2022-06-22 113 瀏覽
呢間台灣菜本身開喺屯門 長期都有人龍🐻好耐之前都食過 嗰陣排左超過一個鐘🙈近年喺元朗開埋分店 一於再試試佢!呢度嘅menu同出面嘅台菜有d唔同😀飯麵都幾有特色~唔係普通滷肉飯 珍奶咁簡單—- ʕ•ﻌ•ʔฅ —-🍛香葉蕃茄肉碎炒飯呢個配搭有港式茶仔&泰菜feel🤭仲要加隻燶邊太陽蛋🍳炒飯夠乾身 粒粒分明👍🏼食落幾香味道就正常發揮啦 肉碎份量再多d就好🥹.🦀蟹肉金絲炒新竹米粉成碟都金黃色👀幾吸晴米粉同樣炒得乾身 唔油膩 夾雜少量蟹肉碎 有淡淡鮮味~.🍠蜂蜜冰烤地瓜地瓜香甜又唔dry 凍食更有風味.🍹木玥黃金水果茶超大杯嘅招牌特飲 有百香果、西瓜、菠蘿等果肉 味道酸酸甜甜 茶底唔澀.🍸金沙抹茶奶泡好岩打卡嘅抹茶~仲有粒金莎朱古力🤭飲落有抹茶香 奶味偏重 唔會太甜—- ʕ•ﻌ•ʔฅ —-整體食物味道比較樸實簡單 無咩花巧野有d菜式都偏向港式&新派😆算係幾特別嘅台式餐廳~小店經營 可以支持下!
呢間台灣菜本身開喺屯門 長期都有人龍
🐻好耐之前都食過 嗰陣排左超過一個鐘🙈
近年喺元朗開埋分店 一於再試試佢!

—- ʕ•ﻌ•ʔฅ —-

🍛香葉蕃茄肉碎炒飯
呢個配搭有港式茶仔&泰菜feel🤭仲要加隻燶邊太陽蛋🍳
炒飯夠乾身 粒粒分明👍🏼食落幾香
味道就正常發揮啦 肉碎份量再多d就好🥹

🦀蟹肉金絲炒新竹米粉
成碟都金黃色👀幾吸晴
米粉同樣炒得乾身 唔油膩 夾雜少量蟹肉碎 有淡淡鮮味~
蜂蜜冰烤地瓜

整體食物味道比較樸實簡單 無咩花巧野

蜂蜜冰烤地瓜
金沙抹茶奶泡
2022-06-20 32 瀏覽
今日又去元朗搵朋友仔食飯,今次去左一間近朗屏西鐵站既台灣菜餐廳,呢間餐廳大有來頭,係由前半島酒店嘉麟樓廚師及調酒師主理,對食物同飲品既質素都有好高要求。午市由$65起,白飯轉安格斯滷肉加$10。麻辣鴨血寬粉鴨血係台灣必吃小食,鴨血口感煙韌,入口嫩滑,湯底味道微辣,薯粉吸收曬湯汁既精華,十分滋味。鳳梨糖醋咕嚕肉飯 咕嚕肉炸衣酥脆,肉質口感紮實,鳳梨好香甜,甜酸醬汁酸酸甜甜幾開胃,拌飯一流。台灣雙色腸雙色係指原味台灣腸同墨汁墨魚腸,墨汁墨魚腸開頭見到黑麻麻,吾太吸引,但一口咬落去,竟然食到墨汁既香味,墨魚肉彈牙有咬口,估吾到原來係咁好食。木玥招牌水果茶 木玥黃金水果茶飲品係需要另外加錢,加$6有檸茶、檸水、咖啡,加$28特飲,我地叫左水果茶,要加左$32。本身覺得加$32貴貴地,點知原來係超級大杯,頓時覺得好抵飲,水果茶有好多生果粒粒,百香果、鳳梨、梨子等,口感豐富,木玥招牌水果茶係西柚味既水果茶,而木玥黃金水果茶係菠蘿味既水果茶,賣相相當吸引,打卡一流!
今日又去元朗搵朋友仔食飯,今次去左一間近朗屏西鐵站既台灣菜餐廳,呢間餐廳大有來頭,係由前半島酒店嘉麟樓廚師調酒師主理,對食物同飲品既質素都有好高要求。午市由$65起,白飯轉安格斯滷肉加$10。

