2022-11-15 42 瀏覽
荃灣月半堂😋😋😋荃灣出名多野行,不過荃灣西都好多架,今日去荃灣西行完DONKI同GREEN PRICE,就去左月半堂補充返啲體力。去到門口已經見到坐滿人,不過我等左15至20分鐘就有位嚕🤗吉列鹿先島三元黑豚定食🐷三元黑豚係由黑豚、白豚同赤豚3個優質品種混種而成肉質有彈性而且肉味香濃。餐廳炸得外皮薄唔油膩,面頭有大量木魚絲加上燒汁,好惹味😋極上燒牛肉定食🐮牛肉份量十足,燒汁味道岩岩好唔會搶左牛味同太咸。配上黑,白芝麻同爽口椰菜絲一齊食,口感豐富🥳另外加8蚊,可以升級有汽水,前菜,漬物,同味噌湯。我地仲叫左芝士年糕同香蔥沙律脆雞,超滿足既一餐🥰
荃灣月半堂😋😋😋

吉列鹿先島三元黑豚定食🐷

極上燒牛肉定食🐮

另外加8蚊,可以升級有汽水,前菜,漬物,同味噌湯。

我地仲叫左芝士年糕同香蔥沙律脆雞,超滿足既一餐🥰
荃灣向來美食多,今次朋友介紹去咗間街坊食堂,地點雖然距離市中心有啲遠,要喺荃灣西沿海濱行 15分鐘左右先到,不過餐廳真係唔錯,平民價錢,份量又多又足料,性價比高,而且老闆都好 Nice💛,好有人情味!餐廳唔係好大間不過佈置好有心思,好日本食堂風格,牆身仲有好靚嘅壁畫𠻹!今次我哋座嘅位係一張2人梳化,對住外面嘅玻璃,自成一角,真係幾 chill 下!呢度啲嘢嘅份量,連枝豆都特別多😂大大份有排咬!竹輪超大舊,上面仲有滿滿嘅蛋黃醬同蟹籽,食落勁滿足!薯條都係好大份,兩個人根本食唔晒,明明係細薯條,入面有好多薯,外層脆卜卜,加埋勁多嘅蛋黃醬同蟹籽,好邪惡!吉列外層唔會太厚,豬扒好腍,廣島蠔好Juicy,$88 有咁大塊豬扒,仲有兩隻蠔,CP值好高!而飯仲有勁多飯素,好有日本風味!加 $8 就有埋前菜、漬物、味噌湯同飲品,前菜嘅帶子裙邊爽口好特別。🍵而玄米茶唔係普通茶包沖嘅,真係有茶葉同埋玄米喺入面,好足料!

枝豆

呢度啲嘢嘅份量,連枝豆都特別多😂大大份有排咬!
明太子炭燒竹輪卷

竹輪超大舊,上面仲有滿滿嘅蛋黃醬同蟹籽,食落勁滿足!

吉列三元黑豚拼吉列廣島蠔

而飯仲有勁多飯素,好有日本風味!
前菜、漬物、味噌湯

玄米茶

2022-11-11
枝豆
前菜、漬物、味噌湯
玄米茶
2022-11-09 40 瀏覽
老闆好Friendly 親自介紹菜式我哋細細聲話要唔要拎個碗仔老闆就即刻攞咗比我地 真係超級細心呀🫡裝修都好日本feel好多嘢都好抵食好想叫晒黎試呀🤭🤭章魚燒黑松露醬💚💚💚💚 💚好抵食呀有六粒都只係$28仲平過葵廣😬仲有超多木魚碎黑松露醬都好濃郁鰻魚定食💚💚💚💚 💚 💚呢個真係必食黐線㗎咁平都有咁大條鰻魚😱😱仲要係好新鮮質感唔係平時冷凍嗰啲鰻魚個定食仲擺得好靚 打卡一流色香味俱全香蔥沙律醬雞🍗💚💚💚💚 💚上枱嘅時候熱辣辣好脆身 面頭有沙律醬同木魚嗰醬有啲似蜜糖芥末味仲要啲雞好大件㗎😍味噌湯💚💚💚💚入邊都好足料喎又有蜆仔、日本魚蛋、海帶味道唔太鹹帶子裙邊、酸瓜💚💚💚💚 帶子裙邊仲有少少芥末味好正🤭食前菜都好開胃酸酸辣辣咁玄米茶💚💚💚💚 💚自家製嘅茶味香濃唔係用茶包沖出嚟㗎一口紫薯💚💚💚💚 份量都唔少有啲似豆沙嘅口感
老闆好Friendly 親自介紹菜式

