2016-11-15 1196 瀏覽
上星期第一次去日滿屋, 下午茶諗住食個滑蛋豬扒飯。 雖然自己剛日本旅行回來, 還記得日本食物的感覺。滑旦豬扒飯---在我腦海中很基本但喜歡的食物, 但在這裡當我把剛送上的飯放進口中的時候, 竟然有另外一種熟悉的感覺---------家裡的飯!! 即係点呢? 天啊! 泰國米! 細細粒的感覺, 一粒粒放進囗中, 像家裡吃的飯。 不是說平時家裡的泰國米不好吃, 但我來是吃日式滑蛋豬扒飯。現在變了像吃粟米炸豬扒飯。日式變茶餐廳中式! 未食過這裡的壽司和其他食物, 但你叫我點再試啊! 甘正宗!!

泰國米豬扒飯
2016-10-02 1210 瀏覽
Lunch 走左去九龍地廣場睇下有咩好野食基本上都無乜見到日滿屋既下午茶都ok咁就入去試試日滿屋晚上係食放題下就就點餐而每個餐加$9就可以追加小食我今次就叫左個咖哩豬扒飯個飯一上台我就嚇親竟然咁大份而味道比我想像中好日式咖哩微辣 食落去陣陣香濃既咖哩味👍🏻而炸豬扒外層炸得好脆口可惜可能炸耐左d 肉質唔夠鬆軟如果下午茶包埋杯飲品既話會更好話說有間一連鎖咖哩間次次經過都好多人食咁我之前就試下啦食完之後 原全 覺得 伏之後我就無食過今次食完呢間後我覺得其實價錢差小小既話倒不如去間好小小既食比錢買難受 何必呢
Lunch 走左去九龍地廣場睇下有咩好野食

今次食完呢間後
我覺得其實價錢差小小既話
倒不如去間好小小既食
比錢買難受 何必呢
第一次寫食評! 真係忍唔住! 人生之中最難食的日本菜! 太過分 每一樣都好難食! 海膽手捲細得過份 不如唔好俾人叫咪仲好! 入門口見冇乜人! 都應該走! 只怪自己戇居…… 我同我朋友一路食一路笑!笑得好開心 因為第一次食 日本放題 可以難食到咁!其實好應該去試吓! 人生第一次 一試難忘
笑得好開心 因為第一次食 日本放題 可以難食到咁!
其實好應該去試吓! 人生第一次 一試難忘
2016-08-03
2016-07-21 1383 瀏覽
一行四人去食放題,頭輪點個大蝦水果沙律就發現食物不新鮮及不衛生,之後每項都有點啲,刺身新鮮度一般,壽司上面嘅料(esp.三文魚)有啲腥,帆立貝好細粒,啲蝦冇味。湯方面只有味噌湯係正常,羅宋湯同翅都唔多掂,炸物同鍋物算最ok, 另外可以出去攞蛋糕同雪條,蛋糕超難食。order紙有個限一人一個嘅芒果奶凍,係極級難食,仲寫到咁珍貴,食一啖已食唔落,都唔知咩嚟。食物和衛生方面都低於水平,期間見到隻烏蠅飛來飛去,各方面真係有好大進步空間。

2016-05-16 2619 瀏覽
中價日式放題 ($228 +1)平時食放題成日都要出旺角、尖沙咀、銅鑼灣喱啲地方,不過今次係九龍城都發掘到有放題食🤔。食物選擇都算多嘅,刺身🐟、壽司🍙、串燒🍢、炸物🍤都一應俱全。講下刺身方面,就以珍寶大甜蝦、帆立貝同三文魚最為出色,又新鮮又爽甜😍,而且切嘅厚薄適中,唔會話超厚切勁hea咁。但係熟食方面選擇就少左啲,不過質素都ok嘅,炸蠔都算熱辣辣,蝦天富羅亦都新鮮。另外值得一讚,就係無咩漏單嘅情況👍🏻,上菜速度都幾快嫁。
中價日式放題 ($228 +1)

