今晚,我和母親在佐敦文苑街36號地舖的「有緣小敍」享用了一頓美味的晚餐。這家餐廳專門提供陜西菜,讓我們在繁忙的都市中體驗到濃厚的地方風味。餐廳內部裝潢古典,環境優雅,散發著一種懷舊的氛圍,令人倍感舒適。職員的態度非常友善,讓我們的用餐體驗更加愉快。我們首先點了鎮店招牌的乳香雞翼𰻞𰻞面和五香驢肉𰻞𰻞面。乳香雞翼的味道醇厚,肉質鮮嫩,搭配滑順的麵條,令人一試成主顧。五香驢肉則香氣四溢,肉質彈牙,讓人回味無窮。接下來,我們又點了蝦仁炒滑蛋、孜然羊肉以及韭黃新鮮牛肉餃子。蝦仁炒滑蛋的鮮美和滑嫩,令人驚喜;孜然羊肉的香辣適中,讓人胃口大開;而韭黃牛肉餃子的餡料新鮮,皮薄餡多,口感極佳。最後,我們選擇了炸湯丸作為甜品,這道芝麻味的湯丸外脆內軟,香甜可口,完美結束了這頓豐盛的晚餐。總的來說,「有緣小敍」不僅提供了美味的陜西菜,還讓我們感受到溫馨的用餐氛圍,非常值得推薦!

• 韭黃新鮮牛肉餃子
  • 乳香雞翼𰻞𰻞面
2024-12-22 635 瀏覽
有緣小敍 (佐敦)📍佐敦文苑街36號地舖有緣小敍 陜西風味谅拌豬耳新鮮牛肉餃𰻞𰻞麵孜然羊肉炸湯丸(4個)豆漿我們發現了一個美食寶藏。是一家充滿陝西風情的小店。這裡的每一道菜都充滿了對傳統的尊重和對美味的追求,讓食客在品嚐之間感受到濃厚的文化底蘊😋🥗谅拌豬耳🥗這道涼拌豬耳,口感鮮脆,香辣適中,每一口都讓人回味無窮。辣椒與醋的完美結合,讓這道菜成為了開胃的首選。😍🥟新鮮牛肉餃🍜𰻞𰻞麵🍜新鮮牛肉餃子,皮薄餡嫩,牛肉的鮮美與香料的調和,讓每一口都充滿了幸福感。湯汁豐富,每一口都是滿滿的驚喜。😋這道來自陝西的傳統美食,扯麵的寬厚與勁道,讓人一試難忘。油潑辣子的香辣,與麵條的完美結合。🔥這碗麵是當之無愧的主角!手工製作的𰻞𰻞麵,寬厚有勁,完美地吸附了鮮美的湯汁。牛肉餃內餡多汁,與麵條搭配出絕妙的口感,讓人每一口都能感受到陝西的風味。💯🍢孜然羊肉,外焦里嫩,孜然的香氣與羊肉的鮮美,讓人一試難忘。都是精心烤製,讓人回味無窮。😋🍡炸湯丸🍡炸湯丸,外皮酥脆,內餡黑芝麻美味,每一口都是滿滿的驚喜。湯汁豐富,讓人一試難忘。😋這家餐廳不僅食物美味,環境也十分舒適,服務人員熱情周到,讓我們的用餐體驗更加完美。🌟🚀
有緣小敍 (佐敦)
📍佐敦文苑街36號地舖

🍢

🍡炸湯丸🍡

2024-12-18
午餐
期待已久嘅陝西菜,最想食佢地正常嘅Biang Biang麵今日過到嚟試咗,果然好有咬口,推介大家嚟品嚐下!佢地仲有其他特色菜,驢肉真係第一次食,咸香得嚟有啲似牛肉質感。上湯羊肉餃湯底清香,帶微辣,餃子皮薄餡多,羊肉的鮮味與湯的鮮甜完美融合。而且羊肉一啲臊味都冇。非常好食🔥🔥豆角燒茄子茄子的香氣與豆角的清脆相得益彰,搭配的醬汁濃郁,係非常開胃的素菜。金沙骨 Biang Biang 面金沙骨 Biang Biang 面的骨頭外焦內嫩,搭配的手工寬面條Q彈有嚼勁。金沙的香味與骨頭的鮮美融合,令整體味道層次分明。五香驢肉 五香驢肉 Biang Biang 面香氣四溢,驢肉的嫩滑與寬面條的彈性完美結合,五香的調味讓整道菜品更加豐富,十分美味。麻辣大盤雞麻辣大盤雞色澤鮮豔,香辣的味道撲鼻而來,雞肉的鮮嫩與香料的濃郁相得益彰,十分過癮,特別適合喜愛辣味的食客。孜然羊肉孜然炒羊肉香氣四溢,羊肉的鮮嫩與孜然的香味相互交融,口感豐富,讓人每一口都感到滿足,十分開胃。

