2022-09-16
💖 木玥巷 (元朗)✨元朗媽橫路9號富來花園地下17-18號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️自從做咗foodie之後,我發現好多嘢我都食過返尋味😂今日分享㗎呢一間餐廳之前我已經食過😆最鍾意,除咗喺佢哋主打嘅牛肉麵之外,仲有椰絲地瓜條同埋佢哋嘅花茶😳可以話係我心目中台菜number 1 🏆-干貝醬海鮮炒飯🍚 $94之前試過買過辣干貝醬已經覺得好好味㗎啦,所以今次試吓去呢個干貝醬海鮮炒飯😳啲飯炒到粒粒分明,唔會黏埋一齊,有小蝦🦐、干貝🐚,兩種海鮮配料都超有鮮味。蝦蝦彈牙出嚟😋初頭以為點解炒飯要帶魚蛋,識落先知原來係干貝😂冇諗過佢切開咗之後都咁大粒。成個飯唔會太鹹,仲有菜、葱、蛋😚飽腹感十足🤫-紅燒牛肉麵🍜 $72三塊大牛𦟌,又腍又厚又大塊仲要好入味👍🏻另外仲有白菜仔、紅蘿蔔、白蘿蔔等配菜🤭濃郁嘅藥材牛肉湯底,麵質爽口,果然係招牌菜🎉旁邊仲有菜脯同橙色片片,可以放落個面度一齊食🤫-宜蘭三星蔥餡餅🥙 $36勁似迷你生煎包同小籠包mix🤣皮煎得好香脆可口,咬下仲會爆汁😍葱油味好香好邪惡,得三舊太少了🥺-白桃寒天多多🍑 $28賣相係一隻熊貓仔,好可愛,而且甜而不膩🤫必點!桃味濃郁,加埋寒
💖 木玥巷 (元朗)
✨元朗媽橫路9號富來花園地下17-18號舖
-干貝醬海鮮炒飯🍚 $94
-紅燒牛肉麵🍜 $72
-宜蘭三星蔥餡餅🥙 $36
-白桃寒天多多🍑 $28
賣相係一隻熊貓仔,好可愛,而且甜而不膩🤫必點!桃味濃郁,加埋寒天,好似淡淡果肉🍑
-木玥招牌水果茶🍹 $32
嚇死我了,咁大杯🥶有西柚、青檸、梨、鳳梨、橙、百香果,勁fresh,甜度適中、水果味十足😆
想要繼續睇我分享唔同嘅嘢𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