2023-05-15 20 瀏覽
📍木子居酒屋 (大圍)大圍積富街33號積康樓地下E-G舖睇完物理治療,餓餓地係大圍搵食,朋友想食日本野,咁岩又見到間好似新開居酒屋,設計都幾特別,就入咗去啦。🍤天婦羅定食$128(燉蛋+麵豉湯)各樣有2件,炸得啱啱好,唔算好厚粉。最緊要係唔多油(唔使成口油)食到炸蝦嘅鮮甜! 燉蛋好出色,好滑! 🍣刺身定食六點(配赤酢飯)$148(燉蛋+麵豉湯)各樣刺身都有兩件! 而且仲要厚切! 認真唔話得!食落都幾甜,坐bar 台可以睇住廚師新鮮製作。🍸自家製檸檬茶幾新鮮感覺,甜甜地,最緊要係有少少沙冰,絕對啱晒而家天氣熱飲🍹士多啤梨梳打無論味道同埋外型都幾吸引,幾特別。好重士多啤梨味,細心咁睇,原來係用原隻士多啤梨製作。🛎️總結:日本風格的餐廳,地方闊落,坐落舒服,再配上音樂,好chill。食物質素唔錯,吸引好多附近學生食。地點⭐️⭐️⭐️⭐️ ⭐️味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星為最高分)
📍木子居酒屋 (大圍)
大圍積富街33號積康樓地下E-G舖

🍤天婦羅定食$128
(燉蛋+麵豉湯)

🍣刺身定食六點(配赤酢飯)$148
(燉蛋+麵豉湯)

🍸自家製檸檬茶

🍹士多啤梨梳打

地點⭐️⭐️⭐️⭐️ ⭐️
味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐
環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
(5星為最高分)
2023-05-13 126 瀏覽
大圍新開咗呢間居酒屋 呢晚就約咗友人嚟放鬆下 呢間居酒屋嘅設計真係幾日式 俾人置身日本嘅感覺😙清酒嚟居酒屋一定要淺酌一下 所以叫咗壺清酒飲 清酒飲落少少甘甜 唔會有太灼喉嘅感覺🍶 個樽都比較特別牛油果三文魚沙律呢個沙律非常真材實料 有好多三文魚片喺上面 仲有好多三文魚籽 食落感覺好fresh🥗 鍾意食牛油果嘅朋友都會好開心酸汁燒大啡菇呢個係餐廳嘅新菜式🍄 大啡菇上面有柚子嘅少少酸味 再有好多木魚絲 好有日式嘅味道豚肉豆苗卷呢個卷好大件呀 豚肉入面卷咗超多豆苗 咬開仲好多肉汁添🐷 啲肉汁真係會滴晒出嚟㗎厚燒牛舌心呢個牛舌心雖然size唔大 但係貴精不貴多吖嘛🐮 食落幾彈牙有咬口 側邊仲有蜜糖芥辣點 更加好食野菜天婦羅份量充足 有冬菇 青椒 粟米仔 茄子同南瓜🎃 茄子同埋南瓜都各有兩件 將蘿蔔蓉加落天婦羅醬汁 完全唔覺得油膩 🫢日式茶碗蒸呢個茶碗蒸入面都有三文魚籽 感覺即刻高級咗好多 仲非常有鮮味🥚牛油炒雜菌看似簡單嘅一道菜式 但係要整得好食一啲都唔容易🍄 一啲菇嘅臭味都冇 因為有牛油同黑椒調味福岡凍蕎麥麵呢個麵真係好有驚喜 撈咗木魚絲 紫菜 脆炸粒粒 溫泉蛋同埋蕎麥麵汁一齊食 真係好味道