上湯羊肉餃

金沙骨 Biang Biang 面

五香驢肉

麻辣大盤雞

孜然羊肉
2024-11-20
  • 金沙骨Biang Biang麵
6天前 0 瀏覽
突然好想食biangbiang麵朋友話佐敦有一間好好食就帶咗我嚟呢條隱世美食街呢度入邊啲卡位好有中國特色menu有N咁多頁 任君選擇每頁側邊都有啲介紹 等大家食嘢之餘又可以了解更多文化背景而家follow佢哋啲社交平台仲會有九五折優惠滋味糖伴蕃茄 叫映紅飄雪啲蕃茄係去咗皮砂糖平均分布喺每塊蕃茄度處理得好好👍冇幾耐 主角乳香雞翼biangbiang麵都到了雞翼醃得入味香口得黎又唔油膩而麵都係煙靭口感為主調味好香蒜蓉味 欣賞佢啲生菜烚得幾靚孜然羊肉 調味始終孜然味唔會搶過羊肉唔會成口剩係得成個孜然味辣子蝦係開咗背嘅同埋都好大隻下炸得好香脆殼都食到🤣同埋唔洗好似辣子雞咁尋寶食得好開心舒服🤣🤣🤣🤣🤣總體嚟講佢嘅難度控制得好好就算我唔係好食得辣揀BB辣到啲嘢食都可以食得到
突然好想食biangbiang麵

總體嚟講佢嘅難度控制得好好
就算我唔係好食得辣
揀BB辣到啲嘢食都可以食得到

6天前 0 瀏覽
主打西安美食的小店,於中環及佐敦均有分店,由來自西安的老闆娘主理,以陝西Biang Biang麵闖出名堂,連續4年入圍米芝蓮必食推薦。Biang Biang麵以高筋麵粉新鮮搓成,又寬又長,足足有4 呎長,再拌以辣油、蒜泥、甘草同吃,風味十足。第一次吃驢肉,肉質容易咀嚼,味道鲜美,肉味香濃。羊肉大火炒香,略帶辛辣味口感,撒上一些孜然,隨著溫度逐漸升高,羊肉油脂漸漸滲出,濃濃的羊肉味飄逸而出。地軟又名地木耳,但比木耳更嫩;口感微脆,潤而不滯,滑而不膩最適合連同雞蛋一同炒香來吃。餃子炸到金黃色,熱辣辣上碟,羊肉肉質鲜美,含有豐富蛋白質,帶一點羶味,鮮嫩多汁。肉夾饃酥脆可口,咸香多汁,臘汁肉肥瘦剛好,咬上一口香氣四溢雞翼陣陣南乳香味,雞肉嫩滑,非常入味。
主打西安美食的小店,
於中環及佐敦均有分店,
由來自西安的老闆娘主理,
以陝西Biang Biang麵闖出名堂,
連續4年入圍米芝蓮必食推薦。

Biang Biang麵以高筋麵粉新鮮搓成,
又寬又長,足足有4 呎長,
再拌以辣油、蒜泥、甘草同吃,風味十足。
第一次吃驢肉,肉質容易咀嚼,
味道鲜美,肉味香濃。

