2022-06-09
平時食得太油膩 ,偶爾都想食得清淡d。約朋友近近地去黃大仙試吓呢間日常素食,果然無改錯名,主打傳統素食,不花巧,果然日常食都無問題~晚餐$136, 時間90分鐘我自己間唔中都有食素食,市面上一般嘅中式素食店都係散叫模式,款式種類亦唔多,但係依一間素食店,不單止種類多,食物質素亦非常高,價錢亦合理,大大推薦比各個年齡層嘅人去嘗試,尤其是年輕人,我相信會好容易接受得到。戈陣六點幾去到都冇乜人出乎我意料之外,係好多菜式,成場咁多嘢食,一入座已經急不及待即刻行左個圈😆有冷盤、熱葷、湯品、炸物、五穀類、甜點、飲品等等,淨係睇到已經流曬口水啦!前菜冷盤:沙律菜、、生果幾種的菜,可自行配上粟米粒、紅腰豆、三色椒、薯仔沙律等Sushi都好好食😋應該係蒟蒻整成,配埋wasabi豉油真係幾可亂真😆💓嘢飲都keep住冰凍,隔離櫃仲有唔凍嘅嘢飲🧃鮮橙汁、烏梅汁,汽水南瓜西米露、蛋散、紅豆糕、桂花糕、蒸糕等全都清甜足料好味幾欣賞嘅係佢有好多熱嘅湯類呢條魚幾甜都好好食值得一讚員工姨姨們好有人情味,亦都好照顧食客~比較小眾但係又好值得保留嘅一間餐廳。每一樣都做得好出色,因為事實上,煮素食嘅技巧甚至比肉食更加高,所以
戈陣六點幾去到都冇乜人
前菜冷盤:沙律菜、、生果
幾種的菜,可自行配上粟米粒、紅腰豆、三色椒、薯仔沙律等
嘢飲都keep住冰凍,隔離櫃仲有唔凍嘅嘢飲🧃
鮮橙汁、烏梅汁,汽水
南瓜西米露、蛋散、紅豆糕、桂花糕、蒸糕等
全都清甜足料好味
幾欣賞嘅係佢有好多熱嘅湯類
呢條魚幾甜都好好食
值得一讚員工姨姨們好有人情味,亦都好照顧食客~
比較小眾但係又好值得保留嘅一間餐廳。每一樣都做得好出色,因為事實上,煮素食嘅技巧甚至比肉食更加高,所以今次極力推薦大家去試一試
間唔中呢個價錢食下素都唔錯