2024-08-30 441 瀏覽
親戚朋友介紹我哋位於屯門一間裝修很特別的台灣料理店, 他們說味道超地道跟台灣是一樣的,跟着他們一齊去食吧~(5⭐️最高)紅燒牛肉麵(5⭐️)厚厚的牛肉件,份量超滿足。而且麵質入口爽口彈牙,湯底亦都有濃濃的豬骨湯味,好好味~十分滿意👍🏻蟹肉明太子炒新竹米粉(5⭐️)皇上最新想這款炒米粉蟹肉🦀、入口爽口❣️。而且新竹米加入蘿蔔絲等配菜而炒,而且油份控制好好👏🏻、沒有過於油膩的感覺~宜蘭三星蔥餡餅(5⭐️)4件小小的餡餅, 外皮被煎得香香的,外皮薄之餘、內裏的餡料亦都非常滿足😝。肉汁被包着切開的時候, 肉汁由夾餅中慢慢滲出😊~澎湖花枝蝦排(5⭐️)蝦餅被預先切成小件,每一啖都均勻有蝦膠及鮮蝦肉😊。外皮炸至脆卜卜💋,加上甜辣醬份內滋味~翡翠檸檬愛玉(5⭐️)夏日消暑必點的特飲,入口甜甜酸酸, 十分開胃🤤。蘋果梳打益力多(5⭐️)新鮮蘋果加打爛成汁加入益力多及梳打水一齊飲, 有助消化😂 。

紅燒牛肉麵(5⭐️)
紅燒牛肉麵

蟹肉明太子炒新竹米粉(5⭐️)
蟹肉明太子炒新竹米粉

宜蘭三星蔥餡餅(5⭐️)
宜蘭三星蔥餡餅

澎湖花枝蝦排(5⭐️)
澎湖花枝蝦排

翡翠檸檬愛玉(5⭐️)
翡翠檸檬愛玉、蘋果梳打益力多

夏日消暑必點的特飲,入口甜甜酸酸, 十分開胃🤤。

蘋果梳打益力多(5⭐️)
蘋果梳打益力多

蟹肉明太子炒新竹米粉
澎湖花枝蝦排
翡翠檸檬愛玉、蘋果梳打益力多
蘋果梳打益力多
2024-08-30 397 瀏覽
身為大西北牛牛,位於屯門紅橋嘅台灣餐廳,在紅橋都開咗一段時間🔸黯然銷魂安格斯滷肉飯半肥瘦嘅滷肉,配上太陽蛋,仲有紅薑、泡菜同小棠菜做配菜,撈飯一流🔸紅燒牛肉麵嘩,每塊牛肉都好厚身,牛味十足,麵條偏粗,+$10滷水蛋,令呢碗麵錦上添花,淺嘗湯底,啖啖濃郁牛味。🔸宜蘭三星蔥餡餅好多人去宜蘭都會必食三星蔥,估唔到喺屯門都食到咁有特色嘅蔥餡餅,餅皮脆身,三星蔥嘅香氣,再配埋甜酸醬,必試之選。🔸台灣雙色腸去台灣掃夜市都鍾意食台式腸,甜甜地又脆口,除了蒜味豬肉,黑色嘅台式腸由墨魚汁製成,十分有特式。🔸黃金脆皮奶卷金黃色脆皮,包住濃郁奶油餡,做飯後甜點一流。🔸 木玥黃金水果茶·鐵觀音珍珠奶茶木玥黃金水果茶睇相都見到幾重量級,有菠蘿、蘋果、西柚等,十分適合夏天飲;鐵觀音珍珠奶茶有Q彈珍珠,仲飲到啖啖鐵觀音茶葉味,廢水粉絲必定鍾意。