羊肉大火炒香,略帶辛辣味口感,
撒上一些孜然,隨著溫度逐漸升高,
羊肉油脂漸漸滲出,濃濃的羊肉味飄逸而出。

地軟又名地木耳,但比木耳更嫩;
口感微脆,潤而不滯,滑而不膩
最適合連同雞蛋一同炒香來吃。

餃子炸到金黃色,熱辣辣上碟,
羊肉肉質鲜美,含有豐富蛋白質,
帶一點羶味,鮮嫩多汁。

肉夾饃酥脆可口,咸香多汁,
臘汁肉肥瘦剛好,
咬上一口香氣四溢

雞翼陣陣南乳香味,
雞肉嫩滑,非常入味。
  • 五香驢肉Biang Biang麵
  • 孜然羊肉
  • 地軟炒雞蛋
  • 炸羊肉餃子
  • 臘汁肉夾饃
2025-03-04 0 瀏覽
有個朋友介紹呢間喺佐敦嘅小店,將陝西菜發揮至極,性價超高,所以前幾日去左try try係佢😗可以見到每碟基本上都係$50至$80,就算係羊肉都係貴少少80幾臘汁肉夾饃!第一眼望落好似上海嘅叉燒包,但食落去唔同。餐廳將兩塊皮外層煎到好脆,夾住醃過嘅肉食落又唔會太鹹,調味啱啱好強烈推介!!呢個又係陝西一名物 𰻞𰻞麵🤤一條超長闊身嘅粉皮,食落去超級彈牙,加埋辣油同其他配料咬落去真係好爽口湯餃麻辣麵👍湯底偏向重藥材湯,鍾意飲類似肉骨茶嗰種藥材湯嘅朋友可以試試。自家餃子好大隻,包餃好足料同爆湯🤓望落好似魚香茄子,但調味風味完全唔同蝦仁炒蛋都幾吾錯又大碟最後就係爆炒羊肉!又係強烈推介🥹識我既朋友就知我中意食羊肉,店家炒得超有鑊氣,羊肉配埋京蔥擺落後真係無敵🤤

望落好似魚香茄子,但調味風味完全唔同

蝦仁炒蛋都幾吾錯又大碟

2025-03-02 0 瀏覽
佐敦隱世陝西菜,大盤雞份量驚人喺佐敦行街行到餓餓哋,突然好想食啲重口味嘅嘢,咁啱見到呢個餐廳主打陝西菜,一於入去試吓!餐廳唔算好大,但係裝修幾有特色,牆上面掛咗啲陝西嘅風景相,仲有啲好得意嘅剪紙裝飾。座位都算寬敞,坐得舒服。大盤雞一上枱真係嚇親,個盤大到呢!雞件份量十足,肉質嫩滑,薯仔煮到好淋好入味,仲有青椒、洋蔥等等配料,辣辣哋好惹味!最正係個底嘅皮帶麵,索晒啲汁,真係食到停唔到口!香炸小蘇肉個係陝西小食,外皮炸到金黃酥脆,裡面嘅肉餡鹹香入味Biangbiang面(唔識打呢個字haha)呢個麵好特別,係手工拉製嘅,麵條又寬又厚,口感煙韌,配埋同埋肉醬汁,味道濃郁,食落好滿足!陝西菜真係好有特色,尤其係大盤雞,份量十足,味道又好!價錢都算合理,係佐敦區一個唔錯嘅陝西菜選擇!* 大盤雞份量好大,建議多人分享。* Biangbiang面可以揀辣度,唔食得辣嘅朋友記得留意

佐敦隱世陝西菜,大盤雞份量驚人

座位都算寬敞,坐得舒服。

* 大盤雞份量好大,建議多人分享。
2025-03-01 0 瀏覽
呢間餐廳主打陝西菜,環境簡單又帶點中式既裝修。首先試咗佢哋嘅自家醬牛肉,一上枱就聞到陣陣醬香,牛肉切得薄薄一片,色澤紅潤,睇得出係用心醃製。食落口感好嫩,唔會太韌,醬汁味道濃郁但唔死鹹,帶點甜同微微嘅辣,配飯一流。牛肉本身嘅肉味仲保留得好,唔會俾調味蓋過,食咗幾件都唔覺得膩,份量都夠多。🥢之後試咗豆角燒茄子,呢道菜一上枱就見到色澤好靚,豆角同茄子炒得均勻,仲有少少乾辣椒同蒜蓉點綴。豆角爽脆,茄子軟腍,兩者混搭起黎口感好豐富。味道偏香辣,蒜蓉同辣椒炒出嘅鑊氣好正,雖然話係微辣,但連唔食得辣嘅朋友都接受到。醬汁收得好乾身,唔會油淋淋。🌶️再嚟係乳香雞翼biang biang麵,呢個組合真係有驚喜。雞翼炸得金黃,外皮脆卜卜,咬落去好香口,肉質嫩滑,唔會乾柴。配上biang biang麵,麵條闊得誇張,每條都好長,彈牙又有嚼勁,沾滿咗濃濃嘅醬汁,鹹香得黎帶點辣,食到停唔低口。雞翼同麵條一齊食,味道同口感好夾,份量仲要好足,食完真係有啲飽滯。🍗之後既香煎羊架,一上枱就聞到陣羊肉香,煎得外焦內嫩,表面有啲焦香,咬落去肉汁豐富。羊架切成小件,食起來方便,調味簡單但夠味,孜然同香料用得啱啱好,羊膻味唔重

