友慢慢嘆都十分舒服👏🏻

⭐️摩登手工海南雞 $78

⭐️ 焦糖嘉年華丹麥厚吐司 $68

⭐️ 和牛船麵 $138

⭐️ 手打月亮炸蝦餅 $28

⭐️ 芒果糯米飯雪糕 $28

2024-06-20 108 瀏覽
今次去咗摩登堂,同朋友食泰國野,餐廳位於荃灣廣場3樓,詢問台對面個條行一入就見到😆 環境舒適,坐位闊落👍🏻摩登和牛船粉🐂🍜 $138呢碗和牛船粉真係好正,湯底濃郁,牛肉片大大片鮮嫩汁濃 配料豐富,豆芽、豬皮同香菜令整碗麵更有層次👍🏻 金邊粉彈牙,湯底入味(佢啲蒜👍🏻👍🏻)泰式大蝦炒金邊粉🦐🍝 $98個炒金邊粉量好夠,一般食泰國野炒金邊粉都係唔夠飽🙈🙈 蝦肉鮮甜彈牙,金邊粉炒得乾身,香料味配上豆芽口味味道都好到位😁烤杏仁生椰🥥🍹(+$29)呢杯烤杏仁生椰真係好特別,🥥椰子味道濃郁,杏仁嘅香味亦好突出,有烤香味同時配上萬惡濃cream… (你懂的🤣🙈)熱芋泥椰乳🍠🥥(+$29)暖胃🍠 甜品lv芋泥同椰乳嘅結合真係無得輸。飲落去濃郁香甜,芋泥嘅口感滑溜,椰乳嘅香味亦出👍🏻(半份)鮮蝦柚子沙律配蝦子🍤🍊(+$48)鮮蝦柚子沙律清新,蝦肉鮮甜彈牙,🍤柚子嘅酸甜味道同蝦肉好夾,開胃+100🤤(2球)泰國D24榴槤酥球🍈(+$28)榴槤濃滑,酥皮香脆流金歲月丹麥厚多士🍞🍯(+$68)厚厚嘅多士外皮焗得香脆,內裡鬆軟,好有牛油味。成個多士上面再加上巧克力雪糕、巧克力醬、綿花糖、花生碎… $68食到一個

摩登和牛船粉🐂🍜 $138

泰式大蝦炒金邊粉🦐🍝 $98

烤杏仁生椰🥥🍹(+$29)

熱芋泥椰乳🍠🥥(+$29)

(半份)鮮蝦柚子沙律配蝦子🍤🍊(+$48)

(2球)泰國D24榴槤酥球🍈(+$28)
榴槤濃滑,酥皮香脆

流金歲月丹麥厚多士🍞🍯(+$68)
厚厚嘅多士外皮焗得香脆,內裡鬆軟,好有牛油味。成個多士上面再加上巧克力雪糕、巧克力醬、綿花糖、花生碎… $68食到一個咁豐富的甜品,好抵🤤🤤🤤