清酒

日式茶碗蒸

牛油炒雜菌
牛油炒雜菌

福岡凍蕎麥麵
呢個麵真係好有驚喜 撈咗木魚絲 紫菜 脆炸粒粒 溫泉蛋同埋蕎麥麵汁一齊食 真係好味道😍
福岡凍蕎麥麵

呢一餐真係食得好飽 最開心係可以同友人暢談咗一個晚上 如果之後要約朋友會再考慮呢度🤩
2023-05-13 21 瀏覽
今次同朋友踩單車經過大圍🚴🏻順便一齊食下飯聚下🫂朋友介紹積富街附近有一間充滿日本特色嘅居酒🏮食物款式多幾多,而且食物都幾高質素,一場嚟到咁就過去試吓先😚🧊士多啤梨梳打 $48杯嘅外型幾得意😍喺梳打水之中加入士多啤梨醬🍓味道比較甜,士多啤梨味道都幾突出,但加入梳打水中和甜味🍹入口更加順滑,飲落去味道啱啱好🫶🏻🧊柚子檸檬梳打 $48柚子檸檬係一個百搭嘅配搭🤣入口會俾人一個好清爽嘅感覺😆食住串燒飲就最啱啦😚🧊照燒雞頸肉 $38平時都比較小機會試到雞嘅呢個部位😚今次叫左嚟試下,發現原來味道都唔錯個喎😆口感都幾爽口🥰🧊酸汁燒大啡菇 $32大啡菇燒熟後加入木魚絲同酸汁調味❤️味道酸酸,甜甜夠晒開胃😆木魚絲令大啡菇🍄增間少少海鮮嘅鮮味🥰🧊胡麻豆腐蕃茄沙律 $68份量好大份!🔥上面仲有好多豆腐片、生蕃茄同埋蕃茄仔🍅食落嘅口感好清新🫶🏻下面仲有好多嘅沙律菜加左酸調味🤪係一個唔錯幾開胃前菜😎🧊吉列炸蠔 $88呢一個炸蠔🦪都幾有驚喜嫁🤪用左麵包碎做炸蠔嘅外皮,外面炸到金黃香脆✨又唔會油膩,咬落去蠔味豐富而且都幾多汁💦值得一試🌈🧊刺身盛合5點 $328刺身盛合可以試到更多唔同款式嘅刺身😋會提供時令刺身比大家,今

🧊士多啤梨梳打 $48

🧊柚子檸檬梳打 $48

🧊照燒雞頸肉 $38

🧊酸汁燒大啡菇 $32

🧊胡麻豆腐蕃茄沙律 $68

🧊吉列炸蠔 $88

🧊刺身盛合5點 $328
刺身盛合可以試到更多唔同款式嘅刺身😋會提供時令刺身比大家,今次有帶子、松葉蟹鉗🦀魷魚、油甘魚🐟同大拖羅,帶子質地軟滑味道夠晒鮮甜😋唔會有腥味,點少少蛋黃醬食味道更加突出🥰蟹鉗食得出蟹肉一絲絲嘅感覺,味道正常,油甘魚都幾肥美,鮮味同魚油味突出😍大拖羅入口即化嘅感覺,油脂感重質素都幾高 !推介😆

🧊福岡凍蕎麥麵 $88
最後就叫左份蕎麥麵做主食😚凍冰冰嘅蕎麥麵好適合呢個天氣食😆令人一食再食😍外面嘅口感都幾煙韌😋唔會話太淋身🤤加埋側邊嗰啲炸天婦羅碎食,口感更加豐富🤩