🔸黯然銷魂安格斯滷肉飯

🔸紅燒牛肉麵

🔸宜蘭三星蔥餡餅

🔸台灣雙色腸

🔸黃金脆皮奶卷
金黃色脆皮,包住濃郁奶油餡,做飯後甜點一流。

🔸 木玥黃金水果茶·鐵觀音珍珠奶茶
黃金脆皮奶卷
  • 木玥招牌紅燒牛肉麵
  • 招牌水果茶
2024-08-30 123 瀏覽
👉🏼黯然銷魂安格斯滷肉飯 $82滷肉飯每次去台灣都必食,黎到呢度當然要點滷肉飯啦,呢碗既滷肉飯係真係有牛肉粒架,唔會好似平時既滷肉飯咁多肥肉😆,隨飯附送一小碟青瓜🥒,撈埋煎蛋食都唔錯👍🏻👉🏼胡麻辣雞絲拌麵 $80寫就寫係雞絲,其實係大大粒既雞柳黎架🤣,雞肉量多,鋪滿左半碗有多,麵條煙韌,胡麻醬帶芝麻香,整體唔算好辣。👉🏼澎湖花枝蝦排 $44蝦排炸粉唔算厚🙌🏻,外面超級脆😸。👉🏼蛋黃芋球 $50熱辣辣🔥入面甜甜地,係我鐘意食既芋泥再加蛋黃😍。👉🏼鐵觀音珍珠奶茶🧋 $32叫左微甜&少冰,唔甜岩我口味🤪,珍珠有咬口、唔會好痴。👉🏼雪菊蘋果茶 $28菊花味唔算濃,如果再濃D就好啦。
👉🏼黯然銷魂安格斯滷肉飯 $82

👉🏼胡麻辣雞絲拌麵 $80

👉🏼澎湖花枝蝦排 $44
蝦排炸粉唔算厚🙌🏻,外面超級脆😸。

👉🏼蛋黃芋球 $50
熱辣辣🔥入面甜甜地,係我鐘意食既芋泥再加蛋黃😍。

👉🏼鐵觀音珍珠奶茶🧋 $32
叫左微甜&少冰,唔甜岩我口味🤪,珍珠有咬口、唔會好痴。

👉🏼雪菊蘋果茶 $28
菊花味唔算濃,如果再濃D就好啦。

2024-08-30 158 瀏覽
#christine開飯日記 [屯門虹橋尋找台式味道]屯門井財街不嬲都出名多好野食,今次我就同男朋友去左搵食🤭對台灣菜情有獨鍾嘅我又點會錯過木玥巷呢。佢嘅裝修好精緻,入到去好似去左台灣啲cafe咁,有種令人放鬆嘅感覺。入面仲不斷播住好多熟悉嘅歌👍感覺都幾唔錯🌟紅燒牛肉麵($92)食台灣野點可以唔叫紅燒牛肉麵🤭佢地嘅湯底係牛骨湯嚟,飲落都好濃郁👍👍如果想刺激啲仲可以加$6轉麻辣鴨血湯底🤭牛肉都好厚肉又大件,食落好腍☺️而且我幾鍾意佢嘅麵都幾索湯底🌟黯然銷魂安格斯滷肉飯($92)見到佢呢個滷肉飯係必食推介一定要試吓啦🤭食落真係有驚喜。滷肉味好香,食落啖啖肉🤣男朋友好快就食晒成個飯🤭🤭🌟木玥招牌水果茶(西柚)($32)佢呢個水果茶真係超級大杯🤭我哋就叫咗少甜個甜度就啱啱好,而且佢嘅茶底一啲都唔澀👍🌟翡翠檸檬愛玉(跟餐+$28)去到台灣,我好鍾意飲檸檬愛玉嘅🤭今次見到有就梗係要飲吓啦。我覺得佢都幾還原到台灣夜市嘅感覺,而且呢有淡淡嘅蜂蜜味👍都幾唔錯去開屯門井財街搵嘢食嘅你,記得要試吓呢一間☺️
#christine開飯日記 [屯門虹橋尋找台式味道]

🌟紅燒牛肉麵($92)

🌟黯然銷魂安格斯滷肉飯($92)

🌟木玥招牌水果茶(西柚)($32)

🌟翡翠檸檬愛玉(跟餐+$28)

去開屯門井財街搵嘢食嘅你,記得要試吓呢一間☺️
2024-08-25 222 瀏覽
🏠屯門係某一個轉角,有間木玥巷——台式餐廳,以木材🪵為主調,感覺好Warm☀️🌸餐廳限定食物之一係「櫻花蝦鰻魚炒飯」。呢道菜有鰻魚&炒蛋,鰻魚外層焦黃而內裡軟糯,同金燦燦嘅炒蛋完美融合。仲加咗香口嘅櫻花蝦&紫菜,口感層次豐富😋另一道必點嘅菜品係「蟹肉明太子炒新竹米粉」,色澤鮮艷。粒粒明太子包裹著彈牙嘅新竹米粉,搭配鮮甜嘅蟹肉、雞蛋&各式蔬菜,煙燻味&鍋氣十足,讓人垂涎欲滴。🍲「台式炸物拼盤」都好值得食架,集合咗花枝丸、地瓜條、甜不辣&雞翅等四款著名台式小吃。每種炸物都有自己獨特嘅風味,酥脆可口🤪🍹🍸台灣美食當然唔少得特色飲品,如「木玥招牌水果茶」&「木玥黃金水果茶」& 「蘋果西打益方多」,讓人係品嘗台灣小吃嘅同時,都能感受到台灣獨特嘅飲品文化🇹🇼@wooderful.restaurant📍地址: 屯門井財街7號力生大廈地下4-5號舖