熱芋泥椰乳

泰國D24榴槤酥球

流金歲月丹麥厚多士
熱芋泥椰乳
泰國D24榴槤酥球
流金歲月丹麥厚多士
  • 流金歲月丹麥厚吐司
香港 荃灣 摩登泰國菜ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ今次到訪荃灣一間摩登泰國菜,地點位於荃灣荃灣廣場,新推出夏日全新泰式系列。5月仲有期間限定活動,不多說,試試吧。🍽️ 20cm郎薩招火山骨一上菜就震撼,足足高達20cm,充滿立體感,香料十份充足,醬汁酸度不多不少,令你完全不會膩的吃完這道菜,西班牙豬背骨、梅頭肉以慢火燉足5小時,肉質不柴。🍽️泰北咖喱雞腿金麵黃咖喱湯底帶出的微辣,配上微微香甜的椰香味,十分濃郁。面層配上炸麵球,酥脆口感層次十分豐富,雞腿超級入味,肉質嫩滑,麵身較粗,沾上滿滿湯汁。🍽️ 泰椰乳芒果刨冰船光看外表已經十分吸晴,以厚梆乳作為基底,配上芒果醬,加上配料有芒果粒、椰果、爆谷、杏仁片、爆爆珠,不同口感令人非常滿足。
香港 荃灣 摩登泰國菜ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
20cm郎薩招火山骨
🍽️ 20cm郎薩招火山骨
泰北咖喱雞腿金麵
🍽️泰北咖喱雞腿金麵
🍽️
泰椰乳芒果刨冰船
題外話/補充資料: 後記: 環境非常舒適,地點方便,食物製作用心。不時還有期間限定,詳情留意店內公告。
2024-05-21
用餐優惠
試食活動
20cm郎薩招火山骨
泰北咖喱雞腿金麵
泰椰乳芒果刨冰船
分唔清人手不足定係員工手腳慢,由拎飛開始就感受到效率好低。舖外睇到店內都多吉位。但都係企左係門外10分鐘等佢叫飛…埋到位台面濕濕地,櫈有水既,可能上一張台倒瀉水。叫個員工過黎清一清,清完都係濕既,仲要條毛巾勁臭。佢係有d 裝修既,但完全彌補唔到。自己抹完櫈呢就準備下餐具,又係濕濕地,有d 仲要有水既。重點,又係臭既。咁都坐低左,食埋野食睇睇如何啦。QRcode 落完單,佢用機械人送餐幾新潮既(但又收加一?) 叫左個冬陰公河粉,好難食,湯底淡似係開粉,河粉難食到唔識形容,我係屋企淥過公仔面都好食過佢10倍,仲要唔平架喎,成舊水。除左碗粉,仲叫左個肉碎飯,上菜睇落好似唔差,一放入口,真係_左出聲,隻味就係豉油加肉碎,泰式呢?總結:中哂伏,佢俾錢請我食都唔會入黎食呀。大家唔信既可以俾成舊水入黎試下伏
分唔清人手不足定係員工手腳慢,由拎飛開始就感受到效率好低。

舖外睇到店內都多吉位。但都係企左係門外10分鐘等佢叫飛…

2024-06-14 49 瀏覽
喺荃灣廣場行街好想食泰國嘢見到呢間裝修超靚嘅泰國野,星期二都竟然咁多人排隊同食就試下佢😆😆場地裝修係木牌同埋清新風 令人好舒服我哋叫咗一個二人份嘅冬陰功湯入邊啲料勁足呀有蜆、蝦、青口等等仲有好多唔同嘅蔬菜 酸酸地好開胃之後叫咗一個豬手上枱真係O咗嘴 超級大盤大過我成隻手臂豬手好軟囉入味 不過如果可以溫度再熱啲就好啦👍🏻另外叫咗一個肉碎生菜包熱辣辣辣辣地嘅肉碎加埋生菜一齊食 減輕咗肉碎本身嘅油膩感同埋呢間嘅肉碎係用咗瘦肉 咁就冇咁肥啦 好味👍🏻之後叫咗一個炒和牛河牛肉份量都真係唔少 佢係濕炒嚟嘅熱辣辣咁樣 忍唔住食晒🤣最後見到佢哋有超多款甜品可以選擇叫咗紅豆糯米糍丸子雪糕丸子超級煙靭 配埋雲呢拿雪糕同埋糯米糍皮 好正呀入邊仲有三粒缺餅😆
喺荃灣廣場行街好想食泰國嘢
見到呢間裝修超靚嘅泰國野,星期二都竟然咁多人排隊同食
就試下佢😆😆

最後見到佢哋有超多款甜品可以選擇
叫咗紅豆糯米糍丸子雪糕
丸子超級煙靭 配埋雲呢拿雪糕同埋糯米糍皮 好正呀
入邊仲有三粒缺餅😆
摩登堂 (荃灣廣場)最近一直下雨跟朋友約了到荃灣食飯就可以一條天橋走天涯不用擔心下大雨了!星期五晚的下雨天來到位於荃灣廣場的摩登堂7點左右就已經滿座而且外面還不少人排隊裡面相當闊落店員禮貌亦很好冬陰功海鮮湯 (二人份)$98-食泰菜多數都會點冬陰功湯 這間的冬陰功湯是較偏酸而微辣 不太食辣都可以飲到 海鮮有蝦,蜆及魷魚圈 仲可以點四人份會配上虹吸壺蝦頭油大蝦炒金邊粉 $128-金邊粉微微酸甜 配有大蝦及蝦仁 配料十足手打月亮炸蝦餅 $88-一碟六件 蝦餅下面有蝦片墊底 蝦餅大大件 爽口彈牙 仲可以配上泰式甜酸醬 個人最喜歡這款菜式泰式糖水鍋(凍)(二至四人用)$108-我們選了班蘭x厚椰乳做湯底 另外還有紫薯x3.6牛乳,黑糖x泰茶可以選擇 而配料有時令水果,仙草,椰果,西米,芋圓,珍珠,白玉丸子,紫米 當日的生果是火龍果及菠蘿 泰底糖水鍋送來時未落湯底 送來後店員會倒入湯底 未倒完的湯底也會留下給客人食用 湯底微微班蘭味 加上厚椰奶又香又滑 配上各種配料 可以一次過滿足食泰台甜品生椰楊枝金露 $42-裡面有芒果,柚子肉,西米等 再配上生椰奶
摩登堂 (荃灣廣場)

