2022-11-28 48 瀏覽
《日本野》又一餐日本野,上一次來吃已經係幾年前了。上一次食排隊排左好耐,今次晚上很早黎到,已經不少人客,都仲係咁旺場!石燒霖降牛小排定食 $238 再點都係咁驚嘆!牛小排係燒熱既鐵板上發出"芝芝聲", 肉質肥瘦均勻,入口滿是油香😋配上一口飯,超有飽足態自選丼飯 $168揀左配餐沙律, 刺身揀左三文魚兩份,蟹籽,油甘魚😊😋啖啖都係刺身,新鮮得黎又好食。份量唔算大,加埋小食就夠飽👍🏻🙂追加厚燒鰻魚玉子(3件)$48已經預先整好,一點就連同主食一齊上桌😋🥰饅魚夾係玉子之中,玉子相對較硬身,作為小食都還可🙂整體都係比較推介牛小排定食,係我食過入面比較有特色既食物!推介指數verall: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️抵食: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻味道: 😋😋😋😋😋環境: 🤤🤤🤤🤤服務: 🤠🤠🤠🤠🤠

《日本野》

石燒霖降牛小排定食 $238

自選丼飯 $168

追加厚燒鰻魚玉子(3件)$48

整體都係比較推介牛小排定食,係我食過入面比較有特色既食物!

推介指數:
Overall: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
抵食: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
味道: 😋😋😋😋😋
環境: 🤤🤤🤤🤤
服務: 🤠🤠🤠🤠🤠
2022-11-26 34 瀏覽
石燒牛食唔少,今晚決定要去[日本野]食吉列石燒牛🫰🏻環境以木色為主調,乾淨舒適。[石燒霜降吉列牛小排]$248晚餐套餐,可配味噌湯/沙律、飯素米飯、溏心蛋/溫泉蛋。牛小排肉味好香濃,油花均勻。店員建議燒成7-10分熟,口感更佳。而吉列既外邊好香脆,口感形成強烈對比🫶🏻就咁食已經好美味,喜歡既可以點附帶既燒肉淡/鹽/沙律醬/蒜蓉黎食。牛小排份量都有成10件,好夠飽。[咖哩牛肋條丼]$168咖哩味好濃郁,少少辣。牛肋條煮到好淋,份量唔少,亦都好入味。加埋溫泉蛋同木魚花,口感好豐富🤤

石燒牛食唔少,今晚決定要去[日本野]食吉列石燒牛🫰🏻
環境以木色為主調,乾淨舒適。

[石燒霜降吉列牛小排]$248
晚餐套餐,可配味噌湯/沙律、飯素米飯、溏心蛋/溫泉蛋。
牛小排份量都有成10件,好夠飽。

[咖哩牛肋條丼]$168
2022-11-22
2022-11-22 42 瀏覽
🇭🇰日本野 今次去左位於旺角既樓上舖食日本野一層分開左兩邊 一邊西式另一邊人係日本野Menu 選擇有齊壽司 定食 燒肉 鍋物 等等🍲霜降牛肉壽喜燒(💰$248) 有跟開既都知👩🏻👦🏻離唔開壽喜燒 雖然係鍋物形式上 都夠哂吸引天會凍食鍋物真係唔錯 跟餐揀左配烏冬湯底調味都👌🏻牛肉大大片 唔算太肥 都叫嫩身 另外仲有冬菇 金菇 豆腐 蛋等等 一個人食絕到係超飽🤰🏻🍙自選丼飯(💰$168)自選丼飯係任揀4款材料我地揀左玻璃蝦🦐三文魚🐡油甘魚🐟玉子🍳除左選擇度高之外 整體用料新鮮 推薦玻璃蝦🥢厚燒鰻魚玉子(💰$48)一共有3件 鰻魚係原片夾左係玉子燒中間🍳ontop 加左木魚碎 蟹籽 等等增加口感 味道剛好份量可以當做係餐前小食 不過係3件感覺難share🤣🤣
🇭🇰日本野
今次去左位於旺角既樓上舖食日本野
一層分開左兩邊 一邊西式另一邊人係日本野
Menu 選擇有齊壽司 定食 燒肉 鍋物 等等

🍲霜降牛肉壽喜燒(💰$248)
有跟開既都知👩🏻👦🏻離唔開壽喜燒
雖然係鍋物形式上 都夠哂吸引
天會凍食鍋物真係唔錯 跟餐揀左配烏冬
湯底調味都👌🏻牛肉大大片 唔算太肥 都叫嫩身
另外仲有冬菇 金菇 豆腐 蛋等等 一個人食絕到係超飽🤰🏻