@wooderful.restaurant
📍地址: 屯門井財街7號力生大廈地下4-5號舖

2024-08-25 130 瀏覽
屯門紅橋 一向都係美食嘅集中地,  可以喺依度食到唔同國家嘅美食, 今日就嚟試下呢間台式小店, 價錢親民,  嘢食又大份一行二人叫左兩個主食, 一款小食同兩杯特飲, 人均$180🍚黯然銷魂安格斯滷肉飯-飯上面有一隻煎得剛剛好嘅太陽蛋, 蛋黃仲好流心, 撈飯一流🐂安格斯牛肉充滿咗滷肉嘅味道, 肉質唔韌, 牛筋部位好軟, 牛肉粒唔會太細粒, 滿滿滷肉, 下面嘅珍珠米充滿咗滷水汁🧋鐵觀音珍珠奶茶-鐵觀音奶茶有出色的茶香, 不會被奶味蓋過左, 奶同茶的比例剛剛好, 細粒珍珠煙韌有咬口  🥤木玥黃金水果茶-呢杯份量十足的水果茶真的夠解喝又抵飲, 鳳梨嘅味道酸甜清新, 正常嘅甜度唔會太甜, 配搭唔錯🍜滷豬扒湯麵-豬扒滷水味濃厚, 入味非常,  唔會鹹得過火, 有微微的香甜, 麵條軟硬適中同湯嘅味道都唔錯台式炸物拼盤(酥炸雞翼、甜不辣、花枝丸、地瓜條)🐓雞翼炸得酥脆而有肉汁🥚甜不辣個魚板幾彈牙有咬口🦑花枝丸炸得金黃香口, 不會太油而且仲彈牙爽口🍠地瓜條外層酥脆內裡軟嫩, 每一口地瓜條都散發著淡淡的甜味
一行二人叫左兩個主食, 一款小食同兩杯特飲, 人均$180
台式炸物拼盤(酥炸雞翼、甜不辣、花枝丸地瓜條)
🐓雞翼炸得酥脆而有肉汁
🥚甜不辣個魚板幾彈牙有咬口
🦑花枝丸炸得金黃香口, 不會太油而且仲彈牙爽口
🍠地瓜條外層酥脆內裡軟嫩, 每一口地瓜條都散發著淡淡的甜味
2024-08-14
2024-08-24 73 瀏覽
#黯然銷魂安格斯滷肉拌麵 ⭐️⭐️⭐️⭐️#櫻花蝦鰻魚炒飯 ⭐️⭐️⭐️⭐️#台式炸物拼盤 ⭐️⭐️⭐️⭐️#蘋果西打益力多 ⭐️⭐️⭐️⭐️#白桃寒天多多 ⭐️⭐️⭐️⭐️上次去完虹橋嘅甜品舖,今次我哋去埋成日見到坐滿人嘅台灣餐廳,睇吓點解咁多食去食先!見日睇出面裝修以為日式餐廳,好有日式感覺,但原來係食台灣野架!⭕️鰻魚炒飯都炒得幾香⭕️拼盤同朋友仔share就岩晒⭕️拌麵好惹味好多口感⭕️價錢都唔算貴⭕️員工服務態度好⭕️環境寧靜舒適
#黯然銷魂安格斯滷肉拌麵 ⭐️⭐️⭐️⭐️

⭕️價錢都唔算貴
⭕️員工服務態度好
⭕️環境寧靜舒適
2024-08-23 46 瀏覽
今晚天氣又濕又涼兩地真係好想食碗熱嘅湯麵🍜, 知道呢度嘅招牌🔥紅燒牛肉🐮麵好出名,所以就特登過嚟食😋食台灣菜點少得叫🐣埋三杯雞, 仲有我好鍾意食明太子見佢哋有🦀蟹肉明太子🧡炒新竹米粉,所以都叫埋叫咗三樣嘢食樣樣都好大份, 真係超級足料, 牛肉麵啲牛展又厚又淋😚湯底又夠濃郁又夠熱,真係好正🤩同埋佢哋嘅🦀蟹肉明太子炒新竹米粉真係好特別, 鍾意食明太子嘅朋友一定好鍾意❤️之後再嚟多兩杯🍹水果茶, 我哋就揀咗西柚同埋🍍鳳梨味,兩款都好好飲因為唔太甜有好香嘅水果味,而且好大杯添🥰