麻辣鴨血寬粉

鳳梨糖醋咕嚕肉飯

台灣雙色腸

木玥招牌水果茶
2022-06-18 31 瀏覽
木玥巷有2間分店 分別係元朗同屯門 今次Lunch hour到訪元朗店 店舖裝修簡約 環境舒適 食物選擇種類多😳✨麻辣鴨血寬粉 ($72)鴨血係由台灣空運到港 大約有4-5舊 每一舊都好厚身 食落滑 而且吾腥 湯底有驚喜 麻香味好重 但又不會太辣 配搭寬粉食超夾 索哂啲湯好惹味☺️✨鹽酥雞 ($46)推薦呢一款小食 整得好出色 共有6大舊 每一件都好厚肉 肉質好嫩滑 仲有肉汁 而且炸粉一啲都吾厚 配上自家製柚子醋 可以解膩 口味帶點清新✨金莎宇治抹茶奶泡 ($34)賣相好吸引 但金莎真係只得一粒金莎 飲品內沒有金莎的味道 而且抹茶味不太濃郁 有點甜 下次會試下招牌水果茶😳😳

✨麻辣鴨血寬粉 ($72)

✨鹽酥雞 ($46)

✨金莎宇治抹茶奶泡 ($34)

• 麻辣鴨血寬粉
  • 鹽酥雞
2022-06-17 25 瀏覽
放工返到元朗屋企真係好攰呀,無心力再煮飯喇。見朗屏站附近開咗一間新嘅台灣菜,就一於試吓啦。未上菜先上咗前菜。呢個蜜糖芝麻合桃焗得好香口鬆脆,面頭薄薄的一浸蜜糖令人更加開胃。💜麻辣鴨血一上枱就聞到好香嘅藥材味,先飲一啖湯汁,很溫和的辣味,少少麻,但不嗆鼻。鴨血大大嚿有成五舊,而且qq有嚼勁,吸滿了湯汁精華,咬落 好Juicy!💜台式炸物拼盤炸物有菇、四季豆、甜不辣同大大塊雞!最好食當然是個炸雞塊,個炸皮夠薄,雞肉更緊實鎖住水分,口感柔嫩多汁!💜蟹肉金絲炒新竹米粉三道菜中最好食就係呢道。新竹米粉比較細身,炒得夠乾爽,但一點都不油膩,又唔會太乾。蟹肉份量仲好多再仲加咗芽菜同瑤柱,炒到金金黃黃,好香口!💜芒果寒天多多夏天飲呢個最爽!芒果味夠香濃,配合多多嘅酸甜味好消暑!寒天好Q彈,有咬口,為呢杯夏日特飲增添色彩!💜木玥黃金水果茶又係夏天消暑之選!酸甜嘅雜果非常消濟解膩,仲有真材實料嘅水果粒可以當做飯後甜品,偉今日嘅晚餐左一個完美嘅總結。總結,食物質素高,環境舒服,價錢合理,會再次光顧!

💜麻辣鴨血

💜台式炸物拼盤

💜蟹肉金絲炒新竹米粉

💜芒果寒天多多

💜木玥黃金水果茶

總結,食物質素高,環境舒服,價錢合理,會再次光顧!