另外值得一讚,就係無咩漏單嘅情況👍🏻,上菜速度都幾快嫁。

2016-04-22 1978 瀏覽
之前喺街收到日滿屋街派傳單見到下午茶唔洗加一 三十幾蚊 算係幾抵食就同朋友入左去試食下午茶唔算好多人唔洗等位入面大概得十幾二十個人於是我地分別叫左地獄餃子烏冬同北海道番茄湯豚肉拉麵一見到個樣已覺得不妙仲以為佢黎錯左點知個員工有講得出我地叫左d咩蕃茄湯完全冇番茄湯應有的顏色飲落完全無番茄味豚肉超鞋 非常似煲完湯既肉無味好彩拉麵都尚算彈牙不過友人已經食到喊咁口而我個烏冬就遲遲未到望落個樣都算ok食落一d都唔伏本來以為佢會用圓形包裝烏冬估唔到係用彈牙嘅讚岐烏冬飲落鼓湯唔算好鹹辣味唔係齋用辣椒油總括都算食得過d餃子仲炸得好脆係棒狀餃子可憐的朋友不斷 用匙羹不走我的地獄湯底撈落佢個拉麵度食佢話痛苦到極估唔到蕃茄湯都可以中伏
之前喺街收到日滿屋街派傳單

估唔到蕃茄湯都可以中伏
2016-04-21
地獄餃子烏冬
2016-03-19 2122 瀏覽
星期五晚想食放題,但又無預先book定,去九龍城就應該有位,所以揀左日滿屋,去到泊埋車都差不多九點,就吃宵夜時段,每位減$20坐低當然即時點刺身,十分鐘後送上,帆立貝唔算細,但鮮味一般,珍寶甜蝦非常腥,試兩隻都是,泰式蝦無鮮味,其餘都是一般過一般,唯獨三文魚夠肥美,厚切有鮮味。燒物是值得一讚,鹽燒雞翼,皮燒得很脆口,秋刀魚也燒得香,菠蘿栗米亦不錯炸物,天婦羅蝦即炸,好味冷食,蟹子沙律味道可以,螺肉墨魚仔勁多醬,漿住個口飲品全是中價野,百事七喜,最差就是康師傅,比起大部份放題用韓式飲品,明顯差一點甜品有泰式雪條,幾好味,算是勉回一點分數還有一點是我們九點到達,十點已叫我們last order 兼埋單,十點半已不停在我地張檯執野,似想客人儘快埋單埋單兩位$458;價雖算平,但一分錢一分貨,食物質素亦麻麻,還要一題是包裝wasabi辣得過份,不要落太多

炸物,天婦羅蝦即炸,好味

冷食,蟹子沙律味道可以,螺肉墨魚仔勁多醬,漿住個口

甜品有泰式雪條,幾好味,算是勉回一點分數

2015-07-21 5629 瀏覽
開店前早到5分鐘,堅持搭正六點先俾入。 座位安排有點不細心,我們三人卻坐在較擠逼的靠邊座位;旁邊較寬躺的卻只坐兩人。食物非常快上,但內容有d亂黎。。特別刺身&壽司,差不多1/3係我地無叫既,數量亦不對。+$20的海膽亦非常少。刺身幾新鮮,燒物幾好,粟米,羊架,蕃薯仔都好味; 菠蘿就偏酸。炒野菜encore兩次。炸蠔普通,芝士年糕好味壽司都唔錯韓國冰條任食。

刺身
刺身幾新鮮,
燒物
燒物幾好,粟米,羊架,蕃薯仔都好味; 菠蘿就偏酸。
叫了三次的炒野菜
炒野菜encore兩次。
芝士年糕
炸蠔普通,芝士年糕好味
壽司
壽司都唔錯
軍纜
雪櫃裡的冰條
韓國冰條任食。