之後既香煎羊架,一上枱就聞到陣羊肉香,煎得外焦內嫩,表面有啲焦香,咬落去肉汁豐富。羊架切成小件,食起來方便,調味簡單但夠味,孜然同香料用得啱啱好,羊膻味唔重,連平時唔食羊嘅朋友都話唔錯。肉質軟熟。🐑

甜品試咗爆漿紅糖糍粑,外皮煎得香脆,咬開一刻紅糖漿流出嚟,熱辣辣又甜蜜。糍粑本身軟糯,紅糖味濃但唔會太甜,配上外層嘅脆口。份量唔算多,但做甜品剛剛好。🍮

湯品揀咗紫菜蛋花湯,簡單但好足料,紫菜同蛋花份量多,湯底清清地,帶點鹹香,飲落暖胃又唔油膩。🍲

2025-02-22 0 瀏覽
在佐敦的街頭巷尾,隱藏著一間別具特色的中日融合小館——。這裡雖然主打川味料理,但店內卻充滿濃厚的日本風情,甚至有不少日本客人慕名前來,讓人一踏入店內便有種置身異國的感覺。乳香雞翼 這道雞翼炸得外皮金黃酥脆,一口咬下去,雞肉肉質嫩滑,味道獨特又不膩口。招牌酸湯辣妹面 這道麵一上桌就散發出酸辣的香氣,酸湯濃郁而不嗆喉,微辣的口感刺激味蕾,麵條吸收湯汁後非常彈牙入味,雖然我只係第一次食喱個面,但都覺得好好食,冇睇落咁辣。Biang Biang麵 寬厚的麵條帶有嚼勁,搭配上特製的醬汁和辣椒油,每一口都充滿濃郁的香氣和辣勁,喱個比較岩食得辣既人。豆角燒茄子 茄子軟糯入味,豆角保持到爽口的口感,兩者搭配起來剛剛好,醬汁濃郁但不過鹹,非常惹味出色。平時比較少黎喱到,原來有咁多小店,仲試到新既菜式,相信會再帶朋友來覓食。

乳香雞翼

招牌酸湯辣妹面

Biang Biang麵

2025-01-26 163 瀏覽
今日同朋友想食的刺激味蕾既野食, 佐敦一向好多餐廳都臥虎藏龍, 今日就去呢間有緣小敍, 見佢有的川菜同川辣製作方式既野食的確吸引!1/ 炸子雞(半只)🐓$102炸到金黃酥脆, 咬落去chop chop聲!但又唔會太油膩, 內裡有少量肉質加強口感👍🏾2/ 金沙骨biang biang麵 $45不得不讚佢價錢的確好公道而且唔係超大份可以食到更多唔同款式既野食金沙骨肉質超級嫩滑, 入口溶化超正, 而拉麵既辣道岩岩好!3/ 腊汁肉夾膜🫓 $26好juicy既腊汁肉, 份量唔係好大但同樣性價比好高!4/ 豆汁夾膜🫓 $26大量土豆夾係夾膜內, 兩者口感相映成趣👍🏾5/ 陝西涼皮🍜 $34又係必叫項目, 涼皮口感順滑, 加上特製醬汁, 食落開胃惹味!6/ 芹菜餃招牌辣麵🍜 $40味道辣得好過癮, 芹菜餃夠哂新鮮又香, 令整碗麵提升哂味道7/ 鴻福堂豆漿🫛 $12係餐廳飲到鴻福堂豆漿仲要$12抵到爆啦!8/ 醪糟湯丸🥣 $52好有特色既甜品, 湯水有陣陣既酒香味, 湯丸內餡滿滿, 食落好滿足!9/ 炸芝麻湯圓🥣 $24同樣爆餡既芝麻湯圓, 外皮炸到脆卜卜👍🏾

1/ 炸子雞(半只)🐓$102

2/ 金沙骨biang biang麵 $45
金沙骨肉質超級嫩滑, 入口溶化超正, 而拉麵既辣道岩岩好!

3/ 腊汁肉夾膜🫓 $26
好juicy既腊汁肉, 份量唔係好大但同樣性價比好高!