2022-06-16 36 瀏覽
今日天氣相比呢幾日 已經算唔錯同壞人兄遠征入咗大西北 食好西識咗咁耐好似第一次約會呢 科科山長水遠入到去 果然無令我失望呢間餐廳 喺朗屏站附近一出就到一到 就見到門口已經好多人排隊入面嘅裝飾 用咗木系格調為主題環境好樸素同優雅 感覺好舒服唷職員好健談 同食物嘅性價比高啊哈哈 已經列入我最愛餐廳之一啦-午市-紅燒牛肉麵 ($72)清甜嘅牛骨湯底中 帶點藥材味喔連厚身嘅牛展 都食到湯底嘅味道麵嘅軟硬度適中 蘿蔔炆得好淋啊配菜仲有秀珍菇同酸菜添 大滿足‍-酥炸排骨飯 ($64)好大塊啊 肉質好鮮嫩 外皮炸得好香脆配埋自家製嘅柚子醋 酸酸甜甜 好開胃仲配埋 迷你肉燥飯添 肉燥煮得好淋啊份量啱啱好 啊 好似啱啱去完台灣一轉-水果茶-木玥招牌水果茶 ($42) (跟餐 +$32)比想像中大杯 有西柚同百香果飲落感覺好清新 夏天消暑一流-香港本土手工氣泡茶-樽仔 Zizu Alc0% (白桃伯爵) ($36)個樽賣相好似啤酒 倒出嚟更加似啤酒但飲落無酒味係零酒精 感覺好特別啊
今日天氣相比呢幾日 已經算唔錯

環境好樸素同優雅 感覺好舒服唷
職員好健談 同食物嘅性價比高啊
哈哈 已經列入我最愛餐廳之一啦
午市
紅燒牛肉麵 ($72)
清甜嘅牛骨湯底中 帶點藥材味喔
連厚身嘅牛展 都食到湯底嘅味道
麵嘅軟硬度適中 蘿蔔炆得好淋啊
配菜仲有秀珍菇同酸菜添 大滿足‍
酥炸排骨飯 ($64)
好大塊啊 肉質好鮮嫩 外皮炸得好香脆
配埋自家製嘅柚子醋 酸酸甜甜 好開胃
仲配埋 迷你肉燥飯添 肉燥煮得好淋啊
份量啱啱好 啊 好似啱啱去完台灣一轉
水果茶
木玥招牌水果茶 ($42) (跟餐 +$32)
比想像中大杯 有西柚同百香果
飲落感覺好清新 夏天消暑一流
香港本土手工氣泡茶
樽仔 Zizu Alc0% (白桃伯爵) ($36)
個樽賣相好似啤酒 倒出嚟更加似啤酒
但飲落無酒味係零酒精 感覺好特別啊
2022-06-09
  • 酥炸排骨飯
琥珀合桃 (免費)好食,炒得甜甜又香口木玥招牌紅燒牛肉麵 $98寫明係招牌麵,梗要試吓啦!😆大碗! 湯底入口牛骨味重,又有少許藥材味,有肥牛肉片,而牛展、牛筋、甘荀同白蘿蔔,大塊又炆煮得入味!另外仲會附上一小碗酸菜,撈落湯麵食,微酸幾開胃~蒜香蟹肉帶子炒飯 $96蟹肉碎同帶子粒不少~ 飯粒炒得剛剛好,唔會太乾又唔會過份濕潤~台式炸物拼盤 $58拼盤有鹽酥雞、鹽酥雞髀菇、鹽酥四季豆同九層塔,鹽酥雞,大塊又香脆!炸物蘸上柚子醋,口味又會變得清新醒胃~自桃寒天多多 $34好多寒天粒的白桃茶底乳酸飲品,而且裝著的熊貓杯仲好可愛得意!🐼木玥柳橙汁水果茶 $42水果茶是木玥巷招牌飲品,當然要叫啦!果然好大杯!!😆_______________木玥巷 (元朗)元朗媽橫路9號富來花園地下17-18號舖_______________
琥珀合桃 (免費)
好食,炒得甜甜又香口