題外話/補充資料: 這個價錢,算抵食,但不會再來。
2015-06-10
用餐優惠
團購
燒物
叫了三次的炒野菜
2015-07-16 4742 瀏覽
服務態度差,叫完又沒,要再落單,D食物又來得慢。食物又少,想去食海膽又得個少少。牛肉同羊肉又無汁又難食。小童竟然是計身高145cm以下先是小童。簡單來說日滿屋十分之差。
15 分鐘 (堂食)
2015-07-07 4723 瀏覽
其實九龍城對我黎講都叫偏遠,但男人鐘意去九龍城買餸,有時我地煮飯仔都會去九龍城。有日經過見到有間放題話清酒任飲都係$220元。男人鐘意飲酒仲要這個價錢,最後我地2個入去試試這間放題。 入到去因為早的原因大約一半人坐左係度,我地好快咁睇晒有咩食同叫左清酒先。其實野都係大同小二同其他放題,所以即寫左刺身食住先!~ 刺身都好多選擇同新鮮,帶子厚肉又新鮮,吞拿魚偏乾左少少,甜蝦夠大隻,整體刺身都好豐富而放都靚靚地(如果有保鮮紙係底仲好) 我地之後陸續野食都到,但實在太肚餓了,只影了一部份.... 炸野整體都好味又吾太油,最喜歡吃芝士年糕..有口感又吾油... 雞軟骨夠熱再加七味粉更香口。飲啤酒一流(當日男人飲清酒而我啤酒ice) 天婦羅炸得都吾錯,都多選擇。只係如果粉少返少少會更好 總結食左2個鐘超飽,食品質素平均,飲品選擇多。最後結帳每人$220都抵!~待應執桌都夠快手。之後食飽飽再去掃貨買返去屋企!~

我地之後陸續野食都到,但實在太肚餓了,只影了一部份....
天婦羅炸得都吾錯,都多選擇。只係如果粉少返少少會更好

2015-07-05
2015-05-30 5350 瀏覽
紀念日諗住带埋個仔出街食,就佢就食放题点之中伏到不得了,d野賣相吾算差,但d质素就差到不得了刺身個盘就靓有氣勢,但d刺身又凍又無味,连三文鱼,吞那鱼都無味仲有d霉 天妇罗又吾热又吾脆,好似旺角街邊整定果d尤鱼so整定好耐甘 烧物d烧汁好很咸,炸物d鸡軟骨d七味粉又多又咸連d沙律醬都落七味粉系米有病 火炙壽司就最衰烧到成阵沪燶味,换過一次都系甘燶味 唯一可取就系有鸿福堂既支装野飲,其他就差到嘔
紀念日諗住带埋個仔出街食,就佢就食放题
点之中伏到不得了,d野賣相吾算差,但d质素就差到不得了

天妇罗又吾热又吾脆,好似旺角街邊整定果d尤鱼so整定好耐甘

烧物d烧汁好很咸
,炸物d鸡軟骨d七味粉又多又咸連d沙律醬都落七味粉系米有病

火炙壽司就最衰烧到成阵沪燶味,换過一次都系甘燶味

唯一可取就系有鸿福堂既支装野飲,其他就差到嘔
2015-05-25
  • 鸿福堂支装飲品
2015-05-21 4476 瀏覽
九龍城,極少到之區域,好友剛回港,就下佢啦。佢揀左呢間日式餐廳,入內第一感覺好大,好舒服,裝修亦不錯;俾安排坐卡位。值得一寫(是次手機無電,無影相)先揀海鮮,d蝦大大隻,超鮮甜,蟹鉗蟹腳d肉夠鮮夠實,放題頭Part已給滿分。跟住三文刺身,上等貨非一般放題,其鮮甜肥美度同我你西貢食一樣係高分區。試下熟食先,雞串夠大件,好入味,最近要係熱辣辣,我最驚d串燒凍冰冰就好難食。放題一向都吾評分,今次能改變我對日式放題之不好想法,值得一寫。
九龍城,極少到之區域,好友剛回港,就下佢啦。