嗰醬有啲似蜜糖芥末味
仲要啲雞好大件㗎😍

味噌湯💚💚💚💚
入邊都好足料喎
又有蜆仔、日本魚蛋、海帶味道唔太鹹

帶子裙邊、酸瓜💚💚💚💚
帶子裙邊仲有少少芥末味好正🤭
食前菜都好開胃
酸酸辣辣咁

玄米茶💚💚💚💚 💚
自家製嘅茶味香濃
唔係用茶包沖出嚟㗎

一口紫薯💚💚💚💚
份量都唔少有啲似豆沙嘅口感
咁岩去開荃灣西行街想試新野,見到係海濱花園旁有新開全好評嘅小店,價錢又唔貴,就行遠啲都試下~❤️芝士漢堡扒 $58+8佢所有定食set都免費配飯連飯素;如果加飲品就會送埋前菜、漬物、味噌湯。我就叫左老闆推介嘅玄米茶,佢唔係用茶包㗎,超香濃可以解下膩;味噌湯入邊仲有蜆,漢堡扒夠淋,味道唔錯吉列三元黑豚拼吉列廣島蠔 $88廣島蠔我冇食就比唔到意見,吉列豬扒外皮都脆,只係塊豬扒本身嘅質素麻麻,冇乜肉汁同豬味,點左沙律醬食都還可以鹽燒鯖魚 $52味道OK,不過稍為多骨咗少少❤️香蔥沙律脆雞 $38可能落左新鮮紅胡椒,所以辣辣地幾惹味炭燒竹輪明太子烏冬 $60竹輪好大條,烏冬幾滑,可惜整體較淡❤️明太子薯條 $38份量好大份,我地7個人share一份薯條😂當然條條都脆卜卜,唔油膩,個醬都好味👍🏻迷你大阪燒 $33Size 真係迷你,一隻手掌左右,味道正常❤️脆脆雞軟骨 $38炸物果然唔會失望,粒粒都脆,味道同脆雞有啲似總結:今次因為人多我地都試到小店幾多款色,欣賞佢定食全部配有飯素嘅飯;印象最深刻係薯條😎真心必點,好食兼抵食,大家如果係荃灣想食炸物,記得幫襯e間小店~地址:荃灣怡樂街1-5號海濱花園海裕