木玥招牌紅燒牛肉麵 $98
寫明係招牌麵,梗要試吓啦!😆

蒜香蟹肉帶子炒飯 $96

台式炸物拼盤 $58
拼盤有鹽酥雞、鹽酥雞髀菇、鹽酥四季豆同九層塔,
鹽酥雞,大塊又香脆!
炸物蘸上柚子醋,口味又會變得清新醒胃~

自桃寒天多多 $34
好多寒天粒的白桃茶底乳酸飲品,
而且裝著的熊貓杯仲好可愛得意!🐼

木玥柳橙汁水果茶 $42
水果茶是木玥巷招牌飲品,當然要叫啦!果然好大杯!!😆

_______________

木玥巷 (元朗)
元朗媽橫路9號富來花園地下17-18號舖

_______________
2022-06-13
之前經過屯門一路都好想食呢間台灣野估唔到今日係元朗又見返佢🤩有位 即刻入去食喇🫢店舖位置都算多 裝修簡約又唔會太單調😌門口既燈牌係吸睛位(不過大懵唔記得影🫢)呢度既台式野食選擇都足夠 而且有啲都有特色👍🏼飲品方面都毋須擔心 同樣可以滿足到大家口味🍹➷❐ 話梅醉雞卷排到好工整既醉雞卷 聞上去酒香撲鼻🤤雞肉每塊既大細都切得好均勻👍🏼酒香完全滲透入雞肉內 所以雞肉係入晒味不過由於我個人對酒係零抗拒 所以酒係可以再濃郁啲😌肉質唔會嚡熠熠 食落口都有滑溜既感覺😋➷❐ 木玥招牌紅燒牛肉麵呢個牛肉麵我係大讚既🤩上枱既時間已經聞到好香😶‍🌫️急不及待既感覺又黎喇牛肉麵相當足料 導致湯底好濃郁好香甜👍🏼配料蘿蔔都已經吸盡湯底既精華 舊舊充滿牛骨湯底味🤤大大舊牛𦟌肉相當軟腍 一咬就咬得開 牛肉味出晒黎店舖仲好有心機整咗個豆卜串 佢係吸晒成碗既靈魂😍呢個位體貼得黎亦都可以感受到佢出色既地方👍🏼➷❐ 香葉蕃茄肉鬆炒飯唔好睇佢好似簡簡單單咁 要炒靚一個飯的確唔容易🥰佢就炒得夠乾身 而且係見到粒粒飯 輪賣相贏咗😂炒飯同樣好足料 唔會見到好多油係個飯度味道上唔會有負擔 唔算好濃味 呢點係好處🫢因為我後尾發覺 原來加少
之前經過屯門一路都好想食呢間台灣野
估唔到今日係元朗又見返佢🤩有位 即刻入去食喇🫢
店舖位置都算多 裝修簡約又唔會太單調😌
門口既燈牌係吸睛位(不過大懵唔記得影🫢)