2015-05-08
12 分鐘 (堂食)
2015-04-15 5065 瀏覽
食放題通常都一大班人至坐得耐同熱鬧!但係我男朋友就好怕坐到咁迫同周圍啲人都好嘈!今日响九龍城探完朋友突然間好想食放題!男朋友又肯同我食!就試試呢間日滿屋先!環境比一般放題好!坐位闊落仲要係卡位!唔會要你枱同枱之間頂手㬹!周圍都好乾淨! 即刻叫剌身同熟食先!叫咗海胆、甜蝦、三文魚腩!帶子、呑拿魚等等嘅壽司!你問我刺身壽司最緊要係乜?最緊要就係新鮮同啲飯唔硬啦!咁佢呢度刺身都新鮮!係啲飯就硬咗少少扣分! 不過佢收黑松露醬配淡味嘅呑拿魚又出奇地夾!加分!帶子上面又加咗啲鵝乾醬又令啲帶子再鮮啲!加分! 三文魚腩油花分佈夠肥美!加分!因為電話無乜電!其他熟食好似日式豬軟骨、燒三文魚鮫位、天婦羅、等熟食都影唔到!味道可以啦!係個豬軟骨真係炆得幾淋夠入味!天婦羅啲炸粉唔會厚厚的啲蝦仲剛剛熟!另外有個泡菜蟹好特別辣得嚟好嘢味!燒三文魚鮫位值得一讚㗎!唔惺皮少少脆但入面魚肉仲好嫰滑,加少許檸檬汁中和番油膩感!上菜時間尚可!都有啲拖啦!刺身唔夠多款,熟食合格!總括嚟講最讚嘅就係環境同服務!可以再來!
即刻叫剌身同熟食先!
2015-04-14 4327 瀏覽
A few days ago, my friend overheard me craving for some sushi. She suggested me to go find her at Kowloon City after work and she would bring me to go eat sushi. After work my friend brought me to this place around 7 pm and luckily we didn't have to wait to be seated. The atmosphere inside was fairly good and the service there was quite welcoming as almost every employee greeted us as we walked in . Since this place was a All-you-can-eat, my friend and I ordered quite a lot of food to try. The

Since this place was a All-you-can-eat, my friend and I ordered quite a lot of food to try. The food didn't take too long to come. There wasn't anything spectacular with most of them as they all taste fairly decent. However, the one that I enjoyed the most was the (fried or grilled??) pineapple
. It was very tasty and juicy, even though it looks a bit dried in the picture. The sushi we ordered were average, but there were only two types (grilled cheese salmon and grilled spicy tuna) of sushi that stood out to me. They had a very unique taste that I haven't tried before.

We also ordered some sashimi (salmon, tuna, and etc...) and udon to fill ourselves up. They weren't the best tasting udon, but what do you expect from a all-you-can-eat place where almost everything is pre-made.
There were a lot of different variety of Japanese food such as hotpot, grilled food, and stuff. However, there were too little selections for the sushi part.

Overall, it was a decent place for Japanese All-you-can-eat . It is definitley worth a try, if you don't mind the small selection on sushi.
2015-02-06 5414 瀏覽
放題來講呢間真係太少款式,兩舊水再加一,如果想食火鍋又要再加多$20一位,我諗最好食既就係蟹粥,長腳蟹就冇乜興趣 海膽出哂水應該吾食得。。巨型甜蝦,好似細隻版既牡丹蝦,失去左甜蝦既鮮甜,本人吾識欣賞。。。其他刺身就普普通通,不過不失 燒菠蘿失望。。蝦燒得太乾啦羊架, 雞軟骨, 蝦同蕃薯天婦羅都ok 好彩炸既雞軟骨拉高左吾少分吉列蠔麻麻食左接近1個鐘到就last order, 之後就叫我地埋咪單,有啲急,不過樓面有個男既招呼吾錯。

海膽出哂水應該吾食得。。

其他刺身就普普通通,不過不失

燒菠蘿失望。。蝦燒得太乾啦
羊架, 雞軟骨, 蝦同蕃薯天婦羅都ok

好彩炸既雞軟骨拉高左吾少分
吉列蠔麻麻