❤️芝士漢堡扒 $58+8

吉列三元黑豚拼吉列廣島蠔 $88

鹽燒鯖魚 $52
味道OK,不過稍為多骨咗少少

❤️香蔥沙律脆雞 $38
可能落左新鮮紅胡椒,所以辣辣地幾惹味

炭燒竹輪明太子烏冬 $60
竹輪好大條,烏冬幾滑,可惜整體較淡

❤️明太子薯條 $38

迷你大阪燒 $33
Size 真係迷你,一隻手掌左右,味道正常

❤️脆脆雞軟骨 $38
炸物果然唔會失望,粒粒都脆,味道同脆雞有啲似

地址:荃灣怡樂街1-5號海濱花園海裕閣22座地下108號舖

評分(5⭐️為最高):
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️

如果喜歡我地嘅餐廳食野情報就follow@我地 hkfoodie_90s_couple啦~
2022-11-06 29 瀏覽
位於一個隱藏小角落,藍白門面嘅小店。店內放滿日式風格嘅海報、圖畫、figure,好似去左日本旅行🏮睇到價錢都幾抵食,主菜只要加配飲品,就可以升級做套餐。再叫多份小食,人均$80,性價比好高🫢🏮大阪風竜田揚炸雞 $52(+$8 玄米茶,前菜,漬物,味噌湯)炸雞好脆身,面層淋上日式醬汁、沙律醬、同大量木魚,的確好有大阪燒嘅味道,好食。前菜係味付螺肉,有咬口。另有鹹醃類似瓜嘅漬物,偏鹹但幾爽口。玄米茶好香🍵🏮葱燒炒豚肉 $52(+$8 玉泉+C,前菜,漬物,味噌湯)豚肉大大片,醃得夠味,炒到有好輕微焦香,入口更香口。另外,兩款主菜肉下面舖左唔少切絲沙律菜🥗幾欣賞係白飯上加左飯素,成件事即刻加左分。🏮沖繩芝麻手羽 (2隻) $28外層皮薄香脆,帶鹹香,芝麻味都香。
位於一個隱藏小角落,藍白門面嘅小店。

🏮大阪風竜田揚炸雞 $52
(+$8 玄米茶,前菜,漬物,味噌湯)

玄米茶好香🍵

🏮葱燒炒豚肉 $52
(+$8 玉泉+C,前菜,漬物,味噌湯)

🏮沖繩芝麻手羽 (2隻) $28
外層皮薄香脆,帶鹹香,芝麻味都香。
2022-11-04 40 瀏覽
今日經過海濱花園下面既餐廳,見佢裝修好和風,價錢又親民,就想係到食晚飯。晚市都好多人,等左一陣,喺等嘅期間都見到好多人嚟拎外賣!相信係個好嘅指標。我地各叫左一個主食+一個小食。主食+$8就可以變set,有飲品、前菜、漬物同味噌湯,咁平都唔會唔加🤣前菜同漬味都好好食,同埋要讚個味噌湯,入面竟然有原隻蜆!個味又濃,好高質👍🏻香蔥沙律脆雞($58)份量好多,賣相色彩好繽紛,炸雞上面有啲紅色嘅辛香料,配上wasabi沙律醬,好食!泡菜炒豚肉($52)調味好好,個餸好送飯,而且唔會太辣,我本身都怕辣但係都食到。明太子章魚燒($28)每粒章魚燒上邊都有好多嘅明太子醬,鍾意明太子嘅唔可以錯過要特別一提佢杯熱玄米茶,唔係係佢哋親自翻炒,所以好香好似食緊脆脆米咁!而且唔係用茶包係真係用原片嘅茶葉,好有心思!呢度又近民居價錢又平,係一間好好嘅平民食堂!

香蔥沙律脆雞($58)

泡菜炒豚肉($52)

明太子章魚燒($28)
每粒章魚燒上邊都有好多嘅明太子醬,鍾意明太子嘅唔可以錯過

呢度又近民居價錢又平,係一間好好嘅平民食堂!
2022-11-02 48 瀏覽
之前聽人講荃灣海濱花園有一間日本fusion菜好好食,今次就特登為大家介紹呢一間隱世日本fusion菜唔好睇佢舖頭細細,但裝修環境充滿日本動漫,又有日式嘅擺設,睇擺設更知道老細好鍾意鐵甲萬能俠,因為有好多Figure公仔🤩裝修環境令到人哋好舒服,食得好開心😍麵豉湯內裏居然有兩舊蜆肉😳,好足料,味道適中唔太鹹👍PS(加嘢飲轉套餐就有麵豉湯,漬物同前菜)七味竜田炸雞$32炸雞外脆內嫩,加上七味粉令到個味道更上一個層次😋芥辣八爪魚$38睇埋相已經覺得好特別,食落去有魷魚嘅爽甜,又有綠色嘅芥末Wasabi味,加上甜甜地,感覺就好似食緊八爪魚刺身咁,好Fresh,大家可以不妨一試👍炭燒竹輪明太子烏冬$60兩大舊獅子狗加上大量嘅蟹子,食落去好有日本嘅感覺,明太子烏冬食落去比較creamy,烏冬比較彈牙,食得多會有少少「漏」,但佢嘅份量就啱啱好,又係一款幾特別嘅菜式,大家都可以一試😉芝士漢堡扒$58大大塊漢堡扒上面加上一大塊芝士,再用火槍燒過,令到個賣相更好,從而做到外脆內嫩,配埋個飯好好味😋Overall一間性價比超高嘅日式餐廳,大家一定要試🌟