🍙自選丼飯(💰$168)
自選丼飯係任揀4款材料
我地揀左玻璃蝦🦐三文魚🐡油甘魚🐟玉子🍳
除左選擇度高之外 整體用料新鮮 推薦玻璃蝦

🥢厚燒鰻魚玉子(💰$48)
一共有3件 鰻魚係原片夾左係玉子燒中間🍳
ontop 加左木魚碎 蟹籽 等等增加口感 味道剛好
份量可以當做係餐前小食 不過係3件感覺難share🤣🤣
2022-11-22 6054 瀏覽
升降機係九樓開門,同一個門口,向右走食西餐,向左走食日本餐見到呢SET餐具,就知今晚係向左走食和食先食個煙三文魚藜麥沙律 ($98)作開胃菜,咸香煙三文魚捲成玫瑰花狀,大量清脆沙律菜作基底,曬上有咬口藜麥,加埋香甜粟米與車厘茄,紅黃綠橙色都有齊晒,吸睛又健康。晚市多款套餐,包麵豉湯/蟹籽沙律,溏心蛋/溫泉蛋,另有餐茶 (咖啡/奶茶/檸茶/檸水/汽水)照燒鷄扒定食 ($138),鷄肉同飯放於便當盒中,照燒汁另上鷄扒未完全切成一件件,皮下無咩脂肪,想再健康D去皮食都好容易撕走,甜甜嘅照燒醬混入鷄肉同白飯上,簡單易食。照燒比目魚定食 ($158),亦係照燒汁另上,白飯上有惹味飯素估計唔係即叫即燒(因唔係等好耐就有得食),魚肉有一定厚度,肉質鬆軟,無骨啖啖肉,若魚皮有脆度,就更加好。呢客和風柚子鷄翼 ($68)係追加小食,出場率相當高,香脆鷄翼應該令人難以抗拒,再加上酸甜柚子醬,瞬間KO晒無難度。飲埋杯餐後咖啡都係時候埋單,食得太飽要行下先得.......哈哈!
升降機係九樓開門,同一個門口,向右走食西餐,向左走食日本餐
見到呢SET餐具,就知今晚係向左走食和食

2022-11-17 48 瀏覽
旺角色市林立,選擇好多,我哋今次目標都係打算選擇一間環境安靜嘅餐廳傾下計。依間頗算合心水。我哋一共叫咗兩個晚市定食餐,每個餐都有跟沙律或者湯仲有杯嘢飲,仲可以以優惠價錢加配小食,今次我哋選擇加多個壽司拼盤。吉列豬扒飯有兩塊豬扒都幾多,口感鬆軟,肉汁亦都飽滿,加埋溫泉蛋拌飯,成件事好恰到好處。完全唔似其他餐廳咁乾柴柴。真係幾值得得食。蹀魚起碼都四五塊,一咬落去成口油,海膽都有兩大舊,仲有啲三文魚子,真係好多餸,唔會話好多飯好少餸。另外仲跟咗個蟹子沙律。柚子蜜雞翼側邊有啲菜,等你食炸野都唔會覺好油。鰻魚玉子燒好厚實,好飽。壽司性價比頗高。

柚子蜜雞翼側邊有啲菜,等你食炸野都唔會覺好油。

鰻魚玉子燒好厚實,好飽。

壽司性價比頗高。
✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。日本野.人氣滿足食日本野。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤旺角人氣日式料理餐廳「日本野」裝潢簡潔乾淨,以和風木製氣息為主調。店如其名,一睇就知這裡是食「日本野」的好地方!日式料理款式不少,多人點的包括:玉子燒、刺身、石燒吉列牛  大阪風吉列豬扒定食溏心蛋、麵鼓湯 這是一人前的份量,卻又有2件大大的吉豬非常適合SHARE!看看飯素在米飯上的引誘看看甜甜的溏心蛋在視覺上的跳動再看看主角吉豬的美麗外表口水在流動先試一件:吉豬外層炸得薄脆口感極好,內裡的肉剛剛熟不帶半點油份,卻鬆脆非常,極具誘惑  我善用了醬汁,令那流心的蛋蛋擁抱白飯的白軟,一起跳進齒間進行磨擦讓美味同步滑入喉嚨龍蝦海鮮番茄鍋配烏冬 (配麵鼓湯)是天冷的必食之選巨型蟹鉗充滿鮮美滋味鍋中的濃湯每一口都有番茄的點綴令大蜆、吊桶仔、香菇、蔬菜也激出自身甜度 大火滾滾,湯香飄飄食慾大振,飲多幾啖湯更是精神爽利可謂微涼天氣下的妙品 那鮮美的濃湯都教人想自製一碗鮮美湯飯  小評:

雜感女生   好味日記

˚*日本野.人氣滿足食日本野*˚

✿✿小資女的Dolce Vita✿✿

餓底飯聚.食勻全世界

旺角人氣日式料理餐廳「日本野」

裝潢簡潔乾淨,以和風木製氣息為主調。

店如其名,一睇就知這裡是食「日本野」的好地方!

日式料理款式不少,多人點的包括:玉子燒、刺身、石燒吉列牛

大阪風吉列豬扒定食

溏心蛋、麵鼓湯

這是一人前的份量,卻又有2件大大的吉豬

非常適合SHARE!
看看飯素在米飯上的引誘

看看甜甜的溏心蛋在視覺上的跳動

再看看主角吉豬的美麗外表

口水在流動
先試一件:吉豬外層炸得薄脆

口感極好,內裡的肉剛剛熟

不帶半點油份,卻鬆脆非常,極具誘惑

我善用了醬汁,

令那流心的蛋蛋

擁抱白飯的白軟,

一起跳進齒間進行磨擦

讓美味同步滑入喉嚨
龍蝦海鮮番茄鍋配烏冬 (配麵鼓湯)

是天冷的必食之選

巨型蟹鉗充滿鮮美滋味

鍋中的濃湯每一口都有番茄的點綴

令大蜆、吊桶仔、香菇、蔬菜也激出自身甜度

大火滾滾,湯香飄飄

食慾大振,飲多幾啖湯

更是精神爽利

抵食:★★★★☆

日本野

旺角銀城廣場9樓

2022-11-13 55 瀏覽
📍 📍 📍 日本野(旺角)旺角西洋菜南街2A號 銀城廣場9樓👉 火灸碟魚裙邊海膽丼(隨餐送麵豉湯或沙律)💰$168😋😋😋😋/5性價比極高嘅魚生丼,面層最搶眼嘅當然係大大啖又靚又鮮甜嘅海膽啦,平時叫四件海膽軍艦都未必有咁嘅份量🥹然後鋪喺底層係另一位主角,滿滿嘅碟魚裙邊火灸過後濃郁嘅魚油香迫曬出嚟,入口暖暖甘甜嘅魚香再慢慢滲出,回過神來成碗飯丼已經比我清晒🥹👉 石燒霜降吉列牛小扒定食(隨餐可以揀 糖心蛋 或 溫泉蛋+麵鼓湯)💰$248😋😋😋😋/5薄薄嘅吉列外層竟然金黃而且唔油淋淋,見到已經急不及待要放上石爐,值得一提嘅係,相比平時普通嘅石版燒牛,呢個石爐同埋石板嘅火候非常溫和,尤其係適合呢種高質有油花嘅牛,只需要每面輕輕一放十數秒,既能鎖住肉汁同牛脂喺最佳嘅溫度,令本身牛味嘅香濃提升到極致,另配上淡芥末、辣味蒜蓉和小碎鹽分別三種調味,不過個人最喜歡佢隨飯奉上嘅另一款秘製醬汁,同一時間淋落牛扒同飯上面,又或者將溫泉蛋攪勻加入少量醬汁,逐件點嚟食再撈飯,會發現另一種層次嘅享受🥹豚肉大阪燒💰108😋😋😋😋/5一向對坊間嘅大阪燒都有些少要求,呢間嘅水準特別令我有驚喜,適量嘅木魚碎、蛋黃醬同燒醬汁一
📍 📍 📍 日本野(旺角)
旺角西洋菜南街2A號 銀城廣場9樓

👉 火灸碟魚裙邊海膽丼(隨餐送麵豉湯或沙律)
💰$168

💰$248

豚肉大阪燒
💰108
😋😋😋😋/5
一向對坊間嘅大阪燒都有些少要求,呢間嘅水準特別令我有驚喜,適量嘅木魚碎、蛋黃醬同燒醬汁一啲都唔會搶戲,麵糊比例太多嘅話,容易令人有食滯嘅感覺,會辜負咗同台嘅其他美食🥹,而呢度嘅比例係可以用完美來形容,放入口每每咀嚼,都Keep住爽脆富有層次嘅口感,大大增強整餐飯嘅食慾,即刻戰鬥力up,長食長有😋