最近一直下雨
跟朋友約了到荃灣食飯
就可以一條天橋走天涯
不用擔心下大雨了!

星期五晚的下雨天來到位於荃灣廣場的摩登堂

冬陰功海鮮湯 (二人份)$98
-食泰菜多數都會點冬陰功湯
這間的冬陰功湯是較偏酸而微辣
不太食辣都可以飲到
海鮮有蝦,蜆及魷魚圈
仲可以點四人份會配上虹吸壺
冬陰功海鮮湯(二人份)

蝦頭油大蝦炒金邊粉 $128

加上厚椰奶又香又滑
配上各種配料
可以一次過滿足食泰台甜品

生椰楊枝金露 $42
-裡面有芒果,柚子肉,西米等
再配上生椰奶
非常香濃

菠蘿冰美式咖啡 $36
-朋友點的,微酸
生椰楊枝金露,菠蘿冰美式咖啡

摩登堂 (荃灣廣場) (荃灣)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓350-352號舖
冬陰功海鮮湯(二人份)
蝦頭油大蝦炒金邊粉
生椰楊枝金露,菠蘿冰美式咖啡
  • 手打月亮炸蝦餅
2024-06-12 41 瀏覽
荃灣廣場有好多餐廳選擇,經過見到呢間泰餐裝修幾靚,就入咗去幫襯😂餐廳門口擺放咗好多甜品,好似好好食甘😝Menu 啲嘢食好吸引!我哋叫咗*泰式蝦餅*熱辣辣,唔會太多炸粉,配埋蝦片!咬落都好q彈!😋另外我哋叫左*泰北咖喱雞髀麵*份量都幾多,雞髀煮到好腍!味道貼近我係清邁食過既味道!上面炸麵唔會好油膩,但又鬆脆😋我哋再叫左*辣椒膏炒蜆*待應一放上嚟香噴噴,啲蜆都吾發覺有沙!而味道夠惹味!食泰國嘢梗係要有沙冰😂大大杯,透心涼我哋仲叫左大大隻既燒河蝦🤪待應招呼我哋入座既時候,就推薦食河蝦,話今晚新鮮!肉質彈牙!最後我地叫左甜品做總結😂金莎朱古力千層多士超邪惡!面包都好鬆軟,多士加雪糕一齊食,感覺好夾🥰
餐廳門口擺放咗好多甜品,好似好好食甘😝
Menu 啲嘢食好吸引!
我哋叫咗*泰式蝦餅*
熱辣辣,唔會太多炸粉,配埋蝦片!
咬落都好q彈!😋
另外我哋叫左*泰北咖喱雞髀麵*
份量都幾多,雞髀煮到好腍!
味道貼近我係清邁食過既味道!上面炸麵唔會好油膩,但又鬆脆😋
我哋再叫左*辣椒膏炒蜆*
待應一放上嚟香噴噴,啲蜆都吾發覺有沙!
而味道夠惹味!
食泰國嘢梗係要有沙冰😂
大大杯,透心涼
我哋仲叫左大大隻既燒河蝦🤪
待應招呼我哋入座既時候,就推薦食河蝦,話今晚新鮮!