整體來講,無論食物嘅味道同埋裝修風格都幾高質🥰如果大家下次嚟到大圍呢邊踩單車又唔知食咩嘅話,都可以考慮吓㗎!😚

人均消費💵: $300-$400
性格比: 8/10
好食程度😋:8/10
回頭指數💓:8.5/10

📍木子居酒屋 (大圍)
大圍積富街33號積康樓地下E-G舖
穿插係大圍站附近的橫街窄巷見到呢間掛晒日式燈籠既居酒屋,裝潢幾地道,加上見佢座位幾闊落所以入左去。.🔹火炙拼盤🔹擺盤勁靚,砌到好似九宮格咁,打卡一流。至於係咩就由師傅跟當天食材發辦,有驚喜哦!今日印象最深既係火炙拖羅、火炙蝦、帆立貝同油甘魚,每一件都被火槍逼出魚油,份外甘甜。🔹牛油果三文魚沙律🔹好fresh,食材新鮮無論點整都好食,魚生同三文魚籽份量都唔會吝嗇。🔹福岡凍蕎麥麵🔹平時好少食冷麵,賣相普通啦,但試完一啖會忍唔住再夾,麵條彈牙,撈埋溫泉蛋食好夾。🔹串燒:豚肉韮菜卷、免治雞肉棒🔹呢到串燒價錢中上,但水準係幾唔錯,size比其他居酒屋大,而且燒得唔錯。尤其係豚肉韮菜卷,豚肉微鹹又燒得香口,但韮菜又好juicy,兩者非常夾。🔹青蘋果梳打、柚子梳打🔹味道唔會假,都幾fresh,鐘意飲番杯眉都有生啤、燒酒和梅酒選擇。

🔹火炙拼盤🔹

🔹牛油果三文魚沙律🔹

🔹福岡凍蕎麥麵🔹

🔹串燒:豚肉韮菜卷、免治雞肉棒🔹

🔹青蘋果梳打、柚子梳打🔹
2023-05-08 14 瀏覽
之前食過M3,想再去食,朋友先話開咗間新嘅居酒屋,餐廳已木系裝修為主,入面有吧枱位置仲有榻榻米,牆身放咗好多日本清酒,環境真係好似日本嘅居酒屋😚 🔸️角切刺身和風沙律 沙律都大份,入面有好多角切嘅三文魚、吞拿魚、大大隻嘅甜蝦、新鮮沙律菜等,配上醋汁食,酸酸甜甜好醒胃😋 🔸️活平目魚(12切) 非常新鮮,可以沾柚子醋食,入口無筋仲好嫩滑👍 🔸️鱈魚片 非常香脆,作為送酒小食真係絕配🤤 🔸️黃金芝士西京燒 滿滿嘅芝士味道,入口融化,正😌 🔸️串燒點咗3串試下,阿波尾雞翼,外皮燒得幾香口,店員仲話係唔使用任何抗生素、抗菌劑,可以放心食,汁燒雞頸肉,比較少見,肉質好彈牙,荔枝豚肉卷,店員話係新品嚟,豚肉配埋荔枝,可以中和膩感,食多串都仲得🤭 🔸️稻庭烏冬🔸️飲品巨峰生啤芒果白桃烏龍茶

🔸️角切刺身和風沙律

🔸️活平目魚(12切)
非常新鮮,可以沾柚子醋食,入口無筋仲好嫩滑👍

🔸️鱈魚片
非常香脆,作為送酒小食真係絕配🤤

🔸️黃金芝士西京燒
滿滿嘅芝士味道,入口融化,正😌

🔸️串燒

🔸️稻庭烏冬

🔸️飲品
巨峰生啤
芒果白桃烏龍茶

2023-05-02 23 瀏覽
朋友見完客約我係附近見面,佢話附近有間居酒屋上次同同事book過房食野,質素同環境唔錯。一入到去既音樂同環境真係好有feel。芒果白桃烏龍茶$58好香桃味,唔係好甜巨峰生啤$68好特別,未試過,甜甜既巨峰提子味,啱晒女仔角切刺身和風沙律好新鮮,味道好fresh,刺身好足料木子號大漁伴帆立貝帆立貝大大粒,同個茶杯有得fight,好新鮮。海膽係面大大堆,好有誠意鮪魚壽司併盤好好味,件件都好好味軟殼蟹天婦羅熱辣辣,即叫即整,香脆又唔油淋淋酸汁燒大啡菇食完咁多澱粉質同好野,大啡菇夠晒健康,用酸汁燒幾特別真係估唔到大圍有咁高質既居酒屋,而且都幾旺場。