裝修環境令到人哋好舒服,食得好開心😍

麵豉湯內裏居然有兩舊蜆肉😳,好足料,味道適中唔太鹹👍
PS(加嘢飲轉套餐就有麵豉湯,漬物同前菜)
七味竜田炸雞

七味竜田炸雞$32
炸雞外脆內嫩,加上七味粉令到個味道更上一個層次😋
芥辣八爪魚

芥辣八爪魚$38
炭燒竹輪明太子烏冬

炭燒竹輪明太子烏冬$60

芝士漢堡扒$58

Overall
一間性價比超高嘅日式餐廳,大家一定要試🌟
2022-10-27
七味竜田炸雞
芥辣八爪魚
炭燒竹輪明太子烏冬
最近到訪了依間位於海濱花園,主打日式丼飯、定食的小店🍱,小店距離荃灣西地鐵站大約10分鐘路程🚶🏽‍♀️,沿海傍走,條路都幾好行。小店除了有多款丼飯🍱,亦有供應小食🍢和炸物🍘。丼飯加飲品🥤便可升級到套餐,包前菜、漬物、味噌湯🥣。味噌湯入面竟然有昆布、蜆肉🦪和魚板,真材實料。🍽️沖繩芝麻手羽手羽即是炸雞翼🐓,炸好的雞翼上塗了秘製醬汁並灑上芝麻🧂,醬汁甜甜地,雞翼非常香脆。🍽️ 黑松露醬迷你章魚燒迷你章魚燒更方便進食👍🏽,可以整粒放入口,每粒裏面都包住章魚粒🐙和椰菜絲,外層燒得脆口,裏面軟綿,上面擠滿了黑松露味沙律醬和柴魚,令章魚燒口感更昇華😋。🍽️ 蔥燒炒豚肉🍱薄片豚肉🐖炒香後再炙燒🔥,均勻吸收了醬汁,上面鋪滿了青蔥,令豚肉味道不單調。豚肉唔會炒得過乾,生熟度剛好,肉質香軟美味。🍽️ 大阪風竜田揚炸雞🍱炸雞🐓炸得香脆,炸粉唔會厚,裏面肉質軟嫩多汁,加上沙律醬、大阪燒汁和大量柴魚,非常惹味😋,我連鋪在底下的生菜絲🥗都唔放過,新鮮爽脆👍🏽。小店每樣食物都非常花心思💕,定價亦不高,食物全部都大大份,質素好高,相當有驚喜😍,值得支持一下。