回頭: yesYesyes!!!坐落於出旺角行街都一定會經過嘅西洋菜街,尤其適合行街行到攰,口淡淡想刺激下味蕾嘅人😜

#kermit食在旺角

#日本野 #日本餐廳 #日式刺身 #旺角
#石燒牛#大阪燒 #芝士煎餃子 #極上七品刺身 #水信玄餅
2022-11-07 81 瀏覽
Very beautiful relaxing environment. Good place to being your friends and family.Nice and cool. Delicious milk tea. Milk tea is way better than normal milk tea You will probably try in the ordinary restaurant. Curry beef is taste is fair, beef pieces for the curry are too big despite it being soft, curry itself taste good. I like the carrots Taste, it is unique. Service person was being friendly.  Clean restaurant and overall hygiene is great. Lunch menus prices between 60 to 110HKD including

Clean restaurant and overall hygiene is great. Lunch menus prices between 60 to 110HKD including the drinks, Overall worth it.
2022-11-05 70 瀏覽
我哋嗌咗六七款壽司,整體質素都唔錯,價錢好合理。帆立貝壽司帆立貝相當大隻,亦都好厚身,新鮮爽甜。蟹棒壽司呢款蟹棒壽司入貨唔錯,口感同味道都係屬於好嗰啲嚟嘅。甜蝦壽司一件壽司有兩隻甜蝦,都係屬於比較大隻嘅。燒牛舌串燒來講我就最鍾意食燒牛舌嘅,無論港式定係日式串燒,我呢排都會帶燒牛舌試吓,呢度嘅牛舌都OK,火候啱啱好,仲好嫩滑。鰻魚炒飯鰻魚炒飯相當大碟,我哋兩個人都食淨咗少少,個炒飯配埋個鰻魚醬汁,有少少甜都幾夾㗎。炒雜菜晚餐套餐重可以加個雜菜,份量都係相當大份,啱晒我點都要食少少蔬菜。
我哋嗌咗六七款壽司,整體質素都唔錯,價錢好合理。

帆立貝壽司
帆立貝相當大隻,亦都好厚身,新鮮爽甜。

蟹棒壽司
呢款蟹棒壽司入貨唔錯,口感同味道都係屬於好嗰啲嚟嘅。

甜蝦壽司
一件壽司有兩隻甜蝦,都係屬於比較大隻嘅。

燒牛舌

鰻魚炒飯

炒雜菜
2022-11-04 83 瀏覽
日本野 #nihon.ryori.restaurant📍旺角西洋菜南街2A號銀城廣場9樓=====================係旺角站E出口,行大約5-8分鐘就到約朋友出旺角行街,上網見到呢間餐廳評價吾錯就試下~我地去到餐廳大約19:30,當時已經8成滿座,而且keep住有人入座,如果想試,建議可以提早預約留位📞我地叫左兩個set「自選丼飯」$168任選四款配料,我地揀左三文魚🍣、北寄貝、甜蝦🍤、油甘魚🐟,配有沙律🥗餐飲,再加左一個小食,「和風柚子雞翼」,雞翼勁好食😋,必食小食 #日本野 #日本餐廳 #日式刺身 #旺角
日本野 #nihon.ryori.restaurant
📍旺角西洋菜南街2A號銀城廣場9樓
=====================
係旺角站E出口,行大約5-8分鐘就到

我地叫左兩個set

「自選丼飯」$168

#日本野 #日本餐廳 #日式刺身 #旺角
2022-11-02 3866 瀏覽
旺角有好多樓上日本料理,其中呢間開咗喺Mini Friday隔離,裝修好日式幾闊落晚市都有定食,會送味噌湯同飲品嗌定食系列仲有溫泉蛋或者溏心蛋送,溏心蛋好滑溜鰻魚飯都幾大份,一條鰻魚要切開兩份,肥美厚肉,可以自己按需要淋上燒汁,可以中和油膩感鰈魚裙邊海膽丼完全冇揸流攤,份量一樣及格有餘,鰈魚裙邊多到食得飽,油香滿滿,有三文魚籽嘅鹹香中和油感,海膽大份到極具誠意,冇腥味夠香,仲有白芝麻做點綴𠻹跟餐可以加啲小食,刺身拼盤有三文魚、北寄貝、八爪魚同甜蝦各兩件,鮮味十足,食得滿足仲可以加芝士年糕兩件,每嚿大大嚿咬開啲芝士多到湧出來咁滯,小心辣嘴芝士餃子都好吸引,有忌廉芝士醬淋咗喺面,唔會好膩,外脆內嫩跟餐可以嗌嘢飲,記得同樓面落單凍檸水嘅話唔使嗌甜度,因為佢會畀壺糖漿你自己落順帶一提,佢地壺茶水勁香花味