2024-08-22 61 瀏覽
平常很少來屯門,今天經過一個角落上看到有一家飯店特別溫馨。門面的菜單上面的菜名充滿台灣風情,看了就令人食指大動,於是決定進去吃。黯然銷魂安格斯滷拌麵安格斯牛肉塊醇厚鮮香,入口細膩柔軟,滷汁要求浸透入味,辣甜鹹香交織,入口即化,難怪菜名是黯然銷魂,果然令人吃得停不下來!搭配太陽蛋,青瓜,泡菜和酸蘿蔔,又清新解膩,好完美的搭配!台式三杯雞雞肉色澤誘人有光澤,散發出迷人的薑蒜香氣。肉厚軟糯,濃郁的醬汁裹住雞肉,一咬肉汁就在口中漫延開來,就連薑片,洋蔥,青椒和草菇都好入味,顏色繽紛,真是回味無窮!黑糖蘋果豬軟骨豬軟骨經過慢慢炆煮,吸收了醬汁的精華,真是柔軟得入口即化的口感,有黑糖的溫潤甜蜜,有蘋果的酸甜可口,味道十分絕妙,極富層次感!宜蘭三星蔥餡餅原來這是包住蔥肉餡的包子,同煎餃一樣皮薄卻是圓形的包子,皮薄酥脆,一咬即裂,蔥香與肉餡融為一體,蔥香四溢!招牌糖水愛玉凍和仙草凍清涼滑順,塊狀的咖啡凍 好有咖啡味,回味留香!黑糖珍珠好Q彈,糖水真是潤心潤肺,夏日必備的絕佳解暑甜品!芒果寒天多多芒果汁酸甜濃郁,清新爽口,時不時從吸管中吸入幾顆圓滾滾的寒天晶球彈牙滑順!

黯然銷魂安格斯滷拌麵

台式三杯雞

黑糖蘋果豬軟骨

招牌糖水

芒果寒天多多
2024-08-22 45 瀏覽
屯門好多美食 木玥巷係其中之一我地都成日會去食😋 味道正宗 又夠大份 性價比真係好高🔸木玥鹽酥雞扒飯鹽酥雞炸得好酥脆 肉質嫩滑夠哂Juicy而且勁大塊 另有肉鬆、泡菜、滷蛋作配料 份量十足👍🏻🔸安格斯滷肉拌麵安格斯滷肉入口即化 拌麵麵質彈牙醬汁調味適中 配料仲有荷包蛋、青瓜絲、泡菜口感好豐富☺️夏天天氣太熱 唔想再食熱辣辣嘅湯麵拌麵確實係一個唔錯☺️🔸紅燒牛肉麵店家嘅招牌菜式💓 牛肉勁大塊又厚切而且鹵得好入味 肉質亦炆得好腍軟而湯底就微甜 帶點點藥膳香氣配料仲有白菜、蘿蔔 吸左湯汁好好味🤤另外 我地仲叫左地瓜條小食,外層香口 內層軟糯,晉晉超鍾意食💛
屯門好多美食 木玥巷係其中之一
我地都成日會去食😋 味道正宗 又夠大份 性價比真係好高

🔸木玥鹽酥雞扒飯
鹽酥雞炸得好酥脆 肉質嫩滑夠哂Juicy
而且勁大塊 另有肉鬆、泡菜、滷蛋作配料 份量十足👍🏻

🔸安格斯滷肉拌麵
安格斯滷肉入口即化 拌麵麵質彈牙
醬汁調味適中 配料仲有荷包蛋、青瓜絲、泡菜
口感好豐富☺️
夏天天氣太熱 唔想再食熱辣辣嘅湯麵
拌麵確實係一個唔錯☺️