芒果白桃烏龍茶$58
好香桃味,唔係好甜

巨峰生啤$68
好特別,未試過,甜甜既巨峰提子味,啱晒女仔

角切刺身和風沙律
好新鮮,味道好fresh,刺身好足料

木子號大漁伴帆立貝

鮪魚壽司併盤
好好味,件件都好好味

軟殼蟹天婦羅
熱辣辣,即叫即整,香脆又唔油淋淋

酸汁燒大啡菇
食完咁多澱粉質同好野,大啡菇夠晒健康,用酸汁燒幾特別

真係估唔到大圍有咁高質既居酒屋,而且都幾旺場。
2023-05-02 28 瀏覽
醬油螢光魷魚45 (必點👍🏼👍🏼)✔️有8隻,幾抵食🫶🏼🫶🏼✔️好鮮甜,味道帶點咸香,佐酒一流✔️口感一流,好煙韌,一咬就爆汁木子刺身盛合5点 328✔️深海池魚3片,厚切👍🏼肉質鮮嫩肥美✔️目張有5片,油份適中,肉質煙靭爽口✔️吞拿魚3片,濃味肥美,油份比預期高✔️帆立貝大粒,新鮮兼肉質細嫩,好實淨✔️有5隻熟嘅螢光魷魚,冇醬油螢光魷魚咁爆汁柚子大根濆35✔️爽口開胃,有淡淡嘅柚子香,微酸阿波尾雞翼 46✔️肉味香濃,好大隻✔️燒得幾香厚燒豬腩肉 38✔️好Juicy,保留肉汁油脂✔️燒得幾香 too 田樂茄子 88✔️好多味精喺面頭,略嫌有啲濃味福岡凍蕎麥麵 88✔️好爽口,唔會太咸✔️食落好fresh又健康飲品:士多啤梨梳打 48青蘋果梳打48✔️咁會太甜,味道自然同清新✔️外形好IgableOverall: 係大圍黎講質素幾surprise,算係中上嘅日本料理,對得起價錢,當中刺身比較出色🫶🏼串燒都幾原汁原味,唔錯👍🏼#人均400系列Igable打卡度:8.5/10Taste 好味度:8/10 Worth revisiting返兜度:8/10
醬油螢光魷魚45 (必點👍🏼👍🏼)
✔️有8隻,幾抵食🫶🏼🫶🏼
✔️好鮮甜,味道帶點咸香,佐酒一流
✔️口感一流,好煙韌,一咬就爆汁

木子刺身盛合5点 328
✔️深海池魚3片,厚切👍🏼肉質鮮嫩肥美
✔️目張有5片,油份適中,肉質煙靭爽口
✔️吞拿魚3片,濃味肥美,油份比預期高
✔️帆立貝大粒,新鮮兼肉質細嫩,好實淨
✔️有5隻熟嘅螢光魷魚,冇醬油螢光魷魚咁爆汁

柚子大根濆35
✔️爽口開胃,有淡淡嘅柚子香,微酸

阿波尾雞翼 46
✔️肉味香濃,好大隻
✔️燒得幾香

厚燒豬腩肉 38
✔️好Juicy,保留肉汁油脂
✔️燒得幾香 too

田樂茄子 88
✔️好多味精喺面頭,略嫌有啲濃味

福岡凍蕎麥麵 88
✔️好爽口,唔會太咸
✔️食落好fresh又健康

飲品:
士多啤梨梳打 48
青蘋果梳打48
✔️咁會太甜,味道自然同清新
✔️外形好Igable

#人均400系列

Igable打卡度:8.5/10
Taste 好味度:8/10
Worth revisiting返兜度:8/10
  • 螢光魷魚
2023-04-30 21 瀏覽
大圍呢間居酒屋好闊落 木系裝修 裝飾都好有日本feel✌️未放假去旅行 就帶住屋企人係本地一齊回味下日本滋味先🤭-Drinks-1. 梅酒梳打 $582. 巨峰生啤 $68呢兩款飲品都非常冰凍 好過癮值得一讚味道調得剛剛好 唔會太甜 同埋個玻璃杯斟酒前都係雪凍左👍🏻-Food-3. 胡麻豆腐蕃茄沙律 $68$68沙律🥗黎講算好大碟🤭 蔬菜夠fresh好爽口!4. 炸池魚仔 $58好香脆🐟🐟全部新鮮炸起 仲要金黃色💓食呢d炸魚仔最正就係唔洗吐骨🤭5. 松葉精選蟹鉗(2隻)$88🦀淨係蟹鉗夠晒多肉 雖然係冰鮮材料 但肉質都幾爽👍🏻6. 原隻磯煮鮑魚 $65磯煮鮑魚重點就係甜甜地🤭呢隻鮑魚都切開左四片 夠晒入味💓 本日MVP✌️7. 鮮帆立貝肉(6切)$80黎得居酒屋當然要叫返樣刺身🤗呢個厚切正呀 真係幾有日本感覺🇯🇵8. 牛油果松葉蟹肉脆殼卷 $158呢個卷物係超大份😂必食得飽!頭尾都有松葉蟹腳 🦀 非常足料!9. 福岡谏蕎麥麵 $88驚唔夠飽就加多個蕎麥麵🍜 夠晒經濟🤭麵條爽口彈牙 醬油夠味但唔過咸 就算食飽都唔會覺得滯👍🏻