晚市都有定食,會送味噌湯同飲品

嗌定食系列仲有溫泉蛋或者溏心蛋送,溏心蛋好滑溜

浦燒鰻魚定食

火炙鰈魚裙邊海膽丼

刺身拼盤

芝士年糕

仲可以加芝士年糕兩件,每嚿大大嚿

咬開啲芝士多到湧出來咁滯,小心辣嘴

芝士煎餃子

芝士餃子都好吸引,有忌廉芝士醬淋咗喺面,唔會好膩,外脆內嫩

跟餐可以嗌嘢飲,記得同樓面落單

凍檸水嘅話唔使嗌甜度,因為佢會畀壺糖漿你自己落

順帶一提,佢地壺茶水勁香花味
2022-11-01
浦燒鰻魚定食
火炙鰈魚裙邊海膽丼
刺身拼盤
芝士年糕
芝士煎餃子
  • 火炙蝶魚裙邊海膽丼
2022-11-02 51 瀏覽
今日lunch食左咁豐富既Omakase朋友話夜晚又想食日本菜,就揀左呢間銀城廣場既日本野,餐廳裝修以原木為主調,主打各式的日式料理,食物選擇亦多元化🌟火炙鰈魚裙邊海膽丼 ($168)晚市套餐有多款定食、丼飯、炒飯同鍋物,我地今晚就揀左火炙鰈魚裙邊海膽丼,鰈魚裙邊係左口魚最肥美既部位,炙燒過後逼出魚油,口感甘香,海膽份量都幾多,而且非常鮮甜,晚餐仲有沙律同飲品,沙律都好出色,係我最愛既蟹籽沙律,夠哂開胃🌟刺身拼盤 ($98)另外可以用優惠價$98加購刺身拼盤,有甜蝦、八爪魚、三文魚,每款各兩件,三文魚夠肥美超好食,八爪魚口感彈牙有嚼勁,甜蝦大隻又夠新鮮,性價比都幾高🌟墨魚壽司 ($20) & 左口魚壽司 ($30)另外叫左幾款單點壽司,我就揀左墨魚壽司同左口魚壽司,兩款都好好食🌟牛油果軟殼蟹卷 ($138)特色卷物就叫左牛油果軟殼蟹卷,牛油果夠熟食落好creamy,配埋炸過既軟殼蟹好夾

🌟火炙鰈魚裙邊海膽丼 ($168)

🌟刺身拼盤 ($98)

🌟墨魚壽司 ($20) & 左口魚壽司 ($30)

🌟牛油果軟殼蟹卷 ($138)

今日同朋友經過旺角西洋菜街,剛好遇着午飯時間,就上咗嚟銀座9樓呢間叫「日本嘢」度,試吓佢嘅午餐。入到去餐廳空間感大,我哋坐喺卡位,舒服得來私隱度高,看看餐牌,Set lunch 價錢大約$60-$120,有熱食及刺身定食。我叫咗個刺身拼盤拼豬骨湯烏冬,朋友就叫咗咖喱牛肋條飯,包餐飲。刺身拼盤有三文魚、八爪魚、油甘魚、甜蝦及帶子,全部都新鮮,特別一提八爪魚,我試過出面好多八爪魚都比較硬,佢呢度八爪魚唔硬容易食,有驚喜,豬骨湯烏冬就不過不失。朋友的咖喱牛肋條飯,面頭加咗木魚花及紅蘿蔔,朋友表示牛肋條太大條,可以的話切細啲應該更加入味,但味道不錯。飲品方面,通常食日本嘢都唔會預佢嘅飲品有港式茶餐廳嘅質素,但驚喜地呢度嘅奶茶及咖啡唔錯,另外有淡奶另上,濃度可以自己調。總括而言,呢間「日本嘢」就午餐來講性價比可以,坐得舒服私隱度高,經過開值得一試。