🔸紅燒牛肉麵
店家嘅招牌菜式💓 牛肉勁大塊又厚切
而且鹵得好入味 肉質亦炆得好腍軟
而湯底就微甜 帶點點藥膳香氣
配料仲有白菜、蘿蔔 吸左湯汁好好味🤤

2024-08-07
5 分鐘 (堂食)
午餐
2024-08-20 67 瀏覽
【屯門區】【木玥巷】知道遇星哥住大西北,入咗嚟屯門就梗係問吓佢同唔同我食飯啦,咁啱佢又得閒,就同佢一齊試呢間喺屯門虹橋嘅台灣嘢。佢個位置同埋裝修都好有隱世食店咁嘅 feel,餐廳英文名都好有木嘅感覺,叫做 Wooderful,幾得意,我哋就做佢哋嗰晚第一枱客。我哋先試 $98 嘅「蟹肉明太子炒新竹米粉」,好香海鮮味,新竹米粉亦都炒得好正。跟住試 $96 嘅「金鑽鳳梨蝦球」,感覺有少少似咕嚕肉,不過係用到虎蝦,仲有一塊塊金鑽鳳梨,正。跟住我哋兩個各自試一碗 $52 嘅「木玥招牌糖水」,不過配料略有不同。本身配仙草底、愛玉底加兩種配料,我要咖啡凍同黑糖珍珠,佢就要寒天晶球同黑糖珍珠,食落幾有台灣 feel,好味。飲品方面佢試 $42 嘅「木玥黃金水果茶」配鳳梨,我試 $38 嘅「蘋果氣泡益力多」,兩者都各有特色。埋單 $405,我覺得算係咁啦。。。(地址:屯門井財街7號力生大廈地下4-5號舖)@wooderful.restaurant#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #

(地址:屯門井財街7號力生大廈地下4-5號舖)

@wooderful.restaurant

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am屯門區 #屯門 #兆康 #景峰 #木玥巷 #wooderful.restaurant #蟹肉明太子炒新竹米粉 #金鑽鳳梨蝦球 #木玥招牌糖水 #木玥黃金水果茶 #蘋果氣泡益力多 #1am1482 #1ambackup

2024-08-16
2024-08-19 67 瀏覽
必食推介⭐紅燒牛肉麵🍜😮超級大塊!超級厚肉!肉味香濃,燜得軟腍好容易咬👍🏻呢種麵幾彈牙,湯底鮮甜~好好味🤤🍝蟹肉明太子炒新竹米粉每一啖都食到多種配料🥚🥬份量多,口感豐富! 米粉爽口彈牙,炒得好夠味~男朋友話呢碟超好食😝🐥鹽酥雞🐥🐥🐥🐥🐣好多粒呀!!大小剛好一口食一粒🐤炸粉好薄,酥脆啖啖肉😍宜蘭三星蔥餡餅🥙外皮香脆,內餡豐富連平時唔食蔥既某某人都話要試😉加上醬汁味道可口招牌水果茶❤️🧡💛好大杯😆好多水果粒粒清甜解渴💦下次想食滷肉飯和炸花枝丸仲有個招牌甜品都好想食🤤店舖位置較隱蔽唔熟路可能要搵一搵🤣🤣裝修以木系風格,好有台灣感覺梳化座位闊落,舒適度💯非常推介大家去試試

必食推介⭐紅燒牛肉麵🍜
😮超級大塊!超級厚肉!
肉味香濃,燜得軟腍好容易咬👍🏻
呢種麵幾彈牙,湯底鮮甜~好好味🤤

🍝蟹肉明太子炒新竹米粉
每一啖都食到多種配料🥚🥬
份量多,口感豐富!
米粉爽口彈牙,炒得好夠味~
男朋友話呢碟超好食😝

🐥鹽酥雞🐥🐥🐥🐥🐣
好多粒呀!!大小剛好一口食一粒🐤
炸粉好薄,酥脆啖啖肉😍

宜蘭三星蔥餡餅🥙

下次想食滷肉飯和炸花枝丸
仲有個招牌甜品都好想食🤤

店舖位置較隱蔽
唔熟路可能要搵一搵🤣🤣
裝修以木系風格,好有台灣感覺
梳化座位闊落,舒適度💯
非常推介大家去試試
2024-08-17 58 瀏覽
木玥巷,位於屯門井財街,呢度真係出名多野食,餐廳裝潢好似去咗台灣日式料理小店Order左嘅食物真係大大份😍🍜酥炸雞扒配(新竹炊粉)雞扒外脆內juicy,唔會好乾,配炊粉絕配,湯底濃郁🍜酥炸豬扒湯麵豬扒鬆脆香囗,麵條爽滑彈牙,索晒濃湯更好味🍜胡麻辣雞絲拌麵雞絲唔會好乾,麵煙韌有咬口,用上胡麻醬日式做法,呢個天氣食真係好開胃🍹木玥招牌水果茶超大杯冰凍清新水果味西柚味酸酸甜甜非常好飮🍹蘋果梳打益力多超多味嘅一杯有氣凍飲,蘋果配益力多味道原來咁夾🍹木玥黃金水果茶大大杯,清爽解渴,跟招牌一樣咁好飲,一定要試,呢款係菠蘿口味🍡炸花枝丸大大粒,即炸熱辣辣,香脆可口😍鍾情台灣美食嘅愛好者一定要試一試木玥巷,全部食物都大大份,很地道風味嘅一間小店