🍽️沖繩芝麻手羽

🍽️ 黑松露醬迷你章魚燒

🍽️ 蔥燒炒豚肉🍱

🍽️ 大阪風竜田揚炸雞🍱

2022-10-31 378 瀏覽
呢間喺海濱花園嘅日式餐廳 真係隱世嘅街坊食堂呀😉 睇見呢幅咁靚嘅壁畫 真係食都食得開心啲呀😝 鹽燒鯖魚鯖魚燒得好香 外皮好脆加上魚油豐富 所以送飯一流🐟 飯上面仲有飯素 真係好有日本風味 呢個價錢真係好抵食🤑 加8蚊就可以有埋 前菜 漬物 味噌湯及飲品 今日嘅前菜係味付帶子裙😗 味噌湯令我好有驚喜 因為入面嘅材料好豐富 有蜆肉 海帶同埋鳴門卷🍥 迷你章魚燒 黑松露醬香脆嘅章魚燒配埋黑松露醬真係幾夾🦑 每粒都細細粒好易入口 不過真係要小心睇熱 即叫即炸好熱辣辣 好正😺甘栗紫薯呢個紫薯餅都幾有驚喜 因為本來都冇睇清楚餐牌佢會裏面有甘栗🌰 識落口幾有口感 除咗有紫薯用嘅甜味 仲有一粒粒細細粒嘅甘栗明太子手羽由於我咬完實在太核突 所以冇影低俾大家睇呢隻雞翼入面明太子究竟有幾多😂 首先雞翼已經脹卜卜 大家都可以估計到入面有好多明太子 入面有接近一半嘅部份都係明太子😙 啱晒鍾意食明太子嘅我呀💛飲品我地嗌咗Zero同玄米茶🍵 呢個玄米茶好特別 並唔係普通茶包 真係有茶葉同埋玄米喺入面㗎甜品加$12就有一球雪糕 我哋分別嗌咗兩款朱古力同埋檸檬雪糕 朱古力味好濃郁 佢唔係好甜嗰種朱古力雪糕嚟嘅 檸檬雪糕

味噌湯

明太子手羽
明太子手羽

飲品

甜品
加$12就有一球雪糕 我哋分別嗌咗兩款朱古力同埋檸檬雪糕 朱古力味好濃郁 佢唔係好甜嗰種朱古力雪糕嚟嘅 檸檬雪糕相對比較特別 味道甜甜酸酸相當開胃 我就鍾意檸檬雪糕多啲啦 不過其實朱古力都好好食 所以下次嚟應該會兩球雪糕都嗌晒 小朋友先做選擇㗎嘛😝
朱古力雪糕
檸檬雪糕

呢間舖頭嘅老闆好友善呀 難怪有咁多街坊客回頭啦🥰 落嚟食飯前訂咗座就唔駛等咁耐喇✌🏻
2022-10-28 36 瀏覽
海濱簡直係山卡啦,連住荃灣嘅都覺得好遠😪 但呢間良心小店又幾值得特登入去支持下💪🏾食物質素中上,加上老闆同舖頭環境都有一種溫馨同親切嘅感覺❤️而且價錢好親民,嗌任何主食單點,加飲品就可以升級埋套餐,有埋前菜+漬物+味噌湯,不得了🔥*迷你章魚燒 6粒 明太子醬 $28東京風嘅口味,外脆內軟😍 裏面仲有半粒章魚粒*大阪燒風味脆雞🐥 $48炸得夠乾身,唔會好油膩,咬落肉質仲幾嫩滑,如果炸粉再薄多少少更加好😆*芝士漢堡扒 $58肉扒勁厚身大塊, 唔會煎到過熟,裏面仲保留左少少肉汁😋*雞軟骨餃子2隻 +$8外皮煎到好脆,內餡滿滿,口感一流😋

