2017-05-13
多數去睇演唱都會去紅磡行下,原來附近個商場都有店鋪開倉,呢道算幾多嘢食,見到呢間個中文名幾得意叫“有情有意“就一於試啦,原來呢一間社企餐廳唻,係推動聾或者弱聽人士同健康人士工作嘅餐廳,地方方面都好闊落,仲有人包半邊場進行緊活動。呢道Set Lunch都有成十幾款,仲有tea set仲可以加$20升級甜品同飲品任飲任食,到我想點餐時,我見到枱面個放糖嘅樽有兩個牌,寫住點餐同結帳仲有張餐紙有哂我地要用嘅名同形容詞,好等我地落單同店員溝通,真係好細心,最後我點左新鮮空運美國安格斯肉眼(8 oz) 伴紅酒汁,仲要寫明每日限量12份,好彩今日唔係太晏仲有得食。煙肉薯仔湯用左薯仔溶同煙肉,個湯飲落個薯仔溶好新鮮,加左煙肉仲香口好多。田園沙律食得到佢地的蔬菜全部都好爽脆,好新鮮,沙律醬汁微酸好清新又開胃。美國安格斯肉眼伴紅酒汁呢個肉眼有成8安士,我點左七成熟,味道肉質鮮甜,又唔會韌口仲好有牛肉味,仲有大人成隻手掌咁大,至於配菜方面有芽菜苗,紅蘿蔔,矮瓜,脆肉瓜。紅酒醬汁有淡淡的紅酒香味!血橙特飲原來係意大利牌子嘅特飲,個味道酸酸甜甜都幾好味。下次要同朋友試下佢個甜品下午茶先,見到隔離枱食都好吸引,又
煙肉薯仔湯
田園沙律
美國安格斯肉眼伴紅酒汁
血橙特飲
原來係意大利牌子嘅特飲,個味道酸酸甜甜都幾好味。
下次要同朋友試下佢個甜品下午茶先,見到隔離枱食都好吸引,又可以試芝士餅同各種茶,真係可以同朋友消磨一個下午。