入到去餐廳空間感大,我哋坐喺卡位,

2022-10-27 98 瀏覽
.📍$168 自選丼飯丼飯係任揀4款今次我地揀左玻璃蝦、北寄貝、油甘魚同埋海膽玻璃蝦睇落好飽滿之餘,食落都好彈牙鮮甜😆另外,海膽的質地creamy,味道亦唔會太甘.📍$248 石燒霜降吉列牛小排牛小排外層有吉列皮包裹著,豐富了成塊牛的口感🤪而且牛肉油脂比例岩岩好,食落好軟淋味道方面,因為本身個吉列牛就無調味店舖就比左燒汁、沙律醬、蒜粒同鹽等的配料比我地自行配搭🙆🏻‍♀️.📍$48 厚燒鰻魚玉子鰻魚係原塊放左在玉子燒的中間位食落味道岩岩好,玉子燒亦中和左鰻魚的重口味整體配搭得幾好,正😆

📍$168 自選丼飯
自選丼飯

丼飯係任揀4款
今次我地揀左玻璃蝦、北寄貝、油甘魚同埋海膽
玻璃蝦睇落好飽滿之餘,食落都好彈牙鮮甜😆
另外,海膽的質地creamy,味道亦唔會太甘
📍$248 石燒霜降吉列牛小排
石燒霜降吉列牛小排

牛小排外層有吉列皮包裹著,豐富了成塊牛的口感🤪
而且牛肉油脂比例岩岩好,食落好軟淋
味道方面,因為本身個吉列牛就無調味
📍$48 厚燒鰻魚玉子
厚燒鰻魚玉子

鰻魚係原塊放左在玉子燒的中間位
食落味道岩岩好,玉子燒亦中和左鰻魚的重口味
整體配搭得幾好,正😆
  • 厚燒鰻魚玉子
2022-10-26 2953 瀏覽
今日同好耐無見嘅朋友聚舊,就約咗她去銀座上面搵嘢食。 上次去Mini Friday食西餐已見到隔離間餐廳好多人等位,難得今日星期一唔駛等位,就去試下呢間日本餐廳啦。 餐廳使用木器裝修,好有和風色彩。 超有日本氣氛,仲入左一間日本式嘅房間坐,望返出餐廳外感覺好癮私。 店員服務超親切同貼心,每當我們吃完一道菜都會幫我們收起食具,令我們感覺更舒服,安心地傾計。 看得出呢間日本餐廳係自家經營估唔到有咁多款日本晚餐選擇。 有壽喜燒、石燒、刺身飯、炒飯、鍋物、日式小食叫。 石燒霜降牛小排套餐($238)超抵食嘅日式套餐,有石頭比你燒牛肉食,打卡必點。日本霜降牛係日本非常高質嘅牛,肉質鮮嫩,牛脂肪比例平均。 食落有濃濃牛嘅香味。 口感唔會太韌好易入口。 另外,仲附送日本米飯同溫泉蛋。自選刺身丼飯 ($168)奉送湯、沙律飲品。 好多刺身喺壽司飯嘅表面非常吸晴,好多顏色,七彩繽紛。 刺身非常新鮮,尤其海膽,食落去唔會覺得有苦澀味,好有鮮味。三文魚籽夠大粒,晶凝通透,一咬就爆魚子汁出來。 吞拿魚碎呈淺粉紅色,看得出係非常之新鮮,食落去好鮮甜。油甘魚、甜蝦都非常晶凝通透,好鮮甜好新鮮。以後諗唔到食乜,上去

石燒霜降牛小排套餐($238)

自選刺身丼飯 ($168)
奉送湯、沙律飲品。 好多刺身壽司飯嘅表面非常吸晴,好多顏色,七彩繽紛。 刺身非常新鮮,尤其海膽,食落去唔會覺得有苦澀味,好有鮮味。三文魚籽夠大粒,晶凝通透,一咬就爆魚子汁出來。 吞拿魚碎呈淺粉紅色,看得出係非常之新鮮,食落去好鮮甜。油甘魚、甜蝦都非常晶凝通透,好鮮甜好新鮮。

以後諗唔到食乜,上去再幫襯。 因為刺身飯真係好高質。另外,又有石燒餐簡,食唔到放題都可以過下燒肉癮。
2022-10-24
  • 石燒霜降牛小排