2009-04-28
一向不嗜食既BF,尋日竟然會主動上網search下有咩好嘢食,跟住就俾佢search到呢間小菜館。我哋一入去亦都係order咗喺網度好多人推介一定會食餸菜:1)菠羅咕嚕肉$50:啖啖肉,少骨,外軟內脆,但嫌啲汁略酸2)骨髓燴三鮮$50:骨髓份量都算多,但我唔知道佢既三鮮係指什麼"三鮮",除咗主菜係骨髓外,碟內仲有2隻無骨白雲鳳爪、少量西蘭花、其餘仲有什菌、鮮魷同埋幾粒庵春蛋3)生炒糯米飯$38/碗:啲飯真係炒得唔乾又唔濕,煙韌唔"痴"牙,三妹本人一向不太好糯米飯,通常食1小碗就算,但唯獨呢個食完1小碗都要再添食。4)雪梨木瓜雪耳糖水(free):夠滋潤,不太甜,okay!呢度既餸菜確是夠份量,而且係大碟頭,價錢亦都合理。但何惜既係啲伙計計帳出古惑。2個餸1碗飯,計埋你加一,都應該係$151.8(齊頭$152),叫埋單時,嗰個伙計拎張類似單既紙嚟就話收$154。一向數口精既BF,都知有問題,但因呃既數目相距實收數目不大,加上BF之前聽見隔離枱埋單後,客人同友人講話呢度啲伙計唔老實,所以BF無追問。嗰度無正式單據寫底頭先order過咩餸幾錢,只係拎張紙寫個總數係幾多就算,所以奉勸大家ord
1)菠羅咕嚕肉$50:啖啖肉,少骨,外軟內脆,但嫌啲汁略酸
呢度既餸菜確是夠份量,而且係大碟頭,價錢亦都合理。
但何惜既係啲伙計計帳出古惑。2個餸1碗飯,計埋你加一,都應該係$151.8(齊頭$152),叫埋單時,嗰個伙計拎張類似單既紙嚟就話收$154。一向數口精既BF,都知有問題,但因呃既數目相距實收數目不大,加上BF之前聽見隔離枱埋單後,客人同友人講話呢度啲伙計唔老實,所以BF無追問。嗰度無正式單據寫底頭先order過咩餸幾錢,只係拎張紙寫個總數係幾多就算,所以奉勸大家order完都略計一計個總數,心裏有數,免得俾人呃得太多。