*迷你章魚燒 6粒 明太子醬 $28
東京風嘅口味,外脆內軟😍 裏面仲有半粒章魚粒
*大阪燒風味脆雞🐥 $48

*芝士漢堡扒 $58
肉扒勁厚身大塊, 唔會煎到過熟,裏面仲保留左少少肉汁😋
*雞軟骨餃子2隻 +$8
外皮煎到好脆,內餡滿滿,口感一流😋
2022-10-27 35 瀏覽
屋企樓下有間隱世小店,係屋村羣組流傳。位置就係姜濤拍《作品的說話》個商場對面。正面望唔到,被啲樹遮住咗。個正門係旁邊㗎。入到去會見到好多鐵甲萬能俠Bearbrick,似日式食堂feel。餐牌以定食丼飯為主。吉列三元黑豚拼廣島蠔定食全店最貴,店長推薦。吉列豬扒非常軟身,一啲渣都冇。廣島蠔都揸得好Juice,上枱熱辣辣裏面仲好creamy。叫飲品就可以轉成套餐,有前菜同埋麵豉湯,湯入邊仲有隻蜆添。屋企人就叫咗鹽燒鯖魚定食。個份量居然係半條魚柳咁長,平時出街食我諗得一半到。佢哋燒魚技巧都燒到啱啱好,一啲都唔柴。另外加咗兩隻雞軟骨餃子同埋一客日本小番薯,餃子炸都脆晒,裏面有食到雞軟骨嘅爽脆,小番薯煮得啱啱好啊,留返做甜品一流。

吉列三元黑豚拼廣島蠔定食

2022-10-24
  • 吉列三元豚拼廣島蠔
月半堂 • 荃灣呢間餐廳係荃灣海濱花園個邊,唔太顯眼,一開始仲以為普通屋邨餐廳,但一入到去非常意外!餐廳裝修加入左日式塗畫,有日本元素;所有餐具都悉心揀過,每款食品都幾乎用唔同餐具,好少重覆,有心思;老闆好有禮貌,招呼周到,同客人好有計傾,服務非常好!👍🏼👍🏼..✅ 吉列車海老併吉列廣島蠔 (+$8 升級套餐) 🍤🦪 $86套餐包括一個飯食,一碗味增湯,味付帶子群,同埋一款飲品,十分豐富~吉列海蝦好香脆,唔會好油,海蝦一食就知好新鮮,因為非常有蝦味,蝦身質感軟糯。吉列蠔都好好,唔會有腥味!吉列蝦同吉列蠔都幾大件,跟餐只係$86,唔止好食,而且好食,極力推薦!😋..✅ 七味竜田炸雞 (4件) 🐔 $32炸雞非非非常滑嫩,完全唔會乾身,好多肉汁。外皮炸得香脆,而且大大舊,非常推薦!..✅ 迷你章魚燒(6粒) 🐙 $28章魚燒幾大粒,好好食,上面有好多木魚碎,吹一吹好似跳舞咁,幾棧鬼~..✅ 黑松露薯條 🍟 $38黑松露醬幾香,唔會漏,薯條唔錯,亦都唔油膩,值得注意係,薯條份量好多,會非常飽肚。
月半堂 • 荃灣
✅ 七味竜田炸雞 (4件) 🐔 $32
✅ 迷你章魚燒(6粒) 🐙 $28
✅ 黑松露薯條 🍟 $38
今日嚟到荃灣屋苑附近食個午飯,見到呢間餐廳都幾多人,裝修非常日系,真係好高性價比啊$60就食到一個套餐,店主好好人好有友善,食物都好有質素!🍴泡菜炒豚肉 $52 +$8 升級套餐 (8/10)前菜,漬物,味噌湯麵豉湯鹹鹹香香,幾濃郁,有麵豉味,仲有日式嗰隻名門卷同蜆!酸菜酸酸地都幾解膩,海蜇好爽口好香口!個飯都軟硬適中,珍珠米煙靭隔離有口感,粒粒分明!泡菜炒豬肉用咗豚肉片,一啲都唔會太肥膩,微酸辣辣哋,都幾惹味!底下仲有椰菜絲,幾青爽,健康又可以解膩!呢個價錢真係份量足又抵食!高性價比!🍴七味竜田炸雞 4件 $32 (8/10)炸雞,炸粉好薄但炸得好香脆,一啲都唔油膩,放耐咗少少都仲係好香口好脆,咁雞肉好嫩滑!🍴甘栗紫薯2件 $20 (7.5/10)炸紫薯餅都好香脆,紫薯味好香濃,甜甜地,仲食到紫薯粒!🍴迷你大阪燒 $33 (7/10)大阪燒手掌咁大,食落係比較濕潤黏口嘅粉漿,都有啲椰菜絲,加埋日式嘅燒汁同沙律醬木魚,都有大阪燒嘅風味!🍵玄米茶都幾香濃,好香玄米味。推薦指數: 7.8/10經過荃灣附近都可以試吓,真係好高質素嘅一間小店,好有誠意!