大圍呢間居酒屋好闊落 木系裝修 裝飾都好有日本feel✌️
未放假去旅行 就帶住屋企人係本地一齊回味下日本滋味先🤭

-Drinks-
1. 梅酒梳打 $58
2. 巨峰生啤 $68
呢兩款飲品都非常冰凍 好過癮

-Food-
3. 胡麻豆腐蕃茄沙律 $68
$68沙律🥗黎講算好大碟🤭 蔬菜夠fresh好爽口!

4. 炸池魚仔 $58

7. 鮮帆立貝肉(6切)$80
黎得居酒屋當然要叫返樣刺身🤗
呢個厚切正呀 真係幾有日本感覺🇯🇵

8. 牛油果松葉蟹肉脆殼卷 $158
呢個卷物係超大份😂必食得飽!
頭尾都有松葉蟹腳 🦀 非常足料!

9. 福岡谏蕎麥麵 $88
驚唔夠飽就加多個蕎麥麵🍜 夠晒經濟🤭
麵條爽口彈牙 醬油夠味但唔過咸 就算食飽都唔會覺得滯👍🏻
2023-04-29 26 瀏覽
夜晚見鋪頭啲丼飯poster幾吸引,價錢ok,點知入到去先話丼飯淨係for lunch,夜晚只有單點,非常失望。其實我一條友唔係太有興緻食好野,於是叫咗啲壽司,三紋魚刺身同軟殼蟹手卷就算。味道正常,無嘜驚喜驚嚇,普通料囉。
味道正常,無嘜驚喜驚嚇,普通料囉。
2023-04-28 12 瀏覽
最近肥雞係大圍發掘到一間居酒屋,覺得好啱鍾意食日本野嘅朋友仔,首先講下居酒屋入面嘅裝修,由外到內都沿用實木傢俬,比人一種日本當地傳統居酒屋嘅感覺,一行門口就有幾位著日式制服嘅後生仔女用純正日文 こんにちは(你好!),然後就會睇到餐廳入面牆身放滿日本清酒,位置可以選擇坐係bar枱睇師傅整壽司切魚生 或者坐榻榻米 如果有多過4位仲有細房坐添~睇得出居酒屋係佈置同埋迎接客人嘅用心,好似真係去左日本嘅居酒屋咁!話明居酒屋,點可以唔飲下佢出名嘅酒呢?肥雞飲左梅酒生啤同埋柚子sake, 味道入口即融, 甜甜地之餘無沖淡到酒嘅果味,平時少飲酒嘅肥雞都飲得好滋味! 現場嘅所有食材都係即叫即整,但又唔會等太耐, 第一道菜式係深海池魚薄切, 新鮮空運到港嘅深海池魚配埋wasabi同埋特制柚子醬油, 再飲翻啖柚子sake, 加上池魚刺身嘅薄度啱啱好,唔會太肥膩! 第二道係胡麻豆腐蕃茄沙律,沙律菜配搭涷豆腐有種fresh嘅感覺,加上胡麻醬,清新爽口啦,食完即刻胃口大開!第三道係阿波尾雞翼, 聽店員介紹呢度嘅雞翼係來自放養嘅阿波尾雞,雞肉一啲激素同抗生素都無,可以放心食用,隻燒雞翼外脆內熱,彈性同肉感十足仲好香

第三道係阿波尾雞翼, 聽店員介紹呢度嘅雞翼係來自放養嘅阿波尾雞,雞肉一啲激素同抗生素都無,可以放心食用,隻燒雞翼外脆內熱,彈性同肉感十足仲好香口!