呢度既台式野食選擇都足夠 而且有啲都有特色👍🏼

價錢中規中矩 對得住佢地既質素
絕對係一間可以encore既食店👍🏼

🧸🌞C.ookingbear推介指數 👉🏼👉🏼9️⃣🌟
2022-06-08
5 分鐘 (堂食)
木玥招牌紅燒牛肉麵
香葉蕃茄肉鬆炒飯
木玥巷相信係近一兩年新界西討論度比較多嘅台灣食店之一,無論係食物質素、賣相、打卡位,以至餐廳環境同樣處於好高水平👍佢哋喺屯門、元朗都有分店,兩間分店加加埋埋都食過幾次,出品好穩定,保持到一貫水準✌️桂花梨黑醋骨($90)第一次食呢道菜,排骨炸至香脆誘人嘅口感,整體味道酸酸甜甜🤩值得一提嘅係幾片桂花梨都好好食,可以增加清新感,令整道菜食落更加開胃👻麻辣鴨血($72)鴨血都算係近年香港冒起得比較快嘅台灣菜品之一,喺大街小巷商舖都可以見到包裝鴨血豆腐嘅蹤影🤣呢份鴨血口感煙煙韌韌,口感嫩滑,湯底味道微辣,每一件鴨血都吸盡麻辣湯汁😝蟹肉金絲炒新竹米粉($98)我每次食台灣菜必食的炒新竹米粉,事關新竹米粉質地好幼身,拎嚟炒係一流🥳師傅處理得夠乾身,米粉佈滿蛋香😃呢碟米粉份量非常之多,啱晒鍾意食台式炒米粉嘅我😋金沙抹茶奶泡($34)賣相精緻,味道唔會太甜!白桃桂花烏龍清茶($34)清清哋,可以中和返黑醋骨、鴨血的油膩感~
桂花梨黑醋骨($90)
麻辣鴨血($72)
蟹肉金絲炒新竹米粉($98)
金沙抹茶奶泡($34)
賣相精緻,味道唔會太甜!
白桃桂花烏龍清茶($34)
清清哋,可以中和返黑醋骨、鴨血的油膩感~
店舖環境舒適~chill琥珀合桃 $20 外層裏滿簿簿一層糖漿,外脆內軟,白芝麻好香口,甜而不膩話梅醉雞捲 $52一碟有8件,一放上枱面就聞到陣陣酒香味雞卷好入味,肉質嫩滑,酒味濃而不苦好清爽,好啱做前菜😼台式三杯雞 $80用鐵板Pan上菜,超熱發出滋滋聲!店員好細心,提我地小心碟柄熱入面有 九層塔、紅椒、青椒、洋蔥、蒜頭片呢個配搭好惹味,甜甜地加微微辣而雞肉係用雞髀位肉,咬落肉質Q彈,嫩滑多汁啖啖肉好滿足😋香葉蕃茄肉鬆炒飯 $82入面有 九層塔、洋蔥、車厘茄粒、肉碎係比較清爽嘅炒飯,珍珠米軟糯,炒到粒粒分明夠乾爽,肉碎唔‘鞋’口,比較軟滑而味道都好適中!招牌水果茶 $42 西柚底黃金水果茶 $42菠蘿底水果茶超大杯!上枱真係嚇親😂放咗滿滿嘅生果,present 好靚💓2杯飲落茶味都幾濃,仲放咗好多百香果粒粒,甜甜酸酸,超解膩 FREASH😌其實兩杯嘅味道都好接近,唔同嘅係招牌水果茶有蘋果粒黃金水果茶就有菠蘿粒如果一定要二揀一嘅話,我會揀菠蘿🍍木玥巷 (元朗)元朗媽橫路9號富來花園地下17-18號舖
店舖環境舒適~chill

琥珀合桃 $20
外層裏滿簿簿一層糖漿,外脆內軟,白芝麻好香口,甜而不膩

話梅醉雞捲 $52
一碟有8件,一放上枱面就聞到陣陣酒香味
雞卷好入味,肉質嫩滑,酒味濃而不苦
好清爽,好啱做前菜😼

台式三杯雞 $80
用鐵板Pan上菜,超熱發出滋滋聲!
店員好細心,提我地小心碟柄熱
入面有 九層塔、紅椒、青椒、洋蔥、蒜頭片
呢個配搭好惹味,甜甜地加微微辣
而雞肉係用雞髀位肉,咬落肉質Q彈,嫩滑多汁
啖啖肉好滿足😋

香葉蕃茄肉鬆炒飯 $82
入面有 九層塔、洋蔥、車厘茄粒、肉碎
係比較清爽嘅炒飯,珍珠米軟糯,炒
到粒粒分明夠乾爽,肉碎唔‘鞋’口,比較軟滑
而味道都好適中!