Order左嘅食物真係大大份😍

🍜酥炸雞扒配(新竹炊粉)
雞扒外脆內juicy,唔會好乾,配炊粉絕配,湯底濃郁

🍜酥炸豬扒湯麵
豬扒鬆脆香囗,麵條爽滑彈牙,索晒濃湯
更好味

🍜胡麻辣雞絲拌麵

🍹木玥招牌水果茶
超大杯冰凍清新水果味
西柚味酸酸甜甜非常好飮

🍹蘋果梳打益力多
超多味嘅一杯有氣凍飲,蘋果配益力多味道原來咁夾

🍹木玥黃金水果茶

🍡炸花枝丸
大大粒,即炸熱辣辣,香脆可口

午餐
  • 木玥黃金水果茶
  • 招牌水果茶
  • 炸花枝丸
2024-08-16 34 瀏覽
最近冇得去旅行,所以唯有食台灣料理過下口癮先麻辣鴨血寛粉 $90佢嘅麻辣算係小辣程度,唔係太食得辣嘅人都會啱食,但係大辣四川重慶,愛好者就不適用!佢鴨血份量好多!QQ煙靭,寬粉都算幾掛汁!就算唔係太食到辣嘅人都可以享受到呢個麻辣寬粉!黯然銷魂安格斯滷肉拌麵 $92呢碗就係高級版滷肉拌麵!因為佢用咗安格斯牛肉代替左平常嘅滷肉!牛肉更香肉感更重!細細粒半肥瘦嘅牛肉油脂非常配飯!而大嚿嘅安格斯牛肉會食到一絲絲嘅纖維感!但係非常軟淋!唔韌!手工面非常掛汁!但係小編應該會比較鍾意配飯!因為佢嘅醬汁係非常濃郁,加埋飯嘅甜味!同佢嘅醬汁應該比較搭配!黃金脆皮奶卷$42呢個絕對係小編最推薦非吃不可嘅甜品!咬落鬆化入口即溶,牛奶味非常重!但係食落又唔會有負擔!超好食非常推薦!澎湖花枝蝦排$44一個非常有口感嘅蝦餅!入邊主要由花枝粒原隻蝦加埋蝦滑而成!口感豐富炸漿夠薄!唔會搶走蝦嘅鮮味!係一個非常好食嘅蝦餅!木玥招牌水果茶$32超多水果,味道酸甜 解油膩黑糖珍珠拿鐵$32珍珠超好咬 每粒都好彈牙 甜到適中 奶味香濃
最近冇得去旅行,所以唯有食台灣料理過下口癮先

麻辣鴨血寛粉 $90

黯然銷魂安格斯滷肉拌麵

黃金脆皮奶卷$42

澎湖花枝蝦排$44

木玥招牌水果茶$32
超多水果,味道酸甜 解油膩

黑糖珍珠拿鐵$32
珍珠超好咬 每粒都好彈牙 甜到適中 奶味香濃
2024-08-16 42 瀏覽
作為一個大西北既人,去屯門搵食梗係唔少得!呢期工作繁忙仲未可以出發去到台灣,今日就去左食台灣野解下癮先!🟦櫻花蝦鰻魚炒飯好大碟,男士們食都夠食,鰻魚量都好多,夠鑊氣,夠晒香,呢碟係必叫之選!🟫鹽酥雞湯麵呢度既份量普遍都好大份,鹽酥雞夠脆口,小朋友好鍾意食,仲有附上酸汁,可以點下佢成件事無咁油膩,而湯麵就正常發揮。🟧黑糖豬軟骨我地額外仲叫左呢碟,豬軟骨煮到比較淋,而且加埋啲醬汁比較濃味,送飯一流。

🟦櫻花蝦鰻魚炒飯

🟫鹽酥雞湯麵