🍴泡菜炒豚肉 $52 +$8 升級套餐 (8/10)
前菜,漬物,味噌湯

🍴七味竜田炸雞 4件 $32 (8/10)

🍴甘栗紫薯2件 $20 (7.5/10)
炸紫薯餅都好香脆,紫薯味好香濃,甜甜地,仲食到紫薯粒!

🍴迷你大阪燒 $33 (7/10)

🍵玄米茶
都幾香濃,好香玄米味。

推薦指數: 7.8/10
經過荃灣附近都可以試吓,真係好高質素嘅一間小店,好有誠意!
2022-10-26 32 瀏覽
今日嚟海濱花園搵frd玩,見到依間好搶眼藍色外牆嘅小店,就同埋朋友一齊嚟試。嚟到都要等一陣先有位,依個時間梗係要睇下有咩好食,以一間小店嚟講,餐廳選擇算多,雞豬牛魚都齊備,實有一款啱食,價錢亦都平民,所以都幾多街坊落嚟食😂😂🐷吉列鹿兒島三元黑豚 ($58)三元黑豚炸左好好食,炸完好鬆脆,唔係乾爭爭嗰種,仲keep 到有肉汁🤩🤩木魚絲再加沙律醬係上面口感更加豐富,個飯都好大碗,炸黑豚送飯一流👍🐷蔥燒炒豚肉 ($52)豚肉非常之大碟,$52食到依個質素真係好難搵到,調味都啱啱好,鍾意食蔥嘅一定要揀,蔥係提升左成碟肉嘅味道,撈埋飯食一流,我都係咁偷朋友嘅肉嚟食😂😂🧀芝士年糕 ($22)芝士年糕新鮮炸起,所以上到枱要即食。芝士溶溶地,炸到外脆內軟😋😋📍加$8 可以升級做套餐,有埋飲品、前菜、漬物、味噌湯。前菜係大大粒嘅螺肉。漬物酸酸地,送飯食一流。味噌湯入面啲配料好豐富,絕對唔hea😂😂雖然位置唔算太就腳,但對食物嘅用心同性價比,可以一試😊😊
🐷吉列鹿兒島三元黑豚 ($58)
🐷蔥燒炒豚肉 ($52)
🧀芝士年糕 ($22)
📍加$8 可以升級做套餐,有埋飲品、前菜、漬物、味噌湯。
雖然位置唔算太就腳,但對食物嘅用心同性價比,可以一試😊😊
裝潢走日本懷舊風 用許多兒時動漫牆紙&模型佈置主打多款日本定食和小食 定價好親民划算仲要好大份𖦹‎.𖦹‎⸝⸝⸝住附近的可以多多幫襯desu.▫原條蒲燒鰻魚定食 $88見到條鰻魚真係嚇親 超巨型!蒲燒過好肥美香口 特意配上左雜菜粒解膩飯粒彈牙還加了味素 豐富口感加飲品可以有埋味噌湯.前菜.漬物 尤其喜歡螺肉好爽彈開胃 湯品更是有蜆&豆腐.▫明太子炭燒竹輪卷 $28竹輪卷索晒湯汁好軟腍舖滿明太子&蟹籽粒 每一口都好飽滿.▫海苔魷魚鬚 $42灑上海苔粉的魷魚鬚 爽彈有筋道( ⋅֊⋅ )‎و.▫吉列廣島蠔 $42外皮炸至酥脆 蠔身熟度剛好質地軟嫩可口 肥美且帶蠔的鮮香味
裝潢走日本懷舊風 用許多兒時動漫牆紙&模型佈置
主打多款日本定食和小食 定價好親民划算