招牌水果茶 $42
西柚底
黃金水果茶 $42
菠蘿底
水果茶超大杯!上枱真係嚇親😂
放咗滿滿嘅生果,present 好靚💓
其實兩杯嘅味道都好接近,唔同嘅係
招牌水果茶有蘋果粒
黃金水果茶就有菠蘿粒
如果一定要二揀一嘅話,我會揀菠蘿🍍

木玥巷 (元朗)
元朗媽橫路9號富來花園地下17-18號舖
2022-06-11 45 瀏覽
呢間台灣菜係元朗都頗有人氣,平時成日排哂隊,今日行過竟然唔見左條人龍,應該都係上天俾機會我去試下👼🥩酥炸排骨飯($74)排骨包住地瓜粉再炸,入口外酥內嫩,仲保留到肉汁,最特別既係會配埋清甜既🍎蘋果醬,可以減低油膩感。另仲有配肉燥飯,肉燥唔係用絞肉而係🐷肉絲,煮得好淋好入味,單食已經好好味🦑炸花枝丸($34)好彈牙有動L既感覺,入面仲有好多花枝粒,鮮味之餘仲增加口感🐝蜂蜜黑麥汁($28)見隔離枱叫黑炆炆一杯唔知咩黎就膽粗粗試下,入口係有汽既,味道甜甜地幾解渴👍

🥩酥炸排骨飯($74)

🦑炸花枝丸($34)

好彈牙有動L既感覺,入面仲有好多花枝粒,鮮味之餘仲增加口感

🐝蜂蜜黑麥汁($28)

2022-06-11 35 瀏覽
🍠木玥巷 💛 每次去吃台菜時就會想…什麼時候才可以飛,還在等移民局的許可證批等到快花兒也謝了,好想快點過去吃各種在地食品、夜市等等等等!! 🍚黯然銷魂安格斯滷肉飯🐮跟我之前在台北東區半夜去排隊的和牛滷肉飯有點像,同樣以上好牛肉取代豬肉,雖然有不夠邪惡的感覺,但味道足夠濃郁,調味也是偏甜很對我口味,把上面的煎蛋弄破,再把蛋黃跟混著再吃~🐥雙色鹽酥雞很大一粒咬開還會肉汁,還有杏鮑菇跟甜不辣…好想吃可以隨便點材料的鹽酥🐥台式三杯雞我好像沒有在台灣吃過三杯雞,所以沒有辦法去評價到底做得像不像,但味道是好吃的,雞的部份肉很嫩應該是用雞比較好的部位,所以也是值得一點🍹木玥招牌水果茶(半甜)很多百香果籽籽,還加入了青蘋果、西柚等其他水果,酸酸甜甜的,超級大杯又足料🍸木玥柳橙汁水果茶跟招牌不同的茶底,更清爽一點💲約150@人🏡元朗媽橫路9號富來花園地下17-18號舖🏡屯門井財街7號力生大廈地下4-5號舖
🍠木玥巷 💛

🍚黯然銷魂安格斯滷肉飯🐮

🐥雙色鹽酥雞

🐥台式三杯雞

🍹木玥招牌水果茶(半甜)

🍸木玥柳橙汁水果茶
跟招牌不同的茶底,更清爽一點

💲約150@人
🏡元朗媽橫路9號富來花園地下17-18號舖
🏡屯門井財街7號力生大廈地下4-5號舖
2022-06-10 28 瀏覽
又係幫襯黃點系列喇 今日你到元朗朗屏站下面嘅呢間木玥巷度食午餐 餐廳喺屯門新墟都有分店b之前已經食過一次好食分量又大 真係非常抵食呀鹽酥雞 非常巨型 外皮炸得好香脆 入面仲係嫩滑多汁 加埋特製嘅調味粉同埋香炸九層塔 真係有台灣夜市嘅味道紅燒牛肉麵麵質煮得夠曬彈牙 而且索曬牛肉湯底嘅味道 用咗牛展去做 炆得非常入味而且肉質軟淋 湯底係非常濃嘅牛骨湯仲配埋台式嘅招牌酸菜 非常有台灣嘅味道蟹肉金絲炒新竹米粉 蟹肉分量都幾多 新竹米粉炒得夠曬乾身彈牙木玥招牌水果茶 其實係西柚水果茶 夏天飲好透心涼 焦糖鮮奶咖啡