第四道係福崗涷蕎麥麵,呢個麵同平時嘅蕎麥麵唔同,用溫泉蛋,木魚絲同天婦羅碎蝦,夾埋鮮甜高湯,簡單嘅食材配搭埋一齊帶到特別嘅蕎麥麵體驗,整體好清好甜好爽!
2023-03-27
2023-04-28 14 瀏覽
近排唔知點解好想食日本野可能熱熱地想食啲凍凍地嘅野行過見到冇左間M3 就諗住試下木子刺身盛盒 $328有5款刺身 海膽 螢光魷魚 金目鯛 油甘魚 中拖羅 好新鮮 中拖羅好厚身好重魚油松葉蟹肉蟹籽沙律 $88勁多蟹籽 每粒都脆卜卜青瓜絲切得好幼細 一口咬落去口感好豐富開胃之選福岡冷蕎麥麵 $88簡單但好味嘅蕎麥麵入面有溫泉蛋 紫菜 木魚絲 脆脆撈埋一齊食 幾好食蕎麥麵幾彈牙 個凍湯夠晒凍 消暑一流柚子sake勁重酒味 Happy Friday冇得輸
近排唔知點解好想食日本野

消暑一流

柚子sake
勁重酒味 Happy Friday冇得輸
2023-04-23 24 瀏覽
朋友話大圍新開咗間日式居酒居,收工就同佢過來晚聚。以木系為主調,成間鋪擺滿了各式各樣的酒樽同酒桶🍺有普通座位、榻榻米、吧枱以及可以包廂,好適合一班朋友來飲酒食飯~❦ 松葉蟹肉蟹籽沙律 $88鮮甜嘅松葉蟹配上清新青瓜絲、蟹籽,配合沙律醬汁,清新又惹味!❦ 精選火焰壽司拼盤 9件 $268拼盤有三文魚、鮮帶子、甜蝦等,經火焰後都帶出魚香味,每件都相當鮮甜,好正😋❦ 雜錦天婦羅 $108冬菇、茄子、青椒、魚和兩大隻海老天婦羅,天婦羅的炸漿薄而脆,入口一點也不油膩,咬下爽口緊緻,鮮味瀰漫口腔~❦ 免治雞肉棒能吃得出雞肉及雞軟骨的比例恰到好處,再加上美味的月見汁,焦脆的雞軟骨串混合金黃色的蛋黃,一口咬下去,雞軟骨不會太硬~❦ 福岡凍蕎麥麵 $88係清涼爽口嘅食法,加流心蛋、天婦羅脆脆、紫菜同蕎麥麵汁,味道簡單又好味~❦ 柚子sake $58清爽芳醇的柚子酒,清新的柚子香味, 甜味同酸味互相平衡,入口淡淡的優香~❦ 巨峰生啤 $68非常之易入口,有巨峰提子的清香,適合初嘗飲酒人士~

❦ 松葉蟹肉蟹籽沙律 $88

❦ 精選火焰壽司拼盤 9件 $268

❦ 雜錦天婦羅 $108

❦ 免治雞肉棒

❦ 福岡凍蕎麥麵 $88

❦ 柚子sake $58

❦ 巨峰生啤 $68
非常之易入口,有巨峰提子的清香,適合初嘗飲酒人士~
2023-04-22 44 瀏覽
住大圍見到新餐廳就即管試下,入到去就知中伏。唔係好明咁嘅質素點解可以收咁貴。好少專登打篇嘢講,今次真係忍唔到。牛油果松葉蟹肉脆殼卷- 唔係話唔好食,係超普通,唔難食,但$158得6件,仲要勁細件,完全唔值呢個價。同尖沙咀有啲居酒屋價錢差唔多,但質素差好遠。厚燒燒牛舌心- 唯一一樣嘢好食拖羅蓉脆脆餅 - 完全冇特別,脆脆餅有啲實,得個樣,唔掂!完全唔建議大家去呢度,成間餐廳得兩枱客,包括我在內,但係侍應係完全冇斟茶,要到我問有冇茶,先至俾。3-4個員工serve 兩枱客都唔會自動斟茶,又係要叫。總結嚟講,呢度又貴服務又差食物質素又低。

厚燒燒牛舌心- 唯一一樣嘢好食

拖羅蓉脆脆餅 - 完全冇特別,脆脆餅有啲實,得個樣,唔掂!