4/ 豆汁夾膜🫓 $26
大量土豆夾係夾膜內, 兩者口感相映成趣👍🏾

5/ 陝西涼皮🍜 $34

6/ 芹菜餃招牌辣麵🍜 $40
味道辣得好過癮, 芹菜餃夠哂新鮮又香, 令整碗麵提升哂味道

7/ 鴻福堂豆漿🫛 $12
係餐廳飲到鴻福堂豆漿仲要$12抵到爆啦!

8/ 醪糟湯丸🥣 $52

9/ 炸芝麻湯圓🥣 $24
同樣爆餡既芝麻湯圓, 外皮炸到脆卜卜👍🏾
2024-12-20 377 瀏覽
Ferry Point in Jordan is a gourmet hub with a diversity of cuisines from Asian classics to Western delights, of which we stumbled upon You Yuan Xiao Xu specializing in Shaanxi cuisine, a culinary niche in HK.Lotus RootCold starter. Thinly sliced lotus root which had been lightly pickled. Crunchy and appetizing.Lamb Dumplings Finely chopped lamb and veggies fillings inside a thick and doughy wrapper, served in a boiling hot soup, which was slightly spicy and sour and didn't taste MSG at all. Frie

Lotus Root

Lamb Dumplings

Fried Eggs w/ Sliced Peppers
Sweet and juicy green chili peppers with fried eggs. A wok hay dish.

Stir-fried Mutton w/ Cumin
Went perfectly with beer. Cumin added a warm spice aroma to the moist and strong-flavored mutton.

Biang Biang Noodles w/ Spare Ribs
Signature dish. The entire bowl consisted of one long and thick noodle, mixing with chili onion sauce and seaweed. The spare ribs were extra tender.
2024-12-19 218 瀏覽
今日朋友带我去佐敦食陝西菜,餐廳掛左好多燈籠,木系枱櫈,設有卡位,佈置古色古香。餐牌有多款陝西特色菜,包括凉拌小吃、特色小炒、招牌酸湯辣妹麵、秘製麻辣湯麵、Biang Biang麵、特色包餅、餃子、特色甜品等。凉拌麵筋:酸酸辣辣,拌勻青瓜絲和芝麻一齊食,越食越開胃。乳香雞翼:雞翼煎得外脆內嫩,肉汁豐富,咸香可口。醬骨架:店員好貼心提供手套比你落手食,豬骨經過炆燉後,肉質軟腍,煮得入味,醬汁濃郁,吃起來特别香。炸韭菜豬肉餃子:表面炸到脆卜卜,乾身不油膩,沾少許醋食,更加惹味。腊汁肉夾膜:陕西傳統特色小吃之一,裡面夾住卤肉,肉質香嫩,醬汁調味得宜,包皮烘得軟熟,味道一流。炸湯圆:湯圓炸得渾圓飽滿,芝麻內餡,甜而不膩。總結,餐廳將食物調配到適合香港人口味,店員服務周到,價錢大眾化,下次會再約朋友過來品嚐。

凉拌麵筋:酸酸辣辣,拌勻青瓜絲和芝麻一齊食,越食越開胃。

乳香雞翼:雞翼煎得外脆內嫩,肉汁豐富,咸香可口。

炸湯圆:湯圓炸得渾圓飽滿,芝麻內餡,甜而不膩。

• 涼拌麵筋
  • 醬骨架
  • 炸韭菜豬肉餃子
  • 炸湯圓
  • 腊汁肉夾膜
2024-12-16 449 瀏覽
在香港難得能吃到陝西風味的菜式,很開心能遇到有緣小敍這家店,它裡面有一些兵馬俑的裝飾,很有古風,陝西菜也非常地道。### 新鮮牛肉餃BiangBiang面BiangBiang面是手工製作,寬厚有嚼勁,灑上花生碎和辣椒油,增添了色彩和濃郁風味,搭配上鮮嫩的牛肉餃子,讓人感受到一種豪邁的中式料理風格!### 辣子雞辣子雞分外得乾脆香酥,搭配乾辣椒和香脆的蒜片與花椒,讓這道菜散發著強烈的香氣,辣味層層疊加,令人無法抗拒!### 金沙骨秘製麻辣湯面裡面有三大塊金沙骨,價格才40多,真是划算!秘製麻辣湯面將香辣與鮮香結合得恰到好處,辣味不過於尖銳,卻讓人感到熱情四溢!### 炸湯丸炸得超級軟脆,內裡滿滿的黑色芝麻餡,甜而不膩,融化在口中,瞬間帶來溫暖的幸福感!我和閨蜜吃了一碟又吃一碟!### 孜然羊肉羊肉條條與孜然的香氣相輔相成,口感豐富而不油膩,讓人一再回味!### 羊肉餃子餃子表面微微透明,透出誘人的肉餡。咬開的一瞬間,鮮美的肉汁瞬間湧出,搭配一點醋和辣椒油,更能提升餃子的風味!### 臘汁肉夾饃好久沒有吃到這充滿陝西風味的小吃了,在香港能吃到這麼地道的肉夾饃真是開心