肉質彈牙!
最後我地叫左甜品做總結😂

金莎朱古力千層多士
超邪惡!
面包都好鬆軟,多士加雪糕一齊食,感覺好夾🥰
2024-06-11 20 瀏覽
一直都比呢間嘅甜品吸引終於有朋友同我一齊嚟食順便食埋其他餸菜🤭🤭💜沙嗲牛肉串燒牛肉唔會好韌配埋沙嗲醬好惹味💜香茅烤豬頸肉配泰式醬豬頸肉有好多片烤得幾香配埋佢個泰式醬幾夾💜摩登手工海南雞(例牌)例牌嘅海南雞都有好多舊有三個醬可以俾你選擇💜泰式炒肉煎蛋配白飯雖然話辣,但都唔係太辣啱我呢個唔食得辣嘅人肉碎嘅份量亦都超多💜泰式奶茶雪山刨冰船呢個係巨型嘅刨冰,黎嘅時候有啲乾冰所以有好多仙氣好啱打卡有好濃嘅泰式奶茶味道仲有啲多士麵包,芋圓同埋仙草食完超級飽💜元祖泰鴛鴦(咖啡雪糕)真係有泰式味道嘅鴛鴦咖啡雪糕都好濃味💜班蘭生椰呢杯飲品好似甜品入面有滿滿嘅椰汁仲有西米同埋班蘭味好味好味
一直都比呢間嘅甜品吸引

配埋沙嗲醬好惹味

💜香茅烤豬頸肉配泰式醬
豬頸肉有好多片
烤得幾香配埋佢個泰式醬幾夾

💜摩登手工海南雞(例牌)
例牌嘅海南雞都有好多舊
有三個醬可以俾你選擇

💜泰式炒肉煎蛋配白飯
雖然話辣,但都唔係太辣
啱我呢個唔食得辣嘅人
肉碎嘅份量亦都超多

💜泰式奶茶雪山刨冰船
呢個係巨型嘅刨冰,黎嘅時候有啲乾冰
所以有好多仙氣好啱打卡
有好濃嘅泰式奶茶味道
仲有啲多士麵包,芋圓同埋仙草
食完超級飽

💜元祖泰鴛鴦(咖啡雪糕)
真係有泰式味道嘅鴛鴦
咖啡雪糕都好濃味

💜班蘭生椰
呢杯飲品好似甜品
入面有滿滿嘅椰汁仲有西米同埋班蘭味
好味好味
2024-06-11 31 瀏覽
今天午餐去了新開的泰國餐廳,這裏環境不錯,特別值得一提是,店員們每一位也非常有禮,食物好服務好,回頭率是極高啊先來說說飲品:烤杏仁生椰奶:純正的椰奶為基底,蓋上忌廉及加灑上香脆可口的烤杏仁,制成濃郁順滑的飲品。椰奶的香氣和杏仁的味道完美融合,口感細膩,甜而不膩。熱元祖泰奶茶:採用紅茶葉,加入濃郁的煉乳和糖,煮沸後呈現出濃郁醇厚的茶香。喝起來既有茶葉的清爽,又有煉乳的香甜口感呢。蜜桃梳打:每日款式不同,今天是蜜桃梳打。有水果的清甜,又有梳打水的爽口,非常解渴開胃。熱柚子蜜:柚子及蜂蜜非常搭配, 味道香甜濃郁,帶有柚子獨特的酸甜沁人,飯後來一杯不錯。食品方面,這次點了好幾道經典泰菜:青咖哩雞 配飯 (辣) :咖哩湯頭以椰奶、香料等為主要成分,口味香濃微辣,不會過於刺激。雞肉,紅蘿蔔,瓜等切成小塊,與白飯完美搭配。紅咖哩豬頸肉 配飯:與青咖哩不同,紅咖哩以番茄為主要湯汁,口感更為濃郁醇厚。搭配入味的豬頸肉,紅蘿蔔,瓜等,非常下飯呢。脆香伊比利亞豬腩肉飯:使用了西班牙著名的伊比利亞黑毛豬腩肉,烤焗後有酥脆的表皮,厚切放在白飯上,肉質厚實,還提供了醬汁可作點綴。泰式大蝦炒金邊粉:大愛大愛,每一口

先來說說飲品:

烤杏仁生椰奶:

熱元祖泰奶茶:

蜜桃梳打:

熱柚子蜜:

食品方面,這次點了好幾道經典泰菜:

青咖哩雞 配飯 (辣) :

紅咖哩豬頸肉 配飯:

脆香伊比利亞豬腩肉飯:

泰式大蝦炒金邊粉:
大愛大愛,每一口粉條都有層次感,魚露,檸檬汁,糖,辣椒比例非常好,還有其他配菜,花生碎等,感覺這比泰國還正宗的口味,大蝦也新鮮啊

香茅烤豬頸肉:
使用香茅烹調豬頸肉,除了可以增添清香氣息,同時也能讓肉質變得更加鮮嫩多汁,完全跟在紅咖哩的不同風格及味道。

印度油酥餅:
最愛的小食之一,油炸後帶上金黃色,口感酥脆,沾上咖哩汁同吃更惹味。

鮮蝦柚子沙律配蝦子:
柚子沙拉的清爽酸甜滋味,搭配上新鮮的蝦肉,還有紅色辣椒的點綴,絕對是清爽開胃的前菜。

這餐廳集中了多種不同風味,既有泰式經典,又有特色西式料理,種類豐富多樣。每一道菜品都有自己的特色,相互搭配下,這次真是非常豐富、美味的用餐體驗呢!