木玥招牌水果茶 其實係西柚水果茶 夏天飲好透心涼

焦糖鮮奶咖啡

2022-06-08 28 瀏覽
聽講呢間台灣野新開無耐,店面木系裝修,好似幾文青feel即管入去試一試。入面唔算大,但枱與枱之間保持距離,唔算迫,坐得舒服!環境唔錯,可以打吓卡落完單,飲品首先到杯「招牌水果茶」超級大杯仲好有heart將多種水果切粒,有西柚、菠蘿、檸檬、百香果…茶味濃淡適中,口感豐富,淨飲都飽飽地另外果杯「金沙抹茶奶泡」,個賣相都唔錯,但唔係我杯茶囉!😏食台灣菜,「鹽酥雞」真係每次必點架啦!呢度嘅都值得一食,雞肉大大舊,夠滑,外皮炸粉夠薄,香口仲有個柚子醬汁比你點,好夾!主食叫咗「蟹肉金絲新竹炒米粉」&「酥香排骨飯」。米粉特別在用蛋黃撈過,呈現金黃色,好靚味道就偏淡少少,有辣椒醬提供可自行調味!排骨飯舊排骨好有台灣街頭小食feel,炸得幾香脆! 特別欣賞佢個配菜係 迷你滷水豆腐一碟,我好中意!
聽講呢間台灣野新開無耐,店面木系裝修,好似幾文青feel

落完單,飲品首先到
杯「招牌水果茶」超級大杯

另外果杯「金沙抹茶奶泡」,個賣相都唔錯,但唔係我杯茶囉!😏

仲有個柚子醬汁比你點,好夾!

味道就偏淡少少,有辣椒醬提供可自行調味!

• 鹽酥雞
  • 木玥招牌水果茶
2022-06-06 72 瀏覽
今日黎到元朗覓食,記得之前電視介紹一間前半島廚師主理既台灣野雖然lunch hour有九成滿座,但上菜速度都好快,十分鐘內已經黎齊炸甜不辣煙煙韌韌,外層仲有椒鹽粉,好食👍🏻紅燒牛肉麵招牌野當然要試試啦,牛肉三大塊有厚度但唔會老,仲有淡淡牛騷味🥰湯頭有濃濃既牛味🐮配菜既紅蘿蔔同蘿白無渣仲好入味好甜蟹肉金絲炒米粉蟹肉粉量多,米粉條條分明,炒得乾身但唔會硬新竹米粉果然名不虛傳呀整碟菜有d嘉麟樓影子,性價比好高呀!另外記得叫店員拎辣醬黎試下,辣醬好惹味, 同炒米粉好match👏🏼招牌水果茶好豐富既生果,西柚味重,非常開胃黃金水果茶熱情果口味,消暑解渴恩物水果菜係巨型杯裝,飲完透心涼😇

炸甜不辣
煙煙韌韌,外層仲有椒鹽粉,好食👍🏻

湯頭有濃濃既牛味🐮
配菜既紅蘿蔔同蘿白無渣仲好入味好甜

蟹肉金絲炒米粉
蟹肉粉量多,米粉條條分明,炒得乾身但唔會硬
新竹米粉果然名不虛傳呀
整碟菜有d嘉麟樓影子,性價比好高呀!
蟹肉金絲炒米粉

招牌水果茶
好豐富既生果,西柚味重,非常開胃

黃金水果茶
熱情果口味,消暑解渴恩物
水果菜係巨型杯裝,飲完透心涼😇

2022-06-05 36 瀏覽
台灣牛肉麵普遍遍咸, 但佢味道可以, 叫做比較合乎香港人口味, 兩舊蘿蔔岩岩好, 不會太軟身, 牛肉方面我個人覺得太厚, 寧願佢切薄D畀多兩塊。價錢我覺幾貴下, 我lunch食, 飲杯特飲加成$28, 等於無餐, 落樓成舊幾水, 我心目中呢個係晚餐價, CP值低D。我覺得可以整返D lunch set, 平返少少, overall元朗黎講, 佢好似最貴
2022-06-05