總結嚟講,呢度又貴服務又差食物質素又低。

精選刺身盛合八點
花螺辣酒煮
2023-04-22
30 分鐘 (堂食)
2023-04-21 24 瀏覽
呢間居酒屋嘅氣氛比較輕鬆,可以係同朋友飲下酒,啱啱放工嘅時候去搵啲食物同埋飲品。環境都好有日本嘅感覺,有個日式大卡位 可以坐到9位朋友,食嘢飲酒都好chill🍶厚燒牛舌心--好厚切又唔酥!肉質嫩滑,口感十分豐富。加上香濃芥末醬,增加香味,好好味啊!吉列港島蠔身好大,中間有啲蠔汁,好鮮味。食咗一粒,就會感覺到啲鮮味同埋沙律醬香滑,好吸引啊!試咗兩款好特別嘅生啤,分別係巨峰生啤同柚子生啤,有啲似cocktail,少少甜,易入口👍

💜 喺土耳其返嚟要食返啲啱口味既好野食😂 食日本菜就啱哂😚 💜 今次同🐼去左大圍既新居酒屋🏮入到去覺得樓底超高,空間感好大☺️ 仲有大玻璃,環境都幾舒服☺️💜 胡麻豆腐蕃茄沙律🥗 $68胡麻醬無得輸🤣 豆腐好滑,沙律菜同蕃茄都幾新鮮👍🏼 💜 木子刺身盛合 (5点) $328餐廳會嚴選五款日本直送時令刺身~今次我哋就食左鱈魚, 螢光魷魚, 深海池魚, 海膽, 和帆立貝~當中我最鍾意食鱈魚同深海池魚😍 非常新鮮👍🏼 鱈魚輕輕炙燒過,口感更好~💜 雜錦天婦羅🍤 $108之後係我好鍾意天婦羅😍 呢度姐天婦羅漿唔會太厚,亦唔會太油膩👍🏼有蝦, 茄子, 青椒, 粟米芯, 魚等天婦羅。好食😋💜 汁燒雞頸肉 $38串燒!初頭以為會好多雞皮,食落去發現雞肉同雞皮比例剛剛好🐔 醬汁亦唔會太鹹💜 日本宮崎腸 $38食落去覺得有啲似台灣腸😆 都係好濃味💜 日式鰻魚炒飯 $108我超怕食落口feel好多細骨既鰻魚😖 好彩呢度既鰻魚冇呢個問題😝食埋個炒飯,就飽飽💜 因為第日返工唔想飲酒,所以叫咗士多啤梨梳打 $48 同 和歌山白桃汁 $38。一個有氣解壓,一個鮮甜😙💜 大圍呢間居酒屋都有幾多選擇,又坐得舒服,遲啲可以

💜 喺土耳其返嚟要食返啲啱口味既好野食😂 食日本菜就啱哂😚

💜 胡麻豆腐蕃茄沙律🥗 $68
胡麻醬無得輸🤣 豆腐好滑,沙律菜同蕃茄都幾新鮮👍🏼

💜 木子刺身盛合 (5点) $328
餐廳會嚴選五款日本直送時令刺身~

💜 雜錦天婦羅🍤 $108
有蝦, 茄子, 青椒, 粟米芯, 魚等天婦羅。好食😋

💜 汁燒雞頸肉 $38

💜 日本宮崎腸 $38
食落去覺得有啲似台灣腸😆 都係好濃味

💜 日式鰻魚炒飯 $108
食埋個炒飯,就飽飽

一個有氣解壓,一個鮮甜😙

💜 大圍呢間居酒屋都有幾多選擇,又坐得舒服,遲啲可以再戰😌