### 新鮮牛肉餃BiangBiang面

### 辣子雞

### 金沙骨秘製麻辣湯面

### 炸湯丸

### 孜然羊肉

### 羊肉餃子

### 臘汁肉夾饃
2024-12-09 334 瀏覽
佐敦有緣小敍,主打陝西菜,餐牌有各款凉拌小吃、小炒、包餅、餃子、招牌酸湯辣妹麵、秘製麻辣湯麵、Biang Biang麵、特色甜品等。湯羊肉餃子:湯底好濃郁,不帶羶味,羊肉餃子大大隻,入口啖啖羊肉味道,吸晒湯汁既精華,吃完全身暖笠笠。香炸小酥肉:炸到金黃酥脆,肉味香濃,再灑上少少孜然粉,十分惹味。土豆夾膜:土豆煮得爽口,餡料非常多,用夾饃包住食,風味也不錯。 乳香雞翼:雞翼炸得香口,帶濃濃既南乳味,滋味滿分。 五香驢肉Biang Biang麵:驢肉係冷盤,味道有D似牛展,切成薄片,咸香嫩滑,Biang Biang麵,入口滑溜,配料有炸紫菜、香蔥、生菜和花生碎,仲可以自選辣度,味道有驚喜。 爆漿紅糖糍粑:香甜又煙韌,裡面既紅糖,有流心效果,大大件幾好食。 整體來說,食物份量十足,即叫即做,做得出色,值得推薦。

乳香雞翼:雞翼炸得香口,帶濃濃既南乳味,滋味滿分。

整體來說,食物份量十足,即叫即做,做得出色,值得推薦。
  • 爆漿紅糖糍粑
  • 五香驢肉Biang Biang麵
  • 土豆夾膜
  • 香炸小酥肉
  • 湯羊肉餃子
2024-12-07 257 瀏覽
放工約咗BFF喺佢公司附近食飯,佢話帶我去食一間特別又未食過嘅餐廳,仲話一定啱我口味😆Ohhh...原來係去食陝西菜「有緣小敍」,第一次嘗試,又真係啱晒鍾意食辣野又重口味嘅我🌶️麻辣大盤雞我地嗌咗半隻雞小辣再加Biang Biang麵,大大盤已經足夠兩個人食,醬汁味道咸香濃郁帶微辣,但又不會蓋過食材本身嘅味道,配上勁闊身又滑嘅Biang Biang麵,麵條上掛滿醬汁,好惹味👍🏻豆角燒茄子豆角同茄子都炆得軟腍入味,茄子綿密軟滑配上豆角清爽嘅口感,呢個餸可以令我食多兩碗飯😆干煸孜然豚肉豚肉片干煸後變得脆卜卜,鹹鹹香香嘅味道再加上乾辣椒,又辣又惹味煎羊肉餃子香脆嘅羊肉煎餃,裏面包住滿滿嘅羊肉餡料,每粒餃子都脹卜卜十分飽滿,而且一啲都冇臊味,咬開裏面嘅餡料仲充滿汁水,我將大盤雞嘅醬汁配搭餃子辣辣地更加惹味乳香雞翼朋友極力推介嘅乳香雞翼真係冇介紹錯👍🏻大大隻嘅雞翼炸得酥脆香口,入口有一陣南乳嘅鹹鮮味,外脆內嫩,必食!腊汁肉夾饃陝西特色小食肉夾饃😋半肥瘦嘅豬肉用腊汁去烹煮,食落口會感受到油脂嘅香氣,肉質鬆化而且非常入味配搭酥脆嘅白吉餅,腊肉汁滲入饃中,餅酥肉香,鮮而不膩👍🏻📍有緣小敍 (佐敦)佐敦文

麻辣大盤雞

干煸孜然豚肉

煎羊肉餃子

乳香雞翼

腊汁肉夾饃

📍有緣小敍 (佐敦)
佐敦文苑街36號地舖

人均消費:$200