2024-06-05
2024-06-11 24 瀏覽
和牛船麵船麵用日本和牛片,入口軟嫩,配料有牛丸、豬油渣、豆卜、洋蔥、芽菜、雞蛋等等,河粉入口順滑,份量十足。甲抛葉西班牙豬肉碎煎蛋飯肉碎份量挺多,味道香辣惹味,套餐配有冬瓜雞湯,適合夏天消暑。香茅烤豬頸肉豬頸肉燒至金黃色,肉質鮮嫩爽脆,非常香口,蘸上醬汁更惹味。鮮蝦柚子沙律配蝦子金柚沙律味道辣辣地,口感清爽,十分醒胃。流金歲月丹麥厚吐司厚厚的丹麥吐司搭配濃郁的朱古力雪糕球,吐司相當軟熟,還有濃濃的朱古力醬和綿花糖,每一口都是滿滿的幸福感。

和牛船麵

甲抛葉西班牙豬肉碎煎蛋飯

香茅烤豬頸肉
豬頸肉燒至金黃色,肉質鮮嫩爽脆,非常香口,蘸上醬汁更惹味。

鮮蝦柚子沙律配蝦子
金柚沙律味道辣辣地,口感清爽,十分醒胃。

流金歲月丹麥厚吐司
2024-06-10 29 瀏覽
如果同我一樣鐘意食泰國菜,黎呢到就無錯餐廳環境頗大,卡座位坐得幾舒服,食物選擇多舊城秘制黑醬油無骨豬手原隻豬手,賣相已相當吸引啖啖肉,份量十足皮又爽又滑,肉質入味而且嫩滑絕對骨膠原滿滿另外仲叫左個雞飯一齊食泰式炒通菜爽口爽脆,有鑊氣,好惹味見佢地啲飲品同甜品都好吸引,點都要試下生椰楊枝金露幾足料,沙冰口感絕對透心涼菠蘿冰美式咖啡 幾特別,仲有唔少菠蘿粒,成件事好清新芒果糯米飯雪糕雪糕用上牛奶味 糯米飯口感煙靭榴槤糯米飯雪糕榴槤蓉再加埋榴槤味雪糕再加埋榴槤雪糕 幾有驚喜
如果同我一樣鐘意食泰國菜,黎呢到就無錯
餐廳環境頗大,卡座位坐得幾舒服,食物選擇多

舊城秘制黑醬油無骨豬手
原隻豬手,賣相已相當吸引
啖啖肉,份量十足
皮又爽又滑,肉質入味而且嫩滑
絕對骨膠原滿滿
另外仲叫左個雞飯一齊食

泰式炒通菜
爽口爽脆,有鑊氣,好惹味

見佢地啲飲品同甜品都好吸引,點都要試下

生椰楊枝金露
幾足料,沙冰口感
絕對透心涼

菠蘿冰美式咖啡
幾特別,仲有唔少菠蘿粒,成件事好清新

芒果糯米飯雪糕
雪糕用上牛奶味 糯米飯口感煙靭

榴槤糯米飯雪糕
榴槤蓉再加埋榴槤味雪糕
再加埋榴槤雪糕 幾有驚喜
2024-06-08 50 瀏覽
初開業時有好多人等位, 見而家唔洗等入去試下,....就中伏和牛炒河- $138- 唔係和牛, 係UN 的肉碎, 牛肉有雪味蒜蓉多士- 有4 件, 當中2 件係完全冇蒜蓉的 (隔離柗同樣情況)牛油雞翼 - 差不多變壞的雞翼, 然後過度醃製嘗試蓋過想變壞的味道!!!原本有打算叫甜品, 但食完主菜後完全打消再落ORDER 念頭, 所以冇叫到用餐途中仲要見到一隻小強響地下行來行去!總結:   食肆要留住客人, 請先用心做好出品!!

用餐途中仲要見到一隻小強響地下行來行去!

總結:   食肆要留住客人, 請先用心做好出品!!

2024-06-04